RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-09 19:43:35

libya

Fryst Apelsinchokladcheesecake

2010-08-19 18:17

Denna cheesecake går väldigt snabbt att göra och är utmärkt att bjuda på.

 

Till botten behövs:

150 g digestivekaker 

50 g smör 

 

Krossa kakorna. Smält smöret. Häll det smälta smöret över kaksmulorna och blanda runt. Det ska bli som en smuldeg. Tryck ut degen i en cirkulär form ca 28 cm i diameter. Ställ en stund i frysen medans man gör fyllningen.

 

Fyllning: 

200g marabou apelsinkrokant 

3 dl vispgrädde 

300 g philadelphiaost

1 dl florsocker 

 

Vispa grädden i en bunke, men inte för hårt. I en annan bunke vispas osten och florsockret. Smält chokladen över vattenbad. Blanda i vispgrädden i ostblandningen, tillsätt den smälta chokladen. Häll fyllningen över botten och ställ minst 2 timmar i frysen innan servering.