RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-14 06:01:09

Loppistrubbel och Antikgrubbel

Om design, konst, trender, antikviteter och spännande föremål

Bröderna Castiglioni

2018-12-13 18:57
Från noreply@blogger.com (Josefine)


Avantgarde och ergonomi i perfekt harmoni – nu återlanserar Poltrona Frau 60-talets klassiker Sanluca i en limiterad kollektion för att fira bröderna Castiglionis 100 års jubileum. Unikt för kollektionen är det mycket speciella tyget ”Geophysical Waves” framtaget 1968 av designgiganten och brödernas nära vän Max Huber.

I år är det 100 år sedan Fratelli Achille Castiglioni föddes och 50 år sedan brodern Pier Giacomo Castiglioni gick bort. För att hylla deras arbete lanserar Poltrona Frau nu en limiterad kollektion av designklassikern Sanluca. Fåtöljen, som blivit en stor ikon inom italiensk design, är en hyllning till den nära relationen mellan bröderna Castiglioni och Max Huber.

Konstnären och den grafiska designern Max Huber, som var mest verksam under 50- och 60-talet skissade och utarbetade det egendomliga mönstret och tyget ”Geophysical Waves” och nu lanserar Poltrona Frau den klassiska fåtöljen i Max Hubers originaldesign från 1968, och låter kollektionen förmedla designgiganternas extraordinära resa genom livet.


Achille Castiglioni föddes 1918 i Milano och tog examen i arkitektur 1944. Sedan dess dedikerade Achille Castiglioni större delen av sitt liv till att experimentera med industridesign tillsammans med sina bröder Pier Giacomo Castiglioni och Livio Castiglioni. Achille Castiglioni och brodern Pier Giacomo ingick ett nära partnerskap där de jobbat med allt ifrån stadsplanering till arkitektur och design. I deras arbete fokuserade de på nya tekniker och material för att utveckla och ta fram en integrerad designprocess. Achille blev tilldelad ett flertal utmärkelser, bland annat Compasso d’Oro och har formgett för stora varumärken som Flos och Zanotta.

Pier Giacomo Castiglioni tog examen i arkitektur 1937, och grundade samma år en designbyrå tillsammans med sina bröder. Med det gemensamma målet att skapa modern design genom innovativa material och processer tilldelades Pier Giacomo flera priser för sitt arbete, däribland Compasso d’Oro. Pier Giacomo Castiglioni var även aktiv i ett flertal designkommittéer fram till sin bortgång år 1968.


Max Huber föddes 1919 i Baar i Schweiz och utbildade sig vid Kunstgewerbeschule i Zurich. Han började sin karriär på en reklambyrå men när andra världskriget startade flyttade han till Milano för att undvika tjänstgöring i den schweiziska armén. I Milano började han jobba på Studio Boggeri, grundad av grafiska mästaren och fotografen Antonio Boggeri och det var under slutet på 40-talet som Huber designade sina mest ikoniska verk. Han har designat allt ifrån skivomslag, magasin, grafiska profiler och senare storskaliga installationer tillsammans med Achille Castiglioni. 1954 tilldelades han det italienska industridesignpriset Compasso d’oro.

Salvador Dalí till Antikmässan

2018-12-13 18:55
Från noreply@blogger.com (Josefine)

I samband med Antikmässan i Stockholm och Mollbrinks Konst finns det möjlighet att besöka den hittills största utställningen med Slavador Dalís bronsskulpturer.
En av de största skulpturerna är fem meter hög och väger tre ton. Det är Persistence of Memory, som kommer att finnas vid Brunkebergstorg.

Totalt kommer ett knappt 40-tal skulpturer att visas upp, varav tre stycken är av "monumental" storlek och kommer att finnas i city, resterande kommer att visas upp på själva Antikmässan.


De tre monumentala skulpturerna placerade i Stockholms city är:
Persistence of Memory, Brunkebergstorg. Höjd: 5,0 meter. Vikt: 3 000 kg.
The Nobility of Time, Kungsträdgården. Höjd: 4,9 meter. Vikt: 1 350 kg.
Woman Aflame, Norrmalmstorg. 3,6 meter. Vikt: 500 kg.

Samtliga skulpturer kommer att vara till salu. 

Antikmässan ­– 14-17 februari på Stockholmsmässan

Zandra Rhodes till Formex

2018-12-13 18:48
Från noreply@blogger.com (Josefine)


Formex bjuder som alltid på en spännande utställning på entrétorget, och den här gången blir det verkligen ”extra allt”! Legendariska designern Zandra Rhodes, inbjuden som Formex ”guest influencer”, kommer att skapa en helt unik utställning som delvis är en replika av hennes eget hem. Vi kan utlova massor av färg, humor och blinkningar till många av Zandra Rhodes designerkollegor och kändisvänner.

Foto: Gustav Kaiser
Zandra Rhodes, 78 år fyllda och som nästa år firar 50 år som designer, bor i ett penthouse i centrala London – alldeles ovanför sitt eget museum ”Fashion and Textile Museum” som är inrymt i en före detta lagerlokal. Det första Zandra Rhodes gjorde när hon flyttade in var att måla en gigantisk regnbåge som sträcker sig över golvet och upp längs väggarna.– Jag älskar den här byggnaden, men bostaden var helt vit när jag flyttade in, så jag tänkte ”Varför inte en skimrande regnbåge?”, berättar hon.

Det är alltså detta färgsprakande och livsbejakande hem, till bredden fyllt av memorabilia Zandra Rhodes samlat på sig genom sin långa karriär, som hon nu återskapar på Formex.
– Jag kommer att ta allt det bästa från mitt regnbågs-penthouse och komplettera med underbara färgglada objekt från Formex utställare.

Zandra Rhodes kännetecken har under många år varit hennes chockrosa hår, en färg som ofta går igen i hennes design, gärna i kombination med illorange. Samma färger dominerar hennes museum som designats av den mexikanske arkitekten Ricardo Legoretta.
Färg har alltid varit utmärkande för Zandra Rhodes design, och hon gillar det faktum att färg nu åter blir allt mer trendigt.
– Färg är på väg tillbaka, jag ser det överallt. Det är bra, man blir glad av färg! Det påverkar humöret mer än man kan tro.

Formex äger rum på Stockholmsmässan 15-18 januari 2019.

Klong och Gunnar Nylund

2018-12-05 20:26
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Blomsterkrukorna Trio Pots, designade av Ania Pauser år 2016, uppdateras lagom till julen i en härlig röd färg. Krukorna finns i två olika mönster och tre storlekar där krukorna i rött och vitt kombineras med ett elegant lackerat fat i mässing. 


Klongs vd och grundare Eva Hjertberg växte upp i ett hem där de klassiska gallerkrukorna som Gunnar Nylund designade för Rörstrand var något av det finaste man kunde ha som prydnad i fönstret. Eva, som hade fastnat för gallerkrukornas genombrutna design, valde senare att själv utmana designen av krukan. Resultatet blev Klongs hyllade Trio Pots.

Tillsammans med leverantören och producenten som tidigare laborerat med de klassiska Äng-vasernas ytbehandlingar, tog Eva Hjertberg fram en ny spännande yta som gav stålet på krukan en nätt porslinskänsla. Eva och producenten skissade sedan upp dimensioner och mönster och snart var Trio Pots inte bara en utmanande vision. Designern Ania Pauser tog därefter vid och skapade ett elegant mönster för krukorna.

– Eva kom med sin krukidé, och jag gillade verkligen de olika lagren som skapades i krukans genombrutna yta. Jag valde sedan att arbeta med mitt favoritmönster, som kan tolkas på många olika sätt, som vattendroppar, fjäll eller blomblad, säger designern Ania Pauser.

Det genombrutna mönstret skapar en illusion av djup och ger karaktär utan att ta uppmärksamhet från krukans centralgestalt. Varje kruka består av en innerkruka, en ytterkruka samt ett fat – alla tre delar är tillverkade i tunn plåt och varsamt lackerade för en matt porslinsliknande yta. 

Gunnar Nylund


Dezeen Awards 2018

2018-12-04 17:47
Från noreply@blogger.com (Josefine)


Den 27 november hölls Dezeen Awards 2018 i London, en prestigefylld prisutdelning som arrangeras av Dezeen – ett av världens mest inflytelserika onlinemagasin inom arkitektur, inredning och design. Det Stockholmsbaserade designvarumärket Hem vann priset Furniture Design of the Year för modulsoffan Kumo. Kumo, är skapad av de norska formgivarna Anderssen & Voll. 
Dezeens motivering till priset löd:

”From the production and manufacturing point of view, it’s very smart. It intelligently solves a problem for people on the move.”

Kumo betyder moln på japanska, något som återspeglas i designens runda och mjuka former i en diskret ram. Kumo bygger på en ensam modul som går att kombinera i olika konstellationer upp till en 4-sits soffa. De voluminösa kuddarna går att stapla på varandra i ramen vid exempelvis en flytt och modulerna kan enkelt anpassas och kombineras efter behov och bostadsyta, två funktioner som gör systemet lätt att anpassas efter ändrade levnadsförhållanden

Julklappstips

2018-12-03 20:43
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Jag bara älskar Mumin Alfabet sweatshirts, som kom redan för något år sedan och nu finns de med alla bokstäver. Jag förstår ju att en kanske ska ha bokstaven kopplat till sitt namn, men jag tycker nog att den med bokstaven M på, är finast.


Patricia Urquiola är ju en fantastisk möbeldesigner, som har gjort möbler en blir glad av. Nu har hon i samarbete  med Alessi tagit fram en serie kastruller och grytor, under namnet Edo. Och visst är de snygga!


Jag passar på att nämna att Floryd i år kör en julkalender där varje lucka ger ett nytt erbjudande varje dag. För hur bedårande är inte deras produkter och mönster...
Stringhylla i metall

2018-12-03 20:15
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Stringhyllan har ju figurerat här på bloggen i ett tidigare inlägg. Då handlade det mest om dåtidens hylla. Nu presenterar de ett hyllsystem helt i metall. Under kollektionsnamnet String+ har formgivarna Björn Dahlström och Anna von Schewen utvecklat hyllstystemet och kompletterat det med ytterligare accessoarer som utökar användningsområdena för vår kära Stringhylla.


Rekommenderat cirkapris för ovan golvgavel med hyllplan i metall ligger på ca 7000 kr.

Nedan syns ett skålplan i filt och en hylla i metall, utformad för skor. Cirkapriset för skålplanet är 1250 och för skohyllan 495 kr.
Formex Throwback Sunday

2018-12-02 21:34
Från noreply@blogger.com (Josefine)

En liten tillbakablick på Formex, hösten 2015 och Elin Åströms kollektion Vi är alla superhjältar.Det är Humörsvängaren, Bäraren och Fallande Flickan - efter inspiration från en bok om superhjältar


Stockholm Furniture & Light Fair instiftar ett nytt designpris

2018-12-02 21:23
Från noreply@blogger.com (Josefine)


Möbel- och belysningsmässan Stockholm Furniture & Light Fair instiftar ett nytt designpris – Born Classic – i samarbete med auktionshuset Bukowskis som utgör jury. Utmärkelsen går till en möbel eller belysning som har kvaliteter att bli morgondagens designklassiker. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra god hållbar design.

Stockholm Furniture & Light Fair har instiftat ett nytt designpris - Born Classic - som går till en ny produkt formgiven av en designer eller tillverkad av en producent från Skandinavien.

- Det görs mycket god formgivning som håller hög kvalitet, är hållbar och är innovativ i Skandinavien idag. Det vill vi uppmärksamma och uppmuntra och vi är mycket glada över att Bukowskis kommer att agera jury. Vi tror att deras experter kan ge nya perspektiv på hur vi ser på design. Och det ska bli mycket spännande att se och höra varför de tror att just de nominerade produkterna har sådana kvaliteter att de kanske säljs på Bukowskis längre fram, säger Cecilia Nyberg, projektchef, Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

- Det är glädjande att Stockholm Furniture & Light Fair vill instifta detta prestigefulla pris och Bukowskis är stolta över att presentera en jury som lyfter fram hållbar design ur flera perspektiv med olika bakgrund och erfarenhet. Kvalitet och hållbarhet har alltid varit ledord för Bukowskis och vi hoppas att detta pris uppmuntrar fler unga formgivare att vara kreativa och nyskapande, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv”, säger Björn Extergren, försäljningschef Bukowskis.

Expertjuryn från Bukowskis utgörs av:

Eva Seeman: har studerat på Christie’s i London och arbetar sedan 1987 som Ansvarig specialist för design och modernt konsthantverk på Bukowskis.

Henrik Åberg: är utbildad konsthistoriker och arbetar på Bukowskis som specialist inom möbler och konsthantverk med över 20 års erfarenhet i branschen.

Jonatan Jahn: arbetar på Bukowskis som specialist inom design och modernt konsthantverk och besitter betydande erfarenheter från MoMA i New York och Nationalmuseum i Stockholm.

Chokladmedaljer

2018-12-02 21:15
Från noreply@blogger.com (Josefine)

2017 var Svenska Kakaobolaget nominerade till designpriset Formex Formidable för sin choklad paketerad i grafisk design, formgiven av Fredrik Alverén.

I år, i november kammade de hem tre silvermedaljer för kvalitén på innehållet i dessa designade förpackningar.


Medaljerna gick till Tanzania, Peru och Lakrits.


Digitaltryckta mattor

2018-12-02 21:10
Från noreply@blogger.com (Josefine)
Kasthall Design Studio tillämpar en ny digital tryckteknik i två prestigeprojekt. Bank Hotel och NK Stockholm blir först ut att inredas med Kasthalls moderniserade hantverk. Den nya tekniken möjliggör för Kasthall Design Studio att skapa digitaltryckta mattor i nästintill obegränsad storlek och med oändliga kombinationsmöjligheter i färger, former och mönster.

Kasthall har sedan företaget grundades 1889 ständigt utmanat rådande hantverkstekniker och har genom åren skapat nya original med hjälp av kreativa produktionsmetoder. Nu fortsätter Kasthall ligga i framkant genom att ta sig an en ny digital tryckteknik för att skapa mönstrade mattor, utan några begränsningar i vare sig mönster, storlekar eller färger. Den nya tekniken är ytterligare ett verktyg för Kasthall som hjälper arkitekter att förverkliga sina idéer.

Tidigare digitala trycktekniker för mattor har haft begränsningar i antal färger. Den nya tekniken är betydligt snabbare, ger ett djupare genomtryck och med en högre upplösning på tryckfilen. Vilket resulterar i ett mer detaljerat motiv med ett rikare färgspektrum.I samband med utvecklingen av nyöppnade Bank Hotel kontaktades Kasthall av huvudarkitekten Jonathan Söderblom. Kasthall fick i uppdrag att skapa en heltäckningsmatta som skulle bidra till hotellets känsla av internationell elegans. Mary Ellen Axelsson, Area Sales Manager på Kasthall, hämtade sin inspiration från franska tapeter och därefter skapade Kasthall Design Studio ett mönster i större skala. Resultatet, en mörkgrön blomstermönstrad matta i art noveau-stil, finns nu att se i Bank Hotels cocktailbar Papillon.


Tekniken har även tillämpats i varuhuset NK i Stockholm, i ett projekt tillsammans med designstudion Bas ID, som önskade lägga en heltäckningsmatta likt en konceptuellt sammanhängande butikskropp, där mattan blir en stark sammanlänkande del, både visuellt och taktilt. Mönstret härstammar från NKs ytskiktspalett med gångstråk i vit och grön marmor. För att skapa en unik och levande mönsterbild togs marmoreringen fram på traditionellt vis för hand med färg. När mönstret var framtaget och digitaliserat, arbetade Bas ID och Kasthall med olika färgreferenser för att hitta rätt nyans och färgställning. Kasthall Design Studio utvecklade därefter mönstret så att det med hjälp av den nya trycktekniken kunde gå från idé till verklighet och rapporteras i obegränsad storlek.Ikea på tv del 3

2018-06-25 17:49
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Eftersom jag har haft ett Criminal Minds-marathon så passar jag på att köra lite Ikea på tv.

Avsnitt 22, säsong 4
Avsnitt 22, säsong 4
Avsnitt 2, säsong 7Ja, sista bilden gick inte att hitta i större format, men som ni ser är det en soffa och en fåtölj ur serien Ektorp. Klädseln på soffan heter Hovby och klädseln på fåtöljen heter Byvik.


Gunila Stierngranat som illustratör

2018-06-19 19:56
Från noreply@blogger.com (Josefine)


Denna gången blir det några illustrationer av signaturen Gunila S.

Gunila Stierngranat (1902-1960) tecknade bla serier, vykort och illustrationer till tidningar samtidigt som hon själv skrev och illustrerade egna barnböcker.

1938
1939 
1939

1949
Som lite kuriosa kan nämnas att Gunila även han med att träna hagasessorna i skridsko, då hon själv hade talang för konståkning, samt att framsidan till julalbumet av Kalle Anka, 1961 är tecknat av Gunila S.Bestick, Thebe från Gense

2018-06-15 21:53
Från noreply@blogger.com (Josefine)

1944 lanserades Thebe och 70 år senare så togs delar av bestickservisen upp i produktion igen.


Thebe är designad av Folke Arström och i tidsandan låg det att det tillkrånglade och konstlade fick ta ett steg tillbaka till förmån för enkla och rena linjer. Folke inspirerades, enligt sig själv, av den välkända egyptiska stilen; "Dess strama, nästan kyliga skönhet gav mig impulsen" och ja, Thebe är även det grekiska namnet på en av huvudstäderna i det forntida Egypten.


Som mest tillverkades serien i omkring 130 delar, så jag gissar att det finns ett gäng delar, som jag aldrig ens har sett.Översta annonsen är från 1950.Ikea på tv del 2

2018-06-09 12:58
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Ni minns IKEA-lampan Böja?som jag nämnde här. Den syns även i ett par andra tv-serier, så som Jessica Jones och How I Met Your Mother.

I Jessica Jones, avnitt 6, säsong 2 så hänger den i taket
Avsnitt 15, säsong 8

Gro får designstipendium

2018-06-08 15:55
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Med motiveringen "Smart, snygg och bra. En design som är bra ur ett klimat- och hållbarhetsperspektiv, men också ur en hälso- och livsstilssynpunkt. Formex tror att Gro av Maria Chifflet kommer uppskattas av många på marknaden som vill närodla sin egen mat direkt i köket." har Maria Chifflet fått designstipendiet, instiftat av Formexmässan.

foto: Roxy Kritzinger
Gro har tagits fram med tanken att ge odlaren insikt i hur mycket tid, vatten och ljustimmar det faktiskt krävs att driva upp ett för till en skördeklar planta. Det ska vara en pedagogisk upplevelse samtidigt som det där med att se det lilla fröet gro med sin ivrighet skapar glädje och kärlek.

Foto: Roxy Kritzinger
Systemet Gro är lätt att montera, bygga ut och LED-belysningen gör växterna oberoende av dagsljus.


Christel Schleich som illustratör

2018-06-07 18:02
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Denna gång blir det två illustrationer av Christel Schleich. Båda är från Vårt Hem och årtalet är 1950.IKEA på tv

2018-06-06 20:28
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av den här, något udda, hobbyn jag har ... Dvs att spana efter Ikeaföremål i tv-serier och film.

I den omåttligt populära tv-serien Skam så skymtar Rågrund förbi.

Avsnitt 1, säsong 1

I komediserien New Girl kan vi se en hylla vid namn Kallax

Avsnitt 16, säsong 4

Bordslampan Böja syns i både Mr Robot och Homeland


Avsnitt 2, säsong 1

Avsnitt 4, säsong 3Almedahls del 2

2018-06-05 17:50
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Eftersom jag nämnde Almedahls i ett tidigare inlägg, så tänkte jag att jag kan passa på att visa dessa två annonser från 50/60-talet.


Denna annons är från 1961 och nr 1, 2, 3 samt nr 6 är ifrån Almedahls eller Jumbo, Disktrivsel, Tusenfotingen och Porträtten.Almedahls och Westman

2018-05-30 19:52
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Varför inte hälsa sommaren välkommen med Almedahls produkter i serien Belle Amie...


Belle Amie är designat av Marianne Westman. Kanske inte helt otippat med tanke på att de flesta av oss känner igen porslinsserien Mon Amie. 2009 inledde Almedahls ett samarbete med Marianne och sedan dess har de plockat upp lite av hennes något äldre design. Marianne gick dessvärre bort 2017.De har även plockat upp Pricktyg, som är designat 1958/1959 av Mariannes syster Inga Lill Westman.


Och det var Lill Babs som, 1959, var den första att bära en klänning av just Pricktyg.


Katja of Sweden del 3

2018-05-29 22:17
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Jag fortsätter mitt påbörjade projekt att skapa ett litet miniarkiv över det jag hittar gällande Katja of Sweden. Ja, det gäller ju främst annonser med kläder och skor, då idén kläcktes när jag rensade bland alla dessa retrotidningar, som jag har samlat på mig.


Jumpern och Kjolen är Ivar Wahl, stumporna är Twilfit, och skorna är Katja of Sweden för Gyllene Gripen, 1965.


Jag har tyvärr tappat bort årtalet för detta höstmode.


1960 kunde denna rutiga dräkt köpas.


Som kuriosa kan jag ju tillägga att priserna för kläderna på översta bilden var ca 45 kr för jumpern, ca 60 kr för kjolen, ca 19 kr för strumporna och skorna kostade ca 80 kr.Vårspecial på Auktionshuset Kolonn

2018-05-27 09:57
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Jag har ju tidigare, under veckan, visat lägenheten med den allra underbaraste inredningen. Idag klubbas vårspecialen på Auktionshuset Kolonn, så passa på att ropa hem lite läckra föremål.Min favorit är nog denna tavla, föreställande Interiör med läsande kvinna.


Dock är konstnären oidentifierad och utropspriset ligger på 20 000 kr, men jag skulle vilja säga att det är den värd - för kolla hantverket!


Inredning och brickställ

2018-05-23 15:08
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Ni minns det där snygga brickstället jag skrev om här om dagen?! För den som undrar så kan jag ju nämna att det var stolen Concrete av Jonas Bohlin. Men vad säger ni, är ni sugna på att se lite mer fantastisk inredning från nämnda lägenhet?Allt är bara så supersnyggt och den här lägenheten finns till salu här. Dock ingår ju inte inredningen, annars hade jag flyttat in direkt!Inredningsdetaljer och närbilder

2018-05-21 12:32
Från noreply@blogger.com (Josefine)

Jag sitter och surfar runt på Hemnet, inte för att jag ämnar att flytta utan mer bara för att det är kul att se lite fina inredningar. Dock finns det ju vissa saker som fascinerar mig, men först:


Det absolut snyggaste brickstället någonsin!

En annan kul inredningsdetalj är ju denna:


En mäklare!

Men annars är det ju mest de här närbilderna som jag fascineras över - mest för att jag finner dem lite underhållande så till vida att jag undrar Varför?!


Den här närbilden på badrumshandfatet med tvålflaskor på är mer eller mindre standard. Jag vet inte riktigt vad det är jag ska se (annat än smygreklam?) för det finns ju flera översiktsbilder som visar både väggar och blandare fullt tydligt.


Sen har vi den här med tillhörande text. "Fina detaljer" och jag satt och undrade så vilka dessa var, men så såg jag närbilder på fönsterhandtag någon annanstans där de benämndes som "tidstypiska detaljer" och insåg att folk kanske verkligen lägger vikt vid dessa handtag och behöver en närbild för detta.


Det här är ju då ingen närbild, men jag tyckte att den medföljande texten - "separat WC på bästa placering intill entrén" var lite underhållande. För det är ju klart att det är avgörande att jag har toan nära till hands när jag kommer hem.

Och nu följer ett gäng närbilder där jag verkligen undrar vad det är jag ska se?!
Vissa är väl rätt uppenbara att det kanske rör sig om någon form av spons, medan andra pekar på hur populärt det är med apor och sen har vi de som bara lämnar mig frågande. Den med den halva klänningen till exempel? Lägg även märke till den som har tillhörande text "detaljbild", jo, jag håller med, men inte på något som säger något om lägenheten va? Eller? 
Inredningsmässan Formex uppmärksammar hantverket

2018-05-17 20:24
Från noreply@blogger.com (Josefine)

I augusti i år så går återigen Formexmässan av stapeln. Denna gång har de lagt ett extra fokus på hantverket under parollen "Mästarna å Formex".

Det är Karl Sjögren, träbildhuggare, Arianna Funk - handvävare, Katarina Evans - konstbrodös, Stefan Andersson - krukmakare, Erica Petersdotter - foto och Lena Lee - foto, som representerar mästarna inom olika gebit. Mästarna och gesällerna finns på plats i utställningsområdet för att berätta om sitt arbete och låta besökarna testa.