RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-15 19:16:29

Livet i Lumpen

Dag 9

2009-08-12 21:16
Hej allihopa! :) Det har varit en ganska lugn dag idag också, förutom den jobbiga fysen imorse mellan 9 och 11 :P innan och efter det så hade vi ytterligare några fler genomgångar. Lite info om fysen och hur man tränar på rätt sätt på mellan 8 och 9 samt fortsättning på sjukvårdsutbildningen från igår plus lite praktiskt och få pröva hur man gör L-ABCDE. Livsfarligt läge, Airways, Breathing har vi hunnit med hittills idag och igår, vi har alltså Circulation, Dissability och Exposure kvar plus fler grejer senare i utbildningen. Sen så slutade vi skönt nog efter middagen, det är andra kvällen sen inryck vi slutar innan 22 :D dock så var vi tvungna att märka lite av vår utrustning men de är ju inte så jobbigt :P Nu sitter jag och väntar på att vi ska sjunga nationalsången om en stund, som vi måste göra varje dag innan vi går och lägger oss. Enligt tradition här på kompaniet. Imorrn ska vi ha skjutövningar hela dagen vilket kommer bli jävligt kul, hoppas jag och tror jag :PSkriver imorrn om jag hinner vilket jag oxå tror att jag gör :)Men ha de bäst allihopa och godnatt! :DPeace Out!

Dag 7 & 8

2009-08-11 23:01
Ahh, det här har varit två grymt sköna dagar. Vi har bara haft genomgångar och utbildningar och bara suttit och lyssnat hela förmiddagarna och eftermiddagarna tills middagen. Därefter har vi haft ett mindre jobbigt fys-pass följt av lite teori. Så vi har knappt gjort nånting egentligen förutom att vi har vilat kroppen och musklerna samt flera folk har somnat mitt i genomgången, både från vår pluton och de andra tre plutonerna. Vi gick igenom lite om resor och lön igår samt gradbeteckningar på befäl och andra soldater. Och idag så har vi lyssnat på it-chefen, sjukan och dess personal samt husmor i köket. Den fysiska aktiviteten igår blev att gå stridshinderbanan ett varv i lugnt tempo där våra befäl förklarade och förevisade hur man skulle ta sig an alla olika hinder. Och idag så hade vi lite vattenaktiviteter i vårt badhus där vi simmade 25 meter, dök ner till botter 4 meter ner för att sedan simma upp igen och till sist simma tillbaka till början. Som vi skulle klara och klarade på uner 2 minuter och 30 sekunder. Som avslut för dagen idag så påbörjade vi sjukvårdsutbildningen som alla vårnpliktiga måste genomföra nuförtiden. Och vi fick även veta att vi är den sista årskullen som får gå vanliga lumpen, som dem flesta känner till den, och att dem nästa år kommer anställa soldater som får 3 månaders utbildning istället för dagens 10-11 månader. Vilket gör oss unika, som ett av våra befäl själv beskrev det.Ne fan, nu e de dags att sova! Ursäkta om det är lite osammanhängade och för eventuella stavfel men är ganska sliten samt att det finns mycket att berätta :PHa det bäst allihopa och godnatt! :DPeace Out!

Dag 5 & 6

2009-08-09 21:50
Jaha, då var helgtjänsten (a.k.a vapentjänst). Vi har spenderat hela helgen till att lära oss säkerhe runt vapnet, olika ställningar, sprungit en hinderbana med fullpackad stridsväst och vårt vapen som var det roligaste hittills. Vi hade även ett litet prov idag (som jag för övrigt fick alla rätt på) om det vi lärt oss i helgen. Imorgon väntar en ny vecka med nya utmaningar så vi får se vad den har att ge samt ungefär 5 dagar till vår första permission :D Jag vet inte vad mer jag ska skriva nu och vi får se om jag hinner skriva nåt imorn annars gör jag det när jag har tid :PHa de bäst allihopa! Peace Out

Dag tre

2009-08-06 21:19
Idag har varit en ganska lugn och skön dag. Vi började med en ganska jobbig vattenfys på morgonen plus 8 längder bröstsim som uppvärmning.Efter tre varma dagar med hårda fysiskt krävande övningar samt kläder som inte är så svala i gassande sol och ca 30 grader i skuggan så var det jävligt skönt att ta ett dopp, trots den jobbiga vattenfysen. Efter det så tränade vi exercis i ca 3 timmar fram tills lunch. Längsta lunchen hittills måste jag tillägga, hela 45 min! Vi har haft en halvtimmes lunch de andra två dagarna samt en halvtimme middag så vi har ätit för lite... :/ så för en gångs skull hann vi äta ordentligt. Efter lunch så var det dags för att hämta lite mer materiel, vårat vapen AK-5 och lite tillbehör till den samt stridsväst, hjälm och skyddsmask med m.m Hade även inventering av dem materialen och vi var färdiga tills middagen nån gång mellan 5 och 6. Och till sist så satte vi ihop alla sju väskorna på stridsvästen. Det kanske låter lätt men de va svårare än vi trodde och tog os 3 timmar att sätta ihop. Resten av kvällen fick vi lite fri tid ur tjänst :) Sammanlagt 3 timmar till skillnad från max 30 min de andra två kvällarna. Neej de e dags att sova nu men ha de bäst allihopa! :DPeace Out!

Dag Tre

2009-08-05 23:20
Idag har det varit lite jobbigare. Vi har tränat exercis hela dagen i gassande sol och ca 30 grader i skuggan. Jag och de flesta av oss 42 värnpliktiga som ingår i vår pluton har dessutom råkat ut för vätskebrist. På eftermiddagen har vi hållt på med persedelmönstring, alltså inventering av vår utrusting och vårt material. Det kanske inte låter så jobbigt men att hålla minst två föremål i varje hand och hålla armarna raka och rakt ut i flera minuter är väldigt jobbigt i längden. Vi har inventerat ca 70 olika delar av vår utrustning vilket tog hela eftermiddagen och halva kvällen. Efter det så fick vi 2 timmar egen tid, alltså tid ur tjänst, vilket var väldit skönt eftersom vi äntligen kunde sitta ner och vila efter att ha varit vakna i ca 18 timmar och suttit max en timme av dem timmarna under dagen. Den tiden har vi spenderat till att vika alla kläder och stoppat in de i våra skåp samt övrig utrustning och nu är de dags att sova, eller snarare en halvtimme sen. Dem blir skitsura om vi inte sover vid elva så jag tar en ganska stor riska här. Men godnatt allihopa och tack för att ni läser :D Vi hörs imorrn! :)Peace Out!

Dag Två

2009-08-04 23:10
Idag har vi inte gjort så mycket. Efter frukosten var vi på häslokontroll större delan av förmiddagen och en timme innan lunch vid halv ett så började vi öva på exercis. Alltså höger om, vänster om, helt om, halt och marschera. Vilket vi höll på med hela eftermiddagen. På kvällen så påbörjade vi att sy fast kragspeglarna på våra fältuniformer vilket dem flesta av oss inte är färdiga med än då vi inte haft nog med tid och att sånt tar lång tid överlag vilket dem flesta redan säkert vet.Peace Out!

Första dagen

2009-08-03 22:47
Ja då var det äntligen dags för inryckning. Har ryckt in som amfibieskyttesoldat på Berga i Västerhaninge. Och för er som inte vet vad amfibie innebär så betyder det i stort sett land&vatten. Vi har stått i kö i 2,5 timme till förrådet där vi skulle hämta ut material och utrustning. Och vi missade nästan middagen för det. Efter middagen så slöt vi upp med resten av plutonen för att sedan gå till kasernen. Vi har slängt in allt i våra skåp, lämnat in reservnycklarna,, fått våra värnpliktsidentitetskort som vi måste ha för att kunna lämna och komma tillbaka in på området. Sprungit lite, haft brandövning samt rakat, duschat och borstat tänderna på ca tio minuter. Och nyss så fick två killar från vår grup skäll pga att dem var uppe efter sängtid, alltå efter att det ska vara släckt och vi ska sova. Nu måste jag sova innan jag oxå får skäll.Ha det bäst allihopa! Skriver nästa gång när jag får tid till det :) Godnatt.Peace Out!

Änglar finns dem?

2009-07-31 00:27

Är alla fina och goa tjejer upptagna eller? Såna singlar verkar inte finnas nånstans, inte i min närhet i alla fall. Eller är jag bara för dum för att se dem?

Och när jag nu träffar nån sån tjej och försöker stöta på henne, så hamnar jag alltid i det där jävla kompisträsket! Jag fattar inte!? Fast å andra sidan har jag sumpat de när jag väl hittat en sån tjej...

Har jag för höga krav, är jag bara dålig på att ragga eller är det bestämt att jag ska vara liten och ensam? Kanske borde lära mig av mina misstag mer än jag gör och inte ändra på mig till nån jag inte är, trots att de kanske funkar bättre för andra killar....


Peace Out!

Happy Birthday! :D

2009-07-29 00:20
Hej alla glada läsare! :) Jag fyllde då år idag :D 19 år för att vara exakt :P Mamma drog me mig till stan vid lunchtid då vi skulle träffa lite bekanta och släkt o fira mig. Vi satt på BSB i ungefär 4-5 timmar o käkade, snackade lite skit o drack några öl o jäger ;P Fick inga presenter men lite väl behövda pengar B-) Senare på kvällen drog ja o en polare på bio o såg Transformers 2 XD Den var faktiskt bättre än jag trodde :) Och så var den dagen slut :P Får se vad morgondagen har att erbjuda ;)
Då tackar jag för mig och på återseende (eller vad man nu ska kalla det?)

Peace Out!

Random shit

2009-07-30 00:17

Vill börja me att tacka alla som läser min blogg och kanske följer den oxå :) Jag vet att den inte är den bästa och att jag inte skriver så ofta, men jag använder den här lite som en dagbok. Eller snarare ett ställe där jag kan skriva av mig dem problem och funderingar som jag har i huvudet och sånt som stör mig. Sen så är det skönt att veta att nån lyssnar också. Men jag rycker in i lumpen på måndag och kommer skriva så ofta jag kan om vad vi gjort och sånt :P Jag hoppas att ni fortsätter läsa o följa min icke-perfekta blogg :P Och kommentera gärna :D


Peace Out!

Sista dagen...

2009-07-01 23:42
Jaha, då var den sista hela dagen slut... Imorrn håller vi bara på till lunch sen e de dags att dra hem till stockholm igen. Som de flesta andra här på sommarkursen så vill inte jag heller hem men vi har ju inget större val... Fast å andra sidan så ska jag inte gnälla egentligen då jag rycker in i lumpen i höst.Idag har vi inte gjort så mycket, mest tagit det lugnt. Innan lunch så fick vi kolla på när två grupper värnpliktiga härifrån P4 hade lite stridsövningar med lösa skott ute i skogen och efter lunch har vi haft skåpsvisitering och vård av utrustning samt lämnat in de flesta plaggen som vi har fått låna. Men vid halv fem så fick vi en liten avslutningsmiddag där vi hade det trevligt och fick lite priser för fälttävlan förra helgen och springskyttetävlingen igår samt fick diplom för att vi genomfört kursen. Jag fick två priser, ett för att mitt (vårt) lag vann fälttävlingen och en bronsmedalj i springskytte. Löpandet gick bättre än skyttet , med andra ord så var det min tid som räddade mig från att gå utan nåt pris.Nu återstår det bara att invänta morgondagen och se vad den har att erbjuda.Peace Out!

Fyfaan vilken dag! =)

2009-06-30 23:35
Det här har varit den roligaste dagen hittills! Den har varit fett chill oxå XD Det enda vi gjort är att vi sköt lite på förmiddagen och sprängde lite på eftermiddagen =PPå förmiddagen åkte vi till skjutbanan och provade på Lång-22 (stavning?) samma typ av vapen som används i skidtävlingen på Vinter-OS. Sen, från ingenstans och utan vår vetskap, så tog löjtnanterna fram två AK-5 (AutomatKarbin-5) och en PSG-90 (PrickSkytteGevär-90) som vi oxå fick testa. Fyfan vilken underbar upplevelse och shit vilket tryck de va i de sista två vapnena! Det var oförglömligt!På eftermiddagen så åkte vi till nåt öppet fält där vi skulle spränga lite. Vi började med ett hål i marken men slutade med att vi nästan sprängde bort en liten dunge =P Det var inte lika kul men rätt häftigt ändå. Fast å andra sidan så fick man se hur sprängämnen verkligen fungerar och hur explosionerna blir, och det är inte som på TV och i filmer där de tar en klump C4 på ca 1 kg och spränger ett helt hus. I verkligheten är det fullkomligt omöjligt och explosionerna blir inte alls lika maffiga. Man ser bara en litet ynkligt rökmoln, låter inte lika och tryckvågen blir mindre alltså är skadorna på personerna i en film smått överdrivna också. Men faan va maffigt det känns ändå och se nåt sprängas med egna ögon plus att ljudet kommer ca 1 sek efter att det har smällt. Och sist men inte minst så är det tyvärr näst-sista dagen imorrn vilket betyder att det är en dag närmare hemfärden. Ingen av oss här vill hem överhuvudtaget, vi skulle hellre vara kvar ett tag till men tyvärr så får vi inte det... Och samtidigt så vill man hem och sova ut samt vila kroppen lite.Peace Out!

Äntligen tillbaka från naturen

2009-06-29 23:42
Ja vi kom då tillbaka till p4 vid lunch igår. Hela bunten var grymt trötta både fysiskt och psykiskt, men främst så hade alla fett ont i fötterna. Att gå ca 3,5 mil och övernatta ute i skogen i två dygn har varit väldigt påfrestande för oss och vi har haft en stor press på oss. Man har verkligen fått se den riktiga personen bakom de yttre skalet som alla oftast bygger upp för att verka bättre än dem egentligen är. På eftermiddagen och kvällen så ägnade vi tiden åt att inventera och visitera skåpen så att alla har de dem ska och inte tappat nåt, och vårdat våran utrustning vi använde i helgen.Idag har vi däremot inte gjort så mycket. Vi åkte till K3 i Karlsborg och fick en grundläggande kurs i överlevnad och en guidad tur i Karlsborgs fästning. Och på vägen hem så stannade vi till vid en hinderbana och sprang den, vi var tillbaka vid ca åtta på kvällen och vi har chillat sen dess samt käkat lite välbehövlig kvällsmat. Och det har varit grymt varmt idag... Vi typ svettades så fort vi gick ut från logementet... -_-Peace Out!

Ännu en skön dag...

2009-06-25 00:05
Fast lite tråkigare än igår. Idag så stannade vi innanför grindarna och hade sjukvårdsutbildning o sambandsutbildning samt en liten turnering mot den andra gruppen i sommarkursen i brännboll. Självklart så vann vi, trots att vi var minst fem personer mindre än dem var. Vi vann med 110-89 så det blev en smärre utklassning. Och sen efter det så hade vi genomgång om och inför helgen då vi ska ha fältövningar, vi ska marschera 3 mil på två dagar samt sova ute i naturen. Kommer ej att skriva nåt i helgen pga det , men jag är tbx på måndag och börjar skriva igen plus ger en kort sammanfattning på helgen.Peace Out!

Svettig men skön dag

2009-06-24 23:47
Idag hann vi faktiskt med ganska mycket. Vi blev väckta vid sex imorse och marscherade till matsalen för frukost, städade hela logementet och sprang hinderbanan som finns här på P4. sen så åkte vi till sveriges största, och kanske enda, stridsvagns- museum. Där hade de en massa stridsvagnar från 1908 fram tills 1947. Efter det så åkte vi tillbaka till P4 för att äta lunch, som för övrigt var jättegod, för att sedan gå till garnisons-museet där vi fick se P4s historia från 1800- talet fram tills idag. men det roligaste kom såklart sist då vi fick åka med i några av försvarsmaktens stridsfordon RG- 32, Bandvagn 309 och Stridsvagn 90 och prova styra tornet på 90 plus provsitta förarplatsen samt där skytten sitter på Stridsvagn 122. Efter det var det äntligen dags för käk igen och sedans avslutades kvällen med en turnering i fotboll och beachvolleyboll. Tydligen så ska vi ha en tävling mot den andra sommarkurs-gruppen i nån gren , som vi för övrigt inte kommit överens om än. Men nu e de dags och sova...Peace Out!

äntligen framme =)

2009-06-22 11:11
nu sitter man här på en gräsplätt utanför kasernvakten och väntar på fler folk, o lär känna dem som redan e här =P vi ska väl dra o skriva in oss snart, senast 11.30 stod de på pappret. sen ska vi käka o få vårat material. Peace Out!

Då va man tbx igen!

2009-06-22 07:40
Efter ett mindre uppehåll =P har ingen riktig förklaring till varför, glömde helt enkelt bort bloggen. Nu sitter man däremot på tåget mot skövde. Är i Skövde ca 10.30 Ska på elva dagars sommarläger på P4 i skövde. För er som inte vet vad det är så är det försvarsmaktens garnison, i skövde såklart XDDet här är typ andra gången i mitt liv som jag lämnar sthlm =P Nu e de tre timmar kvar.Peace out!

Städning Pågår...

2008-10-30 14:06
Jaha, nu var det dags att städa igen då! Har visserligen inte gjrt det på länge, men jag hittar mina saker bättre när det är stökigt. Det ni kanske tycker ser förjävligt ut, typ bombnedslag är mitt system. För om det ligger saker överallt så hittar man bättre, iaf jag! =P Har precis slängt ut alla klädhögar, stolar, min säng och alla jackor. Så nu är hela golvet öppet men man såg all smuts mycket bättre nu... =/ det ligger typ halm, hö, korn, grus och ludd över allt. Dags att ta fram dammsugarn! XP
Peace Out!

Klubb Onsdag! =D

2008-10-30 13:30

Ja, som ni kanske fattar av rubriken så var man ju på klubb onsdag igår. På deras höstlovsfest. Var där med typ halva min klass plus några polare till. Vi möttes på soft bar först och gick sedan tillsammans till klubben, men när vi kom ner så försvann typ alla åt varsitt håll och man fick leta efter varandra. Jag träffade även några gamla polare ifrån min förra skola! :P Hade tyvärr inte så mkt pengar med mig så jag blev aldrig helt dragen, bara smått flummig... Sen med tiden så försvann en efter en av de som jag var där med. Vid typ halv två så var det bara jag och en av polarna kvar, men vi stannade till stängningsdags. Sen fick man ju vänta på nattbussen i typ en timme! Det var ju något tråkigt iom att polarn som var kvar med mig tog sin buss som gick typ 20 min tidigare. Men det var en lyckad kväll överlag, var hemma vid tjugo i fem imorse och tvärdäcka i soffan... XD Vaknade för typ en halvtimme sen... =P

Peace Out!