RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-15 01:04:45

noor9c

Rubrik saknas

2008-10-15 20:29

Förlåt Janne/Britt, jag kunde inte skriva igår pga trötthet, men jag ska skriva vad jag gjorde igår.

Jag fick en ny uppgift igår, en hållbarhetslista. Det innebär att man ska se hållbarheten på de varor som ska kontrolleras. Jag fick en lista på tre långa sidor som jag klarade på ca 2 timmar och en halv, sedan var de vanliga uppgifterna att plocka upp varor och sortera dem på var sin plats.

Idag fick jag skriva på ett papper om tystnadsplikt. Det innebär att man inte får säga till en annan person än sig själv om någon persons hälsotillstånd. Vi plockade upp varor som vanligt varav några var beställda till några personer. Efter min långa lunchrast fick jag ett frågeformulär om olika sjukdomar och dess symptom samt behandlingen av sjukdomen med olika läkemedel. Jag fick naturligtvis använda apotekets hemsida samt andra länka som t ex google. Jag fick också ta hjälp av hemsidan FASS som beskrev läkemedel, dens utseende och mått, samt vad den innehöll och vad den skulle användas till. Jag fick också ett papper där det fanns frågor om vad jag tyckte om personalen, min handledare och om jag skulle rekomendera prao på apoteket till andra personer. Naturligtvis fanns det andra frågor också. Jag slutade klockan sex idag, de släppte ut mig precis innan de skulle stänga apoteket. Det var ingen hård dag!!!

Hoppas att Janne och Britt njuter av att inte ha den mest pratiga klassen i två veckor+ höstlovet!!!:-) :-D

Första praodagen!!!

2008-10-13 21:17

Gud vad trött jag e efter den långa arbetsdagen i apoteket från 09:30 till 18:00 och så ber vår älskade Janne oss att blogga också, suck. Vi ska egentligen blogga på tisdag och torsdag, i de två prao-veckorna men det är roligt att skriva om man har varit med om på första praodagen.

Det första roliga jag var med om var att när jag gick in i apoteket visste de inte att de skulle få någon praoelev under v.42-43 Det var tydligen så att chefen som jag hade pratat med meddelade INTE min handledare om att hon skulle få någon praoelev.

Du Janne, gissa vad jag har gjort!! Jag har varit från snickare till varuplockare. När min handledare fick reda på att jag var hennes praoelev fick jag som den första uppgiften att krypa mellan medicinstället och väggen för hänga upp skyltar i fönstret!!!

De hade beställt ett bord som skulle vara till varuskyltning, dvs att det ska ligga några kampanjvaror på bordet. Så de skulle sätta ihop den med hjälp av skruvar som man skulle skruva på i ett litet hål. Det var såå komplicerat. Min handledare Helen kunde inte böja sig pga ont i knät så jag och en annan apotekare, Britt fick skruva fast den. Handledaren tyckte att jag hade små, fina fingrar!!!! :-) :-D. När vi hade skruvat fast bordet insåg de att det var ett större bord än det de hade tänkt sig skulle se ut men kunde inte lämna tillbaka den eftersom vi hade orsakat några små sprickor när vi skruvade fast bordet. 

Sedan kom det svåraste, jag fick tömma ut ungefär 10 st (kommer inte ihåg) lådor fulla med medicin samt skulle jag checka av dem från listan, så jag fick gå runt helatiden. Tillslut blev jag jätte snurrig men som tur var att jag fick dricka lite cappuccino medans jag vilade!!!

Nu när jag sitter och skriver inlägget har jag en onormal värk i hela benet efter att ha stått MÅNGA timmar i apoteket i streck.

Jag fick reda på att jag skulle ta det lite lugnt imorgon med lugnare uppgifter men det ska ni få reda på imorgon!!! :-) :-) :-D