RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 07:24:00

Monachos - Living my life

2019-07-26

2019-07-26 10:15
Från [email protected] (Monachos)
Inte skrivit på bloggen sen i februari. Time flies.

Det är fredag och det kommer bli sommarens varmaste dag i dag förmodligen. Hettan från förra sommaren finns i färskt minne men det har inte varit så som då. Det har kommit lite regn - alldeles för lite för torrt är det och det har varit svalare temperaturer också.

Men semestertider är det gott och kanske blir det årets första dopp för i år senare idag.

Det händer en hel del.

Sonen har flyttat till en ny lägenhet. Han fick bo hemma 1 månad. Han har också semester nu och är på sin andra vecka precis som jag.

Hans bästa kompis blev pappa i januari och i lördags var det dop och min son var en av faddrarna så jag smet objuden in i kyrkan men kände mig välkommen ändå för att få se detta roliga. Och gå i kyrkan gör jag inte ofta. Sist var vid begravning så man får ta tillfällena i akt. Jag är inte med i kyrkan och inte troende heller men gillar kyrkor och det är ju en speciell atmosfär.

Sonen åker till Grekland nästa vecka med en annan kompis - bra och roligt och komma iväg och få göra något.

Min dottern knogar på och på söndag kl 13 går hon på semester och då står jag med bilen färdigpackad och väntar och så drar vi.

Vi åker till stugan. Hon trivs där och vill åka och jag är inte sen att haka på. Fast lite jobbigt kommer det ju bli med värmen i bilen men vi rustade oss bra förra året.

Sitter på min baksida och ska äta frukost.

2 ägg - löskokta
1 tallrik lätt yoghurt med färska hallon och blåbär, lite axa rågflingor och linfrön
Kaffe

Så har min frukost i stort sett ut sen slutet av mars. Har bytt yoghurt mot kvarg någon gång. Haft jordgubbar och andra flingor. Men ägg och kaffe är konstant.

Sen slutet av mars då gick jag med i viktväktarna - dom hade ett erbjudande som jag hoppade på. Tänkte att ja - jag har ju fått ökad vikt. den har smugit sig på och klimateriet gjorde sitt till och jag har ätit lite för fel. Så kläderna stramade.

Så vägdagar torsdagar så blev resultatet att jag nästan på 100 gram när har gått ner 9 kilo. Är nöjd även om sonen säger att han inget ser :)

Använder deras app och registrerar vad jag äter efter smartpoints och kan tillåta mig både det ena och andra vilket jag också gjort med måtta givetivs.

Promenader som motion.

Våren har haft negativ stress med sig. Det har varit så turbulent på jobbet mellan mina två kollegor. Dom har grälat och det har bitvis blivit nästan otäck stämning. Och där sitter jag som en åsna mellan två hötappar.

Känslan av att inte vilja gå dit har varit stor. Jag har också fått en släng av sleven av min manlige kollega som jag jobbat med sen start. Fick säga till honom att han är bedrövlig. Känner inte igen honom och hur jag mått.

Den andra kollegan - jo duktig och jag gillade henne men som sagt dom kunde inte samarbeta och det slutade med att hon sjukskrevs för hon fick stressymptomer och sen har hon sagt upp sig. Så det blev ju lite lugnare på arbetsplatsen i alla fall.

Men för 3 veckor sen gjorde jag min årliga besiktning och lämnar massa fasteprover. Jag efterlyste svar för att mest få veta läget och fick gå och ta om dom.

Jag har fått tillbaka min diabetes!

Februari är snart över

2019-02-25 15:36
Från [email protected] (Monachos)
Februari går mot sitt slut.

Förra året samma tid så var det snö och jag såg på fb-minnen att jag hade varit och gått på isen i skogsområdet en solig dag förra året.

Nu är det metrologisk vår enligt SMHI och man varnade för gräsbrand före helgen. Och pollensäsongen ska bli den värsta på 45 år sägs det. Men det har inget med mild vinter att göra - nej grunden till pollen las redan förra sommaren. Och jag ser buskar med så otroligt många hängen så blir det riktigt varmt och soligt så kan man nog se hur dom kommer öppna sig och sprida sitt pollenelände.

Men jag förbereder mig och har börjat med allergimedicinen.

Hade semester to-fre förra veckan. Dottern ville ha sällskap på torsdagen och jag hade hunnit det innan jobbet men nej, har semesterdagar så varför spara på dom i onödan.

Så jag var med henne till optikern och hon ska få sina första glasögon i livet - 28 år gammal. Hon har sett dåligt ett tag och klagat också men inte kommit till skott förrän hon fick en lapp om att nu var det länge sen du gjorde synkoll - och det var när hon skulle ha intyg för att få körkortstillstånd. Då var det bra.

Vi fikade sen gott och så åkte vi och gjorde lite ärenden. Bland annat så köpte jag fröer för första gången så nu ska här odlas inför sommaren.

På fredagen gick jag en långpromenad och tog årets första kopp kaffe i trädgården. Härligt, inte direkt sol för det var små slöjmoln ivägen men gott ändå.

Sen har jag köpt en ny kratta så jag började kratta lite - MOSSA - hela gräsmattan mår dåligt är jättemycket mossa och där jag krattat är det nu bara jord. Och så mycket gräsfrö som jag kastade ut förra sommaren -till ingen nytta alls.

Undrar om den kommer må bättre i år. Tänker slänga på mossbekämpningsmedel i månadsskiftet mars/april för då åker vi upp till stugan en vecka och då har jag inga djur i trädgården. Sen får det bli nytt försök med gräsfrön.

Rabatten ska minskas och de fröer jag ska så är till balkongen och krukor men även sommarblommor till rabatten - blandade sorter så får vi se om det blir något.

Ska flytta hammocken till väggen så en del av rabatten ska bort och jag har fått tag på pallar som jag ska ställa hammocken på istället för att lägga massa sten för jag får lägga en markduk under och sen tänkte jag en sån gräsmatteliknande sak på pallarna.

Blir nog bra.

Min tv gick sönder förra veckan. Det var i torsdags. Kom hem och jag brukar ha den på för hundens skull. Men den var släkt så jag tänkte - strömavbrott. Men när jag satte på den så stängdes den av direkt så den hade gjort sitt.

Nu fanns det en tv i dotterns gamla rum som jag kunde titta på och jag satt på fredagskvällen och tittade på datorn.

Men nu har jag dotterns gamla tv som hon hade kvar i källaren när hon köpte sig en ny. Inget fel på den - ännu men den är lika gammal som min så det finns väl risk att den går sönder snart den också.

Den är också lite mindre än min gamla så det får jag vänja mig vid. 37" istället för min 42"

Väntar på att min kollega ska komma till kontoret. Då ska jag skälla på honom för han gör saker som ligger på mitt ansvarsområde och har pillat på det i fredags och så blev det fel. Jag väntade på uppgifter som han visste om men inte lyssnat på. Och jag har fått jobba med det, maila och ringa och inse att då att han gjort saker som han inte ska! Så det är ju onödigt att jag ska jobba med saker som han gör. Dubbelt merjobb.

Men han får skynda sig att komma hit för jag ska snart gå hem för dagen.

Det är lite väl turbulent på jobbet nu och min nya kollega och min gamla har haft bråk och diskussioner och hon är sjukskriven pga stress för hon har också blivit lite motarbetad så det är inte den allra bästa stämningen på jobbet inte. Och det är rätt skönt när jag sitter här själv.

Och jag hade funderingar på imorse att vara hemma för jag är snuvig och har ont i halsen. Men eftersom jag hade den här viktiga punkten så gick jag - i onödan då som det visar sig.

Sov dåligt i natt, hade en katt som var på mig och skulle gosa hela tiden och tycka att jag skulle vara vaken ihop med honom. Dessa små pälsklingar.

Just nu har jag täppt igen i näsan och fryser så det är något på G i kroppen.

Det ogillar jag.

Må Gott


Snö, slask, snö om vartannat.

2019-01-17 13:48
Från [email protected] (Monachos)
I helgen hade jag både på lördagen och söndagen besök i min trädgård av domherrar, både herrar och fruar och i min värld betyder det snö på väg.

Och på Tisdagen började det snöa på morgonen - stora vita fluffiga flingor och promenaden med vovven blev mysig. Det blir tyst och stilla men också skönt tycker jag.

Sen igår onsdag - ja det slog om till plusgrader och på kvällen hade vi 10 plus, Det regnade också så all vackra vita fluffiga snö försvann - poff!

Idag är det åter igen minus. Men solen är på väg fram och det kom mer snö i natt - mer som ett puder men det är vitt på marken.

Kan man hoppas på att det nu håller i sig över helgen. Lite vitt, lite minus och sol. Det vore fantastiskt.

Idag väntar en kväll på stan. Det är min årliga träff med vänninan från gymnasiet. Då när hon är i min stad och ska jobba men åker så hon kan träffa mig på kvällen innan. Vet inte hur länge vi har träffats så här men det är mer än 10 år säkert.

Ikväll ska vi på TOSO - en asiatisk restaurang där det inte är helt lätt att boka bord. Lång framförhållning måste man ha och det hade vi. Jag bokade för länge sen. Har försökt när jag och barnen ska ut och äta men inte lyckats.

Och det är den kväll jag tar buss/tåg till stan för att kunna ta ett eller par glas vin till maten. Ska bli riktigt mysigt och trevligt.

Jag har känt mig pigg på ett litet sätt. Det vände i helgen.

I lördags var det skönt väder, lite dimma men sen skingrade den sig när vi gick en långpromenad jag och vovven. Sen plockade jag undan julpyntet men det står på en byrå i "gästrummet" och ska plockas ner i kartonger men det får vänta.

Granen står fortfarande kvar, har ljus som ska föreställa de gammeldags stearinljusen och fladdrar och går på batteri. Vill köra slut på dem innan jag plockar bort granen och det börjar bli färre och färre ljus men ändå många kvar som lyser.

Och jag hade kunnat röjja mer än vad jag gjorde i lördags. Jag dammsög, plockade med disken, lagade mat och sen inget mer.

Söndag så var det grått, blött och eländigt igen. Men jag klädde på mig kläder för väder och så gick vi en annan långpromenad jag och vovven. Riktigt skönt och det var här jag kände - något har hänt.

Jag hade både lust och vilja att gå - trots vädret. Och jag blev heller inte tung i stegen och genomslut så det var en skön känsla som jag inte haft på mycket länge.

Och efter en dusch, malning av kaffebönor så smakade kaffet riktigt gott och så en semla till :)

Middagen från lördagen - kotlett, ris och harricott verts fanns så det räckte även på söndagen så det sparar ju kraft.

Sen yoga på kvällen. Denna dag utan dottern för hon jobbade kväll. Och jag har nu gått 3 pass denna termin och det har gått så bra det också.

Jag har visserligen rejält ont i ryggen mot höften och ner i höften men det går ändå väldigt bra och det är så skönt att få töja och strecka ut sig. Axlarna bråkar ju ff men har inte stört yogan.

Förra måndagen började jag med guldmjölk. En dryck som innehåller Gurkmeja. Den ska ju vara så bra mot allt möjligt och den är ju också god och inte vet jag om det har gjort någon nytta och därför känner jag mig vid godare vigör.

Hade också apelsiner som började se bättre dagar samt morötter i kylen och helgen gjorde jag shots av detta. Pressade saften ur dom med råsaftcentrifugen, kokade upp detta med vatten och riven ingefära och lite kanel och lite gurkmejepasta. Det har jag haft i smoothie på morgonen.

Gurkmejan i pulver har jag kokat ihop med vatten och svartpeppar till en pasta enligt konstens alla regler från googlande.

Detta tar jag en tsk av ca och ihop med koksolja - den fasta och lite honung samt kanel och ingefära i en kopp med mjölk och dricker på kvällen - förutom igår - då hade jag smoothie kvar med shots så det fick räcka.

Såg ett intressant program i tisdags från vetenskaps... vad det nu heter på kanal 2.

Det var Mosley han med 5:2 dieten bland annat som utförde ett test på en ort i England där många har ont i ryggen av olika orsaker. Och det ställe i England som har flest med ryggåkommor av alla i landet.

Dom hade svarat på en annons om personer som man ville ha på en test av en ny bra medicin mot ryggsmärtor. Och som vanligt när det ska testas så är det ju en del som ska få den riktiga medicinern och en annan som får placebo.

Man fick träffa läkare och även här var det skillnad på vad, Vissa fick träffa en läkare på den normala tiden - den korta som inte bara är här i Sverige utan under 10 minunter. Medan den andra hälften fick träffa läkare på minst en halvtimme som pratade, undersökte ordentligt och tog sig tid och lyssna.

De första dagarna så var det väl ingen som märkte av någon skillnad och efter en vecka trodde Mosley att det var ett misslyckande.

Men så började folk - för alla skulle föra videodagbok och skicka in - berätta att dom kände sig bättre att det gav resultat. Man vaknade och hade inte ont helt plötsligt.

En man hade haft skelettcancer och satt i Rullstol pga smärtorna. Han började bli riktig bra och pigg. Kunde resa sig på ett annat sätt än tidigare.

Det fanns många såna exempel men även många som inte hade fått någon som helst positiv reaktion och alla dessa som kände sig bra var ju övertygad om att dom fått den riktiga medicinen medan de som inte märkt något att man fått placebo.

Och nu kommer grejen - ingen fick riktig medicin. Alla fick placebo!

Hur kan det komma sig att man blev smärtfri genom att bara tro att man fick bra piller? Är smärtan inbillad då?

Nej, det är hjärnan själv som känner av - det kunde man se på röntgen av hjärnan att vissa områden blev aktiverade på ett behandlande sätt och skickade ut något som gjorde att man blev bra.

Men varför inte alla fick den effekten fick man aldrig svar på.

Och det är inte så att man bara har inbillat sig eller så om smärtan - att det ska vara psykiskt som man lätt kan tro och som man vet att så många läkare tycker om patienter som söker för smärtor som inte är brutet ben.

Nej än har man inte lyckats förklara helt fullt ut varför detta blir men det har ju med att vår kropp är så komplex och läker sig själv bara hjärnan får rätt signaler.

Man har gjort studier på att det även fungerar på barn och djur men det är då att mamman, matten eller annan som står nära utsöndrar väl något sorts lugn bara genom att tro att det nu blir bättre och att man fått hjälp.

Detta har fått mig att tänka på dom här konstiga och för mig totalt oförståerliga bilder man sett från frikyrkor där en pastor står och mummlar och har sig och lägger sin hand på någon och hopp  - så är man botad med hjälp av gud.

Eller då av placeboeffekten!

Så kan det vara så att jag nu tror på den här guldmjölken och att den är så nyttig som alla säger och därför så känner jag mig lite piggare.Vem vet - inte jag och förmodligen ingen annan heller.

För jag är väldigt skeptisk till allt sånt här. Ät si och du blir frisk, ät så och du kommer må bra, drick ditt och svälj datt.

Och oftast är det ju också svindyrt.

Det är lika med kristaller, healing och annat som är i mitt tycke lite hokus pokus. Jag tror inte på det och därför så kan jag få något resultat. Om jag trodde så skulle det bli en placeboeffekt.

Vilket som - just i dag mår jag bra, just i dag är jag stark..................

Och måtte det hålla i sig för hela december och tidigare så har jag varit så energilös, trött och eländig.

Men vi går ju också mot ljusare tider, våren kommer så småningom, sol, värme men jag tar gärna lite sol och vinter först.

Och så ska jag ha roligt i helgen också. Är ledig imorgon efter kvällens trevligheter och på lördag blir det Operan och Ringaren av Notre Dame med mina vuxna barn. Sen ska vi ut och äta gott.

Detta har jag haft inbokat länge - både träffen med vänninan och operan. Man måste ha något att se fram emot hela tiden.

Må Gott

Årets början

2019-01-09 14:01
Från [email protected] (Monachos)
Nu har vi kommit 9 dagar in på det nya året. Och jag har jobbet 3 dagar. Skulle egentligen börjat jobba redan den 2:e men jag hade inte energi i kroppen till detta så jag valde att stanna hemma och vila.

Och det blev mycket vila, somnade till och med på dagtid när jag la mig på den bäddade sängen under en filt och skulle lyssna på bok. Orkade helt enkelt inte hålla ögonen öppna så jag har en stor krasch.

Men jag brukar inte somna utan kan ligga och bara blunda för jag har alltid haft svårt för att sova på dagen. Dottern är expert på att ta en powenap på en kvart - typ. Det är inget hon fått av mig i alla fall.

December i sig är en månad så alla mer eller mindre är trötta när det kommer till jul. Det är så mycket planering, det är julbord med jobbet och annat.

Och det tar ju ut sin rätt för de flesta och tyvärr mer för mig med fibro och ME/CFS.

Så jag hade 5 dagar där jag inte gjorde många knop förutom lite hushållsarbete, ut och gå med hunden längre promenader i naturreservatet.

Men pigg!

Inte ett dugg. När jag skulle på jobbet på måndagen så var jag precis lika tömd på energi som veckan innan.

Fast ändå inte kanske för i kroppen känns jag ok men det är i ögonen som jag känner av det mest. Skulle helst bara vilja blunda. Och jag är också överraskad av mig själv som klarar mitt jobb såna här gånger. Att jag fixar att jobba med siffror.

Men samtidigt så är det också kanske därför jag inte känner mig pigg. För att jag får koncentrera mig på jobbet. Men nu är deadlinen klar så jag kan slappna av och flumma runt lite istället.

Har också lämnat ett järnprov på lab på vc, skulle göra det efter ett halvår av senaste. Har dragit ner järntabletterna från 2 till 1 och det kan kanske vara en orsak - eller inte för jag låg så bra till på senaste provet.

Har börjat att dricka guldmjölk - det där som enligt alla studier ska vara så bra för mycket när det gäller kroppen och dess leder. Det är gurkmeja.

Jag har efter ett recept gjort en sorts gurkmejepasta. Man kokade pulver med vatten och lite svartpeppar så att det kokar ihop.

Sen tar jag en tsk av detta ihop med i mitt fall vanlig mjölk. Och så har man kardemumma, vaniljsocker och kokosolja och lite honung i en kastrull och så kokar jag upp det. Och när jag gjorde själva pastan så luktade det jätteäckligt men när man gjort sig en kopp av detta med kryddor så smakar det riktigt gott.

Började i måndags så jag har bara hunnit med 2 koppar men det känns gott och ska ju tas innan man går och lägger sig så ska man sova gott också. Jag har i och för sig haft bra nätter länge. Sovit på nätterna utan att ha legat vaken och snurrat som jag gör då och då, visst har jag varit vaken men somnat om direkt så jag tycker att jag borde känna mig piggare på morgonen - men icke.

Sen så skulle vi ju haft mer snö som lyst upp och mer sol. Inte det här gråa, blöta, trista som gör det allra flesta lite trötta just nu.

Men vi har inte fått mer snö än att det täckt marken för att sen försvinna igen lika fort som det kom. Idag ligger det ett väldigt tunt puder på marken lite här och där men inte överallt för det snöade lite i natt. Solen lyser också. Och det gör så mycket för humöret på en gång.

Men den behöver också stanna ett tag tycker jag. Idag har den lyst, försvunnit, lyst och så håller det väl på hela dagen troligtvis.

Det är också onsdag idag och det innebär yoga. Det är första passet efter juluppehållet. Så dottern ska hämtas efter jobbet och så äter vi middag ihop. Jag gjorde köttbullar igår och det blir med kokt potatis, fempepparsås och lingon. Husmanskost är gott.

Hemma hos mig är julen kvar. Har ju som ni förstått inte haft den lusten att ödsla energi på att ta bort den men det börjar bli dags. Speciellt när jag inte kommer ihåg att tända den när jag sitter i soffan. Då är det tid för bortplockning.

Får se när det finns lust och energi över till det. Kanske i helgen. Men vi planerar för bio. Dottern har 3 biljetter hon fått på jobbet och dom går ut den 30 januari. Men att gå på bio är inte helt enkelt. Dottern har ju sitt jobb och kan bara vissa dagar. Sonen som också ska med kan bara på helger. Vi har ju yogan på söndagar och då går den dagen bort om vi inte kan tidigare på dagen.

Men man släpper inte tiderna så långt i förväg utan nu är det ca en vecka fram. Och den helgen v 3 är dottern helt ledig - då ska vi gå på operan och Ringaren i Notre dame!

Men om jag visste att filmen ska gå helgen vecka 5 kan jag per den 30 boka dessa biljetter - om dom nu är släppta tills dess eller om ens filmen är kvar tills dess.

Såg en film som vi hyrde på nyårsafton. Oceans 8 - den var riktigt bra. Men det var inte helt lätt att bestämma film. Vi var 3 stycken. Jag följde bara med men sonen som var lite sjuk firade med mig och dottern och dom två var det som behövde komma överens. Men vi lyckades.

Nyårsafton med båda barnen var det länge sen jag firade. Vi åt gott och drack gott och det var ett vackert fyrverkeri utanför fönstret för någon granne hade slagit på stort. Det låg rester kvar dagen efter och fortfarande - 3, 4 - 5 lådor - såna där tårtor och upp mot 70 raketer i varje. Så mycket pengar för en kväll. Och den här gången var det mer en hämnd då man fått sura miner - helt förståeligt - någon dag innan när man smällde bara för smällandet skull. Lite grannbråk och nu skulle man minsann visa på nyår!

Men i år var det inte så mycket tidigare på kvällen och efter 12 slaget. Vet andra år då det smällt mest hela dagen innan och sen hela natten och flera dagar till. Katten gillar det inte alls och jycken var inte heller så glad över det.

Och jag har årets första bok i lurarna. Peter May och Entry Island - han som skrev Lewistriologin. Gillar dom böckerna. Och det finns en bok till utgiven men inte som ljudbok än. Hoppas det blir snart. Efter triologin är det fristående böcker och med den jag håller på med har jag lyssnat på 5 av hans böcker. Han skrev flera innan Sverige upptäckte dom.

Jag tycker nog trots mina funktionshinder som Fibro och ME räknas till att 2018 var ett bra år. Jag gjorde mycket roligt. Konserter, bio (i januari förra året), operan, krogshower, Storsjö-yran. Härlig semester med mina 2 bästa - barnen. Ja och hund och katt :)

Kunde utnyttja min balkong efter alla år i lägenheten för att grannen blev vräkt - ja det hör till en höjdpunkt helt klart. Så skönt att sitta på den under ljumma kvällar. soliga förmiddagar och nu när det snart går mot vår och ännu mer av sol så ser jag fram emot kaffe på balkongen.

Mindre kul var väl att alla blommor och även gräsmattan inte mådde så bra i värmen och det blev bortkastade pengar när det blev vattningsförbud. Tänker minska rabatten i år ännu mer eller kanske flytta den för jag har en hammock som jag tänker placera intill väggen. Den hamnade där nu när det skulle vinterflyttas och jag inser att den kommer göra sig bra men nu står den på halva uteplatsen och den vill jag ha fri till bord och stolar men på sidan om. Där sådde jag gräs när jag tog bort en del av rabatten. Men jag tänker lägga en markduk och sen lite stenar så slipper jag omaket med att gräset dör under den. Och så behöver jag ta bort lite mer av rabatten men det gör inget för inget växer ju där ändå. Kan inte bara skylla på denna sommar för det har varit dåligt ända sen jag flyttade dit. Köpt massor av perenner men inget kommer tillbaka och kommer det tillbaka så orkar det inte växa till sig. Jorden är bra, gott om mask i den men jag tror det blir för torrt trots att jag vattnar för den är intill husväggen och för lite sol skulle jag tro för den kommer väldigt sent dit så nej, bättre att flytta på detta.

Tror också på 2019 som ett bra år.

Jag räknar inte in att jag ska bli frisk eller nåt men jag accepterar mitt öde och kommer klaga över att jag har ont här och där, är trött och energilös. Får nya krämpor som jag tror är artos och annat skit men det är som det är.

Det är bara att också inse - jag blir ett år äldre än förra året. Detta år blir jag 55! Egentligen låter det inte så gammalt men samtidigt uråldrigt. Och det går inte att förneka när man tittar sig själv i spegeln. Det dyker upp gråa hår, rynkor och spänsten är ju borta. Men hellre det än att ha ankläppar och stramt ansikte som gör att man inte kan le utan att det skulle spricka.

No fillers här inte.

Må gott

Hej då 2018 - välkommen 2019

2018-12-30 14:04
Från [email protected] (Monachos)
Har inte skrivit här på hela december förrän nu den näst sista dagen. Vart tar tiden vägen - det går så oerhört fort. Inte längesen det var höst och vi gick mot mörkare tider - nu har det vänt och det står inte på förrän vi har vår igen.

Men det kommer nog en vinter först. Även om den inte kommit än så har den ju tid på sig och ska den vara sin vana trogen så brukar vi få snö och kyla i jan-feb. Men sen om den ligger en vecka eller längre återstår ju att se.

Jag hade föredragit en vit december istället för en grå och blöt - helt klart men här får man ju inte som man vill för naturen gör på sitt egna vis men vi kan påverka kanske genom att vara mer miljömedveten.

Jag bidrar absolut med att inte flyga! Fast hade jag haft pengarna hade jag nog flugit någonstans varje år.

December har varit fylld med aktiviteter som det alltid är. Det är julbord med jobbet. Helg och kvällsjobb med avslutning. Sen ska det städas, fixas, pyntas och köpas julklappar och mat.

Tycker inte att jag har stressat eller haft för mycket att göra men här är vi ju av vitt skilda åsikter jag och kroppen.

Så juldagen tog den ut sin rätt och känslan av att ha influensa med feber infann sig men hade jag tagit tempen hade den inte visat något för någon influensa har jag inte haft utan det är ju Fibron och ME som visat sitt missnöje.

Dan före dag hade vi vår traditionella uppesitterkväll jag och barnen med bingolotto. I år vann dottern 100:- men annars är man ju knappt nära och när man sitter och tittar och hör att det i tv-studion ropas bingo både här och där undrar man ju om det är bluff eller inte.

Vi hade gjort pulled pork med julsmak och rödkåls -slaw iställe för vanlig cole slaw. Det blev bra.

Vi delade också ut julklappar och jag fick en fint halsband från Thomas Sabo - fatimas hand. Det blev jag väldigt glad över. Sen fick jag en kväll ihop med barnen i mars. Då blir det middag och sen Ola Salo på Rondo. Det ser jag verkligen fram emot. Förra året var det Tomas Ledins show. Jag uppskattar verkligen sånt.

Sen köpte jag mig en egen julklapp. En axelvärmare - elektrisk som ska värma mina ömma axlar.

Dagen efter var det julafton och då var vi hemma hos dottern. Det blev bestämt på en middag i början av december hemma hos pappan med familj då jag också var med. Jag tyckte att det var ett bra ställe att vara på för då kunde vi styra alkoholen. Det blev alldeles för mycket av den varan förra julen hemma hos pappan. Och det blev en lugn och stillsam julafton med knytis på julmaten. Och julklappspel.

Vi var 6 stycken. Jag och barnen och pappan, hans fru och dotter. Min dotter hade köpt en sak till spelet med tanke på mig men jag vann den inte men det gjorde hon och gav till mig. En massagehalsduk som man har runt halsen och som vibrerar skönt. Perfekt.

Så julen var bra men dagen efter kom allt. Så sliten och trött och energilös. Och känslan av att ha både febervärk och influensakänsla utan att ha något av det.

Sonen som sovit hemma här åkte på juldagen hem till farmor med sin pappa, dottern jobbade och jag kunde vila i lugn och ro för att senare på kvällen köra hem sonen och hjälpa honom att grilljera en skinka som vi stekt i ugnen här, men när jag skulle grilljera den hittade jag inte äggen och trodde dom var slut. Igår såg jag dom i kylen.

Annandagen blev en heldags vilodag förutom promenaden med vovven. På torsdagen var det spruta som gällde och sen hem och vila och lite piggare var jag på fredagen då jag hämtade sonen och sen åkte vi till gammelfarmor och farfars hus som ska säljas och tömmas. Barnen har fått välja lite och sonen tog ett lågt skåp från 50-talet och dottern ett gammalt bord och kristallkrona för levande ljus och en annan lampa. En tekanna tog sonen till mig. Jag kunde inte med att fråga men jag är väldigt nöjd med den. Jag som numera dricker väldigt mycket te istället för kaffe så jag har köpt olika te-burkar både på loppis och butik för att ha mina teer i. Hade även en julkalender med te.

Och igår lördag så var det en vilodag igen. Jag har legat i sängen med ovanpå överkastet och vilat och lyssnat på bok istället för i soffan. Och jag har faktiskt somnat till också - vilket inte är så vanligt men behövligt.

Igår såg jag sen på kvällen en riktigt bra thriller eller vad man ska kalla det på Netflix. Bodyguard, en brittisk serie på 6 avsnitt och den höll spänningen uppe från första minuterna till sista så jag såg alla 6 avsnitt igår kväll. Man tänker kanske bodyguard - Kevin Costner - men det har inget med den filmen att göra.

Kroppen har bråkat extra med mig också. Det ömmar i varje led mer eller mindre. Och jag vet inte riktigt vad det kan bero på. Axlarna är ju värst och det vid nyckelbenets led på ena men även vid armleden på samma axel men kände när jag duschade häromdagen när jag tvålade in mig en smärta på andra axeln. Tänkte att jag hade ett blåmärke men inget syns - bara känns.

Ryggen, höfter och ben är inte med mig heller och när jag böjer på min fingrar så svider det riktigt till av smärta.

Må 2019 bli ett bättre år ur kroppslig synpunkt. Det har varit ett bra år om man bortser från fibron och Me.

Må Gott

Hej mitt vinterland

2018-11-28 15:34
Från [email protected] (Monachos)
Så vackra dagar. Rejält frostvitt på mark och träd och sol och kyla. Härligt tycker jag även om det idag bet rejält i kinderna. Har nog varit 10 minus i natt.

Men när jag varit ute och gått med hunden på fm i sol så har det varit skönt och solen har även värmt.

Men nu stundar sämre väder och det ska komma in snö eller regn och blåst. Vill inte ha! Föredrar hellre det här kyligare vädret för mot den kan man klä sig.

På jobbet satte jag upp adventsljusstakarna igår. Köpte nya på Rusta för 25:- st. Förra året så gick en helt sönder och så var dom inte lika. Så det är så mysigt när solen går ner och jag sitter i min vrå med bara skrivbordslampan tänd. Mina kollegor är borta så jag har varit ensam rätt mycket den sista veckan.

Ska snart sluta på jobbet också och hämta dottern. Det är onsdag och yogadag. Middag hemma hos mig innan.

Helgen kom och gick. Black Friday och jag och dottern åkte iväg. Slutade tidigare på jobbet så vi kom innan alla andra som slutat kontorstiden. Fick köpt lite julklappar med nedsatt pris och det var det vi var ute efter - julklappar till sonen/brodern. Köpte också till mig ett par yogastrumpor. Dom går upp till knä och då kan jag ha korta träningsbyxor utan att frysa. Plus en ny träningstop. även det nedsatt.

På lördagen hämtade jag sonen och sen dottern för att sen åka till deras farmor och farfar. Dom har inte träffat dom på evigheter och inte jag heller men det har ju mer sina förklarliga skäl. Så lite fika innan vi sen tillsammans åkte på middag hemma hos deras pappa och fru. Det var trevligt och julen planerades och vi ska i år vara hemma hos dottern. Det blir jättebra, framförallt så kan vi styra alkoholen. Det blev lite för mycket av den varan för vissa förra året och det är inte bra och framförallt inte trevligt.

Det räcker med julöl från Ica behöver inte vara starköl, Glöggen kan också vara alkoholfri. Så det blir nog jättebra detta ändå.

Det går fort nu tycker jag - eller det gör det alltid. Julbord med jobbet nästa vecka. Har fått upp julstjärnor i vardagsrummet. Jag hade 2 lampfötter och kunde på Rusta hitta stjärna och hållare till detta. Har tittat på detta men har då ska man ha köpt fötter också. Nu slapp jag det.

I källaren har jag haft en påse med vad jag trodde var grangirlang - en sån man ska ha på balkongen men att den också hade belysning hade jag helt glömt. Så den lilla slingan jag också köpte för ändamålet hade inte behövts. Så nu har jag för första gången sen 2009 julbelysning på min balkong. Hade det första året men sen var ju otrevliga grannen otrevlig och jag slutade använda min balkong men sen han flyttade så är det fritt fram. Styr med timer både ute och inne så det är bekvämt och så lyser det när jag kommer hem i mörkret.

Jag månar också om mina små. Har både småfåglar och stora fåglar. Skator är ok men kajor tycker jag är för trista. Men dom ska väl ha mat dom också. Så jag fyller fågelmatarna och dom städar på det som skvätts ner på marken. Köper äpplen och russin till koltrastarna jag har och sen har jag köpt nötter med skal till en ekorre som kommer på besök.

Och det är väldig aktivitet i trädgården.

I morgon - ja då ska vi ut och roa oss jag och dottern. Vi ska äta på Ristoria och sen ska vi gå på Alcazar så på fredag är jag ledig.

Orkar ju inte med hur mycket som helst.

Är sliten i kroppen och den värker både här och där. Och jag ser fram emot en lång julledighet. Ska vara ledig i mellandagarna så det är många lediga dagar på raken.

Precis på radion säger dom att temperaturen i natt ska vara runt nollan :/ trist.

Så måtte det inte vara rejält trist och bråkigt väder när vi ska in till stan. Ska köra bil för åka kommunalt orkar jag inte med. Vänta i kylan osv. Nej bil är det och vi ska förbi sonen med saker efteråt. Har adventssaker hemma som han ska ha.

Svar på en fråga i kommentaren från Unknown - jag har köpt ljusen på Rusta eller om det var Claes Ohlsson - blev osäker här för det var ju för 2 jular sen.

Må Gott

21 november - dagarna går så fort

2018-11-21 14:23
Från [email protected] (Monachos)
Nu är det inte långt kvar innan 1:a advent. Tiden rusar iväg och jag hinner inte med. Det är så mycket jag vill göra och det är inte nödvändigtvis något som är jobbigt eller trist.

Jag vill sitta i soffan och läsa tidningarna jag aldrig hinner läsa. Prenumererar på Allas och när den kommer i lådan - som idag onsdag vilket är den dag den oftast kommer på - så är det en höjdpunkt på veckan.

Jag bläddrar igenom den men tittar mest på bilderna och kommer till tidningens viktigaste punkt.
Korsord.

Och idag har jag köpt nya korsordspennor - såna som är bläck men går att sudda. Behöver ett gäng för jag har en på toaletten för där löser jag korsord bra - och jag kan värka länge på ett kryss med tomma rutor och helt plötsligt så kommer jag på vad det ska vara för ord.

Det ger en härlig tillfredsställelse. Och perfekt gymnastik för hjärnan för det ska gudarna veta behövs.

Dottern klippte sig och färgade håret och fick även en annan behandling. Jag klippte mig också den dagen. Och den där andra behandlingen - det är baske mig helt omöjligt att komma ihåg vad det heter. Frågat dottern flera gånger och häromdagen med bara någon timmes mellanrum för vi var och handlade och det finns balsam som ska göra denna behandling rättvisa.

Men kommer inte alls ihåg vad det heter!

I Allas finns två kryss som jag gärna löser ihop med dottern så det är ju bra att det är onsdag och yoga och hon äter hos mig.

Det är en med 20 frågor som ledtråd till orden. Sen kommer varannan vecka en tågresa med 4 olika kryss med ledtrådar och så går det från lätt till svårt och när man löst allt blir man ju riktigt nöjd.

Jag har också fört över kryssandet till henne. Sonen kunde lösa ibland när han var på toa.

Att sitta och lösa kryss på toaletten har jag från min pappa. Lördagstidningen hade stort kryss och beroende på hur svårt det var så var även tiden på toa upptagen. Han kunde ju fråga om det var någon som behövde toan innan han själv låste in sig. På sommaren kunde han gå och sätta sig på utedasset för att få vara ifred :)

Sen vill jag sticka eller virka - har ju ett par liggande alster som jag aldrig får klart. Har inte mycket kvar på en tjock go väst/tröjja som vore perfekt nu när det börjar bli kallt.

Men jag har inte ork på kvällen när jag hamnar i tv-soffan.

Finns annat pyssel som vore kul att fixa med.

Sen har vi det tråkiga - städa. Behöver rensa i skåp och lådor. Gamla papper som inte lägre behövs och kläder som tar plats och inte kommer att användas.

Men dagarna går i ungefär samma stil.

Må-Fre: Vakna av mig själv, mer eller mindre trött, frukost - oftast framför tv'n, dusch, promenad med hunden och så iväg till jobbet. Ev göra något ärende efter jobbet som att handla mjölk eller nåt. Hem, hundpromenad, mat och diska och plocka undan, landa i soffan.

Kanske blir det en tvätt påsatt och hängd. Onsdagar är annorlunda för då börjar jag tidigt och slutar tidigt och hämtar dottern om hon kan komma med på yogan, hem, äta, byta om och ibland värmeduscha för att få ordning på lederna, Gå med hunden en sväng och så iväg.

De flesta dagarna är ju den andra lik.

Igår dock så blev det matlagning halva kvällen. Och då lyssnar jag på böcker och det gör jag ju mest hela tiden hemma om jag inte tittar på tv.

Helger.

Dom är egentligen inte så olik vardagar förutom att jag inte jobbar på jobbet då men jobbar hemma med städning istället.

I lördags så blev det dammsugning och tvätt av golv, hängde ut sängkläder på vädring, sen mattor som ff hänger kvar - tänkte dom skulle få en dusch av regn men än är det bara vädring på dom. Men det kommer väl - regnet eller kanske snön till och med. Vore bra med rejäl snölager så kunde mattorna läggas på snön och borstas av.

Varje dag - icke att förglömma så blir det ju hundpromenad. Längre eller kortare beroende på mitt och hundens mående. För ibland vill han inte gå längre än kort. Han får oftast själv bestämma rutten.

Men i söndags - då åkte jag till skogen. Gick där ett par timmar och njöt för det var länge sen jag var i skogen för vädret har inte lockat till detta. Tänkte att jag kanske kunde hitta någon liten svamp och det gjorde jag -d et var fullt med gula kantareller. Behövde inte ens leta utan dom fanns överallt - på den lilla skogsrunda jag alltid går i min svampskog. Underbart var det och några trattisar blev det också.

Jag hade innan jag åkte till skogen gjort iordning en fransyska i crock-potten, så den stod och gottade sig medan jag plockade svamp.

Kom hem, rensade den, skalade potatis som kokades, gjorde sås på skyn från köttet och så åkte jag och hämtade dottern - söndagar är ju också yogadagar.

Och det blev en väldigt god söndagsmiddag med frästa färska kantareller. Dottern fick också med sig en burk av svampen och igår när jag då stod och lagade mat som jag planerat in med resten av svampen så blev det en paj.

Sk Jämtlandspaj enligt blå bands kantarellsås - ett recept jag hittat på deras påse för länge sen.

Spenat i botten på pajskalet, köttfärs som jag blandar med såsen och sen ost och så nu då toppade med frästa kantareller. En stor form - så dubbel pajdeg.

Köttbullar gjorde jag också av halva storpacket av köttfärs. Dessa har jag fryst in i portionsförpackning men inte till mig själv utan dom ska sonen få. Dottern kommer få mycket av pajen med sig.

Och jag får sån bra respons tillbaka och glädje och tacksamhet. Skickade en bild på de nylagade köttbullarna till sonen och frågade hur många han ville ha till varje portion. Han blir överraskad men väldigt glad.

Så mamman fortsätter skämma bort sina telingar trots att dom ny flyttat hemifrån sen länge men jag gör det av ren glädje, frivilligt och gärna.

Jag får så mycket tillbaka som jag lever gott på i hjärta och skäl.

Onsdag som sagt idag. Och jag har huvudvärk. Brukar ju inte ha så mycket av den sortens värk - vilket jag är tacksam för men nu har jag haft det ett par dagar.

Och jag hittar detta när jag söker efter orsak och det låter mest troligt. Har inte migrän, inte hortons, inte nacken och inte spänningshuvudvärk i pannan.

Myofasciellt smärtsyndrom - trigger points
Man kan troligtvis även ha ha ont i huvudet på grund av myofasciellt smärtsyndrom som är en typ av muskelspänningar på grund av så kallade triggerpunkter. Termen Trigger Points myntades redan 1942 av läkaren Dr Janet Travelli. Fenomenet är inte vetenskapligt bevisat och det är inte en medicinsk diagnos enligt ICD-10. Men det är tillsammans med teorin om triggerpunkter mycket välkända begrepp hos manuella terapeuter som ofta använder detta i sitt kliniska arbete.
Myofasciell smärta är smärta i muskler eller fascia (en typ av bindväv som omger musklerna). Myofasciella triggerpunkter kan beskrivas som hyperkänsliga punkter i bindväven som omger en muskel. De är förknippade med knutor i muskelfibrerna. Teorin säger att smärta även kan stråla från triggerpunkter till andra delar av kroppen. Smärta från triggerpunkter är smärta som inte har sin orsak i degeneration, inflammation eller infektion.  
Huvudvärk från Triggerpunker
Orsakerna till triggerpunkter eller muskelknutor anses vara stress, långvarig ansträngning eller dålig hållning. Muskulatur som under lång tid befinner sig i en statisk position eller i monotona rörelser blir lätt spända, vilket kan leda till triggerpunkter. Skuldror som är lyfta, inåtroterade axlar, rundad rygg eller stor svank är exempel på hållning som ofta gör muskler spända. Dessa dåliga hållningsmönster är ofta dåliga vanor som kan brytas, de kan bero på stress. 


Min huvudvärk stämmer mest på den nedersta högra bilden - lite på snedden på hjässan.

Och jag har ont i hela min högra sida av kroppen. Från axlarna och nedåt. Fast jag har ju ont i vänster också. Men det är höger som är värst eftersom även axeln där bråkar.

Den här veckan när kylan kommit så är jag stelare också alla leder. Fingerlederna är stela, ena knäet - dock på vänster känns svullet och det gör ont att gå uppför trappan. Länden och höfterna ska vi inte prata om.

En del är väl fibron, en del är artos och en del - något annat? Ja det vill jag ha svar på så jag beställde tid till fysioterapeutbesök igår via 1177 som man kunde göra - fick tills var ring och så tidig morgon tid eller boka via webben - på den sidan jag just gjorde det på och fick detta svar! Blir trött på mindre.

Avskyr att alla telefontider alltid ligger tidigt på morgonen. Det betyder att jag måste ställa klockan för att kunna ringa och det vill jag undvika och gör det bara en dag i veckan och det när jag ska till vårdcentralen och ta min spruta på onsdagar. Annars vill jag vakna av mig själv för att må mitt bästa.

Tv-soffan - jag där är jag oftare nu. Det fanns en tid då jag inte orkade titta eller följa någon serie och inte heller orkade jag vara vaken längre än till 7. Nu kan jag följa serier och sitta uppe lägre - precis som när jag var frisk :) - förutom med den skillnaden att jag måste skriva upp vad jag följer för jag kommer inte alltid själv ihåg det. Det är ju så dumt att titta på play som jag ofta gör och missa ett avsnitt i mitten eller upplösningen för att man slutat sända programmet.

Det finns en trolig förklaring till att jag inte läser tidningarna på samma sätt som jag gjorde förr. Jag läser ju inte heller längre böcker - jag lyssnar bara för jag har förlorat den förmågan. Det är så svårt att förklara varför och hur men det är bara jobbigt, jobbigt för ögonen, orken, hjärnan.

Men lyssna det går tack och lov jättebra.

Och trots att jag lyssnar och lyssnade klart på Dvalan av Grebe i helgen för att jag hade boken i öronen hela lördagen och söndagen plus lite i fredags då jag började med den så hinner jag inte med alla böcker jag vill läsa - ja lyssna på. Det släpps så många böcker hela tiden och alla vill jag läsa och många är ju böcker som är i en serie och jag har läst dom tidigare och vill ju fortsätta.

Angenäma problem det där med att inte hinna med sina böcker, tv, stickningar och annat. Men jag hinner ju med livet i övrigt i alla fall - alltid nåt.

Må Gott

Kladdkakans dag

2018-11-07 15:20
Från [email protected] (Monachos)
November och det är idag kladdkakans dag. Igår var det Gustav Adolf och det blev bakelse till kaffet hemma hos dottern och jag blev också bjuden på middag :) Det är tur det inte är godsaksdagar varje dag som man vill äta.

Jag har dragit in på kaffet rejält och det blir en kopp i veckan ungefär mot hur många som helst per dag tidigare och det är inte kaffekopp utan muggar det är talan om.

Och jag tycker det är extra gott med kaffe om man får något gott till.

Saknar inte kaffet och det är ju bra för det var mycket slentriandrickande och hopp om att jag skulle känna mig piggare - vilket jag inte gjorde men magen mådde inte så bra så efter att jag fick magsår så har jag dragit på mig en annan vana - det är te och det är allt från svart, grönt, rött och ört-teer. Gott när det börjar bli ruggigt och te-drickare har jag alltid varit och jag drack knappt kaffe förr när jag var ung - utan det var te men sen kom kaffetrender och det blev mer obekvämt att vara te-drickare när man var hemma hos folk. När jag sen väntade barn hade jag också uppehåll.

Det är milt väder och mycket löv kvar på träden även om det nu inte är många som är gröna men mycket gult. Lite mer kyla och blåst så är dom nog borta snart. Men vi har milt väder för årstiden pga av dom där italienska vindarna som kommit upp till oss.

Kontrast mot att det för någon vecka sen var snö och is ute.

Och inte kan jag använda mina nya kängor - dom är för varma :)

Den här veckan har strulat. Idag har jag varit mer eller mindre lite skogstokig på fraktföretag som inte gör som man har sagt att dom ska göra. Dom skulle avisera innan och så lämnas det en lapp om att dom inte kunnat leverera för det inte var någon här - nähä - det var ju därför ni skulle avisera innan.

Så jag kommer överens med dom om att återkomma för att se om det finns folk som kan ta emot paketet idag - och ja det kunde vi lösa.Och jag ringer tillbaka och kommer till en telefonsvarare som jag pratar in meddelandet på.

Och så ringer det en person idag och ska boka tills i morgon - jag blir alldeles.......

Nä det fanns ingen information om detta!

Så nu vet jag inte när dom kommer.

Det är en liten hylla jag väntar på och jag hade sett fram emot att idag fått rensat och städat upp min arbetsplats och sätta pärmar jag behöver på den hyllan som nu ska sättas på en skärmvägg jag har skaffat till jobbet.

Men jag är ensam idag och det är skönt. Min ena kollega och jag skulle ha utvecklingsmöte idag. Men han är sjuk så det fick vi flytta på. Skulle ha klippt mig igår men frissans pappa låg för döden så det fick vi skjutit på så nästa vecka ska det bli av men då kommer nog yogan ryka för det är inte säkert vi hinner bli klara. Dottern ska klippa och färga och jag klipper mig medan hon sitter med färgen.

Onsdagens vanliga rutin att gå på vårdcentralen och ta en spruta blev flyttad till imorgon.

Och på fredag ska jag på begravning.

Oreda i planer skapar lite kaos i sinnet och det är väl därför jag ihop med värk och trötthet inte orkar med struliga företag som ska leverera paket.

Nu har jag fått pratat med dom igen och dom ringer mig imorgon - så vara beredd från kl 8 får jag vara men han noterade att mellan 10:30-11:30 kan jag inte så det är bara att hålla tummarna.

Ja är det inte det ena så är det något annat.

Men hoppas jag kan få stökat undan och få ordning i röran i morgon.

Hemma har jag också städat. Storstädade mitt sovrum. Ut med mattor som ff hänger på vädring - trasmattor. Vädrade också täcke och kuddar, bäddade rent, flyttade undan en stol och la en dyna till djuren i ett hörn i stället. Putsade fönster och efter en dusch sen på kvällen sov jag så gott den natten.

Annars har det varit sisådär med sömnen. Hackigt värre varje natt.

Fick också pysslat med mina krukväxter. Fick upp en stor ampel jag köpte på ikea sist - dom var nedsatta och nu har jag en stor gullranka i den som hänger ner. Hade den runt ett fönster men det såg inte ut att trivas. Hängde också upp en annan ampel.

Sen fick jag plockat in tvättad tvätt i garderoberna - sånt där som är så trist och man lägger i en hög och där blir det liggandes.

Men jag hade behövt dammsuga hela lägenheten för hall och kök hann jag inte med och med alla löv och annat som följer med djuren in behöver jag göra det överallt igen.

I måndags hämtade jag dottern för hon skulle sova hos mig. Vi åt gott och tog ett glas vin till maten och hade trevligt och skrattade mycket. Vi åt rester av söndagens middag som hon också var hemma och åt innan vi åkte till yoga. Gjorde currykyckling i slökokaren som blev bra och ris och currysås till.

Anledningen till att hon sov var för att hon och sen jag hade klipptiden tidigt på tisdagen som vi då fick flytta på. Sen så åt jag hos henne igår och så äter vi ihop idag - det är många dagar på raken :)

Och så ska vi träffas på fredag på begravningen och sen efteråt när allt är klart åker jag med henne hem och så ska vi sätta upp en rullgardin i hennes sovrum som hon köpt för ett tag sen.

Fullt upp med andra ord och sonen ska också vara med - det är deras gammelfarfar som gått bort 98 år gammal.

Så han ska bestämma sig idag om han ska sova hemma hos mig imorgon och kunna sova längre på fredag än han får om han sover hemma hos sig. Då får jag åka ut och hämta hem honom på natten men det var länge sen jag gjorde detta så jag hoppas han bestämmer sig för att göra så och vi får lite egentid ihop. l

Hade en tanke på att vi skulle äta middag ihop tillsammans på fredag kväll. Vi har en pulled-pork inplanerad någon gång efter en köttbeställning och en stor karré för ändamålet men han hade förra helgen gjort andra planer inför kvällen så vi får ta det en annan gång.

Så på lördag vill jag inte göra någonting - ligga i soffan och kolla ikapp mig på flertalet serier som jag inte har sett på ett tag.

Eller så ändar jag mig där och då. Och går ut i skogen istället ifall vädret är sånt att det inbjuder.

Det ska bli skönt med yogan i kväll - hoppas jag. Men många gånger när jag tror att det inte ska gå bra så går det jättebra och vice versa. Så jag känner mig som sagt trött, sliten, värkbruten så det kanske blir ett kanonpass.

Må Gott

Näst sista dagen i oktober

2018-10-30 15:05
Från [email protected] (Monachos)
Igår fick jag på vinterdäcken. Åkte till däckfirman och väntade på min tur i en timme - det är drop in som gäller.

Lite orolig för att däcken inte skulle vara ok en säsong till men det var dom utan problem - Puh! Perfekt och 350:- för att få däcken skiftade snabbt och lätt och samtidigt kollade är bra pris.

Ute just nu är det en grå dag. Vindstilla och inte så kyligt och det är på dom träd jag ser från fönstren just nu rätt mycket löv kvar, men det är det även hemma.

Och normaltid har vi - det är bättre för min inre klocka med normaltid än sommartid även om det är skönt med ljusare kvällar.

På söndagen vaknade jag vid 8-8:30 och kände att det var mer normal och bättre tid att vakna på än vid halv 10 eller senare som jag normalt vaknar av mig själv.

Även måndagen var jag vaken tidigt men idag - då var det gamla tiden som gällde - vaknade inte förrän vid halv 11. Och då har också natten varit god. Varit vaken - som jag alltid är och upp några gånger men kunde somna om snabbt. Behövde inte ens äta något.

Men det blir ju också konstigt på kvällen innan man kommer i fas med den. När klockan är 8 och man ska titta på en serie är den ju ff i sommartid och 9.

Fast det är nog också så att jag får betala lite för senaste tiden. Igår vart den en lång dag med att hämta däcken i förrådet och sen jobba. Och sen iväg till däckverkstan och handla och inte komma hem och ha ätit och gått ut med hunden förrän vid 18.

Så det blev en lång dag. Middagen var enkel. Hade kyckling från söndagens middag som var rensad och den hade jag i en sås av creme fraiche ihop med pasta och broccoli. Kommer äta samma idag.

Jag har investerat i en Crock-pot - en slökokare och är ännu i egna inlärningsfasen.

Har lagat köttfärssås, kycklingfiléer, kalops, chili och sen kyckling - bröstfile med ben och skinn.

Det som är lite svårt är att beräkna tiden. Kycklingfiléerna blev lite för torra men de är ju lätt så med just kyckling också. Fast de med ben blev bra och saftiga men kunde ha kortats ner lite i tid. Har mest kört på lågtemp och 4-4,5 timmar.

Men det är så skönt att komma hem och ha varm mat klar. Speciellt nu med grytor och annat. Man ställer den på inlagningstid och när den är klar så fortsätter den på varmhållning och jag behöver bara koka tex ris när jag kommer hem.

Helgen!

I lördags så hade jag och mina barn en mysig dag. Vi började med att åka hem till sonen, köpte med oss fika och så firade vi honom eftersom han fyllt år. Sen åkte vi in till stan och gick på restaurang och åt gott för att sen avsluta kvällen med Björn Skifts på Scandinavium. Det var riktigt bra och han är en bra underhållare med sin mellansnack så det var kul.

När vi gick från restaurangen - en mexikansk sådan så började det snöa. Lite småmysigt faktiskt men inte lika kul att tänka på att bilen hade sommardäck. Fick skrapa rutan från is men vägarna var bra, dom hade nog saltat på motorvägen men den lilla lokalvägen hem till dottern var hal men tar man det lugn så går det oftast bra och det gjorde jag.

Söndag var det ut och åka igen. Men inte förrän fram på dagen och då hade solen värmt vägen. Hämtade dottern och sen sonen och iväg till Elgiganten. Dottern köpte sig en ny tv och sonen en ny dataskärm. Och nog för att jag får in mycket i min lilla bil så fick vi erkänna begränsningarna. Sonen fick åka hem med buss medan jag och dottern åkte hem till henne med tv'n och så packade vi upp den - 55" stor och smart-tv så lite avis är jag nu. Sonen har en lika stor och också smart-tv.

Men vi hade ju ff sonens saker så dottern packade ner sina yogakläder och så for vi till stan och lämnade skärmen för att sen åka hem och komma hem till en färdiglagad kyckling. Kokade ris och stekte sparris och så var det klart. Perfekt.

Kroppen är inte helt med mig, den gnäller, knakar, bökar, smärtar och har sig så yogan är skön men det är samtidigt jobbigt med att det smärtar men tänker hur ont hade jag haft utan den? Det är skönt att vrida på kroppen, stretcha, hänga och även använda lite styrka.

Jag har hållit på med yoga nu i många år. Började som frisk för många år sen och har haft några avbrott men det är många år nu den sista omgången. Och tänker ibland - borde vara smidigare! Men får kommer ihåg att jag har fått en kropp som ska protestera nu mot det mesta.

Fibrons elände!

Jag är också täppt i näsan igen - bara i ena näsborren. Har ju fått en smäll på den sidan en gång för många många år sen så det behövs inte mycket till svullnad för att den ska kännas täppt. Men är också lite hostig.

Så oktober har kommit och gått - fort tycker jag. Och i övermorgon är det november. Minns i november den ljuva september - trallala.

Men det är roliga saker på G i november också.

Må Gott
Redan oktober

2018-10-09 14:46
Från [email protected] (Monachos)
Tiden går så fort - det är redan oktober och ute är det otroligt vackert - när det inte regnar och har sig med alla färgskiftningar.

Från jobbets fönster är det hela höstspektrat av höstfärger och idag är det mulet och vindarna ljumma det ska ju bli brittsommar sägs det nu i veckan.

Igår var det mindre kul, Så grått, mörkt, blött, blåsigt och riktigt höstruggigt.

Jag har inte varit på jobbet på 2 hela veckor. Fick en rejäl förkylning så jag fick gå till läkaren och få ett läkarintyg för jag hade inte frisknat till på en vecka.

Hade saker varit normala så hade jag nog gått till jobbet i början av förkylningen för då var jag inte däckad men jag valde att stanna hemma.

Min dotter låg 3-4 dagar för mig så hon var min smittkälla och min kollega skulle gifta sig och sen åka på smekmånad så jag ville inte smitta ner honom så därför stannade jag hemma och tänkte - att det är ju också bra - då vilar jag och frisknar till fort.

Ack så fel jag hade.

Men nu är jag på benen och har lite snuva och hosta kvar men det andra som lägger sig i hela kroppen som en bubbla, hinna - allmänt kass - det är borta. '

Det har ju också under dessa veckor varit bra väder vissa dagar. Klarblå himmel, strålande sol och bara underbart och där har jag legat i soffan och sucktat. Har inte haft ork till att gå mer än en kort runda med vovven - den stackarn.

Så det är allt tur att jag har min trädgård att släppa ut djuren i. Men jag orkade inte ens sitta och njuta i den själv.

Men i lördags så gav jag mig ut i skogen. Det var mulet och regnet hängde i luften. Även kyligt så jag hade vantar på mig från början. Men så underbart att få andas krispig frisk härlig luft.

Och inte var det massa älgloppor som det var senast jag var i skogen, då kryllade det av dom. Nu fick jag en i ansiktet.

På tal om ansikte - mitt ansikte - det som nu börjar bli hängigt, gammalt och inte alls en skön syn när jag tittar mig i spegeln. Jag har inne i min egen hjärna en helt annan bild - men så är jag inte i fas med min ålder - helt klart.

Även om kroppen mer är som om den vore 80 - och då inte en pigg åttioåring. Men det kunde ha varit värre.

Jag blev som vanligt väckt av ett av djuren - katten. Som skrapade på toadörren. Jag hade vaknat till en stund tidigare och satt på ett program på radion så jag var inte helt i sömnens värld.

Kliver upp och sen - ja jag vet inte alls vad som hände. Jag kände bara en smärta i ansiktet - jag hade min panna i ett skåp och nere vid golvet. Skåpet ett skoskåp i plast från ikea tog emot min panna och ögonbryn. Skinnet försvann och jag kan inte komma ihåg att jag snubblade eller om det snurrade till eller vad som hände - jag låg där.

Ont gjorde det. Och vilken tur att jag inte hade på mig glasögonen för dom hade gått sönder och då hade jag nog också gått mer sönder.

Inget blodvite men jag kunde se framför mig att jag skulle få en blåtira så ner i kökslådan och fram med en sked och den ihop med ett glas mjölk la jag mig igen. La skeden på det onda och sen glaset när mjölken var uppdrucken. Fortfarande ville jag inte titta.

Men så kommer morgonen - jag tittar mig i spegel och ser att - ja det där såg inte så farligt ut. Inget blåöga, inget blod utan ett svullet ögonbryn med skinnavskrap och så en linje upp mot pannan med ett större skinnlös område.

Men nu ett par dagar senare ser det bedrövligt ut. Det har vätskat sig och blivit till svarta sårskorpor en natt. Så det blir att sminka över det hela för att kunna gå ut utan att bli helt utstirrad.

Sån tur att jag är singel!

För det där klicheartade uttrycket - jag gick in i en dörr - det hade fått en annan mening ifall jag haft en sambo :/

Förra veckan så bokade jag också av sprut-tiden. Och det känns.

Jag sover gott - ja det är ju bra. Men jag är så otroligt trött. Somnade i soffan på söndagen efter maten. Likadant på lördagen - ja då hade jag ju också varit ute i skogen men ändå.

Skulle kunna sova hela dagen om jag låg kvar i sängen. Inte ens när jag var förkyld så skulle jag kunna det.

Samtidigt så är det ju en belastning på en fibrokropp med ME att handskas med en rejäl förkylning så det är väl också sviter efteråt från det.

Så imorgon kanske jag kan återställas lite.

Funderar också på om det hade med att jag inte hade koll på kroppen - jag är ju uppe varje natt 1 eller flera gånger vanligtvis. Men har inte ramlat. Lite yr och stel och vinglig men det är ju normaltillståndet numer

Oktober - månaden som sonen föddes. Så om dryga veckan fyller han 26 år.

Oktober innehåller mycket kul. Förutom att fira sonen ska vi ha kickoff på jobbet med lite samvaro utanför jobbet. Sen blir det Björn Skifs i slutet av månaden.

När jag varit sjukt har jag plöjt lite serier.

På Netflix har jag sett två walesiska deckare som båda varit riktigt bra.

3 säsonger av Hinterland och 1:a säsongen av Keeping Faith. Så dessa kan jag rekommendera.

Jag är själv på jobbet och det är skönt. Mest för att jag är så trött och behöver koncentrera mig på mitt. Igår hade jag 41 mail att plöja igenom. Ett antal fakturor att betala och idag lite efterpyssel med det. Min ena kollega är ju på bröllopssemester och min andra har saker på andra platser som har med jobbet att göra och jobbar från annan plats för att slippa restiden som det ändå tar för att bara sitta på kontoret nån timme - bättre att då lägga den tiden på jobb.

I morgon skulle hon komma och sen är jag nog själv resten av veckan också för att på måndag vara full styrka igen.

Då hoppas jag på att jag är mer i fas med mig själv. Har saker jag skulle behöva göra hemma men inte orkat inomhus.

Men jag fick röjt lite ute i trädgården med sonens hjälp. Vi får sopkontainer till området ett par gånger om år och då kan man slänga och slippa åka till tippen. Vi hade rensat i förrådet och där fanns en hel del. Ute hade jag också saker att slänga. Gammal terassvärmare och en klädställning åkte iväg. Sen så satte sonen ner stolpar och där nitade vi fast kompostgaller. Detta in mot grannen då det staketet är rangligt värre. Har haft nät där men det håller inte längre då staketet inte är stabilt. Och jag tror inte grannen tänker fixa till det. Något har hänt där så trädgården används inte, leksaker ligger bara och barnet har jag inte sett på evigheter. Delad vårdnad hade dom men nu vet jag inte. Och det är nog problem med alkohol, inget jobb och konstigt spring och nerdraget och svart dygnet runt. Synd för det är en trevlig ung kille som det nu går utför för.

Men jag är nu i alla fall nöjd med att hunden håller sig inom tomten - inte för att han försökt men om han skulle så är det nu stopp. Gamla nätet kunde jag sätta på ett annat ställe och där hoppade hunden över efter ett rådjur förra vintern. Nu så får dom hoppa högre för att komma in i trädgården.

Fick också köpt och satt upp ny belysning som lyser upp i mörkret när jag släpper ut hunden. Hade en som var sensorstyrd men den sensorn la av, sen la lampan av och jag kan nog köpa ny glödlampa men jag köpte nya lampor på jula för 49 kronor så det är ju billigare. Sen har jag två lampspjut som det kallas och dom har jag satt i marken på två olika ställen - blev perfekt.

Så nu är det bara inomhus som det ska fixas till. Dynor till utemöblerna ligger i vardagsrummet och ska bäras ner. Tvätt ska vikas och garderober fixas. Sommarkläderna bytas ut mot höst och vinter.

Men det blir inte idag och inte imorgon - men kanske till helgen.

Må Gott

Icke närvarande och flitig

2018-09-12 14:12
Från [email protected] (Monachos)
Jag är inte så närvarande och flitig på bloggen som jag varit tidigare. Kommer liksom inte ihåg den - det är så mycket annat.

Vi är inne i snart mitten på september. Det är höstruskigt ute och det blåser till rejält så det knakar i huset och så regnar det. Men det är inte kallt - än.

Skogen har bjudit på mängder med Karl-Johan och i lördag så såg jag när jag tog mig ut att även de gula goda kantarellerna kommer igen. Lite mer regn, lite mer sol så kanske det bli ännu en god bra skörd av dessa - det har ju varit väldigt dåligt i år men inte så konstigt när det varit så torrt.

Men det är fortfarande väldigt torrt, min trädgård har en backe och det är bara torr jord och det regn som kommer suger trädens rötter upp direkt. Även vid husväggen är det torrt för där kommer inte regnet år pga taket som går ut.

I måndags var jag på återbesök och ny koll av magen. Ny gastroskopi som är så bedrövligt eländigt att göra. Och när jag gjorde första undersökningen som visade att jag hade magsår och dess bakterier så försökte man få i mig slangen 3 gånger innan jag sa nej och dom fick ge mig lugnande så jag somnade till och kände inte alls när slangen kom ner igenom halsen.

Fick detta även denna gång men det tog inte som det skulle, vet inte om jag fick mindre eller om dom det gjordes för fort för jag ville bara kräkas flera gånger.

Nu så såg det fint ut sa dom och jag vet inte om man tog nya prover.

Efteråt så gick jag och dottern - som var med mig - och fikade - inte så många ställen som hade öppet klockan 9 på morgonen.

Gick först på ett café - massor med gubbar och mackor därefter. Riktiga lastbilschaffismackor. Köttbullar, ägg och leverpastej - nej inget för oss så vi hittade ett annat med mer modern och för oss passande utbud.

Kyckling och mozarella!

Där satt vi länge och väntade på att butikerna skulle öppna 10 och gick runt i ett litet köpcentrum först och sen till en te-butik som var inplanerat. Där köpte jag flera sorter av olika te men också 2 hg av favoriten - Lapsang - ett rökt te som jag tycker är väldigt gott.

Fick också köpt en käck burk - 3 burkar i 1 - så jag har 3 olika sorter med te på jobbet och tekanna så jag dricker mycket te och inte så mycket kaffe. Bara någon kopp per vecka och då mer på helgen och gärna med något gott till. Drack till och med te på fiket.

I min ungdom så var jag bara tedrickare - drack aldrig kaffe nästan. Eller ytterst få koppar. Då hade jag flera burkar med olika sorter och dessa burkar saknar jag nu för jag har gjort mig av med dom allt eftersom åren gått. och tyvärr är ju burkarna ganska dyra så loppisbesök får det bli och den här gången leta efter burkar.

Men när jag sen började gymnasiet och det blev mer fika och annat hos folk så blev det också mer kaffe för det var bökigt att be om te varje gång.

Sen hade jag kaffestopp när jag var gravid - kunde inte dricka kaffe alls.

Och så har jag blivit en kaffedrickare av stora mått och har druckit för mycket kaffe - både för att jag tycker det är gott men också av ohejdad vana. En kopp på jobbet när man kommer och sen fortsätta ofta i tron att - jag ska bli pigg - vilket jag aldrig blivit av kaffe. Sur i magen - ja men inte pigg.

Så nu har jag återgått till mina teer och jag har också beställt en julkalender av butiken. 24 olika tesorter som räcker till 2 koppar om dagen - ska bli spännande för det kan bli teer som man aldrig annars provat. Det finns ju otroligt många olika blandningar och jag har också hemma flertal för jag köper och köper och så har jag druckit kaffe istället men nu så ska det bli annat. Har till och med tagit med mig en te-kanna i porslin till jobbet - hade först en i glas men den kyler snabbare av och jag ska också köpa en tevärmare - en sån man har värmeljus i.

Har också köpt en ny pläd till min soffa och 2 kuddar på rusta - i den nya innefärgen - mörkt grön. Blev väldigt bra. Jag har en brun soffa och har haft en brun pläd på sitsen för att skydda från hund och katt hår och annat smuts som de fyrbenta drar med sig. Och jag har länge behövt något nytt för pläden slits också och samlar på sig mycket hår som inte går att få bort.

Så jag har funderat och tittat och tänkt. Men nu så är jag riktigt nöjd. Ska köpa en till för jag har en divandel också som nu har en fel färg på sin pläd - den som ligger nu är turkos. Och jag tror jag ska köpa nya gardiner också i grönt och byta ut de jag har haft i flera år nu. Dom är jag väldigt nöjd med och passar min inredning så bra -köpt på Indiska.

Har också förnyat mitt fönster i övrigt med blommor. Jag vill ha massa gröna växter och har börjat få till ett bra antal men fler vill jag ha.

Ska fota och lägga ut. Köpte också en lampa i somras som passar bra i sin hörna - hänger från taket. Åt det indiska hållet.

Smolk i bägaren - jag har lite känning i tänderna på motsatt sida där jag fick dra en tand innan semestern. Det ilar i gamla lagningar så det vill jag att man tittar på så den 19:e ska jag få den kollad.

Och se fram emot saker måste man få göra och i maj 2019 - då ska jag och mina barn äta gott någonstans och titta på Elton John.

Jag lyssnar på böcker och jag ser på tv-serier och myser i soffan. Känner hur höstlugnet sänker sig men är också stressad över att jag inte har ork att städa och plocka hemma som jag vill. Behöver röja och ändra i garderoben. Flytta fram mer höstiga kläder.

Har inte ork varje dag att fixa middag som jag också tänkt men igår blev det panerad fisk och ris. Funderar på en liten crock-pot så jag kan sätta igång den med timer och ha mat färdig när jag kommer hem som doftar och lockar till matlust.

Oftast går jag direkt ut med hunden och sen när vi gjort det ska jag äta och det blir ofta en macka eller enkel omelett.

Yogan har börjat och det tog emot att åka dit i söndags men väl där så var det skönt och jag fick träningsvärk i magmusklerna. Idag är det yoga igen och dottern ska hämtas, hon jobbade i söndags.

Till helgen kommer barnen hem om det går som vi planerat. Behöver få hjälp med att få ner lite stolpar i backen som ska hålla upp kompostgaller och bli till ett staket mellan mig och min granne. Det som står där är rangligt och det är inte mitt staket från början men vi hade kunnat samarbeta om det men han är nog inte så intresserad, han har fått något problem. Trädgården växer igen, han jobbar inte och har inte heller sin son hos sig längre, trassel med droger/alkohol. Så jag får lösa det från min sida.

Och så ska ett förråd kollas igenom - sonen har massa skor - som han ska förmodligen slänga men då får han kolla på det först, sen ska vissa kartonger hamna hemma hos dottern så - ja hösten är full med massa vi ska göra också.

Sover kasst - typ varannan natt - då vaknar jag och har 3-4-5 timmar med vaken tid för att nästa sova nästan hela natten igenom. Jag vaknar men somnar om fort, trots att jag är upp och går på toa, dricker mjölk och äter digestive, släpper ut och in djur.

Jag tror jag ofta vaknar för att kroppen behöver det. Och jag får äta. Tog en koll på blodsockret en dag när jag sjönk som en sten. Fort gick det och 2.8 låg det på. Och det skakar om en.

Nu har det legat bättre ett tag men det vet jag inte före.

Nu får jag stoppa för denna gång.

Må GottEn hel lång sommar är till ända!

2018-08-22 14:24
Från [email protected] (Monachos)
Så är man tillbaka i vardagslunken igen! Men vilken sommar vi haft. Det har varit både bra och härligt samtidigt som det varit jobbigt och eländigt med all värme.

Men jag har badat mer än jag gjort på flera år.

Semestern gick fort och har varit underbar. Åkte hem till Norrland och hade tänkt stanna 2 veckor först men vi stannade lite mer än 3 veckor. För det fanns inget som egentligen drog oss hem och vi kunde stanna så då var det lika bra att göra det.

Jag och dottern bilade med hund och katt och sen kom sonen med flyg lite senare och stannade en vecka.

Vi har hunnit med att gå på Storsjöyran, vandrat i fjällen och på andra ställen, shoppat, träffat kusinen min och en vännina plus bara varit.

Vi har suttit och tittat mycket på en stor tall som finns mitt framför stugan - för där högst upp fanns ett fågelbo med tornfalkar och det var ju lite kul att titta på men gick inte att fånga på bild för attans snabb var föräldrarna när dom kom och lämnade sin mat.

Sen kom vi hem lagom till Kulturkalaset och Europride och det var vi inne två gånger och tittade på.

Och så jobbade jag i söndags och tog ledig på måndag.

Trött är jag, ryggen värker, blodsockret hamnade väldigt lågt häromdagen och jag har ont både här och där men är nöjd ändå.

Så blev det juli

2018-07-04 17:04
Från [email protected] (Monachos)
Och det känns på grund av all sol och värme som om det vore i slutet av juli istället för början. Härligt för jag har ju inte semester än men det finns ju en risk nu då att när jag får semester så blir det regn

Det behövs verkligen regn och det mycket.

Förra året såg jag på mitt fb flöde att jag plockade kantareller den 28 juni - en dryga liter. Den 29 juni i år blev det en halvliter ungefär. Mer än vad jag förväntade mig. Oerhört torrt i skogen så mossan knastrade under fötterna och bäckar var näst intill tomma och en större bäck var det väldigt lite vatten.

Min son har fått nyckeln till sin lägenhet i söndags och nu till helgen går flyttlasset. En fin etta på 5:e våningen med balkong byggt 2014. Ljus och härlig så där kommer han trivas bra.

Lite längre för mamman att åka men det får jag ju ta :)

Och så har fotbollen fått mig som knappt är intresserad alls att både titta lite på tv och lyssna på radion och man kan ju inte annat än ryckas med i stämningen när det går bra för vårt land.

Så igår på matchen som var en ödesmatch satt vi på vårt torg och tittade på storbildsskärm jag och dottern - som inte heller är så väldigt intresserad av fotboll. Det händer liksom inget - annat är det med handboll. Många mål på en match är det ju där.

Hittade en bra bänk utan för en butik i skuggan och den flyttade vi fram lite och vända på så vi hade skärmen rakt framför oss - lite mer bakom det stora gänget supportrar men det var perfekt. Svalt och skönt.

Hade sällskap av en äldre tant på bänken och det var kul för hon var också från Jämtland och var nere och besökte sin son. Hon hade också börjat intressera sig för fotboll när ÖFK började bli så bra som dom varit.

Och så är jag skadeglad - karma is the bitch.

Min granne under mig som jag inte är så förtjust i och vice versa, vi varken pratar eller hälsar. Nu är han vräkt!

Så jag kan återta min balkong. Jag kan möblera den, kan låta hunden vara ute på den när jag är hemma. Sätta lite blommor och bara använda den.

Vilket jag inte kunnat göra sen jag flyttade in - jo jag gjorde det de första veckorna tills jag fick en utskällning och var dum i huvudet för jag hängde mitt täcke på vädring.

Han ville inte ha min skit ner hos sig! - där ser man.

Jag kontrade med att jag inte ville ha hans rök inne i min lägenhet eftersom han tillbringade större delen av sin tid med att sitta ute och röka - oavsett årstid.

Röka kan folk få göra men är man själv inte röka får man banne mig visa hänsyn, speciellt när han har en altan till där han kunnat sitta och röka utan att jag fått in det i något fönster för det har jag inget där han har sin dörr. Varje lägenhet är utrustade med 2 möjligheter till antingen balkong och trädgård, eller på markplan - 2 till uteplats och gräs.

Och han har ju kallat mig för gris på lappar och lagt i trappen, likaså min granne som bröt ett ben och satt i rullstol och hade hemtjänst. Hon var både äcklig och gris.

Detta pga att vi ställde vår soppåse på utsidan dörren för att sen en kort stund senare ta med den när man gick.

Och grannen som hade hemtjänst ställde dom där för att dom skulle ta den när dom gick. Och så kommer gubben och lägger lappar och tar soppåsen och ställer i rullstolen. Istället för fråga om han kan hjälpa till.

När jag gick med påsen så gnällde han på mig igen om lukt och annat - då bitchade jag - och påtalade rökningen i trapphuset, rökningen ute osv.

Flytta då - fick jag till svar.

Nu får han flytta, kronofogden har varit där och bytt lås.

Och jag fick reda på det av en annan granne som han knackat på hos nu i måndags. Och berättade att han kommit hem och inte kom in. Och nu var det ju detta med hans katter som han inte kunde ta hand om. Kan du hjälpa mig!

Och när vi står där blev det ju så synd om honom, hur kan man göra så från en dag till annan. Han visste mycket väl vad som var på gång. Jag såg 2 personer utanför hans dörr när jag kom hem från jobbet en dag. Dom lämnade nog ett muntligt besked för han öppnar inte sin post och det var förra veckan och en vräkning tar relativt lång tid att få till stånd eftersom man har vissa rättigheter och kan bestrida och begära besittningsrätten men det betyder att man genast tar en kontakt med hyresvärden, kronofogden.

Enligt någon i gruppen grannar som nu stod och pratade om detta sa att han sagt att det var soc som inte betalat hans hyra på 3 månader och därför skulle han nu vräkas!

Det är ju så att soc blir kontaktad av kronofogden då dom får den första indikationen på vad som är på gång och att dom inte skulle betala - ja då har han ju misskött något enormt om han nu har soc.

Hans bil står bredvid min och den har varit avställd ett halvår typ och den var borta före helgen förra veckan. Sen stod den där en kväll och dagen efter var den borta igen.

Jag trodde då att han åkt bort på semester, en granne hade sett att bilen stått utanför hans lägenhet och att han lastat in saker där.

Sen for han! Och jag tror - min egna spekulation att om han inte var hemma när kronofogden kom kunde han inte vräkas - ack va han bedrog sig där eftersom fastighetsvärden var med och bytte lås. Så det blev ju en sann klapp i ansiktet - att han faktiskt inte kunde komma in.

Men då visste jag ju inte detta utan som sagt trodde han åkt bort så när jag från min egna trädgård ser honom i trädgården som ligger intill mitt hus - hos också en knepig granne - en ung kille med missbruk tyvärr rätt nytt. Då började jag fundera på vad som är på G

Men svar kommer ju så småningom och undra vilken typ av granne jag nu kommer få. Ur askan i elden? För även om den här typen inte missbrukat och varit högljudd så har jag ju haft det tyst och lugnt.

Så mardröm - ungdom som röker och har fest varje helt!

Men det kan man nog säga till om utan att få ett finger pekat på sig.

Bäst kommer det vara att få ha balkongen på våren när solen börjar värma och att låta hunden ligga där ute och titta ut på gården.

Må Gott - nu är klockan 5 och jag ska gå hem!

En dag i juni

2018-06-27 13:06
Från [email protected] (Monachos)
Det är den 26 juni 2018 och den värme vi hade i maj och början av juni är tillbaka.

Det blev ett kort uppehåll lagom till midsommar - vad hade man annat kunnat vänta sig?

Det kom några dagar med regn men ändå inte tillräckligt för att marken skulle tycka om det. Min lilla skogsbacke är bara en gul jordhög, det lilla gröna som finns är någon enstaka litet grässtrå och några små smultronblad.

Oerhört trist att titta på men min gräsmatta är grön och frodas och behövde klippas igår. Egentligen skulle jag inte göra det men det är så skönt när det är gjort, sitta och titta på en nyklippt fin gräsmatta.

Men som sagt - skogsbacken och precis vid övergång backe och gräsmatta är det dött. Och där fyllde jag i med jord förra året och året innan - det låg en massa sten som i en rand för dom har grävt ner något där - det går igenom allas tomter mer eller mindre.

Hos grannen ligger den lite lägre ner och han har inte klippt i sommar - varit sjuk eller nåt men just där stenarna ligger har det bara växt maskrosor - har sett väldigt speciellt ut.

Och så mycket gräsfrö jag har lagt ner där och i backen till ingen nytta eller så ligger dom där och väntar på regntider och sätter fart då.

Optimalt hade ju varit regn på natten och sol på dagen.

Dock - så skulle väl badtemperaturen sjunka då också så det skulle inte bil mer än doppade tår.

Har nog aldrig badat så mycket i slutet maj och början av juni någon gång.

Värmen gör  - närmare 30 - att varken jag eller hund vill gå någon längre sträcka - och jag vill ut i skogen och titta om det kommit sommarkantareller - det ska finnas sägs det - trots att det varit så torrt.

Men det får vänta till jag får tid.

Idag ska jag och dottern iväg och handla. Hon behöver lite linnen och t-shirts och lönen kom idag. I morgon ska det vara AW på jobbet och avslutning av säsongen för personal. Ev kan det bli på fredag.

Lördag - ska nog iväg med sonen då eller om det blir på söndag - för han ska få nyckel till lägenheten han ska hyra nu ett år.

På jobbet är det nästan som om jag har semester trots att jag jobbar. Är ensam på jobbet och mina kollegor har semester och jag ska jobba fram till vecka 30 innan jag går på ledighet. Och det är lugnt, skönt och behaglig temperatur. Tycker det är en bra avkoppling och avrundning innan min egna ledighet.

Midsommar kom och gick. Dagarna innan regnade det och det med besked men det blev en fin dag - inte heller så kall och kylig utan en behaglig sommardag med några små droppar som kom.

Men jag hade en lugn midsommar.

Dagen innan torsdag så var jag ledig - då var jag helt slut. Hade jobbat hela kvällen på onsdagen för vi hade arrangemang - ett årligt och även om jag inte gör jättemycket för det har vi funktionärer till så blir det ändå en anspänning i kroppen och huvudet.

Somnade som en stock och sov i 12 timmar och åkte sen till sonen och hjälpte honom att köpa flyttkartonger på Rusta och gick sen och handlade bland alla midsommarstressade människor. Jag köpte också sill och färskpotatis men på midsommarafton blev det tapas.

Dottern kom hem för hon jobbade och hade inte något annat inbokat och vi hade en trevlig kväll och hon sov över. På midsommardagen kom sonen också hem och då blev det traditionell midsommarmat.

En midsommar så bra som någon.

Men jag är ff sliten efter onsdagens jobb. Sover gott om nätterna - tack och lov! Men som vanligt kommer en blemma på tungan när jag gjort för mycket.

Så det är skönt att det är lugnt på jobbet nu en tid och sen en lång skön semester hemma i norr.

Må Gott

Varmt, varmare och varmast

2018-06-08 14:12
Från [email protected] (Monachos)
Det är inte klokt att värmen håller i sig som den gör. Det är skönt men också oroande.

Blir semestern ett rent regnelände?

Det är också oroande för att det är så torrt. Allt blommar över på kort tid och träden börjar se ledsna ut och gräsmattan är på sina ställen - död.

Än har vi inte fått vattningsförbud där jag bor men jag ska erkänna att om det var det hade jag ändå använt vattenslangen. Dels för att fylla poolen till hunden så han kan svalka sig där efter att vi varit ute och gått för det är mest då han gör det. Står länge med alla tassarna i vattnet och så kan han ibland stå och skvätta sig men han har aldrig lagt sig ner i den - kanske kommer.

Men han kan också lägga sig mitt i solen och ligga där och gotta sig.

Jag har också mina - för året få - blommor att sköta om som jag har ute och jag vill baske mig inte att dom ska dö av vattenbrist.

Och jag har badat - har väl aldrig hänt i vuxen ålder - från tonår och tills nu att jag badat i maj.

Men det har jag gjort - åkte upp till skogen en em och tänkte att hunden skulle få svalka sig och han vill ju inte vara i vattnet ensam så jag gick ut och insåg att det var ju varmt och skönt så det gick att doppa sig.

Sen så var jag och dottern till en annan badplats i en annan skog - det går ju liksom inte bada på de kommunala platserna med hund. Där var det ännu varmare och även dottern badade och hunden simmade och simmade och var gosigt trött sen och pälsen är fluffig och ren.

En dag åkte vi upp till stranden allihopa. Jag och båda barnen och hund. Det var vid 5 på em och mitt i solskenet satt vi där och tog en picknick och bad.

Har hunnit med två konserter sen sist. Först Mando Diao på liseberg - dom såg jag i vintras på Trädgårn och lika bra även om det blir en mer intim spelning inomhus än denna. Mycket folk men vi hade en bra sittplats på en uteservering med bra sikt.

Häromdagen var det sen Hollywood Vampires - en band som är ett tributeband till döda kollegor som  gått bort.

Det var en bra spelning men också en dålig. Hur mycket folk som helst och tror att merparten - därav också jag var där av en enda anledning - Johnny Depp!

Sen var det Alice Cooper och han var gammal redan för några år sen när jag såg honom och tänkte att det var väl kanske sista gången han är ute. Men icke - gubben är 70 och rockar på men rösten är raspig och otydlig. Sen var det en annan gubbe - Joe Perry från Aerosmith - också gammal och trött.

Fick googla på Depp och insåg att han började sin karriär med musik innan han gick över till att skådespela så han var ju ingen novis på detta. Han sjöng 2 sånger - Heroes - en hyllning då till Bowie och det gjorde han bra - så där noschigt divigt rockervis. Och sen en punklåt - people who died. Jag gillade den också.

Men av kritiker blev dom sågade vi anklarna och jag kan förstå varför och även att dom lyssnar på annat sätt för hos publiken gick dom hem och det var väldigt mycket folk. Men om det varit någon annan är Depp hade jag inte tittat men kul var det att ha gjort det nu.

Tragiskt är ju att många är där av en för mig fel anledning - att sitta och pimpla öl och försöka se tuffa eller vad dom nu tror dom är.

Kvinnor i min ålder med min figur och med kläder som egentligen kräver ett par snygga smala ben eller någon form av tights, byxa eller så istället för att nästan visa trosorna och så tycker dom själva att dom är så snygga och vackra och läckra och - ja - dom har ingen som helst självkritik och det värsta är nog ändå att det är alldeles för många öl som slunkit ner i struparna.

Jag och dottern - kan också ta oss både öl och vin. Men man får ju göra det med måtta. Vin till maten och sen har jag druckit alkoholfri öl om jag velat dricka mer än vatten.

När det var Mando Diao kom det 3 damer - runt min ålder som ställde sig framför vårt bord och då skulle vi inte se något - så jag sa att där kan ni inte stå. Dom flyttade sig och ställde sig framför ett annat bort - då nästa bord sa samma sak - här kan ni inte stå.

Då kommer svaret - nej vi ska bara stå här och dricka upp vår öl för man får inte gå utanför verandan med alkohol.

MEN herregud - det finns hur mycket plats på insidan och på andra sidan av huset där också veranda finns - ställ er där då.

Men - nope då syns man ju inte.

För jag är kanske för kritisk, oerfaren eller inte tillräckligt inne som inte fattar varför det är så viktigt att stå så att man syns för andra om man har en drink, öl eller som på fina terassen - Rosé i glaset.

Det finns ju precis bakom mixerbordsbåset en plats där det på vintern är isbanan som de tjusiga innefolket håller till.

Men om man är där så ser man inte scenen - men det är inte det som är poängen - att man ska se musiken - nej det är hur andra ser på en och hur man ska titta på varandra och försöka vara så inne som möjligt.

Må vara att jag själv hade varit sån i tidiga 20 års åldern men de allra flesta som har det här beteendet är äldre - för det är ju inte heller billigt att svalka sina strupar.

Ja nu har jag raljerat över detta fenomen.

Nu senast så hade vi kanske hoppats på det där bordet vi haft nu när vi varit där de senaste gångerna men det var fullt och vi hade inte sett något från den platsen ändå om vi fått den för jösses va folk det var.

Men vi fick ett bra bord med skön sittplats i skugga och svalka och lugn och ro så vi tog en sallad med ett glas vitt , kaffe och bulle innan vi kunde sitta på en bänk i skuggan för att sen ställa oss och ha en pelare och blomkruka som skydd och stöd.

Men nu är det lugnt på musikfronten tills i juli.

Jag var på vc och lämnade prover igår. Fastandes. Och 4 rör senare och urinprov så skulle jag mätas och vägas.

Att jag är eller kanske t o m gått ur klimakteriet vet jag och då vet jag också att det där med vikten är ett problem. Så att midjans mått ökat visste jag men att jag minskat 2 cm på längden var en överraskning.

Har alltid varit 173 och nu är jag 171 - och kanske inte undra på då att jag har ont i ryggen om det är så att diskarna i länden har sjunkit ihop och inte är så stötdämpande längre.

Precis som några gummibussningar på min bil som jag idag varit på verkstad och kollat upp. Det har hörts klonkande ljud när jag kör i gupp eller svänger. Hade väl tanke på att det kunde vara några bussningar som släppt antingen på stötdämparen eller på annan plats. Nu när jag tänker efter tror jag att jag bytt bak.

Krängningsdämparen var slut. Den gummibricka som ska sitta där - den var väck. Och det är ingen fara att köra bilen så nästa fredag ska jag byta den och det gör dom medan jag väntar. Bilen är så gammal att man inte har sånt på lager utan ska beställa.

Men det är skönt att ha kollat att det inte är något stag som gått av och står och slår.

Sonen har nu tagit upp sin övningskörning och alla nya papper var klara i måndags så på nationaldagen tog vi en lång tur på småvägar så han fick känna på det igen. Han har nog inte kört på 3 år - tiden går så fort och vi har tjatat på honom men är det något som är signifikant med sonen så är det att det inte går att tjata honom till något. Han måste komma på det själv och bestämma och nu har han gjort det. Och som sonen själv säger - nu kan vi ha lite kvalitetstid :)

Men livet är skönt smärta, trötthet och annat elände till trots - det är varmt och härligt även om man pustar och klagar. Semestern hägrar i mitten av juli och sen blir det ett resa hem till norr ihop med barnen.

Så ja - det är härligt just nu - smolkar har jag i min bägare. En tand som bråkar och är inflammerad så en rotfyllning fick skjutas upp och förhoppningsvis blir det på måndag men är orolig över att det ännu är inflammerat trots rensning för jag kan inte tugga på den sidan.

Alltid är det nåt.

Må Gott


långt mellan gångerna

2018-05-23 15:10
Från [email protected] (Monachos)
Det har blivit långt mellan gångerna här på bloggen - en anledning är väl att jag på ett fb-forum kan skriva om ditt och datt.

Det är varmt och den värmen har stannat länge nu. Och ska tydligen fortsätta in i nästa vecka. Det är skönt och härligt samtidigt som det är jobbigt och besvärligt.

Gräsmattan gulnar och de frön som jag investerade i tar sig inte. Men jag vattnar lite på vissa ställen i alla fall men det finns torra fläckar där jorden spricker.

Min rabatt har jag minskat ner. Varje år planterar jag en massa olika växter och helst perenner och varje vår kommer inte allt tillbaka. Så närmast uteplatsen har jag tagit bort dryga metern och sår gräs där istället.

Det som kommer upp är humle och den har jag längst bort på ena kortsidan som växer och klättrar. På motsatt sida då av rabatten har jag Klematis - den kommer sakta men säkert. Sen har jag något annat jag inte vet vad det är som är stort och grönt men sen var det tomt.

Hade ju både löjtnantshjärtan och riddarsporre som inte kommit upp. Även jättedaggkåpa, vallmo och stjärnflocka är väck samt en funkia mm.

Varför? Ja det kan man fråga sig. De klarar inte vintern, katten bajsar i rabatten och gräver så det är väl en. Sniglarna - ja dom har inte ätit upp dessa förr. Eller så är det otur.

Nu har jag köpt en pion - för en sån hade jag också men den försvann också tyvärr.

Tänker också sätta stjärnflocka igen. Vill ha perenner så jag slipper plantera nytt varje år.

Annars så går livet sin gilla gång. Har fortsatta problem med höfter och rygg även om det börjar bli lite bättre. Tar akupunktur nu för länden.

Smolk i bägaren - Tandvärk. Akut tandvärk i förra veckan så jag vaknade klockan 2 på natten och sen kunde jag inte sova. Tog tramadol, hjälpte inte, tog alvedon Forte och Pronaxen - och efter någon timme började det hela klinga av lite men sömn fick jag ingen.

Eftersom jag inte varit hos en tandläkare på evigheter - mer än 10 år så är jag inte listad någonstans och fick ringa runt och Folktandvården hänvisade mig till deras akut i stan - sätta mig i en bil drogad och trött ville jag inte men så fick jag tag på en tid hos en tandläkare där jag gick hos hans kollega för en massa år sen - när jag flyttade hit. Jättebra och lugn och försiktig.

Men det är ju inte så att jag har någon tandläkarskräck som gjort att jag inte gått hos tandläkaren - mer en tomplånbokskräck.

Och jag har haft tur och har bra tänder. Förutom då när det som nu går åt skogen. Visdomstanden hade ett stort hål. Så den är uppborrad och har någon massa i den och ska tillbaka för rotfyllning nästa vecka.

Men annars tyckte han - tandläkaren - att det såg bra ut. Tandsten men inte så farligt ändå. Jag sköter mina tänder bra sa han och med tanke på alla mediciner jag stoppar i mig så är det ju väldigt bra.

Annars så händer inte mycket - jo jag och dottern har varit på Danny Saucedo och sen har vi varit på Darin.

Jag lyssnar på mina böcker och tittar på serier på tv. Nu senast på Mr Mercedes som är en Stephen King bok som blivit serie - väldigt spännande och bra trots att jag läst boken.

Skulle behöva städa hemma men i värmen orkar man ju inte mycket.

Är jag ledig har jag suttit ute under parasollet.

Men livet är rätt bra ändå - trots smärta och annat.

Må Gott

Välkommen april

2018-04-03 14:53
Från [email protected] (Monachos)
Så är vi inne i vårmånaden april och det innebär väl att det ska snöa och ha sig ett par gånger även denna månad.

Det ligger snö kvar i högar på skuggiga platser och det varnas för snöblandat regn i em/kväll.

Men påsken har varit fantastisk med sitt soliga, härliga väder och jag har fått lite färg på nosen. Igår annandagen satt jag ute i flera timmar och njöt. Hade till och med smort in mig med solskyddskräm och kunde sitta i kortarmat.

Även promenaden tog jag i mindre kläder än vad jag brukar. En i och för sig tjock fleece men kortärmat och vantarna fick stanna i fickorna.

Påsken har varit i övrigt bra och mysig även om jag varit förkyld och eländig så har även mina barn varit det men vi kunde träffas på påskafton och fira som det var tänkt.

Hämtade upp dottern vid 13 och så lämnade jag av henne och hund som var med i bilen så dom fick gå en kort sväng medan jag hämtade sonen.

Dottern gjorde våfflor för hon fick ju inga förra helgen så det blev våffelfika när vi kom hem och även om vädret var bra så var dom ruggiga och sitta ute ville dom inte.

Dom hamnade i soffan och tittade på Bäst i test för det har sonen inte sett men det blev många goa skratt där ifrån vardagsrummet medan jag var i köket och donade.

Gjorde också äggtoddy som vi firade in påsken med.

Potatisgratäng och grillat lammytterfilé stod på menyn och gratängen fick stå många timmar på låg värme och riktigt gotta till sig.

Tillbehör blev sparris på grillen och så stekte vi ostronskivling och hade sallad och fempepparsås till.

Till förrätt hade vi toast skagen och sen blev det pannacotta med kokos/passionsmarmelad.

Dryckesmässigt blev det påskmust och en alkoholfri torr cider som finns på systemet för mig. Den är riktigt god och eftersom barnen skulle skjutsas hem så blev det dryck man kan köra på.

Otroligt mätta och belåtna så avslutade vi kvällen. Fortfarande slitna och förkylda men nöjda.

På långfredagen och påskdagen var det lugnt och stilla - orkade inte mycket. Men lite promenader och sol i stol har det blivit.

På skärtorsdagen så trotsade jag förkylningen och åkte med dottern till blåkulla - ja nästan i alla fall. Vi åkte och handlade inför påsken. Lamm hos bonden och annat på Ica.

Men nu är det vardag igen och en månad utan något extra inbokat. Inga konserter och det är inga lediga dagar men sen i maj blir det annat.

Hämtade ut Rinexin på apoteket och jösses - att jag har glömt bort den tabletten. Den är för täppt näsa och sväller av och det gör den och det är så skönt - den är bättre än kortisonsprayen helt klart men jag har ju fått ta till vanliga näsdroppar i helgen också.

Halstabletter och hostmedicin har jag också fått ta till. Sovit oerhört kasst på natten och fått kliva upp och dricka varmt te men det verkar nu som det värsta är på väg att gå över.

Dock kommer då nästa orsak till täppt näsa - pollen. Fick en attack av rejält svidande ögon häromdagen så dom har jag fått leta fram också - ögondropparna.

Ja är det inte det ena så är det något annat och kroppen då - ja i morse var den så stel och öm i ryggen så när jag skulle duscha kunde jag knappt komma åt och tvätta mig "där nere" för det gick knappt att böja mig alls.

Har bett om tid hos sjukgymnasten igen för stötvågsbehandling och om det inte gör något för ryggen så får dom baske mig skicka mig på röntgen för att se att det inte är något annat som stör - eller så är det bara den där fibron. Suck.

Yogan börjar efter ett par veckors uppehåll imorgon. Men yogan gick jag på när ryggen började krångla.

Och en ny säng har jag även om den ska bytas ut på torsdag - den har nämligen fått skumsläpp - och kanske har det något att gör med hur jag ligger och att det är helt kasst för ryggen.

Ja och nu har halva arbetsdagen gått. Och känner hur jag börjar bli ofokuserad, trött, snuvig och eländig.

Vill bara hem och lägga mig.

Må Gott

Snuva!

2018-03-27 16:53
Från [email protected] (Monachos)
Det är pollentider.

Det är förkylningstider.

Det är alltid fibrotider.

Så det är ofta svårt att säga vad är vad.

Min näsa är kroniskt täppt och jag får kortisonspray utskrivet av läkaren. Men nu har det varit för mycket täppt näsa och jag har vanlig nässpray också för att få akut hjälp och mindre svullnad i nosen.

Och dessa vanliga ska man ju inte använda för mycket för då blir det ju en tvärtomreaktion = mer svullen nos.

Så kom jag ihåg att jag för länge sen fick Rinexin utskrivet - tabletter som ska verka avsvällande.

Tänkte att jag provar och förnyar det utan att träffa läkaren för det här var längesen och innan jag fick fibro som jag fick dessa. Tänkte - att om jag inte får det utan att träffa läkaren så får dom boka in en tid.

Men jag fick dom utskrivet och ska hämta ut idag. Ta en tablett morgon och kväll och måtte gudarna hjälpa nu.

När jag flyttade ner från norr till väst så fick jag alltid bihålsproblem varje gång jag åkte mellan platserna.

Var nog där jag fick Rinexin första gången.

Blev också skickad till Borås på öron/näsa/hals och fick göra tester för andning och annat och där konstaterades att jag hade sned näsvägg och det gör att jag är trång på ena sidan och fick frågan om jag gjort något och då kunde jag inte alls komma på något.

Men flera år senare när jag och en väninna träffades och hade trevligt en helt i deras fjällstuga med god mat, vin och gamla minnen så kom vi och prata om hennes bedrövliga ex och en händelse som jag helt hade glömt bort och fragmenten av händelsen tog ett tag att försöka få fatt i och komma ihåg.

Men jag fick en smäll på näsan då jag gick i mellan dessa två vid ett bråk och jag fick även näsblod då men uppsökte ingen läkare eller polis heller.

Så nu blir det förhoppningsvis bättre att andas.

Må Gott

26 mars - påsken närmar sig.

2018-03-26 15:14
Från [email protected] (Monachos)
Då är vi inne i veckan som avslutas av påsk. En härlig tid men idag så har jag ingen pyntning och inget påskris heller och ingen traditionell påskmat.

Julmust och godis men som mat blir det som brukligt. Lamm. Och förhoppningsvis även på grill ute.

Och blir det samma väder som vi hade igår kan det inte bli annat än fantastiskt. Det var helt underbart med värmande sol på en klarblå himmel och jag kunde sitta ute i min trädgård i bara kortärmat.

När jag i slutet på veckan tittade på väderleksrapporten så skulle det ju inte bli sånt här väder så jag blev glatt överraskad över att även hitta små gula krokusar i min skogsbacke. Det behövs inte mycket för att dom också ska komma fram. Lite sol :)

Det var ju också vårfrudag - våffeldag - min födelsedag!

När jag vaknade så hade jag inte tänkt att jag skulle äta våfflor denna dag för dottern jobbade och jag trodde inte sonen tänkte dyka upp heller eftersom vi ska träffas till påsk men han kom och hade fina tulpaner med sig från dom båda.

Så vi satt båda två ute och njöt i trädgården och pratade. Jag hade som vanligt ringt honom - gör det varje dag runt 11 för att väcka och säga godmorgon och prata i 5 minuter knappt/drygt och då när jag frågade vad han skulle göra - om han skulle träffa kompisar så sa han att han skulle äta våfflor hos mig.

Så jag fick också ta upp middag - det blev lax.

Lax med ris och en god sås och sen så stekte sonen våfflor till efterrätten. Innan jag sen körde hem honom och samtidigt så fick han handlat och jag också - hundmat.

Sen blev det en lugn kväll i soffan och tänka på helgen som varit och känna mig riktigt nöjd.

I lördags kunde jag sova ut och sen blev det dusch och fix för att sen åka till dottern och äta thaimat innan det var dags för hårdrock!

Extra nöjd blev jag när jag fick på mig ett par byxor som passade bra för kvällen - trodde jag inte - eftersom dom var lite för tajta senast jag använde dom - och det var väl någon gång förra våren/sommaren.

Efter maten så satte vi oss i bilen och styrde kosan mot stora staden och sen in på Lisebergshallen och sätta oss på våra bokade sittplatser. Och det började med ett förband som man ser att dom är nya på banan och inte så proffsiga än. Sen kom en katastrof - en groulande band med en ljussättning som gjorde att man inte såg dom på scenen alls och inte kunde man höra om det var svenska eller något annat språk - bedrövligt. En halvtimme höll dom på.

Sen blev det Hardcore Superstar och dom är alltid roliga och svängiga att titta på. Sen blev det omriggning av scen innan Mustasch gjorde entre med bas dunkade i bröstet så om man hade otakt på hjärtat så blev det nog rätt rytm men det var en snyggare show och proffsigare tycker jag och bäst var ju ändå Änglahund :)

Så 4,5 timme bra upplevelse kunde vi åka hem igen.

Och det var på vägen till dotterns hem rejält dimmigt så inte mycket framför bilen så tur man har kört där xx antal gånger.

I fredags var jag effektiv på jobbet och fick mycket gjort innan jag åkte och handlade lite och kunde åka hem. Var också rejält trött men fastnade framför tv-n och tittade på Bäst i Test och jag kunde få mig några goa skratt. Kan rekommendera detta på ettan om det är någon som inte sett och vill bli road.

Veckan som gick var sådär i övrigt. Var hemma måndag - onsdag - helt slut och väck i huvudet. Känslan av förkylning men som alltid - är det en förkylning eller är det fibron?

Vila var det som gällde i alla fall.

Helgen innan var jag ihop med mina båda barn på Phantom of The Opera och den var riktigt bra och en härlig upplevelse och sen middag på en Nepalesisk restaurang - jättegott så jag är privilegierad som får uppleva både god mat och annat med mina två bästa i livet.

Var också hos en osteopat för ryggen på tisdagen förra veckan. En skön behandling och ska dit igen om några veckor. Är sned och hon tyckte även var det upp mot nacken så det fixade hon till.

Men höfterna är ju inte bra. Länden blev bättre men jag kunde knappt resa mig upp i lördags och ta ett steg efter att ha suttit still där på konserten.

Men skam den som ger sig. Det kan ju bli bättre efter nästa gång.

Eller inte och då får jag gå till läkaren igen och be dom skicka mig på röntgen för att kolla att det inte är något som ställer till det som kan avhjälpas genom att se där - eller så får jag acceptera att det är fibron - vill inte!

Idag är det mulet och grått och det väntas snöblask i kväll.

Må Gott

14 mars 2018

2018-03-14 14:02
Från [email protected] (Monachos)
Mars månad är i sitt mittersta och jösses - jag hinner inte med.

Vintern är kvar och i lördags tog jag en tur över ängarna och det var ett tjockt lager med snö och ingen som gått på stigarna före mig förutom något djur. Rådjur eller räv. Och när det är orörd snö så ser man att det är rätt mycket djur som går där förutom vi människor och hundar.

Och solen sken och det var så härligt men jobbigt när man skulle uppför backarna. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle vara först efter snöfallet. Såg när jag vände mig om senare att långt bakom mig gick ett par med hund så som det ofta brukar vara just där.

Sen kom regn och då försvann mycket av snön på vägar och andra ställen och jycken blir alldeles grusigt och skitig när vi är ute.

I måndags var det också en rejäl dimma som rullade in på em och sen blev väldigt kraftig på kvällen. Man såg inte så långt och vi var ute och åkte jag och dottern - ovanligt? :)

Det var sista dagen för att Mios check där man får 300:- rabatt om man handlar för 600:- skulle gå ut och dottern hade funderat lite på några saker sen vi var där senast så vi åkte iväg för att kolla.

Hon köpte en tavla och en pläd och jag fick en present också :)


Den passade bra med lampan jag köpte på Indiska nyss och den är placerad vid sidan om den och på den andra har jag en annan turkos buddafigur.

Sen gick vi och tittade i ett kvällsöppet affärscentrum och gick in på Life och dottern köpte lite där innan vi åkte för att äta.

Det blev Max!

Länge sen jag var in på ett sånt ställe och det blev en Halloumiburgare - den var riktigt god så det kan jag tänka mig fler gånger. Dottern tog en bönburgare och den tyckte hon var god.

Sen hem och jag var så trött! Helt slut! Så det blev inte mycket mer gjort än att sätta mig i soffan en stund och jag skulle ha tagit hand om disk men jag orkade inte.

Jag har sovit bra under flera nätter men är helt slut på morgonen när jag vaknar ändå. Och det stör mig enormt. Jag vill ju känna mig utvilad efter en natts lång god sömn men icke - ja det är min lott här nu i livet men det stör mig ändå.

Så idag på vårdcentralen så kollade jag upp när jag sist tog mina värden efter GBP  op som jag ska göra och det var i maj förra året så det skulle sköterskan skriva till min läkare och boka in en tid för.

Men nog gör också den extra starka värken jag har i rygg och höfter sitt på tröttheten - när kroppen ska kämpa mot den.

Det är också ont i tarmarna så det är ju frågan om det också stör värken jag har i ryggen - kanske samma?

Nästa vecka ska jag ju till Osteopaten!

Igår var jag tvungen att åka och köpa olja till bilen då oljelampan blinkat till några gånger och jag gör det i den by där dottern bor så då frågade jag om hon ville kolla på sportaffären igår då mitt jobb hade en klubbkväll med rabatter och dottern är ute efter nya jobbarskor så vi åkte dit men det fanns inget.

Så vi åkte på ica istället och det var kanske bättre än att vi hade gjort det idag. För det gapar tomt kylen hos oss båda.

Men det tog på krafterna. Hade så ont när vi var klara på affären och kunde åka hem men jag fick i alla fall plockat undan disken när jag kom hem och fixa middag. I all sin enkelhet så stekte jag färska champinjoner och några skivor grovt bröd och ett ägg.

Kollade nyheterna och gick och la mig - somnade på en gång.

Idag var det grått när jag vaknade vid 9 men nu flera timmar efteråt så börjar molnen skingra sig och solen tittar fram och det ger en hopp om vår.

Då kan jag få använda min nya vårjacka jag köpt - eller året runt om det inte är kallt. Ett plagg som alla ska ha i sin garderob sägs det. Jag har haft en men den var inte riktigt i min stil för det finns ju olika varianter av detta plagg - Trenchcoat. Den här är mer i min smak. Mer figursydd - den förra var mer vid.Såg den en butik som vi var in i förra onsdagen. Provade den och insåg att den här gillade jag men den fanns inte i min storlek. XL - den som var i butik var L - men hos VILA fanns den - det är deras plagg och jag satt i omklädningsrummet innan yogan och beställde den.

Jag hade en favoritjacka för många år sen som jag älskade och den var i typ som denna men i ett fuskskinnsmaterial och den sprack i ryggen till sist  så den här är i närheten så jag är mycket nöjd.

Nu är det bara skor kvar till våren/sommaren och jag har sett sommarens skor. Earth Spirit heter dom.

Dom dök upp i reklamflödet på fb och jag vill inte gärna köpa skor på postorder om jag inte har provat dom förr och jag har efter lite detektivarbete hittat agenten och mailat och fått svar på vart jag kan hitta dom :)

Nästa vecka skulle dom komma in i en butik i Gbg - så jag ska nog ta mig dit och prova dom för att se om dom är så sköna som dom ser ut. Dom fanns i blått och vitt också och det är nog den färgen jag vill ha.


Yoga på schemat idag och den är sista onsdagen på några veckor. Det blir uppehåll till den 4 april och sen är det 5 gånger innan nästa uppehåll då instruktören ska operera sitt knä. Lika många söndagar är det också.

Jag tycker det ska bli skönt med uppehållet. För hur skönt jag ändå tycker det är och hur gott det ändå gör för min kropp med stretchen, töjningarna och annat så tycker jag att jag inte är hemma något.

Sen får jag skylla mig själv som är ute åker ihop med dottern. Är det inte det ena så är det något annat. Jag åker ju också själv och handlar på ica utan dottern.

Så jag tycker det ska bli skönt med att ha en paus från dessa inbokade dagar. Och nu mot varmare tider så ska det bli skönt att hellre vara ute och gå efter jobbet och på helgerna.

Som sagt onsdag idag och jag har tagit min veckoinjektion och hämtade även ut mitt högkostnadskort hos doktorn. Det gick fort denna gång men jag har ju också gått hos sjukgymnast och även läkarebesök men jag tror att en kudde jag har bakom ryggen har tagits med. Perfekt och nu har jag frikort till och med 2 januari 2019.

Blir jag inte bättre i min länd och höfter efter Osteopaten nästa vecka så ska jag ringa min sjukgymnast och få akupunktur.

Det är också dags att snart ta en ny spruta i axeln. Det blir med ca halvårsmellanrum att jag får ta kortison i den. Vaknade igår av värk i den när jag sovit på den. Och det är väl bara att gilla läget att det får bli så. Men så länge det funkar så är jag nöjd. Det räcker att ha smärta av fibron så allt som man kan få bort av annat blir jag glad av.

Det vore ju perfekt om man bara kunde hitta något för tröttheten också - för sömn hjälper uppenbarligen inte.

Men på lördag ska jag på roligheter och tillsammans med barnen gå på Fantomen på Operan och sen gå ut och äta indiskt.

Det kommer bli bra!

Må Gott

Vårmånaden Mars

2018-03-05 14:25
Från nore[email protected] (Monachos)
Idag är det måndagen den 5 mars och det snöar ute. Det har varit kallt länge nu men isande iskall vind men lite sol ändå. Nu är det runt nollan och så kom snön. Har mött ett par bilar som varit ute och saltat och funderade då på - varför?

För det var helt torra vägbanor - där och då, men dom var nog förutseende.

Är oerhört trött idag. Det har varit några intensiva dagar.

Fredag efter jobbet åkte jag och dottern till Rusta. Vi fick hem ett reklamblad och det var utemöbler man puschade på där. Vilket dom nu också kommer göra framgent men vi åkte dit och tittade på de som nu var på x-pris men det var inget att ha men hon såg sköna loungestolar som vore perfekt. Dom kan hon fälla ner och sitta bekvämt i. Och jag med om jag ska hälsa på och sitta ute på hennes balkong. Så hon skulle fundera lite och kolla runt men också mäta upp balkongen.

Sen Indiska som ska stänga för man ska satsa mer på butiker i stan - synd för jag hittar ju alltid något där om jag vill. Bra för det kommer bli billigare, eller så blir det mer ofta stan som blir resmålet.

Jag hittade inget mer än ett par tights - ett par blå som jag redan har ett par av men ett par till behövs alltid. Skulle också tänkt ett par svarta men dom var slut i min storlek.

Det var 50% på allt så dottern hittade rätt mycket. Blusar och tröjor som är hon och som jag inte skulle köpt men hon köpte byxor som jag också redan har och är sköna och lite inredning fick hon också köpt - ny duk till köket i vårligare toner.

Jag köpte mig en lampa!

Jag har ju ett hängande kupol och en bordskupol och dom gillar jag men den bordskupolen tar mycket plats och jag har en möbel som behöver en annan typ och jag har tittat på den tidigare och nu när det var bra pris slog jag till och jag är jättenöjd.


När vi ändå är inne på lampor så har jag haft en tanke om den stora cylinderhållaren som har mönster och färg som liknar indiskas men är köpt på Ikea på rea. Den är stor, svart med guldfärgad insida och det har inte blivit av att jag tänt ljus. Har haft slingor men dom äter batterier och så kom jag ju på att jag ska köpa lampfot - och ställa i den. Och sagt och gjort när man går på Ica Maxi och dom har såna för 100-lappen - nedsatt så slog jag till. En vanlig 4-kantig låg fot i koppar som gjorde sig perfekt inne i denna cylinder så jag är jättenöjd.

Men jag har ingen bild för jag kan inte föra över dom från mobilen till datorn - har en ny mobil och det verkar ju vara en vetenskap.

Det blev en lång fredag i alla fall och när jag kom hem så behövde jag äta och stekte mig en omelett men orkade knappt äta upp den och satt i soffan en stund innan jag la mig.

Lördag - vädret hade jag ju haft en tanke på att det skulle vara som förra lördagen. Ett sånt där perfekt vinterväder med lite minus, sol och gnistrande snö.

Det var grått och mulet och några minus så jag städade istället. Började i köket och röjde runt och torkade på hyllor och tog fram ångtvätten och gav mig på spisen bland annat. Sen tog jag vardagsrum och så tog jag och bytte sängkläder i sängen och såg då att det hänt något med min nya säng! Det var liksom nedsutten - milda makter - en ny säng - så tung är jag ju inte så att den sida som jag använder när jag kliver upp och då sitter på ska ju inte behöva bli kass på ett halvår.

Städning blev klar och jag satte mig sen i soffan och tittade på Scott och Baily på play och sen började melodifestivalen - då valde jag Shetland på play istället. Och en dusch så klart för att kunna lägga mig ren i en ren säng.

Och så blev det söndag och den här dagen blev reserverad för att åka till Mio - reklamera säng men vi skulle dit i alla fall för att se om dom hade något intressant att använda dom här checkarna man får som medlem. Betala 300 om du handlar för 600:-, men vi hittade inget så det blev bara reklamationen och nyss ringde man och en ny säng är beställd och när dom kommer så levereras den och byts ut. Skumsläpp kallade dom det!

Men vi åkte på lita andra affärer för dottern var ute efter en pryl man hänger disktrasan på. Och hon köpte den hem till mig när hon bodde hemma på Ö&B - så in där - och ingen pryl fanns. Så vi åkte iväg Clas Ohlsson - ingen där heller men på Ica Maxi fanns den så hon blev nöjd och livet fulländat.

Handlade lite matvaror och vi satte och också och tog en fika. Och klockan går fort när man har kul så vi insåg att vi inte skulle hinna med Yogan för sonen skulle hämtas och vi skulle äta söndagsmiddag ihop.

Så han blev hämtad och sen hade vi trevliga timmar ihop. Lagade 2 rätter med samma sås och pasta. Men jag och sonen hade fisk och dottern hade champinjoner i sin. Det var en vinsås med dragon, grädde, CF, vitt vin, buljong och fransk senap och det passade bra till båda rätterna. Sen lite glass till efterrätt innan det blev dags att lämna av dom på respektive hem.

Medan jag körde dottern tog sonen vovven ut på en kvällsrunda och på väg hem till honom så stannade vi på ica och han fick handlat lite.

Jag har också idag hämtat och lämnat honom och det fanns ju en tanke på att han skulle sova hemma hos mig men det blev aldrig så, så jag ställde ju upp på att köra honom självklart när han skulle till frissan. Jag hade också i lördags tagit fram en fläskkarré som jag gjorde pulled pork av till honom igår kväll så den fick han idag och själv har han fixat tillbehören.

Vi stannade förbi bokhandeln ifall han hittade något så här på slutet av bokrean men det blev två pocketar utanför rean - Nobelpristagaren i Litteratur 2017 läser han. Han hade redan läst hans första bok innan nobelpriset och nu köpte han bla Återstoden av dagen som jag sett som film. Tycker det är så härligt att båda min barn läser men sonen mer än dottern. Han lyssnar ju också på jobbet men på bussen dit har han börjat läsa bok och därav pocketar.

Så det har varit en bra helg men jag har en rygg som håller på att gå av. Jag har höfter som plågar mig och det är som om både tarmar och äggstockar värker och det är värk som jag nästan blir illamående av.

Antipatch som jag köpte och har på mig nu dygnet runt gör väl lite åt värken men på ett litet område där själva "systemet" ligger men utanför där så är det ont och ömt och aj och fy. Så jag vet inte vad jag ska göra.


Mailade en osteopat förra veckan men inte fått något svar - kan ju vara värt att prova också. Har gått hos kiropraktor, naprapat och sjukgymnaster genom åren men aldrig en osteopat vad nu skillnaden är. Men dotter gick en gång och det tyckte hon var bra. Tar till allt bara det blir bättre - att bara skylla på fibron vill jag inte.

Och tramadol som ska vara en sån stark tablett - gör inte mycket till nytta! Tänker också ta läkaren ett varv till och nu får dom också skicka mig på röntgen.

Så mars har börjat både bra och dåligt.

Må Gott


27 februari 2018

2018-02-27 16:51
Från [email protected] (Monachos)
Tänk att den här månaden snart är slut och vi övergår till Mars.

Mars är en månad då det händer lite kul saker förutom att det är Påsk.

Först hade vi planer på att kanske åka upp till norr över påsk men det blev inte så. Hade varit kul som alltid och i år är det väl ff full vinter till påsk med all snö som kommit.

Även här är det härlig vinter. Jag gillar det även om det biter bra i kinderna men oftast fryser jag ju för att jag inte klätt på mig ordentligt.

Men i helgen så var det både långkalsonger och andra varma kläder och en tur till skogen. Den jag brukar vara i men det blev inte så mycket av solen för det skuggas av alla träd så jag åkte till ett spårområde i närheten som ligger vid en sjö och skulle jag gå där så visste jag att jag kan gå i sol.

Så jag gick ner för en backe - snöfylld och ner mot sjön och det var strålande sol, ingen blåst och några minus. Och isen hade lagt sig och den gick också att gå på. Ett tunt lager med snö på bara så det var lätt att gå.

Det var fullt med aktivitet och många barnfamiljer som grillade på öar man annars måste ha båt för att ta sig till men även på landsidan rök det från olika grillplatser. Det var fiskare, skidåkare, hundägare och skridskoåkare som var på sjön och det var helt underbart och jag blev sugen på att också grilla korv.

Sen gick jag en runda runt spåret och det var också skidspår så det var verkligen vinterkänsla över det hela - var ute i flera timmar och bara njöt.

Jag mår bra av att vara ute i naturen, min länd mår bra av att få röra på sig men mina höfter protesterar.

Söndag och inte lika bra väder som på lördagen men härligt ändå och då gick jag över det jag kallar ängarna. Härlig promenad det med.

Sen har det blivit kallare för att det blåser så förbaskat men hellre detta väder än regn och blask och gråväder så för min del hoppas jag det håller i sig ett längre tag och då också med sol!

Min länd håller på att göra mig knäpp. Yogan gick sådär i söndags trots heldopning. Det gör ont när jag sitter och när jag står för länge, när jag ligger och när jag bara är. Igår så fick jag hjälp av dottern som bor hos mig ett par dagar för hon går på kurs 5 minuter hemifrån mig. Tensen fick jobba och det är skönt för stunden men håller inte i sig.

Idag har jag tagit på liniment men det är bara ytlig hjälp. Inte ens det starka tramadolen hjälper så det börjar bli lite väl jobbigt. Mötte min akupunktursjukgymnast och ska beställa en tid hos henne.

Vad händer i mars då? Jo det är opera - fantomen på operan - på Göteborgsoperan och sen ska vi äta på Restaurang Himalaya - ska bli spännande för det går åt det indiska hållet. Detta den 17 mars.

Helgen efter ska jag och dottern gå på hårdrock - Vi ska se Mustasch och HardCore Superstar. Så här svänger vi bland olika genrer.

Sen på söndagen den 25 vankas våfflor på våffeldagen - tillika min födelsedag. Och sen är det påsk.

Läste en artikel om att gå på konserter är bra för hälsan men man ska gå 3 och då måste jag ju må jättebra som gått på så mycket.

Och ja - själsligt mår jag ju jättebra :)

Nu är min arbetsdag snart slut. Jag ska hämta upp dottern hemma hos mig och så ska vi iväg och handla - jag ska kolla in ett bälte på apoteket som jag halvt om halvt tittat på och för att se om det är något för min rygg eller ej. Tar till alla medel just nu.

Yogan är jättebra - det känner jag när jag gör den. Att på slutet är jag mycket mjukare än från början och det är mycket stretch, töj och andra bra rörelser för ryggen. Så det som tar emot är smärtan men jag går dit. Smärtan är bättre än tröttheten faktiskt. För när jag är helt däckad av trötthetten så funkar inget fast ärligt så gör smärtan också att det blir sämre för det är jobbigt att gå länge med samma värk.

Må gott

21 februari 2018

2018-02-21 14:02
Från [email protected] (Monachos)
Minne guldfisk!

Den vanliga onsdagen och jag har tagit detta sen november 2011 - har aldrig glömt min ampull tidigare. Så jag kände i min fick när jag stod i kassan en kvart innan tiden. Ingen liten plånbok som jag har den i - och jag vet ju att jag la den där. Och tänker att då ligger den kvar på byrån i hallen.

Kassan ringer in till sköterskan och jag går in och får en ny tid senare idag och när jag går till bilen så ser jag något på sätet.

Precis - min lilla plånbok där ampullen ligger - orkade inte gå in igen och visa min virriga hjärna.

Så - jag var ju inte så glömsk som jag trodde men illa nog ändå.

Och min rygg håller på att ta kål på mig. Så jädrans ont i länden och in mot ryggraden och ut mot höfterna. Får ta upp det igen med läkaren. Tradolan tog jag igår - hjälpte inte!

Och läkaren jag besökte för sväljproblemet ringde. Inget knas på mina prover och heller inte med att jag har sväljsvårigheter men jag skulle få en remiss till gastroskopi! För dom ville att jag skulle kolla magsäcken - den lilla jag har efter GBP och med tanke på medicinerna. Och nu blev jag nervös - svälja en kamera - hur ska det gå - har aldrig gjort något sånt tidigare.

Jobbar på för fullt och har stått mest idag. Min arbetsterapeut på af ska komma och fixa med min armstöd och dess fästen. Har också frågat henne om jag behöver något extra på golvet när jag står.

Fullt upp med statistik som ska in senast fredag och det stämmer inte tror jag men lämnar över till kollegan för dubbelkoll och jag ska snart lämna för att åka och ta sprutan och sen åka och hämta min telefon som är klar från reklamationen - inget fel hittades så jag undrar hur det blir när jag ska ladda in de appar jag behöver igen.

Puh! Yoga i kväll - ska bli skönt - tror jag .

Och jag började på en ny serie igår - blir mycket att kolla ikapp. Bonusfamiljen på ettan men den var bra det lilla jag har sett, 2 avsnitt. Dottern tittar på den och tycker den är bra men jag har som vanligt inte tänkt att det skulle kunna vara så - så som med så många andra serier. Bron, Solsidan - ja det finns säkert fler.

Men vilken tur att man då kan kolla ikapp via play.


15 februari

2018-02-15 14:55
Från [email protected] (Monachos)
Jag har en bra känsla i kroppen idag.
Har fått sova gott i två nätter!
Yogan som jag trodde skulle gå helt åt skogen igår blev hur bra och skön som helst. Men jag dopade mig rejält innan. Började med att sitta i fotöljen och låta massagedynan få jobba med länden. Sen blev det voltarensalva och till sist en Pronaxen med tradolan.
Är övertygad om att min rygg mår bra av att få göra rörelserna och i söndags hade jag inte dopat mig och det gick inte alls pga smärtan så nej dåligt samvete för att jag tar alla medel jag har till buds har jag inte.
Sov med en rund lång kudde jag har från ikea under knäna och det får mig att fundera på att köpa en sån där kroppskudde/banan/vad det nu heter.
Träffade läkaren igår som gjorde grundlig undersökning. ST-läkare som ska lära sig och då är dom rejält grundliga och hon kände och klämde på mig överallt. Lyssnade och lät mig dricka vatten medan hon också höll runt halsen på mig. Prover på labb och så skulle hon prata med sin handledare och kommer höra av sig. Hon berättade att på vc har dom en kamera dom kan titta ner i halsen om det bedömdes som om det behövdes. Så jag kände mig hörd och lyssnad på 
Är också nöjd med min nya arbetsplats - det höj och sänkbara bordet och jag stod en bra stund i går och när det var lite bra musik kunde jag ju röra på höfterna som sjukgymnasten vill.
Det blev också en mysig och trivsam hörna jag nu har. Ska bara skaffa mig något att stå på - en tjockare typ yogamatta och så vara barfota så det blir mjukt och inte stumt.
Promenaden gick också bra idag. Jag tänker ju extra mycket på höfter och rygg för att känna om det är något där jag behöver ändra på. Och det var även här inte någon speciell smärta - kändes i höften ja men inte som det gjort.
Alla är vi olika men för mig så har jag alltid velat röra på mig. När jag fick fibron så blev jag stillasittande till största delen för det gjorde ju ont när jag gick. Men så insåg jag att jag har ju ont i soffan också - så då började jag gå igen! Och övertygad om att det hjälper min kropp. Så därför har den här blöta, fuktiga, tråkiga vintern gjort att det blivit mindre av promenader men nu när man börjar se ljuset så hoppas jag på mer av den varan för även knoppen mår bra då.
Och idag är jag själv på jobbet - skönt för jag har bara dragit på mig kläder. Vaknade sent - så skönt att sova - och då av att hunden nog tyckte att det fick vara nog när klockan gick mot halv 11. Men jag har ju behov av min sömn. Har vaknat flera gånger men somnat om varje gång så det räknar jag som en bra natt.
Smolk i glädjebägaren - min nya mobil krånglar. Det gjorde den redan från början. När jag ska gå in på google så vill den inte. Den hoppar tillbaka till appmenyn. Det upptäckte jag första gången när jag skulle öppna en bifogad länk i mail - det gick inte. Kan inte heller söka något på Google, hittar den så hoppar den tillbaka innan jag läst. Och så håller den på så nu har jag pratat med Telia som jag köpt telefonen hos och ska åka och lämna tillbaka. Har också en kopia på en konversation jag hade hos Huawei så nä nu ger jag upp och lämnar tillbaka den.
Måndagsexemplar så teliakillen.
Mjukvarufel sa Huaweikillen.
Trist säger jag.

Men bara jag får hjälp en ny mobil så är jag nöjd.


12 februari

2018-02-12 13:43
Från [email protected] (Monachos)
Idag är första dagen på vårt sportlov och det är ett rejält skitväder. Det snöar - det är ju trevligt men det är blött. Och det som faller till marken blir bara rejäl slask. Hade det inte kunnat få vara några minus! Tycker synd om föräldrar som inte kan skicka ut sina barn att göra snögubba, åka pulka etc för det är ju bara en blöt massa.

Idag orkade jag inte med att duscha och fixa till mig. Men jag är hel och ren som man sa förr :D

Det är ett par mjukisbyxor i mer modell av annat än träning - sitter lite bättre och en lång stickad tröjja. Vädret bjuder på detta. Och jag fick på mig både täck-kjol, pannband och rejäla skor när jag gick ut med hunden innan jobbet. Han var inte så förtjust han heller i detta väder och glasögonen blir ju nästan oanvändbara med all blötsnö som föll i ansiktet. Samtidigt som vädret i sig med luften var skön att andas in.

I natt som var fick jag sova - det är väl för att man är helt utmattad. Nästan 10 timmar fick jag innan klockan ringde för igår kollade jag min kalender och jag vet att jag ska klippa mig idag men i min kalender hade jag inte noterat tiden utan den hade jag satt till 14:30 - kändes fel men samtidigt kan man ju inte veta vad man alltid gör. Men jag skickade ett sms till min frissa privat och bad henne kolla idag på morgonen och det var som jag hade i bakhuvudet 16:40. Så när klockan ringde 08:30 kunde jag slumra till igen.

Yogan igår blev en pina - kunde inte göra mycket alls. Jag brukar ta värktabletter innan men igår missade jag det och min rygg som är mer än bedrövlig ville inte alls. Så jag satt mest och vilade, kunde inte ligga på golvet för det gjorde ont. Märkte på en benrörelse att jag inte hade kraften eller vad som nu satte stopp att lyfta benet som jag kunde förra veckan.

Så något är inte bra med länden. Sjukgymnasten visste inte riktigt vad vi ska göra åt det eftersom jag för dom rörelser i yogan som hon rekommenderar. Så jag ska ta kontakt med min andra och be om akupunktur men först efter att jag träffat läkaren på onsdag.

Köpte en McKenzierulle till ländryggen hos sjukgymnasten förra veckan - den har jag på jobbet och gör att jag sitter bättre - kanske. Och när jag suttit i soffan nu har jag lagt en kudde bak i ryggen också.

Förra veckan så bokade jag en läkartid via webben och fick svar att jag har tid nu på onsdag em - smidigt! Då ska jag ta upp att jag har svårt att svälja ibland - speciellt när jag ligger. Men även på dagen. I fredags var jag hemma från jobbet för jag vaknade på natten av att jag kände hur det kom en sån där väldigt illasmakande, fruktansvärd med brännande och det gör också ont - Uppstötning. Det gick inte lindra med mjölk. Inte med vatten och jag fick sitta och frusta och spotta på toaletten ett bra tag. Hade ändå tagit en omeprezol innan jag la mig men det hjälpte ju inte långt när det blir så här.

Det händer då och då. Tack och lov inte för ofta för många gånger så hinner jag liksom vakna till och stoppa det hela genom att svälja eller vad jag nu gör men vissa gånger så går det inte och det är en sån obehaglig känsla och man inser hur frätande magsyran är.

Men jag har nu sluppit och jag har tagit förutom tabletten även samarin innan jag lägger mig Men jag ska ta upp det med läkaren också om det har något med magmunnen, struplock att göra. Men den natten var ju förstörs.

Så jag har haft varannan natt med hyfsad sömn och jag skulle vilja ha varje natt med bra sömn. Jag somnar bra - för jag tar propavan men sen kan jag ju vakna bara någon timme efter att jag somnat och ibland somnar jag om hur gott som helst men ibland så är det helt omöjligt. Jag känner hur jag liksom faller ner i sömn men rycks upp ur den på en gång och så håller det på. Jag kliver upp, dricker mjölk och tar digestivekex och även kvällsrote dricker jag men - nej ibland funkar det inte förrän när klockan är då andra kliver upp och jag får somna men dagen som kommer är ju förstörd och tankeverksamheten funkar inte som den ska.

Men i fredags så kom jag faktiskt ut på em. Det var soligt, vintrigt och helt underbart och jag tog bilen upp till en sjö och gick där och lyssnade på boken, Gick på vintervita osandade vägar och hade härlig utsikt mot sjön på ena sidan och solen och på andra sidan kunde jag bevittna massa nya hus som kommit till sen jag gick där senaste - ett populärt område som från början när jag flyttade hit bara hade några sommarhus. Nu är det en blandning av alla möjliga sorts hus. Gamla sommarstugor i varierande form. Rena arkitekthus som ser konstiga ut till ett nytt som såg ut som på sekelskiftet - jättefint.

Det gick bra att gå även om jag kände från både rygg och länd men för själen så var det underbart.

På lördagen var det ju inte samma sköna soliga väder men då kom vi iväg också på en längre runda jag och hunden. I vårt ena naturreservat och där är det en å och nu var det mer en fors och vattenståndet är väldigt högt. En sandstrand fanns inte för den låg helt under vatten. Så vi får tillbaka med råge nu den vattenbrist som funnits i höst.

Men igår blev det bara en kort promenad. En dålig natt och jag hade inte ork till mer och vädret var inte så lockande heller. Så jag lagade mat istället på em. Gjorde kycklingfilé med indiska kryddor och kokosmjölk. Sen kokade jag en blandning av quinoa, amarant och annat för att i den ha nötter och fröer som jag rostat. Sonen brukar göra detta men då enbart quinoa - ett recept han hittat i en kokbok han fick av oss.

Sen gjorde jag en blomkålsrätt - som blev bra men tyvärr så hade jag i för mycket salt. Blomkål som jag hade skurit i mindre bitar. Ströbröd, parmesan, olivolja och salt som blandades med blomkålen och sen in i ugnen tills dom blev mjuk och fått färg.

Sonen ska få en låda och dottern fick lite med. Själv så håller jag mig till det vegetariska just nu. Kan inte säga varför men det känns bra och jag har inte lust på kött. Men kommer äta kyckling på lördag!

Jag hoppas min kropp håller ihop denna vecka och att sömnen inte påverkas för mycket.

Idag hade tanken varit att jag efter frissan skulle åka hem till sonen och hämta semlor som han skulle köpa på surdegsbageriet men så kom jag på - dom har ju stängt på måndagar så det får bli imorgon.

Ny frisyr idag kan göra lite för själen i alla fall och så det bästa roliga på lördag - Tomas Ledin på Rondo - min julklapp från barnen och då ska jag börja med ett glas champagne - den hinner ur kroppen innan vi ska köra hem för jag föredrar att ta bilen mot att åka kommunalt.

Nu blir det kaffe, tjöt med kollegan och några timmar till med jobb.

Må Gott