RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-27 16:25:14

fashionprincess

OMG!

2014-04-02 21:48

Vem vill inte ha den här klänningen?

På gränsen, illaluktande gravbesökare.

2014-03-02 10:48

Akta dig för Draugen som stinker av förruttnelse. Enligt nordisk folktro bor de i gravar och kommer upp som en dimmrök för att sedan förvandla sig men deras lukt går aldrig att dölja. Om du går på en kyrkogård och ser en mystisk rök kring en grav: Spring!

Rena dina smycken!

2014-03-01 23:24

Smycken kan lätt dra på sig energier. Om du haft på dig smycken en dag när du varit mycket trött och negativ är det en bra idé att rena energin i smycken genom att låta dem ligga i friskt vatten i en fin skål en stund.

På gränsen, Zombies.

2014-03-01 23:18

Ända sedan medeltiden har människor talat om zombies, levande döda. De sägs vara själar som går tillbaka till sina begravda kroppar så att de kan jaga efter någon levande, kanske den som dödat dem, och vill hämnas.

Bli pigg med persilja!

2014-03-01 21:33

Persilja är en magisk ört som är lätt att få tag på både färsk, fryst och torkad. När du vill känna dig stark inför en fysisk utmaning kan du ladda dig med en kopp persiljete.
Gör så här: Värm upp vatten på spisen och lägg i persiljan, men låt inte vattnet koka. Drick och föreställ dig hur örtens starka energi vandrar ut i hela kroppen. Magi handlar mycket om att hedra stunden och de krafter som råder här och nu, så låt persiljan få sin stund att verka.

Vett och etikett, i magins värld.

2014-03-01 21:10

Magi har en förmåga att speglas tillbaka till sändaren. Det är alltså rätt osmart, förutom att det är oshysst, att skicka iväg taskig magi på någon. Att utöva magi när du är arg är omoget eftersom det är de tillfälliga känslorna som styr. Vänta tills du är i lugn och ro och ditt hjärtas riktiga känslor får tala. I vissa perioder i livet är vi alla obalanserade, till exempel i sorg, stress eller förlust. Då är det bättre att vi läser om magi och helar oss själva i naturen.

På gränsen, Vad är Gruvrå?

2014-03-01 20:52

Gruvrån är kvinnovarelser som bor i gruvor. De kan gå igenom berg och känner till var alla fynd finns, vare sig det är diamanter, guld eller malm. Om någon är för girig kan det göra så att den personen inte hittar sin fyndplats, de gör så att personen helt enkelt inte ser guldet trots att de finns framför näsan! Gruvrån är vänner med bergstrollen som gärna vill ta del av deras kunskap.

På gränsen, Hotelltomtar.

2014-03-01 20:35

Du vet väl att det finns hotelltomtar? Om du bor på ett hotellrum så är det viktigt att hälsa på husets tomtar. Ställ ut en skål med läskande dryck den första natten så att de tar väl hand om dig och dina föremål du har i resväskan under hela semestern. Om du hör fnitter under natten så är det tomtarna som festar på gåvan.

På gränsen, Havsmannen.

2014-03-01 20:24

Havsmannen är ett väsen som lever kring sveriges kuster. Förr lockade han till sig sjömännens fruar när de var ensamma. Han är kärlekstörstig men hjälpsam, för när kvinnor föder havsmannens barn hjälper han till att skydda mot storm och vattenkatastrofer. Det är lätt att lista ut vem han är pappa till eftersom hans barn föds med sälfensfötter och gröna ögon!

På gränsen, Rysk halvgud i skogen.

2014-03-01 20:09

Djupt inne i de ryska skogarna lever ett väsen som heter Leshii. Det är en slags halvgud med skägg av gräs och mossa, klövar till fötter, illgröna ögon och benvit hy. Skogens djur och växter tycker om honom eftersom han hjälper till att skrämma bort oförsiktiga människor. Om du stöter på honom ska du vända alla kläder ut och in och låta skorna byta fot, så låter han dig vara.

På gränsen, Älvdrottningen.

2014-03-01 19:54

Älvdrottningen har gröna kläder, gult hår och är omgiven av ett starkt ljus om natten. Hon är liten som ett finger och mycket kaftfull i sin magi. Älvdrottningen vill att naturen skyddas och kan bli mycket arg på dem som beslutar fel i frågor som berör jordens resurser. Till miljöns hjältar skickar hon däremot magiska energipresenter, så det lönar sig att vara miljövän!

På gränsen, Vem är näcken?

2014-03-01 19:42

Näcken, eller Bäckamannen som han också kallas, är en vacker och naken kille som lockar till sig skogsvandrare med sin vackra fiolmusik. Enligt gammal nordisk folktro försöker han att locka till sig personer för att dränka dem. Han sitter ofta på en sten i en bäck när han spelar och musiken sägs vara så underbar att du mister förståndet när du lyssnar allt för länge.

På gränsen, Vad är stromdevor?

2014-03-01 19:32

Stormiga dagar kan du ha turen att upptäcka stormdevor uppe i skyn. Det är sällan de kommer ner till marken så du får stå uppe på en höjd eller använda kikare för att se dem. De ser ut ungefär som älvor och älskar att flyga med vindarna. Det ser ut som om de badar i himlen. Om du är i nöd i stormen så be dessa stormväsen om hjälp!

På gränsen, hungrig demonbjörn.

2014-03-01 19:21

Den japanska demonbjörnen Onikuma är lös. Akta er för björnen som stjäl hästar om natten. Det är ingen teddybjörn utan en riktig monsterbjörn om man ska lyssna till de japanska legenderna. Den går på två ben och stjäl hästar som det äter upp i sina grottor. Lås dörren till stallet dessa kalla vinternätter.

Dumma mej

2014-03-01 18:45

Dumma mej muffins ser väl goda ut?