RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-07 08:32:38

evasvardagspuls.blogg.se

Vardagspuls, hälsa och livsstil.

Medelgympa som start på torsdagkvällen

2018-12-06 19:40
Avslutade arbetsdagen med ett gympapass på Friskis. Medelgympa med Anneli som ledare. Leda pass är hon ruggigt bra på. Fantastiskt att hon fortfarande har inspiration och motivation kvar efter alla sina år i föreningen. Friskis Borlänge firar 25 år i år och Anneli var med och startade den. Faktum är att jag också var med tidigt i föreningen som revisor. Mest på papperet, minns inte att jag gjorde något.....men jag var medlem och det var jag länge. Tog sedan ett uppehåll under några år när  barnen hade massa aktiviteter som jag engagerade mig i. Bland annat var jag skidtränare för ungdomar i Domnarvets skidförening under ett tiotal år. Men nu är jag som jag berättat tidigare lite mera engagerad i Friskis Borlänge igen då jag jobbar  i valberedningen. Ett spännande,roligt och ansvarsfullt uppdrag som jag har tillsammans med två härliga personer och föreningsmedlemmar. 
Nu är det dags att åka hem till den här godingen. Hon väntar på sin kvällsrunda!!!


(null)

AW med uteträningsgänget

2018-12-05 13:49

I kväll var vi 8 av tjejerna som fick till en träff utanför träningsspåret! Vår 14:e träff blev en AW på Hermans Bistro och Proseccobar. Supermysigt att träffas efter jobbet, i vanliga kläder utan det bländande ljuset från våra pannlampor!!! Vi kunde bara konstatera att vi är supersnygga brudar hela bunten till vardags utan träningskläder även om vi är supersnygga när vi tränar också...
Jag är jätteglad för att vi fått ihop en gemensam träningsdag under hösten och att det är ett gäng tjejer som tycker att den här träningen som jag kör är kul. Mitt mål är att inspirera och få fler att tycka om träning utomhus och visa att en timmes utomhusträning kan vara väldigt varierande. 
Jag fick en mycket vacker blombukett av tjejerna och det tackar jag massor för. Älskar att få blommor och denna bukett värmde mig sååå mycket!!!
Hermans är en liten pärla mitt i Borlänge med god mat, mysig miljö och trevlig personal. De fixar också enkelt varianter om det behövs på grund av matallergier! Vi var alla supernöjda över en härlig kväll när vi skildes åt.

Länk till Hermans Bistro

(null)

(null)

Min fina bukett!
(null)

Julfest med Friskis & Svettis

2018-12-04 21:38
Som funktionär i Friskis får du flera möjligheter att ta del av och vara med på roliga och intressanta events. I kväll var det Julfest för oss funktionärer på Friskis i Borlänge. Jag ingår i valberedningen och räknas därmed till funktionärerna, jättekul. 
Började med mingel och julgröt för att sedan ta del av en föreläsning av Nora från Riks utbildning. Temat var mångfald och var både tänkvärt och intressant. 
Efter föreläsningen kördes ett gemensamt träningspass för oss alla i stora blå hallen. Fullt ös och även ikväll åkte jag hem med påfylld energi. Sååå kul när det händer roliga saker på vanliga vardagskvällar!!
 
(null)
 
 

Evas uteträning 3/12

2018-12-03 20:38
I kväll var det dags igen för date med mitt måndagsgäng. Vädret var verkligen inget man hoppar jämfota av lycka över. Lätt regn, plusgrader, fuktigt som sjutton, dimmigt och riktigt mörkt, vilket det faktiskt har varit hela dagen. 
MEN vi kom in i andra andningen efter ett tag och jäklars vad bra alla kämpade i kväll. Jag körde faktiskt lite extra tufft med tjejerna ikväll och de gav järnet! Imponerande!!!!
Jag kallar träningsformen för crosstraining och vi springer/går med stavar och precis som förut gör vi olika träningsmoment under vår träningstimme utmed den runda vi springer/går. Idag blev det stavgång i långa och korta backar, spänsthopp av olika slag, utfallssteg, sidohopp, armhävningar, dips och backintervaller. Allsidig och mycket varierad träning som är väldigt kul i grupp då det blir mycket socialt prat mellan de tuffa uppgifterna utmed spåret. Vi springer inte någon märkt led utan jag guidar runt på massa olika stigar. Vi genar både här och där och stor del av tiden kör vi på stigar utan elljus så pannlampa är ett måste och gör träningen extra rolig eftersom vi kan springa på olika ställen varje måndag.
Tack för ikväll tjejer, grymt kul!
(null)     
 
(null)     
 
 

Systuga hos Eva med hållbarhet som mål

2018-12-02 21:35
Har jobbat för hållbarhet idag. Nämligen genom lagning av kläder. Uppdragen låg uppradade och har gjort under en längre tid. Tänkte att det var bäst att ta tag i dem innan beställarna tröttnar ur helt. Mina beställare var främst kidsen och de har ju inte någon egen symaskin så mamman rycker in på det området. 
Lagades gjordes superställ, vindbyxor, tights, ulltröja, jeans, jackor mm.
Mysig miljö med adventskänsla i huset gjorde lagandet roligare!
(null)


Lördagstrail

2018-12-01 16:52
Mitt i allt mysigt adventspyssel och städning behövde vi fylla på med luft i lungorna och energi. Vi körde en jättefin runda med start hos Lina och Erik. Erik som varit lite krasslig i veckan bjöd oss på superb lunch efteråt. Vilket lyx!!!! Fin träning och god mat. 
Nu kan lördagsmyset fortsätta hemma hos Långs. 

(null)     

Rundan passerade som ofta förbi Bjusan. Även om man springer massa olika rundor uppe i Tjärnaberget så blir det ofta en passering vid vackra Bjusan. Idag var sjön lite dimbeslöjad och varken sol eller dagsljus lyckades tränga igenom på hela dagen. Men luften var trots fukten jätteskön, det kändes som lungorna och hjärnan fick rejäl påfyllning med syre. Kroppen fick jobba lite och nu mår hund och människor bra!!!

(null)

Här passerar vi fint skogsbruk. Ordning och reda!

Årets Serik

2018-11-30 21:00
Jaaaaa va kul!!!
Oscar blev årets Serik. Framröstad av supportrar i Brage. 
Motiveringen:
Årets Serik! Den här spelaren har haft en viktig del i att hålla ihop laget. Han har en vilja av stål och ett klubbhjärta av modell större. Han återvände till Brage och har stått för en helt fantastisk prestation på mittfältet. En makalös utveckling från U21-spel i en mindre klubb till tongivande i startelvan i topplaget Brage. Pokalen stannar inom familjen. Årets Serik heter: Oscar Lundin!

(null)


Fredag och lite AW

2018-11-30 17:03
Invigning av nya namnet Science Park på tidigare Teknikdalen. Trevligt med företag som visar upp sina verksamheter. Lite happenings och mingel med mat från nya krögaren i huset. Han har bra renommé så det bådar gott för att det nu ska bli bra mat i huset. Vi var några från Symetri som passade på att se det nya och mingla runt med övriga företag i huset. 
Perfekt för nu är fredagsmaten i magen både för mig och Jonas då båda jobbar i huset!!!
Bara hem till fredagsmyset nu.

(null)


Torsdag med mina tjejer

2018-11-29 21:40
I kväll var det träning på schemat med mina älskade barn. Gympa med bästa Anneli som ledare var planen men den kastades snabbt om då Anneli körde no show och en annan ledare steppade in. Då valde vi att steppa in på cirkelgym i stället eftersom basgympa inte var vad vi tänkt. Men cirkelgym blev helt perfekt!! Två varv med 20 stationer på vardera varvet. Bra sammansatta styrkestationer så vi gav järnet och blev trötta!
Anna drog sedan hem till plugg och Lina och jag körde en pizzalåda och körde hem till henne och Erik och käkade. Så även ikväll blev det mys med barnen. 
Jag säger det igen.... vilken lycka att ha dem allihop samlade på nära håll. Mammahjärtat är så lyckligt, bara att njuta vidare. 

(null)

Firma Långs Fix och Trix

2018-11-28 22:20
I kväll blev det fix och trix hos Anna och Oscar. Kul att få hjälpa till med lite fix i lägenheten så vi drog iväg med verktygslåda och symaskin. 
Ny duschslang och munstycke, fåll av gardiner, montering julstjärna, laga lite kläder, dricka kaffe och lite småprat en onsdagkväll. Supermysigt!!!! Och alla nöjda. 
Bra vi kan och får hjälpa till tänker jag. Fixat Eriks Simbastolsdyna idag med. Nytt hål så nu kan stolen användas igen!

(null)     


(null)     


Måndagsträning och infraröd

2018-11-26 20:58
Grym start på veckan med Evas uteträningsgrupp. I kväll var vi en liten men kraftfull trupp som kämpade på energiskt i 45 min och tiden gick lika fort som vanligt. Vips så var träningspasset slut. Men ikväll kände vi minsann av att det var kallare ute. Jag hade fodrade tights och det var precis på gränsen till för lite, superunderställsbyxor hade funkat bra ikväll! 
Väl hemma drog jag igång vår infraröda bastu och bara njöt av värmen och musiken på radion. En supermåndagkväll helt enkelt. 
(null)     

Solda är också supernöjd efter löptur med husse och tuggar helt frenetiskt på sitt tuggben. 
(null)Advent närmar sig

2018-11-25 16:46
Det blir alltmera ljusens tid. Advents- och juletid är något jag ser fram emot när mörka november kommer. Det blir liksom en tid att mysa till det och pyssla lite extra eftersom mera av tiden tillbringas inomhus. 
I helgen har vi haft besök av släkten från Lerdala. Jättemysigt för alla våra barn var med och det var länge sedan sist. 
Nu på kvällen kände jag att pyssel och pyntEva kom fram så det blev lite fix utomhus med belysning inför advent. Jättefint. 

(null)     

Samtidigt som vintern närmar sig med stormsteg så står fortfarande min Dipladenia i full blom i uterummet. Helt galet!!! Blir spännande att se hur långt in i vintern detta blommande kommer att hålla i sig. 
Även mitt lilla olivträd ser ut att vilja hänga med ett tag till. 

(null)

White Friday och urladdning i multihallen!

2018-11-23 16:54
I dag är det black Friday och shoppinghetsen brakar loss totalt... dessutom har många företag lönedag idag den 23:e då den 25:e infaller på söndag så de flesta har fina förutsättningar för att gå loss totalt i butikerna. 
Jag tycker konsumtionen runt om oss utvecklas alltmera åt ett icke hälsosamt håll. Sådana här shoppingevents är till för att man ska köpa för köpandets och handlarnas skull. Verkligen inte för att vi egentligen behöver. Va tusan det är ju liksom snart mellandagsrea och det borde ju räcka långt.... Vet att många inte delar denna syn med mig utan tycker black Friday och liknande helger är toppen. Men då tycker vi olika, fine!
Nu är det naturligtvis inte så att jag inte vill handla på rea eller till rabatterade priser. Klart jag vill ta del av det. MEN då tänker jag att man vid dessa reatillfällen passar på att köpa något man spanat på under en tid eller typ något man behöver eller vill byta ut. Det är just det här hetsköpandet bara för att det är så sjukt billigt och att man inte annars hade köpt det som jag inte gillar....kanske svår gränsdragning men jag tror Ni fattar.... Lägg in miljöaspekten så blir det lättare. Jag läste en artikel som bl a handlar om hur mycket vatten som går åt till att tillverka jeans och bomull och då förstår  man att vi måste ändra vår konsumtion ganska snart. 
Jag läste att det är några handlare som bojkottar black Friday och det är ju fantastiskt starkt gjort att orka/våga gå emot strömmen.

länk till artikel om tillverkning av jeans och bomull

Förutom lite urladdning här över black Friday så gasade jag och Ullis på allt vi hade idag på vårt lunchpass i multihallen. Bra laddning inför julbord med jobbet ikväll. 

(null)Chilikrydda på egen skörd

2018-11-20 22:00
Nu har chilin torkat på tidningspapper i några veckor så idag var det dags att mala ned den till krydda. 
 
Först sparade jag rätt mycket frön så jag kan trygga återväxten! Så nu finns det gott om frön för att så nya fina plantor av. Jag har sparat fröna i en fin liten glasburk tills det är dags att så i slutet av mars. 
Chiliplantorna körde jag sedan i min minihacker så det blev både flakes och finfördelat mjöl blandat. Det blev rejält med sting i resultatet!!!!   Jag använder ofta chii i min matlagning och nu blir det extra kul när kryddan kommer från egen odling. 

(null)         


Evas uteträning 19 november

2018-11-19 20:43
Träning nr 11 genomfördes ikväll. Med pannlampa och stavar dundrade vi runt i Mellstaskogen. Några var förkylda och missade i kväll men ett litet järngäng blev vi som körde på med både puls och prat. I början av timmen var vi rätt frusna allihop men allteftersom tinade vi upp och värmen spred sig så där härligt i kroppen. Som vanligt skildes vi åt efter träningen fyllda med energi och jag längtar som vanligt till nästa måndag med mina goa träningskompisar. 

Dagens fotopaus nere på bryggan vid Dalälven. Synd man inte kan se på bilden vad vackert det var ut över vattnet. 
(null)

Adventskalender

2018-11-18 22:06
Jag har fått en jättefin adventskalender av Lina. Den är från The Body Shop och jag längtar till 1:a december så jag får börja öppna den!!!
Så himla gulligt av Lina. Hon uppmärksammar när någon har motgångar eller en tung period och nu tyckte hon att jag behövde lite uppmuntran. Tack bästa, härliga Lina för peppning och att jag nu får 24 spännande morgnar fram till Jul!!!
LÄNGTAR till att få börja öppna. 

(null)

(null)

Wilhelminaträff 16 november

2018-11-17 21:20
Tänk att mitt nätverk har träffats i 13 år nu! Dessa kvinnor har betytt väldigt mycket för mig och vi har följt varandra under en mycket betydande tid i våra liv både privat och yrkesmässigt. Den support och det stöd som finns att få i denna grupp är  något extra och värdefullt. Vårt första år tillsammans var ett år fyllt av regelbundna utbildningar 2-3 dagar åt gången vid ett flertal tillfällen och efter examen våren 2006 har vi fortsatt att träffas alla 8 vid 3-4 tillfällen/år. Vi är väldigt olika personligheter och jag tror det är en av våra styrkor och en av anledningarna till att vi kan stötta varandra så bra och att vi vill hålla liv i nätverket. Dessa kvinnor känner mig bättre på djupet än många andra runt omkring mig och det känns väldigt viktigt att behålla dessa relationer. 

Denna träff arrangerade jag och Camilla och vi bodde över allihop hos henne. Vi hade komponerat en trerätters middag som vi bjöd på. Supergott alltihop. 
Vi har ofta en agenda på våra träffar. Denna gång hade vi kost och hälsa som tema och vi hade bjudit in Ullis som föreläsare och det blev uppskattat hos oss alla. Hon pratade om kost och hälsa utifrån ett hållbart perspektiv och gav lite vardagstips på små saker att tänka på för att göra vardagsmaten nyttigare och få in vardagsmotion i sin tillvaro. 

(null)

(null)

Vår fina dukning i mysiga uterummet och Camillas goda kalla soppa med salsa till förrätt.  Recept på den kommer senare. 
(null)

Till huvudrätt: Ugnsbakad lax med purjolök- och parmesantäcke. Blomkålsmos med jordärtskockschips. Grönsallad till. 
(null)

Till efterrätt hade vi en tryffeltårta som jag delat i små trekantiga bitar och serverade med hallon, blåbär, cocosgrädde och lite cocosströssel. 
(null)

Tryffeltårta
Bottenlager:
6 dadlar
3 msk kokosolja
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Fyllning:
2,5 dl paranötter
1,5 dl kokosolja
1,5 dl kakao
1 nypa salt

Mixa alla ingredienser till botten. Platta ut i en rund miniform med löstagbar kant 
Mixa alla ingredienser till fyllningen och häll upp fyllningen i formen ovanpå botten. 
Ställ i frysen minst en timme. Skär upp i små bitar. Servera med bär och cocosgrädde. 

Nästa gång vi ses blir i februari. Längtar redan!


Jordärtskockschips

2018-11-16 11:31
Dessa är verkligen supergoda!
Idag serverar jag dessa till ugnsbakad lax och blomkålsmos på vår Nätverksträff. 


Jordärtskockschips
  1. Skala eller borsta jordärtskockorna rena. Skiva skockorna så tunt som möjligt (någon millimeter tjocka) på mandolin eller mycket vass kniv. För att få riktigt krispiga chips ska skivorna vara så tunna som möjligt. Blötlägg dem ett par minuter i kallt vatten (för att få bort stärkelsen) och låt dem torka helt mellan hushållspapper. 
  2. Värm upp solrosolja i en kastrull. Var försiktig med värmen, olja är hett!!! Jag låter det puttra på 5:an och håller hela tiden stenkoll på friterandet. 
  3. Lägg ner ungefär två nävar jordärtskocksskivor i oljan åt gången om du har en stor kastrull – lägger du i för många skivor på en gång sänks temperaturen. Fritera tills skivorna är lätt gyllenbruna, och försök gärna vända på dem någon gång under tiden med hjälp av en hålslev eller kökspincett. Ta upp chipsen med hålslev och lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Salta genast. 
  4. Fritera resten av skivorna och låt sedan chipsen svalna helt innan servering. Idag serverar jag chipsen till ugnsbakad lax och blomlålsmos. 
  5. Ett annat tios är att Chipsen passar mycket bra tillsammans med löjrom och cremefraiche. 
  6. Servera chipsen med löjrom och crème fraiche.

(null)


(null)Matlagningsinspiration i Frankrike

2018-11-15 22:57
Det finns fina förutsättningar att laga god mat i Frankrike med alla fräscha råvaror. Trots att vi  bara åkte iväg torsdag-söndag denna gång så var det ändå några måltider som skulle komponeras och lagas och från köket på Rivieran tar jag med mig inspiration och idéer hem till Evas kitchen att testa i höstmörkret. 
Ett besök på Carrefour är höjdpunkten när vi är där nere. Jag säger bara.... vilken affär och vilka råvaror. Vi är inte så snabba när vi är där och handlar då det är så härligt att bara gå omkring och titta på allt och fundera på vilka rätter som ska komponeras. 
Väl hemma i köket drar inspirationen igång och Ullis är verkligen jätteduktig att laga mat. Jag försöker lära mig så mycket nytt jag kan när vi kockar tillsammans. 
Några rätter nedan:

Goda korvar med grönsallad toppad med dressad zucchiniröra på vitlök, parmesan och kryddor. Oliver och kryddfrästa champinjoner.
(null)         

Skaldjurspasta. Blåmusslor och stora räkor i kryddad tomatsås. Färskriven parmesan och en utsökt grönsallad till. 
(null)     

Lamm från grillen med rosmarinkryddning. Färsk rosmarin från trädgården. Jordärtskockshummus, potatisstomp med friterade jordärtskockschips(mums va goda de var). Lite grönt till. 
(null)     

Omelett på vad kylskåpet erbjöd. Toppad med skinka. Grönsallad toppad med halloumiost. 
Gott fransk bröd och oliver som extra tilltugg.

(null)


Evas uteträning 12:e november

2018-11-12 21:22
Måndag igen och uteträning. Härligt och inspirerande i höstrusket!!!
I kväll var det 10:e gången vi körde uteträning tillsammans. Tänk att vi har haft 10 timmar med superkulkul tillsammans i skogen i höst!
Planerad träning tillsammans gör det verkligen så mycket lättare att komma ut i skogen, speciellt den här tiden på året när allt är mörkt och fuktigt. När vi är därute i skogen med våra pannlampor på måndagarna så tänker man inte en enda negativ tanke. Vi är liksom vinnare, superstarka och grymma allihop och träningstimmen bara flyger fram. 


 

(null)