RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-21 19:23:06

Pappa, make och Morfar

Tillbaka

2016-02-12 15:28

Vet egentligen inte vad jag ska skriva, ville bara försöka komma igång igen.


Ha de

Dessa fantastiska hjälpmedel.

2013-12-03 08:54

Visst är det otroligt vad vi människor har skapat, flygplan, rymdraketer, diverse mediciner mot olika åkommor mm.

Vi har även skapat ett forum där vi inte behöver se varandra i ögonen för att kommunicera, internet. Ibland är det riktigt hemskt. Vi träffas inte, vi ses över Facebook eller andra sociala medel, hemskt. Ta bara våra nyhetsprogram, man säger A men inte B och sen hänvisar man till Internet. Ska man som i mitt fall försöka skapa kontakt med en läkare är man hänvisad till Internet, hemskt. Det finns visserligen telefon men oftast är tiden då läkaren tar emot samtal begränsad, och det kan jag lova du är inte ensam om att försöka komma fram. Det går även att beställla tid via Internet. Lyck till om du får något svar. I mitt fall beställde jag en tid för drygt en vecka sedan, tror Ni jag har hört något ? icke, hemskt. Nu till det värsta, dom äldre i vårt samhälle som inte har Internet, hur gör dom ? Hur ska dom kunna kommunicera med läkare, eller andra samhällsviktiga myndigheter. Hur får dom reda på senaste händelserna i världen, vem upplyser dom om dom inte har internet ? hemskt. Se mer på vår sportsajt, läs mer på vår hemsida, hemskt. Nu kanske Ni tycker att jag är gnällig, må så vara men någonstans är det fel. Var har den personliga kontakten tagit vägen ? Tror alla att vi inte vill träffas ? Varje gång familjen ska samlas ser jag fram emot det, se varandra i ögonen när man pratar, känna att man finns till, inte bara vara en massa ettor och nollor i etern.Ha de 

På begäran

2013-11-24 08:39

Varsågod

Bryggarbiff4 personer

600 g rostbiff

3 gula lökar

Mörkt öl ca en burk

1 dl mjöl

1 tsk cayennepeppar

SaltPeppar

Gör så här

Skär köttet i skivor ca 2 cm tjocka, blanda mjöl och cayennepeppar, vänd biffarna i mjölblandningen stek på ganska hög värme tills biffarna har fått fin färg. Stek löken, häll i en stor kastrull. Tillsätt ölen salta och peppra.Lägg i biffarna och låt småputtra ca 45-60 minuter. Ju längre desto mörare. Det går att använda fransyska eller ytterlår. Då måste köttet puttra ca 1.1 ½ timme.

Servera med kokt potatis
Ha de

Vilken vinkällare det hade kunnat bli

2013-11-09 11:08

Vilka härliga ytor.

 

Tyvärr gjorde man källarkontor av det men tänk,,,,,

 

 


 


Ha de

Till Madeleine

2013-09-30 14:26

Här får du lite bilder från "Din " tunnel.

 

Kolla in lastbilen !


 

 


Ha de


Com Hem och falska förhoppningar

2013-09-29 10:36

Com Hem, behöver jag säga mer. Sedan i tisdags förra veckan har vi varit utan Tv,vissa även bredband och telefoni, pga en kabelbrand. Nu har vi tur som har Bredband och telefoni från Telia så att vi i alla fall kan ta del av samhällsinformation den vägen. Däremot finns det dom i huset som har allt via Com Hem, dom kan inte se någon information alls. Vad gör då Com Hem ? Jo dom lägger ut information på deras hemsida. Idioter, hur i h-e ska folk kunna ta del av den om dom inte har bredband. Dessutom, nu kommer det lustiga. Det började med att det skulle vara klart under torsdagen, sen fredagen, sen lördagen, sen söndagen. Har dom ingen koll alls Jag har varit i dispyt med dom tidigare och jag tvekar inte att vara det igen.

Com Hem       Sluta att lura folk att Ni är bättre än vad Ni i verkligheten är.


// Hade

Dom börjar bli stora

2013-09-24 14:33

Alexander 14 år

 


Cassandra 12 år

 


Isabelle snart 7 år

 


Madeleine 4 år


 


Fredriksson drygt 1 år

 


Jag 55 år


 


Det finns fler som vi tyvärr inte har riktigt bra bilder på än.Ha de

30 årig bröllopsdag

2013-08-20 15:08

Det går fort ibland. Var tar alla år vägen ? Nu är vi i alla fall där. 30 år senare

 Ha de

Måste bara

2013-05-26 15:05

Kan inte undvara Er dessa bilder. Före :  

Efter :

 
////Ha de

Barnbarn

2013-05-06 13:10

Jag tjatade för några veckor sedan om nya kort på våra barnbarn, nu har jag fått ett nytt och passar samtidigt på att lägga ut en bild på Fredriksson, vårt yngsta barnbarn.

 

Har även fått ett nytt kort på Isabelle som i år fyller 7 år, det senaste vi har var taget 2007 så det är några år sedan.

 


Nu väntar vi bara på resten.Ha de


Däckbyte nästan som Formel 1

2013-04-28 08:22

Då var det dags, från vinterpjuck till sommarsvålar ute i sista minuten som vanligt. Begav mig till däckverkstan för att som alla andra som är sent ute att få en tid för byte. Möttes av den vanliga blicken, sen igen. Ni vet hur det är svarade jag mycket att göra. Kom med in på kontoret. Nu är det så att det är inte alla förundrat att få gå med in, de flesta får stå framför disken och be om en tid. Jag har känt herrarna, Lasse och hans son Claes, i många år och vi har alltid mycket att prata om. Har du någon tid idag ? Nej det blir svårt, imorgon då ? Också svårt. Om jag tar med mig kaffebröd finns det någon tid då ? Kan du komma 9.20 ? Visst inga problem. 9.10 var jag där med en kartong innehållandes diverse kaffebröd. Det tog inte många sekunder förrän jag anvisades en ledig plats. Vips så var det 4 man runt bilen

  Ni ser själva nästan som ett Formel 1 lopp. Kartongen med kaffebrödet försvann blixtsnabbt in på kontoret. 9.20 var jag på väg därifrån. Vad dom tyckte om kaffebrödet vet jag inte men jag hoppas att det smakade.Ha de

Snart 3 år sedan

2013-04-18 21:29
Jessica och Johan 29 Maj 2010
 

Gustaf Vasa kyrka   15.30

Jessica Christiansen, 24 år


Johan Froby, 34 år


Paret är bosatt i Stockholm

Vi möttes..

på go cart banan på Gröna Lund i augusti 2001

Vi förlovade oss..

på Gröna Lund. Johan gick ner på knä vid gamla go cart banan och frågade.

Vigseln
Vigselförrättare

Kerstin Millevik

Brudtärna

Jennie Wallerman - Syster

 
Brudnäbb

Isabelle - Dotter

Bröllopsfesten
Plats

Stallmästaregården

Toastmaster

Bent Christiansen

 
Övrigt

Följande kommer att ingå.

Brudskål

Förrätt inkl. 1 gl vin.

Varmrätt inkl. 2 gl vin.

Dessert inkl. 1 glas dessertvin.

Bröllopstårta

Kaffe & Avec

Övriga detaljer
Färgtema

vitt och grönt i olika nyanser.

Gästernas klädsel

Kavaj

 
Vägbeskrivning

Kyrkan ligger mitt vid Odenplan.

Suck

2013-04-09 11:29

Hur länge ska man behöva vänta ? Detta kort

 

togs för snart 4 år sedan. Jag vet det är jag själv som har tagit det. Nu vill jag ha ett nytt, "uppdaterat"

Ha de

Misslyckad lunch

2013-04-08 13:35

Häromdagen lagade jag till en helt fantastisk Orientalisk räkpanna,   men det var något som saknades. Det blev mat över så både jag och hustrun fick varsin matlåda. Denna matlåda skulle nu ätas till lunch. Jag kom på, strax innan uppvärmning av maten vad det var som saknades. Lite mera Curry. Då jag hade använt det sista under tillagningen hade vi införskaffat oss en ny burk. Nu vet alla att nya burkar kan vara svåra att öppna, inget undantag i detta fall.

Den som hade tillverkat burken hade använt både livrem och hängslen fär att burken skulle hålla tätt, och även försvåra för oss konsumenter att öppna den. Jag provade allt möjligt, med en sax, med en kniv det var lögn i h-te att få upp burken. Till slut lyckades jag problemet var bara att jag öppnade den alldeles för mycket så det kom en hel del Curry på maträtten. Nu är det så att jag gillar Curry så det var bara att smaka. Gick inte att äta smakade bara Curry. Av de övriga ingredienserna fanns inte en tillstymmelse att känna igen. Så nu sitter jag här, hungrig, sur och fast besluten att inte äta Curry på ett tag.

Ha de

Hemmafixaren del .....?

2013-03-23 09:18

Skidåkandet får vänta, nu har det hänt igen. Hemmafixaren har varit i farten. Fick en litenTv av min far, den är tänkt att stå i arbetsrummet. Men, nu var det det där med alla kanalerna som skall ställas in. Någon instruktionsbok fanns inte att tillgå så det var bara att starta och se vad som händer. Mycket riktigt 1:an fanns där liksom 2:an, 3:an, 4:an ja i stort sett alla kanaler utom vissa som jag förmodligen skulle få söka mig fram till. Det stora problemet var att kanalerna låg inte på rätt plats. Ni vet 1:an på 1:an, 2:an på 2:an o.s.v Nu började det. Smart som jag är började jag med en ny fullständig kanalsökning, detta för att få in alla kanaler som ingår i vårt utbud. När detta var gjort återstod det svåra. 1:an på 1:an, 2:an på 2:an . Det borde vara logiskt tänkte jag. Nu började knapptryckandet på fjärrkontrollen. Inte där, nästa. Inte där, nästa. Så där fortsatte jag i vilket jag tyckte var en evighet men så. DÄR står det något om att sortera. Hur svårt kan det vara. P1 till P2 spara. Test Nu kom 1:an på 2:an. Nytt försök P2 til P1 spara. 1:an på 1:an. Nu jädrar. Var har vi 2:an ? Där på 5:an OK. P5 till P2 spara. Test 1:an på 1:an, 2:an på 2:an OK. Nu börjar jag få klämm på det här. Så där fortsatte det i ca ?? timmar. Nu ligger dom där dom ska. Det enda jag saknar nu i arbetsrummet som för övrigt innehåller skrivbord med 2 datorer. 2 st fåtöljer me dett litet bord, en matta några lampor, är en kaffemaskin.Ha de

Snart dags

2013-03-15 10:43

Nu är det nära, den hissnande historien om 3 killar som for till fjälls 1978. Två ovana och en van. Den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge.


 
Ha de

Huddinge sjukhus

2013-02-24 17:52

Var och hälsade på pappa idag också. Han mår bra men längtar hem till sitt. Jag skulle gå och köpa en tidning åt honom, hur långt som helst. När jag kom tillbaks till salen han ligger i bad jag honom om en tjänst. Om du skall hit flera gånger kan du väl be om en säng närmare huvudentrèn, det besparar oss som besöker dig många meter.

De två yngsta barnbarnen var här igår med sina föräldrar, det åts mat och pysslades. Dom är för härliga. I fredags var Therese och Henrik här på middag, trevligt. Vi försökte få hit äldsta dottern med barn idag men hon mådde inte riktigt bra, en envis förkylning stoppade dom. Nästa söndag är det bestämt preliminärt.


Har även gjort en investering tillsammans med hustrun, nämligen detta.

 
Ha de

Städat och foten i gips

2013-02-21 09:43

Då var veckostädningen avklarad, jag har fått en ny vän när det gäller städning. Nämligen denna som ett komplement

  fantastiskt vad man kommer åt ytor som annars är svåra att nå. Jag har även dammsugit,   jag använde inte en sådan om Ni tror det, fast dom är goda. Nej riktiga grejor ska det vara.  


Sen var det det där med gips. Det är inte jag som har brutit foten det är !   

just det vår kära far. Nu ligger han på sjukhus och lär väl få ligga där ett par dagar till.

   ca 8 skruvar, 2 stycken stålplattor och en tving håller benen i foten på plats. Vi sänder honom våra hälsningar med 3 ord Vi älskar dig. Och med ett fång av blommor.   
Ha de

Alla hjärtans dag

2013-02-14 13:21

Nu är vi här igen, alla hjärtans dag. Känns som om det var för bara någon månad sedan, tiden går fort när man har roligt. Hur som helst jag hoppas att Ni ger Edra nära och kära den uppskattning som dom förtjänar en sådan här dag.

Kanske detta !    


Men nu tänker Ni   Kan man blanda rosor mrd tulpaner. Självklart kan man det. Det syns ju på bilden. 


Jag har en annan som jag bara måste få visa Er den är underbar.  
Ha de

Födelsedag

2013-02-09 13:19

I dag ska vi åka och gratulera pappa som fyller 82 år   

Alla våra barn kommer med sina barn , mina syskon dyker upp så det blir en riktig familje fest. Det finns däremot en som inte kommer men som vi saknar något så otroligt, min mamma. Vi vet att du är med oss i alla fall på något sätt.   


Måste bara visa denna bild.   


Här växte pappa delvis upp.


En än gång grattis pappa.Ha de