RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-12 15:22:00

Alice Nightforce

Regnbågsschema 2019

2019-06-09 09:41

Regnbågsschema 2019 

 


07:00 - Everwindfälten 

07:30 - Valadalesjön 

08:00 - Gyllene fälten (bakom Steve) 

08:30 - Firgrove 

09:00 - Gyllene fälten (bakom Steve) 

09:30 - Glömda hedarna 

10:00 - Gyllenåsarnas dal 

10:30 - Everwindfälten 

11:00 - Glömda hedarna 

11:30 - Dews gård i Epona 

12:00 - Firgrove 

12:30 - Gyllene fälten (bakom Steve) 

13:00 - Valedalesjön 

13:30 - Glömda hedarna 

14:00 - Everwindfälten 

14:30 - Valedalesjön

15:00 - Dews gård i Epona 

15:30 - Firgrove 

16:00 - Gyllene fälten (bakom Steve) 

16:30 - Glömda hedarna 

17:00 - Gyllenåsarnas dal 

17:30 - Everwindfälten 

18:00 - Glömda hedarna  

18:30 - Dews gård i Epona 

19:00 - Firgrove 

19:30 - Gyllene fälten (bakom Steve) 

20:00 - Valedalesjön 

20:30 - Glömda hedarna 

21:00 - Everwindfälten 

21:30 - Valedalesjön 

22:00 - Dews gård i Epona 

 

 

/Alice

 

Gott och blandat

2017-12-31 17:34

Hakar på och gör några topplistor jag också. Det blir både SSO-relaterat och lite irl och utan någon speciell ordning. Varnar redan nu för att det är rätt mycket text, men hoppas att ni orkar läsa det ändå. Kom också ihåg att detta är vad JAG tycker, men jag förklarar varför jag tycker som jag tycker och vill ni veta mer är det bara att fråga. 


Så, here goes

 

Mina tre favorituppdateringar och varför:

(Jag var tvungen att fuska lite på den här punkten för det var otroligt svårt för mig att välja tre uppdateringar, så jag slog ihop några.)

 

1a. Pandoria + huvuduppdragen.

Såååå roligt att äntligen få komma till Pandoria! Det har länge varit en värld vi spelare bara fått läsa om, och nu har vi varit där två gånger. Hoppas att vi får komma dit nästa år igen. Också superroligt att få fler än en uppdatering med fortsättning på huvudstoryn. 

 

 

 

b. Tomtelandet.

Supermysigt ställe som jag har besökt minst en gång om dagen sen den uppdateringen, bortsett från någon enstaka dag när jag haft mycket plugg. Skrattar fortfarande när jag rider/glider runt på isen. 

 

 

 

c. Mistfall.

Jag bara älskar alla detaljer där. Ser fortfarande någonting nytt varje gång jag rider omkring. Måste verkligen ta mig tid och strosa runt där ordentligt. 

 

 

 

2. Fokus på en ras i tävlingar.

Med alla raser som finns i spelet och nya som kommer har jag känt ibland att teamet ”spottar ut” ras efter ras, (efter spelarnas rasönskningar, men ändå) men sen blir det liksom inget mer. Det blir liksom en ras i mängden. Därför tycker jag att det var jätteroligt när Guillermo Gadea kom till Jorvik med tävlingar för endast en ras, men för olika raser varje gång. 

 

   

 

3. Star Stable Horses.

Roligt sätt att köpa och träna en häst på! 

 

 

 

 

 

Tre uppdateringar jag gillade mindre och varför:

 

1. Ingen snö.

Jag hade av flera anledningar tagit en paus från spelet och tänkte börja spela igen när snön kom. Det är en av uppdateringarna jag ser framemot under året så jag räknade ut att vid den uppdateringen händer det, och så kom det ingen snö! Visserligen fick vi en ny värld, men jag saknar i alla fall snö i hela Jorvik!

 

2. Kameravinkeln.

Jag förstår fortfarande inte vad som skulle bli bättre av att ändra kameravinkeln. Jag läste rätt många kommentarer om att spelare fick ont i huvudet, blev åksjuk med mera när de spelade efter den uppdateringen. Själv var jag en av dem som fick huvudvärk, och jag har aldrig blivit påverkad av något spel, så jag förstår att spelare tyckte att förändringen var jobbig. Det tog ett tag, men till slut uteblev huvudvärken hos mig. Jag gillar fortfarande inte den nya vinkeln, och jag stör mig grymt på att kameran snurrar tillbaka ganska direkt efter att man har snurrat så att man till exempel ser hästen framifrån, och att man inte kan ta en bild och få med HELA hästen utan att zooma ut först.

 

3. Starthästarna

Innan ni börjar skrika om att det var den bästa uppdateringen någonsin vill jag att ni åtminstone ska försöka förstå varför jag inte gillar den (plus att detta faktiskt är vad JAG tycker).

 

Den främsta anledningen till varför jag inte gillar den är att jag alltid har gillat min starthäst (och de andra hästarna i samma modell). Har aldrig sagt ett ont ord om modellen. 

   När uppdateringen stod det bland annat att uppdateringen av starthästen skulle ge möjligheter till nya animationer, funktioner och mer hästutrustning.

Det är få gånger jag sträcker mig så långt att jag säger att jag hatar något, men jag hatar verkligen när den nya starthästen hoppar/studsar med frambenen (som jag btw vill att det endast ska vara en rasspecifik grej för lipizzanaren och ingen annan ras) och sedan landar med böjda framben. Jag stör mig något så galet på det! Skulle de ta bort ”hoppet” och de böjda benen skulle jag kanske överväga att låta Darkshadow få tillbaka sin permanenta box i stallet, men som det är nu får han endast komma hem om han behövs till uppdrag. Så den animationen är överflödig enligt mig. 

   Vilka funktioner teamet menade fattar jag inte, jag kanske kommer att fatta, men just nu begriper jag verkligen inte vad de menade med det. Fattar inte heller på vilket sätt uppdateringen skulle ge möjlighet till mer utrustning. Tyglarna går till exempel redan genom halsen på flera raser. Fixa det först, tack …   

 

Jag är inte superkunnig på varken datorer eller kodning och har som sagt alltid gillat den gamla starthästmodellen, så jag har väldigt svårt att se vilka möjligheter ändringen kan leda till. Och fram till att jag på något sätt får en förklaring kommer jag att fortsätta att ogilla min nya starthäst samt nya hästar, för nya är hur de känns för mig. 

 

 

 

 

 

Tre önskeuppdateringar till nästa år:

Större garderob!

Tänker inte sluta tjata om det förrän vi får en större garderob. Jag har under 50 platser kvar under ”kläder” nu. Just sayin’ … (Vet också att många har noll rutor kvar).

 

Men eftersom det inte är en nyhet att jag önskar det kommer här tre nya:

 

- En riktig åtgärd som förhindrar att spelare för fördel av lagg.

- Möjlighet att kunna stänga av gruppförfrågning (ska dock inte påverka championatgrupper).

- Fler tävlingar utan resultatlista. 

 

 

Även om jag periodvis har haft pauser har det hänt lite i mitt spelande också:

 

- Jag har nått level 21. 

- Jag har nått 100+ hästar. 

- Jag har bytt server (igen). Varför kan ni nog ränka ut genom mina önskeuppdateringar. 

 

 

 

Och så lite irl ... 

 

Tumme upp:

 

- Min shettis blev av med sin envisa inflammation i en kota. 

- Kom in på lärarprogrammet och kommer att ha lätt att få jobb i framtiden. Min bild av högskolor har dock förändrats rejält. Trodde att det skulle vara ordning och reda, men det är totala motsatsen. Det känns som att ”högskola” är det akademiska ordet för ”flumskola”.

- Jag har tagit körkort. Känner mig dock malplacerad bakom ratten, men dels har jag inte haft kortet så länge och dessutom kör jag inte så mycket som jag kanske borde. Men jag vägrar att sätta mig och köra enbart för att köra. Jag vill ha ett riktigt mål att åka till annars känns det bara som slöseri med tid.

 

Tumme ner:

 

- Har varit sjukt stressad och periodvis riktigt deppig över struntsaker (= varit deppig över saker som jag inte ens vill att mitt liv ska innehålla). 

- Tappade extremt mycket hår i somras. En sen reaktion på den stress och oro jag kände innan jag kom in på högskolan. 

 

 

 

 

Och som avslutning lägger jag upp tre låtar från nya band jag hittat under året. Blir en del Spotify när man levlar häst   (och om det är någon video/låt av dessa tre ni ska lyssna på så är det den sista!) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gott nytt år! 

 

 

/Alice 

Mistfallrävarna

2017-12-27 11:49

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Har så blandade känslor kring rävarna. Jag älskar att man kan ha ett husdjur springande bredvid sig, och jag har haft det nonstop sen vi fick ekorren. 

 

När jag först såg rävarna tänkte jag direkt att silverräven definitivt skulle bli min. Det här var innan jag gjort uppdraget som låste upp själva "butiken". När jag sen såg att man "bara" kunde köpa rödräven blev jag lite sadface, och jag funderade faktiskt en hel dag innan jag till slut köpte den. 450 sc är mycket sc! Det kan man ju liksom få en häst för. 

 

   

 

Och så det här med silverräven ... Jag har fortfarande inte sett någon som jublat över erbjudandet, och jag har sett en hel del som viftat bort det totalt. Nu under julen har jag kunnat spela en hel del, och jag har sett två silverrävar (minns dock inte om det var samma spelare jag såg). Nog för att jag för tillfället befinner mig på en väldigt lugn server, men ändå. Det finns rätt många rödrävar där. 

 

För att väga upp det negativa jag sett spelare skriva försöker jag se det från en positiv sida. Man får en hel del sc när man köper något av paketen. Dock tror jag att det hade blivit färre negativa kommentarer om silverräven hamnat i något av paketen under dubbelhelgen. Jag och fler med mig köpte sc då, så det var ju inte jätteroligt att bara någon dag senare läsa om silverräven. 

 

Jag kommer ändå att köpa den, för som jag skrev tidigare bestämde jag mig ju snabbt för att den räven skulle bli min. Dessutom är "lite extra" sc inte direkt fel, men som sagt, hade hellre sett att man fick med den under dubbelhelgen. Men jag har väntat in i det sista ifall teamet skulle ändra sig och sätta in räven i spelet (sista dagen för att köpa silverräven är imorgon kl. 14:59). 

 

Det jag är mest rädd för är att silverräven kommer att bli någon form av statusgrej, och att spelare gömmer sig bakom "gillade den inte" när de egentligen inte hade råd/fick köpa den, men skäms för att säga det. Det krävs så otroligt lite för att folk ska bli avundsjuka eller få högre/lägre status idag ... 

 

   

 

 

/Alice 

Mistfall!

2017-12-20 11:37

Men först...

 

...jag har inte glömt bort bloggen, men som jag skrev senast har jag fullt upp. Körkortet är fixat, men två heltidsutbildningar och tre hästar tar tid. Båda utbildningarna är på distans och hästarna och jag bor på samma gård, men till exempel förväntar/kräver kursledarna på lärarprogrammet att vi att pluggar 40 timmar i veckan, vilket är 8 timmar om dagen fem dagar i veckan, plus att jag är i stallet minst tre timmar om dagen. Så ni förstår liksom (hoppas jag).  

 

Men tentor, PM, litteraturanalyser med mera är en snarkfest att skriva (även om det ofta också är intressant, men man får aldrig vara så kreativ som jag vill vara i själva skrivandet), vilket har gjort att det har börjat klia i mina bloggfingrar. Så jag tänkte börja med att skriva lite vad jag tycker om Mistfall. 

 

 

 


Redan av teasern fick en känsla av Alice i Underlandet, fast mer "realistisk" och med normalstora svampar. Den känslan hänger fortfarande kvar när jag rider runt där. Jag har inte utforskat det supermycket, men jag bara älskar alla detaljer och jag ser nya varje gång jag rider runt där! Ekorrar, kaniner och igenkottar springer runt, fjärilar flyger (på fler platser än i Mistfall) och så grodor. Har inte sett om också grodorna rör på sig, eller om de sitter och latar sig på bestämda platser. 

 

 

Gissa om jag höll på att skratta ihjäl mig när det här hände! Perfekt tajmat av grodan   

 

 

Det jag nog gillar mest med Mistfall är att NPC:erna rider runt på hästar som vi spelare också kan köpa, som Alonso som sitter på en mustang som finns hos Marley. 

 

 

 

Har också tittat lite på frisyrerna, sminket, kläderna, utrustningen och övriga dekorationer som finns till både häst och karaktär. Jag har fortfarande kvar mitt långa röda hår, och jag saknar den färgen bland de nya frisyrerna. Kommer den kanske jag kommer att fundera på att byta, men tills dess behåller min karaktär det hår hon har nu. Samma med sminket. Inget av det som finns i Mistfall kändes som mer jag än det som min karaktär redan har på sig. Gillar också örhängerna även om min karaktär inte kan använda dem eftersom de inte syns för håret, men det gör ingenting eftersom mina egna öronpeircingar irl växte igen för ett par år sen (lol, har inte tänkt på hur lik min karaktär är mig irl). Älskar fjädrarna man kan ha som tränsdeoration. 

 

Kläderna och utrustningen gillar jag verkligen också, men SNÄLLA SSO, gör våra garderober större!!! I juli i år la jag upp bilder här och visade hur min garderob ser ut (behöver ni en påminnelse hittar ni del ett här, del två här och del tre här). Behöver jag säga att min garderob är ännu fullare nu? Knappast. Jag tvingas snart att ta en paus från spelet för att jag inte kan handla upp de js jag samlar på mig när jag levlar hästar, gör dagliga och gör uppdrag. Jag skulle såklart kunna ignorera att jag har nått maxgränsen på js, eller köpa nåt som jag sen säljer direkt men det känns så fruktansvärt onödigt att slösa js när det finns grejer jag vill ha! 

 

Senast jag läste nåt om en eventuell utökning av garderoben stod det att vi spelare som har en full garderob är en minoritet, och att det är därför som SSO inte gör den större. Men nu har jag sett att fler och fler får samma problem så jag hoppas verkligen att vi får en större garderob väldigt snart! Förstår fortfarande inte varför vi fick TIO nya flikar för saker (jättebra att vi kan lägga fodret nånstans, men ändå, tio flikar känns onödigt många). Nu har jag spridit ut grejerna i den kategorin bara för att jag kan, men skulle lätt kunna ta nio av flikarna och dela dem mellan utrustning och kläder istället. 

 

Så, igen, SNÄLLA SSO! GE. OSS. STÖRRE. GARDEROBER!!!!!

 

 

/Alice 


Halloween 2017

2017-10-27 10:16

Först lite snabbt om varför jag inte bloggat. I somras grävde någon av en kabel och halva byn blev utan både internet och fast telefon i en månad. Strax efter de lagat kabeln började jag på högskola. Jag går också på folkhögskola, pluggar körkort (är snart klar med det dock) och har tre hästar hemma på gården. Jag har med andra ord rätt så jävla fullt upp.

 

Spelar jag fortfarande? Absolut! Är jättetaggad inför det nya området, men tiden (och orken!) räcker inte till allt. När jag fixat körkortet kommer jag att få loss lite tid, och förhoppningsvis kommer jag att kunna lägga en del av den tiden till att springa runt mer på Jorvik. För jag saknar det nåt så grymt. 

 

Men nu till det som det här inlägget faktiskt skulle handla om, Halloween. En av mina absoluta favorituppdateringar. Jag liksom många andra reagerade också på att de olika effekterna kostade enbart star coins. Visserligen förståeligt, men jag blev inte så taggad på att köpa när jag såg priserna. 

 

 

Men jagat spöken har jag gjort, och jag tog bilder på var jag hittade dem. Det fattas dock bild på ett, och det första är det hos Mrs. Holdsworth, men det spöket börjar man ju med så det hittar ju alla. 

 

 

De andra hittade jag här

(jag kanske är lite övertydlig i beskrivningen till vissa bilder, men hellre det än att ni sitter och ser ut som frågetecken)

 

 

Fort Pinta, på muren. 

 

 

Utanför Silvergladebyn. 

 

 

I Vingårdens vinkällare. Det är spöket kan vara lite lurigt eftersom det gillar att gå genom väggar. Ett tips är att stå stilla och titta runt. 

 

 

I Gyllenbladsskogen. 

 

 

På stranden som omringar Gyllenbladsstallet. 

 

 

I "stan" i gåd. 

 

 

På Paddockön. 

 

 

I Jarlaheims centrum. 

 

 

Vid Guldspurs. Till höger utanför bild är Gröndalstävlingen. 

 

 

I Spegelträsket. Bron och vägen leder upp till New Hillcrest. 

 

 

Vingården. Följ Vingårdstävlingen. Du hittar spöket alldeles i början av den. 

 

 

I Doyles kapell. 

 

 

Nedanför sommarhuset i Valedale. 

 

 

Paddocken i Valedale. 

 

 

I Fripps hus. Hit kan du bara komma om du gjort huvuduppdragen som kom förra veckan. 

 

 

På Silversongvägen. Man skymtar Valedale till höger i bild. 

 

 

Vägen bortanför Äppellunden (antar att den här vägen leder till Mistfall?). 

 

 

Vid Äppellunden. Det här spöket är lite buggat. Jag spamklickade på det och det funkade. Annars har jag hört att man också kan rida bort en bit och sen tillbaka. 

 

 

På Sydhoven. Kommer du med färjan rider du rakt mot stenringen och sen håller du till vänster runt stenringen. 

 

 

Norra länken. 

 

 

Gåd. 

 

 

Också gåd. 

 

 

Långt ut på De glömda hedarna. Gåd skymtar till höger i bild. 

 

 

Solholmarna i New Hillcrest. Där tre "öar" sitter ihop. 

 

 

I Månskärebyn. Alldeles bakom mig står den blyge fiskaren. 

 

 

Stormgården. Gården man först kommer till när man låser upp Epona. 

 

 

Hos Kallterna. Fjordingarna är längst bort i bilden. 

 

 

I Frusna dimmornas dal. Kan vara svår att hitta. Jag stod stilla och zoomade ut kameran så mycket det gick. Man skymtar skogen med döda träd bortanför buskarna. 

 

 

/Alice 


Hannoveranare!

2017-07-29 19:00

SSO släppte en teaser tidigare idag: 

 

 

 

Av den här lilla teasern säger jag så här om rasen: 

 

+ Äntligen en ras från min lista över raser jag vill ska komma till spelet! 

+ Manen ser "städad" och så mycket snyggare ut. Just den här manstilen har jag önskat sen den uppdaterade verionen av de engelska fullbloden kom. 

+ Frambenen lyfts inte så högt i galoppen. 

+ Hästen ser ut och verkar röra sig väldigt mjukt. 

 

 

- Rasen är väldigt lik det uppdaterade engelska fullblodet, men det får man leva med. 

- Skulle önska mer kreativitet i animationerna när hästen står stilla. Av teasern att döma är det animationer från det nya engelska fullblodet och morganen. Den uppdaterade morganen har funnits i spelet i två år, är det inte dags för någonting nytt i animationsväg? Fast helst önskar jag att det trappas ner på animationer när hästen står still. Är allt som oftast ett irritationsmoment att ta bilder på framförallt fullbloden, men också morganerna när hästarna vägrar att vara stilla! 

 

 

/Alice 

Mythbuster-Alice

2017-07-29 15:43

Jag har varit lite off för att det händer lite saker i det verkliga livet som har fått mig i obalans. Inget jag vill skriva om här om det inte visar sig att det kommer att påverka mig och/eller mitt spelande drastiskt. Men jag måste skriva om en grej jag reagerade på i det senaste huvuduppdraget. Har du inte gjort det uppdraget kommer du att bli lite spoilad, kanske. 

 

 

Så tre, två, ett. Här kommer en bild från uppdraget. 

 

 

   

 

Okej, jag reagerade på flera saker. Eftersom jag skriver och läser mycket, har gått på en skrivarlinje i fyra år och ska börja på mitt femte nu i höst tänker jag alltid på hur en text är skriven. Vi kan kalla det för hobbyskada. Ser ni att stycket under blankraden (alltså raden där det inte står något alls) börjar lite, lite längre in än meningen under? Det kallas för indrag och jag har sett samma form av indrag i flera uppdrag. Det är bara det att bland är det där och ibland inte, och jag fattar inte visten med att göra det alls. I en korrekt skriven text har man aldrig, aldrig, aldrig ett indrag direkt efter en blankrad. 

 

 

Men nu till det jag reagerade på efter jag muntligt och för mig själv påpekat indraget. 

 

Gothare = dåligt inflytande --> myt! 

 

Vet ni hur fördomsfulla människor är mot gothare? Jag är ingen men jag har varit vän med flera gothare. När vi gick runt på stan tittade folk konstigt på oss och tog ibland omvägar runt oss som om vi bar på någon smittsam sjukdom. Helt sann story och jag vet att flera känner igen sig. 

 

Jag är som sagt ingen gothare, men jag klär mig i princip alltid i svart och bara det räcker för att folk ska kasta blickar med ibland avsmak på en. Det är ju inte så att jag dyrkar djävulen och sånt bara för att jag gillar svart. Alla vill inte kopiera andras tumblr-outfits. Det är för fasen 2017 och folk reagerar fortfarande på svart! Reagera då hellre på 10-åringarna som klär sig som vuxna som är på väg ut på krogen. DÄR finns problemen, inte bland färger och gothare. 

 

 

/Alice 

Dreamshade

2017-04-30 12:30

   

 

Namn: Dreamshade 

Smeknamn: - 

Ras: Engelskt fullblod 

Kön: Valack 

Bakgrund till namnet/namnen: Ouat-häst. Dreamshade är ett speciellt gift i serien. Hade en irl-häst i huvudet också som jag tänkte ge SSO-versionen ett smeknamn ifrån men har inte kommit på något bra än. 

 

 

/Alice 

Nightwish

2017-04-30 12:45

   

 

Namn: Nightwish 

Smeknamn: Floor 

Ras: Appaloosa 

Kön: Sto 

Bakgrund till namnet/namnen: Man kan ju inte älska Nightwish och inte ha en häst som heter det, så efter mycket letande (är väldigt noga med både val av häst och namn) blev det den här hästen som fick bära det namnet. Den nuvarande (och förhoppningsvis den som blir kvar längst!) sångerskan i Nightwish heter Floor. 

 

 

/Alice 

Ghostriver

2017-04-30 13:00

   

 

Namn: Ghostriver 

Smeknamn. Marco 

Ras: Morgan 

Kön: Hingst 

Bakgrund till namnet/namnen: Dubbelt med Nightwish här. Ghostriver är en låt och den manliga sångaren i Nightwish heter Marco. 

 

  

 

 

/Alice 

Everdream

2017-04-30 13:15

   

 

Namn: Everdream 

Smeknamn: Draumur frá Epona 

Ras: Islandshäst 

Kön: Hingst 

Bakgrund till namnet/namnen: Jag upptäckte att jag kunde döpa hästar efter låttitlar, och inte efter vilka titlar som helst utan låtar av mitt favoritband Nightwish. Så den första hästen blev Everdream, sen blev dream - draumur som betyder drömmen. 

 

 

 

 

/Alice 

Crescenttime

2017-04-30 13:30

   

 

Namn: Crescenttime 

Smeknamn: Stelpa frá Epona 

Ras: Islandshäst 

Kön: Sto 

Bakgrund till namnet/namnen: Fastnade för "crescent" och sen letade jag efter en namnkombo jag gillade. Stelpa betyder liten tös. 

 

 

/Alice 

Flashdancer

2017-04-30 13:45

   

 

Namn: Flashdancer 

Smeknamn: Flekkur frá Epona 

Ras: Islandshäst 

Kön: Hingst 

Bakgrund till namnet: Tänkte på filmen Flashdance och så blev det Flashdancer. Flekkur betyder fläckig häst på isländska och en fläckig häst är ju skäck. 

 

 

/Alice 

Spiritsoul

2017-04-30 14:00

   

 

Namn: Spiritsoul 

Smeknamn: Björk frá Epona 

Ras: Islandshäst 

Kön: Sto 

Bakgrund till namnet/namnen: Hade en irl-häst i tankarna när jag köpte och döpte den här. 

 

 

/Alice 

Nobleknight

2017-04-30 14:15

   

 

Namn: Nobleknight 

Smeknamn: Gosi frá Epona 

Ras: Islandshäst 

Kön: Valack 

Bakgrund till namnet/namnen: När jag döpte hästen hade jag en irl-häst i tankarna. Gosi betyder knekt så knight var ett självklart val. 

 

 

/Alice 

Faithguardian

2017-04-30 14:30

   

 

Namn: Faithguardian 

Smeknamn: - 

Ras: Islandshäst 

Kön: Sto 

Bakgrund till namnet/namnen: Den här hästen är SSO-versionen av min islänning jag har irl. För att göra en lång historia kort är SSO-namnet något jag tänkte när jag köpte min irl-häst. Jag har fortfarande inte kommit på något smeknamn jag är nöjd med till SSO-hästen, trots att min irl-islänning får ett nytt smeknamn typ varje vecka (jag skämtar inte, hon har väldigt många smeknamn). 

 

 

/Alice 

Winterwhisper

2017-04-30 14:45

   

 

Namn: Winterwhisper 

Smeknamn: Amadeus 

Ras: Andalusier 

Kön: Valack 

Bakgrund till namnet/namnen: Köpte hästen när det var vinter, och smeknamnet fick den för att hästen påminner mig om en häst vid namn Amadeus från spelet Arvet från Rosemond Hill. 

 

 

/Alice 

Nightwarrior

2017-04-30 15:00

   

 

Namn: Nightwarrior 

Smeknamn: - 

Ras: Shire 

Kön: Hingst 

Bakgrund till namnet/namnen: I rasbeskrivningen stod det att shirehästar har använts i strider, så därför valde jag "warrior", och "night" blev det för att hästen är svart. 

 

 

/Alice 

Foxknight

2017-04-30 15:15

   

 

Namn: Foxknight 

Smeknamn: Räven 

Ras: Selle francais 

Kön: Hingst 

Bakgrund till namnet/namnen: Jag "snodde" Malin B-Js smeknamn som hon hade på Reveur de hurtebise och letade ett SSO-namn som matchade det. 

 

 

/Alice 

Darkblood

2017-04-30 15:30

   

 

Namn: Darkblood 

Smeknamn: Damon 

Ras: Morgan 

Kön: Hingst 

Bakgrund till namnet/namnen: Samma som till föregående morgan. 

 

 

/Alice