RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-06 19:13:46

Sofie Sellén

sofiesellen blogg på Nouw

Sommarplaner

2019-07-06 18:57
Från sofiesellen
Hallå där, det var ett tag sen. Ni som kikar in här ibland kanske vet att jag är lite utav en periodare när det kommer till bloggandet, varför vet jag inte riktigt men det har väl med motivationen att göra. Jag älskar att skriva och nu har jag fått tillbaka suget för blogg igen så jag ska göra ett försök att uppdatera här lite då och då. Mest aktiv är jag ändå på instagram, där kan ni hitta mig @islandshastbiten och @sofiesellens, det kanske säger sig självt att den ena är hästrelaterad och den andra är min vanliga.


Vad har hänt sen sist?

Jag är fortfarande medryttare på finaste Ess och trivs jättebra med det. Vi har varit iväg på vår allra första officiella tävling, stormurs vårtävling på husbyöhn som ägde rum den 15/6. Det var OTROLIGT kul! Jag har verkligen fått blodad tand för det här med tävlandet och det kommer ni märka när ni läser om mina planer i sommar/höst för vi är anmälda till 3 tävlingar redan. Iallafall, extra roligt var det att vi kom till A-final i både t7:an och v5:an som slutade med en 3:e och en 5:e placering.

Jag har börjat rida för Jessica Rydin utöver Emma som jag fortfarande rider för då och då, och den kombinationen fungerar alldeles utmärkt, de tänker på liknande sätt. Om jag tänker på min utveckling i ridningen bara från årsskiftet vill jag säga att det är en markant skillnad på min ridning då och nu, nu har jag mycket mer kunskap kring det mesta egentligen, och jag vill bara lära mig mer.


Planer sommar/höst:

5/7 Föreläsning: Lotta Zimmermann, näringslära

Detta har redan varit, i torsdags, och oj vad mycket jag fick lära mig. Jag hade verkligen koll koll på allt som har med vitaminer och mineraler att göra men nu vågar jag säga att jag kan lite grann iallafall. Det är inte lätt må jag säga.


7/7 Islandshäst SM i Norrköping

SM pågår ju egentligen nästan hela vecka 27 men då Siri jobbade den här veckan åker vi bara ner imorgon söndag för att kolla på A-finalerna.

Tänk att någon gång få delta i SM, dröm.


20/7 Kurs för Berglind på Marma Torp

Är galet taggad på denna kurs, och det är inte långt kvar. Tanken är att jag ska lära mig lägga pass då jag aldrig gjort det (frivilligt) innan och jag ska ju tävla femgång nu på sensommaren/i höst så det är hög tid att börja träna på passläggningar. Men tur som jag har så är Ess en riktig läromästare i pass, han kan, det är bara jag som ska lära mig. Den här kursen åker jag och Siri på tillsammans, ska bli svinkul! Och jag ska köra hästlastbil för andra gången någonsin så det blir spännande haha.


17/8 Gladur KM på Toftinge

På denna tävling blir det t7 och f2-premiär, är supertaggad samtidigt som jag är lite nervös inför passen, men har egentligen ingen anledning till att vara det då passen är Ess bästa gångart. Wiho ska bli så skoj!


25/8 Åskådarplats på Magnús Skúlasson kurs

Jag hade verkligen velat delta med häst men den kursen blev typ full innan den blev utskriven så hamnade på reservlistan, men den listan var lång, så betalade för en åskådarplats och det ska bli kul det med. Den här kursen äger rum på smedstorp, alltså där Ess står. Av det jag hörde från förra kursen stod magnus och pratade mycket med "publiken" vilket gör det värt att vara där och kolla, för man lär sig av det med.


31/8 Lätta Stormur-mästerskapen

På denna tävling ska vi ge oss på t6 och f2. Det blir min första t6:a så det blir intressant att se hur det går när man släpper på tyglarna, jag vet att han kan tölta på lösa tyglar och har gjort det en del på uteritter men aldrig tränat på det på ovalen än. Yhlva som äger Ess har tävlat honom i t2 och fått fina resultat så nu är det bara för mig att träna träna träna på enhandsfattning.


8/9 Smedstorps hösttävling

En inofficiell tävling som arrangeras på hemmaplan, men som också är öppen för ekipage utifrån. Här blir det t8 och f2. Skönt med tävling på hemmaplan faktiskt, så slipper man åka iväg och allt vad det innebär, även om det är kul det med.


<3