RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-15 00:58:39

carre65

jobbar vidare

2013-08-18 14:29

Nu när bönan går på tygeln (äntligen) har jag börjat jobba med tempoväxlingar och övergångar med bibehållen form. Galoppfattningarna behöver tränas, det tar några steg innan hon börjar. Det märks på mina hästar att galoppen är den gångart jag gillar sämst, och då också tränar minst på. I övrigt är hon rätt spänd och tittig ute, svår att nå, men när hon lyssnar är det mycket bättre än innan sommaren. Sadeln sitter på plats nu med en fårskinnspad och vi ser fram emot att börja åka till ridhuset och träna. Där finns det ju inga läskiga björnar, järvar, kor, får, höns, hundar, älgar, rådjur, stenar, stockar och annat obehagligt.  

så smart

2013-08-14 12:02

Var tvungen att åka med bilen till verkstaden eftersom lamporna bak inte lyser, något kabelbrott var felet. Enkelt kan tyckas, men för att komma åt kabeln var mecken tvungen att montera ner hela bilen. Något som borde tagit en kvart att fixa tog nu istället två timmar! Vem fan är det som sponsrar bildesigners egentligen - bilmeckarna?

Rubrik saknas

2013-08-13 10:32

Så nu gå Artur i hagen i Dollars gamla täcke, han ser vääldigt mycket ut som Dollar då det är samma typ av ponny, samma färg och; kanske har Dollar kommit tillbaks till mig.


Och varför kallar jag bönan för Molly?  

sadeldjungeln

2013-08-11 08:44

Jag har börjat hata sadlar, för man hittar ingen som passar och det är så jävla värdelöst. Det är en stor utgift och det känns viktigt att det blir rätt, men att få det rätt verkar fan vara omöjligt. Blä! Har ju en sadel på prov som ju är anpassad efter en sån rygg som bönan har, och ja, hon rör sig fantastiskt bra i den, mycket bättre än i den gamla sadeln och när jag rider i den är det som "den här måste jag köpa". Dessutom är den mycket skön att sitta i. Men, när jag sadlar av har den glidit och stökat till pälsen på ett ställe, och då blir det ju - Nej! Sen tänker jag ett steg till, hon har svår rygg och kommer jag någonsin att hitta en sadel som sitter perfekt på den. Kanske en gelpad löser problemet med glid för eftersom hon rör sig så bra i den måste det ju vara rätt? ELLER?

 

Man ser det man vill se

2013-08-10 09:36

Jag läste " 12 mini welsh cobes"

 

Petter mår bättre

2013-08-09 09:27

och jag blir så glad varje gång jag ser på honom.

 

Istället

2013-08-08 09:51

för sovenirer från England köpte jag med mig ätbart, man kan ju inte ta vad som  helst, det måste vara hållbart. Några äppelpajer, massa chips, kakor och sånt. Har ju insett att det är värsta hallonåret så det blev hallon till äppelpajen. Mums.

   

Vet någon vad fan det här är?

2013-08-07 19:03

Vi har en björk som läcker någon brun smörja som ser ut som diareé men som tydligen är väldigt gott om man är humla. Räknade till fjorton stycken på samma ställe. Vad är det som händer?

     

Kyligare

2013-08-07 16:29

Det är fortfarande varmt men hösten är absolut här, i morse kunde jag inte böja fingrarna pga svår värk.

Back on track

2013-08-07 09:34

Då var det äntligen dags igen, att rida alltså. Har ju inte ridit ordentligt sedan... juni. Petter får jag inte rida förrän i slutet av september. Men Bönan däremot. Och säg den fyraåring man kan sätta sig upp på, bara sådär efter sommarlov. Ja, hon är en sån häst i alla fall. Jag tycker att hästarna känns så himla positiva och glada när de fått vilat länge på sommaren. Vi tog det lugnt såklart, mest skritt med lite böjning, ömsom på lång tygel, och ömsom på tygeln vilket sitter som en smäck nu, även om hon inte är helt stadig. Två kortare travsträckor blev det också, och wow, hon tog ut steget och kändes inte trippig alls. Prövar en ny sadel - amerigo DJ - som är gjord för ryggar som sluttar upp bak. Dock gled den fram något vilket kan bero på att hon har en gräsmage som sadelgjorden inte sitter så bra på. Nästa ritt ska jag prova med en padd, så får vi se, annars blir det nog svanskappa tills gräsmagen är borta.

varför är det så

2013-08-04 10:16

När vi var i London och gick runt i affärerna kom jag på mig själv med att titta på "fina" kläder, dvs stadskläder; tajta klänningar, vita blusar (!) och små nätta skor, smink och annat trams. Sådant är ju inte direkt optimalt när man ska ut till hästarna, eller ta en "nap" med tre smutsiga hundar. Nåja, i ett annat liv kanske, när barnen flyttat hemifrån och jag har slutat med hästar. Kanske. Det enda jag köpte i London var två T-shirs och en rutig skjorta, perfekta i stallmiljö. Nelly fick den tajta klänningen och de nätta skorna får någon annan köpa. Funderar dock helt seriöst på att flytta till England och föda upp Welsh cobbar. Men inte idag.

London dag 5

2013-08-03 09:41

Skulle vilja se en vuxen karl duscha i vår hoteldusch, mitt huvud är centimetrar från taket. Långpromenad igen, letade rätt på den lilla stora gatan Carnaby St som inte längre är vad den en gång var. När jag var i London på åttiotalet var det en punkgata, inte längre. Naturligtvis letade jag som en tok efter en hästaffär, frågade typ alla och ingen visste. Råkade gå förbi några hästar i Hyde Park och frågade dom, som hade en liten affär vid sitt stall. Tyvärr fanns där inget som jag ville ha, hade ju suktat efter ett Engelskt kandar. Hästarna såg väldigt less ut, hade ingen hage och små sovplatser. Vidare. På ett fik som vi vilade på upptäckte Nelly att hon helt plötsligt att hon hade internettillgång - ansiktsuttrycket på henne då (som julafton) så vi var ju tvugna att sitta en stund.

                                 

London dag 4

2013-08-02 09:39

Utnämnd till "vila-fötterna-dagen". Tillbringades i malen, Nelly fick manikyr, bakelser till lunch och naturligtvis fredagspizza (traditioner ska bevaras). På kvällen bio - End of world - och vin som gick att köpa i kassan på bion.

       

Konsten att få en motsträvig tonåring att promenera i tio timmar

2013-08-01 17:06

Täta pauser med sockerförtäring är helt nödvändig. Glass är bäst, men även kakor och choklad går bra. Passa på att ta ett glas vin själv. Viss shopping är också nödvändig för att hålla vederbörande på gott humör, snygga killar längs vägen är ett plus men inget du kan påverka. Gör också gärna bort dig några gånger, men om du går fel får du inte erkänna det utan smyga in er på rätt väg igen. Tunnelbana hem och en god middag gör underverk!

         

London dag 3

2013-08-01 08:52

Promenerade i tio timmar, Oxford St, Picadilly, Trafalgar sq, Downing St, Big Ben, Themsen och sen lurade Nelly upp mig i London eye, var livrädd hela färden, helt säker på att golvet skulle ge vika och att vi skulle drunkna i Themsens skitiga vatten.

                                       

London dag 2

2013-07-31 10:08

Frukost bestående av bröd och  marmelad, gästerna med stora plånböcker fick engelsk frukost. Nelly var nöjd med bröd och så länge jag blir mätt och slipper äta gröt är jag nöjd. Sen var det till att börja gå, gick genom Hyde Park, var in en sväng på Harrods. Älskar atmosfären!

   

Lägg märke till alla corgisar      

På "vår" gata i stan        

London dag 1

2013-07-30 15:09

Resan började bra, för Darin åkte i samma plan som oss (lycklig dotter).


Att betala 800:- för taxi var inte att tänka på, så tunnelbana blev det, och fram kom vi. I London var det tropisk värme och rummet saknade luftkonditionering, men dom hade burit in en bordsfläkt. Sladden var inte lång, men nådde till fotändan då det var där vi sov, ihopknölade som hundar för att få lite fläkt på oss. Tog en drink i hotelbaren och på teve var det babylycka för hela slanten. Fick gå upp två gånger på natten för att spola fötterna i kallvatten.

 

idag

2013-07-19 16:12

Petter mår tydligen tillräckligt bra för att springa över matte och stappla ut i friheten, tur att han inte kunde springa - lättfångad!

Fång

2013-07-18 21:36

Är en sjukdom som drabbar hovarna och orsakas av störning i tarmfloran. Det är vanligast att en häst får det när den ätit gräs (gått på bete). Petter har haft det förut och därför var jag extremt noga med att vänja in honom på gräs, typ en kvart första dagen, en halvtimme andra dagen osv. Sen släppte jag inte ut honom på bete förrän i slutet på juni eftersom det första gräset innehåller mest socker. Men det hjälpte tydligen inte, för nu kan han inte gå, får medicin och har rumsarrest i en vecka. Sen är det aldrig mera gräs för hans del, och vad är det för jävla hästliv kan jag tycka. Fan, vad less jag är. Han ska inte ridas på flera månader (återhämtning) och veterinärräkningen ska vi inte tala om. Har en resa bokad till London om några dagar, lusten försvann visst men jag tror inte att ett veterinärintyg gäller som sjukintyg så det är väl bara att åka då. En träningshelg hade jag också inbokad i september, den skiter sig såklart också. Får väl se det från den ljusa sidan - Petter lever och kommer förmodligen bli bra igen.

Krångel

2013-07-18 16:11

Försöker få full stam på bönan, vars far står som okänd i passet. Problemet är att pappan saknar sin pappas namn i sitt pass pga diverse orsaker. DNA-analys då, tänker jag som ringer sista kända ägare till farfar. Får dock veta att han är död sedan flera år, och att något DNA inte kan fås därifrån. Ja, så nu har jag ställt frågan till berörd avelsförening om man kan DNA-testa via kända avkommor för att få fram att hennes pappa verkligen är hennes pappa, och att hans pappa verkligen är hans pappa - alltså bönans farfar. Fick mig ett kort på bönans farmor dock, hon känns ju bekant.