RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-15 21:21:29

iasmal

Ny seger

2016-01-24 17:26

Det rullar på nu. Har hittat ett bra sätt att tejpa mina tår, känner inte av dem så mycket. Tänker att jag får fortsätta tejpa dem så jag inte skaver upp det igen. Äter mina tabletter och är super taggad och inställd på att det är definitivt rökstopp på onsdag ?!
Löpningen i måndags gick bra, sen var det milen i onsdags. Det blev ett svettigt pass med ett race mot klockan. Hade nattat och läst för barnen när klockan var 20,30, då packade jag gym väskan och gick till gymmet. Hoppade på bandet och började kuta. Kommer på att gymmet stänger kl:22,00....
Klev av bandet kl:21.55 det kändes gött kan jag lova, en stor seger att ta mig iväg kvällstrött.
Fredagens pass var tungt, supertungt!!! 6,4km och det var inte roligt nånstans!

Lördag morgon 2cigg på balkongen och jobba upp ångesten inför dagens pass. 16,1km! Sjuk distans då det är mitt 8:e pass på 12dagar. Går mot gymmet med tunga steg! Väl där går jag på bandet men får stänga av och gå för att kissa. Har blivit en mentalgrej det där, tror jag är kissnödig hela tiden då jag löper... 11km går riktigt bra, flyter visst det är trögare ibland men det flyter. Så vid 11km känns det som om det tar stopp. Helvete jag vill ge upp varje steg måste fokusera måste peppa mig. Vid 13km finns inget ljus. Bestämmer mig för att om jag klarar 15km är det mer än nog. Krigar som en galning, benhinnorna smärtar, fötterna brinner, nästan kramp i ena skinkan. Saker som, no pain no gain, if you can dream it you can do it, allt slit lönar sig imorgon, lite närmare målet, kämpa, m.m All pepp tar slut. Så har jag sprungit 15km där händer det, du kan förhelvete inte snubbla på målsnöret du har 1,1km kvar Maria! Spring nu för fan!! Japp jag höll planen 16,1km sprang jag!!! Firades med skrytinlägg på socialamedier!

Idag är det bara vila! Har beställt lite smått och gott som proteinpulver med mera. Trodde jag skulle kapa lite i vikt men jag har gått upp drygt 1kg på att börja träna. Tänker att det är okej nu men får väl köra en deff period om inte kroppen löser det själv. Det är ok att gå upp nått kilo till, Max 65kilo men när hårdträningen och loppen närmar sig vill jag vara under 60kilo gärna 55kilo för att minimera belastningen på knän och kroppen överlag. Vi får väl se hur den resan går.

Bjuder på lite bilder idag ?

Ska bli bättre på att uppdatera.
Puss och kram

Röd svettig och glad efter ett pass.

Tejpar tårna med kirurgtejp så nageln ska få så lite skav som möjligt

Nyduschad och så sjukt glad, stolt och nöjd efter 16,1km igår!

Jajjemän

2016-01-18 18:30

yes!!!!
Jag har så fina människor i min omgivning, som bryr sig, förmedlat kontakt till en otroligt snäll läkare som träffade mig och hjälpte mig med slutaröka medicin. När jag kom till Apoteket var den slut där och även hos leverantören... Detta oändliga oflyt! Stod där och kände hur det tårades i ögonen, apotekaren sa åt mig att vänta lite han såg nog desperationen hos mig.. Efter en stund säger han: nu hade vi tur jag hittade ett paket och det är bokat, du kan hämta det på tisdag :). Tisdag är redan imorgon!!
Pepp efter att medicin var bokad så var det ju löpning 6,4km på fredagen. Detta skulle dubblas på lördagen 12,9km. Hur skulle detta gå? Var lite nervös på lördagsmorgonen. Lämnade barnen på barnpassningen och gick till bandet. Fan 4:e löppasset på ett halvår, rökare. Men startade lugnt, efter 5km började det brinna under fötterna. Bit ihop, flåset funkade, benen kändes bra. Det är bara sååååå tråkigt på bandet! Inget att titta på och jag stirrar på displayen hela tiden. 1mil sicken seger, fortsätter vid drygt 11.5km gör tårna ont fötterna brinner fortfarande och jag blir akut kissnödig :O! Krigar mig fram till 13km. Kunde knappt tro att det var sant! 13 km i 6.52min/km tempo, inte så snabbt men gissa om jag är nöjd :)!!! Jag gjorde det!!
Ja och nu till det lite bökiga, det brann ju under fötterna och gjorde ont i tårna, det visar sig att under en av tånaglarna har det blivit en blåsa. Tån är röd och svullen, jag beslutar mig för att punktera den. Japp sprutar ut massa vätska och inser att den lossnat från köttet under men sitter i nagelbanden än....
Så vette gudarna hur jag ska tejpa den idag, det står ju 6,4km + intervaller på schemat :-p. Imorgon startar fas 1 i rökstopp :)! Nu kör vi!!!

Ett riktigt gnäll inlägg!!!!

2016-01-13 22:54

Ja uppdatering kanske???
Ja fina dagar i Dalarna, så underbart att få vara hemma litegrann :)! Enda minuset var att mitt högra knä började bråka, knastrade och knakade samt att det började låsa sig. Och denna smärta när det låser sig!! Väl hemma var det jobb ett par dagar innan det bar iväg mot Småland för nyårsfirande. Nu hade knät börjat låsa sig på nätterna, så det blev ett par spännande uppvaknanden i ren panik och smärta ett par nätter!. Denna eminenta tant fyllde ju även år och fick då veta att en kupp hade utförts då jag fick ett par nya grymma skor inför kommande utmaning :)!
Så när jag kom hem igen var jag ju bara tvungen att prova mina nya skor, dom var kalasbra! Det blev 5 km i -5 grader, det gjorde ont i lungorna.
Har försökt att vänta tålmodigt på svar från läkaren om hjälp till rökstoppet, så peppad!!
I måndags kunde jag inte vänta längre! Träningen skulle ju börja på tisdag (ville ju egentligen redan slutat)! Fick då ett nedslående besked, läkaren tänker inte skriva ut nått innan vi träffats!
Tid fanns först i mars, första bästa tid blev till en annan läkare den 8:e februari! Känns ju helt orimligt när jag är peppad nu! Men hon kunde inget göra och det gick inte med en telefonläkartid.
Jaha tänkte jag och ringde min chef om det fanns möjlighet och få en snabb tid via företagshälsovården, svaret blev: Nej inte arbetsrelaterat, suck!!
Måndag kväll sprang jag 6,5km med snittid 6.34/km, mycket nöjd med tanke på rökning och total frånvaro av träning på mycket länge! I ren hopplöshet åkte jag iväg på tisdagskvällen på jourtiden, fick som svar att de inte hjälper till med rökstopp på jourtid. Jag förklarade situationen och frågade om de kunde pressa in mig, sköterskan förstod helt och blev förbaskad över att VC inte fångat upp mig och erbjudit hjälp med en gång. Hon gick och bad läkarna om ett undantag men det var 2h väntetid och de kunde inte göra det! Hon var uppriktigt ledsen när hon kom och pratade med mig. Fan Fan Fan Fan!!!
Har känt mig väldigt nedstämd och pendlat mellan jag fixar detta till jag skiter i allt. Mitt andra pass var idag, jag gick till gymmet och sprang på bandet då det är minus ute. Det blev 6,4km i 6min/km tempo. Jag följer planen men det är tufft!
Just nu känns de där j#vla fucking ciggen som min värsta fiende, och min enda kompis! Helt sjukt!!!!

Ias mål...

2015-12-25 21:22

ja då kör vi igång!

Ny blogg som helt kommer handla om mitt kommande halvår!

För igår var en omtumlande dag som den alltid är självaste julafton. Nära och kära hade samlats några fattades oss, men vi var ändå 25st tappra som firade kvällen lång. Många klappar och glada barn, så de egna klapparna var inte lika viktiga. Så när väl tid fanns satt jag mig ner för att öppna. Många fina saker!! Sen kom lappen, den inslagna lappen..

så här löd den:


God Jul!

Fre den 3/6-16 åker vi på en weekend till Sthlm

tillsammans. På fredagen går jag gärna ut och äter

en god middag med dig för att avsluta kvällen på Rival 

och föreställningen: En man som heter Ove.

Sedan går vi "hem" till hotellet och laddar om batterierna

inför lördagen. Då står nämligen både du och jag på startlinjen

till Sthlm maraton ! :)

Vi avslutar lördagen efter dina önskemål!

Söndag åker vi tillbaka till Gbg.

Älskar Dig! Puss Puss


Skulle jag skratta eller gråta? Va in i hela!!

Helt jäkla otränad, börjat med sämsta lasten i världen igen!

Hur löser jag detta, var allt som ekade i huvudet! Nu har jag sovit på saken och ångest nivån... Men jag är ju en envis jävel! Så imorse mailade jag min vårdcentral om önskan till hjälp att genomföra mitt rökstopp! Det måste ju vara steg ett? Jag tvivlaR samtidigt på att det kommer gå... I maj spriger jag gbg varvet halv maran ett bra test om det ens känns möjligt att dubbla distansen 2v senare?!?


startar denna blogg som ventil och för att håla motivationsnivån uppe! Tänker att det kommer bli kämpigt, slitsamt, belönande, asjobbigt, roligt med mera!!!! Så det kommer förekomma svordomar, skryt, beklaganden, ursäkter att sluta, väldigt många ful bilder och allt ni kan tänka er under resans gång! Frågan är väl om det går det att genomföra?? Jag ska fan försöka iallafall!!! Pöss

// Maria