RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-22 23:13:45

madeleine75

5563294663

2018-04-07 01:45

5563294663

blogga

2018-04-07 01:26

5563294663

Nu är det det lixom :-))))

2014-05-23 04:14

Nu är jag officiellt Team Leader på Tele2 Arenan, YES i did it så stolt över mig själv. Fick det pga att man såg mig och min kompitens, för att jag är jag och den jag är :-))))) Ja jag skulle ju uppdatera oftare lovade jag, men det händer ju så mycket nu att jag inte ens själv hänger med :-)))) Faktiskt bara posetiva saker så det känns ju som att det håller på att vända i mitt liv. Jag älskar mitt liv just nu och jag mår så bra, njuter av varje secund som passerar. Tror inte jag nånsin har mått såhär bra i mitt liv, är så stolt när jag tänker på vad jag har åstakommit under mina 38 år. Det bästa och som jag är mest stolt över är ju mina två fantastiska och underbara barn <3 Vilka starka och fina personligheter dom har fått tack vare mig. Dom är som natt och dag men fan vad jag älskar dom<3 Finns ingen kärlek som är så stark och kravlös som bara växer för varje dag. För det är mina, mitt det jag har skapat och det en mor skulle kunna gå över lik för. Mina barn beskriver mig som en krigarmamma för är det nått jag har gjort så är det att kriga för mina barn och deras rättigheter.

Att vara ensamstående mamma till två barn med diagnoser är/har varit en kamp, en kamp mot alla. Fördommar, anklagelser och misstänksamhet är bara förnamnet. Kämpa mot alla som ska vara inblandade i barnens nätverk från tidig ålder har varit en kamp. Dagis som har motarbetat en när man vill att dom ska samverka med bvc för utredning av ens barn. Blivit anklagad för att man är ung ensamstående mor som vill ha bokstavsbarn och få bidrag och som utan grund har gjort orosanmälningar till Socialtjänsten för att min son hade livlig fantasi istället för att samverka med mig och Bvc. Två gamla damer som utan kunskap och trångsynthet dömde mig, men när jag var klar med min sons utredningar och hade papprerna i handen besökte jag den förskolan och dom två gamla damerna och la korten på bordet och tackade dom för att dom motarbetade mig och faktiskt tog två år av min sons liv. Hade dom samverkat hade han kunnat få stöd och hjälp tidigare. Dom blev helt paff när jag kom till förskolan och ännu mer paffa när det vissade sig att Deniz har 3 diagnoser.

Idag är det Söndag :-))))

2014-05-11 17:22

Japp idag är det söndag men inte som dom andra söndagarna, för idag är jag lycklig och full med energi.

Varför jo därför att på en vecka så har det vänt för mig till så mycket posetivt i mitt liv   

Jag har blivit befodrad och ska gå utbildning till Teamleader på Tele 2 Arenan den 19/5 och jag har redan vid 2 tillfällen fått provat på och visst det är så mycket mera ansvar men så kul :-)))) Nu har jag även blivit tilldelad en egen enhet på Tele 2 Arenan JIPPI det betyder att jag ska ansvara för en utav pubarna på plan 4 och ha ansvar över 6 kassor 3 kockar och 2 runners vid varje evenemang    Ett stort ansvar men så roligt :-)

Sen så fick jag ett annat erbjudande igår    och det var en kollega till mig som har jobbat på lyxkryssning som tyckte jag skulle passa att jobba där och hon ska ge mig alla uppgifter imorgon och jag får använda henne som referens. Vilket erbjudande fatta åka och jobba på världen runtresa i några månader det är ju en dröm   


Sen ska jag uppfylla en av mina drömmar nu i sommar Jag ska åka på TOMORROWLAND i Kroatsien   och dansa till mina idoler till Djs :-)))


Jag är i Extas just nu :-)  Kul att få skriva av sig lite av det som man mår bra av. Nä nu ska jag laga lite middag och det blir korvstroganoff med ris mums Sen ska jag nog göra lite naglar på mig ;-)))

Ha det bäst alla kram


Glömde ju detta :-)))))

2014-05-08 02:26

Jo jag glömde ju att säga att jag faktiskt för fjärde och sista gången fyllde i min tattoo som jag har på insidan av långfingret på höger hand idag, så nu hoppas jag det sitter   Vill ni veta vad det står??

Håll i er hahaha " Karma is a Bitch " Bildbevis kommer här 


Jo en annan rolig sak var oxå att när vi var inne i en krimskrams butik i Farsta såg jag att Karma sybolen har blivit jätteinne på smycken, så jag frågar lite fint expertisen vad symbolen betyde varpå hon svarade mig "forever"????

Say What?? Eehhh nä sa jag det där är en symbol som står för Karma hahaha Aha säger hon det hade jag ingen aning om för mina chefer har sagt att det symboliserar Forever! Jag rekomenderade henne att googla och tala om för sina chefer att dom marknasför en symbol som är helig för mig men har ingen aning om vad den står för Skandal. hon blev tacksam för infon och lovade sätta sina chefer på plats hahahaha Bildbevis: detta står alltså ej för Forever utan för Karma 

Texten är ditskriven vilket är passande men symbolens betydelse står för Karma, alltid kan man lära någon något nytt eller så får man lära sig nått nytt :-))))


Så med det sagt natti natti på er :-)))))

Vilken underbar dag :-))))))

2014-05-08 00:35

Idag har jag haft en mycket givande dag :-))

Började med att jag vaknade på ett strålande humör :-)   Åkte till Farsta för att möta min älskade vän Camilla och på bussen så var det en äldre herre som satte sig brevid mig och frågade mig vad jag gjorde på min mobil varpå jag svarade att jag var inne på F.B och kollade mina evenemang och han skrattade gott och sa att han inte förstod sig på sånt men att han av sina barnabarn hade hört talas om F.B    Han frågade om jag var bjuden på nått evenemang och jag sa att det blir man hela tiden och att jag skulle gå på Summerbrust i Juni och att man dansar under bar himmel   

Han frågade mig om han och hans fru kunde få följa med mig för det var nått dom aldrig hade upplevt :-) Han var 89 år och hans fru var 85 år. Gulligt tycker jag   

Han frågade vad jag jobbar med och jag sa att jag jobbar inom hemtjänst och har gjort det i 13 år. Vi började diskutera hemtjänsten och han och hans fru (även hon var med på bussen och satt framför oss) var så tacksamma att dom fortfarande var så pass friska att dom slapp att ha hemtjänst för dom har inte hört så posetiva saker om hemtjänsten tyvärr. Jag personligen har väl inte heller så goda nyheter vad gäller dagens hemtjänst att tillföra, det är ju inte som när jag började för 13 år sen precis, då man faktiskt hade tid för kunderna och prioreterade den sociala biten något mer än som det ser ut idag, insattser och inget mer därtill. Får inte ens dra en kam genom håret på din kund om det inte står i uppdraget, eller stanna 5 min extra om det är nån som mår dåligt av nån anledning etc etc Detta är våran äldreomsorg idag 2014 och jag tycker att det är skandal det är ju människor med hjärta och själ precis som du och jag och som faktiskt har byggt upp vårat land och bör behandlas med största omsorg och respekt. Enligt våran S.O.L lag så står det att det är den enskildes behov och intregritet som esluten om insattser ska tillgodoses i första hand. Kan inte se att den tillgodoses nånstans utifrån vård och omsorgsbiten, insattser idag är "gör det som står på schemat och ingenting mer däröver" dvs in och ut ärenden som vi inom vården kallar det i den enskildes egna hem.... Sen är det inte så att man kan tillgodose den enskildes behov när allt är utsatt på tid heller, det är ju inte kunden som bestämmer vilken tid insattsen ska utföras, eller hur lång tid insattsen får ta. Som det heter i kommunen så är det ju shablomtider. Lika tid för samma insatts oavsett vilket omsorgsbehov du har....

Återigen kundens vårdbehov? Jo tjena nä det är kommunens tid= pengar inget annat! Eller denna kommentar från kommunerna är ju fin, om inte hemtjänstens insattser räcker till så kan väl anhöriga hjälpa till....Man är väl inte anhörig för att bli vårdare till sina föräldrar när det finns resurser i samhället som finansieras av skattepengar? Anhöriga ska väl vara anhöriga som kommer och fikar, firar högtider, stöttar och finns tillhand som barn och barnbarn eller?

Om man är under 65 år och har ett vårdbehov som är mer än 20 timmar per vecka så är man berättig personlig assistans och det kan ju se olika ut beroende på vad man har för vårdbehov och vad man får för besliut från F.K vissa har ju dygnet runt assistans och hjälp med allt vad gäller ens vanliga vardag med städ,tvätt handling,personlig hygien osv osv Så jag fattar inte vad skillnaden är efter att man blir 65 + Blir man friskare då?? Finns kanske nån som är klokare än jag som har ett svar på mina frågor.


Nåväl nu fick jag ur mig det och jag står för varenda ord jag har skrivit för det är tyvärr våran bittra sanning av vårat samhälle idag!


Just det jag ska fortsätta min fantastiska dag ju med min vän Camilla i Farsta, Dom invigde ju den nya Ica butiken där idag och såklart vi var där :-) Man fick ju en Godibag om man handlade :-) Måste ju erkänna att det var värt :-)

I den fick man ett packet makaroner, en ölkorv, en påse jordnötter, en chokladkaka 70 % och en handtvål märket "bliw" blåbär    . Sen gick jag förbi det nya Apoteket intill för att hämta min medicin (receptbelagd) åh vips fick jag en Godibag där med    Mycket nöjd med innehållet Apolivas duschcreme, apotekets tandkräm, apolivas deodorant, apolivas cerat, Ren ansiktsmask och Eucerin dag kräm och en check med 20 % rabatt på apotekets egna produkter :-) Mycket bra jobbat Apoteket ni får 10 poäng av mig   

Sen åt vi lunch Jag och Camilla på ett Cafe, Cesarsallad blev det och den var jättegod :-)) Jag har nämligen gått upp i vikt ( är bara posetiv till det ) så jag behöver ju inte överdriva som jag har kunnat gjort tidigare med allt gott som finns på denna jord. Jag är faktiskt (konstigt nog ) supernöjd att jag lagt på mig 10 kilo i vikt och tro det eller ej det har lagt sig precis där jag behövt det lilla extra    Jag ser sund och frisk ut nu :-)

Ja sen till det som var pricken över Iet idag :-) Jag jobbar ju extra på Tele 2 Arenan under matcher och event och idag så var jag bokad och skulle stå i djudgårdspuben nere på plan 4 men innan dess så skulle jag slussa mina medarbetare till deras enheter, tro det eller ej för det är rätt så komplicerat att ta sig upp och runt arenan till dom olika Kioskerna, Pubarna och Fast food. Vi har ju 3 plan som vi jobbar på. Nåväl jag kommer in och står och tjatrar lite med en kollega och byter om då min mobil ringer varpå det är en av mina Teamleaders som säger att våran Supervicer vill prata med mig, ups tänker jag varpå min Supervicer beordrar mig att vara Teamleader över en egen enhet Fastfood idag    Oki doki svarar jag och tänkte för mig själv nu har jag min chans JIPPI

Det gick inte helt smärtfritt att vara Teamleader men jag grejade det, och jag var riktigt nöjd över mitt uppdrag

och utförande idag :-) Jag fick även ett samtal påväg hem av min Supervice att han har rekomenderat mig att få bli Teamleader i fortsättningen :-))))) Tack B är jag inte BÄST :-))))) Japp så har min fantastiska dag varit och jag ville bara dela den med er och tack för att jag fick det :-.) Nu inta skönhetssömnsläge och se vad morgondagen har att erbjuda :-))) Kanske en lika lyckad dag, vem vet???? Natti natti   

Kombo :-)

2014-04-30 11:53

Idag så kan jag berätta att jag har gått och blivit med Kombo hahaha 

Det betyder alltså att jag har fått en inneboende och det är ingen mindre än min bästa kompis som 

är Kille ;-) Ja just det bästa kompis och inget annat. Jag menar jag ligger ju inte med mina tjejkompisar så varför skulle jag göra det med mina manliga kompisar??

Det är helt stört vad många människor går omkring med en massa fördommar hela tiden och är små moralkakor...

Innan du anklagar mig om du nu känner mig så borde du veta mina moraler och principer och är det så att du nånstans glömt bort det så fråga mig gärna innan du dömmer mig! För jag blir både ledsen och besviken när man anklagar eller dömmer mig innan man frågar hur,när,var eller vad!

Min bästa killkompis har jag känt sen min tonårstid och vi har haft skitkul tillsammans:-) Sen har man hamnat på skilda vägar mellan åren men alltid har våra vägar korsats nånstans, och ingen av oss tänker nått annat om varandra än som bror och syster. Därför känns det så tryggt att han faktiskt bor hära som min bästa vän :-)

Jag menar han har ju sitt liv och jag har ju mitt men vi finns alltid där för varandra om vi skulle behöva  


Så min filosofi om att det skulle vara bäst att flytta ihop med en tjejkompis för man kan varandra utan och innan

och vi skulle förstå varandra så bra ÄR DÖD, det går med sin bästa killkomis oxå   

 Så nu är det officiellt   

Valborg = storhelg

2014-04-29 23:38

Imorgon är det valbolg då ska man umgås och äta något för att sen vandra ner till brassan 

och kolla på Elden! Eller snarare det är så det ska vara eller förväntas vara.

När barnen växte upp så gjorde man ju alltid så för deras skull det var inget annat alternativ.

Men nu när dom är stora och gör sina grejer så känns det jättekonstigt för mig för vad ska jag 

göra?

Jag måste ju lixom inte hålla mig till det som förväntas göra, känns lite som att jag tappar det

här med traditionerna helt och hållet även om jag igentligen har svårt att fira dom pga dåliga 

erfarenheter från min egna barndom. Tror det är därför som jag har firat dom med barnen som

man bör göra och försökt att dom ska ha med sig fina och bra minnen av dom.

Mina barns far var ju från Turkiet så för honom har det aldrig varit ett måste att fira svenska

traditioner men han har vid flera tillfällen varit med för barnen skull och har tyckt att det varit bra 

för att barnen kan ju få det bästa utifrån två kulturer/ religoner. Och det har ju uppskattats att

han har funnits där för barnen skull :-)

Min sista pojkvän som jag var tillsammans med i fem år hade en förmåga att göra en så stor grej av det här med traditioner så jag kände en sån prestationsångest inför varje att det slutade med att jag ställde till med en situation varje gång som slutade i kaos tuvärr! Nått påminde mig om min barndom som fick mig att bete mig illa :-(


Där ser man vad gamalt groll kan ställa till det för en i framtiden... Man får en känsla av nått som inte känns bra men man kan inte sätta fingret på vad det är och då känns det riktigt jobbigt och ju närmare man kommer situationen dessto mera växer ångesten och då handlar man utifrån den och det slutar nästan alltid i kaos.

Det är nog därför det är så viktigt att bearbeta saker så att man inte bara förtränger dom så att dom läggs på hög!


En annan sak som jag oxå har tänkt mycket på den sista tiden är varför jag nästan helt har slutat att umgås med tjejer. Jag har haft så många kompisar genom alla dessa år mest vänninor och det slutar alltid på samma sätt, dom snackar skit bakom ryggen på en eller blir sura för någon skitsaker eller stör sig på en på ett eller annat sätt, man blir anklagad osv osv jag har nog hundra olika situationer som jag kan berätta men det hjälps ju inte nu. Har iallafall för mig själv tänkt igenom alla situationer och analyserat dom och kommit fram till att det är fan inte jag som har problem med dom, eller är orsaken till att det blev som det blev, eller har gjort nått fel. Slut citatet är att tjejer har problem med mig av nån anledning, så jag umgås bara med mina killkompisar nu förtiden och det är mycket skönare blir lixom inte så kompliserat eller så mycket skvaller, ytligheter eller skitsnack. Nån som håller med?


Jag är för diskution om det är nån som tänker eller känner annorlunda :-) Skönt ibland att få lite mothugg :-)


Nä nu ska jag nanna kudden och få min skönhetssömn :-) Natti natti alla

Vilken dag :-))))))

2014-04-24 18:20

Jag måste ju säga att jag är lyckligt lottad vad gäller mina riktiga vänner ;-))))

Idag kom 2 st av dom Camilla och Jonna :-) Dom har hjälpt mig att rensa i min källare och sorterat 

allt som inte skulle kastas i kartonger, och allt jag ska sälja på loppis har vi sorterat och allt som skulle

till röda korset har skickats iväg :-) och allt skit jag har samlat på mig har kastats hahaha för jag har ju

väldigt svårt att kasta saker hahaha samlar gärna på mig allt och inget :-))) Men det var både terapi och med nostalgi 

att rensa ut     .


Jag har nog alltid varit så att jag sparar på allt, nästan eller alltid i överflöd av allt. Tror att det har varit en 

överlevnads grej och ju rörigare det har varit hemma har ju speglat mitt röriga inre eller är det kliniskt rent hemma 

så har det speglat min ilska eller att jag är väldigt sårbar. Tro det eller ej men jag har under min tid som sjukskriven lärt mig att skåda mina olika beteenden och koppla dom till min vardag eller välbefinnande, lite som KBT typ.

Man kan inte vara perfekt och upprätthålla alla olika fasader man bygger upp som typ Fröken duktig, fröken viktig,

fröken mamma, fröken flickvän, fröken pedant osv osv Förr eller senare så spricker fasaden och vad händer då med

en själv??? Man tappar hela sin identitet allt du har alltid varit... Det är då det kallas att man går in i väggen! Man förlorar sig själv och allt man har trott på om sig själv. Sen ska man försöka ta sig ur sitt förlorade jag och hitta ett

sätt att försöka bygga upp sin nya identitet med som i mitt fall då 2 nya diagnoser, försöka bortse diagnoserna och hitta mig och sen pusselbit för pusselbit se vad som är diagnoserna och vad som är Madeleine. 

37 år har passerat i mitt liv och plötsligt får jag inte vara manisk längre för det är inte ok, manin är ett skadligt beteende för mig??? Men jag älskar ju att vara manisk det är ju då jag är högpristerande juuuu. Och att jag har jobbat 2 st heltidstjänster i perioder och kanske sovit 2 timmar per natt och kämpat för mina 2 barn som har 3 diagnoser var va ju inget konstigt eftersom det var så mitt liv såg ut, det var ju min vardag. Till det så hör det ju oxå att jag var ju expert på att ta på mig olika roller i mina arbeten som tex arbetsledare, arbetsplatsombud, elev och praktikansvarig bara för att nämna några st. Sen i det privata så ska du ju vara en exemplarisk vän, exemplarisk flickvän, exemplarisk hundägare osv osv Det finns ju liksom inget stopp....


Återkommer om en stund för jag måste ut med mina hundar    

Äntligen :-)

2014-04-24 01:22

Äntligen så har jag kommit hem    Har suttit barnvakt åt mina vänner/kollegors 3 underbara små barn. Dom är 7,4 och 3 år. Jag har passat dom nu vid några tillfällen och även fast jag själv har 2 st stora barn som jag själv har uppfostrat och tagit hand om så märker jag att ibland så är jag helt loost haha. Allt är så förändrat sen mina barn var små, då man faktiskt var ute i parken och lekte, gungade. Eller om man var hemma så lekte barnen med leksaker, målade, lekte med lera eller ritade. Nä idag så leker barnen redan från tidig ålder samma lekar som vi föräldrar, med tekniska saker Ipad, datan eller mobilen och sist men inte minst Tv.... 

Skrämmande utveckling det har blivit   


Javisst tittade mina barn oxå på tv och video och det var Astrid Lindgrens filmer som gällde, landet för länge sen och lejonkungen. Men då skulle det regna ute eller som på lördag och söndags mornar kunde dom få se en film.

Barn vet ju i dagsläge inte ens hur man är social med sina kamrater eller skriva hela meningar utan att förkorta orden som man gör i chatsnack...

Nä jag gillar inte den utvecklingen som den här generationens barn får växa upp i!


Jag uppmanar alla föräldrar att tänker på vad mycket era barn får gå miste om i utvecklingen

om ni inte är uppmärksamma på att tekniken tar över barnen som ger barnen svårigheter som 

man kan motverka bara genom att vara uppmärksam och uppmuntra barnen till att vara just barn

och att dom ska leka, måla , klättra mm


Nu ska jag inte nattens underbara sömn :-)))) Natti natti   

Nu är jag tillbaka för att stanna :-)

2014-04-23 14:05

Som jag skrev i rubriken så är jag här för att stanna, jag har lovat mig själv att göra ett inlägg minst per dag :-)

Har tänkt på det hur länge som helst och jag har även försökt ett antal gånger, men alltid har det varit så att det har kommit svåra motgångar emellan som har gjort att jag har lagt mig själv och mina behov åt sidan. Det är så mycket som jag vill blogga om men framför allt om min vardag, mina tankar, mina känslor på gott och ont, mina intressen och mina erfarenheter :-)

Jag är ju trots allt hela 38 år och har ju massa med saker som jag har gått igenom under dessa år, massa med erfarenheter som jag vill dela med mig om, som jag tror att många känner igen sig i och kan ta lärdom av :-)

Jag har varit barn, tonåring, i förhållande, vuxen, fått barn osv osv


Jag har aldrig kunnat följa nån blogg och jag har aldrig skådat en blogg heller!

Vill ju inte vara som alla andra utan vill ju att min blogg ska identifiera mig ;-)


Nu är jag på banan igen och det känns jättebra så here i come kära blogg :-))))))


Fortsättning.....

2012-09-08 10:54

Situationen har iallafall starkt påverkat våran trygghet för varandra som vi byggt upp tillsammans och den starka kärlek en vi kände för varadra har verkligen påverkats åt det negativa hållet från din sida! Trots att jag många grr har sagt till dig att när jag då sa dom här hemska orden ang mina barn mm,att jag vid det tillfället inte var vid mina sinnesfulla bruk och att jag inte menade det jag sa då utan att jag sa det pga att jag trodde att mina  barn skulle bli omhändertagna av soc pga S.E anmälningar till soc där hon på inga grunder anklagar mig för att vara en missbrukare av alla dess slag du kan tänka dig, och att mina barn far illa av mitt missbruk på alla sätt hon kan komma på, jag har ett hem av missär, ingen mat till mina barn, och att mina barn på olika sett far illa i sin hemmamiljö tillsammans med mig. I första anmälan till Socmyndigheterna så uttrycker hon om att hon vill ha vårdnaden om min dotter,och tar upp att jag skulle få runt 16000:- i vårdbidrag för mina barn tillsammans pga deras diagnoser! Hon säger även till min dotter att hon inte tror att min dotter har ADHD el något annat, utan påstår att jag bara har hittat på det och att hon äter medicin i onödan! Min dotter rymmde hemifrån i slutet av maj månad pga en konflikt mellan henne och mig, vanligtvis brukar hon gå hem till sin barndomsvän och lugna ner sig, för att sedan komma hem dagen efter och då brukar vi oftast tillsammans kunna reda ut den konflikten som vi hade dagen innan.Men den här gången i slutet av maj då jag och min dotter hade en koflikt så kom hon inte hem dagen efter el terorriserade mig med sms! Denna gång så drog hon hem till sin faster som gjorde allt i sin makt för att försöka manipulera min dotter om vilken hemsk människa jag var! Det spelade ingen roll om dom var hemma eller om dom var eller befann sig i offentligt sammanhang el med min dotters andra släktingar, vänner el i vilka som helst andra sammanhang där min dotters faster fick uttrume att diskutera mig, min dotters faster verkade ha ett stort behov av att diskutera mig inför min dotter, alltid i ett förnedra och kränkande syfte om mig som person och människa! Varför vi blev ovänner från början var för att hennes bror,mina barns far gjorde inbrott hos oss i oktober 2011 och stal blandanat våra bärbara datorer,kontanter,mediciner,guld mm! Det hemska var att våran gemensamma son var hemma och låg i säng vid det tillfället som hans egna far stal våra saker. Jag polisanmäler honom barnens far och samtidigt som jag begär ett besöksförbud på våra barn! I samma veva så skriver jag en notis på facebook ang vårat rättsystem som inte är rättvisst nånstans,varpå mina barns faster ringer upp mig och säger upp våran vänskap pga hon tycker indirekt tycker att jag har hängt ut hennes bror på F.B pga att jag gjorde ett inlägg vad jag tycker om det svenska rättsystemet. Sen har hon anmält mig till Sociala myndigheter, polisen,F.K, mina barns läkare mm. Hoppas att hon ruttnar i helvetet!

Vet inte riktigt vad som händer????

2012-09-08 07:24

Är totalt förvirrad... Både dag som natt...Jag förväntas vara Madeleine som kan det...klarar det... fixar detta....mmm

Ah det var den jag var innan jag krasade totalt! Jag vill inte kalla det som en sjukdom, snarare ett beetende som jag lider av som kallas Bipolär! Jag har genom mina är varit hos olika läkare som har diagnoserat min som "i krissituation" el "djupt depprimerad" el lider av Trauma,,,, Osv Osv

37 år senare får man veta sin diagnos Du är Bipolär... Tack äntligen så har jag ett namn och en diagnos på det som jag har lidigt av och ett sk beetende (vill ej BENÄMNA detta som en sjukdom) som mina anhöriga har ifrågasatt många grr.Jag tror att jag själv har för höga krav på mig själv och att jag tror att allmänheten förväntar sig  mera av mig än det jag idag orkar pristera. Många i min närhet frågar mig vad jag gör hela dagarna nu när jag är sjukskriven, Ärligt talat så gör jag allt och inget, vill göra så mycket men orkar inte ens att prestera 10% av alla mina tankar el ideer... Många tycker att det skulle vara soft att vara sjukskriven ett tag, herregud vad dom skulle hinna med mycket osv...

Sanningen är den att det är ett rent helvete att vara sjukskriven, dessutom får jag ingenting gjort fast jag vill och att jag grundligt planerar min morgondag! Allt beror på sömnens kvalite, dagens planering, min egen lust,min motivation denna dag och min självkänsla och styrka just denna dag! Vill inte göra en stor grej över detta inlägg, bara att ni ska veta att när jag delar detta inlägg, så rinner mina tårarna obehindrat på mina kinder... Jag kan idag relatera och se att vissa beetenden som jag har sagt el som jag har gjort är inte jag, utan det är en del av Bipolär. På något sätt känner jag berövad på 20 år av mitt liv, saker jag har gjort el ord som jag har sagt, som har blivit konsekvenser för mig som jag kunde ha gjort ogjort el som jag kunnat omformelerat på annat sätt, så att ingen av dom jag älskar skulle farit illa just då och där.... Jag älskar mina barn och en annan människa, nu idag så förstår jag honom fullständigt att han tvivlar på mig som kvinna, och mina äkta känslor för honom och att han är väldigt sårad av mitt beetende och velande fram och tillbaka. Vill bara tala om att jag älskar dig Ricardo av hela mitt hjärta och att du är min enda och stora kärlek, jag ber inte dig om en förlåtelse el en medömkan från dig utifrån detta inlägg, vill bara att du ska ha all min kärlek i ditt hjärta och att jag erkänner att jag är orsaken till våran komplierade och otrygga situation som vi har idag!Jag önskar av hela mitt hjärta och själ att jag hade gjort ett annat beslut idag som inte hade påverkat vårat förhållande så pass negativt som det är idag, men gjort är gjort och min största önskan är att du Ricardo ska förstå mig och mitt beslut där och då,som enbart var baserad på en otrolig rädsla från mig att jag skulle förlora vårdnaden om mina barn utifrån anmälan till socialen som S.E hade gjort på falska grunder! Nu vet Jag bättre att det kommer inte hända eftersom att hon ej är trovärdig i myndigheternas ögon! Fort.....

Nu ska jag uppdatera oftare, nästan varje dag faktiskt :-))

2012-04-14 23:27

Nu är jag tillbaka efter ett uppehåll på ca 8 veckor! När jag startade min blögg så hade jag ett löfte till mig själv och det var att skriva lite varje dag och dela med mig om mina tankar, händelser och känslor :-)) Nu gick det inte riktigt som jag hade tänkt mig, som jag har nämt i tidigare inlägg så var min hund dräcktig och fick 10 st underbara friska valpar :-))) 14 dagar senare får min hund mjölkstockning i ena spenan som ej ger sig, vilket resulterade i att bröstet sprack på henne så att vi fick åka till vetrinären och där hon fick opereras. Hon fick äta antibiotika och smärtstillande, så hade dom gjorde ett drenage på bröstet så att varet och blodet skulle rinna ut. Det innebar att hon inte fick vara med valparna pga stygnen och att det var farligt att dom diade henne med tanke på att medicinerna går ut i mjölken.

Så vi fick inhandla nappflaskor och mjölkersättning till valparna och dia alla 10 varanan timme och dessutom stimmulera dom så att dom kunde kissa och bajsa... När dom var ca 4 veckor så började jag ge dom valpfoder blandat med välling och det resulterade till att en av våra valpar blev så hård i magen så att han inte kunde gå utan kröp. Ner med honom till vetrinären som inte kunde hitta nått fel på honom phuuu

Så att ha en försäkring på sitt husdjur är ett måste för man vet aldrig när olyckan eller oturen är framme! Har man inte tecknat en försäkring på sitt husdjur så blir det väldigt dyrt och det är nått du ska betala på plats, finns inget som heter faktura på djurklinikerna!!!! Valparna föddes den 15/2 2012 och det blev 7 st tikar och 3 st hanar, så söta och underbara <3 Nu den 12/4 2012 så var dom plötsligt 8 veckor och leveransklara :-((( Samma dag så kom min älskade vän Camilla och hjälpte mig ner med alla 10 valparna till kolartorps vetrinär för vaccination, chippning och vetrinärsbesiktning... Du är en ängel Camilla<3 Samma eftermiddag så flyttade 5 st av mina valpar till sina nya familjer!  På fredagen den 13/4 så flyttade våran underbara champanjefärgade valp, lilla Luna till Yasemins (min dotters pojkvän) Danilo :-))) Så nu har jag 4 st valpar kvar 3 st Tikar och en hane kvar<3. Sänder lite bilder så att ni får se dom små underverken <3 Skriver imorgon igen :-)))

Mitt delema!

2012-04-04 06:49

Ursäkta att jag inte har skrivit på ett tag och dethar sina förklaringar...

Somjag sist skrev så hade jag e havande hund somfick tio underbara så valpar :-))))

Det blev 3st små hanar och 7st små tikar. Efter 2veckorsåfickmin hund mjölkstockning

som vi försökte förebygga hemma med hjälp av massage och såvidare.

men hon fick opereras, vilket för ossbetydeatt vi fick mata 10 st valpar var 3 timme.

tänkte läggaut lite bilder p¨å valparna lite senare.

Bara sådär...

2012-02-11 00:55

Jag har ju berättat att jag har två st barn, kan tillägga två st med funktionshinder och handikapp. Min son som är 17 år gammal har ADHD, Asberger syndrom och tourett syndrom och det har fan inte varit lätt alla gånger. Fattar inte varför det inte finns en myndighet eller en folder med alla information om rättigheter,lagar, insatser mm för oss alla föräldrar som har ett barn eller flera barn med funktionhinder eller handikapp! Det är ju faktiskt vi tillsammans med barnet, pappor, myndigheterna, sjukvården, förskolor eller skolor, anhöriga och alla andra som faktiskt tillsammans ska genomgå denna otroliga påfrestande resa. Nån påstår något eller att föräldrarna själva börjar märka att deras barn avviker i sitt beteende och man slår larm och söker hjälp. Då brukar det påbörjas en sk utredning som ofta leder till en Diagnos. Men sen då?

Där står föräldrarna med ett intyg i handen som ett bevis på att deras barn har ett funktionshinder eller ett handikapp! Dom har även en skyldighet gentimot sitt barn att försöka förklara vad det innebär, så att barnet ska förstå att det finns anledningar till sitt konstiga agerande och sin otroliga känsla av att känna sig annorlunda och hela tiden få kämpa emot för att vara som alla andra och att förstå varför jag har ett avvikande beetende kontra mina kamrater. Först ska föräldrar tillsammans med sitt barn landa i allt detta och smälta det dom misstänkt och förstå alla indikationer som kommit från familj, vänner och omgivningen. Sen när man kommit ur den procesen så ska man även ta steget att berätta det för dom som man delar sin vårdnad med när det gäller sitt barn. Man kan bli bemött med förståelse men man ska oxå vara berädd på att inte alla har den förmågan. Okunskap är rädsla som kan ge ett sken av oförståelse och förakt. Då har man kommit så långt... Sen då?

Vart får man verktygen ifrån eller var hämtar man sin rätt till stöd och hjälp som förälder för att mäkta med och kunna hjälpa sitt barn med dess svårigheter?

Vem informerar er föräldrar om att detta har du rätt till eller härifrån kan du få råd och stöd, eller att det här finns och att det här har ditt barn rätt till,tex dom här resurserna finns som du har rätt att söka för att ditt barn ska får det lättare i tex skolan med att han eller hon ska kunna få rätt stöd för att klara sina mål och få bättre förutsättningar utifrån sina svårigheter,istället för att barnet hela tiden känner känslan av att dom misslyckas och känslan av att dom ofta känner sig missförstådda och annorlunda, oftast så ställs det för höga krav på barnen innan man har förståt deras problematik och gjort upp en handlingsplan om hur vi ska arbeta och kunna hjälpa barnet på bästa sätt så att barnet når det resultat som förväntas av barnet utifrån barnets takt och dennes egna förmåga.

Visste du t.ex att det finns två olika lagar som styr för barn med funktionshinder och handikapp?

Dom två lagar är dom som styr ditt barns rätt till hjälp och som kan hjälpa dig med olika insatser för ditt barn  beroende på vilket funktionshinder eller handikapp ditt barn har! Lagen om SOL är den som går in för barn med nedsatta funktionshinder. Lagen om LSS är för barn som har ett eller fler handikapp och eventuellt funktionshinder, på lss:en blir man tilldelad en biståndsbedömmare/kontaktperson som tillsammans med er föräldrar och barnet hjälper till att vägleda er utifrån hur behovet ser ut och vilka insatser barnet  behöver för behoven kan se väldigt olika ut hos varje enskilt barn och det enskilda barnets problematik.

Vårdbidrag är nått man som förälder har rätt att söka genom försäkringskassan, tex

Hur vet man då vad som är skillnaden på ett funktionshinder eller om det är ett handikapp? Eller under vilken lag går mitt barn under?

Den informationen får man läsa och ta reda på alldeles själv...

Blir man upplyst nånstans att om man har ett barn med funktionshinder eller handikapp så har man rätt att söka vårdbidrag genom försäkringskassan? För du vårdar ju faktikt ditt barn på din fritid och många gånger får du oxå avstå från saker som ditt barn inte klarar av, man kanske måste genomgå många olika behandlingar, eller barnet kan inte gå på fritids så du blir tvungen att sänka din sysselsättningsgrad på ditt arbete. Barnet kan inte lämnas utan uppsyn (för då händer det saker)mmm JAG skulle kunna dra hundra ex till, men ni är med på vad jag menar. Barnet kanske har svårt att befinna sig där det är mycket folk och hög ljudnivå, då har man rätt att söka färdtjänst.

Barnet har svårt med det sociala samspelet och har inga kompisar i skolan eller på sin fritid. Då finns det kortisverkamheter man kan söka till, där barnen träffar andra barn med liknande problematik och tränar på det sociala samspelet med utbildad personal. Och får oxå upp sin egen självkänsla genom att inte tro att man är ensam i samhället om sin problematik.

Jag fortsätter imorgon för nu har Jonh Blund kommit på besök hehe   Natti Natti alla ni som följer mina inlägg KRAM

Äntligen fick jag oxå med mitt inlägg ang Tarotkortens magi. Läs och begrunda!

2012-02-10 03:11

   Tarot


Medial vägledning i livets alla frågor!

I varje människas framtid lurar både sorg och glädje, motgång och framgång.
Att välja rätt väg genom livets laburint kan vara svårt.
I århundranden har vi människor använt oss av Tarotkortens mystiska förmåga
att vägleda och hjälpa oss.

Har du tankar, frågor eller funderingar kring ditt livsval i kärleken, arbete/studier,
framtiden, din hälsa mm

Hos mig får du en personlig konsultation, vägledning, råd och stöd.
Låt mig hjälpa dig att bli din vägvisare i livets alla frågor.
Seriös medial Tarottydare och medmänniska med tysnadsplikt.

Kontakta mig Madeleine Rahali på 0704404546
Reiki Healing, stöd/coaching, medial Tarottydare

Kan även göra detta på distans vid frågor kontakta mig per tele eller på mail
madde_rahali@hotmail.se

Nu äntligen kunde jag sätta in dn info jag ville ang Reiki Healing! Läs och b...

2012-02-10 02:46

   Reiki Healing!


Reiki Healing är från början en Japans Healingmetod, man menar sig
kunna påverka människans "energikropp" genom handpåläggning. Den 
som "healar" överför universal energi genom direkt eller indirekt berörning
till den som behandlas. Reiki fungerar "Helande" som lämnar dig stärkt och
harmonisk efteråt.  
Ordet "Reiki" betyder Universell livsenergi.
Det är definierat att vara den kraft som agerar och lever i all skapad materia.
Ordet REI beskriver den universella gränslösheten i denna energi.
Ordet KI är den vitala livskraft som flödar genom all levande ting.
KI kraften flödar genom kroppen i ett nätverk av olika meridianer och
kanaler.

                  Reiki Healing används bla till:

 • Att frigöra blockeringar av negativa energier
 • Vitalisera livskraften och balansera energierna i nervsystemet och 
 • därmed på sikt förebygga psykosomatisk disharmoni och sjukdom
 • Lindra obehag som orsakas av störningar i kroppsfunktionerna
 • Som smärtlindring, innan vanlig läkar eller sjukhusbehandling sätts in
 • Som först hjälpen i nödsituationer
 • Att hjälpa patienter att tillfriskna efter läkarbehandling och sjukhusvitselse
 • Att utveckla sin kroppsmedvetenhet och sin intuition
Reiki Healing är även en metod för personlig utveckling samt en Japansk
stressreducerande behandling. Behandlingen är mycket effektiv mot stress, 
men kan också hjälpa dig att sluta röka, ta bort sockersug, hjälpa dig att slappna
av, som en hjälp inför stressiga situationer etc etc
Reiki Healing är mycket mediativ och du kommer ner i djupavslappning, på så viss
får kropp och själ en chans till återhämtning och en läkningsprocess kan starta.
Kropp och själ blir i balans och du får tillgång till ny energi.
("Biverkningar") av Reiki Healing:
 • Maximal förbättring av din hälsa
 • Högre stresstolerans
 • Bättre koncentrationsförmåga
 • Bättre sömn 
 • Mera energi
 • Harmoni och balans i kropp och själ
En mycket bra behandling för dig som vill känna dig förankrad både i kropp,själ
och sinne.
Kontakta Madeleine Rahali 0704404546 Certifertiferad Reiki Healing

Katastrof!!!

2012-02-09 02:05
Jag kan inte sova, min hjärna går verkligen på högvarv på högriskvarv. Jag står inför stora beslut som har betydelse för min framtid! Ska man våga? Vad har jag att förlora? Grejar jag det här?Såhär är det jag jobbar heltid på hemtjänsten, där jag oxå ideellt jobbar som arbetsplatsombudOch arbetsmiljöombud. Jobbar som personlig assistent på deltid där jag oxå har en arbetsledarroll. Kom in på min distansutbildning i orginisation och ledarskapSom är en distansutbildning som faktiskt kräver disciplin😊 Har presic startat ett företag tillsammansMed en god vän till mig som är utbildad massör och jobbar även som Instruktör på olika gym och extra som personlig assistent. Jag är ju utbildad inom ReikiHealing och är en seriös tarottydare med tystnadsplikt och är 100%Medmänniska. Titta gärna in på vår hemsida www.onis.se och skrivGärna en kommentar i gästboken när du ändåKikar förbi. Vi finns även på hemsidan www.oasenwellnes.se förDet är av grundaren Marica som vi hyr ett behandlinsrum av.Nå hur ska jag få ihop allt? Jag har även två barn med olika funktionshinderOch handikapp + en hund som väntar valpar... Nån vänlig själ här ute som har Några kloka råd att ge mig hur jag ska märkta med allt ellerKomma med nått klokt råd vad jag ska prioritera? Kram så länge❤