RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-08 05:22:05

Hela Pingsten

Fred och rättvisa i Andens kraft

Vad media inte berättar om Denis Mukwege

2018-12-07 21:28
Från Hela Pingsten
Läkare, kvinnorättskämpe, nobelpristagare – och tungomålstalare. Denis Mukweges karismatiska tro på Jesus är den centrala drivkraften i hans fantastiska engagemang för fred och jämställdhet, något som media sällan pratar om. Varför finns en sådan beröringsskräck gentemot pingströrelsen? https://mcdn.podbean.com/mf/web/5h5mez/Jesusfolket_Mukwege.mp3 Detta pratar vi om i det senaste avsnittet av Jesusfolket! Dessutom pratar vi om Sarahs och KatarinasFortsätt läsa "Vad media inte berättar om Denis Mukwege"

Barriären mellan karismatik och socialt engagemang bryts samman

2018-12-06 22:13
Från Micael Grenholm
Förra veckan skrev Aftonbladets krönikör Peter Kadhammar att invånarna som dödade missionären John Allen Chau gjorde rätt. Han kopplar samman mission, kolonialism och folkmord på ett förbluffande sätt, något som Aftonbladet inte vill ta avstånd ifrån. I respons till detta skrev Joel Halldorf i Expressen idag en riktigt bra krönika där han belyser hur den pingstmissionFortsätt läsa "Barriären mellan karismatik och socialt engagemang bryts samman"

Varför jag och Stefan Swärd skrev ”Jesus var också flykting”

2018-12-04 16:18
Från Micael Grenholm
I slutet av augusti deltog jag på en författarkväll arrangerad av Svenska kyrkan Kristinehamn. Jag hade ordentligt med tid att gå igenom varför jag och Stefan Swärd skrev boken Jesus var också flykting, jag beskrev tanken bakom hur boken är upplagd och bemötte vanliga motargument såsom att Gud vill ha stängda gränser eller att hjälp påFortsätt läsa "Varför jag och Stefan Swärd skrev ”Jesus var också flykting”"

Vi behöver en flygplansteologi

2018-12-02 12:26
Från Micael Grenholm
I fredags publicerade Peter Halldorf och Magnus Malm en debattartikel i Dagen om att de har bestämt sig för att sluta flyga. ”Inte för att döva våra samveten. Inte för att skicka skuldkänslor på dem som flyger. Inte för att vi tror att flygresor är den primära orsaken till klimatförändringar. Utan som ett litet konkretFortsätt läsa "Vi behöver en flygplansteologi"

Sarah och Micael på uppdrag!

2018-12-01 17:40
Från Hela Pingsten
Sarah och Micael har blivit pastorer! De pratar i senaste avsnittet av Jesusfolket om vilka möjligheter och ansvar det innebär, men också om problemet med hur begreppet ”pastor” används. Dessutom pratar de om missionären som dödades när han försökte predika för en onådd folkgrupp, och om kyrkan i Nederländerna som har haft nonstop-gudstjänst i över en månad förFortsätt läsa "Sarah och Micael på uppdrag!"

Nej, att vägra SD-samarbete är inte odemokratiskt

2018-11-29 12:12
Från Jacob Schönning
Under gymnasiet hade jag förmånen att få spela Herr Biedermann i Herr Biedermann och pyromanerna. Den var en allegori över de tyska konservativas sätt att handskas med nazisterna inför Hitlers maktövertagande. Biedermann var en girig och feg fabriksägare som slickade uppåt och sparkade nedåt. I en scen oroar sig fru Biedermann för att ”gästerna” somFortsätt läsa "Nej, att vägra SD-samarbete är inte odemokratiskt"

Stor uppslutning på bönedagen för flyktingar och konvertiter

2018-11-28 20:22
Från Micael Grenholm
För några veckor sedan kontaktade pingstpastor Christian Mölk mig och ”flyktingpastorn” Bengt Sjöberg och föreslog att vi skulle sammankalla till en nationell bönedag för flyktingar och konvertiter. Vi förfäras alla tre av det grymma sätt Sverige behandlar flyktingar på, inte minst de som konverterat till kristendomen och ändå utvisas till livsfarliga länder där kristna förföljs.Fortsätt läsa "Stor uppslutning på bönedagen för flyktingar och konvertiter"

Missionens orättvisor

2018-11-27 09:00
Från Emma Andersson
”Låt mig få höra om Jesus, skriv i mitt hjärta vart ord.” Så gick en av de mest sjungna sångerna i min barndoms församling. Och jag fick höra om Jesus, gång på gång. ”Säg mig det åter och åter, hur på vår jord han gick kring.” Åter och åter fick jag höra om Jesus ochFortsätt läsa "Missionens orättvisor"

Miljö och rättvisa i Andens kraft

2018-11-24 16:22
Från Micael Grenholm
Vänster-högerparadigmet som råder i västvärlden gör det väldigt svårt för kristna att följa Jesus. Jesus gav oss ett antal bud 1700 år innan vänsterhöger-skalan existerade, och som därmed inte tar hänsyn till den. Dessa bud inkluderar bota de sjuka, driv ut demoner (Matt 10:2), älska era fiender (Matt 5:44) och samla inte skatter på jordenFortsätt läsa "Miljö och rättvisa i Andens kraft"

Black Friday och meningen med livet

2018-11-23 14:45
Från estacke
Ursprungligen publicerat på God Jord. Idag är det Black Friday och hälften av oss svenska konsumenter väntas shoppa idag, för totalt ungefär 6,5 miljarder kronor. Eftersom de allra flesta av oss redan har vad vi behöver och lite till skulle man kunna kalla detta en konsumtionshetsens dag. I och med detta träffades vi i God jordsFortsätt läsa "Black Friday och meningen med livet"

Vad mission egentligen handlar om

2018-11-22 16:20
Från Hela Pingsten
av Julia Magnusson. På höstlovet åkte jag med min ungdomsgrupp från Betaniakyrkan i Åbytorp till Serbien på missionsresa. En så otroligt händelserik, spännande, intensiv, lärorik och fantastisk resa. En resa där jag fick växa i Gud och känna honom närvarande på ett ännu större plan än innan. En resa där jag fick bli använd avFortsätt läsa "Vad mission egentligen handlar om"

Jordan Peterson – en under cover-evangelist?

2018-11-21 22:10
Från Micael Grenholm
Idag tog Dagen-debatten om Jordan Peterson en mycket intressant vändning. Josef Edebol skriver att han håller med mig om att Petersons offentliga uttalanden om religion är liberalteologiska, men till skillnad från den liberalteologi K.G. Hammar och Antje Jackelén ägnar sig åt är detta en god form av liberalteologi som inte står i opposition mot kyrkans tro utanFortsätt läsa "Jordan Peterson – en under cover-evangelist?"

Hur lyckades Jordan peterson bli allvetande?

2018-11-19 17:56
Från Hela Pingsten
Nytt avsnitt av Jesusfolket! Pop-professorn Jordan Peterson är på allas läppar och tilltalar många kristna. Vi ser att han har vissa poänger, men bekymras över hans förvanskning av kristendomen, hans ifrågasättande av privilegiers existens och att han med så stor självsäkerhet säger saker som antingen förutsätter att han är allvetande eller utför olagliga experiment. VarförFortsätt läsa "Hur lyckades Jordan peterson bli allvetande?"

Kristna som gör gott kan inte vara falska profeter

2018-11-17 18:02
Från Micael Grenholm
Vi har ett enormt behov av urskiljning dessa tider. Med tusentals informationskanaler och idétraditioner behöver vi sålla för att inte distraheras i vår efterföljelse av Jesus. Allra viktigast är givetvis andlig urskiljning: att avgöra vilka andliga rötter olika tankar, uppenbarelser och övernaturliga fenomen har. Är det från den Helige Ande, eller från orena andar (ellerFortsätt läsa "Kristna som gör gott kan inte vara falska profeter"

Översvallande glädje utan shopping

2018-11-14 20:29
Från aldawistrand
Nästa fredag infaller Black Friday, en dag som växer i framför allt västvärlden. Black Friday är en dag på året då affärer och företag skyltar som mest med stora röda prislappar och erbjudanden som inte får missas. Reklamer säger ”Passa på!” och vill på alla sätt få oss som konsumenter att ”ta chansen för attFortsätt läsa "Översvallande glädje utan shopping"