RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-11-13 13:54:06

bloomer

Joyful shawl

2018-04-09 10:49

Ja, det blev en sjal till..... Men varför så många sjalar? För jag älskar att sticka sjalar! Man kan leka med färger, former, storlekar och sjalar är praktiska, såväl på vintern som på sommarkvällar. Och det kan bli en fin present också!

Denna gång blev det sjalen av Joyful av Matilda Kruse. Köpte mönstret på Ravelry. Jag kan verkligen rekommendera detta mönster om du är nybörjare (eller avancerad stickare).

Jag valde att tömma lite på mitt garnlager och jag hade hemma tre olika färger av Alpaka silk från drops och det blev snyggt ihop tycker jag. Det är två tofsar i originalmodellen men jag valde att inte ha dem.
Här kommer bilderna!

Cosmic girl nr 2

2018-03-14 08:49

Det blev en Cosmic girl till. Jag älska den här modellen. Finns att köpa på Ravelry (se mitt förra inlägg för länk till Ravelry).
Jag har använt handfärgat merinogarn från Fruvalborg. Den blev helt annorlunda från min förra som var brun och rosa. Jag tycker att sjalen är lagom stor och att spetsdelen är så fin.

Cosmic girl nr 1

2018-03-01 23:48

Ett underbart sjalmönster, Cosmic girl. Du är ett betalmönster på Ravelry som är värde varenda krona tyckerjag. Kommer att bli många framöver. Du hittar mönstret här: https://www.ravelry.com/patterns/library/cosmic-girl
Jag har använt ett otroligt vackert garn från Fru Valborg. Det bruna heter Chocolate och det rosa Pretty in pink. Det är handfärgat merinoull och det finns att köpa här: http://www.fruvalborg.se/fru-valborgs-handfargade-garner/
Nu kommer bilderna:-)

Blommig klänning?????

2018-02-18 21:32

Mönstret kommer från Vintageinmyheart.com. Feel good dress. Enkel klänning med fickor (sydde inga). Valde ärmar som slutar strax efter armbågen. Blommigt jerseytyg.

Jag lär mig sticka...

2017-09-18 20:40

Äntligen har jag börjat förstå mig på att sticka! Lite i alla fall, på nybörjarnivå.
Först ut en sjal med lite spets och förkortade varv. Sjalen heter Abyssal och finns på ravelry.
Mönstret hittar ni här på engelska och franska: http://www.ravelry.com/patterns/library/abyssal
Tycker att det kan vara en bra sjal att börja med om man vill sticka lite spets och kan grunderna i stickning. Finns ett par svårigheter, alltså spetsen och sedan de förkortade varven (jag är inte säker att det blev som det ska vara, men det blev bra enligt mig?). Men som tur finns youtube där du kan lära dig det mesta.
Nu kommer lite bilder.

Virkad kofta, mitt första virkade plagg

2017-06-16 08:00

 Mitt första virkade plagg! Så kul att virka något som man har användning för och vågar ta på sig!!

Jag tycker att det är jättesvårt att hitta bra koftor i handeln. Vet inte om det är jag som är krånglig men tycker att utbudet är så trist. Jag hittade den här beskrivningen på youtube. Super youtube-kanal med massor med virkbeskrivningar. 

Så nu bilderna:

             

Onion 2052 men på ett annat sätt

2017-06-13 12:00

Som jag skrev i förra inlägget älskar jag denna modell. Men jag ville ändra lite och har en längre klänning denna gång. Jag ville ha en volang. Jag sydde klänningen som vanligt men jag tog bort vikningen i mitten fram och jag adderade en volang. Volangen gjorde jag med min overlock. Jag har en pressarfot som gör rynkor och syr båda tyger samtidigt. Väldigt bekvämt. Tyget är i viskos vilket ger ett fint fall och det behövs om man ska ha volang annars blir det inte snyggt.

       

Onion 2052 igen och igen

2017-06-10 11:34

Jag tror att jag har sytt 6 stycken klänningar av denna modell. Det bästa mönstret ever!! Om man är nybörjare på att sy eller på att sy i jersey det är mönstret man behöver, Onion 2052. Det kan knappt gå fel, i så fall skulle det vara halsringningen. Alltid lite pirrigt med halsringning i jersey...... Inte dra för lite och inte dra för mycket på tyget. Man lär sig med tiden men det kan bli fel i och med att alla jerseytyger inte har samma elasticitet. Men som sagt det blir enklare med övning. 

Här är en ny version i ett fint blått blommigt (som nästan alltid) tyg.

       

Beställning

2017-01-13 21:19

En beställning från min mamma. Så snart jag fick beställningen började jag med denna duk. Den är gjord med garnet Mayflower Cotton. Den går snabbt att virka. Jag tycker att det är så kul att börja med något nytt, kanske därför jag har så många (för många) virkprojekt igång!!!!!! Mönster från Stickaovirka.se.

Mat

2016-12-03 11:09

Här är en samling av mat jag har virkat senaste tiden. Samlar på mig så jag kan ge bort när det finns tillfälle. Det här fick en liten kille. Virkat i bomullsgarn, Tilda.

Jag har fastnat......

2016-11-29 14:12

Jag har fastnat i sjalträsket  ! Det är så kul att virka sjalar för det är någonting man verkligen har användning för och det kan bli en fin present till någon man tycker om!

Jag tycker särskilt mycket om runda sjalar. Det är den andra jag gör efter mönstret hittat hos fingerscroched.se. Sjalen heter Erikasjalen. Så fin.....

Jag använder Drops Alpaca och virknål 3,5. Garnåtgång cirka 4 nystan. 


         


Här är ett par bilder från sjalen i förra inlägget

   

Rund sjal

2016-09-16 13:45

Jag har börjat på en sjal. Den är virkad i Alpacagarn i färgen hallon från Drops. Det är första gången jag virkar en rund sjal. Har velat länge men har inre hittat något mönster tills nu. Du hittar länken nedan. Mönstret är från fingerscroched och det finns många bilder och bra beskrivning.

http://www.fingerscroched.se/virkat/erikasjalen-virkad-rund-sjal/

Grytlappar igen!

2016-08-02 08:00

Det blev två grytlappar till. I samma garn som de jag virkade förra veckan fast i annan färg, alltså Soft Cotton från Järbo. Samma modell, länk till mönstret finns i föregående inlägg.  Färgen heter 8879.

   

Grytlappar

2016-07-31 22:24

Jag har använt för första gången garnet Soft Cotton från Järbo. 100% bomull. Jättebra bomullsgarn som inte delar sig! Jag har beställt ett gäng för att göra fler grytlappar. Här är i alla fall de första jag har virkat (ofärdiga på bilden men hänger nu i köket på landet!) efter ett jättebra och enkelt mönster från Tant grön som ni hittar här.

 

Cardigan

2016-06-05 21:36

Jag håller på att virka en liten armlös kofta i storlek 1-2 år. Jag hittade en bra video på youtube. Garnet jag använder är Paris från Drops,
100 % bomull. Har inte listat ut hur lång den ska vara. Det avslöjas nämligen inte i videon...... Jag har letat på nätet om hur lång en kofta i storlek 1-2 år kan tänkas vara men hittade inte tyvärr. Så är det någon som vet där ute skriv gärna en kommentar?

En till.......

2016-04-09 18:36

Det blev en duk igen. Jag har använt ett bomullsgarn som jag hade köpt i Frankrike för ett par år sedan. Förstås tog garnet slut när jag hade bara några bågar kvar på kanten........ Då tog jag vitt garn och det blev inte så tokigt! Tycker till och med att det blev jättesnyggt. Kan tänka mig att det skulle bli fint med ett pastellrosa garn eller ljusblå.......

En liten duk

2016-03-08 22:38

Jag tycker det är trevligt med små projekt som växer fort, som att virka en liten duk. En rosa liten duk....
Virknål: 2,5
Garn: DROPS ?? YOU #7 ( som är en klassisk 8/4 kvalitet).

En filt till en söt baby!

2016-01-05 09:43

I somras började jag med denna filt till en baby som skulle komma i november. Jag älskar rosa väldigt mycket men jag visste ju inte vad det skulle bli, då tog jag glada färger. Jag brukar inte använda gul alls så mycket men jag tycker det blev en fin och glad filt! Jag har använt fm varvat med mormorsränder. Garnet är Tilda.

Odinmössa!

2015-11-24 15:07

Häromdagen köpte jag två nystan Vikinggarn Odin, 100% superwash wool. Så fina färger! Garnet är rätt så tjockt, använde virknål 6. Det säljs i 100 gr nystan. Använde lite drygt ett nystan för att virka min mössa. Funderar på att använda det andra till vantar men det kommer förmodligen inte att räcka..... Vi får se! Jag har virkat med fm och st. Jag har inte använt något mönster. Jag började att minska var femte m 4 rader från slutet, sedan en rad med fm, sedan minskning var tredje m och avslutade med en rad st. Sedan drog jag garnet genom resterande maskor och drog åt.

Pannband

2015-10-03 12:22

Jag fick en beställning på ett pannband. Tog fram virknål 5, ett garn som heter Big Merino från drops, färg 08 ( mellan grå och lilla). Det gick väldigt fort att virka det. Kul när man ser resultatet så fort och att beställaren är nöjd!

Det kommer att bli fler!!