RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-05-24 21:13:12

matsohman

90 miljoner för 500 boende platser

2019-08-02 12:40

Ja nu läste rätt. I praktiken så innebär detta att om jag hyrt ut min fyra i andra hand ( under förutsättning att hyresvärden ger sin tillåtelse) så skulle det kunna bli en intäkt på 60000 kr. Månadsavgiften ligget i snitt på 10000 kr. Ja, efter att hyran ät betald så skulle det bli 600000kr över på ett år. Visst , man tar en risk. Värt att fundera på.

VART ÄR VÅRT SAMHÄLLE PÅVÄG

2018-05-30 19:43I dagens samhälle blir barn mobbade om föräldrarna inte har ett riktigt jobb. Barn blir mobbade om någon av föräldrarna är annorlunda t ex har något handikapp. Vems ansvar är det då att lära barnen att detta inte är ok,? En del anser att det är skolans ansvar. Men var tog föräldraansvaret vägen. Det är inte skolans ansvar att uppfostra barnen. Den grundläggande uppfostran måste ligga hos föräldern. Skolans ansvar att förmedla kunskap.

Inte heller handlar detta om politik.

Förnedringsförvaltningen Malmö Väster

2018-05-08 21:01

Återkommande så har denna förvaltning uttalat sig kränkande om saker som de inte har en aning om. Att man sedan gör uttalande inför barn att de inte behöver lyda de vuxna i en familj . De tror att det ska få familjen att fungera bättre. De ger pekpinnar till de vuxna i familjen att göra si och så. Men vad hjälper det att de vuxna blir bättre , när förvaltningen i nästa andetag uppmanar barn som är 10 år och yngre att ta kommandot i familjen.

Ja någonstans i deras register att de vuxna i denna familjen ska motarbetas ända in till döden. Så sant som det är sagt.

Familjemedlemmen som bara skall hålla käften och acceptera

2017-01-18 19:27

Gång på gång får jag höra att han ska hålla käften. Gång på gång får han höra att han inte ska vara delaktig . När han sedan inte är delaktig så får han skit för det . Men order av en
8-årig styvson det ska han ta. Men han gör bäst i att hålla käften annars vet man inte hur det slutar. Trots allt så älskar han sitt ?? över allt annat .

LYCKAN HAR ÄNTLIGEN KOMMIT

2016-04-28 22:28

I påskas utökades kontakten med en av mina vänner på fejjan. Vi hade varit vänner några månader men aldrig träffats irl. Den utökades kontakten ledde till att vi träffades redan 3 dagar senare, trots 5 mil mellan oss. Detta är inget som någon av oss ångrar. Idag är vi ett par och kommer att flytta ihop om lite mer än en månad. Ja vem trodde detta när man för någon månad sedan gick där och kände sig ensam. Detta är många många år sedan som jag kände så starkt för någon som jag gör för Ulrica. Många i omgivningen tycker att vi har för bråttom . Men både jag och Ulrica tycker att detta känns helt rätt. Sedan är det så att väntar vi för länge så kommer det att bli svårare att bryta upp Isac ( Ulricas son) . Så vi tycker att det är en lämplig tidpunkt att flytta ihopa när sommarlovet börjar så han hinner komma till ro innan terminsstarten .

Liver går upp och ner

2016-02-13 19:09

Livet har sina toppar och dalar. Vad är meningen med livet när allting man hoppats på faller samman som ett korthus. Jag har haft det tufft en längre tid. Man upptäcker något som kan vara värt att satsa på, man bygger upp förhoppningar. Men sedan rasar allt samman och av det man hoppats på finns då ingenting kvar. Men det går inte tvinga fram något som inte finns. Det händer oss alla. Men när det drabbar samma person för 5-11:e gången på kort tid, ja då är det lätt att fundera på meningen med att fortsätta detta liv.

LIVET HAR SINA TOPPAR OCH DALAR

2016-02-13 18:43

Livet har sina toppar och dalar. Vad är meningeLivet har sina toppar och dalar. Vad är meningen med livet när allting man hoppats på faller samman som ett korthus. Jag har haft det tufft en längre tid. Man upptäcker något som kan vara värt att satsa på, man bygger upp förhoppningar. Men sedan rasar allt samman och av det man hoppats på finns då ingenting kvar. Men det går inte tvinga fram något som inte finns. Det händer oss alla. Men när det drabbar samma person för 5-11:e gången på kort tid, ja då är det lätt att fundera på meningen med att fortsätta detta liv.n med livet när allting man hoppats på faller samman som ett korthus. Jag har haft det tufft en längre tid. Man upptäcker något som kan vara värt att satsa på, man bygger upp förhoppningar. Men sedan rasar allt samman och av det man hoppats på finns då ingenting kvar. Men det går inte tvinga fram något som inte finns. Det händer oss alla. Men när det drabbar samma person för 5-11:e gången på kort tid, ja då är det lätt att fundera på meningen med att fortsätta detta liv.

NÅGONSTANS FINNS DET NÅGON FÖR OSS ALLA

2015-12-27 12:26

Ja, så är det säkert . Men varför ska det då vara så svårt att hitta denna NÅGON ? Jag har gjort mina misstag och tagit lärdom av dem. Lever hellre som singel än att ger mig in i något som inte känns rätt. Den senaste tiden har jag dock träffat på några intressanta "objekt ", men det har inte lett till någonting annat än vänskap. För varje gång detta inträffar så börjar jag tvivla på om det verkligen stämmer. Känslan att allt går käpp rätt åt helvete. Frågan " vad fan är det för fel på mig ?" är något som konstant dyker upp. Är absolut inte desperat . Blir allt mer inställd på att leva som singel resten av livet. Det tar emot att behöva erkänna det , men så är det. Ta hand om det ni har.

ENSAMVAREN

2015-11-09 07:16

Ensam vargen sitter i sin lya. Hans kontaktnät ser utåt sett stort ut. Men i själva verket är han väldigt ensam . Väldigt få vill umgås med honom mer än nödvändigt. Han lever med en rädsla för att gå utanför dörren eftersom att vart han än går så ska en viss kategori komma med elaka kommentarer eftersom dr tror att det är på ett visst sätt. De skulle aldrig komma på tanken att ta reda på sanningen, för det är bekvämare att leva i en värd med osanning. En del säger åt honom att söka hjälp, men den hjälpen som behövs finns inte på denna planeten. Ska jag vara ärlig så är det en tidsfråga hur länge hen ska orka leva. Förr eller senare dyker tillfället upp där han ser möjligheten att få ett slut på detta ensamma liv.

Det var allt denna mörka måndagmorgonen.

DÅ VAR DET DAX IGEN

2015-11-08 20:14

Återigen har en myndighetsperson fattat ett beslut bakom ryggen på berörda parter. Tjänstemannen i fråga har vid flertalet tillfällen brustit i kommunikationen med en av de berörda parterna. Tjänstemannen har lovat att innan beslut fattas så ska flera alternativa lösningar ha presenterats. Innan detta är gjort har man nu fattat ett beslut som gör att den berörda parten ( där kommunikationen har brustit) kommer att drabbas/bestraffas väldigt hårt medan man till fullo dansar efter övriga inblandades pipa. Ändå säger man att det är bådas fel att situationen är som den är. Får det inte att gå ihopa riktigt.

Vad blir då kontentan ? Jo att den som blir straffad gör en väldigt stor förlust , både ekonomiskt och i kontakten med en del av omgivningen. Samma person sätts också i dålig dager hos alla i sitt nätverk. Personen i fråga kommer inte heller att kunna vistas i samma umgänge som han tidigare har gjort, vilket ju får till följd att han kommer att bli en totalt isolerad ensamvarg .vNär man inte ens kan gå till den lokala icabutiken utan att få elaka kommentarer från en viss kategori av personer som tror sig veta hur saker och ting ligger till. Vad de glömmer är att det finns 2 sidor på myntet.
Att fatta ett sådant beslut utan att ta hänsyn till att båda parter borde ta lika stor del av bestraffningen .

Tror att detta var allt för idag .

Föräldraskap

2015-11-04 11:41

Att en förälder blir förbjuden att kontakta sitt barn är ofta relaterat till brott. Dock är det inte alltid så. Det finns fall där barnet/tonåringen försöker att ta kommandot över föräldrarna och diktera alla villkor i familjen. När då man som förälder försöker stoppa detta, är den unga så intelligent att den kontaktar socialen och vill hävda att hen inte kan bo kvar hemma eftersom det inte funkar. Vad är det som inte funkar? Jo att hen inte lyckas ta kommandot över resten av familjen. Vad gör då socialen? Jo man fattar ett beslut att den unga inte ska bo kvar hemma och förbjuder föräldrarna att överhuvudtaget ta kontakt med den unga . I detta läge ifrågasätter man inte vad det är som inte funkar utan förutsätter att den unga talar sanning . Detta försätter föräldern i dålig dager hos omgivningen.

Detta kan vara en förklaring till att en del föräldrar inte mår så bra . Att fråntas möjligheten att ha en en bra relation till sitt barn/ tonåring.

Positivt tänkade

2015-10-15 07:03

Jag vet att positivt tänkade är viktigt. Jag vet också att brist på detta riskerar att ta positiv energi från omgivningen.
När allting går mot en och det mesta man försöker sig på går fel, då är det lättare sagt än gjort att tänka positivt.

Till er som inte tror mig kan jag bara säga att ni är hjärtligt välkomna att leva efter mina förutsättningar under en tid. Den som klarar detta under en längre tid utan några som helst negativa tankar är värda en stor eloge.

DENNA OVISSHET GÅR MIG PÅ NERVERNA

2015-10-13 02:44

Ja , det kan man väl säga. Senaste veckorna har kantats av åtskilliga sömnlösa nätter. När någonting har blivit löst så väntar snart nästa orosmoment runt hörnet. Många tankar har farit runt i mitt huvud senaste månaderna. Man får en reaktion på en handling som verkligen kom från hjärtat. Men vad menade hen egentligen. Ja, tankarna har som sagt varit många och ofta väldigt splittrade. Tur att de sömnlösa nätterna ofta klaffar väl in med mina lediga dagar.

En person skrev till mig i pm på Facebook "Du tänker mycket". Ja det må så vara att jag gör. Hen skulle bara veta vad tankarna handlar om. Det sägs att det någonstans finns någon för oss alla. Det är jag fullständigt övertygad om. Synd bara att det ska ta hela livet att hitta den som verkligen är rätt. Många gånger tror man att man hittat rätt, men under skalet döljer sig något helt annat än det man först såg.

Hur tar jag mig ur detta dilemma !

2015-07-27 04:28

Vem faaaaan klarar sig på 5000 när hyran är betald ? Möjligen en skuldfri ensamstående . Har man lånekostnader på 2400 i månaden ( banklån och studielån) finns således inte mycket kvar. Förvisso så har jag sådan tur att jag får studiemedel, underhållsbidrag och vårdbidrag för min son på 4000 till samt bostadsbidrag på 1400. Men de 3 förstnämnda har jag bara i 3 år till. Vad händer sedan? Jo följande, jag står med en inkomst på 15600 varje månad och har bostads och lånekostnader på minst 12000. Då kan ju den som inte är insatt i min situation tycka att " sök ett billigare boende då för h- vete." . Det är lättare sagt än gjort . Jag har nämligen efter min senaste skillsmässa skulder till kronofogden på 130000. Således så får jag inget annat boende så länge denna skuld finns kvar. Den ända möjligheten för mig att komma ur den väntande situationen är att jag på något sätt får hjälp att lösa skulderna till kronofogden OMGÅENDE. Jag vet att jag kanske begär för mycket , men detta är den enda möjligheten som jag har att rädda situationen . Jag ser ingen annan lösning på problemet. Förvisso så försöker jag att hitta ett annat jobb, men det är inte lätt att som oerfaren ta sig in i en ny bransch. Den spontana reaktionen från en del som hör detta är " sök hjälp". Men var ska jag söka hjälp ? Skuldsanering är inget alternativ, då man vid en sådan utgår ifrån existensminimum och min kostnader överskrider detta med råge. Det hjälper inte heller att jag blir tvångsinlagd på det stället där jag befann mig för en vecka sedan. För inte heller där så får jag den hjälp som jag verkligen behöver. Så frågan återstår , ska jag klara mig om 3 år. Många säger att det löser sig, men jag kan inte bara sitta stilla och tro att det löser sig. Jag måste ganska omgående ha fram en lösning på detta dilemma. M V H Mats Stolpskottet som inte är värd ett drägligt liv

Varför fortsätta ?

2015-07-09 12:04

Ja den frågan har jag ställt mig många gånger senaste året. Känslan av att inte vara kapabel till något. Spelar ingen roll vad jag gör så går det fel. Jag vet att det finns personer i mitt nätverk som skulle kunna ge mig hjälp för att lösa vissa saker, men viljan att ge den formen av hjälp finns inte. Det är bekvämare att se mig krypa runt i skiten och att ständigt kritisera allt jag gör. Så frågan återstår , Varför ska jag fortsätta.

ÄR DET BILLIGARE ATT PRODUCERA I MALMÖ ÄN I ÖVRIGA LANDET ?

2015-01-15 20:01

Läste i Sydsvenskan att 3:e plats vad gäller snittpriset på pizzor. Ställer mig genast frågan , vad är det som gör att det billigare att producera pizzor och Taxiresor ( bara för att nämns något) billigare i Malmö än i övriga landet. Priset för att producera de flesta varor och tjänster borde rimligtvis vara den samma oavsett var i vårt land det görs. Sedan finns det specialkompetens om krävs för att producera vissa varor och tjänster, dessa kan i vissa fall vara lokala, men di fallen jag nämnde ovan handlar knappast om någon specialkompetens .

Inte att förglömma så är det ju faktiskt så att man får vad man betalar för.

Blåögd och godtrogen

2015-01-01 22:17

Ja, jag måste tyvärr erkänna att jag varit alldeles för blåögd och godtrogen. Av naturen är jag en person som litar på andra människors ord. Tyvärr är det så att detta har utnyttjats och när det inte går längre, ja då passar inte gallocherna längre. I detta läge blir jag istället anklagad för att försöka luras men frågan man måste ställa är vem det egentligen är som försöker luras. Jag vill inte nämna några namn och hänga ut någon offentligt. Men när man blir uthängd på liknande sätt måste man ges möjlighet att försvara sig.

Jag har lärt mig av mina misstag och vi gått in i 2015 och livet går vidare.

Ny lag vad gäller prisinformation vad gäller taxi

2015-01-01 11:49

Från och med i dag gäller en ny lag som innebär att de taxichaufförer som kör en taxi med ett jämförpris på över 500:- , är skyldig att alltid lämna prisuppgift innan resan påbörjas. Denna ska vara skriftlig. De som har så högt jämförpris är oftast friåkare som inte tillhör någon beställningscentral.

Vad som nu återstår att göra är att stoppa dumpningen av priserna på taxi. Detta skulle innebära att de seriösa bolagen skulle kunnat ta ut de priser som behövs för att tex betala chaufförer lön enligt kollektivavtal.

I dag är det så att många taxibolag dumpar sin priser på bekostnad av ersättningar till åkare och chaufförer.

Ofta får jag frågan av kollegor , " vad gör transport åt detta ?". Eftersom anslutningsgraden till transport endast är 25% av de potentiella medlemmarna så har transport inte så stor kraft som krävs för att påverka denna situation. Hade däremot anslutningsgraden varit högre hade transport haft mycket mer att säga till om. Men tyvärr är det så att de flesta chaufförer ska låta andra göra jobbet och själva bara glida med på ett bananskal. Mitt svar till de som ställer frågan till mig brukar därför vara " vad gör du själv för att förbättra situationen?".

Nu är det slut gnällt för denna gången och jag önskar er alla ett gott 2015.

Hur kan det gå så långt ?

2014-11-21 15:51

För en tid sedan blev en chaufför på ett större taxibolag i Öresundsregionen avskedad med omedelbar verkan. Detta efter att han felaktigt debiterat taxibolagets kunder på ett stort belopp. Den aktuella chauffören hade inga problem att få arbete på ett konkurrerande bolag , då han uppgivit att han varit taxiåkare istället för anställd taxichaufför. Således så brydde sig den nya arbetsgivaren inte sig om att kolla referenser . För chaufförens egen skull hoppas jag att han lärt sig en läxa och inte gör om samma misstag.

Mannen med det vita benet

2014-08-13 20:20

Ja , den benämningen kommer jag att få efter denna sommar.

Den 21 maj vaknar jag av ömhet i ljumsken. Vis av erfarenhet relaterar jag detta till att feber är på gång. Men men, plikttrogen som jag är åker jag iväg till min praktikplats i Helsingborg. Redan när jag är i Lund så känner jag hur ömhet kommit i hela benet i stället . Väl på praktikplatsen så tar jag 2 alvedon och ringer till sjukvårdsupplysningen. Jag får rådet att åka till lasarettet i Helsingborg . Där tas ett antal prover och de kan konstatera att mina trombocyter är väldigt låga . Värdet var 5 och de ska normalt ligga på 150-200. De kunde också konstatera en infektion i kroppen. Så de beslutar att jag ska bli inlagd. När jag ligger där och väntar på en plats på en avdelning så märker jag en kraftigt ökande rodnad på min höger vad. Jag påtalar detta för personalen och ett nytt beslut fattas om en akutoperation för att säkerställa att det inte är något allvarligt. Efter 2,5-3 timmar på operationsbordet kan man konstatera att det inte var allvarligare infektion och att infektionen "bara" satt i se yttersta delarna. Dagen efter blir jag flyttad till infektionen i Malmö , där jag får stanna i en vecka. Efter detta följde en sjukskrivning i 3 veckor. Trots detta lyckades jag klara min examen till fastighetsförvaltare i juni.

Ännu i dag är jag 2,5 månad efter har jag benet lindat upp till knäet , så mitt höger ben har inte fått lika mycket färg som övriga kroppen.

Vad hände då med mina blodvärden? Ja det är ett kapitel för sig . Trombocyterna vill inte stabilisera sig utan envisas med att ligga kvar på en låg nivå. Förnärvarande tar jag 70mg cortison dagligen. Man provade med att ge mig behandling genom dropp men detta var verkningslöst. Så nu är det spruta i magen en gång i veckan som gäller.

Detta tillsammans med allt annat som hänt senaste 8 månaderna känns väldigt jobbigt. Men vem fan har sagt att livet ska bara lätt. Men nu kan det bara bli bättre.