RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-22 15:04:55

Jaktgolden till lydnad, jakt o bruks - kennel Khemosabi

Vi önskar alla en riktigt God Jul!

2018-12-24 14:16

 

Hoppas alla våra vänner och valpköpare får en riktigt härlig jul!


Här hemma går allt sin "gilla gång", som man brukar säga;-) "Inget nytt under solen" är ett annat uttryck man skulle kunna använda, annat än att jag har gett mig på något nytt - för något måste man ju sysselsätta sig med, särskilt den här årstiden.

Förra året vid den här tiden höll jag på som bäst med mina lerfiguriner, det höll jag på med väldigt intensivt i ett drygt halvår, sedan tröttnade jag totalt. Jag är dock glad att de blev väldigt uppskattade!

I år gör jag något helt annat - något som jag nog egentligen alltid velat prova på men aldrig kommit till skott med, nämligen att måla! Det blir en blandning av "acrylic pouring", som är jättebra för mig som inte har något vidare tålamod, och "vanlig" traditionell målning, mer eller mindre abstrakt. Har alltid haft lite svårt med abstrakt konst, men jag försöker lära mig att ta ut svängarna lite;-) Jag får väl se hur länge jag har lust att hålla på med det här, jag har ju en förmåga att tröttna men just nu är det kul! Här är ett litet smakprov...


               


Den här vågen blev en julklapp till min syster.

   

Boogie fyller 14 år!

2018-10-06 15:00

Grattis på 14-årsdagen, vår älskade lilla Boogie! Fantastiska lilla hund, som dansat genom livet på lätta tassar och fortfarande är vid god vigör och helt klar i sinnet - jag hoppas du får vara lika pigg och glad ett bra tag till! 


 


Vid ett par tillfällen det senaste året har jag nog trott att det kanske började närma sig slutet, då Boogie började bete sig som en "gammal hund" - ingen energi, gick sakta och verkade allmänt håglös. Det är ju inte alls likt henne, men varken jag eller veterinären hittade något fel på henne. Vi provade med smärtstillande (Rimadyl) i några dagar och det var som om det skedde ett mirakel, hon blev lika pigg och glad och spänstig som vanligt, i flera månader till! Galopp i skogen, hopp över stock och sten och nästan alltid långt före oss andra! Hon hänger med på allt och jag behöver aldrig fundera på om hon ska orka eller inte. Nu har jag alltid Rimadyl hemma, så om det skulle hända igen är det det första jag provar. Jag tror inte att det är något allvarligt fel på henne, då skulle hon ju inte repa sig så snabbt med smärtstillande och vara pigg jättelänge, så länge som ett halvår eller mer. En gammal hund kan ju få ont lite här och där utan att det är någon katastrof, det kan ju vara något så enkelt som en sträckning och kan man hjälpa till med lite smärtstillande är det ju bara att vara glad för det! Vi tar dagen som den kommer och får hon bara vara frisk så tror jag att vi kan hoppas på ett år till!


Boogie är sist kvar i sin kull nu, jag fick veta för ett par månader sedan att hennes danska syster Sacha hade fått somna in. Hennes husse Rasmus skickade ett sånt fint mail och tackade för alla underbara år han hade haft med sin "svenske prinsesse" och jag är så glad att hon fick ett så fantastiskt liv hos honom, som älskad familjehund och jaktkamrat. Jag vet precis hur det känns att förlora en älskad vän - jag har förlorat många - det är så tungt, men när den värsta sorgen har bleknat är det de ljusa stunderna man minns bäst, tack och lov.


Jag kan knappt fatta att Speed snart fyller 10 år, och likaså Soleil - vart tar alla år vägen? Och Piller är snart 7,5 - det är ju helt sjukt! Är det något allvarligt fel på mitt tidsbegrepp, eller vad? ;-)35,4 plusgrader...

2018-07-16 15:55

... har jag i skuggan på min altan just nu, det är fullkomligt olidligt! Vi har haft så hett - och torrt - hela sommaren att allt är uppbränt, inte ett grönt strå så långt ögat kan nå. Jag lider med bönder och djurägare som inte har foder till sina djur. Förra sommaren var ju också extremtorr så de har inga foderreserver heller:-(


Jag mår inte bra av sådan här värme, men tack och lov är hundarna pigga - även Boogie, som nu är 13 år och 9 månader gammal. Jag märker inte av att hon blir särskilt påverkad av värmen, men så är vi ju inte ute mitt på dagen när det är som varmast heller. Vi brukar gå i skogen på kvällarna när det har svalnat lite och då galopperar hon runt som vanligt, men igår kväll blev det faktiskt ingen skogspromenad, det var 30 grader vid 20-tiden och inte nämnvärt svalare senare heller. Nu ska det ju bli såhär hett hela veckan så vi kanske får gå på nätterna istället!


Det har inte hänt så värst mycket här hemma sedan jag uppdaterade i julas (!) men vi har iallafall fått lite tillökning i familjen, en liten dvärgpudel/chihuahuamix vid namn Mollie. En riktigt trevlig liten valp, som faktiskt imponerar på mig. Väldigt lyhörd och samarbetsvillig - och superglad, den lilla svansen går som en propeller för jämnan! Jag tycker hon är superduktig och glömmer oftast att hon bara är en valp, men så är det ju inte jag som sköter rumsrenheten heller, hon bor hos min dotter och mina barnbarn;-)

Några bilder på den lilla rufstufsen...

 

Dagen efter hemkomsten, tillsammans med min dotter och alla våra hundar (utom Soleil, som bor hos husse), som fisken i vattnet bland alla stora hundar redan andra dagen - imponerande!


 

Med min fina dotterdotter på hennes 18-årsdag


 

16 veckor gammal


Jag är valpvakt ibland och får känna på hur det är att ha en riktigt liten hund, det är ju bra eftersom jag har gått i dom tankarna ganska länge. Men jag har inte hittat en ras som jag vill ha, och jag är faktiskt inte helt och hållet "antiblandras" - det beror alldeles på vad det är för raser, och hur valparna är uppfödda, förstås. Lite skeptisk är jag dock emot de flesta småraser pga att många är väldigt skälliga, men Mollie verkar iallafall inte särskilt skällig - jag har hört ett enda skall på drygt två månader! Nu är hon 5 månader gammal så vi får väl se hur hon utvecklas, och om jag också blir sugen på en liten hund framöver eller bara säger nej, nej;-) Det minsta jag har haft var min pyrenéeiska vallhund Ellie, visserligen en underbar och superduktig hund i perfekt storlek, men hon var ju otroligt skällig - det var olidligt och höll inte i längden. Sorgligt att vara tvungen att omplacera henne, men hon fick ett jättebra hem och blev Agilitychampion och mamma till ett par fina valpkullar.


Jag har funderat mycket på en whippet till (och det kanske det blir till slut) men jag kommer då troligen inte att ta en valp, utan en omplacering. Jag har Soleils uppväxt i färskt minne och jag orkar nog inte med att ha ögon i nacken i 5 års tid, som jag var tvungen att ha med henne. Vinthundsvalpar/unghundar kan vara otroligt vilda och destruktiva, och jag hade oturen att få en av de värsta som inte blev vuxen vid ett par års ålder utan efter 5-6 asjobbiga år. Med det sagt, så ska man veta att Soleil är perfekt idag, lättare hund kan man nog inte ha! Allt jobb jag lade ner på henne, och alla gråa hår jag fick, betalade sig till slut;-) Och så kan man inte komma ifrån att jag tycker att vinthundar, och i synnerhet Soleil, är det vackraste som finns!
God Jul!

2017-12-23 14:00

 

Pigga hundar, Soleils födelsedag och nytt hantverk!

2017-11-23 23:48

Dags för en liten uppdatering, kanske?

Jag börjar där jag slutade förra gången, med att Boogie hade en svullnad på halsen (nedåt skulderbladet) som jag skulle gå till veterinären med. Natten innan jag skulle dit kom jag på att hon hade blivit påsprungen av en whippet (Soleil eller någon av syrrans) någon dag innan jag såg svullnaden första gången. Jag såg att hon blev påsprungen på sidan, men tyckte att det inte var mer än en liten touch och hon fick ingen hälta eller något annat tecken på smärta, så jag lade det inte på minnet. Men nu när jag kom ihåg det bestämde jag mig för att avvakta, och mycket riktigt var svullnaden helt borta på någon vecka. Boogie är pigg och glad som en mört, och det är Piller och Speed också.


   


Vår fina Soleil fyllde 9 år igår, otroligt vad fort tiden har gått! Hon är i riktigt fin form och vacker som en dag, den lilla galningen!


Jag är så fascinerad av fysiken hos vinthundar, man blir minst sagt imponerad när Soleil hoppar upp på en 3 meter hög sten utan att ens ta sats - det är helt otroligt! Språng på 5-6 meter är inget ovanligt, och ändå står man där och gapar varenda gång;-) Man upphör heller aldrig att förvånas över att dom kan rulla ihop sig till en pytteliten boll eller sträcka ut sig så de blir en halv kilometer långa! Ja, det är nåt väldigt speciellt med den fysiken. Att de sedan är otroligt lena och varma som element, det är det nog inte så många andra än vinthundsfolk som vet!


Nu till något ganska märkligt:

För ganska exakt två veckor sedan utbrast jag plötsligt "Jag vill skulptera!" efter en middag med min syster. Jag vet egentligen inte var det kom ifrån, men jag tror att jag har något inneboende behov av att skapa på ett eller annat sätt. Hunduppfödandet har ju också varit ett slags skapande, jag har ju faktiskt "skapat" precis den typ av hundar jag själv har velat ha. Men jag har aldrig skulpterat eller ens försökt arbeta med något sådant material överhuvudtaget, faktum är att jag inte har gjort någonting konstnärligt i hela mitt liv, annat än att jag tecknade mycket som barn. Det plockade jag faktiskt upp nu för ett par månader sedan, efter 45 år - och det gick bättre än jag trodde! Det var kanske där skaparlusten väcktes, och anledningen till att jag plötsligt gav uttryck för min längtan att få skapa något med händerna. 

Hursomhelst, dagen efter den där middagen kom min snälla syster Mai med en present till mig, och döm om min förvåning när jag fick se att det var lera!

Det föll sig ganska naturligt att det var whippets jag ville försöka mig på att forma, eftersom jag älskar deras fysik och har gott om inspiration på nära håll. Sagt och gjort, det var bara att sätta igång, och det här blev det allra första resultatet:

Självklart inte perfekt rent anatomiskt, men det var kul och jag fick blodad tand! Nästa figurin blev lite bättre, tycker jag...


Nästa blev en ihoprullad liten sak...

 

... och sen gick det av bara farten, de blev fler och fler;-)


Den här var väääldigt trött;-)

 


Lite fint kan det vara som dekoration, och faktum är att whippetfolket - som är helt galna i sin ras - gillar det jag gör och nu börjar beställningarna trilla in... det är ju egentligen inte klokt, jag har ju bara hållit på i två veckor!


Senaste skapelsen gjorde jag igår kväll/natt och det är den som blev min första beställning...

 


Alla figuriner ska förstås slipas och lackas och/eller målas innan jag säljer dem.

Den här är nog den som jag är mest förtjust i själv, och den är en av de som blev såld först. Jag filmade med mobilen och kan inte lägga upp den här, men det ska funka med länken, annars går det bra att gå in på min öppna facebookgrupp Pias Keramik, som redan har över 500 medlemmar! Är du intresserad av att följa mina skapelser där går det bra att gå in och titta eller bli medlem i gruppen, då får du alla uppdateringar!


Det lustiga är att jag har gått hela hösten och gnällt om att jag måste ha något att göra för att klara av vintermörkret, något projekt av något slag - men inte kunde jag ana att det skulle bli det här! Jag har ju inte format någonting av lera i hela mitt liv (möjligen när jag var väldigt liten) så detta hade jag inte en tanke på. Men nu blir det nog det här som kommer att bli mitt "vinterprojekt", att lära mig bli bättre på det här och ge mig på andra raser än vinthundar så småningom. Jag har mycket att lära, och det ser jag faktiskt fram emot. En bonus i allt det här är faktiskt att jag, som har lidit av sömnlöshet i nästan hela mitt liv, sover bättre än på väldigt länge, och det är jag väldigt glad för! Kanske var det det här som jag "hade i händerna" som ville komma ut? Något märkligt är det i alla fall;-)


      Speed fyller 9 år idag!

2017-10-18 23:53

Hur är det möjligt att 9 år kan gå så fort?? Idag får vi gratulera vår älskade prins och hans fina och duktiga syskon på födelsedagen, hoppas alla har haft en härlig dag! Stort GRATTIS!!På bilden är han med moster Boogie (13 år) och Soleil, som också fyller 9 år om en dryg månad!


Imorgon ska jag till veterinären med Boogie, hon är pigg och verkar må bra, men hon har fått en mystisk svullnad på sidan av halsen som jag vill kolla upp. När de börjar bli till åren kan ju vad som helst hända så jag är ganska orolig för vad det kan vara, faktiskt - men jag hoppas på det bästa. Jag håller tummarna, och några fler hållna tummar kan vi nog behöva...  

Boogie 13 år idag!

2017-10-06 23:14

Mattes lilla hjärta fyller hela 13 år - pigg och glad som alltid, och det hoppas jag hon får vara länge till!

 

Haha... den där Speed ska visst vara med på varje bild! 


Vi hälsar och gratulerar Boogie's fina kullsyster Sacha i Danmark, Khemosabi Touchdown, som husse Rasmus har kallat "den svenske prinsessen" sedan den dagen han hämtade henne! Såvitt jag vet är prinsessan också pigg och används fortfarande på jakt - härligt!


Vad har hänt i höst då? Inte så jättemycket, men mina norska valpköpare har varit ute på några lydnadsprov och NOLCH SELCH BH Khemosabi MJ's Smooth Criminal och matte Eva-Liz har tagit (minst?) ett 1:a pris i FCI Class 3, nu har vi nog tappat räkningen på hur många de har totalt - kan det var 9, förutom de 14 de hade i elitklass? Suveränt ekipage!

NOLCH SELCH Khemosabi Prepare for Surprise och matte Elisabeth har tagit ett par 2:a pris i samma klass och dessutom varit på utställning med jättefin kritik, Excellent och bästa tik i bruksklass. Den "norska prinsessan" Supra är inte bara duktig, hon är vacker också, precis som mamma Gimmie!

Stort GRATTIS till er båda!


Jag har på känn att det är flera valpköpare som är på gång att starta på div. prov nu i oktober, så jag önskar alla lycka till!


Påminner om att den nya adressen till hemsidan är khemosabi.hundpoolen.se Uppdateras inte så ofta, men ibland så;-) Ska försöka skärpa till mig och uppdatera lite oftare här också!


"Prepare for"-kullen fyller 6 år!

2017-07-20 23:09

Idag fyller Piller och hennes härliga syskon hela 6 år! Stort GRATTIS och kram till alla underbara hundar och deras ägare!    


Så här såg supergänget ut vid 7,5 veckors ålder - fantastiska valpar som var otroligt efterlängtade!

Jag kommer inte ihåg varför lilla Vinna inte var med här, kanske hon var ute på vift;-) Men här är hon iallafall!

 

Tråkigt nog finns ju inte fina Foppa med oss längre, så en extra stor kram till hans matte Anna-Karin, som dock har Foppas son Börje att njuta av - en superhärlig och kanonfin kille, han också!


Piller mår bra och det gör även Speed och Boogie - den sistnämnda är det fortfarande full fart på, fast hon fyller 13 om ett par månader. Pigg och glad och busig och lika rörlig som i yngre dagar, den hunden har alltid varit som en gummisnodd och det är hon fortfarande! Dock börjar jag misstänka att hon hör lite dåligt, även om det är svårt att avgöra - det kan ju hända att hörseln är mer selektiv än dålig i den här åldern;-) Fast jag är nog rätt säker på saken i alla fall, för om hon ser mig märker jag ju att hon reagerar på ett helt annat sätt. På tal om synen så ser hon som en hök vid nästan 13 års ålder - tänk om jag hade vetat det när hon stoppades ifrån avel pga rd för 7 år sedan! Hade jag vetat då vad jag vet idag hade jag inte brytt mig om rd:n, det är en riktig skitdiagnos som det inte är någon rim och reson i, tycker jag!  Det är sån't här som gör att det ibland känns hopplöst med avel, att inte kunna använda kanonhundar pga någon löjlig anmärkning som inte har någon som helst betydelse för hundens hälsa, när det finns betydligt värre grejer som hundar borde stoppas för, när det finns epilepsi i släkten t ex.


Nu har jag ju inga planer på några fler kullar inom överskådlig framtid och tänkte att jag skulle lägga ner hemsidan eftersom jag har uppdaterat så sällan och betalat för en massa utrymme som jag inte har utnyttjat. Samtidigt har jag haft otroligt många besökare så det kändes lite sorgligt att lägga ner den helt, men jag kunde inte minska ner på utrymmet, utan jag var tvungen att byta adress och börja om på nytt. Så det har jag gjort, jag håller på att flytta över bilder etc. till den nya adressen som är: khemosabi.hundpoolen.se

Det tar nog ett tag för mig att bli klar med det, men jag jobbar på sakta men säkert.

 

Midsommarafton

2017-06-23 15:55

Vi önskar alla våra valpköpare och vänner en riktigt härlig midsommar!


Jag har den stora äran att gratulera mina superduktiga norska valpköpare som haft fina framgångar på WT och lydnadsprov!


NOLCH SELCH Khemosabi Prepare for Surprise och matte Elisabeth hade en riktig kanonhelg den 10-11 juni då de båda dagarna tog 1:a pris och vann öppenklassen på WT - helt fantastiskt, inte minst med tanke på att Supra mindre än en månad tidigare fick ett antal tumörer i buken bortopererade! Enligt Elisabeth är Supra i toppform trots detta, och jag hoppas innerligt att det får fortsätta så, länge, länge! Jag är helt mållös över denna fantastiska prestation, det verkar som om Supra inte alls har tänkt vara sjuk - stort, stort GRATTIS till Elisabeth och hennes superhund som sannerligen gör skäl för sitt namn!


(Den fina vinnarbilden är lånad ifrån Elisabeths fb) 


Samma helg tog halvbrodern NOLCH SELCH BH Khemosabi MJ's Smooth Criminal och matte Eva-Liz hem det åttonde 1:a priset i FCI Class 3, denna gång med fina 296 poäng! Jättebra jobbat av ett fantastiskt ekipage - stort GRATTIS!!

Vilken helg för MJ-tjejerna!

2017-06-05 16:11

Kullsystrarna Carma och Susa har haft en riktig kanonhelg med SM-deltagande och toppresultat i spårskogen!


SELCH SEVCH Khemosabi MJ's Keep The Faith och matte Mia gjorde en jättefin insats på lydnads-SM - de fick tyvärr en nollla på nya runda-momentet och gick inte till final, men om jag har räknat rätt hade de ett snitt på 8,05 på de övriga momenten och det är kanonbra på ett SM! Stort GRATTIS till superduktiga Mia och Carma!


SELCH Khemosabi MJ's Another Part Of Me var också kvalificerad till SM i lydnad, men matte Ellinor har valt att satsa på spåret i år, vilket hon har gjort alldeles rätt i - igår tog de hem en 1:a placering och det första CERTET i elitspår med fina 562 poäng och en 10:a på spåret! Så jäkla bra jobbat - stort GRATTIS till ett kanonjobb!!


Vilka valpköpare jag har, va?   


Här hemma hos mig är saknaden enorm, jag har tre (fyra, med Soleil) underbara hundar kvar men ingen som snor mina handdukar och springer runt och "oooar" med dem, eller sitter och viftar med sin tass i soffhörnet:-(

Det blir extra tydligt varje jag tar en bild på hundarna - här är Speed, Piller, Soleil och Boogie men min älskade Gimmie saknas... fan, nu rinner tårarna igen...

Mitt hjärta är i tusen bitar...

2017-05-24 23:31

Khemosabi Home Run

20041006 - 20170522

  

Jag har inga ord... 

21 maj

2017-05-21 20:44

Igår fick Gimmie och Boogie lite ensamtid med matte och husse, och då fick "tanterna" åka och bada - det var mycket uppskattat!


I veckan som gick fick jag ett jättetråkigt besked ifrån Norge - Elisabeths fantastiska Supra är sjuk och jag håller tummarna så mycket jag kan för att det ska bli en god prognos för att hon snart ska bli frisk igen!

Jag skickar varma styrkekramar till Elisabeth och Kai-Martin och nospussar till fina Supra, jag tänker på er!   


Något lite roligare: Igår var Ellinor och hennes duktiga Susa ute i elitspårskogen och tog hem certpoäng, kanonbra jobbat efter långt uppehåll ifrån spårandet! Stort GRATTIS!!

 

OBS! Eftersom jag har lagt ner min uppfödning vill jag uppmärksamma alla mina hemsidesbesökare på att hemsidan kommer att läggas ner i mitten av juni, vill ni fortsätta följa oss går det bra att göra det här i bloggen!

Norska framgångar!

2017-05-04 15:29

Det blev en lyckad Valborgshelg för mina duktiga norska valpköpare!


NOLCH SELCH BH Khemosabi MJ's Smooth Criminal och matte Eva-Liz startade i FCI Class 3 och tog hem två 1:a pris på fina poäng och NOLCH SELCH Khemosabi Prepare for Surprise och matte Elisabeth tog även de ett 1:a pris i samma klass! Så kul för dem att göra så fina resultat på samma tävling! Stort GRATTIS till två superduktiga ekipage!

  


Vi själva gör inte så mycket annat än njuter av underbara maj månad, den bästa månaden på året!

Piller och Speed har tagit årets första dopp, Gimmie och Boogie får vänta några veckor tills det blir lite varmare i vattnet.

 

12,5 år!

2017-04-06 23:00

I den här åldern får man inte bara fira helår, utan även halvår är värda att uppmärksammas, tycker jag - så därför ska Boogie's och Gimmie's 12,5-årsdag hedras idag!    

Mattes underbara tjejer, Boogie t.v och Gimmie t.h 


Boogie är jättepigg och studsar fram och tar världen med storm som vanligt, hon blev som ung på nytt efter kastreringen förra sommaren, precis som mina andra tikar som kastrerats som äldre har blivit. Det är ganska fascinerande, faktiskt!

Gimmie däremot, har varit ganska hängig ett tag - det började strax före löpet och höll i sig hela löpet fram till för några dagar sedan. Hon har inte verkat sjuk eller som att hon har haft ont någonstans, hon har bara varit trött och har inte busat eller hängt med på långpromenaderna på samma sätt som hon brukar. Inte så ovanligt på en 12,5-årig hund kanske, men Gimmie har ju aldrig varit som andra. Hon har fått vila så mycket som möjligt och nu verkar hon må bra igen (peppar, peppar!) så förhoppningsvis hade tröttheten enbart med löpet att göra. Hon har aldrig varit påverkad av sina löp förut, men sån't kanske kan ändras med åldern.


Jag går med en ständig oro för att det ska hända något med Gimmie och Boogie och vill verkligen ta vara på så mycket tid som möjligt med dem. Det var också en bidragande orsak till att jag inte ville ha valpar i år, dels för att det tar enormt mycket tid och energi med en valpkull, men också för att jag självklart hade velat behålla en valp efter Piller samtidigt som jag varken vill eller kan ha en hund till just nu. Jag har nog aldrig varit så kluven inför någonting annat förut, men nu är jag glad att jag valde att avstå ifrån en valpkull för jag behöver verkligen inte mer oro just nu.


Gimmie och Boogie är verkligen helt unika, jag tror faktiskt på allvar att jag aldrig kommer att få sådana hundar igen. Båda har så fina egenskaper och i synnerhet Gimmie har ju fått visa vilken fantastisk avelstik hon har varit, vilket jag är mycket glad för! Just nu, när kvalperioden till lydnads-SM snart har gått ut, ligger två av hennes döttrar på varsin ordinarie plats - att flera syskon kvalar till samma SM i lydnad är något som annars bara händer inom bc-världen men här har det hänt många gånger och på senare år har Gimmie varit mamma till allihop!

SELCH Khemosabi MJ's Another Part Of Me med matte Ellinor, med ett kvalsnitt på 303,17, har kvalificerat sig för 3:e gången (2014, 2016 och 2017) och kullsystern SELCH SEVCH Khemosabi MJ's Keep The Faith och matte Marie har ett snitt på 291,67. Nu vet jag inte om någon av dem kommer att anmäla sig, de kanske avstår med tanke på de nya reglerna och momenten, men jag säger som alltid - det är en bedrift att bara ta sig till SM! Så stort GRATTIS till två superduktiga ekipage!! (Och jag måste ju säga att det hade varit jätteroligt att få se dessa två superglada blonda kullsystrar, som är som tvillingar, på SM!)


Ett par nya bilder till på supermamman Gimmie - älskade, fantastiska hund!

 


 Inga valpar

2017-03-24 00:56

Tråkiga nyheter för valpköparna - det blev tyvärr ingen parning med den tilltänkta hanhunden, och därmed blir det heller inga valpar. Jag hade möjligheten att försöka med en nära släkting till honom, men valde efter mycket vånda att avstå. I och med det tog jag nämligen också det indirekta beslutet att lägga ner min avel - för alltid eller på obestämd tid, det får framtiden utvisa.

Det här låter kanske konstigt i en del öron, men mina närstående vet det är något jag har tänkt på (läs: ältat) länge - i ett par år, faktiskt. Visst har jag varit exalterad över möjligheten att kunna göra en riktigt bra kombination, men jag har också varit väldigt kluven till om jag verkligen vill fortsätta med uppfödningen eller inte. Egentligen har bara de faktum att jag har en kanonbra tik och många jättebra köpare varit de enda skälen till att jag överhuvudtaget har velat para Piller. Men alla dräktigheter och valpningar går ju tyvärr inte bra - jag läser var och varannan vecka på facebook om uppfödare vars tikar har dött under valpningar och där sitter de med en kull valpar utan mamma. Jag har aldrig känt den här oron tidigare, men den här gången har den gnagt i mig länge och nu insåg jag till slut att jag inte vill riskera Pillers liv för någonting som faktiskt inte är så viktigt för mig.


Jag har aldrig fött upp valpar lättvindligt "bara för att" - varje parning har gjorts i ett mycket seriöst försök att få fram bästa möjliga valpar. Jag får nog säga att jag har lyckats väldigt bra med det, så jag är faktiskt nöjd med det jag har åstadkommit under mina 25 år som uppfödare. Nu får jag hänvisa mina valpköpare till andra uppfödare och några av de som jag med nöje hänvisar till är:


*Mighty Duck's kennel

*Höghedens kennel

*Lisabackens kennel

*Peruddens kennel

*Indragårdens kennel

*Ippika's kennel


(Bara att googla!) Lycka till!

Dags att uppdatera?

2017-01-29 20:21

Ja, det är det nog, man kan tro att vi har gått i ide;-) Det blir så när det inte händer så mycket här hemma, dagarna bara rullar på och fort går det - vi är ju snart redan inne i februari! Det blir inte mycket träning (eller snarare ingen, om jag ska vara ärlig) men hundarna verkar nöjda ändå, de får ju mycket motion och är lika pigga och glada som vanligt!


Jag har varit och tittat på ett par fina hanhundar, jag har nämligen bestämt mig för att byta hanne inför kommande parning av hälsoskäl. Det är alltid en risk vid en parning och man kan aldrig veta hur utfallet blir, men jag vill såklart att det ska finnas starka indikationer på att det ska bli bra och här lutade det åt att inte bli så bra som jag trodde för ett tag sedan. Nu har jag träffat ett par fina killar som båda definitivt har sina fördelar, men för mig känns nog den ena mer "rätt" för Piller än den andra. Men vi får se hur det blir - i slutändan är det ändå Piller som väljer;-) Mycket fart, härlig arbetslust och stor samarbetsvilja kan jag iallafall utlova!


Piller (fotad av min syster Mai) 

21 december och snart jul!

2016-12-21 21:33

Nu är det äntligen dags att uppdatera efter hela 2 månaders bloggtorka, och det gör vi med en julhälsning från oss till er!Vi mår bra, och det hoppas vi att alla valpköpare och vänner också gör! Vi hoppas att ni får ett fint jul- och nyårsfirande (utan raketer!) och att 2017 blir ett riktigt bra år!


2016 var inte det bästa året för mig personligen, men jag har förstås glatt mig åt mina fina och duktiga valpköpare som har gjort många superfina resultat under året! Stort GRATTIS till alla, ingen nämnd och ingen glömd!


Nu får vi se om det blir fler små Khemosabistjärnor under våren, det är bara att hålla tummarna för att det går vägen den här gången. Själv ligger jag lite lågt och tar av erfarenhet inte ut något i förskott när det gäller parningar, det verkar som det behövs både plan A, B och C, men alla valpköpare kan vara säkra på att jag gör mitt absolut bästa för att det ska bli en riktigt bra kombination.


Jag kan i nuläget inte ta emot fler valpförfrågningar, men jag gläds åt att flera av mina "gamla" valpköpare återkommit och vill ha en ny valp - jag vet inte hur många gånger jag har hört: "Jag vill ha en ny ******(namnet på deras hund)",  något som inte riktigt är möjligt men det kan nog bli valpar som påminner om deras nuvarande Khemosabihund;-)


Tack för oss detta år, vi ses under 2017!

Double-kullen fyller 8 år!

2016-10-18 22:55

Idag har jag äran att gratulera alla fina och duktiga hundar i Double-kullen på 8-årsdagen!      

Jag säger som alltid, det måste vara något fel på min tidsuppfattning för det är helt otroligt var tiden går fort - min egen Speed har ju nyss blivit vuxen, känns det som ;-) Underbaraste hunden i världen, ingen har varit så lätt att ha att göra med som han! Född "lydig" utan någon som helst träning, han är bara så oerhört samarbetsvillig och lyhörd att man inte ens har behövt lära honom något, det har han gjort själv! Han är också otroligt kelig och älskar när man gosar med honom... och det gör man förstås hela tiden;-) Jag har aldrig träffat någon som inte fallit pladask för den hunden och här hemma hos oss är han förstås KUNG!


Hela gänget på höstpromenad i våra vackra omgivningar, fr.v: Boogie, Speed, Piller och Gimmie


På tävlingsfronten har det varit lite lugnare den sista tiden, men Ellinor och Susa - SELCH Khemosabi MJ's Another Part Of Me och Staffan och Krutov - SELCH Khemosabi Double Sonic har varit ute några gånger och tävlat i ekl. lydnad. Det har gått bra för båda men någon försmäldig miss på dyra moment har gjort att poängen precis räckt till 1:a pris... bra jobbat ändå tycker jag, även om Ellinor kallade det "stolpe ut" och jag förstår verkligen att det känns så när man ligger högt på nästan alla andra moment. Men nu i söndags tävlade hon och Susa igen och då var det minsann "stolpe in" med finfina 304,5 poäng!

Stort GRATTIS till båda duktiga ekipagen, jag tycker ni är fantastiska!!

 

Gimmie och Boogie fyller 12 år idag!

2016-10-06 15:54

Dessa underbara hundar som förgyllt mitt liv i hela 12 år,  födda i mitt sovrum och mycket efterlängtade efter 4 år utan valpar - det är ingen massproduktion av valpar här hemma hos mig, precis ;-)


Fantastiska Gimmie, som inte bara är en mycket stark personlighet med massor av kapacitet utan också har gett mig och mina valpköpare de finaste gåvorna av alla - hennes superhärliga och otroligt duktiga avkommor!

Jag frågar mig dagligen hur det ens är möjligt att en 12-åring som fått tre kullar ser ut såhär? Jag har ärligt talat aldrig sett dess like.


Systeryster Boogie, med en motor som alltid är "på" men ändå alltid varit knäpptyst och superfokuserad i arbete. Tiken som fullständigt älskar valpar, men aldrig har fått några egna. Istället har hon fått agera lektant åt Gimmie's valpar och älskat varje sekund av det!


Boogie tv. och Gimmie th.

   


Jag är oändligt tacksam för varje dag som jag får tillbringa med dessa underbara hundar och hoppas att vi får flera år till tillsammans! Jag är dålig på att fira mina hundar med tårtor och presenter, vi brukar istället göra något roligt på födelsedagen så idag fick 12-åringarna leta efter dummies i skogen, det var väldigt uppskattat:-)


Lite historia om Gimmie och Boogie:

Deras mamma Ebba, LPI Khemosabi Chickasaw, var en fodertik som bodde hos min valpköpare och goda vän Catrin i Rättvik. En tik som precis som sin mamma Nollan var en superstabil men halvt galen och mycket explosiv hund med massor av kapacitet, bättre mentalitet får man leta efter! Hon kom ur en kull med fyra valpar, en tik flyttade till Österrike, en hanne bodde i Stockholm och blev räddningshund och en hanne flyttade till västkusten. Honom träffade jag vid 1 års ålder och jag kan än idag säga att det var en av de bästa unghundar jag någonsin sett, en ren kopia av min Spurten fast de hade olika fäder. En unghund som aldrig jakttränat men sopade in alla apporter i ett ursinnigt tempo, både på land och vatten - där fanns verkligen allt man ville ha så det räckte och blev över! Den hunden kom aldrig ut på några prov överhuvudtaget, vilket är en av mina stora sorger.


Ebba parades 2004 med en jättefin och duktig hanhund, SELCH LP Doubleuse Teddy Bear, som både tävlade i elitlydnad och hade ett par cert i elitspår. I kullen blev det fem valpar, en tik flyttade till Danmark och blev jakthund och fick 1:a pris i ökl. på jaktprov, en hanne blev ren jakthund i Norrland och en hanne flyttade till Skåne, han ompacerades efter något år och blev bruks- och lydnadshund i Stockholm - och så var det underbara Gimmie och Boogie.

Jag fastnade tidigt för Boogie, som på den tiden kallades Buddha för att hon var så jäkla tjock;-) Hon visade redan vid 4 veckors ålder en enorm kontakt och lyhördhet och jag föll förstås som en sten, henne skulle jag behålla! Men sen gick det ett par veckor till och lilla Gimmie stal mitt hjärta, så vacker och så mjuk och underbar - ja, där hamnade jag i ett riktigt dilemma, för jag hade ju inte tänkt behålla två! Inte blev det bättre ju längre veckorna gick, båda två var helt underbara och apporterade som små stjärnor redan vid sju veckors ålder så jag ville så gärna att någon av dem skulle hamna hos någon jaktintresserad - i annat fall skulle de får stanna kvar. Och så blev det, och det har jag aldrig ångrat!

Jag brukar aldrig rekommendera någon att ha två valpar samtidigt, men Gimmie och Boogie var så lätta att ha att göra med att jag brukar tänka att man hade kunnat ha tio sådana valpar samtidigt utan att det hade varit jobbigt. De var så snabba, lyhörda och samarbetsvilliga att både uppfostran och all träning, både jakt- och lydnadsträning, var som en dröm! Dessvärre blev jag dålig med mycket värk i hela kroppen, men framförallt i ben och fötter, när de var runt tre år gamla så det blev inte så mycket tränat och tävlat som jag hade hoppats - men självklart finns egenskaperna där ändå fast meriterna inte är så många. Men visst är det synd att dessa två inte har fått möjligheten att träna på ett vettigt sätt och visa vad de går för på prov, det är också en av mina största besvikelser. Jag är övertygad om att de hade kunnat gå riktigt långt om de bara fått chansen. Jag tröstar mig med att de ändå har fått leva väldigt bra liv och alltid har varit pigga och friska. Att de är så välbevarade både fysiskt och psykiskt vid 12 års ålder har säkert flera orsaker, bra gener är nog en av dem. Men också att jag har aldrig behandlat dem som om de vore gamla, de får lika mycket motion och aktivitet nu som de alltid har fått, jag har inte ändrat på någonting. Sedan ca ett halvår tillbaka får de MSM som är bra för immunförsvar, muskler och leder, jag brukar ge det till lite äldre hundar i förebyggande syfte. De får också ett foder som de mår väldigt bra av trots att det tillhör den prisvärda kategorin, de är pigga och glada, har bra magar och inga klådor. Det är nog bara att fortsätta med det och allt annat som har funkat så bra i 12 år;-) Hoppas som sagt på flera år till, varje dag med dessa två är en gåva!Flitiga och duktiga valpköpare!

2016-09-27 01:03

Mina fantastiska valpköpare ligger i, och flitigast har Elisabeth och NOLCH SELCH Khemosabi Prepare for Surprise varit som tävlat lydnad båda de senaste helgerna med hela tre 1:a pris och ett 2:a pris i FCI Class 3! Jag säger som jag sa med Eva-Liz och Solan, synd att det inte finns ett FCI-championat, för då hade de tagit hem det också på en vecka, helt otroligt!! 

På bilden ses glada Elisabeth och Supra tillsammans med domaren på en av tävlingarna. Alla ser nöjda ut:-)

 


I lördags vann Staffan och hans härliga SELCH LPI LPII LPIII Khemosabi Double Sonic DM i lydnad i Kil, med 281 poäng och ett 1:a pris - jättebra gjort!!


Fina Krutov och lilla DM-bucklan;-)

 


I söndags vann duktiga Mia och SELCH SEVCH Khemosabi MJ's Keep The Faith KM på Botkyrka BK med 262,5 p och ett 1:a pris!

Fin bild på vinnarekipaget (lånad ifrån Mias blogg)


Och i söndags var Sussie och Khemosabi Prepare for Success ute och tävlade i sökskogen och fick ännu ett godkänt resultat i högre klass sök!


Ett stort, gemensamt GRATTIS till alla, ni är ju bara bäst!