RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-12 00:44:00

vi-ska-bli-tre

Mycket har hänt...

2011-10-13 14:19

Vi gifte oss 16 juli.    Det var en jättefin cermoni ute på Väddö.

Bröllopsnatten tillbringades på Gimo Herrgård. Vi hade ett superfint rum.


4 augusti kom vår lilla ängel till världen. 4425 g och 53 cm lång. Han kom i vecka 37+3, 18 dagar tidigare än beräknat. Han är så himla fin.


Förlossningen var ingen lek... Orkar dock inte skriva om den nu.


Bild: Alexander 3 dagar gammal.


Bild: Alexander 9 veckor +3 dagar

 

25 år idag!

2011-07-14 12:04

Idag blev man 25 år. Dagen började dock inte så bra... Efter att ha varit hos barnmorskan igår och sett på ultraljud att min bebis ligger 1 kg över snittet för denna vecka ville hon göra ett glukostest på mig för att se så att jag inte hade drabbats av graviditetsdiabetes. Det innabar att jag inte fick äta eller dricka, inte ens vatten, något fr.o.m 22 igårkväll till 10 imorse. Jag hade tid 7.45 Så fick varken sovmorgon eller en mysig frukoststund.   Började med att ta ett blodprov i fingret som inte visade några konstigheter. Sen fick jag dricka glukosvatten och sen skulle jag sitta i 2 timmar och vänta i väntrummet. Jag fick inte ens dricka vatten då. Sen när det gått 2 timmar stack hon mig på nytt i fingret och även det testet visade inga konstigheter. Så jag var frisk vilket var skönt. Men kommer med stor sannolikhet få göra ett nytt ultraljud när jag gått 37 fulla veckor för att se om han vuxit jättemycket då med. I sånt fall kanske jag måste bli igångsatt.


Så fick jag spendera min födelsedags förmiddag. Hoppas kvällen blir bättre.  

Magbild vecka 33 (32+5)

2011-07-06 12:27

Magbild från förra veckan i vecka 33 (32+5)


 

Magbild vecka 31 (30+6)

2011-06-19 15:28

Här kommer två magbilder från imorse vecka 31(30+6). 

   


Magen i vecka 29

2011-06-02 20:20

Här kommer två magbilder i vecka 29 (28+3) tagna imorse.


   

Vecka 29

2011-05-31 12:43

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver.

Äntligen hemma!

2011-05-31 12:17

Är äntligen hemma efter att ha legat inlagd på BB Stockholm. Åkte in igår morse för jättemycket värk i magen. De trodde det kunde vara blindtarmen eller urinvägsinfektion. Gjorde blodprov och urinprov. Urinprovet visade urinvägsinfektion och så uteslöt de blindtarmen idag så det känns skönt att det inte var blindtarmen. Bebis mår toppen, vilket känns kanon. Värken dock kunde dom inte svara på vart den kom ifrån. Men de sa att man kan få konstiga värkar under graviditeten.

Nu ska jag äta antibiotika i 5 dagar så går infektionen förhoppningsvis över.

Har inte haft värk idag så därför fick jag åka hem. Så himla skönt! Var så ensamt och långtråkigt att ligga där ett dygn. Älsklingen var dock jättegullig som åkte hem och packade med sig en massa saker så jag hade något att göra på kvällen och morgonen.    Däremot var det bra att få ha sett och varit på avdelningen dit vi förhoppningsvis får komma när det är dags att föda. Det var superfint och personalen var hur gullig som helst.

5 ½ år!

2011-05-19 15:47

Idag firar jag och älsklingen 5 ½ år.   Det ska firas med ett restaurangbesök och 3D-bio i stan.


Hoppas bara jag inte får allt för ont i ryggen bara av att sitta så mycket.


Beställde en Babybjörn babysitter och en Babybjörn bärsele synergy från Allt för föräldrar shop och de var jag och hämtade ut idag   

Jag vill ge en stor röd ros till han på utlämningsstället som var så himla snäll, han bar ut paketet till bilen så jag slapp göra det   Det var inte ett så tungt paket men stort och otympligt, sa han. Man blir så glad av såna trevliga och snälla människor.  

Bebiskläder

2011-05-18 17:49

Det är så mysigt med pyttesmå bebiskläder. Vi har en hel del nu i strl 56. Så sött!   

   

Magen i vecka 27

2011-05-18 17:33


Nu börjar magen bli riktigt stor. :)

Vecka 27

2011-05-17 16:28

  Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Inte så kul? Läs vad du kan göra själv för att förebygga och lindra.

100 dagar kvar till beräknad förlossning!

2011-05-13 08:24
Min graviditet - BF Sön 21 aug 2011

Din graviditet startade Mån 15 nov 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 29 nov 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 21 aug 2011
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.

Fortsatt sjukskriven på 50 %

2011-05-02 14:44

Träffade min läkare idag och blev fortsatt sjukskriven på 50 % t.o.m 8 juni, då jag ska träffa henne igen. Känns riktigt skönt när läkaren förstår och lyssnar på mig och bara vill hjälpa mig. Har hört skräckhistorier om någon (en förskollärare) som varit höggravid och typ en månad ifrån bf och läkaren vägrade sjukskriva henne fast hon spydde varje dag på jobbet och hade det jätte tufft. Läkaren hade bara sagt att graviditet inte är en sjukdom. Men alltså det är ju en enorm belastning på kroppen och en stor fysisk påfrestning. Tycker det är väldigt diskriminerande. Visst alla får inte problem i graviditeten men vi som får det ska vi lida in i det sista då eller. Nej det är så himla skönt att ha fått en urgullig läkare som förstår en som sagt. Hoppas försäkringskassan gör det med.

Vilken förlossningsklinik?

2011-04-28 20:22

Ja nu ska man ju börja fundera över vart man vill föda någonstans. Jag har varit inne på Karolinska men efter att ha gått in på deras sidor och läst och sett bilder är jag nu mer inne på Danderyd. Men då är frågan om man ska välja Stockholm BB eller Danderyds sjukhus. Stockholm BB ligger ju också på Danderyds sjukhus men det är en mer hemlik miljö i förlossningsrummet. Har hört och läst att det ofta är fullt vid Danderyd men om man har det i baktanken så man är beredd på att man kanske får byta klinik när det väl är dags kanske det inte gör något. Man har ju ändå en chans att få plats och trivas där. What to do??

Vecka 24

2011-04-26 20:12


Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

Det är fortfarande viktigt att äta bra – titta på våra kostråd för graviditetsvecka 25-28.

Ladda ner och skriv ut vår veckoplanerare för graviditeten!

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.

Magbild vecka 24

2011-04-26 19:56

Här kommer två magbilder från idag, vecka 24 (23+1)    Det växer så det knakar..


 

 

Hostande påsk...

2011-04-26 16:52

I onsdags började min jobbiga hosta som har hållit i sig hela påskhelgen och även nu efter påsk. Jag får hostattacker så det känns som jag ska hosta upp lungorna.. Riktigt jobbigt... Hoppas det försvinner snart.


Nu sparkar bebisen varje dag och det är så himla mysigt. Imorse var det det full rulle, bebisen sparkade åt alla håll och kanter och han sparkar i detta nu som jag skriver detta. Åh det känns så märkligt ändå att det är en levande människa i min mage som sparkar och slår där inne.   


Idag skickade jag in brevet till försäkringskassan så nu är det bara att vänta och se om man får några pengar eller inte. Ska även träffa läkaren någon dag i veckan för att förnya sjukskrivningen. Får se hur länge jag klarar av att jobba 50 %, har börjat få ondare nu   

Läkarintyg.

2011-04-15 11:57

Hämtade läkarintyget idag och fick förlängd halvtidssjuksskrivning t.o.m 2 maj. Sen ska jag boka in en tid och träffa läkaren.


Ska stänga på jobbet idag. Skönt att det är fint väder och varmt ute så man kan stänga ute. Sen är det helg! Vi ska börja göra iordning barnrummet i helgen ska bli så mysigt att äntligen få börja boa i barnrummet.