RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-22 15:33:44

annbettybakar

Regnbågstårta

2013-10-11 13:27

Då min yngre son fyllde ett i maj så var jag så sugen på att göra en regnbågstårta, tyckte att det passade på barnkalas! :)


Fyllningen bestod av Whipped Cream Cheese Frosting

     

Whipped Cream Cheese Frosting


300 gr Philadelphiaost
3 dl grädde
0,5 – 1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker (Eventuellt mer om den ska spritsas)

Gör så här:

  • Börja med att vispa grädden
  • Blanda philadelphia, florsocker och vaniljpulver i en annan skål med en slev.
  • Blanda sedan ihop de två skålarna och vispa, på låg hastighet, tills allt är blandat och den är fluffig. Blir den lite för lös kan du ställa in den i kylskålet en stund så att den kyls ner.
  • Spritsa nu dina cupcakes eller fyll din tårta.

KanelBullar

2013-10-11 13:13

Kanelbullar är nåt jag gillar! Jag använder mig alltid av kungsörnens recept som finns på baksidan av vetemjöls paketet, och har klippt ut det och klistrat fast det på insidan av min mjölburk. Däremot följer jag aldrig receptet på fyllningen utan blandar alltid ihop smör,strösocker,florsocker och en gnutta vaniljsocker efter tycke och strör sedan kanel ovanpå då jag brett ut smörsmeten. Jag tycker att bullar med ordentligt med fyllning är godast!   

 

Tobleroneparfait med hasselnötter

2013-10-11 12:46

Denna underbara parfait tårta hittade jag receptet på hos lindarunn.se  helt underbart god är den!


Gör först marängbotten:
 
3 äggvitor (spara gulorna till parfaiten)
2 dl strösocker
100 g hasselnötskärnor
 
Sätt ugnen på 150 grader
* Rosta hasselnötskärnorna i en torr stekpanna och gnugga sedan av skalet mellan hushållspapper
* Finhacka hasselnötterna
* Vispa upp äggvitorna och tillsätt sedan strösocker och vispa marängen riktigt hård så pass att du kan vända bunken upp och ner utan att den rinner ur
* Vänd ner de hackade hasselnötterna i marängen
* Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper i botten och runt kantern med hjälp av smält smör som klister och fyll formen med marängsmeten
* Grädda mitt i ugnen ca 45 min
* Låt svalna i formen
 
Under tiden du gräddar marängen gör du parfaiten
 
200g Toblerone
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde

Smält 125 gram av tobleronen i vattenbad eller i mikron
Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet
Rör ner ungefär 1/3 av vispet lite i taget i den smälta Tobleronen, rör till en jämn massa
Rör därefter ner chokladblandningen i resten av det vispade
Blanda slutligen ner 50 gram hackad toblerone
Häll allt över den avsvalnade marängbottnen direkt ner i formen
Frys minst 4 timmar.

Ta fram tårtan ca 30 min innan den ska ätas och precis före serveringen kan du spritsa vispad grädde fint runt om och dekorera med färska hallon

 

Bamsetårta

2013-10-11 12:28

När min äldre son fyllde 5 så önskade han bland annat en bamsetårta.


Den innehöll ljustårtbotten, mjölkchokladganache och jordgubbsmousse.

 

Min första..

2013-10-11 10:40

tårta i sugarpaste! Jag har aldrig riktigt gillat att göra tårtor förr.. mest för att jag inte tyckt om att äta tårta. Förra året då jag och min man gifte oss i hymmel och hemlighet så bestämde jag mig för att iallafall gör en bröllopstårta..

Kollade runt och upptäckte hur många underbara tårtbloggar som helst!


Så här blev vår bröllopstårta (långt ifrån något mästerverk) men den var iallafall god!;)

   

Den innehöll ljusa bottnar, lemoncurd & blåbärsfyllning i ena lagret och glasskräm i det andra.


Om ni undrar över den märkliga caketoppern så är både jag och min man jägare och älgjakten är vårt största intresse, så vi tyckte att det var passande med en redig älgtjur på toppen av vår bröllopstårta! :)