RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-11-18 01:33:17

Coryanas kennel

Kimmy har valpat!

2018-10-26 11:35

Måndagen den 15 oktober valpade Kimmy    ! En kull som vi längtat och väntat på sedan hennes förra kull för snart 20 månader sedan. 


Vi parade Kimmy med Nobel Rossi vom Rudenstein i Norge i januari 2017 och det blev 4 friska och fina valpar.


Vi bestämde oss för att göra om samma kombination. Denna gången resulterade det i 5 välmående valpar, 1 hane och 4 tikar, som snart blir två veckor. De äter och sover och däremellan försöker de lära sig att gå...


Kimmy pysslar om småttingarna. Idag var det första gången vi klippte de redan ganska vassa klorna. Till Kimmys glädje...

Kimmy är dräktig.

2017-02-09 14:02

Kimmy och Rossis kärleksmöte var lyckosamt     !

Kimmy är dräktig! Vi har varit på ultraljud och där är valpar. En liten kull men jag är så glad att Kimmy blev dräktig denna gången. Hoppas allt skall gå bra   !

Rossi och Kimmy.

2017-01-06 12:56

Nobel Rossi vom Rudenstein och Coryana´s Kimmy. De trotsade snö och många minusgrader...    kärlek vid första ögonkastet!  

Vi håller alla tummar och tassar och hoppas  på tredje gången gillt för Kimmy!

Beräknas valpa vecka 10.                                   

   Lite bus och pussar i snön. Välkommen till Norge Kimmy   !

      

    Kimmy                                                                                                                                                                                                    

  Kimmy   Rossi

     

      

     

Dexter och Wilda.

2017-01-06 10:28

Så har Fridlyckans Dexter och Coryana´s Labelle, Wilda, haft ett kärleksmöte     . Igen! För två år sedan fick vi 7 trevliga, friska och fina valpar. Håller tummarna för att Wilda blir en lika duktig mamma denna gången och att vi får underbara valpar igen!

Beräknas valpa vecka 7.     Wilda                                             Dexter

       

Amy har valpat.

2015-09-16 08:56

Sitter i valplådan och småler   och beundrar Amys och Bikers   underbara valpar! Igår valpade Amy, 6 stora och fina valpar. 2 hanar och 4 tikar. De vägde mellan 400 g och 500 g. Amy var superduktig  ! Nu äter och sover de och blir ompysslade av en stolt mamma och uppfödare.


Både Jabbis Biker och Dazzling Dainty´s Amy är röntgade HD och ED UA. Patella UA. Ögonlysta. Blodprov bukspottskörtel och sköldkörtel ua.  


För mer information kontakta Coryana´s kennel, gärna efter kl 17, eller skicka ett mail eller sms

Det finns otingade valpar kvar.Rubrik saknas

2015-07-22 15:49

Amy              Biker  

Kärlek mellan Amy och Biker.

2015-07-22 15:40

Amy och jag har besökt Michael med familj och Biker i Danmark. Kärlek vid första ögonkastet mellan Amy och Biker    !

Nu håller vi alla tummar,tår och tassar för fina valpar i höst.


Amy och Biker har röntgat HD och ED UA, patella UA, ögonlyst Amy två extra ögonhår och Biker UA, blodprov sköldkörtel och bukspottskörtel UA.


För mer information och intresserade av kullen tag kontakt via mail.


Trevlig sommar!  En trevlig träff!

2015-05-17 17:48

Så har vi haft en liten träff idag. I blåstens tecken men solen sken   ; fika ute var ändå inte att tänka på! 

Mira var här, valp efter Jolie och Barco. Daisy var här, valp efter Amy och Rambo. Mitzi och Kili valpar efter Jolie och Devil by Night. Riktigt roligt att se att de är så fina och sociala och kunde leka fint tillsammans! Mycket beröm till ägarna!!! Kul att ni kunde komma och jag ser fram mot att få se dem snart igen!  

 

Lite svårt var det att få alla att titta på samma håll samtidgt!Mat , kloklippning och en värld utanför valplådan.

2015-01-19 09:51

Nu har valparna blivit tre veckor och är stora och fina. De diar och det är nu trångt vid mjölkbaren och mammas goda mjölk! Igår intruducerade jag valpmaten de skall äta framöver och det var...........gott!!!  Spännande att sätta tassarna i maten också! Men vad gör det. Det finns syskon och en mamma som sluickar i sig resterna!

Kloklippningen går galant. Passar på när de är mätta och trötta.

De har nu sett värlen utanför valplådan och än så länge är klinkergolvet halt och kallt. Bättre i den sköna valplådan med den mjuka mattan.  

Om jag inte svarar på mail...

2015-01-11 19:01

Traikverket och NCC bygger en Gång-cykelväg som passerar mitt hus och  OM de råkar gräva av någon ledning...så kan det dröja innan jag svarar på mail. Då får ni gärna sms mig   .

Ny bild på valparna.

2015-01-11 18:56

2 veckor igår. Börjar öppna ögonen så smått och balansera omkring!  

Pappa Dexter.

2015-01-09 17:39

 

Stolt mamma.

2015-01-09 17:34

 

GRATTIS LINUX!!!

2015-01-09 17:30

STORT GRATTIS TILL CORYANA´S LINUX  OCH BIR PÅ MY DOG I GÖTEBORG!!!  Bra jobbat och det är er väl unnat! Jag är så stolt över er och gläds över era framgångar!  

Gott Nytt År.

2014-12-31 12:13

Vill passa på att tacka mina trevliga valpköpare för ett bra arbete med era nya familjemedlemmmar  ! Härligt att träffa dem alla på valpträffen vi hade i november och se vilka sociala och positiva individer de är! Bra jobbat, fortsätt så så blir det kanonbra! Tipspromenaden klarade ni galant   , så det måste betyda att jag varit lika spännande som en ny juldeckare! Vi får ha en ny träff när vintern släpper sitt grepp om oss; med det är härligt med en mild grön vinter! Men innan dess träffas vi på en valputställning.

Ha en fortsatt go´helg med några lata dagar till!  

Wilda har valpat.

2014-12-31 11:52

Wilda, Coryana´s Labelle, har valpat      ! Pappan till de fina valparna är Fridlyckans Dexter.

Wilda drog inte precis ut på det, hon ville nog ha det snabbt avklarat.Klockan halv tre i lördags eftermiddag var Wilda ute och "tittade på vädret" och en kvart senare föddes första valpen! Jag som hade köpt en ny termometer ifall den andra inte skulle orka med alla mina temperuturtagingar   ...Det blev två tempningar med den gamla termometern...Kanske var det så att Wilda inte var så pigg på det här med tempen och ville få valpningen snabbt undanstökad...I alla fall, första valpen kom 14.45 och vägde 420 g och valp nummer åtta kom klockan 19.00 Bra gjort för en förstföderska   ! Alla valparna vägde omkring 400g.  4 tikar och 4 hanar. Wilda är så duktig  och pysslar och myser med alla småttingarna.

De som är intesserade av en valp är välkommen att höra av sig. Maila gärna eller  skicka ett sms.

Både Wilda och Dexter har klarat alla hälsotester. HD och ED rtg bra. Patella ua. Ögonlysta och inga extra ögonhår. Blodprov på sköldkörtel och bukspottskörtel bra.

Lycka till!

2014-10-29 17:43

Vill önska ägarna till valparna efter Coryana´s Jolie och Balules Devil By Nigh stort LYCKA TILL  ! Ni är supergulliga och tack för härliga bilder och mail redan.

Jag saknar "småttingarna" så mycket, men...ser fram mot fler fina bilder och trevliga mail. Jag ser riktigt mycket fram mot att ses på valpträffen  !

Tack till Sandie och Carsten för att ni ville komma och visa en stolt pappa Balto för valpköparna.

Valparna växer.

2014-10-08 07:01

Nu är valparna 5 veckor och små busfrön; men söta sådana  . De är ute varja dag och det tycker de mycket om! Leker såklart med varandra och sina leksaker men kan även ligga stilla och bara samla på intryck, ljud och dofter. De äter sin mat med god aptit, men mammas mjölk ...den är toppen   ! Jolie är snäll och bjuder på den flera gånger om dagen.

Vi klipper klorna, borstar pälsen, kollar tänderna ja, allt sådant som behövs göras i det vuxna livet. Snart är det dags att börja göra små bilfärder och vänja dem vid det.

Jag har fått återbud på en hane. Intresserade är välkomna att höra av sig, gärna med ett mail eller ett sms så hör jag av mig.

Jolie har valpat.

2014-09-02 11:00

Väntan har varit lång...Vår underbara och lugna Jolie har valpat  ! Natten mellan söndag och måndag bestämde Jolie sig för att nu var det tid att släppa ut de små sötisarna så vi skulle få mysa och gulla med dem. Jag tror hon försökte driva med mig på söndagen. Alla tecken fanns på att valpningen skulle kunna vara på gång och jag var beredd. Vågade inte ens ta en liten tupplur i förberedande syfte...Efter att ha varit ute på en liten kvällsrunda vid klockan elva på kvällen tyckte Jolie att det var dags att sova och gick och lade sig och började snarka! Högt och ljudligt! Men va...Nu skall vi valpa, tyckte jag! Inte sova! Ja, till slut tyckte vi samma! Klockan 2.45 kom första valpen. En tik som vägde 500 g. Jolie hade inte bråttom. Andra valpen kom 7.15 En tik till som vägde 480 g.  Valp nummer tre kom 9.10 en tik till och den vägde 420 g. Klockan 9.35 tittade en pojke ut som vägde 480 g. Här vilar vi mellan valparna och pysslar om dem innan vi släpper fram nästa! Den femte valpen kom 12.50 också den stor, 440 g.

Jolie sköter om dem så fint och jag spurtar till valplådan om Jolie piper och någon valp ligger några cm för långt bort! Men det gör jag så gärna!  

Nu skall vi, eller jag i alla fall, försöka sova   och ta igen lite borttappad sömn. Jolie vill ha assistans även på natten och eftersom jag sover på min campingsäng bredvid valplådan så blir det lite si så där med sömnen. Men...vad gör man inte för en duktig mamma och världens finaste valpar!   


Grattis Teddy!

2014-09-02 10:54

STORT GRATTIS till Teddy och det fina resultatet på BPH testet i Aneby   ! Bra jobbat! Jag är så stolt över allt ni gör med Teddy!  GRATTIS igen!

Teddy är den första Coryana´s hunden som gör BPH testet.