RSS - xml

Kontrollerades senast: 2018-12-09 02:09:20

All things green

det enkla livet på landet

Min svenska julkalender #7 – Den Brinnande Halmbocken

2018-12-08 01:19
Från Maria

Så var det dags för avsnittet om vår halmbock, som gått från att själv tagit emot gåvor, till att ge gåvor, till att främst vara en lite detalj i vårat julfirande. Och ja, sen har vi ju den där brinnande bocken i Gävle. Visste ni att det en gång uppdagades ett kidnappningsförsök av bocken där en helikopter skulle flytta bocken från Gävle till Stockholm. Ja, den där bocken har varit med om mycket, allt från turister som tuttar eld till raggarbilar som kör i i honom. Det och mer därtill i dagens avsnitt.  GOD JUL! 

Inlägget Min svenska julkalender #7 – Den Brinnande Halmbocken dök först upp på All things green.

Min svenska Julkalender #6 – Den magiska risgrynsgröten & den lyckobringande ...

2018-12-08 01:09
Från Maria

Mitt 6:e avsnitt i min julkalender –  allt om vår magiska risgrynsgröt och den lyckosamma mandeln är ute. Själv älskar jag faktiskt risgrynsgröt men äter det oftast till osötade hallon, blåbär eller andra bär eller frukt. Lite fräschare men minst lika gott!   God Jul! 

Inlägget Min svenska Julkalender #6 – Den magiska risgrynsgröten & den lyckobringande mandeln dök först upp på All things green.

Min Svenska Julkalender #5 – Hemgjort svenskt julgodis

2018-12-05 20:56
Från Maria

Dagen till ära pratar jag om julgodis i min lilla julkalender. Ja, det är en hel del som snurrar kring julgodis vid jul, iaf var det så när jag hade matbloggen och ser man till recept som delas så nog är julgodiset en stor del av vad vi pysslar med i December.  I videon delar jag med mig av några av mina favoriter, där speciellt den snurrade kolan med havssalt är en favorit, tillsammans med kardemummakola och vit chokladbräck med pistagenötter, torkade lingon eller tranbär samt lite ätbart guldpulver. Allt blir bättre med ätbart guld 😉  Nedan finns receptlänkarna till kolorna och bräcken i filmen. De snurrade kolorna är gjorda av den vanliga klassiska smörkolan i länken nedan, där jag helt enkelt tryckt dem mot lite havssalt, och sedan snurrat dem innan jag slagit in dem i lite papper. Inte svårare än så, och går att göra med lite vilken kola som helst.  English: The twisted caramels is done with the butter caramel recipe in the link (the one with sea salt on) and then I’ve just twisted them before wrapping them into paper (is a must to prevent from sticking to each other). Link to recipe below.  ALLA JULKOLA-RECEPTEN […]

Inlägget Min Svenska Julkalender #5 – Hemgjort svenskt julgodis dök först upp på All things green.

Min svenska Julkalender #4 – Mina 8 bästa tips för en mindful jul!

2018-12-04 23:07
Från Maria

  God jul kära ni, hoppas December behandlat er väl så här långt! Själv är jag uppslukad av min egen julkalender, det ligger en del arbete bakom om man säger så, och jag gör mitt bästa för att släppa på höga krav (från mig själv) och balansera prestation med välmående. Därför är lucka 4 passande nog mina 8 bäst tips för en mer mindful jul. Hoppas ni tycker om den, dela gärna med er av egna tips om ni har några!  Due to ”popular demand” (me getting asked this often when I share tips of some sorts in videos) I will also share my list here in English:  Here are my 8 best tips on how to have a more Mindful Christmas:  Go out in nature, sit down somewhere comfy and drink a cup of hot cocoa or coffee. Do nothing for at least 10 minutes. Just let you mind wonder. If it goes into stress mode, just bring it back focusing on all the small details around you. What does the chocolate taste like, is it sweet, nutty, warm? Listen, what are the sounds surrounding you right now. Focus what does it sound like and what does it smell […]

Inlägget Min svenska Julkalender #4 – Mina 8 bästa tips för en mindful jul! dök först upp på All things green.

Min svenska Julkalender #3 – Vår svenska jultomte; från lite läskig och mysti...

2018-12-03 18:23
Från Maria

Då äntligen var avsnitt 3 i min julkalender publicerade på YouTube och dagens lucka handlar om Jultomten. Helt enkelt en kort historia hur vår jultomte, som från början var en lite hustomte som tog hand om gården och djuren, utvecklats till dagens jultomte med allt vad det innebär. Hoppas ni tycker om avsnittet och har en alldeles magisk kväll!    Ett varmt GOD JUL!   

Inlägget Min svenska Julkalender #3 – Vår svenska jultomte; från lite läskig och mystisk till dagens glada tomte dök först upp på All things green.

Min Svenska Julkalender #2 – Evolutionen av Adventsfirande + Hur man skapar e...

2018-12-02 21:04
Från Maria

Så är äntligen avsnitt 2 i min adventskalender, eller Julkalender, publicerad på YouTube. Idag var det en utmaning att få något publicerat, men så kan det vara med internet här ute på landet. Lustigt nog passar det väl alldeles bra att öva på rätt mindset och att inte stressa upp sig i onödan då jag pratar lite om just det i nummer 2 av min julkalender.  Så, utan krusiduller är det nu här, avsnitt två ”Evolutionen av advent” och hur man får ett mer avstressat Adventsfika! Och är det en enda kaka jag ska baka till Advent och jul då är det denna mjuka och saftiga saffranskaka med äpplen, kanel och mandelmassa, receptlänk nedan.  Saftig Saffranskaka med äpplen (Adventskaka) (in English too)  

Inlägget Min Svenska Julkalender #2 – Evolutionen av Adventsfirande + Hur man skapar ett ”mindful” Adventsfika dök först upp på All things green.

Min Svenska Julkalender #1 – Klassiskt Julpyssel

2018-12-01 17:40
Från Maria

Äntligen är den här, min första ”lucka” i mitt adventsfirande på YouTube! Min Julkalender, som har sin start idag,  handlar om klassiskt svenskt julpyssel. Helt enkelt sådant som finns kvar ”sen förr” och som fortfarande känns relevant och roligt.  Min lilla julkalender publiceras varje dag från 1 December till 24 December någonstans mellan 17-19 varje dag, lite beroende på när vårt Internet känner sig välvilligt inställd. Min kalender siktar inte på att skapa köphets eller stressa mot perfektion, utan att vara en liten trevlig detalj under December. En plats att landa på, fokusera på jultraditioner, stressa av, kanske lära sig mer om vart våra traditioner kommer från, ta del av mina personliga favoriter och så lite tips på hur man kan få ett mer ”mindfult” julfirande.    God jul på er allesammans, hoppas 1 December varit riktigt härlig! Syns igen imorgon!   

Inlägget Min Svenska Julkalender #1 – Klassiskt Julpyssel dök först upp på All things green.

Här bor jag, skogens kraft & dimmiga drönarbilder

2018-10-25 18:13
Från Maria

Under Oktober har jag verkligen njutit av att bo skogsnära, ja naturnära över lag helt enkelt. Jag har varit uppe tidiga morgnar, njutit (och fotograferat och filmat också) av mjukt dansande dimma, av dimmigt gyllengult motljus i soluppgångarna och verkligen låtit stressen rinna av mig under många timmar av ”skogsbadande”. Kanske känner ni till termen ”skogsbada” som, om jag förstått det rätt, myntats i japan. En slags meditativ närvaro i skogen då man använder alla sina sinnen för att uppleva skogen och stressa ner. Utan mobil eller andra teknologiska prylar. Känna, dofta, lyssna, titta..ja kanske smaka om man nu hittar något att smaka på.   Det har varit många gyllengula dimmiga morgnar när oktober verkligen visat sig från sin bästa sida, båda Lilla Sundby och skogen. Oktober har verkligen varit en återhämtningens månad, trots att det hänt otroligt mycket privat och hälsomässigt.  Och oktober har varit lång, färggrann, fylld med magisk dimma och soliga morgnar, dagar och kvällar. Efter en galen vår och sommar har det varit som balsam för själen.  Och tillsammans de dimmiga morgnarna och skogsbadandet i oktober har jag skapat den här lilla filmen, om hur viktigt naturen är, för mig, för er, för alla. Hur helande den […]

Inlägget Här bor jag, skogens kraft & dimmiga drönarbilder dök först upp på All things green.

Definitionen av vansinne & framtidsplaner

2018-10-03 17:50
Från Maria

Idag var första morgonen med ordentlig frost i marken och på något sätt känns det så tidigt alltihopa. Sommaren swishade förbi och det känns som någon snabbspolat till hösten en månad. Ibland doftar det nästan lite som om snön är på väg, ni vet när det är ett snäpp kallare i luften och det blöta våta snabbt förvandlas till snöflingor.  Den svalare, kallare och råare hösten känns väldigt tidig men för mig är det helt okej, jag tycker om den murriga delen av hösten också. Den delen när det känns okej att stanna inne framför brasan och bara vara. Att bara fokusera inåt där jag är just nu.  Det har varit många år med en strävan att kämpa framåt, där jag gång på gång pushas tillbaka till en plats som inte bara känns som tillbaks till ruta ett utan som tillbaka till ruta -10. Och det är svårt, som jag nämnde tidigare på bloggen, när sjukdomar jag drabbats av gör att jag inte får vara den jag är och vill vara. Att släppa Made by Mary var vad jag trodde min stora förändring, men det visade sig vara helt fel. Det allra största steget skedde HÄR för ungefär ett år […]

Inlägget Definitionen av vansinne & framtidsplaner dök först upp på All things green.

En dimmig morgon & min höstrutin

2018-09-30 11:00
Från Maria

Det var varit en torr sommar utan dimma, och som jag saknat det. Den här platsen är annars otroligt dimmig och det är något speciellt med morgondimma och soluppgång, håller ni med? Men dimman är tillbaka och jag passade på att spela in denna video; en dimmig morgon och min höstrutin. I all sin enkelhet, inget speciellt eller världsomvälvande men ändå hur morgnarna ser ut här sådär över lag. Kanske att jag har något rufsigare hår när kameran inte ska fram, det erkänner jag villigt, men jag försöker faktiskt ta mig ut så ofta det bara går eftersom jag mår så vansinnigt bra av det.  Jag tycker hösten är den bästa tiden för att börja om, börja på nytt, befästa gamla rutiner som får mig att må bra, och påbörja nya. För mig har det varit många sjukhusbesök, några riktigt akuta, och en hel del pysslande och omvårdande på hemmaplan. Jag vill inte gå in på alla detaljer, för jag vill inte att min blogg ska handla om alla mina sjukdomar. Men just nu kan jag säga att jag är inne i en ordentlig investeringsfas, ja, kanske kan jag berätta mer om det sen. Investering först, utveckling sen helt enkelt. […]

Inlägget En dimmig morgon & min höstrutin dök först upp på All things green.