RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-11-09 02:49:05

gabriella-jasmines

Liten på jorden, stor på jorden...

2013-08-13 17:16

Nog för att min häst är liten, men hoppa kan han!
kolla frambenstekniken!

Elfte Mars

2013-03-11 06:52

Hej! 

Sitter i halvsnuvigt och nyvaket tillstånd och tänker tillbaka  på gårdagen. Kan inte sluta le. Donny och jag har varit iväg på vår första träningstävling på ..... hur många år?! 3-4?

Har haft honom tillbaka hos mig sedan september, inte hoppat en hel bana sedan hösten 2010 på honom. 

Och vi hoppade endast en gång i ridhus förra helgen för att checka om "we still got it".

Och det har vi! Utan tvekan! Moa har gjort ett sånt fantastiskt jobb med honom i hoppningen  när han varit hos henne. Självförtroendet är på max. Så allt jag behövde tänka på var att rida så bra jag kunde, ge honom de bästa förutsättningarna och bara leka oss igenom banan.

Han kändes lite stel först, men efter att Fanny gav mig tipset att bara köra massor av byten i galoppen så släppte han jätte fort. Och 70 cm kändes bra, men det klassiska syndromet med Dony är att ju högre han får hoppa, desto bättre hoppas han. Jag märkte att så fort vi kom in på banan så försvann all nervositet och Donny visste exakt vad han skulle göra. Han tände till och sög tag i hindrena. Jag behövde bara visa vägen så skötte han allt! 90 cm gick så jääävla bra! Perfekt flyt, han hoppade väl, lyssnade på mina hjälper och jag kunde rida honom exakt som jag föreställt mig.


Och att han dessutom var lugn som en filbunke på banan gjorde bara att jag ännu en gång vill pussa på mamma och pappa för att jag fick honom, världens bästa gåva någonsin! <3


Summa sumarum, 2 rosetter för 2 felfria rundor på första tävlingen för i år, och eftersom vi kommer tävla för sörmon under våren och blivit erbjudna plats i lager kommer det många fler chanser framöver.

 

   

Rewind

2013-02-21 08:44

Long time no see. Detta är för älsklings-Sophie-darling. Händer mycket och inget, spännande och tråkigt och massor av underbart.

1. Erika och Tizo förgyller mina dagar 2. Har äntligen fått hem Lillen! 3. Mysiga dagar med min man som kommer hem med mat till bordet ;) 4. firat av fina Elin som fyllt "krogmyndig"!

Konvalescens

2012-11-01 07:04

Det ordet har fått en liten  ny mening för mig under de senaste veckorna. Donny har, den illa ängel han är, under 8 år aldrig skadat sig eller gjort dumheter som krävt veterinär eller längre vård. Men när det väl ska hända så blir det ordentligt. Varning för starka bilder! 

 

 

Han har alltså på något okännt sätt lyckats skada sig i hagen. Hela nosvingen av av. Detta upptäcktes vid insläppet och jag fick ryckas ur partymoodet (med glädje) för att komma till undsättning. Nä, men insåg då att jag har varit så naiv och dum att ajg inte tagit reda på vilket veterinärdistrikt som "har" vårt område, Segerstad. Så det slutade med att evigt ringande och bolande fram och tillbaka innan jag lyckades få tag på en jourhavande veterinär.

Men efter nårga timmars väntande, då veterinären hade en kolikhäst innan min, så kom hon och vi beslöt att göra ett försök att sy på nosvingen.  

 

Men det svåraste var nu att för det första se till att han inte slet upp stygnen, och hålla infektionen borta. Så han fick börja på Finadyne. Och jag lyckades leta reda på ett skydd; uppochnervänd haklapp! Kan jag gott rekomendera! Bara att tänka på är att det blir ganska fuktigt under av kondesen så är bra att lufta  emellanåt. 

 

 

Tyvärr började det med att jag märkte av dålig lukt i såret. Sedan efter ca en veckas tvättande så insåg jag att det läker inte ihop, tvärtom. Så efter en helgs ringande fram och tillbaka  så kom sedan en veterinär ut och vi tog bort allt. Blev genast mycket bättre! Skulle nog egentligen gjort så från början då det faktiskt gick många timmar innan vi sydde. Men problem nr 2 som dök upp under första veckan; MUGG.

På 8 och ett halvt år har jag aldrig sett den minsta lilla muggskorpa. Vart vi än varit och hur blött det än varit. Men nu exploderade det upp på bakbenen och blev rasp på 1 dag. Mina gissningar är att 

1. Han tål inte antibiotikan. Mugg kan visa sig i allergireaktioner.

2. Han tål inte foderjäst (som han fick för att hålla magen i form under antibiotikakuren)

3. Det är bara helt enkelt en first time, jävligt blött i marken.

 

Men nu försvinner det väldigt snabbt. Så gissar på allergi. Tvättar med olja/oljebaserat för att hålla huden mjuk. Sprickor och utorkning gör det enklare för infektioner. Sedan smörjer jag med miraklet "Benevix" . Det är en sockerbaserad salva som gör att microorganismerna inte kan leva på huden och sprida sig. De kan helt enkelt inte leva i så hög sockerhalt. Så nu löser alla trådar sig och han kan äntligen börja få komma ut o röra på sig som vanligt.

 

Vi longerade en snabbis i paddocken igår. Hur lyhörd som helst. Vickade jag på stortån i princip så gjorde han övergångar. fickhonom att göra halvhalter, tvärhalter och halt - trav övergång med små ljud. Är så himla kär i min häst!!! Han är fantastisk. Under hela konvalescensen har han inte varit öm och ont något vidare men har hela tiden förstått att jag försökt hjälpa honom. Han har bara stått brevid och låtit mig skölja, pilla, titta och tvätta. På med skydd, av med skydd. Han är min ängel.

 

Såhär ser vi nu ut. Måste man verkligen ha 2 nosvingar? ;)

 

 

 

Vinterpälsen är registrerad. Skären ska in på slipning nu.... ;)

 

 


Euphoria

2012-09-09 13:51

Går runt och njuter av livet som hästtjej in action igen!

Red min första tur på Donny igår (i full storm), hoppade, och tog en av de härligaste morgonritterna någonsin imorse.

Var i stallet kl 07.15 och satt i sadeln kl 08.00 efter morgonstalltjänsten.

Detta är livskvalitè för mig. Att öppna dörrarna till stallporten och mötas av hummanden och gnäggningar, fodra och göra fint för at sedan gå ut på en låååång mysig ritt på min bästa vän. Bebis. Ja vad ha nu är. Vi körde på upptäcktsfärd ute i skogen och avslutade med galopp över ängarna. Underbart.

 

     

Awesome!

2012-08-28 06:58

Helt och hållet awesome! Stallet låg helt underbart. Toppenfin gård. Stora hagar. Litet lagomt stall. Stora boxar, luftigt. Super trevlig hyresvärd. Ovunget och hjälpsamt är andan. Paddock finns fint kantad bland grönska, och badplats vid vänern ligger inom promenad avstånd (med hästmått mätt). JAG SKA VERKLIGEN HA MIN HÄST DÄR! RIDA; RIDA; RIDA! ;)

Haha mupp man blir. Men jädrans vad kul de ska bli. Sitter o har kollat ut vilket foder Donny ska få. Var vi ska vara medlemmar, vilka satsningar vi ska göra på tävling inför nästa år. Detta kommer bli AWESOME!

 

Ha en lovely dag söta :) 

 

Liv i luckan!

2012-08-26 17:38

Ja jisses. Nu händer det grejjer! Ska kika på ett stall imorgon (som endat ligger 10 minuter härifran :o!). Hört mycket bra omdöme om det och håller tummarna stenhårt! För; jag ska ta tillbaka Donny! :D

Yeah, fy fasen vad skönt det känns. Har en sån enorm lust och taggad till max för att ta tag i ridning och hästarna igen! Ska bara mysa nu i början och njuta av att ha min kille igen, sen ska det trimmas och lekas MASSOR! Har redan klickat hem en massa böcker, spånat på tränare och kollat på häst-prylar. Äntligen får jag dra fram min rediga-hästnörd ur skalet igen :D

               

   

   


Just nu kan jag egentligen inte annat än tacka och bocka mot Ödet, Slumpen eller Cosmos. Spelar ingen roll. Men känner mig så grymt tacksam att jag fick ett så fantastiskt bra jobb med underbara kollegor. Att jag får möjligheten att fortsätta med det jag älskar mest av allt. Att jag har Robert, min drömprins som finns där i vått och torrt, uppmuntrande.

 

Mysdag med mysis!

2012-08-26 17:34

Haha, "Mysis" var smeknamn som vi hade på varandra när vi gick i ... sjuan?! Haha. Mysis med olika färger helst. "Mysis blå" "Mysis röd" eller "mysis- milla" och allt vad vi hette.

Iaf, Elin var en av oss Mysisar. Så vi körde en repris på gårdgen fast med ombytta roller. Jag stod för shoppandet idag. :p Så har bara strosat på stan med Elin och Emelie, shoppat och nu städat inför liten visning av lägenheten.

Världens sämsta bild, men här var några av dagens fynd iaf;

 

 

 

Älska pyssel!

2012-08-24 15:00


Hade verkligen världens fulaste skla till mobilen. Så tog tag i saken och blev mycket nöjd! :)  

Haha

2012-08-24 07:11

Morsan hittar alltid klockrena grejer på nätet;

 

 

Bland kottar och änglar

2012-08-02 07:04

Var och rekade hus igår. Folk trodde nog att vi planerade en redig tjyving. Haha med R's diskreta buss. Fanns faktiskt ett som vi kände att vi gillade bara genom att se det från utsidan :)

Hälsade på Catrin och Lennart igår också, där R fick en ängel av sin mamma. Lite opassande eftersom det fördes enfrontskrig ala kottbombning mot endast mig från busken....

Kom hem till en överraskning som gjorde min städerskesjäl kär!!! Robert hade bäddt såååå fint. Blev stolt. Ska nog ge honom en puss för de :)

Mini-sommar

2012-07-26 23:52

Ligger i sängen hemkommen från en mysig kväll på uteservering med brudarna. Johanna flyttar till L.A på måndag så vi firar av henne nu!
Usch vad jag kommer sakna henne!

Skönt med lite "mini-sommar" idag så man iallafall kunde ha shorts på sig. T o m så vi kunde inviga Roberts grill igår som var inköpt för .... 5-6 år sedan?! Haha.
Men, Nu äre go'natt pussen då!SAW

2012-07-19 07:07
Haha som Jessica kallade det, Semester After Work firande blev det på Tempels uteservering igår :) själv har jag inte semester men Brudarna hade firande så jag hängde på!

Super trevligt, tack Carin, Jessica och Malin för trevlig och minst sagt skrattfylld kväll.... Mamman i familjen som satt bredvids blickar sa att de kanske inte hade föredragit att sitta nära fyra kacklande bruttor som drog sina värsta sex historier... ;) haha skönt att vara ung ibland, Aight?!

Morgonstund....

2012-07-17 07:14
..... Har guld i mun! Bättre start på morgonen finns nog inte.

Hej

2012-07-16 19:59

Var massor att göra på jobbet idag. Två sjuka och folk på semester. Så jag jobbade över och passade på att lära mig lite mer i butiken. Var kul! Tog kassabetalning själv och hjälpte kunder, tror faktiskt jag visste lite vad jag pratade om!

 

Sov som en jävla möglig chorizokorv inatt så nu är det ABS-tishan på i mys-tant-trosorna med en ansiktsmask på fejjan. Har t o m laddat upp med en "Ridsport" och har sambofritt hele kvällen. Så inga större ljud från mig. TJARÅ!

 

Lite från helgen. Röjjde med Jonna bl a och pysslade med lampskärar. Träffade även bästa Larre-mannen. mycketfettbrahelg.

 

     

Skrutten

2012-07-15 11:23

Hittade lite gamla bilder på min skrutt. 

Tror de är från första året i Flyinge. :)

 

     

Vackert

2012-07-06 06:58

De var det finaste par man någonsin sett. Vackrera bröllop har jag aldrig varit på. Min syster är numera gift och vi välkomnar in Daniel officiellt till famlijen! <3

 

foto av Ismail Malikov

   

Morr'n!

2012-06-26 07:24

Gomorrn. Sitter här med min onda rygg o tar morgonkaffet. Gick på ett ryggskott i fredags på vägen hem från Hammarö :( Men tänkte jag skulle vänta tills på Torsdag innan jag gör något åt det så jag får min favorit osteopat! Överlever just nu med massor av varma bad och min mammas nålar ;)

Annnars har jag tämjt min rastlösa själ med att pyssla lite. Var och fyndade på "panduros" rea. Ett par smyckesaskar blev det allt. + en scrapbook med min man.

:)

     

Hoppelihopp

2012-06-21 07:06

Var och tittade på min fina kuse igår i Kil. De hoppade 80 cm och gjorde en jättefin runda. Är vrin-stolt. Och Donny verkar verkligen ha så roligt, och Moa har gjort en sån jäkla utveckling på kort tid. Way 2 go girl! Längtar tills det är jag som sitter där. Såg även Cherry som är ett tidigare träningsprojekt. Hon gjorde en jättefin runda med Johanna. Kul!

           

Dansa-pausa

2012-06-19 07:37

Haha sitter redan och längtar till helgen. Hade verkligen så himla kul med Jonna, Johanna och Elin.
Men känns helt stört vad fort tiden går på jobbet. Igår kändes det som det gått 2 timmar så hade jag klarat av en 6 timmars arbetsdag. Topp-känsla!


Annars... Saknar min häst as usual. Städade och tvättade som en besatt igår. Idag mår min möra kropp (stadsloppet.träningsvärk.nu) mycket bättre så idag ska det tränas!
Men inte förrns efter.. wait for it.. FRISÖREN! Mohaha nu ska jag tämja lejonmanen igen. Gör ju det typ 1-2 ggr om året. Snåljåp. Men ser fram emot det mkt. Ska till Cissi på AQUA. Hon är grym och får äran :)

Meen först ska jag förbi gamla jobbet o säga ett snabbt hej och lämna läkarintyg. Inte satt min fot där sedan jag sa upp mig typ. :s         


En liten picknickbild från när lillasyster tog examen och storasyster laddade för Möhippa :)