RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-15 16:49:49

En funderares sanning

Jag ser en trend

2009-02-12 17:53

Det började för ett par år sen med dom färgrika tofflorna i plast.

Dom skulle göra under för trötta fötter och ben på personal som gick och stod mycket under sin arbetsdag. Och utan att ha provat så kan jag nog gissa mig till att dom fungerar eftersom dom poppade upp överallt på diverse vårdinrättningar och serviceställen. Att färgen på dessa "foppatofflor" helt skrek ut att denna bärare har absolut ingen smak what so ever hindrade inte denna fotvara att mot bättre vetande bli var mans (och särskilt kvinnans) ägodel. Jag själv tror inte att dessa tofflor gjordes i vad som kan benämnas som neutral färg, en färg som inte sticker i ens ögon lika effektivt som en mig-svets brännande ljus.

Jag har dock sett svarta, men då har oftast bäraren haft den goda smaken att välja ha på sig vita tubsockor under.(Ironi)

Nåväl, Just detta att folk utan sågon som helst eftertanke började använda dessa skrämande doningar på fritiden när dom var hemma, i affären, på stan och ja till och med såg jag en tanta ha dom på ett resturangbesök.

Ja det ryser i mig bara att skriva detta. Vad är det för fel på er och då i synnerhet kvinnor i medelåldern från en småstad eller en liten landsby.

Ser ni inte vilka fån ni målar ut er som. Eller tror ni på fullaste allvar att bara på grund av att pjåskorna är ergonomiskt korrekta så kan man med gott samvete strutta runt på allmän plats och se alldeles fördjävlig ut medans människor som inte drabbats av denna "foppasjuka" bli tvungna att låsa in sig därhemma så dom slipper eländet.


Men detta var bara början.

En ny produkt har blossat upp dom senaste åren som skulle mycket väl kunna konkurrera med tofflorna. Denna skulle rentav kunna bli en mycket värre farsot då den verkar vara lika populär bland män som kvinnor. Under den här vintern har den spridit sig som Australiens skogsbrännder ihopparade med den svenska kräksjukan.

Obarmhärtigt och skoningslöst integrerar den det svenska samhället på ett sätt som får imigrationsverket att gråta av avundsjuka.

Ja, jag talar om den grön/gula jackan eller överdrag av detta nästan självlysande matrial. Och runt över lite varstans så går det ju reflexband.

Precis som foppatofflorna så här denna vara alldeles utmärkt när man använder den på rätt plats och rätt tillfälle. Vid en trafikerad väg och då helst i mörker.

Även denna uppfinning kom ju från arbetslivet och highjackades till förmån för mindre stilmedvetna landsortsbor.

Jag menar, här ser jag kärringar komma åkandes till affären mitt på ljusa dan i sin volvo V70, och runt sin troligen något tilltagna kroppshydda har dom detta från början arbetsplagg. Återigen har dom bevista den sorgliga medvetenhet som råder bland dessa snusförnuftiga stolpskott.

Jag skriker och sliter mitt hår i förtvivlan. Skjut mig nu innan detta blir en normalitet som för en oöverskådlig framtid influerar vårt samhälle.

För en sak ska ni veta, jeansen var till en början ett arbetsplagg det med.


Så där har ni det, den konsekventa sanningen.