RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-18 14:23:26

Ericsons Baseboblogg!!

2019 - nytt år o nya projekt!!

2019-01-20 18:56


   

Livet går inte i repris!!

2018-07-20 09:12

                                    Bad i såväl solnedgång som i månsken - samt i 14 graders varmt vatten!!


       

Härlig utsikt att såväl somna till som att vakna till

             

Bad i månsken


   

Förrådsdörr byggd
   

Arbetsbänk fixad - det blir bra


 


Vacker regnbåge

 


 

Ett litet skärmtak blev det iallafall, denna sommar blev det inte mycket till byggprojekt, eller målande.    

       

Även badtemperaturen slår rekord denna supersommar!


 

som alltid - kristallklart vatten i vår sjö

           

vart ska vi sova inatt?..... - härligt och stort sovrum 

     

Torkan sätter sina spår! julgránen barrar redan - lite tidigit..... i  övrigt är det oerhört torrt och denna rekord sommar bjuder på upplevelser, dvs med ett antal helikoptrar som släcker bränder i vår omgivning och brandflyget cirkulerar. Denna sommar, med oerhörd värme, medför att matkällaren behöver isoleras. Har därför tagit tag i detta projekt, så att alltifrån morötter till drickan är någorlunda sval.


 

matkällaren behöver isoleras, allt för varmt - men med ny takisolering, så kan det hjälpa en bit på vägen. Källaren har målats och fixats på insidan, så den är snygg och klassisk.

                

Vanlig bild i från stugan - helt magiska stunder, som vi har fått uppleva, såväl tidig morgon som sen kväll, bara att njuta.            

   L
         

Vaknar upp till Basebo magisk miljö,  njuter av dagar som är helt underbara och sedan somnar in i denna drömska miljö - man kan lätt bli religiös!!

bilder och njut av livet!


     

24 timmar i Basebo!!

2018-07-16 22:31

         

Somnade in i denna helt magiska miljö!! Lyckligt lottad!! men att få vakna i detta vackra sovrum - helt OK  

 


   
Semester sommaren 2018, från den 7 juli

2018-07-09 09:31

Hej på er!

Nu har vi landat in, för en längre period, härliga dagar väntar, med sol & bad, slit & släp, allsång & sommarpratare, mat & dryck, korsord & deckare, Sönnerhultsrunda & löptur, mandelkubb & kanelbulle...

Vi landand in i lördags den 7 juli, Malin och Vendela kom den 8 juli, påkvällen för att vara några dagar, innan deras arbete kallar. Anna åkte idag, den 9 juli tillbaka för arbetet på LiU kallade, och vi som är kvar tar sköna dagar.

Här kommer några bilder på vårt senaste projekt, en myssoffa/trappa - eller som vi säger en plats att sitta och vänslas på!  

     

Helg med sol, bad och jobb! 30 juni 1-juli

2018-07-01 21:48

Vi har förberett inför att vännerna ska kunna sitta på dass i lampans sken - numera finns det ljus på vårt utedass. Men helgen har framförallt ägnats åt bygge av en häftig soffa/trapp - välkomna att kom och provsitta!!


polskarbetskraft !

en lisa för själen - vilka dagar vi har!!

2018-05-28 07:23

 

nu har farstukvisten fått belysning - pricken över i:ett!! - eller hur?

   

magisk utsikt - bra arbetsmiljö!!

 

en låda i lådan - hur man skyddar/gömmer en dynbox, som är stor och tar all plats samt skyddar dito mot höststormarna

     

Fantastiska dagar i Basebo

2018-05-21 09:38

 

           

                Här kommer lite uppdateringar och vad som händer - njut av bilderna!

Säsong 2018 är igång!

2018-04-22 20:40

                        Året har börjat med att vi gör fint i stora rummet, nytt tak och färg mm. Vi/jag har åkt ner till stugan och fixat med att riva ner det gamla innertaket, denna helg var det dax att påbörja målning av innertaket. Vi har haft en helt underbar helg, med massor av sol, kombinerat med arbete. Men vem har sagt att arbete skadar - nej tvärtom;


-Arbete främjar välstånd och hälsa och förhindrar många tillfällen till synd!! (M.Luther)


Sommaren 2017 är nu slut....

2017-10-02 17:04

Hej!

Jag kan nu notera att sommaren är slut och att nu har hösten tagit över Basebo. Vi har haft några sköna helger i augusti och september. Vi har kunnat presentera svenskt sommarland, för vår brasilianska utbytesstudent, Hevelyn Ghizzi, som har lärt sig att ro men även provat på att bada, utan simkunskap. Malin har varit i stugan vid några tillfällen tillsammans med kompisar, de har fått njuta av bad och svampplockning mm. Anna och jag har fått någon helg med såväl avkoppling som visst arbete. Vi har nu påbörjat med att riva ner innertaket och vad fann vi under takskivorna? - jo ett vackert trätak - som kan bli mycket snyggt med vit-färg och ett viss arbete. Här kommer några bilder..

                       sommaren 2017 är snart slut....

2017-08-14 20:40

Kommer vi att sakna sommaren 2017 - ja, självklart men vädret har ännu inte varit som vi har varit vana vid, ganska blåsigt med svala vindar och tyvärr få sommarnätter som ska avnjutas i Basebo eller en härlig sommarmorgon med härlig fräsch sol.

Vi har fått sol på annat sätt, via Brasilien, då vår utbytesstudent Hevelyn kom till oss i slutet av juli, solskenet Vendela lämnade Sverige för ett år i Brasilien.


Här kommer några bilder etc.


 


                 

Theres music in the Basebo...

2017-07-14 22:20

Ta del och njut av en härliga hyllning


Basebo är läckert men även omnejderna är värda besök..

2017-07-14 21:38

Vi har haft ett härligt och trevligt besök av Linda,Martin och deras goa grabbar, Anton, Philip. Vi har tagit del av såväl Basebo som dess omnejder.Igår besök på More kastell, vårt egen Grand Canyon, en resa dit genom många mil på små småländskavägar, vilken tripp kul och värt att få se More Kastell, därefter Fågelfors, Högsby samt jordgubbplockning hos Axelssons i Stora Aby.

       

Bilder från förr!

2017-07-10 13:42

  

Basebo anna 1962     

Från vänster kusinerna Eva Insulander med Anders, och Ragnar & Bengt Insulander


 

1963, Astrid och Anders


     

Semester + Basebo = Livet är fantastiskt!! 7 juli ---

2017-07-11 22:15

  Hej!

Nu börjar vår ledighet med förhoppningsvis, ett antal dagar/veckor, med livet i Basebo. En miljö som är unik och är oslagbar.

Vi kom på fredagen 7 juli, efter att ha slutat våra jobb och sagt hej till Malin & Vendela. Vi har med hos Millan Doll, enm go och fin vovve.

 Nu väntar fina dagar, 8 juli så fixade vi till förrådsväggen, blev bra och ordna till vid den nya entren.

9 juli, trevligt besök av Håkan och Eva, Håkan hade med sig en "ny" spis, som innebar ett visst pyssel, ta bort den gamla och ordna med bänkskivor, installera den nya etc men bra blir det.

                 

10 juli besök av  Astrid med gott stöd av Eva och Håkan. Det blev en trevlig sill-lunch med mamma och hon tycks fortfarande uppskatta denna härliga pärla - Basebo. Eller som någon trodde det hetta Bamsebo!


Millan Doll tog en promenad med Eva runt Sönnerhult, medans Håkan och Anders installerde den nya spisen - tack Håkan för en bra spis och god hjälp. Håkan hade dessutom med sig bilder från förr, se ovan, samt många andra goa bilder - topp!


   


11 juli, besök till Hultsfred, såväl Kjesarkullen som Stegen fick besök av oss, därefter målning och alltid mycket att fixa med här i stugan, men alltid lika trevligt - kvällen avslutades med Sönnerhultsrundan, Allsång och bad samt Morden i Midsomer.


12 juli, då kom besök av Annas bror med familj, trevligt men senare under kvällen kom även Millans ägare, Anna och Jonas Doll. Kvällen avslutades med en trevlig middag.


Överdrivet miljöarbete?

2017-05-28 15:24

Basebo och alla andra små sommarstugor, har "pryts" med sopp-kärl, så det ser ut som att vi alla har en egen återvinningscentral, där varje familj kan slänga skräp för en hel stad.... Respektive familj har "fått" två stora kärl, med vardera ett antal fack, där vi nu ska lära oss att sortera rätt. Jag kanske låter en aning spydig, men som före detta miljöaktivist, så tycke jag att det har kanske gått lite väl långt, nästa steg är väl blöjor på älgar och naturligtvis även harens plutt måste hanteras på ett säket sätt.


   

sommaren startar - Kristihimmelfärdshelg 2017

2017-05-28 15:19

Vi åkte till Basebo, Malin och Vendela hemma och jobbar, medan vi får lata oss med att lägga i bryggan med god hjälp av Håkan. Farstukvisten kunde färdigställas, med de sista vindskivorna. Torsdagen gästades vi av Bosse och Helen, i övrigt en lugn helg, där vi förberedd stugan inför sommaren.Naturligtvis en hel del bad, vilket behövdes, efter svettigt och skitigt jobb.

Basebo har fått sin egen Medevi-ring, dvs kast med ring och lina som förhoppningsvis ska hamna i en krok, om man har tur eller skicklighet.

         
12 november - vinterskrud

2016-11-12 20:16

Mamma som älskar sitt Basebo fyller 95 år idag, vi passar på att titta till drömstället, även om det är höst eller vinter - ta del av några bilder från paradiset i vinterpäls!


           

3 november - besök i stugan

2016-11-05 11:15

           

Höstmys i stugan! - oktober

2016-10-01 22:05

Hej!

Jag är och fixar inför kommande vinter, men även ordnar inför framtiden, såsom elanslutning till uthuset, isolering av golvet till glasverandan, gipsskivor till entren men även fina höstbilder