RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-11-09 02:47:14

livetsomsingelmamma

den förra bloggen

2010-12-05 22:00

ja de senaste månaderna har jag bloggat på sidan:


livetsomsingelmamma.blogg.se


vet någon hur man får över de inläggen hit eller vice versa?


Tacksam för hjälp

I'm back!!

2010-12-05 21:49

Jag saknar denna bloggen. Ordentligt. Här är allt uppstrukturerat som jag vill ha det inte som den andra jag startade för att ersätta denna.


Så vad har hänt den senaste tiden?


Tindra har fyllt 1 år. Stora flickan nu. Jag har börjat studera och hon börjat på dagis. Jag håller fentriskt på att söka jobb men hittills utan resultat. Har någon något över så är jag intresserad.


Jag är mycket gladare. Har fått tillbaka livet och verkligen insett vad som är värdefullt och hur värdefull jag är.


Det är fortfarande inte bra emellan Tindras pappa och mig. Han är fortfarande lika tafatt. Han åker tom ner för att träffa andra i närheten men kommer inte inom oss. Så ja jag är besviken men lägger inte så mkt tid på det längre.


Hur har ni haft det? Är väl inte någon som är kvar här längre kanske men vem vet?


Kram på er alla! Nu ska här bloggas!!

Byta blogg

2010-09-22 22:11

Jag har nu beslutat mig för att byta blogg och lämna denna. Detta är ett avslutat kapitel. Nu är det slut på att hänga läpp. Nu ska jag leva i nuet och se framåt. Hänt är hänt, inget som kan förändras eller ångras endast accepteras.


Acceptans och förlåtelse är nog de bästa verktygen man har här i livet. Jag ska finna glädjen i allt och hur mycket jag än vill förändra det som hänt kommer det inte förändras och skulle det gjort det hade jag inte varit den människa jag är idag.


Tack för dessa månaderna och vill ni se min nya blogg så skriv en kommentar så skickar jag adressen till er!!


Hej då alla kära läsare!! 

Dags att rösta

2010-09-18 17:25

Ja imorgon ber det av och hoppas för allt i världen att det blir ändring där i riksdagen. Jag står inte ut en enda minut till att ha den regeringen vi har nu, eller iaf de som har majoritet. Vi i Sverige vill ha nästintill gratis vård, utmärkt skola, en chans till försörjning även om man står utan jobb. Ja då kan man inte fortsätta sänka skatterna. Ska vi ha råd med detta då måste skatten höjas. Sen samtidigt vad gör skillnaden med 29% vs 33%? Hur många kronor extra blir vi av med och vad får vi i stället?


Något jag kan bli förbannad över är att de som sitter i riksdagen har en månadslön på över 100'000 kr. Nog att de förtjänar en ordentlig lön men när går det till överdrift?


Vem var det som brände upp 100'000 kr? Gudrun Schyman? Nu är det ett tag sen men vad fan tänkte hon på? Kunde inte de pengarna gått till något vettigt?


Ja nu när jag lämnar in min röst så kommer jag gå därifrån  halvt om halvt nöjd för inget parti följer det jag står för utan min medelväg är det som får nöjas med.


Tråkigt men sant!


Saknar Göran Persson han var en person man faktiskt kunde se upp till. När ska det komma fram en likvärdig människa? Hoppas det är snart!!

Nu vill jag bara...

2010-09-17 21:41

Nu har jag väldigt stor lust att bara tömma sparkontot packa väskan och åka iväg, slippa ifrån allt som gör ont och endast engagera mig i det som får oss att må bra. Idag mår jag inte bra, långt ifrån och vad finns det att göra? Stanna kvar, gråta sig till sömns och hoppas att allt löser sig någon gång. Fan jag verkligen hatar detta. Jag måste bara få prata, berätta om allt jag varit med om. Allt som gör så fruktansvärt ont i mig så jag kan gå vidare men vem vågar jag säga något till? Orkar jag bry mig ifall jag trampar någon på tårna? Bryr jag mig om vad de tycker? Ja annars hade jag inte tänkt så förbannat mycket på det.


Jag är så förbannat trött på att folk dömer mig utan att veta fakta. Det gör så ont. Det gör verkligen ont att folk tror att jag lurat Tindras pappa till det här. Aldrig, aldrig i hela mitt liv skulle jag kunna göra något sådant.


Jag är så förbannat trött på att ställa upp för folk utan att få något tillbaka. Jag är så trött på att bli utnyttjad. Sluta spela en massa spel, vem är det ni försöker bevisa något för?


Fan, hjälp mig. Jag är helt slut. Snart är jag inne i väggen!

trött och hungrig

2010-09-15 22:00

Har haft mycket på gång idag så har blivit fel med maten så nu sitter jag här hungrig men vet inte vad jag ska äta. Visst är det irriterande?


Min lilla Tindra, hon är verkligen så himla liten. Hon kommer nog aldrig växa ikapp sina jämnåriga "kompisar" När tom bebisar som är nästan 1/2 år yngre har växt förbi henne då undrar man ifall jag ger henne mat någon gång.


Ja mat får hon, hon äter som en häst och ändå går hon ner. Visserlligen inte så mycket men ändå. Hon ska ju gå upp. För någon annan mamma kan detta säkert vara en bagatell men för mig är det en stor sak. För på något sätt känns det som ett misslyckande från min sida att hon inte går upp.


Vad lätt det är att trycka ner sig själv eller att bli nedtryckt av någon annan. Idag så fick jag reda på att folk har förutfattade meningar om varför jag och Tindras pappa inte bor ihop. Jag är inte oanständig. Vi hade ett förhållande. Han var med under hela graviditeten och tyckte det skulle bli jätte roligt att bilda familj men när hon väl kom tyckte han inte det var så himla kul.


Jag har inte lurat in honom i något. Det skulle aldrig falla mig in. Han är bara inte intresserad av att ta det stora ansvaret som en förälder har och det har inget med mig att göra. Det är hans val att ge upp och skita i det. Det har resulterat i att jag skiter i honom för han kommer inte förändras så är det bara. Han vill leva som han gör utan något som helst ansvar på sina axlar!


Nu ska jag ta mig en macka!!

oskyldiga sms

2010-09-14 23:22

Ja visst är det mysigt att bara sitta och skriva sms med en kille även om man inte är intresserad av något mer än just att prata massa strunt över sms.


En kompis, kompis är det jag smsar med och det är superkul. Både han och jag vet att det aldrig kommer bli något mellan oss men just det är oskyldiga är så mysigt. Lockar fram små leenden åt mest ingenting... :)


Nu är det värsta ifall han inte är på samma väglängd som jag tror att han är... Ja det återstå att se. Den dagen, den sorgen...


Nu är det läggdags för även mig. Så god natt alla!!

Varför jag inte läser andra mammabloggar

2010-09-14 22:12

Ja har gått och tänkt på det ett tag nu. En mammablogg läser jag men det är för att vi var gravida samtidigt. Men annars så nej. Jag är helt enkelt avundsjuk på alla dessa mammor som har hittat en vettig pappa till sitt/sina barn. Men vad har jag?


Så för att jag inte ska dyka längre ner i nån ond spiral undviker jag detta. Jag hejar på alla andra mammor, men jag kan tyvärr inte gå in på er blogg för det gör för ont. Förlåt men det är helt enkelt sanningen.


Nu har jag det sagt och hoppas ingen tar illa vid sig! 

Sommarklädd i höstväder!

2010-09-14 15:04

Det var sånt fint väder igår så jag drog på mig kort kjol och såna där halva leggins och fy vad jag frös sen när jag gick ut men stolt som man är går man inte tillbaka in och klär på sig mer. Så det blev en kall promenad in till stan i förmiddags. :)


Tindra har varit super snorig i över en vecka nu och under den tiden har det ploppat upp 3 tänder och en till är på väg. Fantastiskt nu bits hon ordentligt :)


Så nu får jag hoppas det lugnar ner sig ett tag haha!


Blir inte så mycket mer spännande idag. Ska ta och städa och fixa tvätten sen imorgon ska jag och Tindra ha superroligt, fullspäckat nästan hela dagen :)


Kram på er alla!!

Aldrig mer igen

2010-09-13 21:54

Aldrig mer vill jag se ut som jag gjorde innan. Aldrig mer ska vågen stå på 3 siffrigt. Aldrig mer. Fy och usch så hemskt det var. Jag vill aldrig må så dåligt igen att jag går upp så mycket. För det var precis vad jag gjorde, mådde riktigt dåligt. Jag vill inte vara med om att träffa en sådan kille igen om jag så ska leva ensam resten av livet.


Jag vill umgås med människor som gör mig glad, som jag mår bra av. Ja det tycker jag alla ska göra!!


Måste byta skrivbordsbilden, det är en bild på när jag var som störst, vill inte bli påmind varje dag om det. Så idag ska jag ändra det till en bild där jag ser bra ut. En nytagen bild :)


Jag vill kunna röra på mig, inte vara hindrad av massa fett som är i vägen. Nu är det slut på tröstandet. Nu är min kropp till för att användas till det den är till för. Att ha roligt! Springa, leka! Aldrig mer tjockis!

Det smärtar i hjärtat

2010-09-13 20:59

Åhh det gör så ont i en när Tindra inte vill somna på kvällen utan ligger och gnäller sig till sömns. Inget hjälper utan att hon behöver gnälla. Nu sover hon i alla fall tog nästan en timme idag. Brukar gå på 5 min annars.


Hon är fortfarande förkyld och okrar inte så mycket om dagarna utan sover rätt så mycket. Men när hon väl är i gång så är hon som en orkan sen bara dippar det efter en kort stund.


Hoppas hon blir bra snart :)

mamma

2010-09-13 10:48

Tösen min har nu lärt sig att säga mamma. Oerhört stolt är jag och just nu hoppas jag att hon aldrig ska sluta säga det! :)

Det lilla äcklet!

2010-09-10 22:55

brorsan berättade att Tindras pappa hade lagt ut på facebook att han hade ett förhållande nu och att syrrans sambo att "gillat" detta och skrivit grattis till honom. Fy fan! Vilka äckel!


Nu har jag bara lust att göra något som bör vara osagt!


Lämna mig i fred!!

=)

2010-09-10 21:50

Ja idag är jag glad över mig själv att jag faktiskt såg till att skita i allas påstående och åsikter utan bara gjorde det för min skull och på mitt sätt.


Ska jag lyckas med allt jag vill kan jag inte hålla på att ge upp. Gör om gör rätt!


Nu är det lsut med ömkandet, vilket jag bevisade för mig själv igår! Även idag!


Hoppas ni alla har/har haft en trevlig fredagskväll!!

Ge upp...

2010-09-09 20:48

Varför ger jag upp vissa saker så lätt, varför är jag så feg?

Att bo hemma efter man gått ut gymnasiet

2010-09-08 22:49

Ja hur länge är det okej att bo hemma igentligen? Jag flyttade hemifrån när jag var 19 år. Ja på hösten efter jag tog studenten. Men det finns ju många människor som fortfarande bor hemma i min ålder och äldre. Men när man har jobb och lön, vill man inte flytta hemifrån?


Vill man inte kunna göra som man själv vill? Gå och komma när man själv känner för det. Bestämma själv när man ska städa, hur man vill ha det osv...


Jag kommer nog aldrig förstå de som bor kvar hemma efter 20 års ålder. Så hemskt bekvämt upplevde aldrig jag att det var. Visst maten stod alltid på bordet kl 17. Tvätten tvättade sig själv oftast och det enda som behövde städas var sitt egna rum. Jag upplevde det inte särskilt bekvämt när man kom hemtraskandes efter en utekväll 3 på natten.


Hur länge tycker ni det är okej att bo hemma? Är det jag som är otacksam kanske?

Kungarna av Tylösand

2010-09-08 22:18

Tittar på kanal 5, kungarna av tylösand. Nej, inget för mig. Fjortisar hela bunten. Dåligt självförtroende vill endast har uppmärksamhet. På det hela taget så känns det bara tragiskt att man ställer upp på ett sådant program när man är så gammal. Borde man inte festat klart då? Har man inte velat sluta göra bort sig?


När jag var 18, ja då gjorde jag en del korkade saker men sen samtidigt hur mogen var man på den tiden? Tänkte man efter före då? Men vid 21 års ålder ja då är det inte så spännande längre att stå och skrika, krypa fram och spy som en gris.


Det har inte så mycket med att jag har barn utan att man har provat på det nu och fått konsekvenserna. Hur mycket konsekvenser behöver en del innan de inser att det inte är lönt?


Alla människor är ju olika och så kommer det alltid att vara. Men när jag ser detta program kommer jag ändå se ut som ett frågetecken. Varför vill man förnedra sig själv?


Ha, ska jag fråga, vad har jag gjort mot mig själv igentligen? Inte inför en kamera iaf ;)


Vad tycker ni om det här programmet? Ris eller ros?

Snuvig bebis

2010-09-08 10:11

Japp idag är min lilla bebis riktigt snuvig och trött. Så nu blir det bulsa på med kläder sedan gå ut och somna tröttisen :)


Hoppas ni får en fin dag idag! Det ska vi ha i alla fall!!

Att få bestämma helt själv.

2010-09-07 21:15

Nu idag har jag bara ätit det jag velat ha. Som nu ikväll var sugen på scones till kvällsmat och gjorde scones. Helt klart värt det istället för att tänka att nej det är för mkt kcal i det... Fan ta er kcal.


Nu är jag absolut inte det minsta sugen eller hungrig på någonting för jag är nöjd. Jag har ätit det jag varit sugen på. :)


Lätt att jag ska fortsätta såhär!!


Pratade med pappa också nu ikväll och han var också orolig. Fan jag ger nog ut väldigt mycket signaler. Ändå känns det skönt att de bryr sig om mig men jag sitter ändå här och funderar på ifall jag verkligen varit så ledsen?


Visst jag upplever motgång efter motgång men dagligen har jag medgångar tack vare min lilla tjej. Det är hon som ser till så att solen lyser. Det är hon som ser till så att jag orkar dra mig upp ur sängen. Det är hon som gör livet värt att leva. Fullt ut.


Inget ska hindra oss från att leva fullt ut även om det är knapert för tillfället så ska det vändas och vi ska ha råd med det vi vill.


Fast det som börjar tära på mig nu är att vara själv. Det är jobbigt att inte ha någon att dela mina upplevelser med. Jag vill ha någon att "babbla" med!! :)


Du ensamstående mamma med för mkt tid eller liknande bara kontakta mig. Jag är alltid öppen för långa kafferep!! :)


Ta hand om er alla!!

Supersnabbt!

2010-09-07 16:15

Nu blir det bara att snabbt inlägg. Jag och Tindra ska in till stan och titta lite. Gunga lite på vägen hem också.


Pratade med mamma idag och syrran igår. De är lite oroliga för mig. Trodde det inte märktes så väl men har varit skönt att få prata av sig. Har inte svarat nu när Tindras farmor ringt. Orkar inte med den biten för tillfället. Hon får faktiskt ha förståelse att det inte är så himla lätt att ha dem dragandes efter en. Allra helst när de är som de är.


Nöjd över mig själv och bestämde igår för att lämna hela viktbiten. För helt enkelt hur bra mår jag av att hela tiden skälla på mig själv för att jag äter för mycket? Bestämde mig för att helt enkelt börja lyssna på kroppen. Är den törstig eller är den hungrig eller har jag bara tråkigt?


Sen får det bli som det blir med det hela. Bryr mig inte avsevärt längre. Låt mig få tycka om mig själv hur jag än ser ut!!


Provade mina "skinnyjeans" igår och de passade perfekt. Gick runt och mallade mig i lägenheten och kunde glädjande äntligen kan lämna tankarna på att bli av med "sambokilona" för nu är de helt enkelt borta.


Skönt!


Ska rensa ut garderoben me någon dag så jag bara har kläder där som passar och inget annat. Allt annat ska jag skänka eller sälja. Varför ska de ligga kvar i garderoben?


Nu ska vi sticka!! Ha det gött!!