RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-11-14 02:48:34

Bittans änglahem

Brittsommar och början med höst!

2018-10-17 10:46

 

Ett foto från kyrkogården i söndags med vackra höstträd.


Äntligen skall jag skriva några rader här förstår bara inte vad tiden har tagit vägen men så mår jag inte så bra här. Jag har problem med mycket värk i både ländryggen och mitt knä som började med att jag ramlade när vi var till Malmö i början av augusti månad. Men jag har inte varit till någon läkare ännu, men har tänkt nu om det håller på så här måste jag åtminstone ringa till en sjukgymnast eller naprapat. Vad tycker Ni jag skall göra Ni som läser min blogg?


Men vilken brittsommar vi har haft nu med härliga varma dagar och jag har njutit och varit ute mycket i vår trädgård. Här blommar fortfarande mina pelargoner så vackert och man kan inte fatta att det är mitten av oktober och har även en ros som blommar. Man måste ta vara på varje dag som går nu för sen på vintern då får man bara vara inne.


Denna sommar har min man och med hjälp av svågern byggt en utealtan med tak och sen nästa vår skall vi inglasa altanen också. Det skall bli så bra och att man kan använda altanen lite mera på våren och hösten det ser jag verkligen fram emot.


Just nu är min man ute och krattar löv och sen på eftermiddagen skall vi in till stan då jag måste hämta medicin och kanske vi åker till affären Dollarstore som alltid är roligt och gå och strosa runt och såg i förra veckan att de började redan ta fram julsakerna. Vi var på Jysk i förra veckan och där hade de tagit redan fram alla julsaker. Så tidigt! När vi var på Jysk så hittade vi äntligen ett köksbord med stolar som vi köpte - så roligt med lite nytt till hemmet. Det förra köksbordet har vi haft i så många år.


Ha nu en bra fortsättning på denna onsdag!

Kram från Bittan


  

Några rader från vår semesterresa till Malmö.

2018-08-09 18:40

 

Ja nu har vi varit på en liten semesterresa till Malmö tillsammans med min syster och man då vi varit husvakt till vår systerdotter och var där förra veckan i 5 dagar.

En dag var vi in till Malmö och då först till Västra Hamnen och tittade på denna vackra skyskrapa som heter Turning Torso och är Sveriges högsta skyskrapa 190 m. Man kunde även se den vackra Öresundsbron därifrån. Vi gick sen inne i centrum och tittade lite men var lite för varmt för att gå i en storstad tycker jag.

En annan dag tog vi tåget till Köpenhamn som gick fort och där var vi på Ströget, Tivoli som var vackert med massa blommor men vi åkte inte några attraktioner.

Sen var vi en annan dag till Skanör och Falsterbo men var så mycket folk där. Men vi stannade till i Falsterbo och där en del av oss badade - vilken sandstrand. Denna dag firade vi min systers födelsedag och det blev på Höllviken som ligger nära Skanör och Falsterbo. Ja sen var vi också på ett bärnstensmuseum.

Men på grund av denna värme så orkade vi inte göra så mycket och några dagar går så fort. Det var roligt att komma hemifrån några dagar men som ordspråket säger BORTA BRA MEN HEMMA BÄST.

Ha nu en bra helg!

Kram från Bittan


Jag avslutar med en bild från Tivoliets vackra vattenfontän.

 


Vilken sommar vi har med SOL och VÄRME!

2018-07-17 10:58

 

En bild på våra vackra pelargoner i zinkbaljan.


Vilken sommar vi har med sol och värme men nu börjar jag tröttna på denna värme då man inte mår så bra av den och jag får sådan huvudvärk och man orkar inte göra så mycket. Idag har vi 30+ och nu lite moln. Här håller jag på och tvättar mina 3 små trasmattor jag har i sovrummet och måste passa på nu när det är så bra tork. Ja annars tycker jag att man orkar bara göra det nödvändigaste.


Men en torsdag den 5/7 så var vi och min syster och man till Örebro då min man skulle få köra bilen Ferrari och han hade fått detta som present på sin 70-års dag. Han fick körar på motorvägen där i ca 20 minuter och vilken läcker bil och min man sa att det var så härligt att få köra denna bil. Det var en upplevelse! Ja det var en mycket bra present han fick och vi kan rekommendera den till många som är intresserad av att köra häftiga bilar. Jag avslutar denna blogg med ett foto på honom med Ferrarin.


Ha nu en skön sommar!

Kram från Bittan

 

Några rader i juni månad med nya bilder och en dikt!

2018-06-15 11:09

 

Jag börjar med att skriva en vacker sommardikt ur tidningen Allers . Dikten skriven av Märta Peterson.


SOMMARTONER


Nu kan du följa

längtans långa steg

mot sommaren.

Mot ljumma kvällar

med dofter

av snyslaget hö.

Slöjmoln

skira som morgondagg.

Lyssnar till

sommartonerna.

Världen står stilla

och lyssnar

just nu

just idag.


 

Ja nu har vi haft lite svalare väder. Äntligen! Det har även kommit lite regn men alldeles för lite då vi har det torrt väder här. Ja nu får man se om det blir bättre väder nu i juli månad då alla har semester och jag tänker på alla som arbetat nu när det varit så varmt väder. Då är det en stor fördel att vara pensionär och man kan ta vara på varje dag och njuta av det vackra vädret som varit fast det har även varit för varmt en del dagar.


Ja vad skall Ni göra på Er semester som läser denna blogg?

Här var det tänkt att vi skulle åkit upp till Norrland till Kalix och hälsa på släkten men detta år hoppar vi över det då jag känner att jag inte orkar göra detta då jag har värk i min rygg och det är så långt att åka 125 mil dit upp så det blir 250 mil. Alldeles för långt för mig.

Men i stället blir det nog en resa till Skåne i slutet av juli eller augusti månad.


Nu önskar jag Er en trevlig helg!

Kram från Bittan

 Äntligen några rader från mig med vårblommor!

2018-05-13 10:56

     

Jag har inte orkat skriva på min blogg tidigare då jag har problem med min rygg och har mycket värk så jag orkar inte sitta vid datan så mycket. Men nu äntligen börjar jag bli bättre. Skönt!


Ja det var en sen VÅR här i Mariestad och sen blev det nästan SOMMAR med en gång och det är så vackert ute nu med alla grönska och blommor som blommar och redan har min man klippt gräset här 2 gånger och även björkarna har slagit ut. Ja även våra körsbärsträd blommar så rikligt. Tyvärr så har jag problem med pollen men går ganska bra med medicin.


Här har vi nu haft hantverkare i 3 dagar då vi bytt taket och som nu fått så fina tegelpannor. Det blev så fint och huset ser ut som nytt nu. Men det skall också göras i ordning av skorstenen. Ja nu blev det så dammigt så nu måste vi putsa alla fönstren och var verkligen tur att jag inte hade börjat med dessa. Så nu får vi ta lite då och då och som tur har jag hjälp av min man.


Nu önskar jag alla En riktig trevlig söndag!


Kram från Bittan

 


Jag vill önska Er alla en GLAD PÅSK!

2018-03-27 15:04

 

GLAD PÅSK!


Vad skall Ni göra till påsk alla bloggare? I år skall vi ta det ganska lugnt här då vi firat min mans 70-års dag nyligen och vi hade 2 trevliga dagar tillsammans med släkt och vänner och han blev så uppvaktad med blommor och presenter.


På påskafton kommer våra 2 barnbarn till oss och stannar tills på påskdagen för på påskdagen skall vi åka till Jönköping och se på den stora bilutställningen som de har där varje år. Vi brukar åka dit då och då men var nu några år sen och skall bli spännande och se på alla vackra bilar och hoppas bara det inte är för mycket folk så man kan komma intill och se i alla montrar med bilar.


Vi får hoppas det blir soligt väder som vi haft här i dag men jag har varit inne hela dagen då jag har värk i min rygg. Nu väntar jag på att min man kommer hem så man kan äta middag då han arbetat idag i Secondhandaffären med att köra ut möbler. Idag skall vi ha ugnsbakad lax, potatis och grönsaker som blir gott!

Ha nu en trevlig påskhelg!

Kram från Bittan

       

 

Ett stort GRATTIS till min man som fyller 70 år idag!

2018-03-16 13:57

 

ETT STORT TILL MIN MAN PÅ DIN 70-ÅRS DAG!


Denna stora dag skall vi fira både idag och imorgon men endast bara lite idag tillsammans med våra barnbarn och blir en räksmörgåstårta vi köpt som vi bjuder barnbarnen på. Min man är just nu och hämtar våra barnbarn.

Han har fått både SMS och telefonsamtal från vänner och släkt idag och även en stor blombukett från sin bror med familjer som bor i Kalix.

Imorgon skall vi fira med släkten och bjuder då på en exotisk planka med 3 sorters kött och en massa frukt på och denna har vi beställt från vår ICA affär och som brukar vara bra och god.

Min man fick av mig en stort tulpanbukett och ett guldhalsband som han önskade sig och blev så glad för detta.

Nu önskar jag Er alla en trevlig helg!

Kram från Bittan


1:A MARS IDAG!

2018-03-01 14:54

    

Två nya foton på hemsidan och ett från vår trädgård en dag i februari månad när det var så vacker rimfrost och ett foto på mina 2 ljuslyktor som jag har i vår öppna spis. tyvärr så går det inte att elda i denna öppna spis.


Tänk att det redan är 1:a Mars och fortfarande vinterväder här med flera minusgrader varje dag så nu har snön fått ligga kvar nu som jag tycker är vackert även om jag får sån värk av detta väder. Idag tycker jag att detta väder är så tråkigt och det är så halt ute samt att det blåser så kallt så man vill helst inte gå ut och då tycker jag att dagarna blir så långa så nu längtar jag till våren.


Denna dag är lite tung här då min pappa skulle fyllt 91 år om han levt och det är en stor saknad efter honom samt efter min mamma. Det är så svårt att fatta att de inte finns här längre.


Ha nu en bra fortsättning på denna dag!

Kram från Bittan

 Äntligen några rader från mig med vackra blombilder och vacker domherre!

2018-02-19 10:17

     

Äntligen några rader från mig denna måndag förmiddag och med dessa vackra blombilder som jag fått av min brevvän och på den vackra domherren som var med på Sverige idag väderbilder. Domherre är en av mina favoritfåglar och jag har sett dessa för några veckor sedan men det är tyvärr inte så ofta man ser dessa hos oss.


Ja nu har jag och min man samt min syster med man tömt min mammas lägenhet och det har gått bra och vi har kommit bra överens vilka saker man vill ha. Skönt! Nu är det endast några möbler kvar där och som skall vara så då vi skall ha visning av lägenheten då det är en bostadsrätt. Ja sen när man kom hem med dessa saker så fick jag ändra om i en del skåp och en del bytte jag ut samt att vi körde en del till secondhand affären. Men så mycket det är i hemmet och gå igenom. Jag är faktiskt helt slut här både psykiskt och fysiskt mest denna väldiga muskelvärk som bara blir värre när jag gör så mycket och har väldigt värk i min rygg, axlar, nacke, armar och händer så det blir att ta lite medicin men tål så dåligt värktabletter så det är mest Alvedon jag kan ta för annars får jag sån magvärk.


Oj så mycket snö vi fått här nu och det snöar för fullt här ute nu men är 1 plus. Idag skall vi till Skövde ca 4 mil härifrån till sjukhuset så jag hoppas det inte är för halt väglag nu.


Ha en bra vecka!

Kram från Bittan    

En stor saknad efter min mamma!

2018-01-12 10:53

  


Tack alla som skrivit på min blogg och för fin omtanke för mig på grund av att min mamma dött. Jag har inte orkat skriva till alla på bloggarna men Ni skall veta att det värmer när Ni skriver till mig. Ja nu dog min mamma i lördagsmorse efter sin stroke och som skönt var att det gick fort och hon inte behövde ligga länge efter stroken på sjukhus. Hon blev 91 år gammal. Ja det är svårt att fatta att hon inte längre finns, men man får vara så glad att man fått ha sina båda föräldrar så länge i livet. Min pappa blev 89 år och dog för 1½ år sedan. Ja nu är det mycket att ordna med efter ett dödsfall. Hon skall begravas den 25 januari. Här är jag så trött efter allt detta och får mera värk i mina muskler och huvudvärk av detta.


Kram från Bittan  GOTT NYTT ÅR 2018!

2018-01-03 11:17

 


Jag vill önska alla ett GOTT NYTT ÅR 2018!


Tyvärr så började inte detta år så bra för oss då min gamla mamma 91 år fick en kraftig stroke på nyårsdagenskväll och ligger nu på sjukhuset och hon är förlamad i vänster sida. Usch det är så hemskt att se henne ligga där i sängen. Tänk på nyårsdagen eftermiddag var vi hemma hos henne och då var allt som vanligt och så hände detta efter någon timme. Så skört livet kan vara! Även om hon är gammal så vet man att denna dag kommer och hoppas nu bara hon inte får ligga som ett kolli. Jag orkar därför inte skriva så mycket här på min blogg nu, utan tar 1 dag i taget.


Kram från Bittan


Jag vill önska Er alla en GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

2017-12-22 14:23

 

Jag vill önska Er alla en GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!


Nu är jag äntligen snart färdig med alla julförberedelser och idag har vi varit och handlat på förmiddagen och nu väntar jag på att julskinkan skall bli färdig och jag kokar den själv för min man vill ha dopp i spad på julafton. Han har dopp i spad med hårt tunnbröd som han doppade så med detta bröd i Norrland. Jag tycker inte alls om dopp i spad.


Imorgon så kommer våra barnbarn till oss på kvällen och sover över här och vi skall spela bingolotto tillsammans sen på julafton skall de äta julbordslunch här innan de åker hem till sin mamma och då åker vi och hälsar på min gamla mamma 91 år och stannar på kvällsmat blir nog risgrynsgröt och skinksmörgås då.

Ja sen skall vi åter fira julafton men då på annandag jul  hos min syster och man och då kommer hennes 2 döttrar med familjer hem från Skåne och så kommer min moster dit och kanske min mamma om hon orkar som jag hoppas.

Hur skall Ni fira jul?


Tack för alla kommentarer jag får inte alltid jag hinner svara på dessa men Ni skall veta att jag läser alla.


Kram från Bittan


GOD JUL!


 


Tredje Advent var det igår!

2017-12-18 18:43

 

Igår var det 3:e Advent och här har jag nästan färdigt nu till julen som skönt är fast denna vecka skall det städas och imorgon om jag orkar har jag tänkt baka några småkakor samt göra i ordning mitt jullandskap som jag har i ett gammalt skåp och bygger upp då ett landskap med tomtar, kyrka, hus, änglar och skall ta ett kort sen och sätta ut här på bloggen så Ni får se detta. Jag skall även pynta lite på kyl och frysskåpet. I lördags så klädde vi julgranen här och detta år tog vi en vanlig stor konstgjord julgran förra året hade vi en liten men nu blev det som vi brukar och det är mycket vackrare tycker jag samt att jag ställde ut min jultomtar ca 70 st på olika platser. Som Ni förstår så älskar jag att julpynta!


Nu önskar jag Er en trevlig julvecka och ta det lugnt och inte stressa för mycket.

Adventhälsningar från Bittan


Ett foto på vår julgran

 


Några dagar efter 2:a Advent

2017-12-12 16:54

 

Nu är 2:a ljuset i advent tänt och det är så vackert nu i alla fönstren.


Denna helg som varit har vi varit hos vårt barnbarn Daniel och firat hans 25-års dag. Det är vårt äldsta barnbarn. Oj så fort tiden har gått! Jag kan inte fatta att han är redan 25 år tycker det inte är längesen han var en liten baby. Daniel fyllde i går egentligen men vi firade den i lördags hemma hos honom och han fick av oss vita tallrikar, en bok om någon Youtube stjärna och så en svart dödskalle av glas. Han bjöd på en så god tacobuffe och efteråt var det kaffe/the samt en så god prinsesstårta. Vi var även hemma hos honom en stund i går eftermiddag och då fick han en svart glasvas med konstgjorda blommor i vitt av oss och vi fick lite tårta som var kvar sen i lördags.


Här har jag bakat lite i förra veckan inför julen blev bullar en dag och så en dag bakade jag en stor långpanna med chokladkakor med kokos ovanpå, 2 mjuka pepparkakor och så en mjuk vinbärskaka. Jag får se om jag orkar baka någon småkakor också annars köper jag någon sort och så köper jag pepparkakor.


Denna vecka skall vi börja städa lite inför julen och imorgon stryka juldukarna också och idag har jag nu skrivit färdigt mina julkort. Skriver Ni julkort? Jag tycker det är roligt att skriva julkort fortfarande och få i brevlådan.


Ha nu en bra vecka och stressa inte för mycket. Det blir jul ändå!


Kram från Bittan

 

Nu är det 1:a Advent på söndag!

2017-11-30 14:26

     

Ja nu är det äntligen 1:a Advent på söndagen och här kommer några bilder om 1:a advent. På den översta bilden är på vårt köksfönster samt på bilden på min första sida som är från vårt sovrumsfönster.


Här kommer en psalm men som man kan läsa som bön också som jag tycker mycket om och den säger så mycket. Vad tycker Ni som läser den.


Psalmen 609 om advent.


Advent är mörker och kyla.

På jorden är krig och kallt.

Man drömmer om fred och om vänskap,

men bråkar och slåss överallt.


Advent är mörker och kyla.

Vi tänder ett ljus och ber.

Förbarma dig, Gud över jorden,

all nöd, all förtvivlan du ser.


Advent är vänskap på Kristus.

Kom Herre, kom hit i tid.

Och lär oss ta hand om varandra

och leva tillsammans i frid.


 

Ha nu en riktig skön Adventshelg!

Kram från Bittan


I väntan på advent!

2017-11-12 16:10

 

I väntan på advent så har jag köpt denna vackra ljusstake och fotot är lite dåligt men man kan se att det blir en stjärna. Vi har denna ljusstake i TV:rummet.


Men så sent advent är detta år tycker jag först i december månad och det är ju nu i november månad man behöver ljus i fönstren tycker jag. Advent är en mycket trevlig högtid tycker jag bättre än jul. Ja nu har vi tagit fram alla adventsaker i Mariestads second hand affär som jag arbetar som frivillig varje tisdag och de tog även fram så fina juldukar både broderade, julgardiner och tryckta samt julblomkrukor. Nu på fredag kommer det fram alla julsaker i affärerna och blir spännande av se vilka fina julsaker det blir. Gå gärna in på deras hemsida sök på Mariestads secondhand affär.


Jag har inte skrivit här på mycket länge då jag inte orkat det just nu är alltid så mycket annat som händer och sen har man inte ork alltid till att sitta här.Min tid tar mycket av min mamma och av våra barnbarn, även om det är roligt kan det bli lite för mycket av detta särskilt när man har kronisk värk som fibromyalgi.


Nu önskar jag Er alla en trevlig fortsättning på denna söndag och veckan som kommer.


  Kram från Bittan

Höstblommor i vår trädgård

2017-09-20 11:37

Igår så planterade jag dessa ljung och en blomma som jag inte vet namnet på i min zinkbalja som jag tycker blev fint.        

Denna blomma heter Tidlösa och som ser ut nästan som krokus men denna blommar nu på hösten. Så vacker!

 


Denna dag skall jag ta det lugnt här hemma för sen ikväll skall jag gå på ishockey här i stan då Mariestad BOIS spelar mot Köping och skall gå tillsammans med min man och våra barnbarn. Det blir en upplevelse för mig då jag inte varit på ishockey sen jag var ung och då gick jag alltid tillsammans med min pappa. Vi har köpt sittplatser för annars skulle jag inte orka med detta för att stå i flera timmar det klarar jag inte av på grund av min värk. Det skall bli så roligt!

 

Ha nu en bra fortsättning på onsdagen!

Kram från Bittan


En fin höstbild!

2017-09-11 12:41

 

Jag tog detta vackra kort med höstdekorationen som låg på ett altanbord vid ett hus där vårt barnbarn bor - så vackert!


Ja nu är det verkligen höst tycker jag och det bara regnar här men ännu så länge har det inte kommit något idag så nu gick min man och skulle se om han kunde klippa gräset och blir nog sista gången för denna sommar.


Idag har vi storstädat här i vårt sovrum och bytt sängkläder och blev så fint igen - så skönt att få detta gjort.


Imorgon skall jag se om jag kan börja "arbeta" igen på kyrkornas secondhand affären men blir endast 2 timmar och har inte varit där nu på hela sommaren. Så nu börjar jag längta efter detta och särskilt efter alla arbetskamrater. Min man skall också försöka börja arbeta igen men skall ta det lugnt då han fortfarande har problem med ischias.


Ha det nu så bra Ni kan och trevlig Måndag! /Kram Bittan

 

Nu är det september månad och vackra kärleksört med Nässelfjärilar!

2017-09-05 10:22

 

Foto på vår vackra Kärleksört med Nässelfjärilar från vår trädgård.  


Ja nu är det redan september månad och hoppas det blir en fin september månad så hösten går fortare och inte blir som det är nu för nu är det 2:a dagen det regnar här och så fuktigt väder och endast 15, även om vi behöver regn så är det inte roligt väder tycker jag. Ja snart får man också ta in trädgårdsmöblerna.


Imorgon skall vi på PRO mässa här i folkets park med en massa utställare och även underhållning av bl.a Sten & Stanley som brukar vara trevligt och med massor av folk. Det är tur att det inomhus ifall vädret är dåligt imorgon också.


Idag skall vi hjälpa min mamm och handla lite mat och hon vill följa med och se om hon orkar med detta. Hon är snart 91 år. Men hon vill gärna komma till affären då hon inte varit med till affären på länge nu.


I lördags hade vi en trevlig dag då vi var och tittade på Folkrace tävling här utanför stan endast 1 mil till motorbanan. Vi hade många bra förare där och många från Mariestad som gick bra för. Min man har kört folkrace tidigare men nu har han slutat på grund av ryggen, men så han längtar till att börja köra folkrace igen.


Ha nu en bra dag!

Kram från Bittan

  

ETT STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN TILL VÅRT BARNBARN

2017-08-27 14:09

Ett vackert foto på Malvor i min mammas rabatt. De blommar så rikligt i år!


Vi vill önskar ett stort GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN till vårt barnbarn Sebastian som fyllde 23 år och som vi skall fira idag. Vi skall åka till honom senare i eftermiddag med paket och skriver inte vad han får här ifall han läser min blogg. Tänk vad åren går och man ser det på barnbarnen. Vi har också ett barnbarn som blir 25 år i december och de bor båda här i Mariestad. Ja sen har vi 3 mindre barnbarn på 3år, 6 år och 9år som bor i Landskrona . Vår sonär skild från de äldsta barnbarnen och bor nu med en annan sambo i Landskrona. Tyvärr så får vi inte träffa dessa och är nu 7 år sen vi såg vår son. Men det är konstigt att en enda person som kan förstöra så mycket i en familj, nu menar jag denna nya sambo. Jag skriver inte mera om detta då det är personligt.


Idag har vi en mulen dag här och endast 16+ och ser riktigt höstlikt ute, men nu vill jag ha lite mera sol innan det blir höst. Hösten tycker jag inte alls om!


Ha nu en bra söndag!

Kram från Bittan