RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-07 05:06:48

Boklusens Bokblogg

Topp 2018 - oktober

2018-12-06 18:00
Från Boklusen
Innan ni tog oss - Lisa Wingate
Skönhetens väg - Martha Hall Kelly

Snöfall över strandcafeét

2018-12-04 18:00
Från Boklusen
Snöfall över strandcaféet (inbunden)

Återigen en urmysig bok från Lucy Diamond! Snöfall över strandcaféet. Evie ska fira den första julen tillsammans med pojkvännen Ed på strandcaféet, men det händer lite annat. Det är mycket julkänsla och julmys i boken samtidigt som det är gott om relationsberättelser. Kompisar, kärlek, familj, släkt osv. 
Och så denna mysiga miljö! Jag blir så ressugen till Cornwall. Helst på sommaren då såklart, men även vintern låter ju charmig om man ska tro Lucy Diamond. 

Själv håller jag tummarna för att det snart kommer ännu fler böcker på svenska av Lucy, för jag vill bara ha mer. Feelgood av bästa sort! Om ni inte redan köpt denna till er själv så tycker jag definitivt att ni ska köpa den i julklapp till er själv alternativt önska er den. 

Åtta steg bakom

2018-11-27 18:00
Från Boklusen
Åtta steg bakom (kartonnage)

Ännu en fantastiskt bra elegant-crime-deckare av Denise Rudberg, Åtta steg bakom. Jag är riktigt avundsjuk på er som inte börjat läsa denna serie ännu och har åtta bra böcker framför er. Så mysiga, välskrivna och spännande böcker! Enda nackdelen är att det dröjer minst ett år till nästa bok i serien. 

Här får vi följa Marianne Jidhoff och hennes specialenhet på polisen när de öppnar upp ett trettio år gammalt fall igen, efter att tv gjort ett reportage om fallet. Parallellt med detta får vi delta i Mariannes privatliv, hennes grillkvällar med polisen Torsten som numera bor i samma hus som Marianne och hennes hundpromenader runt Djurgården. 

Trivsamt och spännande! Gillar skarpt!

Vem läser egentligen?

2018-11-22 18:00
Från Boklusen
Bildresultat för frågetecken

Ibland undrar jag hur många som läser bokbloggar egentligen. Om en någon läser ens texter... 

Själv känner jag efter att jag började bli aktiv på instagram att värdet med att läsa andras bloggar minskar. Jag får så mycket tips och effektivare kommunikation på instagram. 

Vad tycker ni och hur gör ni? Jag läser andra bokbloggar sporadiskt, någon gång då och då. Varför min blogg får leva kvar är nog egentligen att jag har den som dagbok över mitt eget läsande. 

I år blir det nog bättre

2018-11-20 18:00
Från Boklusen
I år blir det nog bättre (pocket)

I år blir det nog bättre är en novellsamling inom jultemat av Maeve Binchy. Jag hade höga förväntningar innan då jag läst en hel del av hennes tidigare böcker och tyckt mycket om dem. Tyvärr blev jag lite besviken. Några noveller var underhållande och bra, andra läste jag inte ens klart. För lite jultema och för ytligt på dem. Kanske har jag en för romantiserad bild över julen som jag vill ska finnas i all jul-lit och det kanske kan bli för mycket för andra. 

Sedan är inte noveller min bästa gren. Precis när jag tycker att jag börjar komma in i berättelsen så är den slut, vilket jag tycker är trist. Jag vill liksom borra ner mig ännu mer i storyn och personerna. Snart ska jag ta och fortsätta i min hög med jul-lit. Underbart!

Topp 2018 - September

2018-11-15 18:00
Från Boklusen
Olycksbarnet - Malou von Sivers
Ett frågetecken är ett halvt hjärta - Sofia Lundberg

Östermalm - Rivieran tur och retur

2018-11-13 18:00
Från Boklusen
Östermalm-Rivieran tur och retur - Följ Pauline under tre intensiva veckor med mord, lägenhetsjakt och spännande dejter (pocket)

Jag har fått chansen att läsa Helene Sjömans debutroman, en kriminalroman vid namn Östermalm-Rivieran tur och retur. Här möter vi juristen Pauline som letar egen lägenhet på Östermalm samtidigt som hon börjar dejta två män. 

Det är en förhållandevis kort och rapp roman, men med bra flyt, och utspelar sig både i det vackra Östermalm och härliga Nice. Älskar de lyxiga miljöerna och beskrivningarna av både mat, omgivningar och kläder! För min egen del blir själva mordgåtan lite för mycket, men jag har förstått att många vill ha sådana tvister i feelgood. Själv vill jag ha ren feelgood och hade hellre tagit en komplicerad kärlekshistoria än ett mord. 

I övrigt tycker jag att Helene Sjöman har skrivit en bra debut och ser fram emot kommande böcker av henne. 

Francesca

2018-11-08 18:00
Från Boklusen
Francesca (inbunden)

Francesca är Lina Bengtsdotters andra bok om polisen Charlie Lager. Gillade den första skarpt så självklart ville jag läsa även denna. Om den motsvarade förväntningarna? OM...

Även i Francesca reser Charlie hem till Gullspång. Den här gången för att hjälpa sin vän Susanne vars man lämnat henne och barnen och behöver lite stöd i tillvaron. På plats börjar Charlie fundera över Francesca som försvann men aldrig hittades. 

En riktigt bra kriminalroman med gott flyt och en berättelse som gör att jag knappt vill sluta läsa, vilket gör att jag läser ut boken på två dagar. Hade nog kunnat gå fortare om jag haft ännu mer tid. Det är svårt att läsa en bok efter att man haft höga förväntningar efter tidigare böcker, men Lina Bengtsdotter gjorde det, levererade lika bra igen. Ser verkligen fram emot nästa bok om Charlie Lager! Kan nästan tro att det finns fler gamla mordgåtor i Gullspång som behöver redas ut. 

Ny trånad läker snart ett brustet hjärta

2018-11-06 18:00
Från Boklusen
Ny trånad läker snart ett brustet hjärta (häftad)

Ett så fint omslag! Visst?! Lite lurad känner jag med dock på innehållet i Ny trånad läker snart ett brustet hjärta av Eva och Mats Eriksson. Lite platt fall. 

Vi möter Rut som blir lämnad av sin man för en mycket yngre kvinna. Hon som levt för man, hem och barn. Vad ska hon ta sig till nu? Efter ett tag finner hon dock mer mening i tillvaron och vi får följa med Rut på diverse krogbesök och letande efter en ny man. 

Jag måste tyvärr säga att berättelsen var väldigt enformig. Jag läste ut boken för jag tänkte att den skulle ta sig, vilket den också gjorde i det sista kapitlet, men i stort kan jag ärligt säga att det var synd att jag lade tiden på att läsa den här boken. Den gav mig precis ingenting, inte ens feelgood för stunden. Tyvärr. 

Är det någon annan som läst boken? Vad tyckte ni i såfall? Jag blir väldigt nyfiken på det och ska nog googla lite...

Topp 2018 - Augusti

2018-11-01 18:00
Från Boklusen
Helvetet jag kallade kärlek - Lena Bivner
Konsten att hålla sig flytande - Libby Page

Hemligheten i Cornwall

2018-10-30 18:00
Från Boklusen
Hemligheten i Cornwall (inbunden)

Jag har länge längtat efter att få läsa mer av Liz Fenwick och nu har hennes Hemligheten i Cornwall kommit ut. Vi möter Jude som sticker ifrån sin egen vigsel med John strax innan det är dags att in i kyrkan. Det blir inte lätt efteråt att försvara sitt val och det utbryter en stor besvikelse hos de flesta runt omkring. Jude bestämmer sig för att resa till sin mors väninna Barbara i England och hamnar i Cornwall. 

Jag känner mig tudelad av boken. På ett sätt är den väldigt mysig och miljön nere i Cornwall är ju fantastisk, samtidigt är handlingen lite långsam. Jag tror nog att man med fördel hade kunnat korta ner berättelsen en del. Hemligheten i Cornwall är dock helt okej, bitvis riktigt bra och jag ser fram emot nästa bok av Liz Fenwick som kanske är bättre än denna. 

Sååå bra!

2018-10-29 18:00
Från Boklusen
Bildresultat för vår tid är nu

Ser ni "Vår tid är nu"? Det är ju såååå bra. Om du inte ser det måste du göra det, fast börja med säsong 1. Just nu går säsong 2 och man håller redan på att spela in säsong 3. Riktigt bra svenskt drama!

Fönsterplats 14A

2018-10-25 18:00
Från Boklusen
Fönsterplats 14 A (inbunden)

Fönsterplats 14A av Emma Fäldt är en novell med mycket bilder i som är skriven för vuxna, men direkt jag börjar läsa funderar jag över om det är en lättläst bok eller en "vanlig". Meningarna är korta och avhuggna samt övertydliga. Något som jag stör mig på genom hela berättelsen. 

Själva berättelsen handlar om två människor som möts ombord på ett flygplan och samtalet dem emellan får konsekvenser för deras framtid. Det står att det är en feelgood, men det skulle jag kanske inte säga att det är. På bokus kan man läsa att Fönsterplats 14A fått beröm i svt:s Go'kväll, men tyvärr är det inte en bok i min smak. 

Skuggsystern

2018-10-23 18:00
Från Boklusen
Skuggsystern (inbunden)

Skuggsystern är den tredje delen av sju i Lucinda Rileys serie om de sju adoptivsystrarna, som efter adoptivfaderns död försöker finna sitt ursprung. I Skuggsystern får vi följa Star som i hela sitt liv levt just i skuggan av den mer utåtriktade systern CeCe. 

En dag börjar det gnaga i Star att hon inte längre vill leva så tätt inpå sin syster och börjar också bli nyfiken på sitt ursprung och öppnar brevet från sin far där ledtrådarna till hennes bakgrund finns. 

Precis som de två första böckerna är även denna bok helt uppslukande och underbar. Härliga miljöer, spännande familjehistorier och personporträtt. Två berättelser som löper parallellt nutid och dåtid. Till en början upplever jag alltid det irriterande då jag vill fortsätta i den berättelsen jag var, men efter ett tag har jag kommit in även i den andra berättelsen och uppskattar den. Ja, det är en fantastisk serien och jag ser verkligen fram emot nästa del. 

All inclusive

2018-10-20 13:43
Från Boklusen
Bildresultat för all inclusive film

Häromveckan såg vi All inclusive med bl.a. Susanne Reuter. Där möter vi Inger som åker till Kroatien tillsammans med sina två döttrar för att fira sin 60-års dag. Egentligen skulle även Ingers make varit med men hans otrohet mot Inger hade precis uppdagats. Döttrarna är väldigt olika varandra och det är lite si och så  med glädjen dem emellan under resan. 

All inclusive är som en typisk svenska komedi, men stundtals riktigt rolig. Inte en måste-film alltså, men helt okej underhållning. 

Smartare löpning

2018-10-18 18:00
Från Boklusen
Smartare löpning : 100 hacks för roligare rundor och bättre träning (inbunden)

För ett tag sedan köpte jag Petra Månströms Smartare löpning, som lite inspiration till mina joggingturer i höst- och vintermörkret. Inspiration fick jag! 

Jag tycker att Petra Månström skriver på ett lättsamt härligt sätt och verkar otroligt ödmjuk trots hennes erfarenheter. Hennes två poddar Maratonpodden och Ewerlöf & Månström lyssnar jag också gärna på trots att jag är en "halvmotionär" med ett par kortare rundor i sakta mak i veckan. 

Ett oväntat besök

2018-10-16 18:00
Från Boklusen
Ett oväntat besök (inbunden)

Äntligen har jag läst Åsa Hellbergs senaste bok Ett oväntat besök! Jag har tyckt mycket om hennes tidigare böcker, så jag hade höga förväntningar men de infriades. En helt ny story som utspelar sig på västkusten där Nikkis pappa dör och hon blir ensam ägare till en stor hästgård, ett hus på Mallorca och en sommarstuga, tror hon. Det blir kan man säga ett oväntat besök. 

En riktigt mysig svensk feelgood med både vänskap, släktskap, kärlek, sorg och hästar. Efter att nu ha läst alla Åsa Hellbergs böcker kan jag tycka att hon bara blir bättre och bättre! Ser redan fram emot kommande böcker!

Punkter på en söndag...

2018-10-14 10:42
Från Boklusen
Bildresultat för höstlöv

Vilket underbart väder vi har! Fantastiskt härligt med både sol och alla fina höstfärger som börjar komma i naturen. Jag bara njuter! Här kommer lite söndagspunkter.
  • I helgen har jag läst ut Åsa Hellbergs bok Ett oväntat besök. Mina tankar om den kommer senare i veckan. Jag har även precis börjat läsa Lucida Rileys tredje bok om systrarna Skuggsystern. Del 1 och 2 var ju såå bra, så jag har höga förväntningar vilken kanske inte är så bra. 
  • Nyss var jag ute och gick och då lyssnade jag på podden Stilsnack. Vissa avsnitt är mer intressanta än andra och jag brukar välja de som känns aktuellt för mig, men det är alltid intressant med inredning och mode. Det är en lättsam podd med många bra tips och tankar. 
  • Vad gäller att lyssna så är jag precis igång och ska välja en ny ljudbok att lyssna. Jag funderar på att läsa nobelpristagaren Nadia Murads bok Den sista flickan. Någon som läst? Vad tyckte ni i såfall?
I övrigt känns det som att tiden bara rusar iväg och jag får kämpa för att hitta tider både för att läsa allt roligt som finns att läsa. Det är ett lyxproblem, jag vet, men skulle så gärna vilja ha lite mer lästid.

Ha en fortsatt fin söndag!

Innan ni tog oss

2018-10-12 18:00
Från Boklusen
Innan ni tog oss (ljudbok)

Innan ni tog oss av Lisa Wingate är en otroligt gripande roman som bygger på en sann historia om hur fattiga barn togs från sina familjer, fördes till bedrövliga barnhem och såldes till rika människor. 

Vi möter Avery Stafford som via en händelse får nys om att hennes farmor kanske levt ett annat liv tidigare än vad hon trodde och börjar nysta i det. Samtidigt får vi berättelsen om barnen Foss som bor med sina föräldrar på Missisippifloden. Dessa två berättelser varvas och knyts ihop till slut. 

En så gripande och sorglig berättelse som man inte kan sluta läsa. Att denna historia dessutom bygger på en sann verklighet gör en ledsen och nedstämd. Många har läst denna och tyckt mycket om den och jag kan bara hålla med i jubelkören. 

Skönhetens väg

2018-10-10 18:00
Från Boklusen
Skönhetens väg (inbunden)

Skönhetens väg av Martha Hall Kelly är en välskriven och intressant roman som utspelar sig under andra världskriget och strax efter. Vi får följa Herta, Kasia och Caroline. Tre kvinnor med olika perspektiv på kriget. Herta en ung kvinnlig läkare som tjänar i Tysklands och Hitlers tjänst. Kasia en ung polsk kvinna som hamnar i Ravensbrück och så Caroline som arbetar på en frivilligorganisation i New York som hjälper människor i krigets Europa. 

Just de här tre perspektiven gör romanen bred och intressant. Jag kan å det varmaste rekommendera denna roman och hoppas att den får så många läsare som möjligt. Den visar på ett skönlitterärt sätt hur fruktansvärt andra världskriget var var de inblandade och vilka men man kan få för livet. Något annat som är ovanligt med boken är att det är endast ur kvinnornas perspektiv vi får följa med i berättelsen. 

En tjock bok på över fem hundra sidor, men ändå svår att släppa och när man inte läser så finns tankarna ändå där. Kan bara säga, läs!

Topp 2018 - Juli

2018-10-04 18:00
Från Boklusen
Stormsystern - Lucinda Riley
Silvervägen - Stina Jackson

Återträffen

2018-10-02 18:00
Från Boklusen
Återträffen (ljudbok)

Viveca Sten och Camilla Sten har nyligen gett ut en kortare spänningsroman, Återträffen, som jag har lyssnat på via Spotify. Berättelsen handlar om fem kvinnor, fd studiekamrater, som ska ha en återträff i Lisens stora vräkiga vinterhus i Åre. Att återförenas efter tjugo år visar sig inte så enkelt och mycket svärta kommer upp till ytan. 

Till en början tyckte jag att det var struligt att hänga med då varje kapitel berättades utifrån en av väninnornas perspektiv. Sedan fick jag grepp om det hela och tyckte om berättelsen som var både spännande och intressant. Återträffar är verkligen både på gott och ont! Tyvärr, som med alla kortare berättelser så tycker jag att det är för kort, jag vill hänga med ett tag till. 

Olycksbarnet

2018-09-27 18:00
Från Boklusen
Olycksbarnet (inbunden)

Olycksbarnet är andra delen i Malou von Sivers släktkrönika. Jag tyckte så mycket om den första boken, Mitt hjärtas oro, och har längtat efter denna andra del. Jag undrar hur många delar det blir? Hur som helst, jag älskade även Olycksbarnet. Malou skriver så bra och så intressant. Love it!

I den här delen får vi följa de två barnens uppväxt och när Axel träffar en ny fru. Egentligen vill jag inte skriva mer om berättelsen, för jag tycker verkligen att ni ska läsa den själva, men ta det i rätt ordning. 

Det är en berättelse om hur människor och familjer formas pga tiden, kulturen, uppväxten mm. Om familjen. Om hur vi är som människor och vad vi önskar av våra liv, oavsett vilket årtionde vi lever Jag hade svårt att tro att Malou skulle kunna skriva en andra del lika bra som den första, som slog mig med häpnad, men det gjorde hon. LÄS!

Ett frågetecken är ett halvt hjärta

2018-09-25 18:00
Från Boklusen
Ett frågetecken är ett halvt hjärta (inbunden)

Sofia Lundberg har gjort det igen, fast ännu bättre. Ett frågetecken är ett halvt hjärta är riktigt bra! Både smärta och personer med hjärta! Jag känner så med Elin i berättelsen att det nästan gör ont. 

Elin? Jo, Elin bor i New York med man och barn. Hon får plötsligt ett brev som påminner om hemlandet, Sverige, som hon nästan lyckats glömma. På Gotland levde hon ett annat liv. Ett liv med så mycket smärta, som sedan följt henne på olika sätt genom livet även om hon försökt glömma allt. 

Läs, läs, läs!!! En riktigt bra berättelse och jag ser verkligen fram emot kommande böcker av Sofia Lundberg.