RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-11-09 03:15:10

Hästar är bäst!

.

2013-08-20 22:14

nya bloggen

2013-08-18 15:22

Den nya bloggen som jag ska dela med Ida och Vilma heter: http://enkopingsryttare.horseworld.se/ .

Vi har inte hunnit fixa en design en, men Ida håller på med en nu tror jag.


Har bara kommit 2 inlägg just nu, men det kommer såklart fler.


http://enkopingsryttare.horseworld.se/ 

http://enkopingsryttare.horseworld.se/

http://enkopingsryttare.horseworld.se/

http://enkopingsryttare.horseworld.se/

http://enkopingsryttare.horseworld.se/ Rubrik

2013-08-18 13:34

Ida har redan skapat en blogg som vi ska ha. Men jag och Vilma vet inte lösenordet än.

Men när vi gjort nåt inlägg och fixat lite länkar jag den hit.


Där kommer jag lägga upp videon vi gjorde igår och skriva om ridpasset hos Dreamy. Hon var lite busig på stubbåkern.


Men hoppas ni fortsätter läsa fast på den bloggen, och  om jag inte trivs att blogga med 3 styckna så byter jag tillbaka.

Uppdateringen kommer vara grym tror jag. Vi är liksom 3 styckna.


Men som sagt när vi fixat lite så lägger jag upp den här.


-Ni får en vintrig bild på Ina.

 

godnatt

2013-08-18 00:08

Ville bara säga godnatt! Och ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, bara 3 inlägg!! Usch.. Lovar bättre uppdatering i morgon, har inte haft tid idag.


 

Dagen

2013-08-17 23:00

Först vill jag säga förlåt för den dåliga uppdateringen. Men jag har vart med Vilma och Ida i stoet sett hela dagen.

Vi började med att spela in två tjejer som bråkar del 2 den är väldigt förfrågad och så. Har ni sett del 1 förresten? Jag kan ha med den i detta inlägg. Och jag kommer redigera videon i morgon.

Kommer heller inte avslöja vad den handlar om.


När vi var klara så tittade jag igenom alla videos och då såg jag en lite failad video på mig. Haha! Så jag och Ida skrattade typ ihjäl oss när vi kollade på den.

Vi kommer ha självaste videon först och sen de failade, fast tyvärr tänkte jag inte på det först så jag raderade de första...


När vi kollat igenom filmerna så kollade vi på film, kommer helt ärligt inte ihåg vad den hette. Nåt på C och den handlar om en docka som är helt galen. Skräckfilm alltså.

Vi kollade bara en stund sen frågade Ida om vi skulle gå till hennes medryttarhäst. Ett varmblod på 18 år, supersöt. Först visade hon stallet, rena drömstallet ju.

Bra luft, ljust, superfina boxar, vattenkopp, varmvatten, lagom stor sadelkammare, stor hage med regnskydd och ja massa saker. Önskar jag kunde köpa en häst och ha i det stallet och om Vilma får en häst så kommer hon antagligen ha den där och det finns bara 3 boxar så om jag skulle få en sen så kan jag ändå inte ha den  där...

Är helt kär i det stallet.


Sen gick vi och hälsade på hästarna, Crenna (Idas medryttarhäst) och Bandulera (en jättestor fux). De var verkligen jättemysig och följde efter typ vart man en gick.


Sen gick vi till paddocken och lekte häst, tog framett hinder och hoppade. Paddocken var också jättefin, inget gräs som i den i rönna.

Vi hoppade ett par gånger innan vi blev för trötta. xD


Sen fick vi och hämtade en flugspray och tänkte spraya lite på hästarna för det var så mycket flugor. Det gick inte så bra de bara gick iväg men vi fick på lite. Och sen sprayade Vilma och Ida på varandra.

Sen gosade vi bara lite med hästarna, seriöst de är verkligen snälla!


Sen gjorde vi bara lite småsaker och så gick vi hem till Vilma och skulle bara hälsa lite på Django men så blev det såklart inte.

Vi hälsade på honom och han var helt galen ibland. Så man bara hoppade upp på studsmattan för när han bits så gör det ganska ont. Han bet till exempel ett hål i Idas byxor..

Sen hoppade jag och Ida studsmatta en stund och körde popcorn, vi båda suger seriöst.


Sen skulle Vilma äta och då var jag och Ida med Django och så försökte vi ta hand märgben´, det var så äckligt att hålla i. Vi tog det och hoppade upp på studsmattan och då kom han självklart dit och då sa vi sitt och när han satte sig ner så fick han det.


När Vilma kom tillbaka så hoppade vi med honom. Han var riktigt duktig och hoppade ganska  långt för att vara en valp alltså. Men han var duktig. Vilma höll i kopplet och jag sprang med en gris ochsen kom Ida på att vi kunde fota men då var inte Django så hoppglad längre så det blev inte så jättebra bilder. Sen skulle vi gå in och göra nåt, kommer inte ihåg vad. Men då attackerade Djago Ida och man bara försöker få bort honom men det går knappt, han är både tung och stark redan.


Sn hoppade vi alla 3 studsmatta, körde popcorn. Vilma äger, jag och Ida suger, vi släpper typ direkt. Och Vilma sitter i minst en timme.

Sen började jag och Ida skämta om McDonalds och säga till exempel Horse Mc Magic och Big deal Totte och en massa namn. Och gapskrattade. Var jättekul!

Men det verkade inte Vilma tycka, så vi typ bråkade lite, Vilma mot mig och Ida, haha nejdå. När man bråkar brukar jag inte säga så mycket.


Och sen efter ett tag kom Vera, Vilmas lillasyster. Och då blev vi sams och hoppade studsmatta alla 4, och Vera var popcorn hela tiden och hon flög som en vante.

Sen blev klockan väldigt mycket, 21.15 Och det var väldigt mörkt, och jag och Ida behövde gå hem.

Vilma och Vera följde med en bit och då sa Vilma att jag skulle berätta en spökhistoria som handlar om nysnö.

När Vilma och Vera vänt och gått hem fortsatte jag och Ida att berätta spöhistorier för varandra. Jag berättade den där om nionde trappseteget när man i slutet säger jag är inte GALEN. Och säger galen jättehögt. Och Ida skrek, precis som alla på ridlägret, man är verkligen inte beredd. För den är inte läskig men den blir liksom läskig när man bara skriker helt plötligt.

Och så berättade hon en och jag berättade några om huset vi sov i på säva. Jag kunde knappt andas när jag berättade dem, för det är ju läskigt. Särskilt när det är mörkt, går helt själva bredvid en skog.


Hon gick med mig en bit för hon skulle hämta sin cykel som stod en bit från mitt hus. Och innan hon åkte låtsades vi prata med våra föräldrar i telefon. Jag bara Hej Pappa polis. Har du gymmat idag igen? Du gymmar ju hela tiden. Förresten kom ihåg att komma hit med dina 150 kg av bara muskler. Och sen låtsades jag lägga på och då "ringde" han igen och berättade igen att han gymmat och att han gymmar i vardags rummet just nu. Och så sa han att han skulle möta mig och gymma påvägen dit, jag bara Vadå ska du göra armhävningar hit eller? Sen låtsades jag som att min mamma riingde och då sa jag Hej mamma polis. Jaha har du gymmat precis som Pappa, ni två gymmar hgela tiden. Och då sa hon att jag skulle säga med hög röst min mamma är polis och om de rör mig så ska hon göra magplask på dem med sina 100 kg av bara muskler. Och sen sa jag och jag väger 80 kg av bara muskler.

Som sagt låtsades vi bara, hade inte ens några mobiler med oss. Men ja, vi gapskrattade inte alls, bara lite.


Har inte ätit nåt sen frukost, bara några äpplen och lite godis. Men jag kände att jag behövde skriva ett inlägg innan jag äter nåt. Bloggen går före maten. Jag menar: Alla säger ju skolan går före hästarna, man bara vill du att jag ska dö eller? Hästar är som luft, utan dem kan man inte leva.


Förresten jag,Ida och Vilma funderar på att skaffa blogg tillsammans, så då blir uppdateringen riktigt bra kan jag säga.


-Crenna och Bandulera.

Lånar bilden av Ida.
-Filmen om tjejer som bråkar del 1 för er som inte har sett. Del 2 kommer förhoppningsvis i morgon.


lite smått avundsjuk

2013-08-17 13:48

Vilma har hittat en jättefin häst på hästnet och hon skrev att hon kanske ska få den, hennes mamma sa att hon  ville veta vilken ras det var och så. Och det är absolut inte bestämt. 


Men tänk att få ett rungande kanske, haha. Jag har bara fått "nej" och "om vi vinner mycket pengar". Så jag är väl lite smått avundsjuk på Vilma. 


Men självklart glad för hennes skull!! 

Och sen är det kul att hon frågade mig om jag ville hjälpa henne lite med den om hon får den. 


-Så här ser den ut.

Charmig barnponny!. Hästar säljes


godmorgon typ..

2013-08-17 12:45

Råkade försova mig lite. För jag hade råkat lagt en filt över min mobil och hade lågt ljud så jag hörde väl inte. xD

Men sen vaknade jag vid tolv i alla fall.


Har som sagt inget planerat idag, kanske vara med Ida och kolla klart på den där dokumentären..

På tal om dokumentären läste på: http://northons.blogg.se/ . Att det är 91 styckna som tagit livet av sig nu, alltså det är helt sjukt!! Vi har forlorat 91 systrar (och bröder tror jag). (1D-family you now, directioners är familj).

Läste även att channel 4 (som dokumentären visades på kanska ska stämmas).

Hoppas.


Ps. Förlåt om det kanske blir lite mycket o m one direction nu, men ni som inte bryr er/gillar dem behöver inte läsa.-Lite opassande bild men vi kör på den.

 

dokumentär

2013-08-16 21:52

Har ni sett dokumentären om directioners?

Jag hörde talas om den idag så jag blev lite nyfiken på den.


Hittade dokumentären på youtube och håller på och kollar just nu och usch! De är helt galna. En tjej skrev såhär till Harry på twitter "why wont you follow me?! Should I kill myself" och en massa saker. Till exempel hur stora deras ni vet vad är..

Seriöst, vi är inte såna!!

Sen var det en tjej som var en Larry shipper och läste Larry fanfic inför hela världen.

Men som sagt, de var helt galna. Och ni tror typ alla att alla directioners och Larry shippers var helt dumma i huvudet och hela våran fandom mobbades. (de här med Larery shippers läste jag på en novellblogg).


Men i alla fall så blev de så mobbade att 42 styckna (!!!) tog livet av sig. På¨bara 2 dagar..


Dumma dokumentär och dumma mobbare..Tycker även väldigt synd om one direction, liksom 42 fans tar livet av sig för en dum dokumentär.


planer för sommarlovets sista dagar

2013-08-16 19:43

Idag är det ju sista dagen på sommarlovet och sen är det helg. Jobbigt, jobbigt, men är som sagt ganska taggad.

Men det var en ganska tråkig sista dag, har knappt gjort någonting, kollat lite på titanic på youtube. Den är så sorglig..

Vart ute lite och motionerat katten, hon var jättegosig och då sprang jag iväg och då kom hon efter i full fart.

Det var Tiger och hon har blivit riktigt fet så det är bra med motion.


I alla fall, nu tänkte jag berätta vad jag ska göra under helgen:


Lördag.

-Gå upp ungefär vid 8, så man inte sover bort halva dagen, det är jag ganska bra på. Kan ibland sova till typ 12.00, inte bra!! Och igår gick jag ju upp tidigt och det var riktigt skönt faktiskt.


Har faktiskt inget planerat på lördag.Söndag.


-Samma som på lördag, gå upp tidigt. Måste vänja mig inför skolan och så.


-Kanske åka till Dreamy, gärna rida en långritt. Haha, hoppas det. För annars är långritten knäckt.. Nej men vi hade faktiskt bestämt att vi skulle rida en långritt på sommarlovet.


__

Juste kom på en sak jag längtar till med skolan. Vi ska kanske åka till London! LONDON!!! Där one direction bor! Hoppas man får se en skymt av dem då. Tror vi ska åka till London i alla fall, vi får en ny rektor, så man vet ju aldrig..

 


Jag är med och tävlar..

2013-08-16 18:45

om ett scahbrak med matchande huva hos http://baaths.horseworld.se/ .


Var med ni också!


damp bild!!!

http://baaths.horseworld.se/2013/08/05/bloggtavling/#respond


veckans blogg vinnare

2013-08-16 17:10

Både bloggarna var jättefina och jag kunde inte bestämma vilken som skulle vinna. 

Så jag lottade. 


Och vinnaren blev denna  tjej. 


Så grattis och tack till er som var med.   
tappat motivationen

2013-08-16 15:18

 Har verkligen tappat motivationen, kommer knappt på nått att skriva.

Så ni får jättegärna skriva vad ni vill läsa om.


 


Åsa och Dreamy 11/8

2013-08-16 13:17

Jag behöver snurra läderna när jag rider Dreamy och det behöver inte Åsa och det är ganska jobbigt att ändra hela tiden. Och eftersom hon bara skulle rida en stund så hade hon i min stigbygelslängd.

_


 

 

 

 

 

:D

2013-08-15 22:02

Fick för en stund sen veta att vi slutar klockan 12.00 på både måndag och tisdag nästa vecka, skööönt!


Önskar att vi kunde sluta så tidigt varje måndag och tisdag, men bättre än inget. Och jag känner mig faktiskt lite taggad till skolan.  Det kan ju vara rätt kul ibland.


Det är i alla fall skönt att de kan ge oss något mer än läxor de två första dagarna. :P

Haha!

 


vi hästmänniskor...

2013-08-15 21:31

lite bilder på Vilma och Happy från den 11/8

2013-08-15 20:57

La ju bara upp lite bilder då, på henne och Happy. Men nu kommer resten.

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 


bilder från idag

2013-08-15 20:14

Det blev tyvärr ingen bild där Billie gick hyffsat fint. (as always). Nej men, Billie var riktigt rolig att rida.

Barney också men jag har ju ridit honom massa gånger förut.


ps. Jag vet att jag ser sur ut på en del bilder, men det var jag inte. Men jag brukar se sur ut när jag rider som ni kanske märkt?

Min sits var även ganska illa på några bilder, så det behöver ni inte kommentera.

____

Jag och Billie.
Jag och Barney


saker man ska försöka undvika på en blogg

2013-08-15 19:11

-Massa stavfel och särskrivningar. T.ex Jätte kul istället för jättekul, super snabb istället för supersnabb. Ni fattar, stör mig otroligt mycket på särskrivningar men ändå läser jag rätt många bloggar med det.


-Bara mobilinlägg. Jag tror inte man får en sån stor blogg och man bara gör korta mobilinlägg. Man måste skriva lite ordenliga inlägg också.

För om det bara är korta, exakt hela tiden är bloggen bara tråkig att läsa.


-Inlägg utan bilder. Något jag stör mig på ännu mer än särskrivningar är inlägg utan bilder. Det är riktigt tråkigt att läsa inlägg utan bild. Bloggen blir så tråkig då.

Bilder ska det vara!!

Fast på såna här novellbloggar behövs det faktiskt inte bild tycker jag.


-"Asso/aså". Något jag står mig otroligt mycket på är när man skriver "asso/aså" istället för alltså. Asså funkar, men allra helst alltså! Samma sak om man skriver pöss istället för puss.


-Mycket upprepning av samma ord. Det är sjukt irriterande, de ordet som använda mest i en blogg och som upprepas väldigt mycket är "sen/sedan". Det brukar kunna se ut såhär: Idag red jag på Magic. Skrittade, sen travade vi. Sen galopperade vi. Sen hoppade vi ett litet hinder, det gick jättebra, sedan höjde vi. Lite överdrivet kanske men ni förstår.


-När man inte sätter in punkt. Det är väldigt jobbigt att läsa en blogg där man inte sätter in en punkt. Det blir väldigt rörigt.

Tycker även att man ska sätta in kommatecken där det behövs, det är väldigt irriterande när man sätter in på ett olämpligt ställe. Sen tycker jag att man även ska använda utropstecken eller frgetecken.


-Spämma. Alltså om man typ ska sätta in utropstecken så man inte gör massa i rad, det känns bara oseriöst.

Typ såhär: Hej idag har jag ridit! Gick jättebra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Det var i alla fall lite saker som jag tycker ska undvikas och saker jag stör mig på.

 

Hahaha dör!! xD

2013-08-15 18:20