RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-21 20:04:32

morkvitaljans hemlighet

Osthem

2013-07-01 15:14

I öst ligger det mytomspunna Osthem. Ett kargt land med hårt klimat. De människor och varelser som lever här är ärrade och hårdföra. Varje dag är en kamp för överlevnad. Här härjar de mest fruktansvärda varelser och här är klimatet som hårdast. 
        


Folkslaget som flyttade till Osthem från Mittland kallar sig Stormländare - Efter den store guden Storme som deras religion Gerbanis bygger på. Stormländarna är huvudsakligen aningen grövre byggda än folken i Mittland och Västmark. De är mörkare än de andra folkslagen till allt utom hyn efter att de tvagats rena på lera, svett och blod, ögonfärgerna är antingen gröna eller bruna. De har mörka nyanser av rött, brunt eller svart hår, om en stormländare påträffas blond så har denne påbrå från västra världen. Om så inte vore fallet så har hans mor eller far beblandat sig med de fruktansvärda varelserna som smyger runt i skogarna, Alfer. 

 

 

Stormländarna ser inte gott på andra folkslag eller raser förutom sig själva. Viranner från Västmark och Alfer tar man till fånga och antingen avrättar eller använder dem som trälar. Det sägs bland folken som bor nära trollbergen att det finns små korta varelser som livnär sig nere i bergen. Men dessa ses mest som sagor. Det mest fruktansvärda varelserna man känner till är trollen som håller till nära trollbergen. Ungefär vart tionde år gör de räder mot de närliggande byarna och folken i dessa byar är kända att vara otroligt hårdföra och cyniska. Det talas om att det finns de bland dessa byar som bär gula ögon likt trollen och ibland talas det om hur de mäter styrka långt över vad en mäktig stormländsk krigare förmår. 

 

 

I Osthem ligger landet Vortland och där ligger staden Stormklippa, högsäte för Gerbanistron. Högst upp i Stormklippa finnr man den imponerande helgedomen Stormsskjalfte som reser sig som ett monument om svunna tider. Stormklippa vaktas av järnhandsorderns egna riddare. Järnhandsordern är en underordern med religösa gerbaniskrigare som är fruktade av Gerbanis fiender. 

Stormklippa är också känt för sin handel och det finns många duktiga hantverkare här. Hit beger sig både vildmarksmän, gårdsmän och adelsmän för att handla.