RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-23 08:04:20

Matilda Lindgren

tildans blogg på Nouw

EN LITEN SAMMANFATTNING

2019-07-22 22:16
Från tildans

Sitter med datorn i knäet för först gången på länge och känner inte riktigt att jag vet hur jag ska börja. Känner mig allt annat än van vid att sitta vid datorn och förutom de så ovan att skriva annat än sms och skoluppgifter, haha. Men jag tänkte att jag skulle ge det ett försök, så var beredda på ett lite mer stökigt inlägg, för nu ska jag försöka skriva av mig allt som hänt sen i april(!!), alldeles för länge sedan, jag vet...

Blev en hel del i skolan under maj, blandat med jobb och dansuppvisning så kan jag ju inte påstå att jag hade speciellt mycket fritid utöver det, vilket jag tror att min vänner kan hålla med om. Första terminen på högskolan avklarad, en omtenta i augusti innan skolan börjar väntar dock, inte speciellt taggad på det alls faktiskt haha, men det ska nog lösa sig, ingen som helst motivation till att plugga nu om jag ska vara helt ärlig, så det går väll sådär, men jag försöker i alla fall...

Dansuppvisningen gick toppen, alltså stoltare danslärare kan man nog inte vara, så roligt att dessutom ha de lite äldre dansarna nu för att kunna utvecklas och utmana sig själv på en helt ny nivå. Dock såklart lite tråkigt att inte själv vara med och dansa på scenen, faktiskt ganska psykiskt påfrestande haha, så det lär det bli ändring på till nästa termin, riktigt taggad, ska bli så kul!

Förutom det hade jag i princip 2 lediga dagar mellan sista tentan i skolan och jobb, kanske lite lite för kort ledighet emellan men det har ändå gått bra, men vissa veckor är man verkligen helt slut, inte så konstigt egentligen när man jobbar heltid, men lite ledighet och semester hade ju varit underbart i mer än 2 dagar i sträck, haha. Varit ganska lugnt de flesta dagarna på jobbet hittills denna sommaren men det blir nog "värre", mer och göra framöver skulle jag tro, det ser i alla fall ut så i kalendern, haha.

Jennifer och Linus har även hunnit vara nere från Stockholm, ÄNTLIGEN. Haha, vet inte när vi träffades senast men tror nästan att det brukar gå ett halvår emellan, alldeles för lång tid helt enkelt. Men ska försöka ta mig upp till dem under hösten, inte helt säker på när det blir än, men förhoppningsvis inte allt för sent, men sen måste det ju även klaffa med dans och skola och gud vet allt, haha...

Även hunnit med hälften av sommarens alla kalas och födelsedagsfirandet tror jag, om inte mer. Supermysigt och så kul att träffa hela släkten men jisses vad fulla helgerna har varit hittills. Snart bär det även av till Köpenhamn på mammas födelsedagsresa. Absolut inte en susning om vad hon vill hitta på när vi väl ska dit, men de hoppas jag hon börjat fundera ut, haha. Det blir bara under en dag, så blir en tidig morgon och en sen kväll för att få ihop det med min och min brors jobbtider, haha.. Vi har även lyckats få in min brors student och studentfirande i detta fulla schema, allt har varit så roligt, men herregud vad det blivit mycket..

Ovanpå allt detta har jag även försökt träffa så mycket vänner som möjligt, haft 5 sommardans lektioner, börjat träna igen så nu är jag uppe i ungefär 1-3 gånger i veckan, känns helt okej till att börja med. Sist men inte minst så har jag försökt hitta tid för att åka upp till Kalmar och ta hand om lägenheten, ta in post. städa, vattna blommor och vädra haha. Ska även åka upp nu på lördag och försöka storstäda lägenheten och totalrensa uppe i lägenheten och även i alla kartonger i källaren, för där har jag absolut inte en susning om vad jag har, haha..

Nu ska jag avsluta detta extrema inlägg, imponerad av er som faktiskt tar er igenom hela, haha. Hoppas att ni haft en bra start på sommaren och att ni njuter av de fina vädret, som dock inte är på besök så speciellt ofta...

EN NY FAVORIT

2019-04-20 18:17
Från tildans

I samarbete med Holdit.se fick jag hem detta helt underbara mobilskal för någon dag sedan. Jag är en sådan person som är expert på att ta sönder mina mobilskal då jag ofta tappar mobilen, så ett ”mjukt” skal är verkligen ett måste... Just ljust gult har varit en har varit en stor favorit på sistone och verkligen en så härlig färg nu till våren. Helt klart ett mobilskal i en härlig vårig färg som kan piffa upp vilken färglös eller tråkig outfit som helst. Är ju ett måste om man som mig ÄLSKAR svarta kläder, haha.

På holdit.se har de nu dessutom 25% på alla mobilskal , plånboksfodral och skärmskydd. Så är ni lika duktiga som mig på att ta sönder era mobilskal eller känner att ni behöver uppgradera er inför våren med lite våriga assessorer är ju detta ett utmärkt tillfället att passa på att införskaffa er lite nytt eller varför inte passa på att köpa en present till någon du tycker om?

Nya träningskläder ---> Ny inspiration

2019-04-11 07:30
Från tildans

Eller ja man hade ju kunnat hoppas att det var så i alla fall. Tänkte i alla fall att det skulle vara värt ett försök, funkade väll litegrann, men absolut inte fullt ut. Blev i alla fall lite mer peppad på att ha på mig träningskläder och fick en sån vårkänsla, hur underbara färger är inte detta?! Älskar verkligen ljusblått och blått överlag och denna rosa färgen är verkligen en favorit att gå runt i nu på våren och sommaren. Kan ju säga såhär, har gått från att inte träna alls till att gå till gymmet eller ut på powerwalk 2-3 gånger i veckan. Mitt mål är att vara iväg och träna 4-5 gånger i veckan, men ett steg i taget.

Kan väll inte påstå att dessa träningskläderna är de absolut billigaste, men de är de absolut skönaste och sitt verkligen allra bäst. Har i princip inga andra träningskläder på mig än dessa längre, absolut ett tips, så sköna, bekväma, värda sitt pris och dessutom SÅ SNYGGA! Nu ska jag slita pladdra på om hur mycket jag gillar dessa och faktiskt rekommendera er till att prova dem om ni inte redan gjort, har ni provat dem, älskar ni deras träningskläder lika mycket som jag?!

Ni hittar de rosa tightsen HÄR / Ni hittar den rosa sport Bh:n HÄR / Ni hittar de blåa tightsen HÄR / Ni hittar den blåa sport Bh:n HÄR

Ännu en fullproppad vecka!

2019-04-09 08:15
Från tildans

Ytterligare en vecka senare, haha. Även förra veckan var det fullt upp för min del. Var i Kalmar måndag och tisdag på föreläsningar och gruppövningar i skolan. Om jag inte heller minns helt fel lyckades jag hinna med att träna i alla fall 1-2 gånger förra veckan, alltid något, haha. Onsdagen spenderades delvis med pluggande och delvis resande påväg hem till Karlskrona.

I torsdags blev det en tur till Malmö med jobbet för lite te föreläsning/utbildning. Faktiskt väldigt spännande. Fick en hel del ny information, men den får memoreras först efter denna veckans tenta, haha. Det var en väldigt trevlig dag trots väldigt många timmar i bilen och på resande fot.

Blev att åka tillbaka till Kalmar igen på morgonen för en lektion på KTC i skolan. Åkte hem en snabbis innan det var dags för att åka tillbaka till Karlskrona. Gick en liten snabb sväng på stan och sedan blev det att bege sig hemåt för att träffa morfar som skulle komma över på lite middag. Faktiskt väldigt trevligt och mysigt. Fick även köra iväg min brorsa till en kompis senare på kvällen, så det blev en lång dag med mycket farande. Somnade gått den kvällen må jag lova, haha.

Lördagen gick jag upp ganska tidigt för att fixa iordning en födelsedagspresent till Matilda som fyllde 18(!!!) igår, helt sjukt va tiden går fort haha. Åkte hem och träffade lite släktingar som var över på lite fika innan det var dags för att åka iväg och jobba. Faktiskt en väldigt rolig och annorlunda jobbdag, men ibland måste man få ha det också. Det blev en kväll med massa skratt, dans och musik, så härligt lördags jobb!

Hade en väldigt lyxig morgon på söndagen, mamma lagade amerikanska pannkakor och vi fixade med presenten både som hon och jag skulle ge bort. Resten av dagen bestod som vanligt av dans. Dans, dans, Dan från klockan ungefär 14 till 21.30 var jag i danssalen. Snacka om jag va trött på kvällen när jag kom hem. Blev lite extra sent då vi var tvinga att fixa lite med ett solo inför showen. Vi blev halvt färdiga så nu har vi bara början kvar, så skönt och det blev så jädra bra. Kommer verkligen göra så mycket på dansen och förhoppningsvis förmedla en hel del känsla.

Måndagen igår har endast bestått av att plugga. Åkte tidigt till Kalmar tidigt på morgonen och mötte sedan upp några vänner på UB för att plugga lite. Stannade tills det var dags för lunch, tanken var att jag skulle ta mig tillbaka efteråt men blev att jag stannade hemma då jag kände jag fick mer gjort när jag satt hemma. Även om det varit härligt om det faktiskt funderat att plugga tillsammans med andra för de socialas skull...

Så fruktansvärt nöjd & en massa farande

2019-04-03 23:45
Från tildans

I fredags var faktiskt första fredags jag spenderade i lägenheten, har alltid åkt hem på fredagarna, men det var verkligen så skönt att stanna hemma och sova i sin egna säng. Det fick bli en dag med, föreläsning, plugg, en lång promenad och Max till middag, bra och lyxig fredag, haha. Ibland måste man få vara lite trött och inte orka laga mat. Blev lite let´s Dance och serier som fick avsluta kvällen.

På lördagen åkte jag hem till Karlskrona ganska tidigt på förmiddagen. Sålde ett par träningsbyxor till en tjej och mötte sedan upp mamma och Per en kort stund. Blev en liten sväng på stan innan jag gick hemåt för att ta det lite lugnt innan Carl kom hem från jobbet. Så fort Carl kom hem blev det att laga lite mat och som vanligt när det är jag som laga mat hemma i Karlskrona blir det alltid pasta carbonara. Supergott dock, så ska väll inte klia på det. Resten av kvällen spenderades hemma i soffan med massor av filmer, tror vi lyckades titta på fyra olika filmer. Inte ofta man får lite kvalitetstid med brorsan så man får ta vara på varje tillfälle, haha. Åkte även och hämtade mamma och Per på kvällen vid Aspöfärjan för att köra hem dem.

Hela söndagen spenderades som vanligt till små ärenden innan dansen och resten av eftermiddagen blev det som vanligt dans. Så kul nu när nästan alla danserna är klara, man börjar se ett ljus i allt och känner absolut inte lika mycket press längre för att inte hinna bli klar i tid. Har nu endast en dans kvar att göra klart och jag tror stora delar av den blir klar nu på söndag, sedan är det bra en solo del i början och slutet av dansen som jag ska jobba på med Emma som ska bli klart. Tror det kommer bli en dans med mycket känslor så fort den är klar, så himla nöjd, haha

I måndags åkte jag tillbaka till Kalmar, precis som vanligt. Min första föreläsning var inställd så passade på att åka hem och ta det lugnt och plugga lite innan det var dags för att gå till skolan för lite övning på KTC, nu börjar det äntligen hända lite på de praktiska övningarna, så roligt. Sen blev det att plugga och fixa med band till dansuppvisningen resten av kvällen. Lyckades även hinna med att städa min garderob, mitt skafferi och min bokhylla, produktiv dag med andra ord, haha.

Gårdagen bjöd en gruppövning på förmiddagen, en PT tid på Wellness direkt efter och fy fasiken va sugen jag blev på att läsa till PT igen. Har bestämt mig till 110% att det kommer ske inom en ganska snar framtid, troligen innan jag är klar med min sjuksköterskeutbildning. Efter PT-passet blev det en snabb sväng på stan innan jag cyklade hem för att plugga, laga mat och städa. Blev dock rester då jag kände jag hade sådant bra flyt med pluggandet. Vid 18.30 blev det som varje tisdag även lite YinYoga, min kropp och mitt psyke börjar komma överens om att det är ganska skönt trots det extremt långsamma yogaformen.

Idag fick det bli lite sovmorgon, kände mig så fruktansvärt trött imorse, vaknade flera gånger av ljud utanför fönstret, inget vidare faktiskt. Har städat en hel del och försöker även få så mycket tvättat som möjligt för att slippa komma hem till en jättefull tvättkorg på fredag och inte hinna tvätta förrän nästa onsdag. Ska alldeles strax försöka få i mig lite lunch och fortsätta lite med städandet och tvättandet innan jag åker vidare mot Karlskrona ikväll/eftermiddag. Denna veckan är en sådan vecka med en hel del resande igen, imorgon blir det Malmö, fredag Kalmar och fredagkväll/lördag Karlskrona, men ska bli skönt att hitta på lite annat än att bara sitta hemma.

Nu måste jag fortsätta med städningen så jag inte går hemifrån och lämnar lägenheten i ett kaos. Hoppas ni har en jättebra onsdag!

KNAPPT EN LEDIG STUND

2019-03-28 23:09
Från tildans

Vilken dag, har knappt haft en ledig stund på hela dagen. Gick upp och åkte iväg mot skolan vid 10 imorse. Hade föreläsning, som va sådär halvt inspirerande och halvt rolig, satt kvar en stund med några av mina vänner från klassen efteråt, definitivt mycket roligare än själva föreläsningen, haha. Kom nog inte iväg från skolan förrän runt 14, då blev det snabbt hem för att slänga in en maskin tvätt sen tog jag cykeln till Maxi för lite handling och för att hämta ut ett paket. Så skönt att ha det så pass nära att det endast tar 5min att cykla.

Cyklade hem från Maxi, fixade med tvätten och packade upp allt från handlingen. Sedan blev det att plocka lite i lägenheten och öppna paketet innan det blev dags för att ta sig iväg mot gymmet för lite yoga. Har inte haft svårt för yoga på sista tiden, men detta passet var verkligen urtrist och är inget jag kommer gå på igen, haha. Gick hem, halvt besviken, fortsatte med tvätten, städade hela lägenheten och lagade lite mat. Idag fick det bli snabbmat, lite baconpasta med tomatsås, basilika och vitlök, så mumsigt och så enkelt. Hade verkligen inte lust att laga något avancerat när klockan slagit 21...

Nu ska jag ta det lugnt en stund, vila och titta på en serie liten stund innan det är dags för att gå och lägga sig och sova. Ska dessutom bli så himla skönt med fredag imorgon! Hoppas ni haft en riktigt härlig dag!

TRÖTT MEN MYSIG DAG

2019-03-26 22:06
Från tildans

Idag har varit en sådana dag då jag känt mig trött hela dagen. Från det att jag gick upp imorse till de att jag kröp ner i sängen nu ikväll igen... Trots detta har det varit en väldigt mysig dag! Började dagen med en praktisk föreläsning på KTC i skolan. Inte lika mycket praktiskt som vanligt, men ändå väldigt intressant! Blev tre timmar i skolan och sedan mötte jag upp mormor vid stationen som tagit bussen ner till Kalmar.

Blev en snabb sväng hem till mig så fort jag mött upp mormor innan vi gick vidare in mot stan för att äta lite lunch, idag blev det thaibuffé , så mumsigt. Blev sedan en promenad och lite shopping i det fina vädret, fick med mig lite smått och gott till lägenheten, lite nya blommor så, blir bättre och bättre och mysigare och mysigare i lägenheten hela tiden. Känns sååå bra!! Fortfarande lite kvar men det går verkligen framåt hela tiden

Sen blev det lite te och prat i lägenheten innan mormor åkte hem med bussen igen. Jag passade då på att gå iväg till gymmet för lite Yinyoga, väldigt långsam yogaklass där man stannar i varje position i sådär 3-5minuter. Det är liiite stressvarning för min del men det blir bättre varje gång och känner mig lite mindre stressad och rastlös varje gång. Så förr eller senare kommer jag väll förhoppningsvis tycka att det är roligt och kan njuta av att faktiskt gå dit! Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen och strax gå och lägga mig, helt slut verkligen. Hoppas ni haft en härlig tisdag i det underbara vädret!☀️

MASSA FARANDE & EN FULLPROPPAD MÅNDAG

2019-03-25 21:40
Från tildans

Helgen har varit väldigt blandad och det har varit en himla massa farande fram och tillbaka och en massa sittande i bil och buss. Fredagen bestod nog till 50% av tid sittandes i en buss eller bil, inget vidare faktiskt. Jobbade även några timmar på kvällen. På lördagen åkte jag upp till Kalmar igen med mamma, Carl och morfar. Blev lite shopping på Ikea, lite mat och fika hemma hos mig. Väldigt bra och mysig dag om jag får säga det själv. Åkte hem till Karlskrona igen på kvällen för att sedan som vanligt ha dans halva söndagen. Danserna börjar verkligen bli så bra och är nästan helt klara, känns så himla skönt om jag ska vara helt ärlig! Alla är dessutom så fruktansvärt duktiga och det är så jädrans kul att se hur det går framåt och hur alla utvecklats på så kort tid!

Imorse åkte jag hem vid 10 och var framme runt 11.30. Gick hem packade upp och fixade, skrev ut lite CV:n, gick till banken och lämnade tillbaka de överflödiga storlekarna som blivit över från kläderna jag beställt till dansuppvisningen. Gick vidare till gruppövningen som vi sedan hade i skolan, fick faktiskt ganska mycket gjort, men har väääldigt mycket plugg kvar att ta tag i... Tanken var att sätta sig med en del av det så fort jag kom hem och hade ätit lite middag men kände att jag var tvungen att gå iväg mot gymmet och få igång kroppen lite. Så det blev ett yogapass på 1h, så skönt! Min kropp gillar de så mycket mer än mitt psyke kan jag ju lova, men det känns så mycket bättre varje gång jag går dit.

Gick direkt hem när yogan va slut, tog en välförtjänt dusch, betalade lite räkningar, diskat undan sedan middagen och nu sitter jag i sängen med lite gottis och Vänner. Kom på att jag hade jordgubbar i kylen, lite god dricka, några proteinchips och lite choklad. Kände jag var värd det efter denna dagen, nu ska jag faktiskt snart gå och lägga mig. Helt slut i huvudet och imorgon är det dags för ännu en praktisk övning på KTC i skolan, så roligt!! Hoppas ni haft en jättehärlig måndag!

INGEN BRA DAG - BEHÖVER ER HJÄLP

2019-03-21 20:24
Från tildans

Usch, denna dagen har verkligen inte varit något bra alls. Började dagen med en bussresa från Karlskrona hem till Kalmar för lite föreläsning. Stannade i Karlskrona igår då det blev ganska sent jobb, så åkte upp hit redan vid 08.00 imorse. Började föreläsningen vid 10.15, och var framme ungefär en timme innan så hade faktiskt tid att ta mig hem innan jag gick till skolan för att lämna mina grejer. För en gångs skull passade jag även på att cykla till skolan, så smidigt, haha, borde göra de oftare.

Cyklade hem direkt efter föreläsningen då jag fick en sån hemsk huvudvärk under föreläsningen. Så fort jag kom hem stoppade jag i mig lite lunch, en huvudvärkstablett och la mig i sängen. Somnade direkt och sov säkert i minst 1 timme innan det blev dags för att gå upp till tvättstugan för att slänga in en maskin tvätt. Nu har jag bara försökt ta det lugnt resten av eftermiddagen och ska fortsätta med det under kvällen. Känner att ja behöver ta det lugnt och samla lite ny energi inför morgondagens föreläsning. Lär nog somna tidigt idag, sådd efter jag hämtat ner tvättet vid 20.00, haha...

Skippade faktiskt träningen idag, hade planerat att gå på bodyjam eller yoga på gymmet idag men kände verkligen att jag bara behövde låta min kropp vila idag, får bli nya tag imorgon helt enkelt. Ska försöka ta mig iväg på yogan på morgonen eller bara till gymmet på eftermiddagen för att få lite träning. Kan dock fortfarande inte bestämma mig för vilket gym jag ska välja här uppe i Kalmar, om jag ska fortsätta på 24Seven eller om jag ska fortsätta på Wellness. Gillar ju verkligen 24Seven hemma i Karlskrona men är då inte helt såld på Wellness och tvärt om här i Kalmar... Vill gärna välja ett gym som jag kan vara på både här hemma och när jag är i Karlskrona, båda dessa kan man använda anläggningarna både här och hemma, vilket känns väldigt smidigt. Har ni något tips? Vad hade ni valt? Känna att jag behöver all hjälp i detta valet som jag kan få, haha så fruktansvärt kluven...

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt, titta lite på en serie då huvudvärken försvunnit och snart gå upp för att hämta sista tvätten. Har ni tips på någon riktigt bra serie får ni gärna lämna ett litet tips, mina börjar ta slut...
Hoppas ni har en jättebra torsdag!

Passade på att unna mig lite chips och Cola en dag och kväll som denna

YOGA & JOBB

2019-03-20 15:28
Från tildans

Något som jag alltid haft så fruktansvärt svårt för är yoga. Det är en sådan träningsform jag provade flera gånger under gymnasiet men bara blev stressad av. Gång på gång fick jag höra att det var bra och att det skulle få en att slappna av i kroppen, men jag förstod verkligen inte vad alla idrottslärare pratade om, jag kunde verkligen inte relatera till vad dem sa. Hade detta att göra med att jag inte trivdes i skolan? Kanske.

Har i alla fall försökt ge det här med yoga en ny chans. Började förra veckan med att gå på ett pass och gick även på ett i måndags och på ett igår. Lyckades pricka in flera olika yogapass, inget var det andra likt. Kan inte säga att det är min nya favorit träningsform men det är inte heller lika tråkigt och det gör mig inte lika stressad som tidigare. Antingen är det att instruktörerna på detta gymmet är mycket bättre eller så hänger det ihop med min tid på gymnasiet, möjligen en blandning av båda, haha. Ska i alla fall försöka gå på det någon gång i veckan, min kropp veckar tycka om det mycket mer än mitt psyke, haha. Men jag jobbar på det, en dag kanske jag faktiskt njuter av det till 100%.

Idag kom ÄNTLIGEN min säng som jag beställde från Mio. Kan inte beskriva känslan av lycka som uppstod när jag vid 09.34 fick ett samtal från Mio att de va utanför med sängen om 10min. Kan ju säga att det första jag gjorde var att bädda rent i sängen och sen la mig ner för att bara njuta av att ha en riktig säng tills det att jag blev tvungen att gå upp till tvättstugan och sedan vidare till UB.

Stannade på UB ungefär 1,5h innan det var dags för att gå hemåt igen, hänga upp den sista tvätten, packa väskan och bege sig hem till Karlskrona. Nu har jag precis varit hemma och lämnat mina grejer och nu sitter jag på bussen iväg mot lite jobb. Ska faktiskt bli riktigt kul, inte jobbat med denna brukaren på flera månader. Jobbar fram till 21/22 någon gång, ska jag vara helt ärlig har jag inte stenkoll utan får kolla bokningen nu igen innan jag börjar vid 15.40.