RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-25 10:53:11

Mot nya äventyr

Extrastaff

2019-08-25 10:05

Ibland går det väldigt snabbt.
Extrastaff är Nya Zeelands svar på arbetsförmedling. Fick tips om att gå dit och se om de hade nåt jobb till mig. Gick dit en torsdag och direkt hade dom ett jobb åt mig för nästa dag, Fredag.

Det jag gjorde på torsdagen var att jag skrev på massa papper och svarade på några frågor om vad jag gjort tidigare och skulle kunna tänka mig att göra. Sen till en början så skickar dom sms till mig dag för dag om platser där jag behövs eftersom någon av de ordinarie är sjuk eller nåt liknande. Fick även hjälm, reflexväst, arbetsskor, glasögon och artbetshandskar.

Så fredagen var ett tillfälligt jobb som gick ut på att jag hjälpte till att köra asfalt i skottkärra fram och tillbaka till de som lägger ut asfalten.

28år

2019-07-29 13:02

Låg fortfarande i sängen när telefonen meddelade att mamma ville starta ett videosamtal. Svarade och la ifrån mig telefonen. Samtidigt som jag klär på mig hör jag hur mamma och andra familjemedlemmar sjunger för mig. Är påklädd och tar upp telefonen just som dom sjungit färdigt. Där sitter dom, min älskade familj, i sommarstugan i våtnäs en härlig sommarkväll..

Har insett att det här är första sommaren som jag inte är hemma i sommarsverige alls. Även första födelsedagen utanför Sverige.

Som många vet har jag gett mig ut på flertalet resor under mitt 28åriga liv. Men har alltid medvetet låtit bli att vara borta, en längre tid iaf, under sommarmånaderna. Nån vecka i juni har väl gått bra men annars vill jag vara hemma och njuta av sommarsverige.

Jag har nu varit hemifrån i ett halvår, 3 månader på Nya Zeeland. Det är det längsta jag varit hemifrån på 10år. Jag brukar inte ha problem med hemlängtan men aldrig förr har jag haft så sjukt många fina jag lämnat bakom mig..

Senaste åren har jag varit aktiv i så många olika typer av grupper och på så vis lärt känna många fina människor som jag är så tacksam över. Arbetskollegor, teaterfolk, pokémonfolk, Njurunda hallens gruppträningspassfolk, ungdomsgruppfolk, kentvänner, övriga tokisar jag stött på..

Alltid intressant och få se vilka som finns kvar när man kommer hem. Det är många jag pratat med under resans gång..  men sen är det många andra jag inte pratat med men som jag ändå tror och hoppas finns kvar när jag återvänder.

Morgonens videosamtal från familjen varade inte ens i 10minuter. Var tvungen att avsluta efter 8min och 50sek. Bröt ihop totalt så fort jag lagt på. Inte gråtit så på otroligt länge. Där och då blev jag själv lite orolig.. och kunde inte riktigt sätta fingret på varför. Men det var nog en blandning av att se/höra röster från så många jag saknar samtidigt.. Det i samband med att jag känt mig lite lost de senaste dagarna.

Måste få rutiner.. vettiga rutiner. Jobb. Få koncentrera mig på något annat än jag hittills gjort. Jobb. Om jag bara hade ett jobb. Det är dags nu. Inte känt att jag behövt förrän nu (mest ekonomiskt) men nu är det verkligen dags. Bara sökt ett hittills, men nu ska det sökas mer.

Har iaf blivit uppvaktad av min flatmate, ätit gott på nyfunna favoritmatstället, bästa cheesecake till efterrätt och kollat färdigt på andra säsongen av "Stranger things". Fick även en helsvart keps, helsvart mössa och skraplotter(utan vinst men kul ändå). Känns som han fattat att jag gillar helsvart och huvudbonader och att jag slitit ut de jag har eftersom jag bär dom varje dag?..

Var även tillbaka till Dunedin och hälsade på ons-sön. Ska lägga upp lite bilder från det på insta. Fina dagar med Ryan, superschyst kille som jag är glad att fått lära känna.

Jaja, trots dunderhemlängtan är jag iaf fast besluten om att inte åka hem. Det gäller att göra det bästa av situationen. Vips så har det här visumåret gått och då minsann kommer jag vara såå redo att komma hem. Hoppas ni har det bäst där hemma och att ni njuter så in i bomben av sommaren i vårt vackra Sverige, så ska jag fortsätta att njuta av vackra Nya Zeeland medan jag kan.

Mitt älskade North Augusta

2019-02-23 04:05

Det är så mycket jag varit med om det här 25 dagarna i usa, eller egentligen inte. Har mest träffat otroligt många fina människor från året då jag bodde här, 10årsen!!!!... samtidigt som jag försökt att passa på och umgås massor med mina 2 närmsta familjer här. Värdfamiljen jag hade och bästa vännens familj som nu också känns som att jag är en del av.

Det har varit mycket känslor och jag har mest bara njutit hela tiden, varit nostalgisk, tänkt tillbaka på alla minnen med allt folk. Faktiskt lyckades jag träffa alla jag hade tänkt att träffa, förutom möjligtvis en familj.. men den familjen har jag inte pratat med sen jag bodde här så det får helt enkelt vara så.

Det som verkligen gjort det här möjligt är att jag denna gång haft hyrbil. Som jag älskat den, valde verkligen en perfekt bil som varit helt underbar att köra. Helt i min smak. Tror att jag äntligen lärt mig att det var en Chevrolet Cruze? Kan ju inte riktigt det här med bilar.. men bra var den och jag kommer sakna den. Nu har jag lämnat tillbaka den till Hertz och ska bara sova en natt till här i usa innan jag imorgon beger mig till Brasilien!
Har dock dragit på mig en förkylning, så vi får se hur det utvecklar sig inatt. Kan bli en sån här mardrömsflygning då det känns som att trumhinnan(?) ska sprängas..

Måste bara nämna en sak innan jag avslutar och det är att jag begav mig till ett av gymmen i North Augusta för att jag kom ihåg att det fanns ett gym med löpbana inomhus då jag bodde här. Lyckades hitta rätt på det gymmet och fick köpa ett inträdeskort för en billig peng. När jag skulle fotas för det kortet så säger han som jobbar där att det redan finns ett kort på mig. Ett 10år gammalt kort. Han frågade om jag ville använda det eller ta ett nytt, haha. Såå häftigt.. då kändes det verkligen att wow.. jag har en historia här.

Vart jag än i världen vänder..

2019-02-11 16:05

För exakt 2 veckor sedan sa jag adjö till Sverige. Det har jag gjort många gånger tidigare men skillnaden den här gången är att jag inte har någon aning om när jag kommer tillbaka på svensk mark igen.

I många år har jag funderat på hur det skulle vara att jobba utanför Sverige. I ett annat land, med andra regler, kanske med annat klimat, annat språk osv..
Samtidigt har jag haft Nya Zeeland högt prioriterat på min lista av länder jag vill besöka innan jag dör (som egentligen bara är en lista jag har i mitt huvud just nu). Många har frågat varför, och jag kan nog inte säga annat än att det är för alla bilder/filmer jag sett från detta otroligt vackra land. Så varierade landskap och många olika klimat i ett och samma land.

Så för ett årsen ungefär gick jag till min chef och sa att 2019 sticker jag. För jag insåg att jag kommer aldrig komma iväg om jag ska leta efter ett tillfälle då det "passar". För tro mig, det kommer aldrig passa. Det är alltid någonting som håller en tillbaka ifall man tänker så. Det man måste göra är att bestämma sig för när det passar, och sen köra på det helt enkelt. Dessutom kan man bara söka arbetsvisumet jag sökt, för att komma in och få jobba på NZ, till man är 30.

Men det jag också bestämde mig för var att jag skulle sälja lägenheten min. Min älskade 2a i Kvissle som jag trivts så bra i. Men på något vis kändes även det så rätt nu. Det finns fler bra lägenheter där ute och jag har haft en längtan att flytta in till stan..

Sagt och gjort, lägenheten är såld och med det passade jag även på att få resa lite innan jag kommer fram till NZ. Därför ska ni nu här få min resplan:
28jan - 23feb - USA
(Florida, South Carolina/Georgia, Tennessee)
23feb - 17mars - Brasilien
(Sao Paolo, Iguazufallen, Rio, Manaus)
18mars - 24mars - Kanada
(Edmonton)
26mars - 1april - Påskön
2april - 8april - Tahiti
9april - okänt Nya Zeeland

Kan vara på Nya Zeeland 1år från och med 9 april men om jag stannar hela tiden ut det får framtiden avgöra.

Så ser det ut. Det får nog räcka som ett första inlägg, så kommer det ett nytt inlägg senare om tiden här i usa.

Morgonjogg, H.I.T/Fight cardio, Afrodans

2018-05-18 19:22

Sista morgonen med morgonjogg. Så glad att jag orkar upp till alla 3 som varit, såå värt. Den här morgonen blev rundan den längsta av dom på 4.7km


10.00 trodde jag att jag bara skulle gå på passet: H.I.T (Högintensiv träning), men instruktörerna Allis och Sabina bestämde att slå ihop sina pass och så det blev ett H.I.Tpass med inslag av flght cardio övningar. Det gjorde det till ett extremt tufft men såå roligt pass, verkligen uppskattat!

Passet gick ut på att man med sin egen förmåga skulle göra:

10 Burpees

20 Kick eller butterfly situps

30 Knäslag

40 Armhävningar

50 Raka slag

60 Utfallssteg

70 Jumpingjacks

Man skulle alltså börja med 10 Burpees och sen steg för steg göra allt tills man gjort 70 Jumpingjacks, men var man klar då? Ånej, då skulle man ner till 10 Burpees igen så alltså efter 70 JJ skulle man göra 60 Utfall, sen 50 Raka slag osv hela vägen ner.. Så det var verkligen en utmaning men vi alla klarade det tillslut med olika tempon. Gick bra med 2 hårda men peppande instruktörer. Passet avslutades med att vi alla sprang 60meter 5 gånger.


Sedan gick jag direkt till tredje passet för dagen och det allra sista för denna resa: Afrodans

Ett sista danspass med Freddie, och äntligen den typen av danspass jag uppskattar mest. Koreografier i all ära men jag gillar bäst när man bara kör på med varje steg, Freddie byter mitt i ett steg och vi bara hänger på tills det steget sitter innan det byts till ett nytt steg, så man blir liksom aldrig riktigt stillastående. Mycket roligt med dans med afrikanska inslag, får man verkligen lära sig vart man har kroppen med alla stora härliga rörelser och skakande höfter. Mycket skoj!!!


Jag funderade länge på att köra fullt ut så här sista dagen och köra 2 pass till på eftermiddagen... Men nä nu hade jag fått köra 2 pass som jag var otroligt nöjd med så då bestämde jag mig för att vara just det: nöjd, och bara ta det lugnt dom sista timmarna här. Blev chill i sängen, lite sidor lästa i boken jag har med mig "Ferry tales" (som jag för övrigt hållt på med i typ 3års tid?...inte för att boken är dålig men jag har sån dålig koncentration när det kommer till läsning osv) innan jag helt däckade och tog en nap.


Efter jag vaknat från napen och Evelina kommit tillbaka från stranden så packade vi våra resväskor. 2.45 inatt går våran buss. 6.00 flyger vi från Kreta. 


Nu har vi ätit vår sista buffémåltid här och ska försöka få nån timmas sömn innan det är dags att göra sig iordning för bussen. 


Jag ska verkligen försöka ladda upp några av de bilder jag knäppt här när jag kommer hem, men det får nog bli på Facebook. Kanske kommer ett kort bonusinlägg imorgon också om jag får tid och ork över där jag summerar veckan. 


Vill avsluta med att ge ett stort tack till alla som uppskattat att jag bloggat och faktiskt läst alla inlägg(speciellt du Lena), jättekul!! Då känns det extra värt att ha lagt ner tiden på det. 

TACK!

Balance, Showdance, All instructor class

2018-05-17 20:36

Första passet 11.00: Balance

Ett skönt pass att börja dagen med. Fokus på rörligheten i kroppen, lite likt stretching och yoga. 


Andra passet 15.00: Showdance

Detta pass blev det en koreografi till Fergies låt "A little party never killed nobody". Hyfsad rolig koreografi som gav lite flås ändå på sina ställen. Detta nummer kommer senare under kvällen visas upp för dom andra. Men kommer till det senare.


Tredje och sista passet för dagen 17.00: All instructor class 

Detta kommer nog att ha varit det mest intressanta passet under hela veckan. Det enda passet den här tiden idag = så gott som alla Topphälsas ca 160 deltagare deltog på ett och samma pass. Dessutom var alla instruktörer(passledarna) också på plats. Först värmde vi alla upp tillsammans med bland annat "Do You love me"dansen som vi dansade till under "Oldies but goodies"passet.

När vi alla var uppvärmda så spred 7 av instruktörerna ut sig över den stora gräsmattan och motsvarade en övning var. Vi deltagare spred också ut oss hos varsin instruktör och gjorde dennes övning i 4min. Efter 4min fortsatte man till nästa osv tills man varit hos alla 7 instruktörer och alltså gjort 7 olika övningar. Jättekul!!

Passet avslutades med att nästan alla ställde upp sig på stranden och sedan till Baywatchlåten sprang alla tillsammans ner i havsvattnet. Inte jag dock, jag filmade hela händelsen ;)


Efter det passet var det bara för alla att gå och fräscha till sig för 19.00 var det dax för "Prisutdelning och avslutning". Under veckans gång har man kunnat vara med i olika små tävlingar på Instagram bland annat. Vi deltog dock inte i nån. Det visades även ett kort klipp som dom klippt ihop olika bilder och filmsnuttar som knäppts och filmats under veckan av instruktörerna. Vissa av deltagarna kom hit redan i fredags och därför åker dom då imorgon. Därför är denna kväll ikväll. Men för oss som kom i lördags har vi ju en dag kvar imorgon.


Direkt efter avslutningsträffen samlades alla utomhus och "Showdancegänget" visade upp numret vi lärt oss idag för dom andra deltagarna. Jag och Eve var dock inte med.


Nehe varför inte det då? Jo det ska jag berätta. Alla med all inklusive på det här hotellet får valmöjligheten att byta ut en buffémiddag mot att äta ala carte på hotellets Italienska restaurang. Så det hade vi råkat göra just idag och bokat tid där 19.30, just när dansen skulle visas upp. Vi hann dock se dansen från restaurangens uteplats innan vi gick in och satte oss.


Vi fick äta 3rätters på restaurangen utan att betala något extra. Det enda vi behövde betala när vi var färdiga var 2euro för vattnet. Sen gav vi även lite dricks till den otroligt trevliga och glada servitrisen. Maten var verkligen hur god som helst!!! Både jag och Eve är helnöjda med förrätten, huvudrätten och efterrätten. Dessutom lite skönt att komma ifrån buffén en måltid, även om det är toppen och mycket byts ut så är det mycket man tar lika varje gång.


Nu är jag jättetrött så hoppas verkligen jag lyckats skriva någorlunda sammanhängande. Ska upp på sista morgonjoggen imorgon så bäst jag lägger mig nu.

Morgonjogg, Oldies but goodies, Fight cardio

2018-05-16 20:45

Imorse blev det morgonjogg 6.45 igen. En annan runda den här gången, som jag gillade mer än förra.

4.2km och större delen av rundan med massa olivträd på sidorna.

Älskar verkligen att springa på morgonen, på tom mage.


Andra passet 10.00: Dans "Oldies but goodies"

Ännu ett danspass. Denna gång blev det en koreografi till gamla goda klassikern "Time of my life" från Dirty Dancing. Efter det rockade vi loss i lite snabbare tempo till låten "Do You love me" också från samma film. Till den följde vi bara med i stegen utan att riktigt nöta steg för steg så då fick man upp lite flås vilket var Nice. Passledaren Freddie (Som även hade schlagerdanspasset och fightfysen) är hur skön som helst så bara att han har passet gör det roligt och intressant.


Direkt efter dansen gick vi på ett nytt pass "Soma move". Men varken jag eller Evelina var på humör för ett sånt typ av pass insåg vi snabbt efter att det börjat. Så vi satte oss i skuggan och kollade på en stund innan vi tillslut gick tillbaka till rummet. Passet kändes som en blandning mellan core och yoga.


Tredje och sista passet för dagen 16.00: Fight Cardio

Jag hade hört att detta pass skulle vara precis som fightfys, bara med en annan ledare. En annan ledare var det (för övrigt Sabina Dalfjäll som tränade biggest looser deltagarna i sjunde säsongen som gick i höstas? Även hon som hade house dance och boxningspasset) och vilket pass alltså!!! Helt annorlunda från fightfyspasset. Aldrig svettats så mycket, iaf inte här på Kreta. Heelt slut var vi alla efteråt, dessutom har vi haft varmaste dagen idag tror jag, 31 grader i skuggan...


Planen var att gå på ett till pass direkt efter (Löpning intervaller) men jag hade ingen ork kvar alltså och kände mig nöjd nog efter fight cardion.


Så det blev tillslut "bara" 3 pass idag, men det är jag grymt nöjd med. Roliga pass alla 3. Imorgon blir det lite sovmorgon.

Boxning, Core, Stretch & meditation

2018-05-15 19:57

Dagens första pass: Boxning

Om fightfysen var en hit igår så gillade vi verkligen det här passet också. Men här lite mer fokuserat på boxningstekniker osv. På en av övningarna uppmärksammade passledaren mig och Evelina och stannade upp alla de andra så att dom kunde se vilket otroligt bra samspel och flow vi hade tillsammans. Jätteroligt att höra!! 


Efter boxningen gick vi direkt till nästa pass: Core

Jag hade ju chansen att testa på core de 3 åren jag gick på Skvadern, dom hade det som lunchpass där ibland. Men det blev aldrig att jag gick på just det passet och har inte prövat på det efter heller. Men nu så! Kort men otroligt tufft pass där mage och balans tränades rätt intensivt. Kanske inte det roligaste passet men ändå viktig träning.


Sen blev det lunch och eftersom både jag och Eve har rätt mycket träningsvärk idag så bestämde vi oss att ta det lugnt fram till sista passet för dagen. Så då blev det bad i havet (även jag badade) och sen solande. 


17.00 var det dags för: Stretch & meditation

Mycket skönt att köra ett sånt lugnt pass med fokus på återhämtning. Stretchdelen gillade jag verkligen men meditationsdelen kändes rätt meningslös eftersom vi låg lite på sidan i skuggan och hade svårt att höra vad som sas. Så blev mest att vi bara låg ner på rygg en lång stund. Men det var väl skönt det också.


Imorgon blir en tuffare dag, då ska jag försöka hinna med 5 pass igen. Det återstår att se om jag lyckas den här gången.

Morgonjogg, Fightfys, Bootcamp, Schlagerdans

2018-05-14 20:29

Klockan var ställd på 06.30, men vaknade självmant 6.20, riktigt skönt. Så var bara att göra sig iordning och gå på dagens första pass: Morgonjogg/Powerwalk

Samling 6.45, och grymt många var vi. 

Jag körde med morgonjoggsgruppen och vi joggade ungefär samma sträcka som powerwalken igår, bara lite längre.

Gick fantastiskt bra för mig, så glad att jag verkligen kom igång med löpandet innan denna resa och hunnit utveckla en kondition som gör att jag klarar av att vara med på ett helt joggingpass. Hade jag bara kunnat drömma om förr.


Sedan blev det frukost och lite chill innan nästa pass 10.00: Fightfys

Här jobbade vi 2 och 2 med boxningshandskar och britsar(?), handskliknande saker som man tar emot slag med.

Evelina och jag körde tillsammans. Ett tufft men mycket roligt pass. 


Direkt efter fightfysen gick jag på nästa pass: Bootcamp

En utehinderbana där vi körde stationsvis 2 och 2. Det var 5 olika stationer där man skulle turas om och göra 2 olika övningar.

Station 1: Ena skulle klättra uppför ett nät och sen ner igen via trästege typ medan den andra gjorde armhävningar ståendes.

Station 2: Ena skulle gå ankgång bort till en pinne i marken och sedan springa tillbaka medan den andra lyfte ett mindre däck upp och ner ovanför huvudet. 

Station 3: Välta traktordäck (båda samtidigt)

Station 4: Ena stå på händer mot en vägg medan den andra sprang till ett staket långt bort och tillbaka.

Station 5: Ena gör plankan med raka armar medan den andra gick balansgång + hoppa över och krypa under pinnar 2 varv.

Hoppas ni förstod ungefär vad det gick ut på. Roligt var det iaf men fick dock riktigt ont i handlederna efter alla sånna övningar. Men kändes bra igen ett tag efteråt.


Lunchpaus innan vi gav oss på fjärde passet för dagen, ett nytt danspass: Schlagerdans

Denna gång fick vi dansa till Alcazar - Not a sinner nor a Saint

Vi gick igenom en hel koreografi till den låten och fick känna oss som riktiga schlagerdivor. Något roligare pass än housedans. Det här var mer rörelser med händerna medan house dance var mer med fötterna.


Tanken var att jag även skulle gå på ett femte pass: Löpteknik! Men vissa omständigheter gjorde att jag avbröt innan vi ens hunnit börja springa. Riktigt synd för ville verkligen vara med på det passet men å andra sidan är jag väldigt nöjd med de 4 passen jag gjort idag.


Övrigt strunt

Evelina har redan badat 2 gånger i havet och en gång i poolen. Jag har badat en gång i poolen. Solat har vi båda gjort 2 omgångar.


Vi är ständigt kissnödiga Vilket tyder på att vi dricker tillräckligt med vatten. Dessutom har ingen av oss bränt oss än = vi är duktiga på att smörja in oss. Hoppas det fortsätter så.


Sen måste jag bara nämna desserterna på detta ställe. Serveras dessertbuffé till alla måltider och jag är van att när det är så så ser det så gott som alltid mycket godare ut än vad det smakar. Men inte här inte! Här är der precis lika gott som der ser ut om inte godare. Alltså jag skämtar inte, så gott som allt vi smakat har varit ljuvligt gott. Så går bara inte att hålla sig borta från det. Men med all denna träning så är det väl okej (intalar sig själv..).

Nu slappa i sängen tills det är dax att sova.

Träningsresa med Topphälsa på Kreta

2018-05-13 22:14

Igårkväll började alltså min och Evelinas träningsvecka på Kreta. Efter en natt i Umeå så flög vi därifrån och landade på Kreta ca 15.30 Eftersom vi reser med Apollo så stod transferbussen redo direkt för att ta oss till vårt hotell: Cavo Spada! 


När vi kom fram hann vi inte så mycket mera än att checka in och gå till vårat rum innan det var dags för Topphälsas välkomstmöte. Där presenterades alla som håller i träningspassen den här veckan och lite övrig info.


Efter det blev det middagsbuffé. Toklycklig blev jag när jag såg ett bord fullt med sushi så gick direkt dit och plockade tallriken full. Men blev besviken då riset var grötigt och lätt den sämsta sushin jag ätit. Nåväl, buffé som sagt så fanns mycket annat att välja på.


Kvällen avslutades självklart med Eurovisiontittande på hotellbarens TV. Mina favoriter iår var Danmark, Tjeckien, Italien, Israel och typ Frankrike om jag måste välja 5. Så absolut nöjd med resultatet (tack och lov att inte Cypern vann).


Söndag

Eftersom Eurovisionkalaset inte var slut förrän efter 01 och vi inte somnade förrän närmare 02 så tog vi lite sovmorgon så här första morgonen här. Klev upp så sent vi kunde för att ändå hinna med frukostbuffén. Grymt imponerad över Evelina hittills vars tallrikar än så länge har varit mycket hälsosammare än mina. De som varit på buffé med mig vet att jag är den där som bara MÅSTE smaka av allt, och allra helst det som ser mest onyttigt ut.. typ. 


Hursomhelst, det jag egentligen vill skriva om här är passen jag går på och vad jag tycker om dom. Känner jag skrivit alltför mycket annat ointressant nu.


Första passet idag blev: Powerwalk 

Ja, behöver inte skriva vad der går ut på, men både jag och Eve kände att det var ett bra pass att börja veckan med. Vi var mellan 12-15pers som gick en liten runda tillsammans. Lagomt tempo och trevligt att se hur området runt resorten ser ut. 


Efter det gick vi direkt på nästa pass: House Dance

Ja där var vi betydligt fler. 30tal kanske? Som tillsammans försökte lära oss en och samma koreografi steg för steg. Ett hyfsat roligt pass, dock rätt svårt för en stel person som mig att lyckas få till alla steg. Eller är rätt bra på att tillslut få till alla steg men sen gäller det ju för resten av kroppen att hänga med på ett snyggt sätt, och det.. får jag nog underkänt på haha..


Denna kväll slutade med en föreläsning av Pamela Andersson, som bland annat är Topphälsas chefredaktör.

Riktigt glad att vi gick på den, tyckte det var mycket intressant att lyssna på och hon var duktig på det. Blev både berörd och inspirerad, precis som man ska bli av en föreläsning. Så kan rekommendera den om ni får chansen.


Sedan blev det läggdags, I nästa inlägg får ni förhoppningsvis läsa om måndagens pass.

Costa Rica del 2

2016-09-16 19:37

Mitt försts dygn på hotellet i Tárcoles fick jag dock lite småpanik... så många blandade känslor, kändes inge bra alls med vissa saker.

Mitt rum var otroligt fint med stor säng och eget badrum. I duschen var ena duschväggen helt öppen ut mot naturen. Fanns såklart draperi så man kunde dra för. Men otrolig stämningsfullt att duscha till ljudet av exotisk natur. Men detta har ju även sina nackdelar. Första kvällen när jag går in i badrummet för att borsta tänderna så ser jag först en rätt stor spindel i handfatet... sen ser jag ännu en exakt likadan spindel alldeles vid hålet i handfatet som jag först inte sett... när jag efter tag går lite närmare och ska försöka he på vattnet för att spola bort nån av dom ja då springer det fram en tredje likadan spindel från kanten som är mot mig. Därför jag inte såg den. Så där stod jag med 3 halvstora spindlar i mitt handfat. Ville typ börja gråta men samlade ihop mig och satte snabbt igång vattnet. 1 av spindlarna den som var närmast hålet spolades ner. De andra vägra röra på sig först men efter lite skvätt på dom så sprang de från handfatet och upp på väggen istället.

Sen inne i sovrummet har jag under hela tiden haft besök av massa tusenfotingslarver eftersom det är rätt stor glipa mellan golvet och dörren ut...

Älskar att kolla på häftiga insekter men i sovrummet är jag gärna utan dom. Det är liksom okej så länge jag har ögonen öppna men när jag sover har jag ingen kontroll vad som händer så då vill jag gärna vara safe från dom... men det var bara bita ihop och försöka att inte tänka på dom. Justja första kvällen låg jag i sängen och åt godis som jag köpt i Kanada. La godispåsen på sängbordet och jag skojar inte.. efter 15-20min var sängbordet fullt av pyttepyttesmå myror... fattar inte vart dom kom ifrån ens, och så snabbt? Sjukt.

En annan sak med första dygnet var att jag var helt själv på hela resorten, förutom personalen. Tydligen fanns det en annan man inchekad men såg inte röken av honom. Så kände mig så ensam helt plötsligt. Jag gillar att vara för mig själv, men bara när jag själv får välja att vara det. Inte när det är påtvingat har jag insett. Eller så kan man se det så här, jag gillar att vara själv bland folk. Det lät bra.

Hursomhelst så bestämde jag mig för att bara bo 3 nätter på detta hotell. Letade upp hotell i Jaco och hittade ett best western med all inclusive, så det fick det bli resten av nätterna.

Åkte på en utflykt i Tárcoles. En promenad i regnskogen med egen guide. Så nöjd! Han var jättetrevlig och hade sån stor kikare så allt vi såg fick jag se genom den. 3 timmar gick vi i regnskogen men det kändes mycket kortare. Fick se både vit och svart fladdermus, 2 sorters apor, papegojor, fjärilar, nåt känguruliknande djur, ryggen på en sengångare och massa häftiga insekter. Sen påväg hem från regnskogen stannade vi vid en bro där jag fick se massa krokodiler i det vilda!

Annars har jag bara tillbringat tiden runt hotellet eftersom det fanns många häftiga fåglar och fjärilar att se bara där. Tex kolibris!

Vistelsen i Jaco vill jag inte skriva så mycket om haha... vet inte om jag ska se positivt eller negativt på den vistelsen. Det enda jag gjorde i 2-3 dagar var att äta och ligga i min hotellsäng... skämskudden på. Men vad tusan buffé både frukost, lunch och middag. Man orkade inte göra annat än att vila därimellan. Jag behövde det verkligen... (försöker intala mig). Nej men jag är nöjd över det för min ekonomi tillät inte fler utflykter ändå. Dom är inte billiga här i Costa Rica.

Så nu sitter jag på flygplatsen redo för min sista destination innan hemgång. Men har ju redan varit 3 gånger innan i NY så där kommer jag inte heller göra nåt speciellt. Bara hänga i Central Park hela helgen typ. Och äta gott hehe...

Men inte sörjer jag av att komma hem inte. Idag är det bara 1 vecka kvar till första spelningen med bästa kent!!! Är så sjukt taggad!!! 6 spelningar runtom i Sverige på 1 månad. Kan inte bli bättre. Dessutom har dom idag släppt deras 4 nya sista låtar. Så kan ha dom repeat. Redan fasst vid 3 av dom, den fjärde behövs lyssnas in lite mer på. Jaja tack och hej!

Costa Rica del 1

2016-09-16 17:46

Eftersom jag anlände till Costa Rica vid 22 tiden så hade jag bokat första natten på ett hotell nära flygplatsen. Det andra hotellet som jag bokat 5 nätter på visste jag låg över 1 timme bort i en stad eller by som heter Tárcoles.

Morgonen efter frågade jag hotellpersonalen hur jag på bästa och billigaste sätt skulle kunna ta mig dit. Först frågade jag en europeisk tjej som frågade om Tárcoles ens låg i Costa Rica. Sen kom en andra europeisk tjej som såg lika frågande ut hon och ställde samma fråga. Som tur var fanns en tredje personal på plats, en ung kille som jag gissar var från Costa Rica. Han visste iaf att stället fanns och att det absolut var i Costa Rica.

Men jag vet inte hur många gånger dom kom till mig under frukosten och berättade hur jag skulle gå tillväga, och alla gånger var det på olika sätt. Så blev något förvirrad och nör dom kom med det slutgiltiga förslaget (typ det fjärde?) Så kändes det inte jättesäkert men vad hade jag att gå på. Dom var hursomhelst super snälla. Dom ville verkligen hjälpa mig.

Slutade iaf med att jag satte mig i en taxi påväg till flygplatsen trodde jag för det var så tjejerna tillslut sagt och att jag skulle ta buss därifrån. Men taxichauffören, spansktalande, ringde ett samtal och gav mig tillslut telefonen där en kvinna, på engelska, berättade att jag skulle bli avsläppt på ett annat ställe än flygplatsen. Varför vet jag inte exakt, tror hon förklarade det men taxibilen hade alla fönster öppna och bilar tutade och höll på så hörde inte exakt vad hon sa. Men jag blev iaf avsläppt på en busshållplats precis när vi ser en buss åka iväg. Det var tydligen min buss. Klockan var då 9.37 och en spansk man berättade för mig sa då att nästa kommer kl 10!

En timme senare kommer min buss. Mot Jaco. Minndes att kvinnan i telefonen nämt Jaco så jag körde på det. 1 timme och 10 min senare blir jag avsläppt i Jaco. Jahapp nu då? Tänkte jag. Men gick till närmsta person jag såg och frågade hur jag skulle ta mig till Tárcoles. Han pekar på en buss ca 30 meter ifrån oss och säger att det är den jag ska ta. Den håller precis på att åka men som tur är ser han mig springandes så han väntar in mig.

Försökte få busschauffören att förstå vilket hotell jag skulle till och att jag inte visste vart jag skulle kliva av och att jag ville att han skulle säga till mig när det var dags. Hade ju ingen aning om närmsta hållplats dit eller hur långt ifrån vi var. Men som tur är ca en halvtimmes bussfärd senare kollar jag ut genom fönstret och ser en skylt med mitt hotellnamn på svisha förbi. Kastar mig på ringklockan och bussen bromsar direkt in och släpper av mig ganska direkt. När jag väl stod där vid vägkanten och kollade på skylten igen så ser jag att det står bara hotellnamnet sen en stor pil som pekar uppför en backe. Tänker att ok det kan ju betyda att hotellet kanske ligger 1 mil längs denna väg... behöver inte alls vara nära. Tvekade ett tag på om jag skulle försöka fixa taxi men äh jag tog en chansning och började gå med min stora resväska på hjul och tunga ryggsäck på ryggen...

3km senare är jag äntligen framme vid hotellet. Helt utmattad och svimfärdig. 3km med resväska på en oasfalterad, stenig och lerig väg. Hualigen trodde aldrig jag skulle komma fram.

Men oj vilket fint ställe! Tänk er mitt ute i ingenstans, i Costa Rica. Kan inte bli mer exotiskt.

Nej nu måste jag checka in till flyget. Kommer en del 2 när jag sitter vid gaten...

Kanada (Maple Syrup)

2016-09-11 04:05

Då har jag tillbringat några dagar i både Toronto och Montréal. Två rätt olika städer faktiskt. Orkar inte gå in på varför dock.

Toronto
Huvudanledningen till att jag valde just Toronto att åka till var att jag visste det var närmaste största stad till Niagarafallen, som jag länge velat se. Det blev en hel dagsutflykt dit men det var det värt. Ingick ett stopp på en vinprovning. Fick smaka på 3 olika sorters vin, egentligen 4 med välkomstglaset man fick men eftersom jag länge avskytt vin så nekade jag det. Men efteråt när det var dags för själva vinprovningen så tänkte jag att om det är någon gång jag ska hitta nåt vin jag gillar så är det väl nu. Så vi fick prova ett slags rosévin, isvin och nåt tredje som jag inte alls minns vad det riktigt var. Men ska jag vara helt ärlig så var det helt ok att smaka på alla 3. Men inte mer. Kommer aldrig bli någon riktig vindrickare.

Sen for vi iväg med bussen till fallen! Tror inte riktigt det behövs skrivas hur mäktigt det var, ni kan nog själv förstå. Köpte en biljett för en båttur också. Vi åkte riktigt nära.

Jaja orkar inte skriva mer om den utflykten. Klart godkänd var den.

Toronto var annars otroligt fullpackad med alla slags fiktiva figurer eftersom det pågick "Fan Expo event" medan jag var där. Såg alltifrån deadpool till sailor moon... ja alla möjliga figurer var folk utklädda till.
Det var ett tillfälle som folk börja skrika och tog upp sina kameror och började fota nån tjej (som då inte var särskilt utklädd) så tog upp kameran jag med och tog någon bild eftersom jag tänkte att det kanske var någon man egentligen vet vem det är, är rätt dålig på att känna igen kändisar på gatan. Frågade en annan gubbe som också tog bilder om han visste vem hon var och han svarade "nej ingen aning, men hon verkar känd..." haha vi var alltså i samma sits. Hade mer tur på mitt andra försök då en yngre tjej svarade att hon tydligen är en jättekänd "cosplayare"... Har alltså ingen aning om vem det är då.

Annars har jag ätit min livs dyraste middag(som jag själv betalat för åtminstonde) i Toronto. Toronto är rätt känd för sitt "CN tower". Uppe i det tornet finns det en restaurang som liksom snurrar runt tornet hela tiden = äter man där så får man se Toronto från alla håll medan man sitter på samma plats. Så jag var bara tvungen att äta där sista kvällen. Antar det var värt det, för utsiktens skull inte för maten...

Montréal
Den fransktalande staden. Tillskillnad från Frankrike så är folket här otroligt trevliga!

Träffade en kille från Belgien vid namn Manuel som var en mycket lustig kille. Otroligt social! Hälsade på allt och alla så fort han fick chans haha. Vilket gjorde att det tog sin tid att ta sig till ställen ibland. Men är glad att han drog med mig på sina planer eftersom jag själv inte hade några alls. Första dagen åkte vi till ett coolt "Naturmuseum" antar jag att det simpelt kallas. Rätt intressant.

Andra dagen eller kvällen rättare sagt så fick han reda på att jag inte smakat en av Kanadas delikatesser kallad "poutine" typ. Så då drog vi till en restaurang långt bort som tydligen var den bästa för att smaka denna delikatess. Men ja vad ska jag säga.. det var strips övertäckta med nån typ av ost och "gravy"... sen kunde man lägga till andra saker som typ bacon, lök, gurka mm.. fyllekäk skulle jag säga. Men kul att ha testat.

En kväll i Montréal bestämde jag mig för att ta mig upp till "Mont Royals" utsiktsplats eftersom jag fått många tips om att det skulle vara grym utsikt därifrån. Men helst när det är mörkt. Så vid 21 tiden en kväll bestämmer jag mig för att gå upp! Herrejisses vilken promenad. Vet inte hur länge jag gick uppför och det var totalt mörker... inte en lampa fanns det, och när jag är som mest andfådd och tror jag är framme då är det norraberget-trappor kvar. Hundratals branta trappsteg uppför senare är jag äntligen uppe och jani... då förstår man vad man kämpat för. Mittframför näsan låg helt plötsligt hela Montréal stad helt upplyst. Såå vackert. Satt där länge och bara njöt. Fanns ett piano där som någon rullat dit, mitt på marken stod det. Satt en tjej och spelade länge och sjung sin falsksång. Men trots många falska toner var även detta såå vackert och stämningsfullt. Så det tackar jag henne för.

Annars det som Kanada är mest känd för är ju sin lönnsirap, och dom är helt galna i det. Allting har lönnsirap i sig. Glassen, godiset, chokladen ja allt och t.o.m så har dom cola med lönnsirap i! Jag gillar det dock. Mums!

Nu har ni fått tillräckligt långt inlägg tycker jag. Förstår att kanske några av er saknar bilder... det gör jag med. Men har varit så dåligt internet på de flesta platser jag varit på + att jag måste rensa lite bland alla mina bilder så jag vet vilka jag ska ladda upp. Får se om uppladdningen blir nu i slutet av resan annars gör jag det när jag kommer hem. Men bilderna blir nog på facebook.
Tack och hej!

Alaska

2016-09-03 20:07

Det jag måste börja med att skriva är ett stort WOW!

Alltså att jag fick fönsterplats flygresan Island-Alaska och att jag åkte på en sån pass molnfri period är jag så otroligt tacksam över. Var så underbart vackert att stirra ut över Grönlands, Kanadas och Alaskas bergslandskap. Måste verkligen besöka Grönland i framtiden. Vet inte hur länge jag satt och bara stirrade. Men sen måste man ju uppskatta vackra bergstoppar också för egentligen var det bara massa snöiga bergstoppar och vinterlandskap som kan verka rätt uttråkande för många men jag älskar att se sånt från ett flygplansfönster.

Så är ni som mig kan jag verkligen rekomendera att boka ett flyg Island-Alaska och hoppas på att er resa är relativ molnfri.

Det som sedan blev pricken över iet var när vi flög förbi Denali eller Mount Mckinley som det är mer känt för att heta. Nordamerikas högsta berg en helt molnfri dag, vilket tydligen är sjukt ovanligt kring just det berget. Så ni kan ju tänka er. Bergsälskaren Albin satt som förtrollad. Återigen: WOW! Som med det mesta går det inte att få på bild hur vackert det var.

Men så fort Denali kommit ur sikte förändrades flygresan från helt magisk till förförlig och hemsk. Nu låter det som vi störtade eller nåt men nejdå bara jag som lyckades dra på mig en förkylning på Island och ni som flygit förkylda vet nu vad jag menar. Så fort planet började gå ner för landning började ett tryck i mina öron som gjorde så fruktansvärt ont. Varit med om detta 2 gånger tidigare då jag också varit förkyld och flygit. Det är så hemskt. Känns som trumhinnorna ska sprängas. Satt i ständig smärta enda till planet var nere på marken. Då försvann smärtan men hade lock för båda öronen långt efteråt...

Ja det här är nästan ett helt inlägg om bara resan till Alaska haha... men faktiskt finns det inte så mycket att skriva om Alaska för jag gjorde inte så mycket där. Men Albin du skrev ju att du älskade Alaska på facebook? Ja och det gör jag just därför var jag helt nöjd med att bara vara för det mesta där.

Det jag gjorde förutom att bara vara var att åka på en utflykt. Vi åkte buss till en annan stad för att åka med en båt och kolla på en glaciär sedan åkte vi även till ett ställe där det fanns massa djur. Typ som ett zoo men mindre och som jag förstår det tog dom bara emot djur, som hittats skadade i det vilda, för att hjälpa dom bli friska igen typ.
Fanns älgar, björnar(både svarta och bruna), renar, rävar, vargar, lodjur och piggsvin mm.
Vägen hem gick alldeles vid vattnet en lång bit så då såg vi späckhuggare och nån typ av annan val som hoppade långt där ute. Var rätt häftigt trots att dom var långt bort.

Annars har jag även återförenats med Brenda som jag träffat en gång tidigare hemma i Sundsvall. Vi åt tillsammans på ett ställe med mycket god mat sen åkte vi till ett annat ställe där det var jättefin utsikt för att se solnedgången. Mycket trevligt!

Hade planerat att göra någon typ av hike också uppför ett berg men pga att min förkylning inklusive hosta blivit snäppet värre så valde jag att ta ännu en dag i Anchorage och bara strosa omkring och kolla på alla berg som omringar staden.

Resan till Toronto bestod av 2 olika flyg = 2 landningar att genomlida. Men nu är jag i Toronto och det dröjer en vecka innan jag ska flyga igen så hoppas hoppas att förkylningen gett sig av då.

Island och Gubben

2016-08-29 19:29

Ja vad ska jag säga om Island. En märklig upplevelse. Men det var mest stället jag bodde på som gjorde hela vistelsen märklig. Eller rättare sagt en i personalen på vandrarhemmet jag bodde på. Jag kallar honom Gubben bara för att ni ska veta att jag talar om samma person då jag gör det.

Men vi börjar med ankomstdagen helt enkelt. Anlände alltså på torsdagen och hade ordnat med transfer och allt från flygplatsen. Åkte en stor buss i 45min in till Reykjavik och allt kändes bra. Men där fick vi då hoppa av stora bussen och delades in i massa minibussar. Ca 20min till i den åt helt fel håll enligt mig. Kom tillslut fram till vandrarhemmet som låg mitt inne i ett bostadsområde typ. Vrålhungrig som jag var var det till min besvikelse för jag insåg att häromkring finns inte ett enda matställe. Men frågade vid incheckning och fick då reda på att vandrarhemmet hade sin egna lilla restaurang med egen kock!! Gissa vem kocken är!!!! Jo Gubben! Men han jobbar även i receptionen när restaurangen är stängd.

Så jag tror det var redan första kvällen här som jag skapade nån form av ogillande i hans ögon när jag, efter att ha ätit en sjukt god lammburgare, bara gått därifrån utan att betala... för jag tänkte i mitt huvud att detta läggs som en nota på mitt rum som jag sen betalar vid utcheckning. Hade tänkt kolla detta men glömde det. Ca 2 timmar efteråt kom jag på det igen så gick upp till killen i receptionen och han mena på att jag skulle betalat direkt. Ett under att inte Gubben kommit springande efter mig. (Ni fattar senare i inlägget vad jag menar) men han hade väl för fullt upp i köket. Bokade även en Golden Cirkel tour för nästa dag.

Fredag
Som sagt så hade jag en tour bokad. 8.30 skulle den börja inifrån Reykjavik men jag skulle bli upplockad en halvtimme före på vandrarhemmet = 8 ... så eftersom frukosten öppnar 7 så var jag där 7 och skulle äta min första frukost. När jag stod och gjorde iordning mina mackor så kommer Gubben!!! Och börjar babbla om att jag inte har nån frukost inkluderad. Men det vet jag mycket väl att jag har eftersom jag själv lagt till det för alla dagar. Han går och checkar, sen kommer tillbaka och säger lite småsurt att ok jag hade rätt men jag måste anmäla i receptionen om vilket rum och säng jag tillhör innan jag börjar ts frukost. Det kan jag mycker väl förstå men hade bara inte fått nån info om det. Nåväl tänkte inte mer på det.

Efter frukosten går jag ner till mitt rum och packar en väska jag ska ha med mig på touren.. tänker att visst han i receptionen sa 8 men kan gå upp 7.55 för att vara i tid.
7.53 precis när jag drar igen dragkedjan på min ryggsäck och ska ta på mig skorna för att gå upp, gissa vem som kommer då!!! Jo Gubben!!! Han kommer instormandes på rummet (glömt att nämna att jag bor i en sovsal med 16 pers) och när han ser mig ropar han högt "Du som är Albin va? Ska inte du på tour nu?" Jo svarar jag "Ja men dom väntar inte, du borde stå där uppe redo nu! Vill du missa hela touren eller?" Nåt i den stilen och jag hinner knappt svars att jag är påväg upp innan han stormar ut igen. Alltså snälla nån... han hade ingen rätt att komma och gorma på mig 7.53 när jag fått att jag ska bli upphämtad 8! Det var andra gången samma morgon som han gorma på mig. Så försökte att ta det med ro men kunde ändå inte låta bli att sätta mig i upphämtningsbussen med väldigt dåligt humör...

Men det gick snabbt över. Orkar inte skriva så mycket om själva touren mer än att jag är mycket nöjd med den. Bussåkande hela dan med flera stopp på massa fina ställen inmot landet. Fick se otroligt fina landskap och magiskt vattenfall och geysrar osv.

Väl tillbaka på vandrarhemmet var det dax för middag igen. Gick till Gubben i köket och beställde min mat sen gick och satte mig. Men tydligen satte jag mig tokigt. Satt som bakom en avdelningsskärm så Gubben såg mig inte tydligen.. efter ett tag kikar han lite snabbt bakom den och ser mig och gormar "Där är du ju! Jag undrade vart du tagit vägen!" Sen gick han... jaa jag sitter i din restaurang och väntar på din mat, fel att kolla alla dina platser innan du hetsar upp dig. Tredje gången idag.. nåväl.

På lördagen hände inte så mycket. Tog en heldag i Reykjaviks centrum. Gick varje gata kändes det som, fota massa fina byggnader och skulpturer. Betalade in mig på ett penismuseum när jag var som mest uttråkad... men det ångrar jag. Var inte inne där ens 5min innan jag gick därifrån. Försökte intala mig att det kan va intressant att se olika typer av djurpenisar men alltså nää fy. Blev mest bara äcklad.

Söndag utcheckningsdagen
Slut på Gubbens gormande? Haha inte då. Nu kommer det mest ologiska gormandet. När jag ska gå och äta frukost stoppar han mig ännu en gång, och hör på orsaken: jag hade ju bara betalat för 3 frukostar inte 4! Han mena på att detta är min fjärde dag... hade svårt att inte skratta rakt ut, men lyckades ta mig samman och förklarade lugnt för honom att ja du har helt rätt att detta är min fjärde dag här, och därför blir detta min tredje frukost eftersom att jag inte äter frukost första dagen. "Så du menar att du inte åt frukost första dagen?" .... men alltså hur tänker han? Hur ska jag ha kunnat göra det när frukosten stänger 10 och incheckningen är vid 16.. jag förstår verkligen inte. Tillslut ger han sig och menar på ok låt gå du får äta idag också... eh ja att jag får tänkte jag bara och gick och åt.

Såå sammanfattning av Island.
Är trots allt mycket nöjd med min vistelse och väldigt nöjd över längden på den. Gubben gjorde vistelsen trots allt mer händelserik och det tackar jag för. Men mina nerver hade inte klarat en dag till.

Ett år utan sommar

2016-08-23 22:26

Ha... nejdå. Klart det blev sommar även det här året, men fort gick det som vanligt. Snart är den slut och i höst väntar många äventyr, iaf för mig.

Idag gjorde jag min sista arbetsdag innan jag går på tjänstledighet till årets slut. Ska dock hoppa in nån timme även imorgon innan jag vid 17tiden sätter mig på tåget till Stockholm. Där sover jag en natt, sen bär det av till Island som är mitt första stopp på 1månadsresan jag ska göra nu.

Idag är det exakt 1 månad kvar till första spelningen på kents avskedsturné... kommer hem från resandet för att gå på den + några till.

För övrigt var jag aldrig till Wien och Hope kom inte hit. Jag åkte dit istället. 2 veckor i staterna började jag sommaren med. Underbart. Sen var jag nyligen en vecka i Kroatien också. Jag bara reser och reser jag... men det är ju sånt jag prioriterar högst i mitt liv.

Vi har dock haft 2 dagar på jobbet nu då massa saker inför nya terminen förberetts och fixats pch planerats. Känns lite sorgligt att missa en termin med fina kollegorna och alla underbara elever... Men jag kommer tillbaka!

Har iaf börjat packa ikväll och än så länge känns det lugnt med allt. Godnatt!

Wien, Paris och mitt mående?

2016-04-24 20:24

Var in och såg två föreställningar idag. Redan sett alla men kommer se många av dom igen nästa helg också. Måste ju passa på medan man kan. Vissa föreställningar sätter sig fast i mig så. Kan liksom inte glömma de i första taget. Blir så berörd av vissa av dom. En anledning till varför jag älskar teater.

Annars har jag idag hunnit med att må riktigt pyton också. Tankarna for omkring som jag vet inte vad och började tänka på mitt liv och ja ni vet hur det är när man tänker för mycket på sånt man inte ska tänka på. Började känna lite panik och ifrågasätta min existens och sådär...

Men det varade som vanligt inte alls nå länge. För som alla andra gånger så insåg jag att varför ska jag må dåligt för. Så istället började jag tänka på annat och känna mig helt awesome istället.

Det är det som jag tycker är så skönt med mig. Har mina tillfällen då jag mår riktigt kasst men det är som att bara jag får tillåta mig själv att göra det en stund så är det lugnt sen. Önskar verkligen att det var så för alla.

Justja imorse var jag lite crazy också, en annan sak jag gillar med mig. Spontan och crazy. Så nu har jag en resa till Wien inbokad i sommar. Ska tillbringa en vecka där med Hope innan hon kommer hit. Ser riktigt mycket fram emot det.

Men först blir det Paris! Klockan är ställd på 4 imorgonbitti. Då ska jag upp och packa och duscha sen in till tåget och möta dom andra "änglarna" som vår grupp så fint heter. Tåg till Arlanda och sen flyg till Paris. Tillbaka igen på fredag.

10års jubileum.

2016-04-20 23:20

Den här veckan fick en mycket intressant start. Men allt handlade om lite missförstånd och klantiga fyllebeslut.
Så nej jag har inte varit med och snott någon mobiltelefon. Allt är ordnat och lugnt nu.

Nu lämnar vi det och pratar istället om Kvartersteaterns ung teaterfestival nr. 10! 10års jubileum för denna otroligt fantastiska festival. Jag fick ju själv äran att vara delaktig i festival nr 1, 2, 4 och 5! (Var i USA under festival nr 3) och har sett ALLA föreställningar alla festivaler 1-9, utom tredje då, minst en gång.

Har varit på Sundsvalls teater alla kvällar denna vecka hittills. Sett 8 av 9 premiärer, och måste säga att även iår håller många av föreställningarna högklass. Ni borde verkligen passa på och kolla på några av dom. Iår håller festivalen på i 2 veckor.

Annars så är det idag exakt en månad kvar tills Då Som Nu För Alltid släpps och jag kan knappt vänta längre.
Samma dag har även föreställningen som kvartersteaterns vuxengrupp gjort iår, premiär: Himlajord!
Den jag skulle vart med i men hoppade av av olika anledningar. Men ska bli grymt kul och gå och se den.

En sista sak som jag nästan längtat ihjäl mig efter är sjätte säsongen av GoT. Men snart är äntligen väntan över där också.

Sommarens USA besök

2016-04-11 22:01

Ligger här nu och är jättetrött. Men tankarna bara snurrar och snurrar..

Mamma och kusin Emelie, som är på besök i staden, var här ikväll och åt middag. Typ första gången jag har middagsgäster i min lägenhet, och har snart bott här i 2 år. Var dock mamma som tillagade allt. Hatar själv att bjuda på mat så det är enda kravet jag har typ att om man vill komma till mig på middag, eller nån annan måltid, får man laga den själv hehe. Undantag i sommar när Hope kommer och bor hos mig.

Så då kan vi lika gärna ta den punkten lite snabbt. Hope är min bästa vän från året jag bodde i USA. Hon har varit här i Sverige en gång förut 2012. Nu kommer hon igen och ska vara här 3 veckor. Senast vi träffades var för ganska precis 3 årsen när jag och Cecilia bodde hos henne under vår jordenruntresa. Längtar sjukt mycket till det. Snälla låt det bli en perfekt sommar med mycket bra väder så vi kan vara ute i naturen mycket, vilket båda vi gillar.

Aja kände bara för att skriva lite smått innan jag somnar. Men orkar inge mer nu...

Justja blir ingen låt eftersom jag skriver via mobilen... vet inte hur man gör då, om det ens går... godnatt!