RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-17 08:14:07

kapishkennel

Nu händer de grejer

2018-08-14 08:40

Som sagt, de är mycket på gång nu, flera intervjuer, provridit häst som jag blev kär i, hon va ju bara så fin, kan inte så mycket men en sån fin häst, wow!
Så nu ska bara bitarna hamna på plats så kommer de bli kanon tror jag.

Dålig uppdatering

2018-08-05 13:14

Ja nu har de varit riktigt dåligt med uppdatering här på bloggen...
Jag har varit i Finland med sambo, syster, kusin och hans tjej i en vecka, super mysigt och de är riktigt fint i Finland alltså!

Sen har de varit ännu mer funderingar på höst och planerat mm.

Jag funderar på hur många som egentligen säger vad dom tycker, jag känner mig som en riktigt Alien här ibland, folk ignorerar och snackar bakom ryggen eller bars hel av blockar mig, varför? Eller så är de sura miner, berätta gärna för mig varför ni gör så?
De är inte kul att lämna mig som käppen i hjulet för dom flesta runt mig... Jag känner mig mestadels ivägen...

Tankar

2018-07-18 22:00

Jag tror jag tänker väldigt mycket, de för sig hela tiden, allt från ekonomi, häst, hundar mm, nu de sista har jag haft svårt att sova för jag ligger och tänker på hästar, egen gård, jobb mm.
Jag har fixat hö iaf, de känns skönt, bara resten kvar haha.
Nu på kvällen gick jag med hundarna och insåg hur jävla dålig kondition jag har... De får bli ändring på de!

Drömmar

2018-07-16 22:29

Nu har de börjar snurra i huvudet, tänk va kul med hästar och avel, tävlingar mm, sitta i stallet och mysa på kvällen.
Men även ha kennel och mysa med valpar, hur ska jag hinna allt? Hmm... ska iaf kolla på en häst den 21 juli, de ska bli så sjukt spännande men ändå nervöst.
De sägs att man ska leva sin dröm, kanske ska börja med de vad folk än säger.
Bild tagen på en liten blomma jag planterade och nu har dom äntligen slagit ut.

Freeeedag

2018-07-13 12:30

Ja idag är de fredag igen. Igår va vi på bio och kollade den nya med The Rock (kommer inte ihåg vad han heter), de va bra.
Idag har va tagit de lugnt, ikväll blir de grillning hos mor.

Regn

2018-07-10 15:56

Igår kom de äntligen lite regn, dock blev de åskoväder vilket jag inte gillar... de slog ner lite här och var på ön och i närområdet, jag är alltid lika rädd, märkligt att hundarna inte bryr sig.

Idag har jag varit ärenden i byn och gått en sväng med hundarna, ska gå mer ikväll tänkte jag när de svalnat lite.

Söndag

2018-07-08 13:32

Ja idag är det söndag, varmt som satan som de varit de sista, jag va iväg med hundarna hos min mor och fikade.
Sambon är iväg och hämtar en solö (båt) så jag tog hundarna med mig vilket dom alltid uppskattar.
De är där dom ska vara när vi far till Finland.
Så kvällen bjuder antagligen på en promenad och kanske plocka lite röda vinbär som de finns gott om här nu.

Vandring

2018-07-07 21:40

Ja hur förbereder jag mig och hundarna bäst för vandring? Jag har läst lite om de men hittar inget bra, hundarna och jag ska klara av att gå längre sträckor i kuperad terräng med packning, att de tar tid att bygga upp de förstår jag men hur bygger jag upp oss på bästa sätt?

Jag har länge drömt om att vandra i Norge men de blir aldrig av, jag blev nyfiken 2013 då jag och min dåvarande körde pappa och hans fru till Flom och de va ju bara WOOOOW hela vägen dit, efter de ha rjag blivit fast de gäller även Norrland.
Så vacker miljö, det är fint här på västkusten också men de kan vara så att jag sett detta hela livet och nyfiken på annan miljö de är möjligt.
Bilden lånad från Google.

Lugn dag

2018-07-05 17:02

Ja idag har varit en lugn dag, bakat lite, sökt jobb, grejer, städat undan. Nu väntar vi på att husse ska komma hem, sedan är tanken att gå en promenad ikväll om inte husse får för sig att åla ut med båten idag igen, vi va ute och test körde igår, de gick allt bra en stund haha.

Så funderade jag på om jag ska plocka blåbär, men de finns ingen motivation alls, de är grymt svårt att hitta motivationen, även när de gäller att komma ut med hundarna vilket jag älskar när jag väl kommer iväg... sen är de grymt varmt på dagarna, jag såg idag att sally tappat muskler:(

Funderingar

2018-07-04 15:55

Ja vi alla funderar på något, hur vet man att man är på rätt spår, att de i slutänden blir rätt/så man vill ha de? Mina drömmar är att jobba med djur i någon form samt starta kennel och föda upp hubdar i liten skala, de kan många säkert tycka är lätt att nå de, jo de klart att jag kan göra de, men jag har ingen direkt djurutbildning, jag år utbildad chaufför (köra renhållning) de är de jag kan, sen visst att jag bott med djur och haft/har egna. Men på alla ställen när de gäller djur så krävs de utbildningar, tex veterinär, hovslagare mm och om man vill bedriva jordbruk då måste man ju ha en gård med mark vilket jag inte har (tyvärr).
Jag sitter och funderar på vad jag kan göra här alltså utan ut bildning och gård.
Sen att jag planerar att söka en djurutbildning till hösten men de är då, behöver ju finansiering nu.

Och vad de gäller kennel så måste jag komma på ett bra namn som är passande sedan hoppas på att de blir godkänt, jag måste skaffa passande hund till den rasen/raserna jag planerar att föda upp, dom jag har nu är endast sällskapshundar, enligt mig är dom vackra och perfekt men inte när de gäller avel.
Jag vet en ras jag vill föda upp och jag står i kö på valp så de är bara att hoppas att allt löser sig.

Ursäkta långt inlägg :)

Hundleksaker

2018-07-03 16:10

Ja för ett tag sedan gjorde jag en snuffelmatta, den blev väldigt populär hos hundarna.

Och resten av filtarna gjorde jag två kampleksaker och som också va väldigt uppskattade.

Måndag igen

2018-07-02 10:38

Ja igår morse va jag ute tidigt med hundarna för att slippa värmen, de va skönt ute i skogen och de har kommit massa blåbär på så kort tid, de går fort nu.

Idag blir en lugn dag, ska mestadels ta de lugnt, visserligen är de svårt att greja i värmen men.

[Bild]

Borås

2018-07-01 08:31

Ja igår va jag och syrran och kollade på hubdutställningen i Borås, många fina hundar, blir inte alls ner sugen på valp, sen svängde vi förbi våran kusin och snackade om resan till Finland v 30, de ska bli kul.

Candy

2018-06-29 16:57

Ja idag pratade jag med min syster angående Finlandsresan v 30, om man ska ha med hund måste dom ha pass, vara vaccinerade minst 21 dagar innan man ska åka samt avmaskade senast 7 dagar innan man ska åka, mina hundar ska stanna hos mamma men syrran ville ha med sig sin hund (candy) men hon behöver vaccinerad IDAG, hon ringde runt men inga kliniker hade tid... jag mejlade en här på Orust och YES dom hade tid kl 13, skyndade mig in i bilen, hämtade Candy och åkte till veterinären och hon fick sin vaccination.
Annars har de inte hänt så mycket, mest tagit de lugnt och ansökt till en utbildning, hoppas jag kommer in.
Bild på min lilla Bilba.

Varmt

2018-06-28 22:31

Ja idag har dr varit lagom varmt hela dagen, jag och hundarna va hos min mor en sväng och hälsade på, de är alltid uppskattat av vovvarna.
Sedan åkte jag hem och sätt i solen och bara njöt av värmen.
När husse kom hem nu på kvällen så gick vi en sväng, de är alldeles för varmt att gå på dagen nu för tiden haha.

Sommar

2018-06-27 10:16

De är så underbart nu när bönderna börjar ta in hö, de luktar varmt klippt gräs, eller så är de bara hästnörden i mig som skriker efter häst igen haha.
Ja de är redan 24 grader så de blir inte så mycket action idag heller, hundarna är helt slut, letar skugga och håller sig stilla, de ska vara såhär i 10 dagar (så långt man kan se) enligt SMHI, de är både bra och dåligt, de blir så varmt men samtidigt är de underbart med sol och värme.

Baaaada

2018-06-26 13:38

Ja idag har vi badat med mor och hennes hundar, Sally bara älskar att bada (visserligen är hon ju retriever så).
Bild är Candy, min systers sheltie tik på 8 år samt min galna Sally från gårdagens dopp.

Måndag

2018-06-25 23:01

Idag har varit en varm och lång dag, jag och hundarna har försökt hitta en sval plats att vara still på.
Nu på kvällen gick vi ner till havet så Sally fick bada lite vilket hon älskar, nu ska vi sova och hoppas på en fantastisk tisdag ?

Lysekil

2018-06-24 10:17

Hej
Igår va en trevlig dag med syrran och våra hundar i Lysekil, massa fina bilar och glada människor. Riktigt bra miljöträning för hundarna, mycket ljud och massa folk med hundar. Våra hundar skötte sig fantastiskt, inget gap och skäll utan hyfsat följsamma dock blev bilba rädd när vi kom ner till hamnen där de va flera rörelse men de är inte så konstigt då hon aldrig upplevt de..
Idag blir de en lugn dag i solen och en promenad ikväll ?