RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-10 06:25:14

Vad ska vi ha för mat imorgon?

Laga mat från grunden snabbt med lite framförhållning!

Spröda kycklinglårbitar med Romansallad med dipp.

2018-12-09 20:37
Från admin
Fingerkäk ikväll som jag gjorde av benfria kycklinglår. Strimlade låren i fingertjocka remsor så gott det gick. Kryddade med en blandning av paprikapulver, salt, peppar och vitlökspulver. Vände sedan i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med lite salt. Lade över på ugnsplåt med bakplåtspapper och körde i 200 graders varmluftsugn, read more »

Fläskfilégryta med kokt ris

2018-12-09 11:07
Från admin
Det här är väl en variant på den klassiska kreolska grytan, men varför inte. Kryddade och mjölade fläskfiléskivor och stekte i smörolja i gryta. Tog upp och lade åt sidan när de fått färg runtom. Vred ner värmen något och tillsatte lök skuren i bitar, svart (fermenterad) vitlök, röd spetspaprika och strimlad vitkål. Fräste lätt read more »

Skal- och blötdjurspaella

2018-12-02 13:38
Från admin
Lätt som en plätt med ett paket färdigkokta ”frutti di mare” lagar man den här paellan. Fräste finskuren lök, vitlök och morot i olja och smör, tillsatte ris och lät det också fräsa med en stund innan jag tillsatte en skvätt skaldjursfond på flaska och lite vatten. Rörde om och lät sjuda, tillsatte mera vatten read more »

Mera av högreven från fjällko

2018-11-19 11:13
Från admin
Ja, det blev den andra tillagningen av den fina högreven från fjällko som jag berättade om senast. En klassisk tillagningar stek i ugnen efter det att jag brynt köttet i pannan på spisen kryddad med salt och nymalen svartpeppar. Körde i ugnen på 150 grader tills köttet kändes lagom stekt (låter kaxigt kanske). Använder du read more »

Högrev av fjällko – en delikat råvara!

2018-11-08 17:44
Från admin
Ojojoj vilket kött, fick förmånen att köpa kött från fjällko direkt på gården, Sjogsta i Teda mellan Enköping och Västerås. Jag har en viss böjelse för framdelskött så mitt val föll först och främst på högrev. Generellt en styckningsdetalj som är både välsmakande och användbar i olika tillagningar. Första förpackningen högrev delade jag i två read more »

Stekt mälargös, kokt potatis, romsås och frasiga grönkålschips.

2018-11-05 15:24
Från admin
Lätt och snabbt men ändå lite lyxigt. Ibland gör jag genvägssås, dvs kokar ner vatten och en buljongtärning av lämplig sort, låter den koka ner så det bara återstår en liten koncentrerad skvätt kvar i kastrullen, då häller jag på grädde och låter sjuda försiktigt så det blir en ganska tunn sås. Smakade av med read more »

Chili på rester av oxsvans

2018-10-31 17:35
Från admin
Det här blev en het lunchrätt av resterna från den bräserade oxsvansen. Hade redan plockat av köttet från resterna av de bräserade oxsvansbitarna medan de var ljumna, går ju mycket lättare då än om de är kylskåpskalla. Hällde helt enkelt ner köttresterna tillsammans med en burk avrunna och sköljda kikärtor i en kastrull, går ju read more »

Bräserad oxsvans med kokt delikatesspotatis i smörolja och persilade

2018-10-27 20:35
Från admin
Nu var det dags för oxsvans, känner suget efter riktigt genuint långkok mellan varven. Oxsvans är en höjdare för den innehåller så mycket must och power, dessvärre delar inte hustrun den här upplevelsen på samma sätt, vet inte om det är svansen som sådan som tar emot. Hon tycker i alla fall att såsen är read more »

Kokt Värmlandskorv med potatis och morötter samt senapscreme

2018-10-25 19:57
Från admin
Länge sedan jag köpte råkorv. Sköljde och pickade korven med en provnål och lät den sjuda i vatten, salt, korn av krydd- och svartpeppar, lagerblad och grönt från purjolök. Vände korven då och då. Serverade korven med lite av kokspadet med kokt potatis och morot samt senapscreme som jag rört samman av vanlig senap, fransk read more »

Stekt fläskkotlett med bön- och grönsakspanna

2018-10-25 19:48
Från admin
En riktigt god och trevlig ”mittiveckanmiddag”. I en panna stekte jag kotletterna i smörolja och kryddade med salt och svartpeppar från kvarn. I den andra pannan stekte jag morötter i cm-tjocka slantar, purjolök och broccolistjälkar i skivor, tillsatte lite buljong och lät det sjuda lätt under lite folie, tillsatte därefter broccolibuketter, en förpackning sköljda och read more »