RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-25 09:57:36

Bakelit

Bloggen som aldrig går ur tiden.

Jag har en bra idé… man kanske borde göra en ny variant av semla?

2019-02-10 11:24
Från anders

När Mattias Ljungberg på Tössebageriet lanserade den här mot slutet av januari 2015 anade han nog inte vad som komma skulle… Wrap-semlan var en succé som faktiskt fyllde en funktion. En semla som smakar som semla men som man kan äta på språng… och ha en handen fri för att hålla i mobilen. Mattias wrapsemla … Fortsätt läsa Jag har en bra idé… man kanske borde göra en ny variant av semla?

The post Jag har en bra idé… man kanske borde göra en ny variant av semla? appeared first on Bakelit.

God jul & Gott nytt år!

2018-12-21 20:22
Från anders

Förra året lovade vi lite för mycket på julkortet… men det blev i alla fall en bok om att äta insekter... men den där sommarfilmen får jag nog ge mig i kast med i mellandagarna eller nåt? God Jul & Gott nytt år på er allihopa!

The post God jul & Gott nytt år! appeared first on Bakelit.

Fortfarande aktuell: 19 år gammal krönika om ”Patroner och rakblad”

2018-10-14 12:10
Från anders

Läste en Facebooktråd som Alex skrev om frustrationen kring att tillverkarna bygger saker som är gjorda för  att gå sönder.  Kom att tänka på en krönika jag skrev när jag jobbade på Maxidata. Den här publicerades för 19 år sedan… och är fortfarande aktuell (även om priset på skrivare blivit ännu billigare sedan dess). Skrivartillverkarna … Fortsätt läsa Fortfarande aktuell: 19 år gammal krönika om ”Patroner och rakblad”

The post Fortfarande aktuell: 19 år gammal krönika om ”Patroner och rakblad” appeared first on Bakelit.

Sveriges bästa Facebooktråd om högläsningsböcker?

2018-09-15 21:59
Från anders

I februari i år skrev jag ett inlägg på Facebook där jag bad om tips på högläsningsböcker. Det blev en helt fantastisk tråd med massvis med tips som jag då och då återvänt till för att ösa ur. Slog mig att man faktiskt kan bädda in offentliga inlägg. Så nu delar jag med mig av … Fortsätt läsa Sveriges bästa Facebooktråd om högläsningsböcker?

The post Sveriges bästa Facebooktråd om högläsningsböcker? appeared first on Bakelit.

God jul och gott nytt år!

2017-12-22 20:25
Från anders

God jul önskar familjen Engström! Filmen Rapjönsel är inspelad i somras, men kommer att vara färdig för release hösten 2018. Innan dess ska jag skriva en bok om att äta insekter 😉 Gott nytt år på er alla vänner! /Anders o co

The post God jul och gott nytt år! appeared first on Bakelit.

Så räddar vi biograferna – med bio on demand!

2017-08-24 20:32
Från anders

Upprinnelsen till det här inlägget är två: 1: En konversation med min svägerska Anna i somras där vi diskuterade biografernas situation och framtid 2. Nedanstående, som fick mig att skriva inlägget. Artikeln som Henrik länkade till kan du läsa här >> Vad handlar då min idé om? Jo… film on demand på bio. I dag … Fortsätt läsa Så räddar vi biograferna – med bio on demand!

The post Så räddar vi biograferna – med bio on demand! appeared first on Bakelit.

Årets film: Sagan om Guldlock och de tre björnarna

2016-12-30 14:03
Från anders

Så här på årets sista dag kan jag stolt presentera den färdigredigerade familjefilmen: Sagan om Gudlock och de tre björnarna! För fjärde året i rad har vi gjort en episk nytolkning av en klassisk saga 😉 Varsågoda!

The post Årets film: Sagan om Guldlock och de tre björnarna appeared first on Bakelit.

2016 – året då ALLA dog…

2016-12-27 23:52
Från anders

Jupp 2016 har varit ett skitår. Tunga politiska förluster och alldeles för många döda legendarer. Många dog alldeles för unga. Här en fantastisk bild som sammanfattar året. I’m really sorry everyone. This is so sad. I feel awful. #RIPCarrieFisher #sgtpepper2016 May the force be with 2017. pic.twitter.com/3HJM8mJPVQ — christhebarker (@christhebarker) 27 december 2016 Som svensk … Fortsätt läsa 2016 – året då ALLA dog…

The post 2016 – året då ALLA dog… appeared first on Bakelit.

God Jul 2016!

2016-12-23 14:57
Från anders

Som traditionen föreskriver! Här är årets julkort! Och även i år ställde barnen upp på att agera fotomodeller och önska er alla en riktigt fin o god jul. Vi laddar också hårt för ett gott nytt år. Tror jag återkommer lite mer till det i ett senare inlägg. Dags att fila på de där nyårslöftena.

The post God Jul 2016! appeared first on Bakelit.

Här receptet till min favoritsill: Wasabisill!

2016-12-23 00:14
Från anders

Häromdagen gav jag mig i kast med årets inläggning av sillar. Som vanligt gjorde jag fyra sillar och i år blev det tre sillar från den finfina bloggen Sköna Sillar (citronsill, julsill med ingefära, whiskysill), och så min standard-sill: Wasabi-sill! Den här varianten har jag gjort typ kanske åtta år på raken och den är … Fortsätt läsa Här receptet till min favoritsill: Wasabisill!

The post Här receptet till min favoritsill: Wasabisill! appeared first on Bakelit.