RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-07 10:05:10

Lisa La Rubias Egosida

Efterlängtad tegelsten

2018-12-06 14:07
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)


Det var ett tag sedan Lamentation (3 år) så jag har väntat länge på Tombland! Och nu förstår jag varför  jag har fått vänta så länge - det är en rejäl tegelsten som det måste ha tagit en hel del tid att skriva. Men nu är den här i alla fall - Amazon har levererat!

Det lär nog även ta ett tag att läsa igenom alla 850+ sidor (framförallt som den är så tung att jag nog inte orkar hålla den uppe i liggande ställning), så jag lär nog inte behöva några fler böcker på ett tag.

Andra dagen på Husby

2018-12-05 15:02
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)
Till skillnad mot gårdagen så har det varit riktigt trevligt väder idag. Och Husby visade sig från sin bästa sida.


Jag tyckte det var ett väldigt fint ställe överhuvudtaget och jag gillade inredningsdetaljerna lite här och var.


Sticksig klänning!
Efter att ha suttit innestängda hela förmiddagen med Jungianska teorier fick vi välja mellan yoga och en promenad före lunch. Jag hade faktiskt anmält mig till yogan men det vackra vädret fick mig att ändra mig och ta en promenad i stället. 


Maten har också varit bra de här dagarna - idag till lunch kyckling med bulgur och saffranssås.


Och så lite mer Jung, då! Vi hade i förväg fått fylla i ett frågeformulär för att komma fram till en personlighet och sen på internatet fick vi göra en självskattning av personlighetstyp och jag blev lite förvånad över att min självskattade profil och den genererade via enkäten stämde överens till punkt och pricka. Det hade jag faktiskt inte förväntat mig med tanke på att det finns 16 olika personlighetstyper att välja på!


Det var långa texter och förklaringar till de olika personligheterna och jag har inte hunnit läsa igenom allt än men jag minns att det vid min personlighetstyp stod "överdrivet materialistisk och nöjeslysten", så det verkar vara skrämmande pricksäkert.

Rum nr 13

2018-12-04 17:55
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)


Jag är på konferens med jobbet på Husby säteri och fick rum nr 13. Det tyckte jag var OK tills mina arbetskamrater började prata om att det spökar här och att man brukar hålla seanser på helgerna. Jag är säker på att rum nr 13 är alldeles extra hemsökt - och jag har hört mystiska ljud...


Vi har olika personlighetstyper som tema. Vi har redan gått igenom färg-metoden enligt Tomas Eriksson och där kom jag fram till att nog är svart. Imorgon ska jag få reda på vilken personlighetstyp jag är enligt JTI-metoden -    i alla fall om jag överlever natten...

Årets Amaryllis

2018-12-03 15:09
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)

Då var årets Amaryllis inhandlad på ÖoB för - tror jag - 39kr. Jag brukar ha lite otur med Amaryllisar - antingen slår de ut så fort jag får hem dem och är alldeles vissna lagom till jul eller också slår de inte ut alls eller åtminstone inte förrän tidigast i februari. Och det brukar inte spela någon roll om den är billig eller dyr, heller. Undantaget var förra året när jag köpte en underbart praktfull (och ganska dyr) Amaryllis i Gamla Linköping men dit blir för långt att åka i år. Jag sätter mitt hopp till min billiga blomma i stället.

Och nu när jag tittar närmare på den så ser jag att det faktiskt är tre knoppar på gång! Förhoppningsvis kommer en av dem att slå ut till jul i alla fall.


Julklappsvinsten

2018-12-02 17:10
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)
Jag var så nyfiken på vad jag hade vunnit i Lions julklappslotteri på Löfstad igår att jag öppnade paketet. Och däri var en ljusstake:


Synd, bara, att jag inte har några ljus i den storleken!

Julmarknad på Löfstad

2018-12-01 21:00
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)
När jag vaknade i morse så kände jag mig bättre än igår, så jag bestämde mig för att jag orkade med att åka med Ulrika och Ebba på vår traditionsenliga utflykt till julmarknaden på Löfstad. Och vi var nog inte de enda som hade fått den idén!

Och ni skulle se kön bakom bilen också!Det var som vanligt en väldigt bra julmarknad, alla våra favoritsäljare var där. Framförallt shoppade vi en hel del hos Fria Läroverken (som vanligt).


Vi hann även med en snabbsväng inne på slottet, där det som vanligt fanns kunniga och utklädda guider i varje rum. Sen var vi alla trötta (Ebba somnade i bilen på väg hem men jag lyckades hålla mig vaken) och åkte därifrån med våra inköp.


Och skörden blev rik: en vetelevain från Finbageriet Kamraterna, cocosbollar, praliner och franska pepparkakor från Fria Läroverken, citron- och vaniljmarmelad (jättegott, jag lovar!) från Börslycke gård, ekologiskt sköljmedel från Tvättika UF och ett mystiskt julpaket (en vinst i julklappslotteriet).


Jag är riktigt nöjd med mina inköp...

I väntan på Godot

2018-12-01 10:17
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)


Det var inga problem att hålla sig vaken under föreställningen av I väntan på Godot - som väntat. (Den traumatiska upplevelsen med Lupinerna börjar så sakteliga blekna bort.) Snygg scenografi, väldigt snygg ljussättning, ett bra manus och lysande skådisar såg till att man höll sig intresserad. Alltså riktigt bra teater! Efteråt började vi alla gäspa men det var då det. Jag kände mig också lite mindre hängig, hoppas det håller i sig...

I väntan på... att föreställningen ska börja

2018-11-30 18:45
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)
Jag har känt mig lite vissen idag, eller faktum är att det har kommit och gått i någon vecka eller så. Jag känner mig hängig men är inte snorig, hostig eller har ont i halsen. Däremot kanske jag har lite feber. Mystiskt!

Men i alla fall - jag har vilat (=försökt sova men det gick inte) någon timme efter jobbet och väntar nu på att I väntan på Godot ska börja. Hoppas jag inte somnar...


Superfynd

2018-11-29 16:19
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)

Min lunchpromenad idag tog mig till Ge för livet-loppisen. Det var mest för att jag skulle ha ett mål och jag letade inte efter något speciellt. Men så råkade jag hitta en korg med lite blandade solglasögon i. Och där hittade jag ett par Ray-Ban till det schangtila priset 20kr. Nu har ju jag redan ett antal, framförallt Ray-Ban, solisar och det är ett par vanliga Wayfarer (och förmodligen herr-) men Ray-Ban är Ray-Ban och 20 spänn är 20 spänn, så självklart köpte jag dem. Det blev lite diskussion när jag skulle betala och damen i kassan upptäckte vad det var hon höll på att sälja så billigt. Först ville hon inte sälja dem för 20kr men hon gav med sig när jag påpekade att det inte var mitt problem om deras personal slarvar med att kolla varorna.


Jag älskar att göra såna här superduper-fynd! Mitt favorit-superduper-fynd är fortfarande Hermès-sjalen jag köpte på Busfrö för 29kr men det här hamnar också på 10-i-topplistan.

Och det var antagligen för att jag var så nöjd med mitt fynd som jag lyckades motstå den självlysande renen för 599kr på ÖoB efteråt!


Shopping, soppa och spel

2018-11-28 20:59
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)
Det blev en liten extraordinär spelkväll idag när Maria, Annika, Jeanette och jag skulle testa TV-seriespelet som Jeanette hade fått i en månadsbox.


Vi var hemma hos mig och jag hade från början tänkt värma upp några Kelda-soppor åt oss men så kom jag på att jag ju hade ett recept på sötpotatissoppa som jag ville testa, så då blev det så.

Ett litet problem var ju att jag egentligen inte har någon bra soppgryta men det löste jag när jag åkte med Jeanette och handlade på Ica Maxi på lunchen idag. Det slank t o m ner en ny stekpanna i korgen också. 😀

Jag tror grytan kostade 149kr och stekpannan 199kr - eller tvärtom - men det kändes inte speciellt dyrt!
Och grytan visade sig passa alldeles utmärkt att göra sötpotatissoppa i. Det blev faktiskt riktigt ätbart!


Och för ovanlighetens skull när jag lagar mat så blev det inte för lite mat den här gången, utan tvärtom - jag fick ihop till fyra matlådor att frysa förutom de fyra portioner vi satte i oss. Och ändå var receptet till fyra personer - jag fattar ingenting...


Efter maten var det dags för te och för Annika, Maria och mig att bli totalt utklassade i TV-seriespelet av Jeanette. Jag fick inga frågor om de tv-serier jag ser eller har sett och kan någonting om (alltså Murdoch Mysteries, Project Runway, Antiques Road Trip eller Stargate SG-1/Atlantis) och i de fall jag faktiskt kunde någon fråga så var det någon annan som fick den.


Men lite kul var det när man faktiskt kunde svara på en fråga om en tv-serie som man aldrig sett bara för att man hört någon prata om den eller läst om den i någon tidning. Det var ett kul spel men lär nog inte bli någon favorit bland oss som är så dåliga på att se på tv.

Inga röda julnaglar

2018-11-27 15:06
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)


För första gången på säkert flera år kommer jag att ha julnaglar som inte ens har en endaste lite röd prick på sig, utan i stället blev det nya Tangier Dusk med lite, lite diskret glitter på två naglar på varje hand. Jag känner mig nästan lite civilt olydig...

Vego-mat

2018-11-26 14:46
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)


För några månader sen gick några av mina minderåriga grannar runt i huset med nån slags katalog där man kunde köpa saker och intäkterna gick till WWF (tror jag). Det råkade sammanfalla med en svag stund jag hade där jag fick för mig att jag skulle börja äta mer vegetariskt och eftersom det fanns en kokbok med vegetarisk kost så beställde jag den och glömde raskt bort det.

Och så i går kom de små liven och levererade boken och avkrävde mig på 179kr för det. Nu har ju lusten att laga vegetariskt gått över för länge sen men den kanske kommer tillbaka och en kokbok mer eller mindre gör nog ingen större skillnad i bokhyllan.

Ballongtrubbel

2018-11-25 15:13
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)
Den här helgen har jag faktiskt äntligen fått tummen ur och plockat ner mitt Halloween-pynt (så att det finns gott om plats för julpyntet som ska fram nästa helg). Som vanligt verkar det vara (= är det) mer att packa ner än det var att packa upp. Det tar i alla fall mer plats. En sak som tar betydligt större plats än när jag köpte den är min söta fladdermusballong.

Är han inte söt!Jag kan nämligen inte för mitt liv komma underfund med hur jag ska få ut luften ur den! Det fanns ju ett slags sugrör med i paketet som det gick riktigt bra att blåsa upp den med (syns längst ner till vänster här under) men ta mig f-n om jag fattar hur jag ska få ur luften igen!


Nån som vet? Eller är det så att det inte ska gå att få ur luften och att man måste smälla den? Det vore ju synd - jag hade tänkt ha den kvar till nästa år. Men går det inte på något annat sätt så får jag väl ta och sticka en nål i den...

Första snön

2018-11-24 19:37
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)
I morse när jag vaknade var det snö på mina takfönster! Och utanför såg det ut så här:


Äntligen snö! Ok, det var ju inte jättemycket och det mesta försvann ju med en gång men det kanske kommer mer. Jag älskar snö och vill ha massor av snö till jul, så hoppas, hoppas på mer.

Favorit i repris - Drottningsylt

2018-11-22 21:04
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)


För exakt åtta månader sedan var jag och såg Drottningsylt på soppteater och blev verkligen imponerad. Och jag tyckte riktigt synd om Maria som skulle ha varit med men som tyvärr fick förhinder. Därför blev jag extra glad när jag såg att den skulle komma tillbaka och bestämde mig för att jag ville följa med och se den igen. Och gissa vad, den var precis lika bra andra gången! Tre bra föreställningar, tre dagar i rad - det är så här livet är menat att levas.


Den här gången bjöds det inte på soppa så vi fick se till att skaffa oss mat själva - det blev burgare på Angry Bull - helt OK de också!


Det blå pianot

2018-11-21 21:42
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)

Efter det senaste bottennappet på Stora teatern är det ju knappt så man vill gå dit igen men Maria rekommenderade Det blå pianot och som tur var så lyssnade vi på henne.


Den har ju varit väldigt populär men vi hade turen att få biljetter till en av de många extraföreställningarna. Och trots att vi kom en halvtimme före start var det nästan fullt redan. Till slut lyckades vi hitta tre platser precis nedanför scenen.


Det var verkligen bra, som sagt, och det ger ju en väldigt intim känsla när skådespelarna vandrar omkring i lokalen under föreställningen. Jag vill se mer sånt här- mer Blå pianon och mindre Lupiner!


Månadens stand-up

2018-11-20 21:07
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)

Det kallades för föreläsning men stand-upföreställning hade nog passat lika bra! Johan Birath redogjorde för sina egna 10 budord på Världens Vackraste Dialekt och stundtals var det hysteriskt roligt och stundtals "bara" småroligt. Det är verkligen en trevlig idé, det här med Månadens föreläsning - och bara ett kvarter hemifrån mig! Hoppas det fortsätter länge...Jag passade förstås på att inhandla lite ny, spännande läsning också. Den här boken ser jag verkligen fram emot att läsa - om jag törs, förstås! 👻


Flyttdags på jobbet igen

2018-11-19 14:39
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)

Nu ska jag byta rum på jobbet igen! Eller, rättare sagt, jag ska få ett rum till eftersom jag ska byta till andra arbetsuppgifter på 50 %. Idag har jag varit och okulärbesiktat det nya rummet och det ser väl trevligt ut. Lite tomt - inget stök och inte en massa papper överallt men det lär jag snart råda bot på 😉

Hållbar söndagsmiddag

2018-11-18 19:54
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)

Den enda mat som blev över på spelkvällen i måndags var kokt mandelpotatis - allt annat försvann i ett nafs. Nu är ju inte jag så fena på matlagning att jag brukar kunna införliva överbliven mat i ett nytt kulinariskt mästerverk (som vissa jag känner!), så tyvärr brukar det bli lite (eller en hel del) matsvinn av det. Men den här gången kan jag stolt meddela att jag lyckades återvinna den överblivna potatisen! Skivad och stekt i smör blev den alldeles jättegod söndagsmiddag ihop med en karrékotlett (från frysen) och bearnaisesås som blev över från förra veckan (jag har lärt mig att bea håller i minst 14 dagar). Det kallar jag en hållbar måltid!

Beauty Box

2018-11-17 20:51
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)

Jag har aldrig prenumererat på en sån där månadens box där man får ett antal produkter för ett fast pris varje månad men jag förstår definitivt tjusningen med det. Själv blev jag oerhört upphetsad idag när jag var och hämtade ett paket från Lyko, trots att jag ju faktiskt har beställt grejerna själv. Lyko har haft utförsäljning på en hel del saker och jag passade på att klicka hem: mineralpuder, balsam, torrschampo och mascara. Nu minns jag inte vad varje sak kostade men jag tror det blev 330kr totalt. Det är väl antagligen vad en sån där månadsbox kostar och då får man ju alltid minst ett par saker man inte vill ha. I min box fanns det bara sånt jag ville ha...

Julmarknad på Ekenäs

2018-11-15 19:55
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)

Jag älskar julmarknader och ju fler desto bättre och idag var det dags för årets första (men inte sista, hoppas jag) julmarknad - på Ekenäs! Tyvärr är ju vädret med höst-/vårlikt än juligt men det regnade inte i alla fall - man får vara tacksam för det.

Det blev en hel del köpt, till att börja med lite getost:


Inte helt otippat - honung, denna variant med fläder- och champagnesmak:


Desto mer otippat - öl! Jag som inte ens dricker öl själv men jag tyckte flaskorna var så söta och man lär väl alltid få någon gäst framöver som vill ha öl.


Jag var faktiskt inte den enda som handlade - de andra shoppade också tappert.


Efter att vi hade gått omkring och gjort av med pengar i några timmar, gick vi och fikade på Slottscaféet.Efter att vi styrkt oss gick vi tillbaka till hantverkarnas lada och jag föll till föga och köpte den söta keramiktomten "Klumpen" som jag hade spanat in tidigare. (Inte för att jag behöver en tomte till men han var ju så söt!)


När vi kom dit var det fortfarande ljust men när vi började dra oss hemåt hade det börjat mörkna. Men slottet är ju vackert även i mörkret, framförallt när det lyses upp så fint.


Ulrika och jag tyckte vi gjorde oss riktigt bra med slottet som fond och Ulrika tog en selfie.Nästa julmarknad blir (om inget oförutsett inträffar) på Löfstad slott om några veckor.

Redo för vintern

2018-11-14 16:13
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)
 

"Mamelucker" hette det när jag var barn och det var sånt som bara små (flicke-)barn och gamla tanter använde när det var kallt ute. Och kanske har jag nått (eller kanske passerat) en vägkorsning i livet när jag nu har inhandlat, inte ett par, inte två par, inte ens tre par, utan inte mindre än sex par mamelucker på Bon Prix! (Fast de kallas inte mamelucker där, utan "långa underbyxor")

Det kan ju i och för sig vara så att det har skett en slags trendglidning och att det inte anses lika töntigt längre - jag får hoppas på det. I alla fall så passade jag alltså på att köpa alla (6) varianter som fanns - svarta med spets, svarta utan spets, vita (med spets), beige med och utan spets och grå med spets. Det var inget man blev ruinerad på, de kostade 99kr/3-pack.Men nu känner jag mig i alla fall rustad för en riktig fimbulvinter, ifall en sådan skulle vara nära förestående. Jag nästan hoppas på det!

Spelkväll igen

2018-11-12 21:47
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)
Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig... Jag hade tänkt fota hela processen med maten jag lagade till spelkvällen idag men glömde fullständigt bort det. Däremot kom jag ihåg att fota hur diskbänken såg ut efter att maten var uppäten:


Det blir några maskiner disk innan läggdags...

De goda nyheterna är att maten gick att äta i alla fall. De inte så goda nyheterna var att maten knappt räckte till oss alla. Igen! Trots att jag använde ett recept för åtta personer och vi bara var sju. Det var lika illa förra gången vi var hos mig, minns jag. Antingen är det något som inte stämmer med recepten jag använder eller så är mina vänner onormalt stora i maten. Nästa gång får jag använda ett recept för 12 personer - det ska väl i alla fall räcka!

(Tur att jag hade gott om godis att bjuda på - när de nu inte fick äta sig mätta på maten!)
I alla fall... så spelade vi Taboo, som jag tycker är riktigt roligt. Kul när spel som inte kommer ut så mycket får röra på sig lite.


Men nu är det nog dags att sätta på en maskin disk till!

Städhelg

2018-11-11 19:22
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)

Eftersom en av de få dagar på året då jag släpper in folk i lägenheten infaller på måndag har helgen som varit ägnats åt storstädning. Det har dammtorkats, dammsugits och våttorkats golv - inte ens en kriminaltekniker skulle kunna hitta ett dammkorn efter den här insatsen, det kan jag lova! (Däremot har jag faktiskt hoppat över att tvätta fönstren, även fast de nog borde tvättas. Jag räknas iskallt med att det är så mörkt imorgon kväll att alla tar för givet att anledningen till att det inte går att se ut genom fönstren är för att det är november.)

Det värsta med att ha gäster är att man känner att man måste städa men å andra sidan kan man behöva en liten knuff ibland - i alla fall jag!

Inredning på jobbet

2018-11-09 14:44
Från noreply@blogger.com (Lisa La Rubia)

Jag hade med mig mina gamla hattar (som "följde med" en hattask jag ropade in på en auktion för länge sen) till jobbet när vi fick i uppdrag att fixa till en aktivitet inför en temadag med fest för någon månad sen - och sen dess har jag inte kommit mig för att ta hem dem igen. Men faktum är att jag tycker de passar alldeles utmärkt där de står och hemma har jag ingen plats för dem, så jag tror de får vara kvar på jobbet!