RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-15 02:05:25

Nordell

Faaan vad less jag är..

2007-09-02 14:37

Skit på Dej. Säger jag snart. De bara jävlas jag bytt blogg öfr inte alls för länge sedan och nu börja denna skit blogg jävlas med mej VARFÖR VARFÖR VARFÖR ska alltid allt jävlas med mej för de gå att skriva  inlägg men inge mera.. Hmmm jajaj..


Hoppas ni inte bli allt öfr less och följer min nya blogg. Om denna blogg inte fungera så bli de ingen blogg öfr min del ska ni ha klart för er. Inte roligt när de jävlas när man ksrive massa inlägg och så dära.


Hoppas ni ha förstående med detta och jag vill verkwligen att alla mina läsare följer med till min nya blogg och fortsätter kommentera.


Detta är min nya blogg.. :-D

http://familjennordell.blogg.se/


Kan man lita på VÅRDEN

2007-09-01 17:19

Ja du idag ha jag inte gjort mycke vare till birsta IGEN och kika lite va in på jobbet och ät . Så roligt att komma dit och träffa sin arbets kamrater... :-D


Nu ha vi iallafall flytta hem ENDAST sovrummet är kalrt där ha vi sove i natt i våra egna sängar. Så skönt. Till veckan beräkna målaren att vara klar senast fredag men trodde att de skulle vara helt klart på onsdag.. Hoppas Hoppas Hoppas.


Natten va väldigt god. Mer än att i morse hade jag sådana förvärka och sammandragningar så jag trodde jag skulle dö. Sedan fram mot för middagen fick jag dunder ont i magen och den blev kanon hård. Ajajja.. Blev så rädd att tårarna kom så jag la mej och micke kramade mej.


Jaja


När vi kom till mickes mamma för att äta. Vi äter ju här varje dag nu under renoveringen så ska jag till och kika på bebisarna och läsa tidingen och så ser jag en RUBIK då bli jag rädd och bärja tok böla..


De stod att Bebis DOG i magen.. :-( Så rädd och orolig jag blev.


Detta va de jag läste :


Amina nekades vård – hennes ofödda barn dog

Aminas barn dog i magen.
Då hade hon gått elva dagar över tiden, hade ont och blödde. Ändå skickades hon hem från sjukhuset.
– Hade de lyssnat hade kanske min lilla flicka levt i dag, säger hon.

Kommentera artikeln
20-åriga Amina hade fått födelsedatum för sitt barn utsatt till den 12 augusti. Men graviditeten drog ut på tiden och därför skulle värkarna sättas i gång den 27 augusti, 15 dagar över tiden.
   Men veckan innan började hon må dåligt.
   Tisdagen den 21 augusti hade hon ett inplanerat besök hos sin barnmorska. Hon bad att få undersökas med ultraljud eftersom hon kände sig orolig.
   – Nej, du ska få gå på måndag, blev svaret.
   Då var barnets hjärtljud bra.
   När hon kom hem på eftermiddagen började hon blöda och hade ont.
   – Det drog neråt, som om barnet ville ut, säger Amina.
   Hon ringde till förlossningen, men de sa att hon skulle återkomma när hon hade en värk var femte minut.
   Under natten åkte hon in akut till förlossningen. Hon förklarade att hon hade ont och blödde och ville ha hjälp.
   Besöket tog en halvtimme.
   – De sa att jag bara var öppen två centimeter och måste åka hem, säger hon.
   På onsdagen hade Amina värkar varje timme. Smärtorna och blödningarna ökade. Åter igen ringde hon förlossningen.
   – Jag tycker det skulle ha känts bättre att läggas in, men de sa åt mig att stanna hemma.
   På torsdag morgon hade hon fortfarande lika ont och blödde.
   Då fick hon äntligen komma in till förlossningen.
   Där lyssnade de på barnets hjärtljud och förstod direkt att något var fel. En ultraljudsundersökning bekräftade att barnet i Aminas mage var dött.
   – De sa till mig att barnet dött på onsdagen.
   Amina hade med sig barnets pappa och sin kusin på sjukhuset. Med stöd av dem fick hon föda fram sitt döda barn. Efteråt fick hon sova med dottern, som vägde nära fyra kilo, i famnen, hela natten.
   – Jag var så ledsen. Det var viktigt för mig att hålla om barnet och att få ta farväl på riktigt, säger hon.
   I dag är Amina både besviken och uppgiven. Hon tycker att hennes oro ignorerades och funderar varje dag på vad som hänt om hon fått läggas in eller ta ett ultraljud.
   – Jag måste acceptera att sådant här kan hända, men jag kan aldrig förstå varför sjukhuset inte tog mig på allvar. Om de lyssnat på mig hade kanske mitt barn levt, säger hon.
   Amina tänker anmäla händelsen till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.Fy faaan vad hemskt jag som redan är rädd för förlossningen och att något ska gå snett vad tror ni jag blev nu då jag är liv rädd och vet inte vart jag ska ta vägen. Detta måste jag ta upp med BM på tisdag.

hmm..


Hoppas verkligen aurora gruppen hör av sej till mej nu snart inom en snar framtid för nu känner jag akut behov att prata med nån. Jag känner inte att jag kan lite på förlossningen och sjukhus personalen när jag läser sådana saker. Detta känns att de va droppen.. :-(


hmmm..

Ni kanske tycker jag är töntig men så är jag. .

Prata med BM

2007-08-31 11:35

Jag nu på för middagen ha jag prata med BM att jag inte hört nått från aurora gruppen. Hon tyckte de va konstigt och skickade dirsket en påminnelse remiss dit. :-)


Hon blev väldans brydd. :-o

När jag va till läkaren den 8/8-07 så sa han åt mej att i börja på veckan 32 så ska du få träffa aurora gruppen och prata igenom de här i. Ni ska träffas några gånger under en 14dagar period och sedan efter ca 14 dagar igen så ska jag tärffa läkaren men allt verka bli så ut draget.


 Så vi få se vad som händer nu då.

Jag känner mej som ett psykfall snart. Gråter för allt är väldans känsligt. De va so migår när jag och micke låg i sängen hos mormor och prata så börja jag grina utan andledning är så känslig nu så de är inte klokt.


Behövs inte mycke nu eller.

Jaja.. Gisslins jävlas


Ja, gisslins ha inte gjort mycke i vår lgh fortfarande så igår efter middag bröt jag ihop totalt börja grina och så dära. Micke blev också less och ringde och prata med gisslins då ringde målaren upp och säger att vi SKA göra klart sovrummet tills i morgon och att ni kan flytta hem och sova hemma. Men köket, v-rummet, hallen och barnrummet samt dörr karmanra kommer dörja ytligare 14dagar till. I börja lovade de oss att de endast skulle ta 5 arbets dagar tills de va klart men nu blev be betydligt värre. Vi är så less och allt är verkligen jobbigt nu. (gud vad jag klaga och gnäller men nu få ursäkta mej.)


Så till vekcna ska man upp 6,30 varje dag under vardagarna och vänta på att gisslins ska komma sedan är de bara att vara i sitt sov rum ingen datorn ingenting. De kommer bli en lång och tråkig vecka men vad ska jag gör`? Så ha ni inget för er ring och fråga om jag ha lust att göra nått :-)!!!!!


jaja.. nu ska jag åka till birsta med mamma och shoppa hon ska inhandla vinter kläder till ELIN.. :-D


Fogarna är inte alls att leka med och inte ryggen heller efter dom här nätterna hos mormor i hennes hård säng.


BEBIS magen

2007-08-29 12:45

Min graviditet - BF Sön 21 okt 2007
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 29 aug 2007
  Din graviditet startade Mån 15 jan 2007
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Mån 29 jan 2007 (ägglossningen)
  
  Du har gått 226 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 33
  Du har gått 32 fulla veckor och 2 fulla dagar (v32+2)
  Du är i 8:e kalendermånaden
  Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), läs mer här
  Du är i trimester tre
  Du har 54 dagar kvar till förlossning


Vecka 33
Kroppen: De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.
Ja ha nyss komme hem från en tripp i Birsta igen med mormor. :-D

De blev lite shopping idag med. Blev bland annat ett Murgröna som jag ska ha i köket på väggen. Sedan en diskborste i svart och en toa borste.


Mormor bjöd på Fika de blev en Wraps med Västkust röra och ett glas drick mums vad gott de va. När vi gick fick jag sådana sammandragningar och förvärkar så de va inte klokt. Blev tvungen att sätta mej.


Gjorde så gudomligt ont så jag vet inte vad.


Fortfarande ha inte bebis i magen rört sej nått ännu men jag hoppas verkligen den gör de. Bli ju så nervös då jag inte känner bebisen någonting.


Nu ska jag drick lite kaffe med mormor. Sedan så ska jag plocka lite. Och efter de bli de vila som gäller.SOV bättre

2007-08-29 09:10

Inatt ha jag sove hundra gånger bättre än tidigare natt. Visst fortfarande en hård säng men mormor bytt ut madrassserna så de blev bättre.


Bebis i magen är väldigt lugn idag. inte ett ljud ha den gjort i från sej men den kör kanske igång fram mot efter middagen.


Idag ska jag och mormor åka på fyndlagert och kika samt saluhallen. Man måste ju hitta på nått annars bli man ju tokig på att gå här hemma hos henne och bara släppa fötterna.


Renoveringen


Ja igår när vi va i lgh:n på kvällen och kikade så ha de börja riva köket samt hallen och vårt sovrum på tapeter. De bli skit bra tror jag när de är klart man frågan är. BLI DE KLART??PRATA med BB

2007-08-28 13:16

Jag idag ha jag vare i Birsta med mormor. Jag va tvungen att köpa mej ett par långbyxor för jag ha INGA alls.


Dom lång byxor jag ha haft förut kommer jag inte i. Men de finns faaan nästa inga mamma kläder alls. Jag va på Hm hittade massa tröjor men dock inte några byxor.

Blev så less. Finns inte några STOR stl alls.


Så vi gick på Lindex och kikade men vi hittade inte några där heller fanns bara i STL xs, s,m men de är ju ingen stl jag kan ha.


Vi gick på Kapphal för att kika vad de ha för någonting och där hade dom inte några speciella mamma byxor utan jag fick köpa ett par vanliga byxor med resor i midjan och så dära. Dom bli nog bra och räcker nog graviditeten ut.


Ringde BB


Idag ringde jag BB och pratade med dom angående de där med Aurora Gruppen. Och då kollar hon upp om de kommit in nån remiss och då säger dom att dom ej fått nån remiss från BM så då blev jag less och sa jag är faktisk i veckan 32 och de är inte så långt kvar. Jag behöver faktiskt få prata med en Aurora sköterska om förlossningen och så dära så vi få väl se hur de bli. Sköterska jag pratade med skulle ta tag i de dära och surra med en Aurora sköterska om jag ska skulle få komma dit och de skulle hon gö så fort som möjligt..

Så hon skulle kolla upp de och ha jag inte hört nått i slutet på veckan få jag ringa igen då.


Bli lite less. Är skit nervös in för förlossningen så de räcker så jag hoppas verkligen jag få träffa en sköterska snart och diskutera kring detta och sedan träffa en läkare igen.


GISSLIN


Jag  i morse kom ju gisslin till oss för att kolla på allt och så dära. Då säger han.. Oj de här ser inte lovande ut. Vi kommer få att riva mycke här. De här kommer ta tid. Jag då säger jag när räkna du med att vara klar då..? "då säger han kanske torsdag nästa vecka" Gissa om jag blev less de är bara för namnet.


Hos mormor


Jag och Micke bo hos min mormor under renoveringen. Pga att hemma hos mamam gå de inte att bo så trångt och så dära. Jaja vi få väl se hur de ska gå. Inatt sov vi som kratter hoppas på att de bli bättre i natt.

Mormor ha lagt i en annan madrass i mickes säng så vi hoppas de bli lite bättre.

Hoppas de i allafall.
Nu ha jag sove borta:-(

2007-08-28 06:20

Ja nu idag kommer Gisslins och ska köra igång med renoveringen. Huva vad jag gruva mej. Vi ha sove borta en natt vilket helvete säger jag ha sove 30 min på hela natten då över driver jag inte. Mormors säng är inget för min rygg ska jag säga. Vanliga skumgummi madrasser och så dära- Hur hårt och så som helt. Dom är till och med ut liggd och där man ska ha rumpan är de en stor grop.


Micke fick sova på golvet för han fick så ont i ryggen den sida jag låg på va lite bättre men inte mycke. Ha sån foglossning och rygg smärta idag så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag klara nog inte av att sova där nå mera. Inte micke heller.


Vi få se hur de sluta med in för kvällen.


Nu sitter jag här och surfa hemma innan gisslins ska komma hit och hämta nyckeln samt att jag ska säga vad jag vill ha för färger.


De känns skit roligt att vi äntligen ska få renoverat men samtidigt deppande pga. att jag kommer må kass denna vecka. Att sova borta för de första sedan för de andra att jag inte kan sova i denna JÄVLA säng mormor ha. Visst hon är toppen snäll och mysig som låter oss bo där under renoveringen men hon kunde ju ha tänkt på vad hon la oss på jag. Jag är gravid och jag ha ryggproblem jag behlver verkligen nått riktigt att sova på.


Jaja


Igår


Igår va jag till stan och shoppade. De blev inte så mycke men lite granna. Jag in handlade en present till Sandra och Jonas som gift sej sedan blev de en Dop present till Tuva. Hoppas de bli nöjda nu då.


Köpte även en neccesär åt mej själv. Den ska med på BB då de är dags.


AURORA Grupp


Ja fatta inte varför inte Aurora gruppen hör av sej. De börja göra mej riktigt nervös in för förlossningen och så dära. De är fortfaranade inte klart om de bl isnitt eller va de bli. Utan jag ska först träffa den dära gruppen och prata igenom allt senda så ska jag till läkaren igen och surra. känns som tusen 100 år tills allt är klart.


Men de är väl bara att bit i de sura äpplet.


(GUD VAD JAG KLAGA IDAG , Men är inte på humörr pga. dålig sömn)


Middag


Idag ska vi äta Tacos till middag hemma hos mickes mamma de ska verkligen bli skit gott de kan jag lova. Mums vad gott de ska bli.


Känns som tusen år sedan man åt de men de va de inte..


BEBIS


Jag bebis i magen verka må bra men ha protistera då jag ha sove dåligt och så dära. Den ha väl känt att jagl lide hela natten. Idag bli de att gå på alvedon för att klara av dagen. Gilla inte att gå på värk tabletter nu när jag är GRAVID men idag ha jag inge val alls. Jag ha jävligt ont ananrs och pina mej igenom att inte ta några tabletter förutom om jag ska göra nått speciellt.


Men idag ska jag inte göra ett SKIT utan bara ta de lugnt hemma hos mormor men jag måste ta värktabletter så är de tyvärr..
Kommentarer

2007-08-27 08:23

Kommentar till Nu är de inte långt kvar
Lustigt att just Pingy var med under första graviditetstiden (utan att ni visste det) och att han frågade er om en framtida knådd.. Han och Björn var dom allra första som (samtdigt) fick veta att jag var gravid ju. Han verkade gilla barn. Han var så faschinerad av Oscar dom gånger han var här. Han lekte med honom och lixom bara stog och log mot Oscar.

.

Det kändes så konstigt då vår datorn gick sönder oxå. För den datorn var ett ihopplock av både min och Björns gamla datorn. Det var Pingy som hade gjort den. När datorn dog (hårddisken) kändes det trist på nå vis. Inte bara med tanke på det vi förlorade I datorn. Datorn var lixom det vi hade kvar av Pingy på nå vis.

.

Jag kände honom inte så väl men sista tiden umgicks vi en hel del med honom. Träffades ofta i garaget, tittade på film och så. Trots de så saknar man honom så mycket. Tänker massor på det. Och blippen.. Uscha vad trist att det blev såhär. Så unga människor!

av Nudel den 27 augusti 2007 kl 02:28 - Ta bortSVAR: Ja du denna bebis kommer man tänka mycke på angående pingy ska jag säga. När jag berättade de för mamma angående de jag skrev i bloggen så sa hon. Ni kanske ska ge bebisen i andra namn PINGY som en symbolisation att han fanns med i bilden under de första GRAV-veckorna Månaden. Men jag vet inte. Känns både ock de där. PIngy va i allaffall en fin kille och mycket snäll.. Som du skriver så verka ha gilla barn och de tror jag verkligen. Förstår att de känndes konstigt för er då datorn dog. De kan inte alls vare roligt eller.

Nu är de inte långt kvar

2007-08-26 09:13

Ja på Tisdag kommer Gisslins måleri hit och ska börja med renoveringen. De ska bli så skönt att de ska börja men samtidigt jobbigt ska jag säga.

Vi ska dock inte bo hemma pga. att skulle vi bo hemma skulle de ta en vecka ungefär per rum.

Men nu när vi inte ska bo upp i de så skulle de ta ungefär 5 arbetsdagar tills hela lgh:n är klar. De ska verkligen bli skönt att få ordning och att de ska bli klart nån gång.


Vi möblera och sätta upp nya gardiner putsa fönster dammtorka, ställa dit blommor och så dära. Vill verkligen göra fint här hemma nu. Så man kan slappna av fram tills knodden kommer.


Dollar


igår så for jag till Huddik med mamma och mormor. De va verkligen trevligt. Vi lunchade på Donken och sedan for vi vidare till Dollar store. Där blev vi ett par timmar. Jag handlade dock inte så mycke pga. att jag hittade inget som va så där super märkvärdigt.

Blev faktikt lite besviken men men så är de ju.


JAg köpte.

*En Termos till knodden (Kunna ha uppvärmt vatten i)

*En nalle till knodden

*Tvål

*Hud kräm till BB

*Tandborste (till BB)

Skulle köpa en neccesär men de hade bara fulla samt så tyckte jag dom va dyra för att vara en billighets kedja.


Men efter vi vare på Dollar trippade vi över på baby profssen och kikade lite. Hade så mycke smått och gott där. Handlade inte någonting men vi kikade mest. Elin fick några leksaker och så där så hin blev nöjd.


Efter vi gått på alla affäer som Dollar och Baby profssen så hade jag så ont i ryggen så vi for på Donken och tog en kaffe och Elin tog en glass. Jag drack Kaffe Cool mums. I love IT...

Sedan träffade jag Maggis Roligt att träffa de.


När vi fika och så dära. Belv de även en tripp på Albert och Herbert. De va verkligen trevligt de. Hur mycke fint och billigt som helst. Ska man liks väl åka till dollar så tycker jag man ska ta en tripp till Albert och Herbert. De va verkligen roligt och mysigt att gå där. Jag shoppade där.


*Lamp skärm SVART

*Handukar till oss på halva priset Bruna Super fina Betalade bara 64,50 för två badlakan, 3 handukar skit billigt ju..


När jag kom hem hade jag även lite pengar kvar. De så verkligen roligt inte för vanlighetens skulle jag ha de eller.


TVÄTTIS


Igår kväll hade micke och jag tävtt stugan min rygg va inte alls pigg på de men jag va ju tvungen. Micke tävttade maskinerna och hängde och så dära och jag fick  sköta mangligen. Men vi fick tävtta några maskiner upp pga. att ena va trasig då blev jag arg. Huva vad less jag va.


Bebis


Igår rörde inte bebis sej mycke på hela dagen. Blev lite orolig fram mot kvällningen. Men vid 10 tiden körde den igång då jag låg på sidan gjorde kulle byter och allt va de gjorde så mysigt verkligen..


Nu är de inte alls långt kvar till  lill*n ska kika ut.I morgon gå jag in i veckan 32+0 Alltså vecka 33. De ska verkligen bli mysigt med en liten knodd i världen.


Tänk för några månader sedan så va jag så ledsen och deppad över att jag inte trodde jag kunde bli med barn och efter mycke om och men så bara sa de pang boom chrach så vissade de ett stort fint plus på vår sticka gissa om jag blev glad. Mycke oro och så dära ha de vare kring denna graviditet hit tills men De är väl kanske för att denna bebis verkligen va så efter längtade så de är inte klokt.


När jag tänker på denna bebis DELVIS tänker jag på vår bekant Pingy som gick bort. För i samma veva som vi blev "GRAVID" så umgicks vi med honom. Denna månad"januari". Jag blev gravid någon gång i januari och då umgicks vi en hel del med pingy och så dära. Vi skjusade han och så. Sedan va han hos oss och kiakde på film och så dära.


De som va så roligt va att han frågade oss de sista han gjorde när han klev ut bilen när vi umgicks med han va" När ska ni skaffa litet då"`? Då sa vi att de fick vänta. Men bara några veckor så fick vi veta att de ligger en knodd i vår mage. Ganska fränt tycker jag. Tråkigt de som hände med honom. Han finns verkligen i våra tankar de gö han.


Möblera om


Idag ska Micke möblera om här hemma och ställa lala möbler och så dära på mitten av rummen så gisslins kan komma och renovera här till veckan. Så han ha de han gö jag ska väl hjälpa till lite jag med men de är mycke tunga grejer så jag klara tyvärr inte av så mycke.


Fått till BEBIS

2007-08-25 08:40

Ja nu ha Mickes mamma och mamma Köpt de vi hade bet dom köpa till knodden.


Mickes mamma köpte Spjällskyddet i Torsdags när vi va ut på BABY profssen och hämtade en BOX. Hon köpt mumin spjäll skyddet. Sedan igår va jag med mamma i Birsta hela dagen och då köpt hon mumin säng kläderna. I begie Nyans blev de super fint. Sedan blev de underlakan till. Bli skit fint att bädda med de tror jag.


Nu längta man ännu mera till knodden kommer. Jag handlade dock inget i birsta förutom mat och böljor till lill*n.


När jag kom hem gjorde jag ordning middagen de blev fläskfilé med potatis gratäng och en grön sallad. Mums vad gott de blev. Sedan for micke på trav och så skulle ha skjusa ett grän kompisar dit och efter typ 20 min ringer han och vill att jag ska följa med. Hade ingen lust egenligten men men Jag följde med ändå. Micke hade fått mat kuponger med smörgås buffé så vi käkade lite där men blev dock inte mycke..

pga. va ju  mät sedan middagen.


Idag bli de följa med mamma Mormor och elin till huddik för att gå på Dollar Store och shoppa lite. De lä väl komma ner en hel del grejer mistänker jag.

Ska i allafall köpa några yterkrukor. Sedan få vi se..


Micke han ska på V75 på bergsåker han och så där så vi syns inte förens i kväll..


Bebis i magen


Bebisen i magen ha rört sej otroligt mycke de senaste dygnet. De är verkligen mysigt när knodden sparka och ha sej. Igår när ett par bekant kom fram till oss och surrade och klappade på magen fick hon en rejäl kick på hand hehe. Vi fick oss ett gott skratt..


Jag känner inte bebis så mycke då jag rör mej men annars så...


FRUKOST


Nu ska jag käka frukost de bli några hårdmackor och färsk pressad apelsin jucie. Mums.

BM Besök

2007-08-23 12:10

Ja nu ha man vare till BM idag då. De gick jätte bra. Började med att Mäta magen SF måttet låg på 32cm denna gång. Vilket va kanon bra.
Sedan lyssnade vi på lill*n och hjärtljuden låg på 146 slag/minuten. Kanon bra.


De tog även blod trycket på mej de låg på 116/82. Tycker själv att över trycket av lite låg mot öfr tidigare gånger men tydligen inte nått Bm oroade sej för.


Bebisen ligger i allafall just nu på höger sida och ha huvudet så långt ner de gå. :-)


BM sa att de känns fortfarande som en liten bebis i min mage så vi få väl se hur de bl inär de vill kika fram.

Sedan frågade BM om jag hade vare till Aurora gruppen ännu och då sa jag att jag ej ha de. Då bad hon mej ringa BB och kolla upp om de glömt mej men de vissade sej att de haft semster och så dära så till veckan trodde de att de skulle höra av sej till mej. :-)När Bm klämde och kände på magen så sparkade lillen henne på handen han blev väl lite less på att hon höll på hela tiden.

Tihi..

Jaja..


Den 11/9-07 Ska vi på Förlossningen på Info. möte. Klockan 18,30-20,30. De ska bli spännande och se vad de ha att komma med..


Nu väntar jag på att Sandra ska komma och äta lunch med mej. Hon ha med sej Tuva hon är så söt så man kan nästa äta upp henne.

Ha gjort i ordning kyckling sallad och så dära så jag hoppas hon är riktigt hungrig för de börja jag bli nu.. :-)


Jajaj nu ska jag fixa lite innan Sandra dyker upp sedan så få vi se vad efter middagen ha att erbjuda  . Håller iallafall på att flytta bort i denna värme huva vad äckligt varmt de är ute. Inte alls mysigt.

Önska mej ett BAD nu tack. :-D


Värme är inget för mej just nu. Annars älskar jag värme men som GRAVID nej TACK....


SVAR på Elins Kommentar i tidigare inlägg:


Gisslins ska Måla väggarna. Så vi hoppas verkligen att de bli riktigt fint. Längta verkligen tills de är klart nu.. Tack för kommentaren. ..

SVAR på kommentarer

2007-08-22 16:37

Kommentar till Längtan
Jag tycker ni ska ha vitt i sovrummet. Köp sedan en mörkläggande rullgardin/jalusi. Vitt är fräscht. Jag vaknar alltid med en fräsch känsla i kroppen till våra vita väggar. Då dom var gula kändes de bara dammigt och varmt :P

.

I bebis rum tycker jag du ska ha en beige färg. Med en stor (bred) nallebård. Det är så fint.

.

I vardagsrummet.. ööwh, jag vill ha en ljus grånyans i VÅRAT V-rum. Kan ju va snyggt. "Förstorar" rummet litegran.

.

Köks.. vi har iaf beige, trivs väldigt med jordnära färger jag.

.

DETTA ÄR VAD jag TYCKER ALLTSÅ. dU VILLE JU HA RÅD =) Oj capsade lite ;)

av Nudel den 22 augusti 2007 kl 16:10 SVAR: Tack för att du ville lägga lite förslag. Jag ville ha vit men vi få tyvärr inte måla väggarna vit för de tykcer de bli så enformigt rummet pga. tak vit väggar vit och ett ljust golv. Sedan så kan vi inte köpa Rullgardin/jalusid pga. att de är så konstigt mått på vårt sovrums fönster de är 180 eller 190cms bredd på de så de finns ingen Jalusid att köpa som passa de måttet för dom breddaste jag sett är 170cm tror jag. Jag grått är super fint men de finns ju inte den färgen att välja jag måste ju välja av de färgerna som finns i vår färg karta de är de dom ha att erbjuda mej. TYVÄRR....Hade jag fått valt hade jag inte valt dom färgerna kanske några men inte alla av dom.

Kommentar till Längtan
Hej! Måste ju rekommendera cafe latte jag som vi har i tv-rummet, helt klart nöjd med det=) Sen har jag ju en förkärlek för grönt, vet ej var de har kommit ifrån. Hoppas ni blir nöjd med renoveringen iaf när det är klart. Kram


SVAR: JA de bli nog den mörka Café latte i v.rummet Men sedna är de så svårt att välja färg till rummen.Längtan

2007-08-22 09:20

Ååååå Jag ha fått sån bebis frossa så de är inte klokt. Jag vill verkligen hålla min lilla knodd i armarna nu och snusa bebis så de är inte klokt. Vill ha vakna nätter och mysa med min lilla knodd som ligger inne i min mage nu.


Jag vet ju att den ha de bäst i min mage så länge så möjligt men de är så svårt att inte sluta längta. Men den som vänta på nått gott ha aldrig vänta för länge säger dom. Jag tror väl på de.


Är så otroligt lycklig för att vara gravid men nu börja de bli lite tungt och jobbigt. åååå Ja ha två hela månader kvar men de ska gå bra de med.


Ha fått snille på Ahlgrens bilar så de är inte klokt. Men ja ha bara köpt en påse sedan förra veckan och de finns några kvar så de är jag stolt över.


Idag är de lugna fisken i magen. Bebis ha inte gjort ett ena liv tecken på hela dagen. Igår kväll va den också slö. Micke fick bara nån liten kick mot örat så jag hoppas verkligen lill knodden kör igång snart.


Ha drukigt kallt vatten med is i för att väcka upp den lilla knodden men inte hjälpte de.

hmm


SOVA


Ja ni nätterna är ett kapitel för sej själv de. De är svårt att hitta nån ställning som är bra. Ligger jag på rygg ta min rygg så mycke stryck så de är inte klokt de gå inte att ligger på rygg att sova.

Ligger jag på höger sida så få jag sån halsbränna så de är inte klokt. De bränner och ha sej så bläääää... Halsbärnna bli värre på kvällen.


Ligger jag på vänster sida så gö så ont i fogarna så ojoj. Men på nått sätt hitta jag väl till slut nått sätt att somna på. Vet ej hur men nån timme varje natt sover jag ju.


Gisslins Måleri


Ja idag ska Gisslins måleri höra av sej till mej angående renoveringen och berätta för mej vilken dag de tänker köra igång. Hoppas de kör igång i morgon. De vore de allra bästa tycker jag.


HA bara lite svårt för att välja vilka färger vi ska ha i varje rum. Vore tacksam om ni kunde säga vad ni tycker jag ska välja för färger.


STAN


Idag ska jag följa med Mickes mamma till stan och Köpa Garn till en kofta hon håller på att sticka till lill*n.

Sedan få vi se vad de bli.


BEBIS mage

2007-08-21 16:04

Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


 Min graviditet - BF Sön 21 okt 2007
Uträkning utgår från dagens datum: Tis 21 aug 2007
  Din graviditet startade Mån 15 jan 2007
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Mån 29 jan 2007 (ägglossningen)
  
  Du har gått 218 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 32
  Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag (v31+1)
  Du är i 7:e kalendermånaden
  Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), läs mer här
  Du är i trimester tre
  Du har 62 dagar kvar till förlossningKan man vara tröttare... ??

2007-08-21 06:12

JA idag vaknade man 03:00. Klev upp halv sex med älsklingen min. Inatt blev de Endast 2 timmar sömn. Men vad gör de. Ryggen den ha blive så konstig och så. Den värker mer än vanligt nu. Vet inte vad jag ska göra åt de för de enda som hjälper är "STORA doser med värktabletter vilket jag INTE få äta".


Men när knodden kommer så ska ajg börja träna upp ryggen och så dära. De ska bli riktigt skönt att få börja med nån slags träning. Tyvärr ha jag inte kunna träna nått under denna graviditet pga. att sammandragningar, förvärkar, ont i magen och så dära. De hade vare för på festande på denna GRAVIDITET.


MAGEN


Imorse vaknade jag med ett himla bufflande i magen. Lill*n sparkade på som aldrig förr så himla härligt och mysigt att känna knodden hur den rör sej. I morse höll den säkert på 1½timme jag låg bara och njöt jag. De är så härligt och känna vilket liv de är där inne. Inte alls tokigt ska jag säga.


DAGEN


Idag bli de mest mys pys hemma. Ska plocka lite mer in för renoveringen som ska på börjas. Vet ju inte om de bli denna veckan eller nästa men de är lika bra att börja förbereda redan nu så de inte bli så mycke när de ringer.


Ha lite tvätt att ta reda på sedan så bli de väl att sitta på balkongen och mysa om de vill säga att de bli nån värme.


Köpte mat åt mamma


Igår kväll va Micke och jag iväg och köpt mat till Mamma och Syrran på DONKEN. Även att Micke köpte en En glass Mc Flurry. Han va så sugen. Jag ville inte ha nått urscha mådde så illa igår så Blääää..och hade halsbränna.

 Vi kom inte hem förens klockan va vid 23 tiden då va vi verkligen trötta. Såg även Björn Cicci och Oscar på Donken. De Köpte också mat.

STAN - Inget för mej

2007-08-20 17:10

Idag tjatade mamma och syrran på att jag skulle med på stan och kika på nått till lill knodden i magen. Efter mycke tjat och gnat gav jag upp. Jag följde med.


Mamma handlade en hel del till knodden sedan shoppade hon massa kläder till ELIN.

Sedan så for vi på Kvantum för mamma skulle shoppa mat och då ha Nacksta blomster butik 2 gröna växter för 40kronor så då drog de i plånboken.
Nu är de inte mycke kvar men tur man få refill på MÅNDAG.. :-)

 Jag köpt 10st. Fick betala endast 160 för jag känner hon i kassan. Skit bra ju. Nu ha man massa nya blommor till renoveringen är klar.


Sedan så följer jag med mamma hem och där sitter vi och surra lite. Sedan kommer elin till mej och säger så här.. "Tesa, när din bebis kommer ska jag sluta på dagis för då ska jag och mina kompisar vara hemma med dej och ta hand om beibs så du få sova. Du ser så trött ut."


Då rann tårarna är så lätt rörd nu. Blev så glad men ack så tråkigt att till och med sin egen lilla syster på 4½ år ser att man är trött och slut. Då är de hemskt.

 Mamma så hur rörd jag blev. Hon sa att jag såg verkligen inte pigg och fräch ut hon också. Men inte så konstigt om man bara få sova på nätterna mellan 2-4 timmar per natt så är de inte så konstigt.


Men men jag hoppas de vänder ska prata med BM angånende detta på Torsdag.


Idag kom packetet från Ellos med mina nya köks gardiner samt den lampa jag beställt så snyggt. Nu längta jag tills de är klart så vi kan göra ordning här hemma.


Igår for micke även ut till birsta och shoppade en till köksstol till köket så nu ha vi 4st stolar till bordet hade bara tre förut.


MAGEN


Idag är de lugna fisken i magen. Hoppas knodden kör igång fram mot kvällen.

De är inte roligt då man inte känner lillen alls. De är jobbigt de. Men igår kväll va de fullt ös.


MICKE ha jobba


Idag började lill vännen min att jobba trodde de skulle vara skit tomt men i morse gick de bra sedan kom ju mamma och hämta mej så gick de bättre.


Lä väl gå sämre i morgon. Så tråkgit att bara gå hemma. Men de bli väl bättre då knoddden kommer då ha man ju lite sällskap samt nån att snusa på hela tidne..Ne nu ska jag besätlla underkläder på ELLOS för jag äger en BH och så dära. Så nu ska de shoppas.. :-D


Sista dagen

2007-08-19 10:01

VÄLKOMMEN TILL Therese Och Mickes NYA blogg.

Idag är de sista dagen på Mickes semster. De känns väldigt trist men vad ska man göra. De är bara att acceptera läget. :-(

Vi ska nog fara ut och handla mat idag och så dära. Sedan bli de lugna fisken för mej.


Igår ringde läkaren från Förlossningen till mej och medela att alla prover såg kanon bra ut. Att jag inte längre behöver oroa mej för att knodden ska komma tidigare-men de är ju inget han kan lova så klart. Han sa åt mej leva så normalt liv som möjligt. Men jag ska så klart tänka mej för.


Mina fogar är inte i topp trim men de är ju bara acceptera de ha de inte vare på hela tiden. Men jag tycker dom ha blive lite sämre.

Ha även fått så förbannad HALSBRÄNNA så de är inte klokt. Speciellt på kvällarna när jag ska sova. Ha skit svårt att somna och så dära. Hoppas BM ha nån bra idé mot halsbrännan.


Ska ju till BM på TORSDAG. De ska bli spännand och se vad hon ha att säga då. Tyvärr kan inte älsklingen följa med efter som han måste jobba. Men de gå nog bra ändå.


Under veckan ska Gisslins måleri höra av sej till mej för att börja renovera här hemma. Vi ska inte bo hemma så när renoveringen börja kan de hända att jag försvinner från datorn 1-2 veckor. Men de beror på vart vi ska bo.


Vi hämtade färgproverna till lgh:n i veckan så vi ha bestämmt oss för färger och så dära.

Va ju väldigt ljus färger men de duger tycker vi är de så att inte bli nöjd renovera vi och byter ut färgerna själv.


Micke sålt X-BOXEN.. Igår sålde min älskade sin X-BOX pga.att han tycker inte ha änvänder den så flitigt nu som han gjorde förut. Men jag tror att till hösten kommer han sakna den.


MAGEN


Mamman: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.


Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Min graviditet - BF Sön 21 okt 2007
Uträkning utgår från dagens datum: Sön 19 aug 2007
  Din graviditet startade Mån 15 jan 2007
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Mån 29 jan 2007 (ägglossningen)
  
  Du har gått 216 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 31
  Du har gått 30 fulla veckor och 6 fulla dagar (v30+6)
  Du är i 7:e kalendermånaden
  Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), läs mer här
  Du är i trimester tre
  Du har 64 dagar kvar till förlossning