RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-12 01:21:47

min-lilla-siri

Början på slutet

2013-08-03 06:40

Då inleder jag nu den sista veckan på mitt heltidsvick! Det känns omotiverat att sätta sig och plugga igen! Men jag går se Indien som min morot. Jobbet har jag ju trots allt kvar och det är jag galet stolt över! Om service vore för vetskapen att jag får komma tillbaka och dessutom att jag såsmåningom kan göra det som barnmorska så hade det länts bra mycket tyngre att nu inleda början på slutet! Bästa sommaren på länge!

Ett litet jubel

2013-07-24 15:49

Idag pratade jag med chefen. Jag tog sats och hörde om möjligheten att jobba kvar som timvikarie under hösten fans. Och gissa vad... Det gjorde den. Jag är så glad att jag et inte vad. Funderar även starkt på att skippa att ta ut min examen nästa sommar och istället köra på att ta ut den i augusti och jobba som uska även nästa sommar.

#hurmyckekanmanälskasittjobb? ;)

Sommaren

2013-07-20 23:05

Denna underbara jobbsommar börjar lida mot sitt slut och nedräkningen har på något vis startat. Jag önskar ju att den skulle pågå för alltid men samtidigt vill jag ju bli färdig. Nästa sommar är jag ju syrra, det är ju om möjligt än mer galet än att jag nu är undersköterska. Jobbet på BB och förlossning har varit magiskt! Patienter och kollegor har gett denna sommaren en riktig guldkant. Det går inte ens att beskriva känslan när jag befinner mig på jobbet. Jag har hittat hem. Jag är inte ens 23 år och har hittat det jag vill syssla med resten av mitt liv! Däremot så känns det så sorgligt att veta att det kommer dröja innan jag kommer att komma tillbaka dit. Jag tror att jag skall vänta med att ta ut min ssk examen till efter sommaren nästa år så att jag kan jobba som undersköterska på förlossningen även nästa sommar men sen är det att skaffa sig arbetslivserfarenhet och utveckla min skicklighet som sjuksköterska innan jag kan såsmåningom utbilda mig vidare till barnmorska. Vägen är lång men jag vet såååå väl att det är dit jag ska. Jobbet som Mölndals underbara barnmorskor gör är totalt förtrollande och jag ska, jag SKA bli en av dom!

Lämna bort

2013-07-17 10:13

Uscha! Siri går ju på sommardags och vissa dagar har det gått helt smärtfritt. Idag var inte en sån dag!

Hon började gråta redan när vi gick ut ur dörren hemma och sa att hon inte ville gå på dagis idag! Ajajaj i mamma hjärtat.

"Mamma vi kanske kan gå dagis annan dag istället, hellehuuuur?" Grät hon bland annat.

Ju mer verbal hon blir desto svårare blir dessa situationer. Hon kom med så långa egna förslag, det ända som inte ville var att gå till dagis. Och ärligt så klander jag henne inte, hon har varit så duktig tidigare men det är ju trots allt främlingar som vi lämnar henne till.

Man fr lugna sig med att det snart är slut på sommarlov och vanliga dagis öppnar igen!

Sökandet fortsätter

2013-07-13 10:15

Vi trodde ju att sökandet efter bröllopslokal än en gång var över och allt var färdigt. Men precis som första gången sket det sig! Ägaren beslöt att sälja lokalen istället. Nu blir där en restaurang och vi står på ruta ett.

Jag har fått en hel del bra tips och har skickat en hel massa mail till diverse olika lokaler. Ännu har vi inte fått så många svar och de svar vi fått har tyvärr inte varit till någon hjälp! Lokaler skall visst renoveras just precis då vi ska gifta oss! Eller så går man inte använda köken. Att man måste köpa alkohol av dem är ett annat problem. Har kikat på en lokal långt utanför stan nu och den verkar kanon! Enda problemet nu är kollektivtrafiken! Det är ungefär 5 minuter med bil från Lerum och i Lerum går ju massa tåg halva natten men hur ska folk ta sig dit? Hur många kommer åka egen bil? Behöver man oroa sig för hur folk ska transportera sig eller är det ett problem som är upp till gästerna att lösa? Känner mig en aning rookie på det här med bröllopsplanering.

Känns som att jag behöver ägna mina lediga dagar åt det men så har jag ju en Indienresa och c-uppsats att fundera på också! Suck!

En sak är säker, det löser sig inte av sig själv!

En helt vanlig dag på jobbet

2013-07-10 23:43

På förlossningen är det som det är. De första sex timmarna rullade på. Jag har varit ganska mycket inne på en förlossningssal för att stötta en "förstis" som vi kallar det.
Ett härligt par som jobbade på så fint! Strax innan åtta fick jag förlöst min 21 bebis, tvååringar senare hade jag förlöst ytterligare två!

Jag ör uppe i 23 förlossningar nu och börjar nog känna mig ganska varm i kläderna även på förlossningen! Det känns så skönt och precis som på de första andra vårdinrättningar jag varit på så får jag stående ovationer från patienterna. I detta fall även av deras partners. Det känns så fantastisk att få vara en del av det heligaste som ett par någonsin kan vara med om! En del av det mest intima och det kärleksfullaste mötet en människa kan få! Mötet mellan en mamma en pappa och deras blodiga och skrikande lilla bylte.

En klump i halsen och en fjäril i magen!

Jag gör det! Jag lever min dröm!

Jag har så hittat hem!

Inspiration!

2013-07-10 11:13

Inläggen har ju inte direkt haglat upp på senare tid ändå har jag så mycket att skriva.

Jag har börjar på nya jobbet såklart och det är som att vandra runt i en dröm. Än då länge har jag mestadels tjänstgjort på bb avdelningarna men 20 förlossningar har jag hunnit ta del av. Inte alla Hr varit helt okomplicerade och redan nu har jag sett det vörsta tänkbara. Når det hände gick röra avdelningen i som en dimma några dagar. Det var hemskt jobbigt och nästan så man trodde att det aldrig skulle bli glatt igen men det blev det!
Oh barnmorskorna är helt magiska, deras sorg gick aldrig ut över patienterna och det erbjöds mycket stöd till personalen. Ändå säger de att det är ungefär ett barn i månaden som inte föds vid liv, hemskt att tänka men procenten blir ju ändå låg, 350-400 ban har det fötts per månad sedan januari.

På hemmaplan har vi kastats hit och dit mellan alla Frans olika jobberbjudanden och vi har för nu beslutat oss att stanna i Sverige i alla fall ett par år till innan vi beger oss till Norge eller någon annanstans för den delen. Även om Siri är liten så inne det relationer här hemma som vi inte vill ta ifrån henne. Hon bryr sig knappast om hur mycket pengar vi tjänar och har man satt ett barn till världen får man ju lite anpassa sig! Kan hända att vi hoppar på ett norgejobb som ligger i södra Norge men hammerfest är ju hammerfest.

Hoppas på att få något tätare mellan inläggen nu när jg faktiskt har intressanta saker att skriva om.

Biljetterna till Indien är bokade och planeringen är i full gång! Det kommer bli tipp topp!

Bb

2013-06-06 21:54
Idag har jag gjort min första bredvidgång. Det är så mysigt bara att få se på dessa små miniatyrer av människor. Idag har visst varit lugnaste dagen på decennier o h vi hade intensiv mycket att göra. Alla mammor skötte sig mest själva och jag hann läsa lite riktlinjer och annat matnyttigt. Hittade blandannat min förlossningsjournal och läste den en stund. Sen satt alla och tydde signaturer, alla var ju så nyfikna på om de tagit hand om mig när Siri kom. Fniss.
Även om jag knappt fått känna på yrket på bb idg så vet jag av det lilla jg sett att jag älskar det, och ännu bättre kommer det bli på lördag då jag skall vara på förlossningen. Jag kan knappt berga mig! Detta kommer bli en helt fantastisk sommar!

Pysselverkstad

2013-06-04 09:11
Planeringen inför bröllopet är i full gång och pysselverkstaden har öppnat! Jag gör ina egna inbjudningskort och då vill man ju vara ute i god tid. Vet ännu inte riktigt vad som skall skrivas inuti. Datum och plats är klart och ännu är det ju ett år kvar.

Men visst känns det skönt att ha kommit igång så att inget behöver göras i sista sekund. Sen tar ju saker lite längre tid när man gör allt själv oh gästlistan är lång!

Drömmer mig bort

2013-05-21 10:48
Nu ligger jag här med migrän igen. Men just nu tänker jag inte på det. Istället ligger jag och funderar på bröllop. Lokalen bokade vi i förra veckan och det kommer bli så bra! Nu funderar vi på vigselplats och troligen blir det kyrkligt, har preliminär bokat en kyrka även om borgerligt skulle funka lika fint för oss. Kyrkan är jätte fin och ligger centralt i stan, då blir det lättare för gästerna att ta sig till festlokalen i Partille.

Jag funderar mycket på teman och dekorationer. Ni som känner mig vet ju att jag vill pyssla ihop det mesta själv och då är det heller aldrig fel att Brianstorma i god tid! Behöver man skicka save The date? Skall program och inbjudningar matcha, vad kan man boka och beställa i förtid? Har ju aldrig planerat ett bröllop förut även om jag ju hade ganska mycket att göra inför min systers bröllop i januari. Detta ska bli så roligt!

Den 14 juni nästa år kommer det att smälla till ordentligt för då jäklar ska vi säga ja!

Jonas Gardell!

2013-05-04 18:56
Ikväll kör vi! Jag bjöd min bästaste på föreställningen i födelsedagspresent och nu är det dags! Halv åtta går han på min stora idol! Det finns få människor med sådant interlekt och en så stor förmåga att beröra mig som Jonas Gardell! Spänd på vad han har att erbjuda idag!

Man down

2013-04-22 22:35
Blodet pulserar och badvattnet blev rosa på ett par sekunder. Creapy!

Det var när jag duschat färdigt och skulle ta ur rakhyveln ur duschkorgen som det hände. Jag tar tag i hyveln och hela hyllan rasar, i fallet drar den med sig hyveln somnar av en rejäl bit av tumspetsen. Hoppsan. Jag har aldrig skurit mig själv på detta sätt och det var faktiskt ganska fascinerande när första paniken lagt sig efter någon minut.

Vi insåg nu att ett förband kit inte vore helt tokigt att ha hemma. Vi fick offra en handduk och en gammal strumpa var på väg att falla offer för blodfloden som strömmade ner längs handen på mig men det stillade sig ganska bra tillslut! Frans lyckades dra ut en bit tumme ur rakbladet och jag förblev hårig. Ludna ben har ju ingen dött av.

Glömde

2013-04-20 19:56
Jag glömde ju bilden på lilla korren.
Här har han jut hämtat en bit pannkaka ur min hand

Äventyret

2013-04-20 19:53
Idag gick vi hemifrån lagom till Siris middagslur. Vi promenerade in till stan och tog oss sedan till slottsskogen för att träffa en liten med föräldrar. Lilla Hilda har hunnit bli hela tre månader! Tiden går så fort!
Vi gick till plikta och fick oväntat besök! Det fluffigaste lilla liv jag mött och inte alls skygg kom och kikade nyfiket på oss. Sen fick den smaka på lite pannkaka, snabba energier för en som vanligtvis äter nötter och kottar men den lilla korren gillade det!

Sedan blev det Hagaparken och Siri och fina bästisen Benjamin har fått leka av sig! De triggat varandra och man begriper inte hur de orkar hålla på så vansinnigt länge innan de tröttnar. Idag blev det hemfärd vid sju efter många timmars lek.
Nu skriker Siri efter lelle sp välling skall blandas och sen blir det natten.

Och till råga på allt kom det en liten kusin idag! Jag har nu en liten minikusin och jg skall bara ta reda på vad en liten kusin är för en!

Stora stöttor!

2013-04-17 14:21
Det har varit tunga föreläsningar idag. Jobbigt som bara den. Först kändes alt bra men när jag sen skulle prata med min (fantastiskt duktiga och förstående) föreläsare så brast det. Och inte bara för mig...

Det är ju så vanligt med psykisk ohälsa, det är ju långt fler än vad man tror när man lever mitt uppe i röran som har det just likadant. Det är något som mina samtalsgrupper alltid gjort att jag känt mig trygg i. Jag trodde att jag bearbetat det mesta av det jobbiga men färdigbearbetat blir det nog aldrig! Jag blev chockad över alla känslor som bara vällde över mig idag!

Jag är så oerhört tacksam över att jag haft så fina vuxna förebilder i mitt liv som har stärkt mig. Att jag blivit den jag är är till stor del deras förtjänst. Bristen på de vuxna som borde funnits där har ersatts av riktiga eldsjälar som genuint brytt sig!

Praktiken som knackar på dörren och börjar nästa vecka känns inte alls lika uppskrämmande och berget att bestiga känns inte alls lika högt sedan jag insåg att en av dessa fantastiska människor som funnits i mitt liv och gett mig självförtroende och kunskap jobbar där.

Efter att känna hur tungt det känns för mig idag att sitta på föreläsningar trots all den hjälp jag fått i livet att bearbeta så blir jag så fruktansvärt ödmjuk för de människor som haft liknande problematik men utan det professionella stöd som jag haft. Det känns så oerhört sorgligt och jag hoppas att samhället blir bättre på att fånga upp barnen! Anhörigperspektivet är så oerhört viktigt!

Ta hand om varandra och ha en fantastisk dag i solskenet!

Värmen

2013-04-17 07:37
Så efterlängtad den varit! Solen har vi ju haft generöst med men värmen! Jag gick ut genom dörren imorse och hade svårt att hålls leendet från läpparna, men varför skulle jag? Finns det något härligare än dessa vårdagar. Jo det gör det ju! En riktigt fin svensk sommar slår ju det mesta! Skall vi nu alla hålla tummarna för det så blir det säkert så. Eller?

Med tanke på hur bra året går så är jag optimistisk. Det är ju i princip bara vädergudarna som kan göra detta år lite mer olyckligt. Men i ärlighetens namn så gör nog inte en regnig sommar särskilt mycket det heller. Nemas problemas!

Idag ska jag hämta ut min godkända läkemedelstenta också. Hurra!

Färgglad

2013-04-15 14:42
Idag kom mitt paket från www.vardvaskan.se jag kommer bli så färgglad och fin! Pennhållare, namnskyllt och kloka blev det! Jag är toknöjd! Jag har fått världens bästa jobb!

Träning

2013-04-13 10:37
Igår tränade jag och Frans än en gång och jag har idag ont lite överallt. Vi skulle mötas på gymmet runt 20 över elva men jg kom dit lite tidigt så jag tänkte att jag kan ju börja värma upp på löpbandet. I vanliga fall brukar vi köra tio minuter löpning och jag med mina korta taxben brukar hålla en relativt lungn takt. Igår började jag på 8 km/Tim vilket är något snabbare än va jag brukar vara bekväm med. Jag sprag längre än jag någonsin trodde jag skulle klara. Fört blev det två kilometer sen blev fet en drickapaus för att springa 2 kilometer till. När vi började träna var jag helt slut efter 10 minuter och igår sprang jag 35 minuter innan vi började gymma. Det är galet hur fort man ser framstegen.

Sen var det då dags att gymma, vi körde armar, axlar och rygg igår. Jag börjar lära mig att ta i även då det gör ont vilket också det är ett stort framsteg. Jag gillar inte när det hör ont och har alltid haft svårt att pressa mig till stycka i mer än att det känns behagligt. Idag har jg ont i bena efter löpningen och hela överkroppen efter gymet. Då skämms man inte ens över att man bakade en smarrig rulltårta och bjöd lillebror och vän på spelkväll igår. Idag blir det kalas! Frans syster fyller 30. Får se vad dagen har att komma med. Blir trevligt!

Har det på papper

2013-04-12 16:01
Jag har nästan inte vågat tro på det innan jag skrivit under papperna. Men idag kom de på lådan och jag är nu definitivt anställd på förlossningen! I signerinsögonblicket blev det nästan en utomkroppslig upplevelse. Jag flög iväg en stund. Iväg till förlossningen och tänkte allt jag kommer få uppleva i sommar! Det känns så stort på något vis. Jag kommer få vara med att förlösa massa underbara små miralel. Jag kommer att ses där i den intimaste upplevelse ett par kan ha! Jag, lilla jag skall få ägna mig åt min största fascination hela sommaren! Det är stort!

Växer

2013-04-10 11:31

Det känns för mig förbannat bra att inom ett par veckor kunna säga att jag är utbildad undersköterska! Jag är inte fördigutbildad men nu har jag faktiskt en titel på något vis! Detvhar jag idag firat genom att beställa en namnskyllt och vårdklocka från www.vardvaskan.seJa skall jobba som undersköterska på förlossningen i sommar! På mitt drömmars jobb, jag känner mig så privilegierad! Det är inte många sjuksköterskestudenter som den möjligheten. Har man inte tidigare jobbat som undersköterska så är det bara en sommar som denna möjligheten finns.


Jag har en klasskamrat som fått jobb på förlossningen på östra. Även hon tog själv kontakt med enhetschefen för att presentera sig. När man söker till Sahlgrenska finns det en extern webbsida som man skickar sitt cv till, hon ringde till administratören där och bad om att bli vidareskickad till förlossning. Hon fick svaret att de tankarna kunde hon släppa för dit vill alla och man måste ha erfarenhet för att hon skall skicka en dit.
Hon ringde alltså istället till chefen och fick precis som jag en intervju som resulterade i jobb.


Vi har hart sån galen tur och det känns helt overkligt att möjligheten är given oss att göra det vi drömmer om!


Jag växer för var dag och är så grymt stolt över vad jag presterar just nu!