RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-12 00:42:47

Écrire

Prinsessor

2016-12-16 20:52

Ibland önskar jag att jag uppfostrats som en prinsessa. Inte instängd i ett slott utan något att säga till om, men ha samma sorts kunskap. Det vore underbart att kunna åtta olika språk, vara riktigt insatt i politik, spela piano och fiol, kunna dansa, rida och gärna fäktas. 


Självklart är det upp till mig, vilket är frigörande. Men tyvärr har jag inte den disciplin som krävs, eller ens tid som räcker till. 


Det är svårt att tänka sig in i vad prinsessor och döttrar till hertigar som Sofia av Nassau och Lovisa av Nederländerna fick avstå. Jag kan väl tänka mig att det till stor del var lek och vila. 


Tänk att få lära sig språk när man är liten, det är ju då man lär sig som bäst. 


Denna kväll blir det passande underhållning, "The Duchess" och "Young Victoria".  

Pojkar och flickor

2016-12-12 16:26

Det här med att jag ser killar och tjejer umgås/leka tillsammans. Är det ett fenomen som uppstått på 00-talet? 


Jag vet inte om det bara är jag eller om unga på 90-talet, killar och tjejer lekte bra tillsammans? 

Själv växte jag upp då, visst lekte vi killar och tjejer tillsammans då och då men det var mycket segregation. 

Tjej-och killbaciller hit och dit, killar som pratade om att tjejer ska vara snygga. Vi hade inga killar att leka mamma-,pappa- och barn med, så pappan var alltid "död". 


Om det nu är så, att killar och tjejer leker mer med varandra eller kan hänga som ungdomar. Ja, men då har vi ju lyckats! Vi har lyckats skapa en bro mellan öarna. Ett steg närmare jämställdhet! Det börjar med att vi kommer överrens.


Kommentera gärna!