RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-04 13:50:28

Diary Of Memmu

Fart på fläsket ;)

2009-03-17 16:28

Igår och idag har jag varit på en 5km promenad !!! Weeii!!

Känns så jäkla gott att ha kommit igång med nåt i alla fall. Inte kul att bara sitta hemma och bli fet. Det har jag gjort alldeles för länge!!


<3<3 Memmu

Saknar min dotter...saknar mig själv....

2009-03-15 16:50

*Suck* Idag mår jag inte alls bra....lillan var hemma hos mig igår och vi hade jättemysigt. Kollade på melodiefestivalen och hon somnade på soffan. Min lilla prinsessa....

Idag var det dax att lämna åter henne till henns far :( Usch sicken ångest jag har nu. Saknar henne som bara den, fattar inte hur jag ska lära mig att vara utan henne....

Tycker att dom helgerna jag har henne går så fruktansvärt fort....=(

Har lite ångest över fredagen med....var på middag hos en vän till mig, vi hade jättetrevligt med det blev för mycket vin igen. Känns inte alls bra.

Fan, nu sitter jag här och undrar vad har jag egentligen i mitt liv??? Ingenting typ....jag har åstadkommit en dotter som inte kan bo hos mig mer än varannan helg just nu =( Jag har inget jobb (jag ska komma tillbaka till) går bara hemma dag in och dag ut. Alltså det måste hända något nu!! Jag vet att jag ska ha tålamod och ta det lugnt men ändå känns det som att jag måste komma till arbetet nånstans, känna att jag gör någon nytta och slipper att isolera mig här hemma.

Men vad ska jag jobba med?? Jag har ingen aning om vad jag skulle trivas med....och det är ju inte bara att välja...det finns inte många jobb ute nu. Jag får nog nöja mig med det att vi har nästa möte på jobbet 27/4 och först då kan vi diskutera om min framtid i arbetslivet. I fall läkaren tycker att det är dax...

Känner mig så jäkla ensam idag.....men samtidigt väldigt osocial....tror inte jag hade orkat med att umgås med någon. Jag bara saknar något.....men vet inte vad. Mig själv kanske??


<3<3 Memmu

Avtalet

2009-03-10 10:36

Så vi var i familjerätten igår...gjorde ett avtal på 6 månader. Lillan ska vara hos mig varannan helg fre-mån. Jag tycker det känns bra eftersom jag måste jobba mycket med mig själv.

Exet försökte smutskasta mig som bara den men dom på familjerätten är ju inte intresserade av sånt. Men jag bet ihop och sade inget.

Jag ringde till polisen med igår men det händer inget just nu. Allt ligger hos åklagaren fortfarande. Suck.

Nästa vecka ska jag och exet till BUP. Undrar hur det går...han kommer ju prata på som vanligt. Vill att alla ska tycka att jag är helt oduglig som mamma. Men han ska inte knäcka mig!! =D


<3<3 Memmu

Har jag rätt??

2009-03-07 15:14

Har jag verkligen skyldighet att hålla kontakten med min dotters far? Räcker det inte att vi skriver ett avtal på familjerätten om boende, umgänge etc. Sedan gör vi byten i skolan för att just slippa kontakt med varandra. Jag vill inte ha någon kontakt alls med honom. Jag har väl rätt till det??

Den enda kontakten vi kommer att ha sedan är den vi har på BUP då vi ska träffas där som föräldrar till vår dotter och ta emot den hjälpen vi behöver för att fungera som föräldrar.

Och så klart skulle det nu hända något akut med henne så måste vi ju kontakta varandra! Helt klart! Men jag vill inte att han ska söka stöd/hjälp/whatever hos mig. Han får ta det med någon annan. Jag är inte hans vän!


Så gott det kändes att avreagera sig lite... =D


<3<3 Memmu

Låter det här klokt någonstans??

2009-03-07 15:03

Dagens tema: Städning!!

Oj så svettigt det kan vara att städa ;) Men så gott det blir sen när jag e klar!!

Lillan har haft magsjuka hos sin pappa och dom har ringt nästan stup i kvarten därifrån, undrar hur det ska gå sedan när jag säger att hon ska vara hos mig endast varannan helg. Han vill ha henne och har även funderat på att söka ensam vårdnad. Då borde han väl klara av en magsjuka själv med henne. Jag tycker inte det är mitt ansvar när hon är hos sin far.

Socialen har sagt att de erbjuder hjälp till honom med henne om han vill, det erbjöd dom inte mig. Så dår får han allt ta emot den hjälpen. Jag kan/vill inte ställa upp för honom när hon är inte hos mig. Annars får han erkänna att han inte klarar av henne själv.

Jag vill inte att min dotter ska hamna emellan men det gör hon ändå tyvärr. Jag kan inte ha henne hos mig så länge hon har sina utbrott hos mig och hon slår och sparkar på mig. Eftersom jag inte får någon hjälp. Jag måste också ta hand om mig själv för att överhuvudtaget någon gång kunna vara en bra mamma till henne. Jag tycker att det är bättre att hon kommer till mig varannan helg ocg då kan vi ha det mysigt och roligt den helgen. Det är inte bra för mig och inte för henne att det bara blir bråk.

Vissa kan tänka att jag överger min dotter men det är inte så. Jag bar om hjälp, gud ska veta hur mycket. Men det fick jag inte utan socialen ville placera henne istället. Och då hamnade hon hos sin far eftersom socialen

inte tror att hon far illa där.

Jag har ingen som helst tillit till min dotters far, jag litar helt enkelt inte på honom för fem öre. Jag är helt säker på att han har slagit min dotter under flera års tid, som sin uppfostringsmetod. Men eftersom socialen har varit på hans sida från början tror han att han inte åker fast på det. Tom socialen sade att om det visar sig att han misshandlat min dotter dagligen kommer dom inte ingripa utan erbjuder honom hjälp om han vill. Hur jäkla sjukt låter inte det??

Men jag ger inte upp! Aldrig!! Jag ser till att lägga ned vårdnadstvisten, ha henne hos mig varannan helg, ringa henne varje dag och gå med henne till BUP. Allt komemr fram förr eller senare!! Han kommer att få sitt straff en dag!! Amen!!


<3<3 Memmu

Jag

2009-03-06 17:44

Idag har jag varit och shoppat lite städsaker och färg till möbler. Ska bli så kul att börja måla! Har även varit och valt tapeter, så lägenheten kommer att se helt annorlunda ut snart!

Men det roligaste idag var faktiskt att träffa mina vänner!! Vi var på stan i ett café och käkade. Så mysigt att sitta där och tjöta.

Nu har jag tänt en massa ljus och dricker lite kaffe. Ska laga tacos om en bra vän till mig kommer över eller så ska jag äta vitlöksbaguetter om jag blir ensam. Har handlat in en massa gott att äta ska verkligen gotta mig hela helgen.

Nu är det jag själv som gäller!!


<3<3 Memmu

Totalt förvirrad

2009-03-05 10:41

Så nu har jag varit på Utväg igen. Fick lätta mitt hjärta en timme. Fick tag i socialen där med och hon på Utväg hörde hela samtalet.

Socialen säger att dom har inte placerat min dotter hos sin far utan har bedömt att hon far inte illa där och att hon mår bra av att vara med sin far. De ska inte sätta in några insatser som det ser ut just nu. Men om det kommer fram från polisutredning att min dotters far är skyldig till misshandel av min dotter kommer dom att hjälpa honom om han vill. Men de ska inte ta henne ifrån honom.

Så socialen stänger inte ned utredningen än utan väntar på polisutredningen. Men de tycker att jag och min dotters far ska komma överens själva med hjälp av familjerätten hur boendet ska se ut.

Jag känner mig ännu mera förvirrad. Min dotter är hos sin far som eventuellt ha misshandlat henne under flera år. Socialen tror inte på det. Polisen är inte klar med sin utredning. Jag kan inte fortsätta med ensam vårdnars ansökan eftersom BUP kan inte hjälpa min dotter så länge vårdnadstvisten pågår.

Så på måndag ska vi till familjerätten och försöka komma överens om boendet mm och skriva på ett avtal.


<3<3 Memmu

Litar inte på honom ett dugg

2009-03-04 16:49

Flytten gick väldigt smidigt och nästan allting är på sina platser redan =)

 Jag var ute och festade med mina kompisar i lördags och det var jättekul. Var nog senast i november då jag sist var ute....

Lillan har varit hos sin far sedan i söndags. Jag vet inte hur jag ska tänka men bättre att jag tänker inte alls eftersom jag inte kan göra något nu ändå. Hon verkar ha det bra där.

Vi ska till familjerätten på måndag och skall komma överens om allt vad gäller min dotter. Vi ska ha henne växelvis. Sedan litar jag ju inte ett dugg på hennes far utan väntar på att polisen ska göra klart sin utredning.

Vi ska börja på BUP med och jag och min dotters far ska dit i mitten av mars. En av orsakerna till att jag lägger ned ensam vårdnad ansökan.

Jag kommer aldrig att lita på honom. Men när allting vad som handlar om min dotter finns på papper behöver jag inte ha så mycket kontakt med honom heller. Jag bara hoppas och ber att han åker fast för det han har gjort!!


<3<3 Memmu

Utan min dotter

2009-02-27 23:10

Jag vet inte hur ska jag börja....eller hur jag ska överhuvudtaget berätta vad som har hänt...

Jag var på mötet på jobbet med min väninna. Det är inte alls aktuellt att jag ska jobba nånstans. Jag är sjukskriven april ut iaf. Sedan kommer en annan läkare ta över min rehabilitering. Jag ska inte arbeta inom vården alls utan sedan när det är dax att kolla på jobb får det ske någon annanstans.

Efter mötet fortsatte jag och min väninna prata med min läkare. Jag bröt ihop totalt. Jag berättade om allting, hur jag känner. Att jag tänker på att det vore bättre för alla om jag inte fanns. Men jag lovade att jag inte ska göra mig illa. Det känns som ingen lösning.

Jag sade att efter alla misstankar mot mig och all den press jag har varit tvungen att leva med länge orkar inte jag mer. Jag kan inte ta hand om min dotter så här. Jag bad min läkare ringa till socialen och berätta detta.

Hon fick tag i socialen och pratade lite med henne och sedan pratade jag med henne också. Socialen skulle träffa min dotter i skolan så hon tog med sig henne från skolan till min kompis som vi hade bestämt. Min dotter ska vara hos henne under helgen.

Efter några samtal fram och tillbaka fick jag veta att socialen komemr att placera min dotter hos sin far. De har pratat med polisen och det anser att min dotters far inte illa hos sin far och kan bo där.

Så nu är jag misstänkt för misshandel av min dotter. Min dotters far har gjort en anmälan till polisen. Socialen är på hans sida. Jag är helt förtvivlad och kan inte göra någonting.

I morgon ska jag flytta, känns inte alls bra. Får säga upp den nya lägenheten med en gång och be hjälp av socialen att hitta en ny lägenhet.

Jag vet ingenting vad som händer med mig men jag vet att jag lämnar inte min dotter. Jag ska ringa henne varje kväll och säga godnatt och jag ska träffa henne hos hennes far med någon kompis. Jag vill inte gå dit själv utan vill ha en vittne med mig hela tiden. Men jag överger inte min dotter.

Jag orkar inte prata mer om detta, har inga krafter kvar....nu ska jag försöka sova att jag orkar ta tag i flytten imorgon...


<3<3 Memmu

Jag är helt förtvivlad

2009-02-27 08:54

Alltså det här är helt sjukt!!!

Jag var hos socialen i onsdags. Det var jättejobbigt. Dom tror på min dotters far. Enligt dem känns hans historia sann.

Jag berättade till dem också om vad som hände i tisdags att jag viftade med min hand mot min dotter och det träfafde henne i ansiktet. Jag berättade att hon sparkade mig i ansiktet och jag refleksmässigt viftade mot henne. Jag hann inte tänka något och var inte arg. Det bara hände.

Det att min dotter har sparkat och slagit mig och mått dåligt sedan hon har varit hos mig sedan december tolkar socialen som att min dotter inte mår bra hos mig.

Min dotter hade sagt att hon har fått blåmärken i armarna när jag har hållt henne hårt. Jag har hållt min dotter när hon har fått sina utbrott och slagit och sparkat mig och slängt saker och ting. Det har varit det enda sättet för mig att försöka stoppa henne i detta.

Socialen vill inte förstå detta utan tror att jag har "misshandlat" min dotter.

Så nu ska min dotters far göra en anmälan till polisen om detta och om han inte gör det så kommer socialen göra det säger han. Jag har själv redan berättat detta till polisen som jag har haft kontakt med pga utredningen.

Sedan har min dotters far  sagt att min fd sambo, som jag bodde med i en månad förra året, har påstått att jag drar min dotter i håret och på andra sätt med är hård mot henne. Den här killen blev väldigt arg och bitter eftersom jag lämnade honom.¨

Detta lyssnar på socialen med.

Jag begärde at socialen ska ta kontakt med mina vänne rmed och fråga dem hur jag är som mamma. Det verkade inte så intressant.

Så nu har socialen tankar om att omhänderta min dotter. Alltså de kanske placerar henne i ett annat hem. Min dotters far berättade också om detta igår när han ringde.

Idag ska socialen träffa min dotter i skolan igen.

Nu sitter jag bara här och förstår ingenting om nånting. Jag är helt förtvivlad. Jag ska flytta imorgon men om det blir så att dom tar henne ifrån mig måste jag flytta snart igen.

Kl. 10.30 har jag möte på jobbet angående mitt arbete. Har verkligen inte lust med det mötet. Jag kommer att behöva berätta om allt detta med min dotter och jag kan inte prata om detta utan att gråta. Det kommer att bli hemskt.


<3<3 Memmu

Nervöst

2009-02-25 12:01

Nu känner jag mig nervös....snart är det dax att ta sig till socialen igen....jag hoppas verkligen att jag får sagt det jag vill. Hoppas jag kan uttrycka mig rätt.

Sitetr hos kompisen nu och är aptrött...dum som jag var så läste jag en bok till 2 på natten. Men jag kunde inte med att sluta, den är så bra!!


<3<3 Memmu

Ansvarig vuxen

2009-02-24 20:24

Nu är jag så glad!! Jag fick lillan att somna kl.20 och utan bråk!! Så underbart!! =D

Visst tog det tid innan hon kom till ro men till slut somnade hon i mina armar som vanligt. Så härligt.

Ikväll gjorde jag så att jag avbrött hennes utspel med en gång och höll om henne. Sen började jag läsa saga även om hon inte låg i sängen än. Så nyfiken hon blev och satte sig bredvid mig på sängen och till slut la sig jämte mig. =)

Nu känner jag mig som en bra mamma igen! Ikväll har jag varit vuxen i det här huset. Hon fick inte igång mig även om hon försökte och det är jag stolt över!! Så här ska jag fortsätta.


<3<3 Memmu

Flytta nu!

2009-02-24 14:26

Jag har fått nycklarna till min nya lägenhet och kan börja flytta in!!!

Så underbart!!

Vill flytta nu, nu, NU!!!


<3<3 Memmu

Ansvar

2009-02-24 14:22

Jag har pratat med Utväg om det som hände imorse. Ska också prata om det imorgon när jag träffar soc.

Pratade med min kompis och hon lovade ta min dotter hem till sig under hela helgen, ska ju flytta då. Känns gott att få andas lite med.

Jag behöver verkligen hjälp i denna situation. Har ingen aning vad som händer och hur länge jag kommer att ha lillan själv. Men jag behöver avlastning under tiden med.

Jag ska fixa detta håller huvudet uppe !!


<3<3 Memmu

Världens sämsta mamma =(

2009-02-24 09:09

Jag känner mig som världens sämsta mamma. Fy fan vad dålig jag är!

Jag klappade till min dotter. =(

Det har varit så jobbigt hemma länge nu och imorse när hon fotade mig i ansiktet slog jag henne i ansiktet refleksmässigt.

Jag kan inte försvara mig på nåt sätt men jag vet också att jag kommer aldrig mera göra så. Fy fan.


<3<3 Memmu

Processen

2009-02-23 16:00

Fortsätter...


Så då började processen, socialen påbörjade sin utredning. Polisen hörde inte av sig, det tog ett tag innan de kom igång med sitt. Jag kontaktade Utväg, http://www.utvag.se/barnen.htm, för att få hjälp till min dotter.

Jag diskuterade och vi umgicks med lillans fars fd sambo och hennes son. Jag lyssnade på hennes version och trodde på det. Stöttade henne när hon anmälde honom.

Jag hörde två olika historier, en från min dotters far och en från hans fd sambo. Jag valde att tro på henne. Barnen berättade samma saker som hon. Han pratade bara illa om henne.

Jag gick till en advokat och vi skickade in en stämning för ensamvårdnad. Vårdnadsprocessen började.

Polisen började med att förhöra mig och fd sambon till lillans far. Sedan var det lillans tur. Nu väntar jag på att höra vad som händer näst hos polisen.

Hans fd sambo har anmält honom för våldtäckt, koppleri och tvång till sex. Polisen har gjort husrannsakan hos honom och beslagtagit hans datorer mm. Känns hemskt men jag vill inte lägga mig i det innan allting är utrett.

Så nu tar jag avstånd från hans fd sambo till allting är avklarat. Jag vill sköta själv det, som är min del av detta. Jag vill inte att min pålitlighet förstörs av henne.


Fortsätter...


<3<3 Memmu

Borderline personlighetsstörning

2009-02-23 15:42

Borderline enligt DSM IV:

En borderline personlighetsstörning enligt DSM IV karakteriseras av ett genomgående mönster av instabilitet i relationer med andra människor, i självbild och affekter, samt markerad impulsivitet med början i tidig vuxen ålder.

Detta visar sig på olika sätt, varav minst fem av följande:

 • 1. Gör stora ansträngningar för att undvika verkliga eller inbillade separationer. Observera: Självmords- eller självstympande beteende som beskrivs under kriterium 5 räknas inte in här.
 • 2. Uppvisar ett mönster av instabila och intensiva relationer med andra människor som kännetecknas av extrem idealisering omväxlande med extrem nedvärdering.
 • 3. Uppvisar identitetsstörning: påtaglig och varaktig instabilitet i självbild och identitetskänsla.
 • 4. Visar impulsivitet i minst två olika avseenden som kan leda till allvarliga konsekvenser för personen själv (t ex slösaktighet, sexuell äventyrlighet, drogmissbruk, vårdslöshet i trafik, hetsätning). Observera: Självmords- eller självstympande beteende som beskrivs under kriterium 5 räknas inte in här.
 • 5. Uppvisar upprepat självmordsbeteende med gester, hot eller självstympande handlingar
 • 6. Affektiv instabilitet som kommer av en påtaglig benägenhet att reagera med förändring av sinnesstämningen (t ex intensiv, episodisk nedstämdhet, irritabilitet eller ångest som vanligtvis varar några timmar och endast i enstaka fall längre än några dagar).
 • 7. Kronisk tomhetskänsla.
 • 8. Uppvisar inadekvat, intensiv vrede eller svårighet att kontrollera ilska (t ex ofta förekommande temperamentsutbrott, konstant ilska, upprepade slagsmål).
 • 9.Har övergående, stressrelaterade paranoida tankegångar eller allvarliga dissociativa symptom.

 • www.communicera.se :

  Relationer med andra är intensiva, men stormiga och ostabila med markanta skiftningar av känslor och svårigheter i att vidmakthålla intima nära kontakter. Dessa personer kan ibland manipulera andra och har ofta svårt att lita på människor. Där finns också emotionell instabilitet med markanta och frekventa skiftningar från att känna ensamhet, tomhet, depression till irritation och ångest. De kan vara oförutsägbara och impulsiva i sitt beteende- vilket kan inkludera överdrivet handlande, promiskuositet, spelande, droger eller alkohol. Olika slags medberoende, snatteri, hetsätning eller fysiskt självskadebeteende som självmords tendenser förekommer också. Personen kan visa opassande och intensiv ilska eller vrede med ’temper tantrums’, konstant grubblande och ilska, känslor av deprivation och kontrollförlust av rädsla över att inte ha kontroll av sina arga känslor. Där finns också identitetsstörningar med förvirring och osäkerhet om självidentitet, sexualitet, mål i livet, värderingar, yrkesval och vänskap. Det finns också en djuprotad känsla av att vara spräckt, bristfällig, skadad eller dålig på något sätt, med tendenser att bli extrem i sitt tänkande, känslor eller beteende. Under extrem stress eller i svåra fall så kan det finnas korta psykotiska episoder med kontrollförlust av kontakt med verkligheten eller uppvisa bisarrt beteende eller symptom. Även i mindre svåra situationer så är det ofta betydande spänningar av relationer och prestationer. Depression som ackompanjerar denna störning kan leda till mycket lidande och kan resultera i svåra självmordsförsök.


  Lägger till en bra länk med : http://www.gransanglar.net/


  <3<3 Memmu


  Lillan hemma igen =)

  2009-02-23 15:15

  Besöket hos familjerätten gick bra tycker jag. Jag fick fram det jag ville säga, alltså att jag vill inte ha ensamvårdnad men eftersom situationen är som det är finns det inget annat göra.

  Familjerätten kommer att gå efter vad socialen har kommit fram i sin utredning. :S

  Socialtjänsten kom precis och lämnade åter min dotter. De hade varit och fikat med hennes far och han hade köpt en leksak till henne. Socialen sade till mig att jag behöver inte tänka på att hon tänker illa om mig utan frsöker bara få en helhetsbild.

  Jaja, jag ska träffa henne på onsdag och lägga fram allt det jag vill få sagt. Dom knäcker inte mig!


  <3<3 Memmu

  Familjerätten

  2009-02-23 12:28

  Snart var det dax att ta sig till familjerätten. Eftersom jag har sökt ensamvårdnad pga att min dotter har berättat att hon blir slagen hos sin far måste familjerätten samla in uppgifter till tingsrätten.

  Så idag ska jag träffa dom på familjerätten första gången. Hoppas det går bra. Jag kommer i alla fall helt öppet berätta om mig själv och hur jag är som mamma.

  Socialen kommer jag att träffa på onsdag igen...men det är en annan historia och jag kommer att ta det en annan gång...


  <3<3 Memmu

  Min skyldighet

  2009-02-22 18:56

  Fortsätter...


  Jag pratade med socialtjänsten i telefon om allting och de uppmuntrade mig att göra en anmälan om detta pga allt det jag hade berättat till dem. Jag gjorde en anmälan. Jag informerade min dotters far om anmälan.

  Sedan åkte jag och lillan till Finland över julen som vi hade bestämt. Resan blev inte alls som jag hade trott. Lillan verkade inte alls må bra. Hon pratade om att hon vill dö, att hon ska döda sig och mig. Hon blev väldigt arg varje gång man satte gränser. Men vi hade det roligt med.

  När vi kom hem igen hade jag kontakt med min dotters fars fd sambo. Hon sade till mig då att hon ställer upp som vittne och berättar allt vad hon har sett där hos dem. Då bestämde jag mig för att göra en polisanmälan eftersom sociala jouren hade också uppmanat mig till detta då jag hade diskuterat med dem om detta.

  Jag fortsatte också att ha min dotter hemma hos mig och informerade min dotters far samt socialtjänsten om detta. Min dotters far protesterade inte så mycket men jag fick frågorna sedan från socialtjänsten varför jag låter inte min dotter att träffa sin far. Jag förklarade till dem igen vad min dotter har sagt och vad hennes fars fd sambo har sagt. Och att jag behöver skydda min dotter, det är min skyldighet.


  Fortsättning följer...


  <3<3 Memmu