RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-29 13:03:00

Hannaullbrand blogg

Hannaullbrand blogg på Nouw

Onsdag till idag

2019-08-29 10:33
Från Hannaullbrand

Hej!! Just nu sitter jag i sängen och dricker en vaniljislatte samtidigt som jag kollar på Bianca Ingrossos senaste youtubevideo. Om en kvart ska jag gå till Spahuset för en öronljusbehandling, jag har aldrig testat det tidigare så vet inte om det funkar eller inte. Det stod på deras hemsida att set ska vara bra innan man flyger, och jag får en sån outhärdlig smärta i högra örat VARJE gång jag flyger. Jag åker ju snart till USA så tänkte testa detta då inget annat funkar hittills.

I onsdags träffade jag Ellen och vi gick runt lite på stan, det enda jag fick med mig var matchade sovtröjor som vi köpte. Jag måste hålla mig med shoppingen innan flytten för att inte göra packningen svårare än vad det redan är.. Vi gick även till Pinchos och åt lite mat, tycker den är jättegod där förutom att jag får så ont i magen efter, haha!

Igår var jag ledig från jobb och försökte då hinna med så mycket som möjligt. Jag gick upp klockan 8 för jag hade tvättid. Efter det åkte jag och min storebrors sambo till IKEA, där jag beställde två små sängar till mina kaniner, de fanns inte i lager men förhoppningvis kan jag hämta ut dem nästa vecka. Vi hann även med att begrava min kanin Totte som gick bort i vintras, då gick det inte att gräva så jag väntade med att gräva ned askan tills nu. Han fick en plats bredvid min tidigare kanin på Franciscus Lundens djurkyrkogård. Jag hann även med att städa hos mina kaniner och hälsoundersökning och vaccinering inför USA som är obligatorisk.

Idag är det jobb samt behandlingen som står på schemat, förhoppningsvis hinner jag med att städa mitt rum och packa lite också. Ha en fin dag! Kram

Snart så...

2019-08-24 22:25
Från Hannaullbrand

Nu är det snart tre veckor kvar tills jag lämnar Sverige för ett år i USA, nu börjar jag känna mig redo, är så taggad! I torsdags flyttade jag en hel del möbler och flyttkartonger som jag ska förvara hemma hos min pappa när jag är borta då jag permanent flyttar ut från lägenheten jag bor i nu. Resten av sakerna flyttar jag i början av september och kommer då att spendera sista tiden där med familjen innan jag åker. Jag har även börjat packa lite saker jag inte kommer använda innan avresa i resväskan som redan är uppe i 16 kilo, vet inte hur jag ska klara mig ett år på EN resväska... Hur packar man ens för ett år?!

Igår var jag bjuden på middag hemma hos Ellen, hennes mamma hade gjort vegetariska biffar på bland annat svamp som serverades tillsammans med bulgur och olika röror, supergott och mysigt var det!

Idag har jag varit i Nora med min mormor och storebror och kikat runt lite och ätit mat som var supergod och fräsch, och senare mot kvällen gick jag och Jenny till Fratelli där jag beställde tagliatelle med tryffel och svamp.


jag ska flytta till USA

2019-08-16 20:08
Från Hannaullbrand

Hej!! igår var jag i Stockholm för att gå ett möte på den amerikanska ambassaden angående min visumansökan och jag fick godkänt, det är nämligen så att jag ska flytta till USA för att jobba som au pair i ett helt år! Jag skickade in min ansökan i Juli och ca fyra dagar senare så hade jag matchat med en värdfamilj. Jag trodde inte att det skulle gå så fort, jag hade tänkt att ta det lugnt och inte vara allt för ivrig för att hitta en familj, det viktigaste är ju att jag får ett så bra år som möjligt. Jag valde att tacka ja till just denna familj för de hade allt det jag sökte efter och efter tre videosamtal kände jag att det vi skulle vara en perfekt match. Jag pratade även med deras nuvarande au pair som också är svensk och allt kändes jättebra, jag ska åka dit tre veckor innan hon åker hem så hon kan visa mig runt och så jag kan se vad hon brukar hitta på med barnen oså. Det är en familj på en mamma, en pappa samt två barn på 9 och 11 år (en kille och en tjej) som bor i Piedmont, (ca 20 minuter från San Francisco) som ligger i vackra Kalifornien. Jag har ju varit i Kalifornien tidigare (San Diego och Los Angeles) men inte i norra delen. Vädret är ju bättre än här hemma och jag har hört att det ska vara en toppen stad att bo i, så jag är verkligen taggad, men samtidigt lite nervös!

Den 15:e september tar jag mitt pick och pack och kliver på flyget mot New York för att spendera 4 dagar där för att tillsammans med andra Au Pairer förbereda oss och få information och så vidare inför vårt kommande år i USA. Jag har aldrig varit där så det ska bli kul att uppleva den staden också! Jag har varit i kontakt med flera andra svenska au pairer som kommer bo i närheten, vilket känns jättebra!

Jag kommer att försöka uppdatera med inlägg så ofta jag kan och jag hoppas att ni vill följa mitt äventyr!

UPDATE

2019-08-04 01:29
Från Hannaullbrand

Hej! insåg precis att jag inte har uppdaterat bloggen på fleera månader, jag har helt enkelt inte funnit motivationen till att skriva ihop ett inlägg. Eftersom jag inte bloggat sedan i januari så tänkte jag uppdatera er lite om vad som har hänt under mitt liv efter det.

FEBRUARI/MARS

I februari och mars hände det inte speciellt mycket i mitt liv, jag ägnade mestadels min tid åt jobb och skola. Jag blev jourhem åt två kaniner genom Smådjurschansen, som inte hade fått den kärlek och omvårdnad de behövde, det var även en hona och en hane på 7 månader som hade levt i samma bur så två veckor senare vaknade jag upp till fyra stycken kaninbebisar... (Mamman hade alltså blivit dräktig i det tidigare hemmet, jag särade självklart på dem så fort de blev hämtade) Idag är tre kaniner adopterade, mamman är kvar som jourkanin hos mig och jag har adopterat två av hennes ungar, som snart är 6 månader. De är så söta och mysiga!!

Jag fyllde även 19 den 5:e februari och hade då ett litet firande där jag bjöd hem några tjejkompisar. Vi åt massa god mat och snacks samt drack lite drinkar!

APRIL

I april åkte jag och min bästavän till Koh Samui, Thailand och hade två underbara veckor med sol och bad. Det var riktigt skönt att komma iväg lite från plugg och jobb och bara ta det lugnt, ligga och sola på stranden samt äta massor av god mat. Vi åt samma maträtt en vecka i streck (röd curry) för vi tyckte den var så himla god!!

MAJ

Den 7 maj kom min älskade lillebror Edvin till världen, verkligen så mysigt! Det var också mösspåtagning inför studenten och balen, som inte var speciellt rolig. Maten som serverades var inte alls bra, iallafall inte den vegetariska, vilket var tråkigt.

JUNI

Den 5:e juni tog jag äntligen studenten, som jag har väntat! Vid 07:20 möttes klassen upp utanför skolan för fotografering och sedan begav vi oss vidare till champagnefrukosten. Jag blev "klassens lyxfälla" hehe, kanske borde ta tag i mitt slösande... Efter frukosten var det avslutning i aulan, sen dags för utspring för att sedan åka flak vilket var den roligaste delen! Sen hade min brors sambo Frida dekorerat lokalen jag skulle ha min studentmottagning i, så allt var klart när jag kom dit! Hon hade gjort det så fint, och gjort tre olika slags smörgåstårtor, en klassisk, en med kyckling & en vegansk som var supergod! Mormor hade gjort mina favorit minipajer samt bakat rulltårta, och pappa hade bakat sitt goda bröd, så tacksam över min fina familj!

Jag gjorde även mitt slutprov i fransar, så nu har jag mitt efterlängtade certifikat! Jag gick också en Lashlift utbildning så nu är jag utbildad i det med.

JULI

I början av juli åkte jag och Ellen till Stockholm och sov på hotell en natt, det var jättemysigt att bara strosa runt på stan och ha lite ledighet från jobb. Vi shoppade en del och åt god mat, pastan på Pane Vino var riktigt god! Önskar att vi hade lika bra pastaställen här i Örebro. Jag tog deras oxfilépasta, men bytte ut oxfilén mot champinjoner eftersom jag är vegetarian, sååå gott var det!

Förutom det har Juli nästan enbart bestått av jobb. Jag har börjat sommarjobba på ett äldreboende/demensboende och har varit där i tre veckor nu, nästa vecka blir min sista! Jag har också tagit ett väldigt stort steg i mitt liv som jag kommer berätta mer om i senare inlägg.

Pinchos & nutellapizza

2019-01-29 10:31
Från Hannaullbrand

I onsdags kom Chelsea till Örebro. Henne lärde jag känna i Miami i somras. Hon bor i Köpenhamn men var här några dagar och hälsade på sin kompis. Så då sågs vi och åt middag på mitt favoritställe Hälls, Stallbacken och som vanligt tog jag deras goda pasta. Senare på kvällen gick vi vidare till Fratelli och delade på deras nutellapizza, så god som den är!

I torsdags åkte jag till pappa efter skolan, för att på fredagsförmiddagen var det begravning för min farmor, jättefint var det. Vila i frid älskade farmor. <3 

Söndagen startade jag med att laga veganska bananpannkakor, som blev riktigt goda! Jag tog receptet från Ida Wargs blogg. Jag hade jordgubbar och hallon till, jag rekommenderar er verkligen att prova att göra dem! Senare mot kvällen mötte jag upp Ellen för att gå till Pinchos och käka. Vi tog 6 (!!!) rätter var plus en varsin créme brulée till efterrätt. Vi båda fick sååå ont i magen, vi beställde nog lite väl många rätter hehe.

Jag har iallafall haft en mysig helg, hoppas ni också haft det! <3

Vila i frid min Totte

2019-01-26 23:01
Från Hannaullbrand

Sista oktober förra året åkte jag och pappa till Stockholm för att hämta en treårig kanin som jag adopterade från Smådjurschansen. Han hette Totte och han var verkligen helt underbar, det sötaste jag någonsin sett. Jag har aldrig träffat ett djur så snäll och gosig som han var, vi låg alltid och mös i min säng och han kunde ligga på mitt bröst/i min nacke i flera timmar. När jag satt och sminkade mig ville han sitta vid mina fötter och han gick alltid efter mig, hoppade upp i min säng och kom varje gång jag ropade på honom, vi fick verkligen ett starkt band. Förra veckan visade min lilla Totte flera symptom på sjukdom så jag tog honom till veterinären onsdagen samma vecka, som kom att bli en av de värsta dagarna i mitt liv. Jag tvingades ta det jobbigaste beslutet jag någonsin tagit, att låta min bästa vän få somna in. Han somnade in i min famn så lugnt, han var så fin verkligen.

Vila i frid mitt lilla hjärta, jag älskar dig Totte <3

<3 Sån kärlek! <3


vad har hänt sedan sist?

2019-01-25 16:36
Från Hannaullbrand

Hej alla fina! Nu var det ett väldigt bra tag sedan jag skrev ett blogginlägg sist, och nu fick jag ett ryck från ingenstans och kände att jag vill börja blogga lite smått igen. Vad har egentligen hänt sedan sist då? Jag har börjat trean på gymnasiet och tar studenten i år, det ska bli så skönt att gå ut skolan! Jag håller fortfarande på för fullt med att jobba med fransar och jag ser fram emot när utbildningen blir klar, det är riktigt kul att se hur man utvecklas och att det går snabbare och snabbare med tiden.

I somras hade jag mitt sista sommarlov och det var helt fantastiskt. Jag har ju tidigare berättat att jag skulle åka på en språkresa igen, så det gjorde jag. Hela 7 veckor i San Diego, Kalifornien var bokade tillsammans med Katharina från Österrike, som hon skulle stanna 4 veckor. (som jag delade rum med i Miami 2017). Det var såå kul att äntligen få träffa henne igen efter ett helt (!!!!) år! EF campuset i San Diego var verkligen stort med flera våningar och det fanns många rum och ett gym, som jag dock endast hängde på en gång. Min lärare som jag hade var riktigt bra, han hade sunda värderingar och pratade och föreläste om saker som är viktiga på riktigt, verkliga problem. Mycket av det som togs upp på lektionerna handlade om feminism och rasism vilket jag tycker är väldigt viktigt att man pratar om. Det enda som jag inte gillade med campuset var att det låg en bra bit från stränderna och även downtown, så det blev en hel del uberresor tyvärr, jag spenderade alldeles för mycket pengar på det. Annars var området väldigt fint, tyckte verkligen om San Diego och jag skulle verkligen vilja åka dit igen. Vi åkte också till Los Angeles och stannade två dagar, åh så fint det var!!

När jag hade varit i San Diego i ca 2 veckor så bestämde jag mig för att prata med de som jobbade på EF och kolla ifall det fanns plats på deras campus i Miami, vilket det fanns. Så jag bokade ännu ett flyg och två veckor senare så var jag i Miami igen, det bästa stället jag någonsin varit på, älskar att vara där och saknade det så mycket att jag inte kunde låta bli att åka tillbaka. Så där blev jag att stanna i tre veckor, det enda jobbiga med resan var att jag inte kunde boka om mina flyg så jag var tvungen att flyga vääääldigt länge. Från Miami, till San Diego, till Dallas, till London och tillsist i Stockholm, en väldigt jobbig hemresa men helt klart värt bytet!

I september fanns det en resa inbokad till Barcelona tillsammans med familjen, det var verkligen en så mysig resa! Vi kollade på sevärdheter, besökte olika restauranger och gick väldigt mycket för att bara upptäcka och se den fina staden. Det var första gången jag var i Spanien och jag skulle absolut vilja åka dit igen!

Det var lite av det som hänt sedan sist, går jag in på fler och djupare detaljer så kommer inlägget att bli alldeles för långt, men ni får jättegärna ställa frågor om ni har något ni undrar över. Jag vet faktiskt inte hur ofta jag kommer att blogga, jag gör inte roliga saker hela tiden och jag känner inte för att bara skriva ihop tråkiga och halvdana inlägg för att kunna publicera varje dag. Det kommer inlägg lite då och då när jag känner för det och när det finns något att skriva om. Jag hoppas att ni hade ett bra 2018 och att detta år blir ännu bättre, kramar! <3

Vilket väder!!

2018-05-09 20:29
Från Hannaullbrand

Alltså WOW, vilket väder!!!! Idag har det alltså varit runt 24 grader hela dagen här i Örebro, såå skönt!!! För bara några veckor sedan hade jag vinterjacka men nu gick jag till skolan i klänning?? Sjukt!!
Jag hade iallafall sovmorgon idag till 11.25. Så jag gick hem till Ellen så fixade vi oss tillsammans eftersom vi bor nära och började samma tid. Jag hade bara två lektioner också vilket var skönt. Fick reda på resultatet på förra matteprovet och jag fick godkänt, alltså vilken lättnad!!! Nu måste jag bara klara nationella för att få ett betyg i kursen, håller tummarna!!!
Efter skolan hade jag en franstid bokad av Lovisa. Så jag gjorde singelfransar på henne och jag blev jättenöjd faktiskt! In och kolla på min instagram @beautylashesbyhanna om ni vill se mer!!

Min helg

2018-05-07 14:44
Från Hannaullbrand

Hej på er!! Det var ett tag sedan sist, jag har varken haft ork eller motivation till att blogga, men nu är jag igång igen! 


Jag har haft en riktigt bra helg! I fredags var jag på Irma och Lollos (dom jag lärde känna i Miami) födelsedagsfest, jag tog med mig Jessica också. Det var kul att träffa dom igen då det var väldigt längesen! Temat var att man skulle ha minst en ful accessoar på sig, därav de fula sugrörsglasögonen på bilden på mig & Jessica! 


I lördags tog jag och Chanel tåget mot Norrköping vid tretiden. Vi hade byte i Arboga och där missade vi vårat nästa tåg... typiskt!! Det var ett tredje spår som var gömt och vi kollade inte runt tillräckligt noga så tyvärr missade vi det. Nästa tåg gick typ en timme och 40 minuter senare så då fick vi göra det bästa av situationen och boka om. Väldigt tråkigt men då fick vi tid att kolla runt lite i Arboga istället!
Vi hittade en grekisk restaurang där som jag tyvärr inte minns namnet på. Jääättegott var det iallafall! 

Vi tog det senare tåget och skulle byta i Eskilstuna. Men då var det spårfel så vi fick vänta på en ersättningsbuss som tog rätt lång tid, suck!!
Resan tog 3 timmar längre än vad den skulle men när vi äntligen kom fram var kollogänget där och väntade på oss. Vi alla skulle till Adams sommarstuga, och de andra var redan där då dom åkte en dag tidigare än oss. 

Det var supermysigt där borta och jag har verkligen haft en sååå bra helg!!
Vi åkte hem därifrån igår (söndag) och då åkte vi alla bil så det var jätteskönt, tog inte lång tid alls. På vägen hem åkte vi förbi ett glasställe och det var utan att överdriva den godaste glassen jag nååågonsin (!!!!) ätit! 


Jag hoppas att ni har haft en lika bra helg som jag, KRAM! <3

äntligen börjat med fransar!

2018-04-30 20:36
Från Hannaullbrand

Hej på er!! Nu var det ett tag sedan sist men jag har verkligen haft fullt upp med kursen och inte orkat skrivit något inlägg. Man blir verkligen såå trött!
Iallafall, i fredags så tog jag och Ellen i tåget upp till Ludvika där pappa bor. Fransutbildningen ligger i Borlänge som är 40 minuter härifrån så då har vi lånat pappas bil dit, skönt! Kursen startade i lördags och imorgon är sista dagen. Jag är verkligen sååå trött & utmattad nu, man håller på från 10-18 så det är ju rätt länge. Idag fick vi för första gången prova att sätta på fransar på två modeller, det var så kul!!! Jag har beställt hem massa saker så snart sätter jag igång på riktigt, är verkligen taggad!

// Pappas hemmagjorda pizza som vi åt igår, godaste jag ätit!!! //