RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-09 21:24:46

Mycket och ingenting

Rasande fart :)

2009-04-30 13:01

Nu börjar det ta fart med allt hos våran lilla pojke. Just nu sitter vi uppe där datorn är, jag som vanligt sitter och surfar runt. Max ligger på golvet och leker, när jag vänder mig upptäcker jag att han satt sig upp och sitter och leker. Han har lärt sig att sätta sig alldelens själv :)

Nästa gånger jag vänder mig om, så har han med hjälp av sängen ställt sig upp, och står och håller i den. Såna här gånegr ska man ha filmkameran uppe. Men kan man bli annat än stolt när man ser hur de lär sig :)


Annars idag har jag jobbat lite med tentan som ska vara klar på söndag. Men mitt mål är att den ska vara klar i morgon så man får helg. När Mathias kommer hem ska vi åka och handla inför helgen. Senare ikväll ska vi till mamma och pappa på grillat och tända brasan..


Ha en bra valborg :)

Tävling

2009-04-22 12:56
Jag är med och tävla om ett Namn halsband från http://www.parlsmycken.com/ hos UngMammaMia. Var du också med och tävla här!

Näst sista veckan

2009-04-22 12:26

Just nu är jag i härnösand, har lucnh innan nästa föreläsning drar igån. En härlig känsla är att det är näst sista gången vi är här. Bara tre nätter kvar, sen äre slut :)

I kväll ska vi ut och äta med Vilhelmina gänget, ska bli spuer skoj. Sen blir det fika hemma hos dem men en Sverigekaka som Nina har med sig :)

Max är hemma med Mathias, saknar dom så! Men i morgon får jag åka hem till dom. Då väntar en tårta på mig hoppas jag, har inte önskat mig något annat . Är glad att jag har dom, de är allt jag önskar mig :)

På fredag kommer resten och fikar, ska smida ihop en smörgåstårta att bjuda på tänkte jag!


Slut för mig ha en bra dag på er :)  

Sol :)

2009-04-20 14:44

Hur fin som dag helst är det idag. Även om det är kallt i luften, så är det så roligt när solen vill titta fram om dagarna.

Idag har jag och Max varit hemma, på förmiddan så sov han en timme då passade jag på att läsa lite och ringa, måsten som man måste göra ibland! När han vaknade fick han lite lunch innan vi gick ut en sväng på byn, när vi kom hem fick Max springa runt i gåstolen medan jag dammade lite. Vill att det ska vara lite städat tills man kommer hem på torsdag. Så skönt att komma hem och veta att man nyss städade. Sen fyller jag år då också, kan ju vara trevligt om det är fint när det kommer främmande :)


Just nu sover Max igen så jag passar på att sitta här. Tänkte bjuda på lite bilder från påsken och helgen :) Håll tillgodo!

Helgen!

2009-04-19 17:38

Så var det Söndag igen, helgerna går på tok för fort! I fredags så var Mathias på träning, så jag och Max åkte och hälsade på Sandra max faster. Max tyckte det var roligt att vara och utforska någon annanstans än hemma!

På lördag passade jag och Mathias på och rensa lite ute under tiden som Max sov, så skönt att ha det gjort. Och fint blir det också :)

Sen på eftermiddan åkte vi till Holme och byte däck på bilen, så nu är det sommar däck på, skönt när vi ska till H-sand till veckan. Sen fick vi grillat till mat, hur gott som helst. Så härligt när man kan börja grilla ute. Till åtta åkte vi hem för då var det läggdags för Max.


Max har även börjat att kunna resa sig upp nu, försöker på allt han får tag i. Krypandet har också börjat att ta fart. Snart har han den rätta kryptekniken, så roligt att se vad mycket de kan lära sig fast de är så små :)


Idag har vi åkte med en massa skräp till Edsele som vi ska elda på sista April. Nu har vi nyss kommite hem från fotboll, dom spelar träningsmatch idag. Blåste så mycket så jag Sandra och Max gick hem i pausen.


Det var våran helg :)


Lägger in ett kort på skrollan och Max

Äntligen!

2009-04-15 21:07

Nu är den klar, uppsatsen!

Efter en väldigt nervös tisdag kunde jag och Sandra åka hem och känna en stor lättnad. Uppsatsen blev godkänd, bara lite små kompleteringar så är den över. Känns som att hela våren har kretsat kring denna jäkla uppsats. Nu är det Härnösand till veckan i tre dagar, sen två veckors praktik, en hemtenta och slutligen två dagar i Härnösand första veckan i Juni. Sen är 3½ års slit över, det har både varit glädje och dagar när man inte känt att man inte orkar mer under dessa tre år.

Roligt att fått träffa männsikor som jag i vanliga fall inte skulle ha lärt känna så det är himla roligt, sen har jag ju faktiskt lärt mig en hel del också :) Tur de kanske annars kan man ju undra!


Passar på att säga Grattis till Nina som gick upp idag och även hon fick åka hem med ett godkänt, skit bra jobbat!

Önskar lycka till, till er som går upp på fredag :)


Just nu sitter jag och fördriver tiden på datorn Max sover och Mathias tittar på fotboll. Ha en bra kväll!


Hemma i Edsele

2009-04-06 15:28

Dagen började att jag och Max sov till klockan halv åtta hur skönt som helst. Vi klev upp och donade på, tills det knackade på dörren. Det var pappa som hade varit hos tandläkarn. Han kom med ett förslag att han kunde ta med sig Max till Edsele eftersom de skulle sitta barnvakt när mamma slutat. För jag hade lite skolarbete att göra.

Så istället för att jag skulle sitta och åka fram och tillbaka, byte vi bilar istället. Så pappa tog med sig Max till edsele vid tio och jag kunde åka och träffa Sandra på skolan tidigare. Så skönt att vi kunde lösa det så, slapp det bli en massa bilåkning.

När skolan var klar åkte jag till Edsele för att hämta Max som låg och sov, vilket han fortfarande gör, så när han vaknar åker vi hem till Ramsele...


Hej hej

Det var ett tag sen...

2009-04-05 16:25

Är länge sen jag skrev något känns som att jag kommit av mig lite :(


I fredags var Karin & Albin på besök, roligt att vi äntligen kunde ses.. Även om pojkarna inte träffade varann så mycket så fick ju jag och Karin sitta och surra :) Eftersom Max var så trött så han fick sova i vagnen.

På fredag kväll var Mathias på fotbollsträning, och jag och Max tog oss en promenad med Sandra. Följde sedan med till Gunnel en sväng, Max tyckte det var roligt att se några nya ansikten :)

PÅ lördag var jag till Sollefteå med mamma, handlade inte så mycket två pyjamaser till Max och ingenting till mig själv. På kvällen åkte vi till Holme en sväng och drack kaffe..


I dag söndag går jag och väntar på att tjälknölen ska bli färdig någon gång, men den verkar ta tid på sig. Satte in den i ugnen i går kväll, och där står den fortfarande! Men jag vill inte att köttet ska vara så rött, tycker inte alls om det. Så jag måste vänta tills den når 70 grader, just nu är den på 65..


Ha en fortsatt bra söndag kväll :)

Länge sen sist :)

2009-03-24 17:22

Har varit dålig på att blogga känns det som, men har inte haft någon vidare lust att gå ut på datorn.. Den är så seg så jag blir så irriterad på den!!

Den här veckan har jag tagit ledigt från skolan, tyckte att jag förtjänade det efter tio veckor slit med c-uppsatsen. Men nu är den klar =) Fick tillbaka den idag från handledaren som har godkänt den för examination. Så i morgon ska vi anmäla oss, jag och sandra. Så någongång vecka 16 ska vi gå upp med den.

Anldeningen till att det tagit sån tid för vår handledare att titta igenom den och skicka tillbaka den, är för att hon vill att vi skickar allt med posten. Vi får inte skicka via datorn om det är mer än ett papper =( och då tar det tid. Men nu äntligen så fick vi brevet idag!

Annars idag har jag och Max varit hemma hos mamma och pappa, jätte skönt att få komma hem till Edsele.. Ska ditt i morgon också och äta våfflor...


Nu på efermiddan har jag och Sandra E varit ute och gått, så skönt att få promenera utan vagnen ibalnd.. Det kan vara en pärs att styra den uppför kapelbacken ibland! Nu ska jag ner och lägga mig på soffan, har så ont i ena örat. Var utan mössa i går så jag får skylla mig själv..


Kram

Första kryptagen =)

2009-03-18 16:59

Nu äntligen har Max kommit på hur man tar sig framåt, har tidigre backat när han ska prova på att krypa. Men så igår kom han på hur man gör för att komma framåt, så roligt att se hur glad han blir när han lärt sig något nytt =)

I kväll kommer Gunnar och ska titta på trappen, han måste göra ett par grindar eftersom våran trapp är så bred så det finns inga färdiga att köpa. Och det känns som att när Max fått in tekniken så går det nog fort att han upptäcker trappen =)


I morgon ska jag ock Sandra göra det absolut sista på uppsatsen sen skickas den in till handledaren för en sista granskning, och hoppas då att det är helt grönt för examination =) Lät dock som att det var det sist vi träffade henne..


Skulle vara roligt Anna om du kom till Ramsele och hälsade på =) för som sagt, vi kommer nog inte att träffas lika ofta som det har varit nu när vi varit i Härnösand. Tråkigt!


Hej hej


Våran Trapp

Äntligen Fredag!!

2009-03-13 12:29

Idag åker vi hem =) Nina ska bara träffa sin handledare kl kvart över ett, och efter det styr vi kosan mot Ramsele. Ska bli så skönt att komma hem =)

Till middag ska vi äta tacos är ju så gott, blir hungrig bara jag tänker på det.


Blir ett kort inlägg idag, vet inte riktig vad jag ska skriva!


Ha det bra

Snart

2009-03-12 15:13

Slutet är nära känns det som, har skrivit på våran diskussion idag. Och det är det stora som vi har kvar på våran uppsats sen är det bara lite fin putsning så ska den vara klar för examination =)

Just nu sitter jag och fördriver  tiden i en datasal, känns inte ha någon lust att gå tillbaka till lgh. Tiden går så sakta där, och igår så satt man där från halv fyra och hade ingenting att gör. Gissa om man hade var less innan klockan var åtta!! När det äntligen blev något på tv:n... Men i morgon får vi äntligen åka hem, ska bli super skönt. Sakar Max nå oerhört, men idag är han och Mathias hos Kristoffer så han har det nog bra där han är.

Ha det bra..


Kraam 


Härnösand!

2009-03-11 09:37

Just nu sitter man i en datasal i Härnösand, har varit på en föreläsning som inte alls gav något så vi gick därifrån.. Tog oss en kopp kaffe istället och läste tidningen, gav lite mer =)

Nina klagade på att jag inte bloggar så ofta =) så då tankte jag att jag i alla fall skulle göra det nu och fördriva tiden lite.. Sandra och jag ska iväg och träffa våran handledare nu klockan tolv, så vad vi får för dom! Om det bara är att fortsätta som vi har gjort eller om vi måste börja om på nått...


Saknar Max nått enormt men det går lättare när jag hör att det går jätte bra för dem hemma och att han är på bra humör.. Nu är det sista gången jag är borta så här länge från honom, de två inne veckorna som är kvar är det bara två nätter. Känns jätte skönt, men samtidigt kommer det nog att bli tomt när man inte har skolan som hänger över en.. Men jag tror inte att det är en känsla som jag kommer att sakna!


Ha en bra dag på er ska fördriva tiden med att läsa lite bloggar =)Glömsk!!!

2009-03-03 13:27

Hade tänkt att skulle ta med mig Max och gå på kyrkis idag, men en timme innan kom jag på att Mathilda sagt att det inte var något den vecka som det var sportlov.

Så typiskt när han äntligen skulle få träffa lite barn tänkte jag, men men! Blev en dag hemma istället med lek och allt vad det innebär =)

Till veckan bär det iväg till Härnösand (blä) börjar bli måttligt less på stället nu. Var in och kollade Annas blogg och blev glad när hon skrivit att det bara är tre månader skola kvar nu, sen är den förhoppningsvis slut.. HÄRLIGT =)

Hade aldrigt tänkt så långt att det inte är länge kvar, känns andå som en evighet när man vet vad man har framför sig..

En C-uppsats, examination av den. Hemtenta, Vfu + en massa uppgifter till den... Men det gäller att tänka positivt!


Hej hej!! 

Vasalopps söndag

2009-03-01 10:12

Började morgonen med att Max vaknade kl halv sju :/ lill gubben har haft en jobbig natt. Hans tredje tand börjar vilja kika fram, kan bara tänka mig vad jobbigt det måste vara. Kl tre fick han iaf en alvedon och fick sova vidrae fram till halv sju.

Då klev vi upp och myste framför tv:n, även om Max racade i gåstolen efter katterna. Mathias fick sovmorgon, det är inte så ofta som han ligger och drar sig på morgonen. Klockan åtta blev det frukost för mig och Max, han fick äppelgrög, jag te och smörgås. Sen tog vi plats framför tv:n och tittade på ett myller av åkare fast i backen som vanligt. Tycker det är mysigt med vasaloppet, jag får en känsla av att börjar bli vår :)


Lovade bilder från vårt sovrum så jag lägger upp en före och en efter bild :) Det är nästan klart ska bara upp med lite grejer på väggarna!


Ha en bra söndag!

Härlig lördag

2009-02-28 13:58

Idag har vår lilla familj varit ute en sväng på förmiddan. Mathias skottade av taket på bron, och jag och Max var ute med pulkan.

Efter det tog vi oss en kopp kaffe och njöt av att solen värmde så härligt.

 Efter det så gick jag och Max in för han var hungrig och då är det bäst att göra som han vill =)


Just nu är Urban här och sitter och dricker kaffe med Mathias och surrar skogsmasikner. Så jag gick upp på datorn, kände att jag inte hade så mycket att tillägga om det området. Max ligger ute och sover får se hur länge han har lust med de.

Senare i kväll måste vi åka till Holme och ge djuren där lite mat, eftersom svärföräldrarna har åkt till Hofors.

Passar på att säga Grattis till Kristian som fyller 25 år idag, hoppas ni har en fin dag ute på sjön.


Längtar tills vi ska åka till Hofors i Maj och gratta Mathias morfar som fyller jämt då. Alltid lika roligt att åka ner dit, man får avkoppling hemifrån och träffa lite folk..

 Bjuder på lite bilder från idag =)

Ha de gött!!

Fint väder =)

2009-02-24 08:48

Just nu ser det ut som att vädret idag blir super, hoppas jag får tid att ta Max i vagnen och gå på bvc.

Ska till med uppsatsen nu klockan nio när Sandra kommer, men först ska jag till och klä på Max så han får sova ute. Om han kan sova, han sov hela natten i natt från kl åtta till sju i morse, skönt får honom att han får sova en hel natt..

Nu kommer snadra, ha de bra

Kram

Grattis Sandra :)

2009-02-18 14:49

Idag fyller Max faster år, så vi passar på att säga grattis till henne. Fast vi ska ditt på fika i kväll när Mathias har kommit hem.


Annars har den här dagen varit nästan som alla andra, Max vaknar vid sju, då kliver vi upp och morgon mysar lite, sen klockan åtta äter vi frukost. Klockan nio lägger sig Max i vagnen och sover ute till klockan elva ungefär. Sen blir det lunch, sen flyter dagen på :)

Jag och Sandra har även suttit med uppsatsen idag, känns skönt att vi gör det på förmiddan så har man resten av dagen till annat.

Mamma kom en sväng idag, vi surrade och drack kaffe medan Max sov ute en stund. Nu har han vaknat och ligger på golvet och leker.

Jag och Mathias har snart gjort sovrummet klart, känns skönt.. Blev ett helt annat sovrum, med en massa förvaring av kläder och det är vi inte bortskämda med.. Lägger ut bilder sen när det är rikitgt klart :)

Ha en fortsatt bra Onsdag..