RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-20 08:34:06

minlchfresa

Lchfklubben

2013-01-24 10:26
Följ mig på www.lchfklubben.se/minlchfresa

Rulla mig i socker.

2013-01-20 23:32

Före

 


Efter


 


All förändring går inte lika snabbt som den ovan. Minlchfresa är nu ungefär fyra och en halv månad gammal. Jag bestämde mig den andra oktober för att inleda den. Precis som många gånger förut när jag velat gå ner i vikt har det krävts mental förberedelse innan arbetet har inletts. Alla andra gånger jag har försökt har den mentala förberedelsen gått ut på att intala mig själv att det är värt att svälta mig själv och träna på icke humana tider för att kunna gå i bar överkropp, med någolunda svansföring, under sommarmånaderna. Ibland har det lyckats, ibland har det gått åt helvete.


Sen jag började äta enligt lchf-metoden har fokus vridits från viktnedgången till hur jag faktiskt mår av maten jag stoppar i mig. Jag har mått bra vid tidigare viktnedgångar också men av orsaken att jag sett att vågen visat mindre och mindre. Vägen dit har varit en plåga - ett helvete. Springa tidiga morgonar för att sen ägna mig åt självsvält. Lägg där till att när jag väl åt så var det lightprodukter med lite fett och mycket kolhydrater. Jag var av tron att fett gjorde mig fet. Rulla mig i socker - vad fel jag hade.


Viktnedgången har blivit som en bieffekt av att jag mår bra. Jag går nästan aldrig hungrig och jag tränar för att det är kul och att det får mig att må ännu bättre. Visst, jag tittar på vågen. Men inte med samma frustration i blicken. Jag har ju inte gjort någon egentlig uppoffring.


Den periodiska fastan är ett expriment med min kropp. För att klara av fastan har jag helt enkelt valt att lägga till en andel extra fett till mina två mål om dagen. Mätt och belåten har jag gått från en etthundratolvkilos oxe till en etthundratreochenhalvkilos ungnöt. Mitt mål är att gå ner till nittiofyra och stanna där. Mätt och belåten - hela vägen.


 


Jag bröt fastan lite senare idag för att jag i skrivande stund jobbar natt. För att få tiden att gå så gick jag och @skansensanne på en långpromenad. Lunchen ovan intogs vid 14-tiden. Den bestod av en vitkålsgratäng som @skansensanne hade lyckats med - som vanligt, kycklingfilé och en kall dressing på Smetana och majonnäs. Jag blandade i majonnäs för att dressingen skulle bli lite fetare. Det rundade också av smaken så att dressingen blev mindre syrlig.


 • 1 burk Smetana
 • 2 matskedar majonnäs
 • 2 teskedar vitlökspulver
 • 1 tesked lökpulver
 • 1 nypa salt

Enkelt och asgott. Precis som lchf i sig.


 


På jobbet blev det tunnskivad kassler, gräddstuvad grönkål och min kalla dressing. Måltiden intogs vid 21-tiden. Imorgon bryter jag fastan när jag vaknar vid tretiden.


   

Jobbet med den coola magappen går vidare. Här i en ganska optretentiös miljö. Långt ifrån neonfärgade benvärmare och uppumpade biceps på gymmet. I ett svettigt underställ på sovrumsgolvet. Men, den bästa träningen är den som blir av. Sex medaljer nu.


Resultat av all text ovan: Ett lite för seriöst blogginlägg.


Martin
Dra mig på en vagn.

2013-01-19 10:22

 


Igår blev det morgonkaffe i @skansensannes retromugg. Efter att jag plockat bort ovanan att pilla i fett i mitt morgonkaffe har det inte förändrats sådär vansinnigt mycket, rent hungermässigt. Jag har druckit mitt kaffe och sen väntat ut tiden - tålmodigt. Förändringen jag gjort är att jag försöker dricka mer under fastan. Vatten, helst.


 


På jobbet igår lyckades jag få ihop en sån där lunch som man läser om i sagorna. Kycklingfilén fick en stekyta som plockad ur en av @56kilos kokböcker. Det blev lite Morberg över att bara slänga på en Sivri sådär. Dressingen kunde ha varit en gåva från en högre stående kultur från en annan planet. Men. Allt lagades och serverades på en röd och vitprickig duk en helt vanlig måndag. På jobbet. Tack för det, LCHF!


Sivri är en lång chilipeppar med medium stark smak. Den kan användas som smaksättare eller grillas och serveras som ett starkt tillbehör. Dra mig på en vagn, lite starkt - mycket gott.


Dressingen har två ingredienser: Smetana och kryddmix från Astrid och aporna.


Smetana har östeuropeiska rötter och är motsvarigheten till gräddfil och creme fraiche.  Men tenderar att ha en rundare konsistens. 42% fetthalt och 2,5 g kolhydrater/100g.  Smetana finns i mejeridisken.

 

Astrid och aporna är en butik i Malmö som bara säljer ekologisk mat. Bra tänkt. Perfekt butik för dig som äter enlig LCHF.

 

 

 

Efter jobbet stack jag Svea och @skansensanne direkt till gymmet. Eftersom jag slarvat lite med @ceciliafolkessons #rutakuten svettade jag till mig inte mindre än två (!) medaljer i den coola magappen. Efter magjobbet var vi alla glada och lyckliga. Som sig bör. Jag förbipasserade påpassligt och tog denna bilden. Ett givet bidrag till #sveatranasnyggt på Instagram.

 

 

 

Ikväll väntar jobb. Afghanerna har lördagsmys och har lovat att bjuda på Tacos. Då kommer jag att fuska lite med den periodiska fastan. Säg inte det till någon.

 

Martin
Släpp av mig i Jakarta.

2013-01-17 21:23

Alltså. Min periodiska fasta kan fram till idag kallas: en riktig flopp. Jag har gått upp på morgonen lite yrvaken, hällt upp en stor kopp kaffe och i min dumdristighet hällt i allstädes olika fetter i kaffet. Glad i hågen har jag instagrammat ut mitt tilltag. Detta har får periodiska fastadrottningen Cecilia Folkesson (hon följer mig på Instagram = stolt) att reagera kraftigt. Jag har nu fått en lektion i att fastetiden ska vara HELT KALORIFRI. Detta innebär: gör om, gör rätt.


Så. Imorse såg mitt morgonkaffe ut såhär:


 

Svart som natten, som Cecilia Folkesson uttryckte det.


På temyset med @skansensanne ikväll såg mitt te ut såhär:


     

Brunt som...(nej!) 70-talets manchesterbyxor.


Idag var jag i Kalmar och åt lunch med min vän i tiden. Förlåt, Mao. Du må vända dig i graven, men din exporterade mat är inget för en lchf:are. Vi valde att äta på Ming Palace som enligt mig är en av landets bästa kinarestauranger. MEN. Jag gjorde ett tappert försök att plocka ihop en lowcarbhighfat-tallrik på buffén. Det gick så där, kan jag säga.


 


Köttet uppe till höger fick jag plocka bort. Någon hade råkat hälla pepparkaksglasyren i den grytan. Biff med bambuskott gick bra så det fick bli en extra portion av det. Tyvärr mättade maten inte så länge. Alldeles för lite fett och troligen alldeles för mycket socker. Det får bli Zorbas nästa gång. Mings grekiska granne. Där går det alldeles utmärkt att plocka till sig en utmärkt lchf-tallrik med kycklingfilé, gyroskött, fetaost, tomat och fet tzatziki. Hälsosam mat med en bra blandning av fett och protein.


Jag var grymt hungrig när jag kom hem några timmar senare. Då satt det fint med en plain lchf-tallrik. Det var först idag jag fattar hur mycket jag uppskattar att äta riktig hälsosam mat. Enkelt OCH - släpp av mig i Jakarta - så jävla gott.


 


Dressingen på tallriken är gjord på Smetana och en dressingkrydda som @skansensanne kom över på Astrid och aporna i Malmö. En butik som riktar in sig på ekologisk mat och ekologiska produkter. Grymt för oss som tycker om att stoppa i oss riktig och nyttig mat.


 

http://www.astridochaporna.se


 

Bilden togs ivrigt av en förbipasserande.


 


På kvällen blev det en sväng till Malkars för ett gymcirkelpass medan @skansensanne höll i ett kondition- och styrkepass. Jag ligger lite efter med #rutakuten så det fick bli en workout med den coola magappen efter passet. Uppe i två medaljer nu. Skärpning.
 Jag älskar små röda kulor. Säg inte det till någon.


MartinMåla mig blå.

2013-01-16 21:46

 


Som uppladdning innan innebandyn blev det ett lite barnsligt mästerverk. @elisaabramsson hade gjort ett asa asa asagott broccoli- och blomkålsmos. Måla mig blå, så jävla gott.  Köttig chorizo och dressing på smetana, kryddad med chili. Lite grönt. Efter superkorven och supermoset var jag laddad upp till tänderna.


 


Min andra sko låg och väntade på att bli påsatt och jag var inte sen.


Lagen skulle delas upp rättvist. Med lite fingerfärdighet så fixade jag ett bra och ett dåligt lag. Av en slump hamnade min klubba i proffslaget. Säg inte det till någon.
Målskyttet gick trögt idag så jag fick ta på blåstället för att till slut jobba in ett mål. Med mina trollkarlshandleder gör jag först ett par superdriddlingar innan jag retfullt lätt lyfter i bollen i nätmaskorna. Jag visar vilja och inställning genom att snabbt vara på plats i avbytarbåset för att ta emot lagkamraternas hyllningar. Lokalen från forna Sovjetunionen hade en en gång tjänat min magi. Allt filmades påpassligt av en förbipasserande.
När jag kom hem från innebandyn hade @skansensanne fixat lugn och ro med tända ljus och té. Jag passade på att ha i en sked kokosolja i téet. Både gott och nyttigt.


   


Ännu en lchf-dag med periodisk fasta till handlingarna. Jag somnar nöjd, glad, mätt och belåten.


Martin

Pudra mig med kruskakli.

2013-01-16 14:47

Sen jag började min periodiska fasta har jag hållt mig till två mål mat om dagen. Det har fungerat bra. Jag är inte överjävligt hungrig på kvällarna utan känner mig lätt och pigg. Jag har fastat i ungefär en vecka och planerar att fortsätta i någon vecka till. På dagarna trycker jag på lite extra fett till måltiden så att jag håller mig mätt och glad längre. Jag äter mellan 12-18 på dagarna och dricker resten av dygnet. Jag börjar dagen med en MBC (Magic Bullet Coffee):


* Starkt kaffe

* Kokosolja

* Smör

* Några droppar D-vitamin


Sen kan jag ta mig an i princip vad som helst. Fullproppad med energi.


Inspirationen till detta tilltag kommer från Cecilia Folkesson på www.ceciliafolkesson.se  


 


Den här delikata lunchen bröt jag min fasta med igår. Jag och @skansensanne tog en tur in till Café Växer i Kalmar och fick tag på den här grymma lowcarbtallriken. Lite mer feta såser på buffén så är Växer ett perfekt alternativ för oss lchf:are.


 

Innan jag dök på fastan igen så blev det kokoskyckling, ägg, broccoli och majonnäs. Allt detta till tonerna av inhemsk afghansk mellanösterntechno. På jobbet.


 


Idag hade jag ynnesten att få börja matdagen med @skansensannes delikata ostplättar. Pudra mig med kruskakli, så jävla goda. Och tydligen väldigt enkla att göra:


* Ägg

* Ost


Blanda och stek. Krydda efter smak. @skansensanne valde att krydda med chili till min förtjusning.


Ikväll är det dags att ta fram trollspöt på innebandyträningen igen. Självklart kommer trolleriet upp på bloggen efter träningen. Förhoppningsvis ligger min ena sko kvar i omklädningsrummet. Jag glömde den efter förra träningen. Säg inget till @skansensanne.


Martin 

Fattig lunch blev rik på fett.

2013-01-14 20:55

 

Idag var första dagen det var lite tungt att fasta till klockan 12. Det blev inga rester över från @skansensannes överjävligt goda kyckling med bearnaisesås på söndagen så jag fick skrapa ihop lite ingredienser. Först såg lunchen ut att bli lite fattig men tillslut fick jag ihop äggröra med smält bregott och några ostskivor som smälte över. Bacon och kalkon. Lite grönt. En hälsosam lunch, helt enkelt. Allt detta på en svart duk med vita prickar. På jobbet.


 


När jag kom hem hade @skansensanne haft den goda smaken att göra en avokadosoppa toppad med räkor. Sug mig sidleds. Så god.


 


Efter en Celcius så var jag redo att Killercrossa med @skansensanne. En halvtimmes helvete med sex stationer:


 • Upphopp
 • Axelpress
 • Armböj
 • Corkscrews
 • Ryssar
 • Burpies

Mycket fokus på puls. Efter passet passade jag på att köra lite till med @skansensanne. En förbipasserande var påpassligt framme med kameran.


   


Fortfarande ingen vadpressmaskin. Efter passet bröt jag min periodiska fasta genom att äta ett ägg. Säg inte det till någon.


Martin

Periodisk fasta på krogen.

2013-01-13 21:32

 


Efter gårdagens trevligheter så var jag lite trött idag. Men dra mig på en vagn vad gott det var med en gyrostallrik vid 13 idag. Vi åt middag vid 20 igår så jag valde att skjuta lite på tiden idag innan jag åt så att jag höll mig till min periodiska fasta. På den irländska krogen blev det Irish coffee utan grädde och socker. Bara whiskey och kaffe alltså. Det värmde gott.


 


Den här fick @skansensanne i födelsedagspresent. Den ska börja betas av i veckan.


Nu börjar laddningen för @skansensannes Killercrosspass imorgon. Jag hoppas på ett tungt och uppfinnigsrikt pass. Bilder kommer upp här efter passet.


Martin

Killercross med proffsbilder

2013-01-12 11:55


Nu är Killercrosspasset avklarat. @skansensanne lyckades köra skiten ur 13 på 30 minuter. Fotnot: Det finns ingen vadpressmaskin på gymmet. Men som synes är jag inte heller i behov av en.


         


  Här syns några av stationerna. Två varv avklarades. Stationerna:


 • Tricepspress
 • Armböj med planka
 • Benböj med medicinbollskast mot vägg
 • Sumoböj med sandsäck
 • Jumping jacks
 • Bålrullning på golvet
 • Ryssar

Som en liten avslutning körde vi burpies, björngång med knuff och skuggboxning. Vikterna ni ser på min kropp utplacerades av en förbipasserande. Jag bröt min periodiska fasta idag vid 10:30 med ett ägg efter Killercrossen. Ikväll blir det middag hos @anja_h och @ismon90 vid 20. Efter det: bara sprit. Bakismat runt 13 imorgon .


 


Idag firar vi @skansensannes födelsedag (igen). @skansensanne slängde ihop en lchf-kladdkaka med havtorn, hallon och grädde. Jag återkommer med betygsättning. Dagen idag är en lång uppladdning för fest med Instagramproffsen: @bulton, @emmper, @ismon90, @anja_h och @skansensanne.


Martin

Gylfstängardagen.

2013-01-11 22:25

 


Så kom den äntligen. Den stora gylfstängardagen. Kort: Andra oktober fick jag dom inte över låren. Andra november kunde jag inte knäppa knappen. Andra december knäppte jag knappen men fick inte upp gylfen. Andra januari knäppte jag knappen och (en aning gubbigt) drog upp gylfen. Idag knäppte jag knappen, drog upp gylfen och log lite. Dom passade till slut. Mina röda fina byxor.


 


Idag la sig min stora gubbiga kropp in sig på rutakuten. Detta resulterade i en medalj på den coola magtränarappen. Av en händelse gick @skansensanne förbi och fotograferade akten.


   Jag och @skansensanne lunchade på stan idag. På Zorbas buffé kan man plocka på sig en hyfsad lchf-tallrik.Tzatzikin var mäktig. Jag orkade en portion. En av fördelarna med lchf är att jag har fått en sundare inställning till mat. Jag äter en portion och är nöjd med det.


  Till middag blev det en mäktig tacotallrik. @skansensannes guacemole gjorde att jag dog lite. Efter middagen började min periodiska fasta igen. Fram till 12 imorgon. Detta hindrade inte:


 


En liten grogg för att dämpa ångesten inför @skansensannes killercrosspass imorgon 9:30. Resten lär rinna ner på kvällen. Då är det fest med @ismon90 @anja_h @bulton @emmper och @skansensanne. Men först ska vi fira @skansensannes födelsedag.


Martin

Rutakuten, var god dröj.

2013-01-10 23:01

 


Finns det något härligare än att slappna va med en god bok? Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt ska läsas så att jag är förberedd inför lchf-kryssningen.


 


Detta delikata mästerverk smällde jag i min till lunch idag. Rester från @skansensannes jättepaprikor fyllda med tacofärs, fetaost och ost. Rymddressingen var såklart på plats. Avnjöts på en röd duk med vita prickar. På jobbet. När jag kom hem blev det kallrökt lax med mozzarella och tomater.


Idag körde jag igång med min periodiska fasta. Ingen mat mellan 20 på kvällen och 12 på dagen. Dra mig på en vagn, vad god lunchen på stan kommer att bli imorgon. Med @skansensanne.


 


Jag har haft den goda smaken att anmäla mig till Cecilia Folkessons rutakut ikväll. Kort: Ta en bild på din mage. Skicka den till [email protected] Träna satan med hjälp av den här appen. Skicka en ny bild på din mage efter 8 veckor. Håll ögonen öppna efter min isterbuk på ceciliafolkesson.se


Martin

Drömmål på drömmål

2013-01-09 22:07

Coctailtailtomater kan vara så himla goda och fina.  


Idag firade vi @skansensannes födelsedag. Jag öppnade plånboken och beställde en lyxhytt på en lchf-kryssning i april. På kryssningen så föreläser bland andra Andreas Eenfeldt, Annika Dahlqvist och Monique Forslund. @moniquelifezone kommer också hålla i ett Zumbapass som jag planerar att vara med på. Om ni kollar innebandyklippet nedan så fattar ni. Jag har, så att säga, inte så mycket afrikanskt i mig.


 

Detta bjöd @skansensanne på idag. Asastora paprikor fyllda med tacofärs, fetaost och ost. En dressing från yttre rymden till det. Jag dog lite.


 

En kopp kaffe med vispad grädde på det. Sen var jag redo att trolla med trollspöt på innebandyplanen.


Här är ett urval av alla drömmål som fullständigt sprutade från min klubba idag. 


Som du kan se så inleder jag med en vilseledande manöver genom att med ljusets hastighet dribbla bollen fram och tillbaka med klubbladet. Detta får första backen att tänka på ovispad grädde som efter hand tjocknar till (utan någon egentlig bearbetning) och blir till lagom tjock grädde. Inte smör. Simon är i princip lurad innan jag sätter in första kroppsfinten. Viktor blir förvirrad av Simons enkla misstag och faller själv offer för nästa. Viktor minns en gång för länge sedan när han sprang naken i barndomens gröna saftiga gräs ivrigt slickandes på en Calippo. Detta öppnade upp en tunnlingsmöjlighet vilken jag givetvis utnyttjar på bästa sätt. Sista utposten ser kanske lätt ut att lura. Men här krävdes det list. Jag släpper bollen en aning långt ifrån mig vilket får Per fullständigt ur balans. Ett trick som jag kanske är ensam om i världen. Som ni kan se så blir hela hallen uppriktigt upprörda över mina oerhörda bolltalang. Det hela filmades av en slump av en förbipasserande.


Martin

Promenad - danemorP

2013-01-08 09:38


  Idag gick jag och Magnus på en morgonpromenad - danemorpnogrom ne åp sungaM hco gaj kcig gadI

Afghaner, afghaner överallt afghaner.

2013-01-07 20:15

När jag klev upp idag så längtade jag efter @skansensannes fetaostbiffar och kesoplättar som blev över från igår. Ivrigt mumsade jag i mig monsterfrukosten samtidigt som jag sippade på mitt kaffe som var fullspäckat med D-vitamin. Innan frukost hade jag noterat att vågen stod på 104,8 kilo. Det blev inga större glädjeyttringar men det blev lite lättare att åka buss till jobbet i en pubertetsstinkande buss. Dom ensamkommande flyktingbarnen sussade fortfarande sött.


På Instagram har jag satt upp lite viktmål och jag har också lovat att presentera en fet före- och efterbild på mig själv den 2:a juni när jag förhoppningsvis har nått mitt mål. Eat this:


 • Startvikt: 112 (2:a oktober -12) Dagen då jag började äta LCHF
 • Nuvarande vikt: 105
 • Målvikt: 94 (2:a juni)
 • Delmålvikt: 100 (2:a mars -13)

 

Det här äter inte mina afghanska vänner på jobbet. Däremot så vattnades det i munnen på mig när jag fläkte upp paketet och la det i stekpannan.


   

Mitt konsumbesök resulterade i den här delikata lunchen idag. Avocadon var som @brutalt utryckte det på Instagram: "perfekt".


 


Mina Instagramvänner trodde att jag var glad på bussen hem - men jag var fly förbannad. Som ni kan se på bilden var jag otroligt arg och upprörd.


      


Det som gjorde mig glad var egentligen @skansensannes work of art i köket. Auborginegratäng med kokoskyckling. Jag dog lite. @signe0303 fixade bordsplaceringen. Jag och @skansensanne firade att jag blivit frisk (fysiskt) med lite rödvin. Jag läste nämligen i LCHF-magasinet 4 att vin inte bryter ketosen. Tack för det!


Martin

minlchfresa

2013-01-06 21:15


Jag börjar med att presentera mig själv genom den här gamla popdängan.

Som ni förstår så har jag haft ett problem genom mitt 34-åriga liv Jag har helt enkelt oftast varit lite för tjock. Ibland har jag trillat ner några kilo med metoder som självsvält och hårdbantning. Det vet ju en idiot att det är ett helvete att försöka gå ner i vikt genom att inte äta alls eller att äta skitmaten med det gröna nyckelhålet. Det där gröna nyckelhålet har varit en stan i skon för mig i min jakt på viktras. Jag har helt enkelt trott att genom att inte äta fett så kommer jag ju inte heller att bli fet.

För att slippa se ut som en gödgris längre så har jag börjat skippa den maten som de facto gör mig fet. Smart va? Jag tar bort potatis, ris, pasta och bröd från tallriken. Jag ersätter det med riktig mat och äter den tills jag blir mätt. Grymt, jag vet!

Det här tilltaget har resulterat i att jag mätt och belåten har gått ner från 112 till 105 kilo på tre och en halv månad. Skillnaden är att med kosten jag äter nu mår jag bra.

Min grundtanke med att jag ändrade mina kostvanor var att jag skulle utforska LCHF. Det är fortfarande min tanke. Om jag fortsätter att må bra och inte är död om ett halvår så kommer jag att fortsätta.

Om du har lust så kan du hänga med på min resa med lchf. Jag kommer att presentera lite mer eller mindre smarriga bilder på mig själv i förändring och på maten som jag planerar att stoppa i mig. Så, spänn fast bältet och håll i hatten så drar vi ut på minlchfresa.


Martin