RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-27 15:33:25

Victoria Östman

victoriaostman blogg på Nouw

Ska vi prova på en nystart?

2019-12-27 13:21
Från victoriaostman

Hej på er, ni som är kvar hehe! Det var ett tag sen. Ett år. Typ. Sen jag bloggade på riktigt iallafall. Jag tänkte återigen försöka göra en liten nystart. Jag har verkligen saknat att skriva om mina dagar och jag tror att det skulle vara kul att ta lite tid varje dag till att reflektera över vad som hänt och sedan få ned det i skrift.

Jag är ganska nyss (den 12 december) hemkommen till Sverige och till Umeå efter 6 månader i Seoul, Sydkorea. Jag har en miljard bilder jag vill visa och ytterligare en miljard saker som jag vill skriva och berätta om - men jag tänker att det får bli i uppdelade inlägg lite då och då.

Just nu sitter jag och pratar med Hangyeol (som ni får veta mer om sen) via Skype. Det är så himla bra med videosamtal när det skiljer en hel värld mellan två personer - att man ändå kan prata i realtid är ju egentligen helt sjukt. Korea ligger 8h framåt i tiden så snart ska han nog gå och lägga sig och då ska jag passa på att fara till Nordic Wellness och teckna nytt gymkort. Förhoppningsvis hinner jag även med att riva av ett pass.

Jag hoppas att ni har haft en fin och härlig jul!


Helgen som gått

2019-01-27 17:24
Från victoriaostman

I fredags så pluggade jag en del fysiologi, försökte träna (men hade insjuknat i förkylning..) och invigde senare den nya Bastard Burgers i Gränbystaden med Felicia och Sylvia. På kvällen hängde jag med några kompisar till seeeent på kvällen och fick ca 30min sömn. Igår försökte jag bara vila och lyssnade på en bok hela dagen.

Nu är jag hemkommen från ett arm-pass och handling med Felicia. Gymmet vi tränar på ligger precis brevid ett Ica så nu har vi lyckats göra det till en tradition att handla efter varje pass. Fick med mig en massa saker hem då jag verkligen behövde handla, bland annat denna lågkalori-glass. Bryr mig egentligen inte om kalori-innehåll i saker (se exempel ovan haha) men denna var faktiskt riktigt god! Mindre kalorier = mer mat. Jag kan erkänna att jag smakade några skedar medan jag lagade mat hehe.

Yum

2019-01-24 11:47
Från victoriaostman

Personalfest och jobbhelg

2019-01-20 21:51
Från victoriaostman

Igår efter jobbet så blev vi kidnappade med taxi till ”okänd destination” (som visade sig vara saluhallen) för personalfest. Vilken dunderkväll! Till förrätt blev det laxpaté och till varmrätt en jättegod köttbit - efterrätten missade jag faktiskt men vad jag fick höra var den också toppen. Kring 22 mötte jag upp Sylvia och Ida för att avsluta kvällen med tentafestival på Stockholms nation. Även det toppenroligt! Tur nog så tog jag det relativt lugnt då jag idag jobbade 09-17, och jag kände mig väldigt fräsch när jag promenerade till jobbet imorse.
Nu är jag precis hemkommen från ett ryggpass med Felicia. Det är så himla roligt att träna just nu, nu har jag ändå hållit igång detta sen början på december så nu har jag kommit förbi den stillastående fasen och det känns som att jag ser mina muskler titta fram igen mer och mer för varje pass. Superkul!

Jag har typ inga bilder, detta då jag (och väldigt många andra med iPhone X) fått problem efter den senaste iOS 12 uppdateringen. Min bak-kamera fungerar inte med vanliga ”kamera-appen” eller på Snapchat - men den fungerar i Facebook-appen? Svinkonstigt. Men förmodligen något mjukvaraproblem så det lär lösa sig vid nästa uppdatering.

Imorgon börjar termin 3! Whoopa! Första kursen heter Integrativ molekylärbiologi, fysiologi och farmakologi och jag tror den kommer vara hur intressant som helst! Looking forward to it.

Ett år - done!

2019-01-19 08:47
Från victoriaostman

I torsdags kl. 15 hade jag officiellt överlevt ett år på apotekarprogrammet - bara fyra kvar
Den individuella labben gick jättebra och alla blev godkända men det var som sagt bara att använda en analysteknik. Jag skulle använda UV-spektroskopi för att identifiera och haltbestämma ett okänt ämne. På kvällen åkte jag och Felicia och tränade lite.

Igår skrev jag kontrakt för studentrummet som jag snart flyttar in i - det känns väääldigt bra. Det kommer bli väldigt annorlunda då jag nu vant mig vid åtminstone 50 kvm och nu ska jag flytta till en korridor igen. Men eftersom att jag inte planerar att bo i Sverige nästa termin skulle det vara jättedumt att flytta in i en lägenhet och sen krångla med att hyra ut den i andrahand osv. På plussidan så kan jag även spara pengar då hyran skiljer sig MARKANT med vad jag betalar nu.

Igår hade vi även ett litet fika för Moa som flyttar tillbaka till Örebro nu :( Tråkigt, men det positiva är att vi nu får anledning att åka till Örebro! Mysigt!

Nu ska jag städa lite och sen dra mig till jobbet. Jobbar 11-19 idag, så jag hoppas på mycket folk så att det går fort!

Mornin

2019-01-17 06:39
Från victoriaostman

Godmorgon (eller nåt.. ), jag ska alldeles strax börja röra mig mot skolan. Idag har vi somsagt individuella laborationer från 8-17 så jag ska försöka förbereda det lilla jag kan - ingen av oss vet nämligen vilken typ av labb vi får förens vi är på skolan. Det ska faktiskt bli lite roligt att labba själv - även om det inte kommer vara en så värst avancerad labb. Förmodligen bara att använda HPLC, UV eller titrera men det är kul det med!

Igår åkte jag till starbucks och fixade min rapport. Det var en del småsaker, typ att excel visade för lite decimaler gällande min funktion osv. Så det gick ganska fort att fixa. Efter så körde jag i snökaos till gymmet med Felicia. Jag har aldrig förstått grejen med att man inte har plogbilar tillgängliga här nere? Det var flera krockar igår och ambulansen hade svårt att ta sig fram pga hur vägarna såg ut. Jag hoppas verkligen att det är bättre idag!
På gymmet körde vi iaf ett benpass, men efter 40 minuter var både jag och Felicia helg slutkörda så vi bestämde oss för att avsluta och försöka igen senare i veckan - tror att det är dags för en liten vilodag nu.

Snaps

2019-01-16 12:07
Från victoriaostman

Igår var en suuuuuperkväll och dag! Jag promenerade ju till skolan och där lyssnade jag på några muntliga labbredovisningar. Efter det åkte jag och Felicia till gymmet och tränade armar, och det blev ett riktigt bra pass - det är så himla roligt att träna med någon jämfört med att träna själv.

På kvällen hade jag egentligen inte tänkt att gå ut då jag var lite trött, men Sylvia ringde och övertalade mig. Så vi drog ut på snerikes igår och trots att vi stod en timme i kö (det var första tisdags-snerikes för terminen igår), och trots närmare 700 människor där inne så var det en av de roligaste utekvällarna på länge! Jag fick sedan sällskap halvvägs hem men var tvungen att promenera resten av biten hem med en död telefon - så det var väl lite mindre kul, men överlag en amazing utekväll!

Idag ska jag hålla på med en massa labbgrejer, jag ska skriva klart min labbrapport samt förbereda inför våra individuella laborationer imorgon. Senare ikväll ska jag gymma med Felicia igen. Hoppas din onsdag blir bra!

Morgonpromenix

2019-01-14 09:21
Från victoriaostman

Idag vaknade jag av solen som lyste in i sovrummet, typ det bästa jag vet, så jag klädde snabbt på mig och satte lurar i öronen - och gick ut på en liten promenad.
Idag är det kallt, men väldigt soligt och knappt ett moln på himlen så det var väldigt uppfriskande faktiskt. Snart ska jag göra iordning lite frukost och sedan sätta mig och fixa det sista med min labbrapport som ska in ikväll.
Hela dagen igår var högst mysig då jag efter att jag och David kört ett ryggpass lyssnade på en ljudbok heeela eftermiddagen och kvällen. Åh vad jag älskar böcker, i ett annat liv hade jag verkligen velat bli författare eller jobba på ett bokförlag - tänk att få betalt för att läsa nästa potentiella ”hit”-serie?! Vilken dröm


Hush hush

2019-01-12 22:45
Från victoriaostman

Dagen har gått rätt trögt - det är väl så det brukar vara sådär dagen efter? Jag har spelat lite tv-spel, lagat lite mat, städat och promenerat lite. Vid ca 17 tog jag bussen till Felicia och hämtade min bil och sedan körde jag till David här i Haninge.
Här har vi spelat lite till, jammat gitarr och sett på en thriller/skräckfilm. Vi såg filmen hush och jag är inte särskilt imponerad, den var inte så värst läskig och storyn var inte direkt något att hänga i julgranen.

Nu ska jag sova och imorgon ska jag och David till gymmet innan jag åker hem igen, sleep tight!