RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-19 16:30:17

Jag öppnar upp för din framgång

Din Personliga Mentala Tränare Progress By J-O

Utvecklas snabbt, enkelt, tryggt och bekvämt med Progress By J-O

2021-08-15 16:38
Från [email protected] (J-O)
Genom att kontakta Progress By J-O kan du bli motiverad att :
  • Träna
  • Utföra saker du skjuter upp
  • Prestera bättre på tävlingar
Skicka ett email till [email protected] eller ring 070-537 74 05 för att boka in ditt nya livCase Dete, fri från ormfobi samt rökningOrd att eliminera

2012-08-05 17:48
Från [email protected] (J-O)
Ord att eliminera
Jag anser att en vissa ord ska elimineras. Vi människor skulle må bättre utan dessa ord. De är:

Måste
Vi måste ingenting utan väljer. Jag väljer att ... eller så väljer jag att inte .... Jag gör ett val och mår bra av att ha gjort det. Jag får stå för det val jag gjorde. Det finns ett alternativ även om det är väldigt dåligt.

Tro, ej i samband med religion
Tro kan ersättas med vet när det är så att vi vet och använder tro för att försvaga.  Är vi inte säkra så är det bättre att säga det eller helt enkelt "jag vet inte". Vi kan också använde "det är min bedömning", "enligt min uppfattning" eller liknande.

Kanske
Jag kanske ska åka på semester. Ska jag eller ska jag inte. "Det finns en möjlighet" är också bättre.

Borde
Försvagande ord. Istället kan "ska" eller "inte ska" användas. Till exempel jag borde klippa mig. Jag ska klippa mig eller jag ska inte klippa mig.

Försöka
Försvagande ord. Jag ska försöka att bli bättre på att ..., ska jag göra eller ska jag inte göra. I en del fall fungerar tillåta. Jag ska tillåta mig att bli bättre.

Ganska
Försvagande ord. Det var ganska bra. Var det bra eller inte bra. "På en skala" är också tydligare och mycket bättre.

Vill
Försvagande ord. Till exempel jag vill gå ner i vikt. Ska jag eller ska jag inte.

Bara
Försvagande ord. Till exempel, jag är bara ...

Men
Raderar värdet av det som uttryckts innan ordet.

Egentligen
Försvagande ord. Till exempel egentligen tycker jag.

Kan
Är försvagande i en del sammanhang.

Varför
Oklart försvagande ord. Istället kan "hur kommer det sig" eller liknande omskrivningar användas.

Problem
Ett negativt ord och en omramning kan ge snabb effekt. Jag har en stor utmaning är väldigt mycket bättre än jag har ett stort problem. Själv har jag förminskat ordet problem och använder "Problems are a sign of life". Så länge vi lever finns det problem men vi kan välja att vara större än dem.

Hur smurfarna kan ge dig ett bättre liv

2012-08-05 17:47
Från [email protected] (J-O)

Hur smurfarna kan ge dig ett bättre liv
Det finns människor som påverkar oss negativt och ett enkelt sätt att minska deras påverkan är att ge dem ett roligt smurfnamn. Till exempel finns:
  • Latsmurf
  • Buttersmurf
  • Bittersmurf
  • Tråksmurf
  • Gnällsmurf
  • Dumsmurf
  • Trögsmurf
Hitta gärna på roliga smurfnamn på de personer som påverkar dig negativt. Använd gärna "fula" ord och ta i ordentligt. Håll smurfnamnet för dig själv. Det handlar inte om att förminska personer i verkliga livet däremot att förminska eller eliminera deras negativa påverkan på dig.

Förstå fyra enkla ord och förbättra ditt liv

2011-12-06 22:13
Från [email protected] (J-O)
Kartan är inte territoriet
Metaforen är fyra ord men förstår du fullt ut innebörden förändras ditt liv till det bättre för alltid.

Meforen ”kartan är inte territoriet”, myntades ursprungligen av den polske matematikern Alfred Korzpyski. Den finns i flera tappningar som till exempel "Menyn inte är måltiden" eller en vägbeskrivning är inte vägen.

Vi tar in omvärlden med våra fem sinnen men dessa är kraftigt begränsande på flera sätt. Vi ser bara inom ett smalt område av ljusspektrat och saker av en viss storlek, vi hör bara ett smalt område av ljudfrekvenser, känner bara vissa dofter osv. Dessutom kan vi inte ens med det som våra sinnen klarar av ha en fullständig karta över världen utan även där sker en kraftig begränsning.

Det är vanligt att vi människor drar en direkt linje mellan hur vi mår och beter oss utifrån en eller flera händelser som vi varit med om. Men det är helt enkelt inte sant att det är så och det sättet gör oss till offer för vår egen historia. Ett enkelt bevis på att detta inte är sant är att olika människor mår och beter sig olika utifrån samma händelse. Allt hänger på hur vi tolkar händelserna.

Varje person äger sin egen karta och har fullständiga rättigheter över den. Ja så är det, vi äger våra egna kartor och kan rita kartan så att det gagnar oss eller flytta oss i den till områden där vi mår bra. Hjärnan följer kroppen så ett sätt att ta sig till ett ställe där du mår bra är att låta kroppen bete sig som du mår bra. Om du till exempel skulle springa runt med ett stort leende med armarna i luften och skrika om du vann en miljard på lotto kan du få en liknande känsla genom att bete dig precis så. Ett annat sätt att flytta sig på sin inre karta är använda enbart sin fantasi och ta sig tillbaka till en tidpunkt där du mådde riktigt bra, se vad du såg,  hör vad du hörde och känn vad du kände.

Kärnan i NLP är fatta hur de människor fungerar som mår bra och beter sig på ett sätt som gagnar dem och lära ut det till de som mår dåligt och har ett beteende som inte gagnar dem.

Ett sätt att snabbt rita om sin karta till det bättre är att byta perspektiv, till exempel att för en stund vara din förebild. Det kan också öka förståelsen för en annan person genom att för en stund vara den personen, till exempel arbetskamraten som du tycker beter sig så konstigt. Det här har alltså mycket lite att göra med positivt tänkande utan är istället rätt tänkande för dig i din situation.

Jag ser flera betenden som inte gagnar oss till exempel panikattacker som att den personen fastnat på ett tåg som kör på en räls som leder rakt in i en bergvägg i sin inre karta. Kan jag då förse personens inre karta med en växel som leder till en station där allt känns bra så har jag lyckats. Personen förses helt enkelt med ett nytt val som fungerar bättre.

Så nästa stund du inte mår som du vill, reflektera en stund över din inre karta, det finns flera vägar till platser där du mår bra.

Ytterligare ett bevis på att kropp och själ hänger ihop och hypnos hjälper

2010-12-09 06:12
Från [email protected] (J-O)
En artikel i Aftonbladet beskriver hur hypnos använts för att lindra magåkomman IBS (Irritable Bowel Syndrome). Resultatet är väldigt bra. 70% av de 109 personer som sjukvården gett upp på blev bestående bättre av hypnos. De hade också provat de flesta andra alternativa behandlingarna. Det har gjorts många liknande saker sedan länge i resten av världen men relativt få i Sverige. Den medicinska vården i Sverge har av tradition separerat själ från kropp men det här är ytterligare ett bevis på att de hänger ihop.

http://wwwc.aftonbladet.se/halsa/0002/12/hypnos.html

Om man bara lyssnar på vad människor faktiskt säger är det glasklart. En av deltagarna beskriver i artikeln exakt effekten av hypnos, fetstil och kursivt min ändring. När vi sätts i trance genom NLP och hypnos kan vi styra våra tankar så att de påverkar kroppen, och maximerar fertilitet, och chanserna att bli gravid för de par som är ofrivilligt barnlösa.
 "– Jag skulle vilja ropa ut hur glad jag är och hur bra jag mår. Det är skillnad som natt och dag. Jag önskar att alla med liknande besvär fick uppleva detta, säger hon.
  Nu, cirka ett år efter behandlingen, vet Carina hur hon ska hantera en stressituation som hon känner kan påverka magen.
  – Jag har lärt mig självhypnos. Jag kan slappna av djupt och styra mina tankar så att de påverkar kroppen, säger hon."


"Patienterna hade tidigare prövat andra typer av behandlingar som inte hjälpt tarmbesvären som akupunktur, homeopati, psykoterapi, lugnande medel, mediciner mot diarré och förstoppning, olika dieter och hälsokostpreparat."