RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-16 19:50:47

Nyheter - Damfotboll.com

Nyheter

Så behåller du greppet om damfotbollen

2019-07-16 17:45
Från Damfotboll
Damfotboll har de senaste åren blivit allt mer populär i världens alla hörn och kanter. Vi läser allt mer om den och årets VM, som ägde rum i Frankrike, gjorde stor succé publikmässigt. Det bjöds minst sagt på flera spännande matcher, inte minst från Sveriges landslag som vann medalj efter att de slog ut England i bronsmatchen.
Betting och appar för matchrapportering

Idag kan vi smidigt följa damfotboll på mobilen. Vi behöver bara ladda ned en app. En hyllad app som ger dig rapporter kring dammatcher är Forza, som finns till både Android och Apple. När du laddar ned och för första gången använder Forza kan du smidigt ställa in vilka ligor och lag du vill följa för att få match-notiser och statistik.

läs mer

I sommar väntar VM-feber

2019-05-15 19:41
Från Damfotboll
Snart är det dags för den riktigt stora scenen. Dit så många unga fotbollstjejer kämpar dag för dag för att få stå på. Men det blir endast verklighet för ett fåtal utvalda. VM i fotboll är det största du kan vara med om och i sommar är det åter dags för denna makalösa fotbollsfest.
Värdlandet Frankrike

läs mer

Damlandslaget förbereder sig för VM

2019-04-12 16:50
Från Damfotboll
Det är VM-år igen! Den här gången är det dags för damlandslagen att avgöra vilka som kommer att bli världsmästare. USA är de försvarande mästarna och givetvis, med Sveriges vanliga tur vid grupplottningarna, hamnade USA och Sverige i samma grupp (F). Det är femte gången som länderna möter varandra och även om det har varit jämnt har amerikanskorna vunnit två gånger, svenskorna en och en match har spelats oavgjort.
Damlandslaget förbereder sig för VM
(Källa: Unsplash.)
Favoriter i sin grupp

läs mer

FIFA- ny strategi för damfotboll

2018-12-05 17:22
Från Damfotboll
Det var med stolthet som Fifas första kvinnliga generalsekreterare Fatma Samoura nyligen lanserade organisationens första globala strategi för damfotboll. Bland annat finns ambitiösa mål som att dubbla antalet kvinnliga utövare till 60 miljoner under kommande tolv år, dessutom ska prispengarna till fotbolls-VM öka dramatiskt.
FIFA- ny strategi för damfotboll
FIFA- ny strategi för damfotboll

Huvudmålen för strategin kan ringas in inom tre områden, där ökat deltagande är en av dessa. Ett annat är målet att bygga starka fundament som i dokumentet beskrivs som skapelsen av ett mer sofistikerat ekosystem där man ska uppmuntra ledarskap och även modernisera hela verksamhetshanteringen av sporten.

läs mer

Den globala damfotbollen

2018-11-20 16:10
Från Damfotboll
Damfotbollen av idag är starkare än någonsin, vilket vi bland annat ser genom att de stora stjärnorna syns mer i mediala sammanhang och beundras av en allt växande supporterskara. Men skillnaderna mellan olika länder är fortfarande extremt stora och än finns en bit kvar avseende kommersialisering.
Den globala damfotbollen
Den globala damfotbollen

Dessutom existerar fortfarande extrema skevheter gentemot herrfotbollen.

läs mer

Mycket snack och lite verkstad

2018-10-25 20:15
Från Damfotboll
Det svenska damlandslaget är vidare till världsmästerskapet i Frankrike nästa år. Efter ett litet orosmoln i början av gruppspelet tog de sig till slut hela vägen hem och blev gruppetta på hemmaplan mot Danmark. Trots den här bedrift har nyheten hamnat i skymundan för de senaste kontroverserna med FIFA – som trots ett finansiellt lyft för damfotbollen har ökat klyftorna mellan herrarna och damerna istället för att minska dem.
Svenska Damfotboll
Svenska Damfotboll
Kvalat till alla VM

läs mer

Damfotbollens potential – med hjälp av betting och en annan väg än herrfotbollen

2018-10-01 17:09
Från Damfotboll
Intresset för damfotboll ökar, kanske inte så snabbt som man kunde önska, men det ökar och har tagit ny fart på senare år. Men ett av de starkaste tecknen på att populariteten tar de riktigt stora stegen är när intresset för spel ökar. Och ska man verkligen följa i herrfotbollens spår?

Egentligen har damfotbollen rötter som letar sig lika långt tillbaka i tiden som för herrfotbollen.

läs mer

Premier League klubbarna har insett värdet

2018-09-05 12:43
Från Damfotboll
Storklubbar som Manchester City, Liverpool FC, Arsenal och Chelsea FC har sedan ett antal år tillbaka satsat på sina damer som spelar i Womens Super League i England. I Chelsea har landslagsmålvakten Hedvig Lindahl vaktat målet sedan 2015 och kommande års trupp innehåller ytterligare två svenskor i Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.

Tidigare har också exempelvis Kosovare Asllani spelat i Manchester City. Så sent som i mars 2018 tog också en av världens allra största klubbar, Manchester United beslutet att starta ett damlag. Klubben hade inte haft något damlag sedan 2005 och skickade in ansökan till FA för att kliva in i andraligan, WSL2.

läs mer

Så här marknadsförs fotbollslagen idag – på och utanför planen

2018-09-04 19:27
Från Damfotboll
En gång i tiden så kunde du titta på en fotbollsmatch och direkt ta reda på vem som sponsrade ett visst lag genom att ta en titt på lagtröjan. Idag så är marknadsföringen inom fotboll mycket mer komplex och sträcker sig allt längre utanför planen än någonsin förut. Hur har marknadsföringen utvecklats på senare tid i takt med all annan utveckling? Det ska vi ta oss en närmare titt på.
Så här marknadsförs fotbollslagen idag – på och utanför planen
På stadion

Inne på en stadion, så är det ganska lätt som besökare att känneteckna vad laget vill marknadsföra för produkter och vilka som är sponsorer. Det mest klassiska sättet att känneteckna detta på är genom att kolla på lagtröjan. På så vis har du i alla fall sedan början av 90-talet kunnat känneteckna vilka som är huvudsponsorer för laget.

läs mer

Spela på Damallsvenskan

2018-09-04 19:01
Från Damfotboll
Efter många årtionden då damfotboll knappt varit en parentes inom sporten, har nu damsidan fått sig ett rejält uppsving. Media bevakar dem allt närmare och fotbollsälskares blickar dras även de allt mer till damfotbollen. Att intresset ständigt växer är inte ett dugg konstigt då damligor i flera länder är bättre än herrligorna. Tittar vi på FIFA:s världsranking kan vi se att Frankrikes damer är rankade trea i världen medan deras herrar ligger på en sjundeplats. I USA är damerna etta på sin sida av rankingen, otaligt många gånger mer framgångsrika än vad männen är. Genom damfotboll upplever vi en gryning som kan bjuda på en strålande dag.
Spela på Damallsvenskan
Spela på Damallsvenskan
Det svenska damlandslaget

läs mer

Målet att öka intresset för damfotboll

2018-09-04 14:06
Från Damfotboll
Damfotboll har alltid fått stå i skymundan för herrarnas version av sporten, och arbetet för att den ska lyftas fram och få ett lika stort utrymme pågår fortfarande. FIFA har flera gånger sagt att de kommer att satsa mer på damfotbollen, men förändringarna och satsningarna har i jämförelse varit små. I samband med VM i Ryssland lovade FIFA återigen att satsa mer på damerna, och den här gången i form av en helt ny turnering som ska locka både tittare och fler utövare.

("FIFA Women’s World Cup Canada June 12th," (CC BY 2.0) av GoToVan.)

Ny toppturnering

läs mer

Nya vanor för att se på fotboll

2018-01-18 17:00
Från Damfotboll
Streaming av fotboll blir en allt naturligare del av gemenskapen i tv-sofforna. Ibland ser man på samma match, ibland på varsin padda och ibland har man flera skärmar igång samtidigt. En ny tid, som har kommit för att stanna.

Det var på lördagarna allt hände, åtminstone när det gällde fotboll på tv. I vart fall under perioden november till mars, i och med att programmet Tipsextra sändes. Programmet visades för första gången i slutet av november 1969 och blev rätt snart lite av veckans höjdpunkt. En stor del av svenska folket samlades framför tv-apparaterna.

läs mer

Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

2018-01-10 16:36
Från Damfotboll
Om man med jämställdhet menar att lika lön ska gälla för båda könen, så har det budskapet aldrig lyckats göra avtryck i fotbollsvärlden. Trots att damfotbollen startade redan på 1960-talet, ja, eller egentligen redan i slutet av 1800-talet, det vill säga ungefär samtidigt som herrfotbollen.
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Nu är det väl ingen nyhet att det råder oerhört stor skillnad mellan fotbollsherrars löner och sponsorintäkter jämfört med damerna.

läs mer

Anfallsglädje och raka linjer gav svensk storseger

2017-10-24 20:38
Från Fredrik Hasselgren
Två regelrätta triumfer och en skrivbordsseger på gång. Den inställda matchen mot Danmark ledde till fler diskussioner än de sportsliga ansträngningarna för att ta trean mot Ungern. Nollan sprack efter en kvart och Sverige vann med 5–0 på Borås Arena.
Lina Hurtig, här mot Szilvia Szeitl och Dora Papp, var tidigt på språng med 1-0-målet. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

I höstregnet spelade Sverige mot Ungern i det femte mötet genom tiderna, med blågult som vinnare i samtliga varav de två i EM-kvalet för tio år sedan med 7-0 respektive 6-0.

Mer intressant – Peter Gerhardssons andra landskamp där han litade till samma startelva som i premiären.

läs mer

Norge ställs mot Holland

2017-10-23 12:11
Från Damfotboll
Norge har inlett VM-kvalet starkt och har full pott efter två matcher. Nu ställs man mot tuffare motstånd, regerande EM-mästarna Holland.
Norge ställs mot regerande EM-mästarna Holland i VM-kvalet

läs mer