RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-15 01:57:21

Kennel Nordblick

Härlig morgon - BildBomb!!!

2012-03-03 12:31

Egentligen var det planerat att åka till Grytinge och titta på Knight valpar som skulle ställas ut på Sk Sturups utställning där . Men efter en intensiv vecka , bestämde jag och Simon   (Stefan är i Tyskland) att vi skulle ta sov morgon. Vi vaknade till helt underbart väder! 

Simon är så duktig med djuren och för det mesta hjälper han gärna till. Kameran fick följa med ut och här följer bilder från förmiddagen.  Nu ska vi fixa iordning oss så vi kan åka och fira Simons kusin Elliot som fyller år.Först ut var hästarna!


Simon och Mento

   

Simon och Jabeque

   

Simon med sin ELDIS!

   

Sen rastade vi Vox. 

Simon och Vox 

 


Efter honom resten av gänget.

Sahara!

 

Sookie!!    Sanchez!Gänget!!

      

Ringträning

2012-03-02 16:34

Nu börjar snart utställningssäsongen och det är hög tid att börja ringträna. Så jag var inte så svår flirtad när jag blev inbjuden att träna i en uppvärmd hall som Freddy och Daniel hyrt. Vilken lyx!!!

Man kunde gå där inne i tröja. Super! Bara synd att det är den dagen som krockar med Simons Tae Kwon Do.

I början så gick Triton med "flaggan i topp " (alltså svansen högt) men när han gått ett tag skötte han sig mycket bra. Tusen tack för hjälpen, Tonje!

Passade också på att träna lite lydnad på ny plats och med nya vovvar runt om .Gud vad skönt det var att slippa träna med alla kläder på som gör en klumpig och seg. Även det skötte han bra.  Han är ju en stjärna min lille Triton 


ADIDACS TRITON  (Nordblicks Anschy - Nelson Frankengold)

   


  

Gtb horse show

2012-02-27 11:45

Det är konstigt. Man går och längtar efter att man ska åka och så är det äntligen dax och vips så är det över.  Men vi har haft en super helg. Vilket drag det blir när Rolf-Göran Bentsson kommer in på arenan, Scandinavium kokar och vilket liv, hans häst måste ha ganska starka nerver.Vi blev även uppgraderade på Scandic eftersom vårt rum blev renoverat. Man låg i dubbelsängen och hade den här utsikten genom fönster som gick från golv till tak . Coolt!En cider lyckades vi också klämma ner  Enligt tradition så har vi sista kvällen hos snälla Kerstin som fixar lyx middag och frukost till oss.Och när man ändå är på det hållet kan man ju lika bra köra in om Ullared   Tack mamma för en super helg!


På vägen hem från Svedala där jag lämnat mitt resesällskap, körde jag om Torna hällestad för att hämta Simon som även han haft en rolig helg på Lalandia. Det var en trött och nöjd pojke.

Oj jag glömde ju nästa att jag även träffade Santo och Marie som bor i Göteborg. Han hade blivit så lik morfar Mascot.Idag har jag så vart full av inspiration och har hunnit med stallet ,promenad med hundar , rida Jabeque, träna Triton och nu väntar jag på veterinären som ska komma och ta progesteron test på Jordan.

Sen ska jag fixa lunch , åka och jobba en stund , friidrott och tae kwon do träning. Full dag!!!         

Förberedelser inför helgen!

2012-02-23 14:02

Idag har det blåst men ändå varit fint väder. Bra att det blåser så att det torkar upp . Hästarna tycker att det är så skönt att slappa i solen.

Valparna älskar vattnet och ser ut som ler-monster och man själv är snyggt kamoflage målad från topp till tå efter att ha varit i närheten av dom.

Har uppdaterat Mariposas -sidan med lite bilder på Ridde barnen . www.mariposas.n.nu

Idag var Therese,Tilde, Ebba och Shakira här oc hälsade på. Ebba och Tilde(4 år) tycker att det är väldigt roligt med hästarna så Eldis fick ställa upp på en liten ridtur. Som tack fick han lite borstning och mys. 

Sen gick Therese och jag lite med Shakira. Hon är som en liten prinsessa, lite träning till så kommer det säkert att gå hur bra som helst.

Tyvärr var det fel inställning på kameran så det blev lite konstiga färger.

Shakira 3½ månadResten av dagen är ängnad åt förberedelser. Simon ska åka till Lalandia med Johan, Elisabeth och Erik .

Jag ska åka på den årliga turen till Gbg Horse show som mamma bjuder på. Härligt!

Men det är ju en del att fixa när man ska vara borta en helg. Fast det går ganska lätt när man tänker på vad som komma skall!

Slänger även in en liten bild på mig och Triton när vi tränar med störning (Jordan  ). 

Vi har börjat komma igång , ska bli så härligt när det blir bättre väder så vi kan träna mer ordentligt.

 

  

Ridde on tour!!!

2012-02-21 11:18

I söndags kom Inger och Susanne och hämtade mig och Ridde för att åka på special utställning för papillon i Danmark. Vissa saker är så annorlunda med dessa vovvar jämfört med schäfrarna.

Vi skulle ha med oss fem hundar. Etersom jag hade lite större bur så sa Susanne att Ridde och hennes Norton kunde ju åka tilsammans i den. Så stoppar man in två hanar på nästan 3 år som aldrig träffat varandra i samma bur!! Det hade man ju aldrig gjort med en två schäfrar.

 Väl framme var Ridde i sitt esse . Utställningen hölls i ett församlingshem (även detta mycket smidigt jämfört med ett kallt ridhus). Papilloner högt och lågt och Ridde var kär i alla. 

Efter ett tag lugnade han sig dock fast han var ju inte som när vi tränat hemma. 

6 st var det i Riddes klass av bra kvalitet. Han fick en jättefin kritik och slutade som 2:a med exellent och ck. 1:an var en inlånad hund från USA och efter Ridde gick bl a en import från Japan.

Jag var mycket nöjd med min lilla vovve som skötte sig bra för att vara på sin andra utställning.

Jag hade kameran med men i all nervositet glömde jag bot den.

Har dock fått lite nya bilder från valparna i Elvis kullen.

Först en nytagen bild på Terry som är pappa till valparna.

Alex´Masterpiece

Mariposas Viva Las Vegas

Mariposas Love Me Tender

Mariposas Don´t Be Cruel


Har även fått nya bilder på Riddes söner som utvecklats väldigt fint. 

Alex´Zimon ZaysAlex´Zwing it Zatchmo   

 

Snö valpar

2012-02-03 14:36

Nu har i alla fall kylan kommit med besked. 15 minus är "ganska" kallt och oj vad vi får elda. 

Men trots denna kyla är djuren pigga och glada. Valparna älskar snön!

Hade med kameran och tog lite bilder på rundan idag.

Sanchez 

 Sookie!!

 Sahara    

Brandstationen

2012-02-01 08:28

I helgen var det tävling för Simon, Pallas-spelen som är en stor tävling. Han började med 60 m där han tog sig från 4 försöks heat till final. I finalen blev han 2:a på 9:48 (pers 9:45)  När det var dax för längd så gjorde Simon ett hopp och fick då ont i sin häl, igen.... Stackarn ! Vi fick då tips om inlägg som skulle vara bra ,så efter tävlingen (där han slutade 6:a på 3.50) åkte vi och gjorde inlägg. Hoppas det funkar.

På söndags kvällen kom "farmor" och bjöd på mat. Vi har börjat planera för en liten uteplats på baksidan av huset där det är morgonsol. Tänk till sommaren att ta sin kaffe kopp och gå ut sätta sig där. Mysigt!

"Lilla " Loke har nu flyttat till sin nya matte och allt har gått bra. En väldigt trevlig hund är han.

Igår träffades vi på brandstationen i Kristianstad för lite miljö träning. De var duktiga våra vovvar! Loke skötte det hur bra som helst, han har gärna velat skälla på andra hundar när han är kopplad.Men inte ett ljud. Duktig vovve! Triton är bara glad och tycker det är ett jätte bra ställe där alla människor bjuder på godis. Sanchez fick också följa med, men han hade mest "sjå" med att förstå varför vi satt fast honom i det där "bandet" . 


Jennie och LokeJag och grabbarna

   

Riddes Valpar och Loke!!

2012-01-27 09:58

I onsdags kom Annica och Mynta för lite lydnadsträning. De tränar för sitt BH prov. Det är ett behörighetsprov man måste göra innan IPO prov. Man har en lydnadsdel och sedan en stadsdel, där man ser att hundarna fungerar i den miljön med cyklister,joggare, andra hundar och allt annat vad man kan träffa på i stan. Ett bra prov tycker jag. 

Även Kattis-Serro och Ulrika med Santos var här. Vi gjorde lite inkallnings övningar och möte med andra hundar. 

Så här trött var Serro efter dagens övningarIgår var jag och Ridde hos Lotta på Kennel Alex för att titta på Riddes fina babysar. 

Ridde tyckte att han kommit till himmelriket med alla fina tjejer. Vi pratade hund, mös med valpar och så hjälpte Lotta mig att frisera Ridde. Han blev såååå snygg! 

Ridde heter ju Pale Rider och Lotta har tagit upp det och att det är Simons hund i valparnas namn, vilket jag tycker var väldigt kul. Så valparna heter bl a Alex Zhade of Pale, Zamurai Rider och

Zimon Zays 

Några bilder på underverken!

   Ridde i snön  

 

En annan trevlig bekantskap som flyttade hit i förrgår är NORDBLICKS LOKE e: Xerxis Osterbergerland och  Gildewangens Pamela. Loke är 3 år i mars och vi ska hitta ett nytt hem till honom. 

En liten bildbomb från morgon rundan.

Nordblicks Loke!

           Oj det blev ganska långt inlägg idag.... Ha en trevlig helg allihop!!!  

Vinter i Benarp

2012-01-24 08:53

Ja så kom då snön och kylan tillslut. Det blir ju lite ljusare och djuren mycket renare.  

Det märks att både hästar och hundar tycker att det är skönt och Simon förstås.

Vox i snön

 Triton är så duktig med valparna . Fast han är som en stor valp själv, så är han snäll, leker fint och kampar med dom.

Bus Triton!

 


På torsdag ska jag och hälsa på Lotta på kennel Alex. Jag ska titta på Riddes fina babysar!!!! Det ska bli så kul att se dom!

Jag är jättenöjd med valparna efter Pinglan och Terry. Lottas kull är efter Ridde och Terrys kullsyster , ska bli kul att se om valparna liknar varandra.

Här en bild från när de var yngre

Riddes barn 
      

Vox von der Holledau

2012-01-06 23:22

I dag har det äntligen blivit fint väder. Jag började med att rasta hundar sen gjorde jag i ordning Jabeque. Vi hade en jättemysig tur. Så uppfriskande. När jag kom tillbaka var det att ta itu med mockning. Johan och Elisabeth kom hit och vi skulle försöka ta foto på lite vovvar. 

Man får passa på när vädret tillåter och så får man skynda sig när solen står högt sådan liten stund på dagen. 

Nordblicks Romero 12 månaderSedan vill jag även presentera Vox von der Holledau  som kommer att finnas hos oss till avel. 

Han är efter SchH III, VA 3 Negus vom Holtkämper See (hd normal) och SchH I Engel von Aurelius (hd normal, e: Vegas du haut Mansard). Vill du veta mer om Vox stam klicka här.

Vox har hd och ed normal och zw: 76

Det kommer att komma fler foto inom kort. Här är i allafall någon huvudbild

Vox von der Holledau

 Halv fyra hade vi bokat ridhuset för lite lydnadsträning. Idag var Annica också där med sina flickor. Vilket var väldigt nyttigt för "småpojkarna" Triton och Romero. Svårt att koncentrera sig lika bra med fina brudar runt sig 

Hem laga mat sen fick det bli TV kväll med Mission Impossible.

Annica, Mynta, Elisabeth Och Indy

   

2012!!

2012-01-04 08:49

Ja då var jul och nyårs firande över och snart är det vardag igen. Jag känner mig dock inspirerad över planerna 2012. 

Valparna började levereras nyårsdag. Det ska bli så spännande att se vad det blir av dom. Triton och jag har kommit igång med vår träning ,vilket är väldigt kul.

Som det ser ut nu kommer det att bli en "träningshelg" även i år. Om allt går som jag tänkt kommer vi att ta in en väldigt duktig figurant 

Då kan jag nog dra runt det själv utan att vara beroende av att Stefan är hemma från jobb. Det är dock en del att göra i samband med en sådan helg så tanken är ju att han ska vara där.

Nordblickarna kommer att ha förtur men sedan kommer vi att fylla på med utomstående om det finns platser över. Det kommer även att finnas åskådarplatser. Återkommer såklart med mer info.

En annan spännande sak är :NY HANE!!!

Han kommer att få en utförligare presentation inom kort!


Alla pappis flickorna är iväg till sina nya hem. Nova har vi behållt men hon kommer att bo hos storebror Harry. Devil är dock kvar och tillsalu. 

Mys Devil!  Nä nu är det hög tid för att på med kläder och ut i stormen för att ta hand om djuren.

Ciao! 


Borelia :-(

2011-12-20 12:21

Små äckliga djur utan någonsom helst funktion , det är fästingar. Nu är det ingen av våra hundar som råkat ut för en elaking utan Stefan . Ett litet rött märke med röd ring runt, så såg det ut. I söndags natt började han må riktigt dåligt och åkte till vårdcentalen på måndagsmorgon (för man åker ju inte förrän man är riktigt dålig) och fick konstaterat att det var borelia. Så det blir till att ta lite medicin och sen hoppas att det är borta.

Nu till något mycket roligare. Jordans valpar var 6 veckor i söndags och dom är helt ljuvliga. Dom är framåt, nyfikna, kampar och är snygga. Vi skaförsöka välja valp och det känns som man kan säga : Elle Belle Bi och på så sätt välja. I och för sig angenämt men  svårt. 

I lördags var Kattis (som haft Barello) och Annika här för att titta på valparna. Det är Kattis som ska ha en av valparna. Vi har pratat fram och tillbaka om hane eller tik, Kattis är en lugn och mjuk tjej och det är ju lite Mascot blod i valparna;-) så jag pratade lite för tik eftersom de ofta är lättare. När vi tittat på hanarna tog vi så in tikarna. Dom sprang och lekte med Ridde rätt som det var  blev en av valparna jättearg på Ridde. Jag tänkte attt de skulle få lösa det själv men insåg snart att Ridde behövde assistans.

Jag sa till henne flera gånger men den lilla svarade tillbaka!!! Så jag fick lägga ner henne då hon lugnade sig . Vilket humör !  Kattis bestämde sig för hane :-)

Har tagit lite bilder på dom idag. 6 veckor och 2 dagar.

Pojkarna

 

   


 

Flickorna

        

Long time .....

2011-12-14 08:34

Usch vad jag har varit dålig på att blogga. Det får bli skärpning!

Mina papilloner är nästan alla utflugna. Nova och Devil är kvar. Nova ska ju behållas och ev sättas ut till fodervärd. 

I fredags eftermiddag satte sig Stefan i bilen med trepappis flickor och styrde kosan mot Sthlm. Första stoppet var i Jönköping där han mötte upp Yvonne (som även har uppfödning) och levereade Viva.

Nästa stopp var i Stockholm där Lova fick byta bil för att dagen efter åka till sitt nya hem i Wilhelmina. 

Sen tog Donna och Stefan in på hotell för att dagen efter möta upp med Tuula och Kim. Kennel Sensenman. De var i Sthlm för att ställa ut schäfer på mässan. Stefan hjälpte till att visa Zamp (Larus son)som fick Cert och Cacib. Zamp är även parad med Birdy, kommer ni ihåg tiken jag hade på SSM och Finsk. Det ska bli spännande att se deras valpar. 

På kvällen tog Tuula och Kim med sig Donna på båten för att leverera henne till Miia (även hon uppfödare).

Allt har gått bra och trots sina lång resor så är valparna bara glada och possitiva.

Devil och Nova tycker det är ok att bara vara två.

   

 Nu till våra schäfrar. Där det också har hänt saker. Min "lilla" Triton har blivit 1 år och är nu friröntgade fram och bak. Så himla skönt! Nu ska vi börja träna lite mer han och jag. 

Store bror Presley kan sedan den 6 dec titulera sig "polis". Grattis Lisa! Jag önskar er all lycka och hoppas ni fångar många bovar!

Våra Jordan valpar ..... oh vad dom är fina! Tyvärr är pappa Miro nu såld till Kina, skulle gärna använt honom igen. 

Har tagit några bilder men jag ska försöka ta några fler. 

Jag har förresten även hunnit med vinterkräksjukan. Trodde jag var imun men ack så fel jag hade. Visst ,dom säger ätt det är bra att fasta ibland men usch nä ,jag var inte så tuff. Stefan var så klart inte hemma så det var toalettbesök ut, strö en box ,in igen ...och så höll det på . Inte kul!

Fina Jordan babysarna!!!

       

Simon tar pers.!!!

2011-12-05 11:05

I lördags var det "Sista chansen" sista tävlingen för Simon för året. Han hade varit lite krasslig och inte kunnat träna sista 1½ veckan men ville ju så gärna vara med. Jag var ganska glad att det var inomhus ,fy vad kallt det var bara att stå och betala parkeringen. Brrr!

Simon var anmäld till 60 m, längd och kula. Kula har han inte tränat så mycket på men han tycker att det är kul så då ska han ju såklart vara med. Hela hans supporter klubb var där: mormor, morfar och Inga-lill, Farmor och Kenneth och mamma och pappa såklart.

Även hans tränare Marco var där och stöttade. Marco är helt fantastisk med all tid och energi och framför allt engemang han lägger på ungarna.

Simon tycker om när alla är där och hejar på honom. Han gjorde det hur bra som helst och det slutade med att han satte pers i alla grenar, blev tvåa på 60m med tiden 9:45sek.

I längd blev han trea på 3:78 m och i kula stötte han 6,62 m och blev 4:a slagen med 1 cm. Man märker att Simon blivit starkare nu ska det bara till lite teknik. En sak i taget.Det var en jättenöjd Simon och väldigt stolta föräldrar. På måndag är det träning igen.


Borta bra men hemma bäst

2011-12-01 09:55

Det stämmer bra. Lika kul som det är att komma iväg ,lika skönt är det ändå att komma hem.

Idag är det 1 december och dax att börja öppna julkalender. Ridde har ju en egen som han fått av lilla syster "Flingan". Mycket spännande och luktade gott gjorde det!Mina pappis valpar var 8 veckor i söndags och i går åkte Mindy till sitt nya hem. Innan leverans är det ju veterinär besiktning m.m Dom var så duktiga, vissa sa ingenting och chipsprutan kan vara ganska stor i en liten papillon kropp. Men sen älskar ju våra vovvar sin veterinär!

Vilken ska vi börja med??När jag åkte hade Jordans valpar precis öppnat ögonen. Oj vad dom hade växt på 6 dagar!

Dom tultar omkring och är hur söta som helst!

       

SICAB!!

2011-11-29 10:23

Varje år är det Sicab, som man väl kan likna med tysk segrarutställning fast för P.R.E Det är utställning, dressyr,hoppning och Doma Vaquera m.m Det är fyra storahallar, en tävlingsarena för dressyr m.m, en hall med försäljning av allt man kan tänka sig rörande ridsport. I den tredje står stona.  och i den fjärde hallen har uppfödarna sina montrar. De bjuder på vin och tapas och här görs säkert en och annan affär med.

Det var jag och bästa Sara som åkte ihop. Vi har alltid roligt ihop men detta året har vi även haft underbart väder med strålande sol ca 20-22 grader. Härligt !!! Många bilder blev det . Här kommer ett urval.

Marianne och Sara utanför första dagen

 


Emellan hallarna finns hingstarnas boxar och uteserveringar

 

Här står stona hela veckan, vissa med föl. De tas ut på promenader.

 

Hingstar 7 år och äldre inför enskild bedömning
Sevillano har varit en favorit i många år och nu var det hans tur att bli "campéon" En helt fantastisk häst

   

Sara framför en av försäljningsmontrarna

 

Bästa 2 åring (hingst)

Eftersom vi inte hade någon häst att ställa upp för fotografering fick Sara ställa upp!

   

Söndag f.m spenderade vi i Sevilla. Jättefint!     

På lördagskvällen åkte vi tillsammans med Morten och Marie från Norge på aktion hos Yeguada TorreLuna. De hade en helt fantastisk anläggning.

     


Svenskorna i Ancce montern    

 
Så här härligt var det vid ute serveringen, trevlig utsikt var det ju också!

 


   


      

Mina Pappisvalpar 7 veckor!

2011-11-21 09:19

Tiden går fort och valparna är nu 7 veckor. Tyvärr hoppade två stycken som satt uppsig på valp av så nu är det någon valp kvar att sälja.

Dom är helt fantastiskt underbara! Gjorde en liten film på dom . Visst är dom söta??


 

Fina , duktiga gossar!!

2011-11-20 17:18

I lördags var det utställning i Åstorp. Vi hade två pojkar med Qobra och Knight. Qobra gick i unghundsklassen och var först ut. Han skötte sig jättebra och vann sin klass med bedömningen exellent och CK !  Grattis Jimmy och Therese!

Tyvärr blev bilderna suddiga men jag sätter in någon ändå 

Nordblicks Qobra 

   

Sedan var det Knights tur. Han har inte varit utställd sedan han var 4:a på finsksegrarutställning i klassen 12-18 mån. Lite nervösa var vi också för hur han skulle reagera, han är ju tränad lite annorlunda nu när hans jobb är att vakta Sara. Vi skojade lite att om han biter domaren ska vi berömma då....

Men han gjorde det galant och även han vann sin klass med bedömningen exellent och CK. Grattis Sara och Mats!

Nordblicks Knight

   

En bra dag med fina hundar och trevliga människor! Triton fick vara med vid ringside, han har växt på sig bra och nästa gång får nog han också vara med 

Idag(söndag) har det varit julfest med friidrotten. De har då även prisutdelning för barnen/ungdomarna.

Simon fick fyra guldmedaljer. Två klubbrekord i längd och 60 m och två klubbmästerskap. En riktigt nöjd Simon och stolta föräldrar.  

   

En fullspäckad helg!

2011-11-08 08:16

I torsdags var Ingrid och hennes man här och tittade på Pinglans valpar. Alltid roligt att träffa människorna och få ett ansikte till mail kontakt och telefonsamtal. 

Ingrid med knät fullt av valpar


Efter deras besök satte jag mig i bilen för att köra till Laholm och hämta hem Simon från farmor.

På fredagen var Simon bjuden till Halloween party hos Tim och han ville vara militär. Hans morbror har ju varit på FN tjänst och är en stor idol. Så det var bara att bege sig till överskottslagret och inhandla lite kläder. 

Militär SimonPå lördags morgon  hade jag fått sms från Michelle(Simons kusin) . Hon ville komma och hälsa på. Så efter att ha tagit hand om alla djuren  åkte vi till Herrevadskloster där Michelle skulle rida hubertus jakt. Vi hann precis till upploppet! Michelle blev trea med sin ponny, det var blandat ponnies och stora hästar.

Michelle och Sunny

In i bilen och vidare till Svedala. Michelle och Simon skulle vara hos mamma då jag skulle på middag med PRE-tjejerna i Lund. Vi har alltid så trevligt ihop och jag var inte tillbaka förrän vid midnatt. 

Vi sov i Svedala eftersom Simon skulle ha friidrottsträning i Malmö halv 10 på lördagen. Kl 7 på morgonen ringde Stefan , Jordans första valp hade kommit! Så direkt efter träningen skulle vi hem och avlösa Stefan som suttit med henne hela natten. Men se så blev det inte. Johan ringde från GranCanaria , Skum hade kolik och tjejerna som passade hästarna visste inte riktigt vad dom skulle göra. Så vi körde från Malmö till Torna Hällestad, gick en lång runda med Skum och som tur var släppte det. Stannade en stund för att se att han mådde bra sedan körde vi hem till Benarp och tog itu med livet här. Jordan hade nu fått sju valpar, fyra hanar och tre tikar. När jag kände på henne kändes hon tom så Stefan gick och la sig Michelle och Simon fick sysselsätta papillon valpar och jag begav mig ut i bajsbranschen. Sedan var det dax att köra hem Michelle till Kågeröd igen. Köpte med pizza hem och resten av kvällen blev bara slappande i soffan.

Jordan och hennes fina valpar

          

Trevlig dag!

2011-11-02 14:12

Vill börja detta inlägget med ett mail jag fick imorse som värmde, TACK June!:

Vilken Lycka att få leva med denna hund, så klok och trogen med en fantastisk vaktinstingt.

Henne kan man kalla för vinstlott.Tack till Linda & Stefan ,kennel Nordblick

June & Ronja


Nordblicks Rumba (Ginza - Idol)I dag har Laura och hennes mamma Anette varit här och visat Mariposas Magic Dream "Flingan" som nu hunnit bli 6 månader. Hon hade blivit sååå fin och busig.  

Vi hann även med fika och titta på valparna så klart. De hade även med sig en fin julklapp till Ridde, en julkalender för hundar med delikatessben i varje lucka. Ridde har inte fått den än men jag vet att han kommer att bli glad.

Donna tycker hon har ensam rätt på Lauras knä.. Laura och hennes fina "Flingan"

   

 Romero är i Benarp för en vecka när husse och matte är på semester. Föst gick jag med alla schäfrarna (utom jättetjocka Jordan) en långrunda i skogen.Sedan har han härjat med Rioja i hagen. Tror nog att han kommer att sova gott i natt. (och behöva ett bad när han ska åka hem)