RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-11-09 02:20:25

livetsommirakel

Flyttat!

2011-07-18 00:44

Såg att ni var en hel del som kommenterat och börjat följa denna bloggen, tänkte bara säga att jag inte varit inne på evigheter! Och det beror på att bloggen har flyttat till min egna hemsida - www.LivetSomMirakel.se där jag har kvar träningarna för häst, Irl och över nätet! Träningar för hund, IRL och över nätet! Jag har dagens mat (recept), vanlig bloggning, följ mina 3 hundar, gästbloggning och sjukt mycket mer! :)


Välkommen in till mig på min NYA sida! - www.LivetSomMirakel.se

Bloggen flyttar!!

2010-10-10 15:29

Ja ni läste rätt, bloggen kommer nu flytta ihop med min andra blogg, www.hemlosadjur.bloggplatsen.se och nya adressen är numera www.LivetSomMirakel.se ! (: Den är fortfarande inte helt iordningsfixad men jag kommer nu finnas där istället. Jag hoppas det kommer bli lite lättare för er att kunna hitta det ni söker och förhoppningsvis blir allt bättre på denna sidan.


Så kolla in där redan nu så ses vi där hädanefter, blir nått enstaka inlägg här bara men kommer hänvisa dit flera ggr, så vill ni hänga med mig nått mer, ja kom då in på www.livetsommirakel.se :)


Kram hej <3

Kattunge söker hem, AKUT!!!

2010-10-07 13:01

Kattunge på 2 veckor hittades idag i en ladgård. Behöver GENAST ett hem där någon kan flaskmata den. Om det finns en katta med ungar skulle detta vara ett STORT + för den lilla ungen. Om ingen hör av sig snarast så är hoppet tyvärr borta för den lilla ungen. Hör GENAST av er till mig så ger jag er mer kontakt info för att kontakta upphittaren!!

 

Ni når mig på kommentarer, mail (hemlosadjur@hotmail.se) eller bilddagboken (http://Hemlosadjur.bilddagboken.se)

 

Upphittarens bilddagbok är (http://LitenSvart.bilddagboken.se)

 

Kom igen nu! Rädda livet på denna lilla krabat!

Smala, tjocka eller lagom?

2010-10-06 15:53

Ja som dem flesta av er vet, så finns det en ganska, eller ja väldigt stor press på människor, främst ungdommar i dagens läge att man måste vara smal. Kolla till exempel på "Americas Next Top Model", dem mulliga "modellerna" ser ut.. precis som mig? pinnsmala, med bröst och lite höfter, ska inte en tjej ha bröst? Och en tjej med små bröster.. hur går det för dem när dem föder barn?

Och hur kan dem klassas som mulliga egentligen? Och dem "normala modellerna" ja hur ser inte dem ut? Det är ju bara skinn och ben på en del av dem... Men visst, ska inte klaga för mycket, Tyra är ganska bra på det endå, har sett en hel del sånna här program och i Tyras shower tar hon fram dem lite "mulligare" som "Normala" modeller, hon vill inte ha för smala modeller som en förebild för unga tjejer och det e jag positiv till! BRA TYRA!

men finns endå för många "krav" på att vi tjejer ska vara så smala som möjligt, och för att vara ett riktigt "kap" med den "perfekta" kroppen så verkar det som vi dessutom ska vara blonda med sjukt stora bröst? Om man ska kunna ha stora bröst så har man automatiskt lite mage, kan inte folk inse att det är vackert med kurvor?


Aja, nu fick ni en hel del, mest negativa tankar om detta från mitt hål, nu är det eran tur att dela med er av ERA tankar! ^^   

En gammal favorit bild på mig själv.. ^^

Plastikoperationer?

2010-10-05 14:48

Vad är egentligen plastikoperationer bra för? Tycker killar verkligen att du är snyggare för att du har botox, silikon och ja gud vet allt i din kropp. Och kanske viktigast av allt, mår du BÄTTRE av att slänga ut hundratusentals kronor på att förstora din bröst? Suga fett ur dina lår? Och spruta in botoz i dina osynliga rynkor, mår du verkligen BÄTTRE av detta? Och i sånna fall, varför mår du bättre av det? Är det fler killar som attraheras av dina stora onaturliga bröst?


Skulle vilja veta det verkliga syftet med att göra alla dessa operationer som finns att göra, själv föddes jag med "delad" överläpp och har fortfarande ärr efter detta, visst har jag verkligen retat mig, och verkligen hatat detta ärret, visst har jag det, och jag tänker inte förneka att jag också opererat läppen för att göra det lite bättre, MEN detta var INTE något jag betalade för, TVÄRTOM! Fick denna operation GRATIS pga att jag hade rätt till detta eftersom jag är ett "spaltbarn", då dem sydde ihop mig som liten så kunde dem ju inte rätta till det allt för mycket heller, och ärret är INTE borta helt men jag har lärt mig att leva med det och trvis faktiskt med mitt lilla ärr. Jag är vacker endå, och viktigast av allt, jag är jag, finns ingen som är som mig. Och tänk efter, har inte vi alla dem där små skönhetsfelen? Ett födelsemärke på kinden, en utåtpekande navel, en tå som är större än dem andra, ett utåtstående öra? och varför ska vi hata dessa små detaljer som gör oss alla unika? Älska ditt skönhetsfel för det är det som gör dig vacker!

parfymer

2010-10-02 15:17

Jag är nu lite nyfiken på vilken slags parfym ni använder? Och hur ska eran parfym dofta för att ni ska vilja köpa den?


Själv är min absoluta favoritparfym "So? Kiss me" och den köper jag på ÖoB för ca 90 kr. Jag verkligen älskar denna parfymen och blir helt fängslad av doften!

Nån mer som har denna parfym som favorit? ^


     

Hjälp djur utan hem!

2010-09-30 19:22

Jag verkligen brinner för att hjälpa djur utan hem, så därför har jag nu bestämt mig för att göra allt jag kan för att hjälpa så många som möjligt!

Har du ett djur du inte kan ha kvar av olika anledningar så hör av dig till mig! Jag lägger ut en bild (om du har), en text och sen vem vet? Kanske vi hittar ett nytt hem åt ditt lilla djur.

Samma visa om du själv söker ett djur, skicka en liten text om vad för djur, vad du har att erbjuda och lite sådant.

Skicka eran text och bild till you.are.mydream@hotmail.com och döp mejlet till hemlösa djur (:


  

MIn älskade lilla Ninja står för bilden (: <3

Dagns träning

2010-09-29 20:38

Dagens träning var bara för underbar! Grabben fick vila igår pga att jag har feber, idag tänkte jag bara ta en liten promenad faktiskt men då han var så ruskigt pigg så släppte jag han i paddocken och han for iväg, bockade, bockade och ja bockade lite till. Till slut kom han fram till mig och buffade på mig precis som "kom igen nu då! Lek med mig, snälla?!" så ja, jag lekte lite med han och det blev lite löslongering. Jag sprang med han och på kommando bytte han galopp och allt va bara kanon! Efter ca 30-40 minuters springade och lekande i paddocken och en väldigt svettig Milou började arbeta i form (löst som resten av passet) så belönade jag han med massa kärlek och sedan tog jag ut han på den först tänkta promenaden för att kola ner. Ytterliggare 20-30 minuter var vi inne i stallet och fleectäcket åkte på. Sedan fick han i lugn och ro njuta av sin kvällsmat med Chaplin till sällskap.


Här nedan följer lite bilder från dagen, och även en film.

För mer bilder se min bilddagbok (www.livetsommirakel.bilddagboken.se)         

Bildernas kvalité är lite sisådär, fotograferade samtidigt som jag gav Milou komandon. Plus att jag just nu inte har möjlighet att redigera bilderna. Men ni får en liten inblick i det i alla fall (:


Glöm inte kika in på (www.LivetSomMirakel.bilddagboken.se) för fler bilder! där kommer även länk till film upp ^^

Internet igen :D

2010-09-28 22:53

Jag har nu äntligen fått igång internet hemma så :D nu kommer jag vara online lite oftare och alltså mera aktiv. Men tycker faktiskt ni ska bli bättre på att fråga, kommentera och komma med förslag om vad ni väll läsa om! (:
Glöm inte att besöka min bilddagbok heller, har Hd - bilder där nu (:


Dagen har vart sådär, vart sjuk och vaknade med 39 graders feber.

Så blev att vara hemma, gick dock iväg till stalltjänsten på eftermiddagen, har ju Milou där nu denna veckan med så, han fick dock vila idag (: Imorgon e jag leeeedig, har bara ett studiebesök på hästsjukhuset här i skara och sen stalltjänsten då. Så blir att lunchfodra min och Josses häst och sen iväg till hästsjukhuset och sen stalltjänst och sen jobba killen, och sen kvällsfodra och sen hem x) haha rörigt va? ;)


Aja killen står för Bilden (:


  

Väntar

2010-09-27 14:36

Jag sitter just nu i skolan, slutade för längesen. Pluggat lite grann och är nu klar.. har en hel timme kvar tills stalltjänsten börjar.. ursh långtråkigt. Hinner ju inte gå hem emellan heller. Och mockade ute hos gulleponken (Milou) gjorde jag i morses på min 2-3 långa håltimma.. ja vad ska man hitta på nu då? Alla roliga sidor är ju spärrade på skolans datorer så lixom.. ja finns inget att göra.. inget alls -.-


Hoppas ni alla har lite roligare skoldagar än mig, har ju massa håltimmar överallt -.- trist!


Puss på er alla :*)


Bara jag?

2010-09-26 11:14

ja nu undrar jag, är det bara jag som har problem med bilddagboken? Seriöst, har försökt logga in i över en timma nu.. händer INGET! -.- börjar bli väldigt irriterande alltså, men men.. nu ska jag strax dra mig bort till stallet och lasta på lilla älsklings ponnyn (: <3

Men innan jag gör detta så tänkte jag bara säga till er, att min ena lilla kissekatt har nu hittat hit och skaffat en blogg (: På hennes blogg LivetsomBaltaz.bloggplatsen.se kommer ni kunna läsa om alla hyss och allt bus hon har för sig :p så vill ni fördjupa er i min ena katts liv? Ja följ då hennes blogg och skratta åt mig, åt henne eller bara bli förundrad över vad en katt kan göra! (:


Se you later alligator

Magen =/

2010-09-23 10:41

Ja som många av er säkert redan vet har ju min mage vart störd till och från i flera år. Det e nu konstaterat att jag har IBS, går inte in mer utförligt på detta men ah. Och när ett problem e löst, ja då kommer det flera. Haft detta problemet nu i ca 7 månader och går helst inte in på det, några av er vet det endå men vill INTE att ALLA ska få veta så acceptera detta tack.

I alla fall har jag lovat Johan att kolla upp detta så ja.. ska iväg och fixa detta nu sen när han slutat så han kommer med också.

Sen borde jag rida hästen, får se om jag orkar. Måste hem till skara i alla fall, får se därifrån sen om jag hinner tillbaka och sen tillbaka hem igen -.- om inte annat kan jag nog rida henne i morgon, lördag och kanske söndag innan jag slänger in Milou i transporten och kör han till skolan (: Ja det e sant, han ska bo med mig i Skara i en vecka när jag har stalltjänsten (: Aja, puss på er alla sålänge. Och du, jag lovar, snart är jag tillbaka på HELTID :D

Omplacerings djur

2010-09-14 14:13

Ja vad tycker ni egentligen om det här med hemlösa djur och omplacerings djur? Själv har jag alltid tatt djur från olika organisationer som djurens vänner eller av folk jag känner som inte kan ha kvar sitt djur av olika anledningar.

När jag tagit katter har det alltid varit av sådana som fått oönskade kattungar, har nu tagit min första katt av djurens vänner.

Hundar har alltid kommit från olika organisationer eller så har vi själva övertalat ägaren att överlåta hunden till oss.

Detta gäller även djur som kaniner, köpt 2 kaniner i hela mitt liv från zoo, alla andra kmr från folk som inte kunnat ha kvar.

Marsvin och hamstrar har dock varit köpta av uppfödare eller zoon, råttorna vi har nu köpte vi av min kille, eller ja, va väll mest terrariumet vi betalade för.

Men vad tycker du om detta? Ska man fortsätta köpa av uppfödare och uppmuntra att det avlas fram fler och fler djur när så många är hemlösa? Eller ska man göra som mig? Ta från organisationer och på så vis försöka reda upp balansen med djur här i världen? Dela med dig av din åsikt!

min älskade och saknade Blondie står för bilden (:   

förlåt :(

2010-09-14 14:00

Förlåt alla er trogna läsare, har inte vart aktiv alls, jag vet! Men nu ska jag försöka ändra på detta, har fortfarande inget internet i skara men har i alla fall en fungerande data, bara det är ett framsteg! ^^ aja, ska försöka fixa det där med internet också sen så jag kan blogga ordentligt.

Nu under denna tiden har det hänt en del, fast kanske inget direkt märkvärdigt? Vi har skaffat råttor som står hemma hos mamma, det var 3 stora och 4 ungar. En av ungarna e gul och den e min (: Han/hon heter Argust! ^^ haha! Kattungen efter Baltaz bor nu för tiden hos Johan och har det kanonbra, han e stor och superfin liten katt.
Baltaz bor hos mig i skara och försöker få mormors hund att fatta att hon vill leka, men det går inte så bra och Baltaz har inte vart sitt rätta jag sen hon blev

ensam katt så jag har nu kollat runt på djurens vänners sida och fixat en kattkompis!

En liten grå/svart dam, född i maj-10 och som kmr nu inom kort, kanske idag redan vem vet? Förhoppningsvis blir dessa 2 bästa kompisar och Baltaz blir sitt rätta jag igen (:

Bilder på denna nya mystiska dam kmr, kan tyvärr inte säga nått om hennes utseende mer än att hon ska vara svart/grå då jag själv inte sett henne så ja ska bli intressant att se hur hon ser ut.

Skolan går kanonbra förresten, skönt att det går frammåt på alla sätt och vis nu för tiden. Men ha det bäst alla, ni når mig på mailen eller på mobilen. Puss och Kram

inte uppdaterad

2010-08-23 20:55

Ja, som ni flesta kanske märkt har jag inte skrivit mycket alls sista tiden. Skolan har börjat så e i Skara hela tiden, har där inget internet för tillfället och har endå varken tid eller lust att sitta vid internet. Ska försöka skriva lite då och då när jag har tillfälle.

Tills dess får ni stå ut med väldigt få skrivna inlägg nu närmaste tiden och hoppas på att detta ändrar sig inom kort.


Skolstarten har varit bra, skönt att komma igång igen!


Och förövrigt, så är jag väldigt glad att jag har dig! Puss på dig underbaraste <3

Blir off!

2010-08-12 21:00

Har nu packat och gjort klart allt för avfärd.. åker imorgon.. Börjar på måndag morgon kl 7.. ghaa upp klockan 5 igen! Fast eftersom jag nu har sovplats i skara över veckan räcker det faktiskt med 05:30! :D underbart ^^ haha.. aja, ska va i stallet i 3 dagar, sen på torsdag börjar "riktiga" skolan.. och nu gäller det! Ta dig i kragen Emelie! jag MÅSTE klara av detta nu.. jag MÅSTE få dem betyg jag vill ha.. oavsett vad det kommer krävas så SKA jag klara det!  Så svårt kan det ju faktiskt inte vara endå.. om jag bara planerar och bestämmer mig så kommer allt gå kanon! (: Hoppas jag x)


happ, i alla fall nu till det jag skulle säga! Är i skara hela veckan och kommer hem till helge, och det e då jag kmr kunna bli aktiv här igen (: Så Se you later aligator ;)


glöm inte att jag finns på tele (: för er comviq nördar som mig ;9


  


Lilla jag pryder inlägget (: Glöm nu inte kommentera också! (:


Promenad med Tezzan!! <3

2010-08-12 17:28

Idag har Tezzan, med sin söta samojed Tozzy vart hemma hos mig :D dem kom runt 9:tiden.. vi tog en lååång promenad förbi kossorna och över åkrarna! (: Mysigt var det och hundarna skötte sig galant (: Sedan ca 1-2 timmar senare när vi kom hem tog vi varsin glass, och självklart fick hundarna dela på en med (: Sedan spelade jag och Tezzan Buzz Holywood medans hundarna vilade (: Efter det fick Tozzy leka med syrrans hund, Jasmin (: Sen fick Ninja vara med en stund också (: Sedan in igen, och hundarna fick mumsa på litet gott och sedan ut igen på en ny promenad, som också blev en lång promenad (A) haha! Denna gången ner till den "lilla" ån som blivit översvämmad och va ENORM och väldigt DJUP.. aja Ninja var glad och rusade i för att simma och hundarna verkligen njöt av att få bada och leka i lugn och ro! (: blev en hel del fina bilder och även ett par filmsnuttar faktiskt.. filmen finns ute på youtube och bilderna på min bilddagbok (: Länken till min bilddagbok hittar ni till h&o

Test

2010-08-12 17:03

okeej, för er andra som hänger på, ah framför allt bdb och liknande så vet ni att det finns många olika sorters "test" där man svarar på frågor och liknande. Själv roar jag mig och fördriver dötid med sådant när jag inte har bättre för mig.. Hittade ett, som typ.. ger lite bättre "inblick" i vem jag e kanske? så tänkte göra det här nu i detta inlägget.. och är det något mer ni undrar över så kan ni ju utnyttja NYA funktionen där ni LÄTT kan ställa era frågor till mig! (: Så ös på med era frågor bara (:


SKULLE DU HELST
1. pierca tungan eller läppen?- tungan (:
2. vara seriös eller oseriös? - beror på sammanhanget ju
3. Dricka grön eller röd mjölk? - röd!

4. Brinna upp eller drunkna? - drunkna
5. Umgås med dina föräldrar eller vänner?- vänner

SVARA ÄRLIGT
1. tycker du om någon nu? - ja (A)
2. har du skolkat? - nja.. ^^
3. varmt eller kallt? - varmt!

4. soligt eller regn? - sol!!

5. fanta eller cola? - Fanta (exotisk)

6. är du nyttig av dig? - ganska

OM MIG
1. vad heter du? - Emelie
2. syskon? - 4
3. Vart bor du? - sverige
4. Hur många barn vill du ha? - 1
5. Vill du gifta dig? - Nej

6. Favorit tid på dagen? - hmm..
7. Humör just nu? - stolt och glad :D

8. Sugen på just nu? - chocklad x)


HAR DU DE SENASTE 24 TIMMARNA
1. Pussat någon? - jao, tror det va inom 24 timmar?
2. Sjungit? - nej ^^

3. Blivit kramad? - ja
4. Känt dig fånig? - haha ja!
5. Saknat någon? - åja
6. Dansat galet? -  nej
7. klippt håret? - Nej
8. Gråtit? - nja, nästan i alla fall

GREJER
1. Har du blivit jagad av polisen någon gång? - nej
2. Har du en hund? - Jaaa ! :D
3. sover du helst ensam eller med någon? - haha.. ska vi verkligen ta upp det?;)
4. Tror du på spöken? - ja
5. Är du mörkrädd? - ibland så
6. Vad vill du ha just nu? - CHOOOOOCKLAD


KÄRLEK

1. Är du singel nu? - Nej
2. Föredrar du långa förhållanden istället för korta? - långa
3. Är du redo o satsa på ett seriöst förhållande nu? - jaa <3

4. Har du dumpat någon och sedan ångrat dig? - nhe

5. Har du någon gång varit riktigt svartsjuk? - ja :$
6. Har du hållt på med någon för att göra någon annan svartsjuk? - nej
7. Har du varit på en blind-date? - nepp
8. Sagt jag älskar dig till någon och verkligen menat de? - ja, varje gång jag sagt det
9. Saknar du någon av dina ex? - inte direkt

10. Somnat gråtande pga kärleken? - joo
11. Brukar du tänka på dina ex? - ibland
12. Nån kärlekslåt som påminner dig om någon? - jao

KOMPISAR

13. Har du nån bästa vän? - jag har flera faktiskt. :P
14. Är du ofta med dina vänner? - nja, beror på vad du menar med ofta?

15. Vad brukar ni hitta på? - allt möjligt (:

16. Kan du vara dig själv med dina kompisar? - ja
17. Vem vet mest om dig? - haha ! Syrran faktiskt.. konstigt nog

OM DIG

1. Hur gammal är du? - 17 snart
2. Hur lång är du? - 164 cm tror jag
3. Vart bor du? - Vara
4. Är du nöjd med ditt rum? - nja, kan ju alltid bli bättre men e väll inte så illa?
5. Villken är din riktiga hårfärg? - brun

6. Vad väger du? - hmm.. osäker men mallan 55-60 kg (:
7. Har du någon sjukdom? -  mentalt sjuk? :') haha nja skoja bara.. men jo det finns det allt

8. Är dina föräldrar skilda? - ja
9. Gillar du skolan? - faktiskt
10. Hur svarar du i telefonen? olika, men oftast "ah de e Emelie"

VAD

1. Åt du senast? - macka

2. Drack du senast? - fanta

3. Har du på fötterna? - strumpor (:

4. Lyssnar du på just nu?- min snarkande hund (:
5. Gillar du mest hos dig själv? -  hmm.. va väll håret innan jag klippte mig.. får la säga magen då x)


så, nått mer du undrar? :D just to ask :D puss på dig ! (:

fotograf?

2010-08-11 19:16

som många av er säkert vet så är jag en hobbyfotograf, fotar mest djur och natur och händelser i min närhet. Nu söker jag däremot nya erfarenheter och undrar om nån därute, självklart bara dem jag känner då jag inte tar några risker.. Men om nån av mina kära vänner har en hund eller nått, kanske vill bli fotade själva är intresserade kan ni väll höra av er till mig? :D jag fotar er gratis för erfarenhetens skull. Så vill du ha bilder på din hund? Eller kanske på dig och din häst tillsammans? :D maila mig så kan vi ju prata om det (: har inte så många redigerade bilder på min bilddagbok.. men som sakt jag behöver erfarenheten så :D hör av er! :D   


En liten bild jag fotat och redigerat (:

Övergång ponny - Stor häst

2010-08-12 17:00

Jag vet inte, om detta bara e min åsikt eller om det finns någon därute som håller med mig? I alla fall så nästan irriterar jag mig på ponnyryttare ibland. Dem som tänker, jag har 3 ponnyår kvar, är förstor för min nuvarande, vi säljer den och köper en lite större. Jo visst du har nytta för din nya ponny i 3 år, du kan fortsätta i tävlingsklassen för ponny i 3 år.. men till vilken nytta? Du skapar bara band till denna nya ponny som du snart måste sälja och köpa stor häst, varför inte köpa stor häst direkt? Du slipper bli ledsen och sälja din bästa vän väldigt fort igen i alla fall.. Sen vet jag att många ryttare inte skapar starka band till sina hästar, utan har dem endast för att lyckas bra på tävlingar.. detta tycker jag också e fel. Du kan inte bara ha hästen för det roliga lixom, skaffar du häst har du ett ansvar och du har en vän för alltid lixom.. men som sagt, e detta bara mina åsikter? Borde man uppoffra sina sista ponnyår och gå upp till storhäst? det e vad jag gjort.. har i stort sett alltid ridit stor häst för den delen med..  och jag ångrar inget alls! Rider ponny ibland och tränar mesta dels på stor häst och trivs kanon med detta!


Dela gärna med dig av dina åsikter, bjuder på en gammal bild på Flayen, en häst jag utbildade ett tag innan jag gick vidare till en annan som behövde mig mer! (:

glöm nu inte kommentera din åsikt, och vill du gästblogga? Läs inlägget som heter just gästblogga så  ser du mailen du ska skicka ditt inlägg till för att få det inlagt! (: