RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-21 20:22:54

I huvudet på Anna

Läste en text hos Gardell

2009-01-05 20:42

Jag läste en text idag på Jonas Gardells sida. När jag läste den önskade jag (förgäves) att jag hade läst den långt tidigare. Hade jag gjort det hade jag kanske haft något intelligent att delge dig i våras i stället för det jag på ett fumligt sätt försökte få sagt. Vill att du ska veta att du fortfarande finns i mina tankar och att du för alltid kommer finnas kvar där.


Här kommer en kopia på texten:


DU ÄR INTE ENSAM

Det finns dom som gjort dig illa
Det finns dom som inget vet
Det finns dom som gjort en grej av
Att skrika ut din hemlighet
Det finns dom som tog din stolthet
Det finns dom som stal ditt mod
Och dom som ingenting förstod

Dig som ingen känner
Dig som ingen ser
Du som saknar vänner
Och knappt vill andas mer
Hör på mig min kära
Hur ska jag få dig att förstå
Du måste resa dig och gå

Du är inte ensam
Det finns nån som går med dig
Han vill att du ska veta
Han har det som du
Som du

Vägen tom och öde
Gryningsljuset klart
Du står vid busshållplatsen
Bussen kommer snart
Nu lämnar du det gamla
Här tar din barndom slut
Nu tar du steget ut

Och när du har rest dig
Vänd dig inte om
Det finns ingen väg tillbaka
Varifrån du kom
Allt dom vile ge dig
har du rivit och förstört
Allt dom hade att säga - har du redan hört

Du är inte ensam
Det finns någon som går med dig
Hon vet hur det är för hon har själv varit där
Varit där

Det finns nåd för nya världar
Mycket större än den här
Nya skapelser och tider,
Nåd för allt som blir och är
Och alla deras lögner
Betyder ingenting
Tro mig när jag säger
Skammen var aldrig din

Du är inte ensam
Det finns dom som följer dig
Dom vet hur det är,
dom har själva varit där
Du är inte ensam
Det är tid att fatta mod
Vi vill att du ska veta
Att vi har det som du
Som du

Frisk?!?

2008-12-27 19:13

Nu tycker jag att det är dags att vi får vara friska, vi har varit sjuka bra länge nu. Det hela började med att Lilleman fick vattkoppor och fick vara hemma i ca en vecka. Ett tag efter det var det Skruttans tur att få vattkoppor - skönt att båda haft det nu så att de slipper det när de är äldre, i slutet av hennes vattkoppsperiod fick Lilleman en variant av kräksjuka vilken började med kaskadspyor som övergick till diarré och avslutades med feber (men bara kvälls-och nattetid konstigt  nog). Denna sista sjukdom gjorde att vi fick ställa in ett julfirande (med barnens farmor) men vi kunde fira med först farfar och sedan åka till ödemarken och mormor och morfar. Tomten hittade dit men var något krasslig och lite hes på rösten. Därefter däckades kärleken så att vi åkte hem lite tidigare än planerat och sedan fick vi ställa in ytterligare ett julfirande med farmor, vi får se när vi kan ta det.


Men nu känner jag att det får vara nog! Vi behöver få vara friska och hinna återhämta krafterna till det är dags att jobba igen, det var väl inte riktigt så här jag hade tänkt mig jullovet.

God jul

2008-12-21 15:31
Vill önska alla mina läsare en god jul!

Tjolahopp

2008-12-15 17:01

Sitter här och har en och en halv timme att döda innan det är dags för julbord med jobbet. Nu har äntligen alla elever gått hem, tänk att de gärna är kvar till strax före fem om de får måla om. Undrar om de frivilligt skulle vara kvar så länge om det hade handlat om svenska?!? Så det tog en bra stund innan man kunde värma sig med en kall en... ;) (Framför allt innan man kunde tillse att kyla ner dem) Ser iaf fram emot att få äta lite (mycket) god mat ikväll.


När Nobelfesten visades på tv fick Skruttan titta en stund eftersom hon just nu lever för prinsessor. När vi tittade frågade hon var prins Carl Philip var någonstans och när han väl kom i bild sprang hon fram till tvn och pussade honom. Vi frågade ju givetvis varför hon gjort så, varpå hon svara att hon är kär i honom och blir jätteförlägen - det var svårt att hålla sig för skratt kan jag ju säga :)

Long time no writing

2008-12-12 21:57

Nu var det ett tag sedan jag tog mig tid att sitta ner och skriva lite. Detta för att det varit lite mycket den sista tiden. Det har varit mycket på jobbet, mycket hemma och det är inte slut än... En vecka kvar till jullov - suck, det känns som en evighet. Jag vill ha lov nu, jag behöver lov nu!


Här hemma har ju Lilleman varit prickig hela han och inte har han vett att förstå att han är sjuk utan kör på i samma gamla vanliga tempo, varför ska man ta det lugnt och vila? Sedan ska man ju planera upp hur julhelgen ska firas, till råga på allt så fyller bröderna år innan det blir jul också. Lite mycket blir det. Då ska man hinna handla julklappar, julstäda, fixa sill, skinka gärna baka lite också. Granen ska fram och kläs


Det som varit stressigt på jobbet är att hinna med betygsättning, alla möten som varit sista perioden (som "tar" tid från det man känner att man borde jobba med). Det har känts som om alla möten tar upp all tid man har för planering och rättning, så därför har jag varit väldigt frustrerad och haft svårt att koncentrera mig i vårt arbetsrum, där det i princip aldrig går att få arbetsro. Det är alltid någon elev som vill låna något, hämta något, fråga något eller så ringer telefonen eller så kommer någon kollega och måste prata om något viktigt eller så är det ett möte inplanerat. Pga allt detta måste mer arbete än nödvändigt ske hemifrån på kvällarna vilket inte är så lätt med två småbarn eftersom jag vill prioritera tid med dem när de är vakna. Fast det jobbigaste den här veckan var att få höra att det finns ett RYKTE som säger att jag inte vill jobba kvar och att jag inte gillar de elever jag har. Det är fel! Jag gillar de elever jag har och jag tror på och har höga förhoppningar om dem. Men alla har sina dagar, även lärare, när allt bara känns tungt. Det kan ju bero på många olika anledningar, inte nödvändigtvis jobbet som är den största faktorn, men kanske den som får det att rinna över just den dagen. Jag kan ibland längta tillbaka till gamla 3b, saknar lite av den stämningen vi hade (men det fanns ju perioder som var jobbiga även där).

Var försiktig med vad du ber om!

2008-12-02 12:22

detta är dagens råd. Tänk efter innan du uttalar önskan om olika saker. I fredags var jag på utvecklingssamtal med Lilleman och fick då veta att ett barn haft vattkoppor men ingen verkade ha blivit smittad eftersom inkubationstiden passerats och ingen annan blivit sjuk. Jag tyckte då att det var lite synd eftersom det ofta är jobbigare att få vattkoppor när man är äldre så då hade det ju varit bra om kidsen fick det nu den här omgången... På kvällen hade han feber men var inte märkbart dålig på något sätt, den gick över och helgen passerade (med glöggfika/ syskonträff). Igår var båda på förskolan och på kvällen när det var dags att sova hittade jag ett tiotal röda prickar. Det var som om jag beställt detta... Idag är han ännu mer prickig och en del har börjat bli vätskefyllda. Varje gång jag kollar har det blivit fler men de verkar inte klia ännu.


Så planerna för resten av dagen är att ta sig en snabbis till apoteket och införskaffa lite "klägg" att smörja på om prickarna börjar klia, även lite febernedsättande behöver inhandlas (förrådet slut).


Nu är det dock dags att sluta skriva för denna gången eftersom Skruttan väntar otåligt på att få slå in en julklapp...

Kändis eller inte?

2008-11-18 20:17

Det Randy skriver om i sin krönika är sant. Det tragiska är att det är vi övriga invånare i Sverige som helt och hållet slukar detta. Vi läser spaltmeter efter spaltmeter om dessa damer och andra lika kändiskåta personer, vars enda mål är att få gå på fest och tillhöra "rätt" krets på Stureplan.


Dags att sluta beundra dessa människor som inte presterar något och vända blickarna mot de som faktiskt jobbar, kämpar och gör något för att vara känd eller ännu hellre hylla alla de som gör något verkligt, något vettigt, något som ger något gott dvs de som gör något för mänskligheten.


Bimbo?

2008-11-17 19:35

Det är ett intressant fenomen att det blir en så stor nyhet att en bimbos pojkvän blir en ny bimbos pojkvän. Den första gör då ett uttalande: "Hon tar mina avlagda..." Varpå pojkvännen känner sig tvingad att göra ett uttalande för att inte hans manlighet ska få sig en törn (i media och allt). Hans uttalande: "Jag blev dumpad". Min fråga är då: blev allt mycket bättre av det uttalandet?


Men den största frågan är: Vem är egentligen den största bimbon av de tre? (Ja, jag anser att även "män" kan vara bimbos)

Helgen

2008-11-16 19:12

Nu är helgen snart slut och vardagslunken tar vid igen. I fredags var jag och mannen på chokladprovning inne i sta´n. Då fick man smaka på åtta små bitar choklad medan man fick fakta och information om choklad och olika sorters kakaobönor. Vi fick även smaka på en kakaofrukt - det smakade inte alls som choklad, snarare en kombination av passionsfrukt och mango. Chokladen var riktigt god men dyr. Chokladprovningen blev som en sorts efterrätt eftersom vi passade på att äta på en kinarestaurang innan. Efter chokladprovningen gick vi till en pub och tog en öl. Svårt att välja sort var det, de hade 30 olika sorters fatöl och en himla massa flasköl. De hade även 400 sorters whisky, men det blev ingen sådan bara öl. Det var riktigt skönt med en kväll ute på tu man hand. Kändes som om det var längesedan.


Lördagen var ganska soft, gick på bio med Skruttan. Det var hennes allra första biobesök. Det var spännande och roligt. I övrigt tog vi det bara lugnt och åt lördagsgodis.


Så sista dagen av helgen kom säsongens första snö. Skruttan och mannen åkte iväg på handboll på em och jag och Lilleman handlade och var ute i snön och han fick leka lite. Först väldigt reserverad men sedan var det superkul.

Ledig

2008-11-14 10:03

Idag är jag ledig eller jag kompar ut tid. Har 18 timmar som bör vara utkompade innan jul. Den här veckan har jag kompat 5 så nu är det bara 13 kvar... Hur ska man lyckas med det? När man jobbar i den bransch man gör. Om jag tar ut komp drabbar det antingen minst 21 personer (dvs de elever som skulla ha lektion = inte ok) eller så drabbar det min egen planering (dvs kvalitén på undervisningen blir lidande = inte ok) alternativt drabbas den gemensamma planeringen i arbetslaget (dvs mina kollegor får mer jobb = inte ok). Frågar är alltså hur gör man?, och vad ska prioriteras?, för hur man än gör blir eleverna drabbade i slutändan på ett eller annat sätt.


Fast man kan nog inte påstå att jag är ledig idag. Lilleman piggar på sig efter feber och hosta (han är fortfarande hostig) och Skruttan hade ögonklägg igår, men det verkar bättre idag (håller tummarna för det). Så ledig är jag ju inte, två halvfriska/halvsjuka barn hemma är en garanti för att man inte ska kunna njuta av ledigheten.

Julen

2008-11-12 19:28

Nu är det inte långt kvar innan julen knackar på dörren med allt vad det innebär. I år ska vi fira jul med mapa (mamma-pappa) på landet och då menar jag verkligen landet. Det är bortom all teckning för mobiltelefonen (fast ibland kan sms komma igenom), ingen tv, ingen gatubelysning och tystnaden är total. Dvs landet. Det tycker jag är ganska skönt egentligen att få komma bort från allt och bara vara och umgås med varandra. Fast en nackdel med att fira jul där är ju att en tradition inte kan fås, svt kl 15.00 Det är en ganska stor nackdel, men jag jobbar på att lösa detta. En kollega har förmodligen detta program inspelat på dvd, så det ska nog gå ändå.


Sedan ska ju mer julfirande planeras in, jul ska ju även firas med barnens farmor och med farfar så det blir många julaftnar.


Slutligen har vi den största stressfaktorn, julklappsinhandling, dekoration av huset (tack och lov tävlar jag inte med grannarna om finaste dekorationerna i trädgården), julmat...


Fem veckor kvar att hinna med allt på.

Klagomuren har lyssnat

2008-11-09 12:11
Efter inkommen klagan på färgsättning har jag ändrat den och hoppas att denna inte ska ge upphov till synproblem...

Kommentarer

2008-11-09 11:47

Igår när jag hämtade mina guldklimpar från förskolan fick jag först veta att jag kunde ta det lite lugnt eftersom de precis startat med discot, på avdelningen där skruttan går så jag satt en stund och gosade med nyvakna Lilleman. Klädde av honom ytterkläderna (de sover utomhus) och sedan gick vi in till discot. Efter en stund var det dags för festis och kex sedan mer dans. Till slut var det ok att gå hem, fick vara där i 45 minuter innan vi kunde gå hem. Så går man och oroar sig för att barnen får vara på förskolan för mycket. Medan jag satt och väntade fick jag höra vad Skruttan gjort under fotograferingen som var tidigare i veckan: "Anna" hade stått och gjort grimaser och pratat med barnen för att få dem att le varpå Skruttan vrider lite på huvudet och säger:

- Lägg av! med kaxig röst (tänk 14is) och vänder tillbaka huvudet. Jag har insett att jag inte kan ha med henne till mitt jobb på besök eftersom det är där hon måste snappa upp alla dessa manéer. Hon har ju inga äldre syskon eller andra släktingar i sin närhet.


Ibland när man kommer hem från jobbet kan det vara svårt att inse att man är hemma när hon har liknande beteende och uttryck som eleverna på jobbet. Frågan är vad som är värst: är det hon som agerar stor eller är det eleverna som är barnsliga...?

Hört på radion idag

2008-11-06 20:20

På vägen hem idag hörde jag två intressanta saker på Mix Megapol. Det första handlade om hur två olika händelser värderas ekonomiskt. Först har vi en känd man som döms att betala 9000 i dagsböter för att att knuffat sin flickvän i väggen den andra handlar om en annan känd man som lagt ner sin medalj på golvet i protest för detta ska en halv miljon betalas i skadestånd. Då ser man verkligen hur vi prioriterar här i världen, vad som är viktigt.


Det andra intressanta jag hörde handlade om att vi ska få ett nytt betygssystem 2011/2012. A-F. Programledarna pratade lite om detta sedan kunde man ringa in och säga vad man tyckte om detta. Det mest otroliga är tycker jag att det då ringer in personer och uttalar sig om saker utan att veta hur det fungerar idag. Det var en kvinna som tyckte att vi skulle ta tillbaka sifferbetygen 1-5, den skalan där endast en viss procent av klassens medlemmar kunde få ett betyg. Klassen skulle fördelas enligt normalfördelningskurvan. Gick man då som jag själv gjorde i en studiemotiverad klass, där mer än 50% var duktiga blev det en kamp om betygen. Jag fick t o m frågan om jag villa ha en 4 i NO eller MA eftersom jag tyvärr inte kunde få det i båda men att jag egentligen förtjänade det men betygen var ju tvugna att fördelas "rätt" procentuellt. Med dagens system styrs betygen av uppsatta kriterier, för att få ett visst betyg ska man visa att man kan det som krävs för betyget. Detta innebär ju i praktiken att man kan ha en klass där alla har betyget MVG i ett ämne, det som krävs är ju att alla uppfyller kriterierna för MVG. Jag håller med om att det är bra att det blir fler steg än idag. En elev som ligger på gränsen att ha G och en som ligger mot gränsen till VG har ganska stora skillnader i kunskaper. Så det är bra med fler steg. Ett annat av kvinnans argument till varför det var bättre med de gamla sifferbetyger var att man då kunde jämföra sig med varandra i klassen. Det är säkert kul att göra om man har ett bra snittvärde som man sökte vidare på då, de som inte hade bra snitt tyckte säkert inte det var kul. Idag genererar betygen poäng som man sedan söker vidare på. Det gör ju att det inte alls är svårt att jämföra sig med andra om man vill, det är bara att fråga hur många poäng de har. Återigen hur kul är det att jämföra sig med andra om man inte lyckas med sina studier?

Spotify

2008-11-02 16:37
Är det någon snäll själ därute som har en inbjudan till mig?

Trots, trots, trots

2008-11-02 12:23

Det börjar bli riktigt jobbigt nu. Vad ska man göra? Jag vet att det är en fas, men det tär på krafterna. Just nu är det bara pest. Jag brukar försöka distrahera ibland för att det man är sur över ska glömmas bort, det funkar ofta men inte jämt och framför allt så har inte alltid jag den kraften. Det är inte hälsosamt att jobba med barn när man har små barn själv, visserligen har jag hand om betydligt äldre barn men de visar ju exakt samma tendenser som fyraåringen... hm...


Det finns ett jobb jag funderat på till och från under några år nu, såg att det finns sådana tjänster lediga, men det är bara projektanställningar och inget fast jobb. Dessutom innebär det att man är hemifrån ganska mycket, med övernattningar. Det skulle inte funka för oss, med dagistider bl.a Men det är ett jobb som är helt annorlunda än nuvarande men som ändå hänger ihop med det jag gör nu, jag skulle inte vara helt borta från det som jag faktiskt tycker är intressant. Ytterligare en positiv sak är att jag skulle jobba mot vuxna och slippa ha barn runt omkring mig dygnet runt, vilket jag förmodligen skulle må bra av att slippa.


Aaargghh jag vill ha ombyte nu!

Grey´s

2008-10-31 18:38

Vill ha!

2008-10-31 17:00

Behöver jag säga mer? Jag vill ha! Allihop! NU!

Aja baja...

2008-10-24 13:29

Tänk vad barn lär sig fort, Lilleman har kommit på att han kan säga åt sin storasyster att hon ska låta bli hans grejer "aja - baja sisi" säger han samtidigt som han spänner ögonen i henne och pekar med fingret. Detta leder till att hon blir sur och givetvis måste visa att det är hon som är störst = bråk. Han har även lärt sig innebörden av "inte göja så", ofta säger han det samtidigt som det glimmar till i ögonen och han gör det han inte får... hmm, medveten handling? JA! Tyvärr har han även snappat upp "dumma dig" - något vi försöker motverka att det används. Storasyster har då kommit på att hon snabbt säger att hon sa till taket (om hon märker av att vi blir arga för att hon säger något dumt till någon) detta i tron att hon ska slippa undan en tillsägelse.


Frågan jag ställer mig är hur många gånger måste man upprepa en sak tills den sjunkit in och blivit en del av medvetandet och automatiserats. Stundtals känns det som för alltid...


Annars kan man se vissa tonårsdrag i Skruttans sätt att bete sig och uttrycka sig kring saker. Var har hon snappat upp detta?, har hon varit med på jobbet för många gånger och hört eleverna uttrycka sig?


Temperament har de båda två som de visar, oftast på stört - inte ska man väl tänka efter först.