RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-24 19:06:03

mylife81

Sjuk och sjukare

2018-11-12 10:09

Här har det inte hänt så mycket mer än att man gick hem från jobbet i tisdag och så var man på vårdcentralen för att ta lite halsprover eftersom jag hade såååå ont i halsen. Men det visade inget men det var för tidigt för att det skulle synas då. Jag gick tillbaka i fredags och då syntes det streptokocker men fick inte någon medicin för dem menade på att det kan försvinna av sig själv men jag skulle komma tillbaka efter helgen om jag hade lika ont. Men igår orkade jag inte med värken så jag fick en tid på jourmottagningen och fick ta ett nytt halsprov och jag fick medicin på en gång. Läkaren sa t.o.m att denna medicin skulle jag ha fått i fredags så jag måste vara hemma idag också från jobbet.


Jag har aldrig varit gladare än att komma tillbaka till jobbet som jag är nu. Det är så tråkigt att vara sjuk och dessutom behöva var hemma. Inte för att jag inte VILL vara hemma för det vill jag men då VILL jag vara frisk. Jag känner mig inte hellt 100 än men det kommer väl snart hoppas jag. Inatt var det i alla fall första natten jag kunde sova hela natten igenom utan att vakna efter 2-3 timmar och känna en gräsklippare i hela halsen.


Under tiden jag var sjuk så följde jag sökandet om Dante    Jag blev så ledsen org sorgsen över att läsa att de hade hittat honom avliden. Mina tankar går till Dantes familj som har förlorat sin ängel   


                                                      


                                                           R.I.P fina, underbare Dante 

Mycket men lite

2018-10-31 22:51

Det har varit fullt ös. Tycker man har gjort mycket men det är nog inte så som man tror. Helgen var vi hos mina svärföräldrar 1 dag och resten av helgen slappade vi.

I måndags hade vi studiedag på jobbet och det var en jobbig dag för huvudet. Man fick sitta still hela dagen och lyssna på föreläsningar. Sen delade Örebro ut årets pedagogiska pris kategori förskola och där vann våran underbara kollega ?. Hon förtjänade verkligen priset. Det var väl bara det enda som var bra med den dagen tyvärr.

Imorgon får man lite sovmorgon     Det ska bli så skönt   

Idag var det ju Halloween så då hade vi lite disco på storbarnsavdelningarna och alla tyckte det var roligt     

Nej sova lite nu så man är pigg imorgon

God natt alla bloggare och läsare   

Tisdag

2018-10-23 18:00

Hade ni det bra i helgen???


Jag hade det skönt och mysigt. Svärföräldrarna tyckte att vi skulle hitta på något då det var länge sen vi gjorde något ensamma utan barnen så vi gick på bio och såg den nya och sista filmen Halloween och så var vi och åt på Hellas. Har ni vägarna förbi Örebro så rekommenderar jag Hellas. De har så god mat och bra service. De har även ett lekrum för barn   


Jo i fredags var vi ju och lämnade in kläder för bytesdagen på lördagen och idag var jag och kollade om något hade sålts och det blev lite som blev sålt men lite besviken över att vinterjackorna inte såldes då dem knappt var använda. Men men nu kommer resten av kläderna till användning för barnfamiljer i Lettland    Vi fick ju hämta kläderna som inte såldes om vi ville men jag ville inte ha dem tillbaka. EGentligen brydde jag mig inte så mycket om pengarna utan jag ville göra en god gärning och skänka till andra som har det svårt med ekonomin.


I söndags gjorde jag absolut ingenting och ibland kan det behövas.


Igår och idag har jag jobbat och jag trivs jättebra på förskolan jag jobbar på. Den är en av Örebros bästa tycker jag men även föräldrarna tycker det och vi har en lång barnkö bara pga vårat rykte. Jag är såååå glad över att jag fick vara kvar där nu när jag blev inlasad och hade rätt till en fast tjänst från april.


Nej nu ska jag hänga upp lite tvätt och göra lite sysslor. 


Ha en underbar kväll   


#restauranghellas #SFbio #halloween #michaelmyers

Kunskap om språkstörning

2018-10-20 12:25

Igår så var det international DLD awareness day eller på svenska internationella dagen för medvetandegörande kring språkstörning/DLD och det är viktigt att öka kunskapen och förståelsen om språkstörning för både samhället och i skolan. Många föräldrar eller rättare sagt alla föräldrar måste kämpa för att få den rätta hjälpen till sitt barn för tyvärr så är det många barn som inte får den hjälp som dem behöver eller har rätt till just för att skolan inte har kunskap om vad det innebär att ha språkstörning och att dem inte har kunskap om språkstörning överhuvudtaget.


Min äldsta har grav generell språkstörning och vi har fått kämpa järnet för att han ska få den hjälp han behöver. Det är synd om dem barn som har denna diagnos då dem får kämpa 10 gånger mer i skolan och i det sociala än de barn som inte har diagnos. 


Jag har fått utståt flera idiotiska kommentarer t ex: "Om du hade läst eller pratat mer med ditt barn så skulle han kunna prata och förstå"


Här kan ni kolla och lyssna på vad språkstörning är:#DevLangDis #DLDABC

Måndag

2017-07-24 14:54

Då har min semester snart tagit slut. Jag börjar jobba nästa tisdag coh dessa veckor har bara svischat förbi alldeles för fort. Vi har bara varit hemma men sen är jag ingen som vill flänga runt heller för jag är helst hemma. Men på fredag drar vi på en 24 timmars kryssning mot Åbo så det ska bli skönt.. 


Ju st nu så längtar jag till 1 september för då flyttar grannen. Han är så j''la irriterande. Kommer dagligen och vill sälja saker, spelar hög musik antingen väldigt tidigt (6 på morgonen) eller sent (23 på en vardagskväll) och då spelar han flera timmar. Han säger till oss att vi kan säga till om han spelar för högt och när man gör det så tar han första bästa person han möter och klagar på att alla bara klagar på honom. Han kan komma 6 gånger på 30 minuter och berätta skitsaker. Vi kan inte sitta ute utan att han kommer och stör. Alla i området undviker honom, han är inte populär kan jag säga. Och inga gränser heller för den delen. Bara för att man har balkongdörren öppen så tror han det bara är att kliva över staketet och spatsera rätt in i lägenheten (har gjort flera gånger). Så jag längtar rent ut sagt tills han flyttar.


Hoppas alla har haft en skön helg och ha en trevlig semester ni som har eller snart ska ha det   

Semester = Sjuk

2017-06-27 19:23

Hej alla


Förra veckan skrev jag in om semester för denna vecka eftersom det var väldigt få barn och många pedagoger och vad blir inte jag då..... Jo sjuk ligger i värsta förkylningen tillsammans med bihåleinflammation så imorgon blir det att ringa vårdcentralen då Rhinocort inte hjälper.


Även om man är sjuk så är det skönt att veta att man ska vara ledig i 5 veckor   


Idag har jag och H gått mycket. Först var vi till sjukhuset där det var prat om mitt waran efter det provtagning, sen gick vi till stora holmen där H fick trampa trampbil och leka lite. Sen gick vi till McDonalds och åt lunch sen var vi och lämnade in ett polisregisterutdrag (som var helt tomt   ) efter det åkte vi hem.


L är på dagskollo denna vecka och det är första gången han vill göra något sådant så bara positivt   


Ha det så underbart i      

Andy's lekland

2017-06-18 20:36

Det var helt ok ? Barnen hade roligt i alla fall och det är huvudsaken :-). Imorgon börjar dem på fritids men dem behöver bara gå 4 dagar sen blir dem lediga i 5 veckor. Första veckan ska äldsta på dagskollo i 1 vecka och det blir första gången han åker på kollo för han har alltid vägrat det.

Proviva Tropisk

2017-06-13 12:06

Denna är bara för god :-) Kan verkligen rekommendera denna :-)

#provivatropiskbuzz #proviva #buzzador

Slår in huvudet i väggen snart :(

2017-01-09 19:40

Får väl säga god fortsättning på det nya året   


Som rubriken lyder så slår jag huvudet i väggen snart    inte av utbrändhet men pga en kollega som fattar nada. Man kan säga samma sak 10 gånger och då tar man ändå förklaringen som till en 4-åring men hon fattar ändå ingenting. Hon kan ingenting om datorer så vi (jag och den andra kollegan) sa att hon behöver inte hålla på med datorerna utan om det är något som  ska göras på datorn så fixar jag eller den andra kollegan det men nej det går inte. Idag glömde hon att lägga undan blocket (där hon skriver om sina inskolningsbarn) som låg öppet så att alla även föräldrar kunde läsa och när jag sa det till henne i lugn ton så började hon skälla ut mig att hon är stressad och har jobbat 13 år i yrket. Hur stressad kan man vara efter 3 inskolningsdagar???


Sen börjar hon ge falsk information till min andra kollega om MITT inskolningsbarn och även att en förälder ifrågasatte en sak men föräldern ifrågasatte inte utan hon ställde en fråga.

Sen började hennes inskolningsbarn grina och då ville hon att jag eller min andra kollega skulle ta henne för att hon hade ett till inskolningsbarn men vi sa nej för under inskolningstiden så är det hennes ansvar och hon kan inte lägga det på oss andra. Självklart kommer vi trösta alla barn sen efter inskolningen. 


Finns säkert mer att berätta om denna människa men var tvungen att spy av mig lite.


Pratat med chefen har min andra kollega gjort för hon tycker som jag och vi bägge känner att detta är inte hållbart men chefen ville vänta ett par veckor. Hur man nu ska stå ut?Ha dè bra


P.s   Måste göra en dementi om förra inlägget ang McDonalds att det skulle vara Halal och det är det inte så ni alla kan äta med gott samvete   

Gott Nytt År

2016-12-30 21:07 Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År och hoppas att år 2017 blir ett bra år för er alla. Året börjar bra för mig i alla fall med jobb   


Jag börjar bli nervös ju närmare måndagen kommer. Idag var jag ner på stan med barnen för att försöka hitta ett par inneskor och som tur var så hade Deichmann det och billiga var dem också   

Efter det så åt vi på McDonalds och jag bara älskar deras"Chicken legend fresh". Men det jag inte gillar med Donken och Max är att det är Halalgodkänt  och jag stödjer inte Halal-slaktat kött/kyckling och därför har det blivit att man inte äter där lika ofta och det blir mindre av den varan efter nyår för sambon köpte en hamburgergrill så vi kommer att göra hamburgare hemma och så kommer vi kanske köpa en fritös men det duger nog att ta pommesen i ugnen för egentligen har vi ingen plats för en fritös.


Hoppas julen har varit snäll mot er :) 


Kommer ni ge något nyårslöfte 2017? Och vad i så fall?God Jul

2016-12-23 18:48

 

Anställningspapper :)

2016-12-19 18:21

Hejsan


Jag har ju totalt glömt bort och meddela hur det gick på mötet jag skulle på den 9 december angåede ett jobb där jag bor. Jag fick jobbet      Jag är såååå glad, lycklig men samtidgt orolig och läskigt att just JAG ska ha hand om inskolningar. Jag har aldrig gjort det eller haft utvecklingssamtal med föräldrar men det ska väl gå bra. Och jag slipper dessa bussar.


När jag hade varit på mötet och chefen sa att då kör vi så blev jag så glad men efter ett par dagar så tänkte man "tänk om chefen ringer och sägger att han har tagit in någon annan och jag får inte det" så jag har tänkt på det att man ska inte bli alltför glad innan papperna kommit och dem fick jag i dag som jag har skrivit på och ska skicka iväg imorgon.


Så nu vet jag vad jag ska gör a i 6 månader med start den 2/1 2017. Bra start på året och hoppas på att 2017 blir ett jättebra år för mig och alla ni andra   

Otur går mot tur??

2016-12-05 18:21

Undrar om min otur och allt kämpande löser sig mot det bättre nu   . Idag fick jag reda på att jag blir kvar på förskolan till den 22 december och på fredag så ska jag på intervju för jag är en av dem som ska erbjudas jobb och jag hoppas att jag får det också för det skulle vara så perfekt eftersom jag bor i det området som tjänsten är. Tjänsten är på 6 månader men förhoppningsvis så blir det längre än så   


Denna vecka blir rena hästpass för mig så jag längtar redan till helgen.


Ha det bra   

Helgen

2016-11-27 18:14

Helgen har varit lite blandade känslor. I fredags så kände jag hur skönt det var att veta att nu är det helg och glad som jag var när jag åkte hemåt så försvann den glada och fram kom den arga och irriterade för när man kom hem höll barnen på att bråka och reta varandra och det gjorde dem hela kvällen. Så jag hoppades att lördagen skulle bli bättre men hoppet försvann när man åkte till Mariebergs köpcentrum för att leta julklappar och dem höll på att jaga och knuffa varandra. Idag har väl dagen varit bättre men L har varit lite retsam idag mot H och även mot mig.


Det som är det värsta negativa är att våran tvättmaskin har gått sönder    Så nu måste vi köra tvättstugan ett tag framöver    och där är det ingen som fattar att man städar efter sig och att man inte tar disktrasan eller sopkvasten med sig hem utan låter det ligga kvar så man kan städa efter sig..


Imorgon börjar en ny arbetsvecka och på onsdag så får jag besked om jag får bli kvar på den förskolan ett tag till. Jag hoppas ju klart att jag får vara kvar   


Ha en trevlig söndags kväll

7 år

2016-11-04 22:16

Idag så har vi firat minsta sonen som fyllde 7 år idag    Han fick bestämma vad han skulle ha i och på tårtan, det blev marsankräm och jordgubbssylt emellan och banan och nonstop ovanpå tårtan. Den blev jättegod   . Nöjd över presenterna också skulle jag tro han blev.


Igår fick jag ett positivt besked och det var att om 220 dagar så får jag en tillsvidare anställning på kommunen    Så jag har jobbat 500 dagar som vikarie för kommunen   


Jag har bara jobbat och jobbat och när man väl är hemma så måste jag sköta om allt hemma känns det som.


Men imorgon så ska barnen sova hos farmor och farfar och jag och sambon ska gå på bio och se på den nya filmen som Dan Brown har skrivit "Inferno". Hoppas att den är bra så man inte somnar av tråkighet   


Trevlig helg   

Marknad

2016-10-01 10:25

På väg på marknad

En trött och less (ledsen) mamma

2016-09-18 14:23

Hej


Jag har absolut inte glömt bort er men jag har haft fullt upp. I Juli började jag på mitt andra jobb inom hemvården (kalades hemtjänsten innan) och det har varit stressigt eftersom man även jobbar inom förskola. Tufft att sluta kl 22 och komma hem strax innan 23 för att sen gå upp halv 7 för att komma iväg och jobba på förskola. Så nu jobbar man mer än 100% så när man kommer hem så är man helt slut och till bråkande barn så jag känner mig helt slutkörd och på det hela när jag har lediga dagar och kommer hem tidigt så åker sambon och söker med sin metallsökare. Alltså har jag själv INGEN egentid överhuvudtaget. Dem gånger jag har fått tid för mig själv utan barn och sambo kan jag räkna på en hand likaså där jag och sambon har hittat på något utan barn kan jag också räkna på en hand under 10 år. Så när jag tar upp det så säger han "nästa helg så kan vi ju hitta på något tillsammans allihopa" *facepalm*     Jag vill göra något UTAN barn och sambo......JAG vill göra något SJÄLV men det verkar inte han fatta. 


Denna vecka har jag nog jobbat 50 timmar och det känns och på det hela så börjar jag bli förkyld och har knappt fått sovit något. Så jag vet inte hur jag ska orka denna vecka att jobba   


Igår var det 12 år sen jag och sambon blev ihop :) Men det kommer vi fira den sista september


Ha en bra dag

Vad jag vill med min framtid

2016-07-03 10:57

 


Då har jag kommit fram till dag 13 på denna lista   


Ja ni när jag var 20 så var det jobb, barn och pojkvän så det lyckades jag ju med förrutom att jag vill ha ett fast arbete visst jag jobbar men jag är "bara" vikarie och får springa runt på så många förskolor och det skulle vara skönt och få ett fast arbete där man har sin trygghet, lära känna barnen bättre och framför allt veta att man kan ha semester och att det är betald semester.


Nu när jag är 30+ så är det fortfarande jobb, vara skuldfri och kunna resa och unna mig/oss ibland. Vill bara att mitt liv någon gång kan bli lättare och roligare så man slipper kämpa med/om allt.Hur tänker DU om DIN framtid?

Skolavslutning + midsommar

2016-06-25 14:33

Ja ni alla. Nu har mina barn aommarlov och det har dem längtat efter :) Men tyvärr så har jag inget sommarlov eller semester för jag är "bara" timvikarie. Har sökt sommarjobb men inte fått något men får väl se om man får jobba på en annan bemanning för kommunen och hoppa in i hemtjänsten och äldreboende. Jag har varit på lite intervjuer och jag hoppas verkligen på 1 av dem för jag har varit där som vikarie och stormtrivs där :)


Och i går var det ju midsommarafton och hoppas alla inte ligger bakfulla idag :) Vi var till samons syster och hennes familj och hade trevligt under hela dagen tills strax innan vi skulle åka då fick jag "utskällning" av svärmor för min sambo (hennes son) hade berättat att vi skulle åka till stockholm och sova på hotell 1 natt i slutet av Juli och hon blev sur och tog ut det över mig. Hon började med att säga att vi hade lovat att hon och min svärfar skulle få följa med, att jag inte ville att dem skullefölja med och att jag tycker att dem bara duger till att sitta barnvakt. Och inget av det stämmer överhuvudtaget och klart att jag blev sårad och ledsen över att det inte stämmer.


1. Visst vi har sagt att vi kunde åka till stockholm ÖVER DAGEN inte sova över.

2. Vi ville göra något under sommaren bara vi fyra som familj för vi har inte gjort något på 2-3 somrar som familj. Vill inte ha med dem hela tiden på allt vi gör, för vi träffas varje helg och hjälper dem med deras hus.

3. Dem sitter inte så ofta barnvakt, det är snarare de som tjatar på oss att vi ska ut och äta eller gå på bio eller ngt för att dem VILL sitta barnvakt men jag känner att jag inte vill utnyttja dem hela tiden. VÅRA barn VÅRAT ansvar.

4. Mina svärföräldrar fick följa med på kryssning när jag fyllde år i april (den sämsta födelsedag någonsin).


Enligt min sambo så tror han att hans syster sa något elakt till min svärmor och så fick jag ut för det på något sätt. För hon brukar säga elaka saker till sin mamma. Men han skulle prata med sin mamma för han tyckte att det inte var så bra sagt från hennes sida. Men sen är det ju inte första gången jag har fått ut för något jag inte har gjort från henne.


Ja ja idag är det en annan dag med solsken