RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-09 21:01:56

airwear

Varför?

2009-01-13 16:26

Religion ska val vara något andligt ovh spirituellt enligt min menig. Folk ska leva i samhörighet och hjälpas åt. Det trodde jag att religion gick ut på.

Men så har vi ju allt detta hat som finns på våran Jord pga av religioner. Kan Man inte bo i samma land som någon med en annan religion? Vad har den personen gjort dig personligen? Visst jag kan inte all historia bakom alla krig, men i grund och botten beror det ju religionen. Och var i religionen står det att man skall ha döda? Det berömda ordspråket från biblen säger att man ska vända andra sidan till, men om någon bombar i ens land så fårstår jag andå att det inte bara går att ignorera.

Så hur ska de lösa problemet de har med varandra? kommer det att lösas? Men en av de stora frågorna jag har är om redan en treåring har lärt sig hata folk från en annan ras, religion.

Sen undrar jag över alla de som flyttar hit till väst som tar med sig sitt hat. Att flytta från sitt hemland måste ju ändå innebära att man vill komma bort från allt våld och då skall de väl inte bränna ner andras "kyrkor" här när inte kriget förs här..


Bara en liten fundering.. 

Hur det gick...

2009-01-12 15:40

Jo vi kom ju iväg till isbanan igår. Men det var ju en vrång liten kille som inte alls ville åka skridskor. Alla försök till övertalning misslyckades med ett "Jag vill inte" och det kändes helt hopplöst att försöka få honom till att åka. Jag gjorde ett sista försök med att han kunde få se tingeling när vi kommer hem. Det gick inte.

Både Morfar och jag hade tagit vårat "sista"varv ett antal gånger och var på väg hemåt när en viss enveten kille helt plötsligt hade ändrat sig. Morfar fick snöra på sig skridskorna igen och så tog vi ett varv. Morfar tog tag i den ena handen och jag den andra så åkte vi runt ett varv. Sen var det bra för då fick han ju se tingeling. Det gick inte att övertala honom till ett varv till. Men det var ju bra att ta ett varv.

 Så senare när vikom hem trötta så blev det en dusch och sen tittade vi på tingeling innan det var dax för sängen..

Skridskor

2009-01-11 10:03

Grabben fick ett par skridskor i julklapp så nu är det dax att ge sig ut på isen igen för tredje gången och stapla sig fram. Han har varit duktig måste jag säga, sist vi var ute så stod han själv på skridskorna och lyckades hålla balansen. Det ska bli spännande och se vad som händer idag. Om han står på huvudet eller kanske faktiskt klarar av att ta ett skär. Sen får vi hoppas att vädret håller så att det inte börjar regna.

Lite varm oboy och något att äta får vi nog ta med också så blir det en grym dag.

Nytt år Ny start!

2009-01-10 16:14

Då var det ett nytt år igen,tiden går för fort. Men med tanke på vad som kommer att hända de närmsta månaderna så vill jag att tiden ska gå fort, så nu vore dumt att klaga.

Det var ju så att vi var och skrev på kontrakten till husköpet två dagar innan jul så nu väntar vi med spänning på att få flytta in i Maj. Tänker inte gå in på varför i Maj, det är bara så. Då har vi lite tid till att hitta tapeter och golv till sovrummet och lite grejer till köket. Vad som kommer att bli skönt är att barnen får var sitt rum. Där de kan ha sina grejer och förhoppningsvis ifred från den andra. sen ska vi ha en gemensam lekhörna.

Det ska bli kul att få fixa lite själv och känna att jag gör det för oss och inte ngn hyresvärd. Detsamma gäller hyran, att betala till sig själv och att inte lägga massa pengar jag aldrig kommer få igen. Det kommer ju bli dyrare att bo men vi får ju så mycket mer för det. Bara att slippa grannar som pissar mitt i natten är ju guld värt.

Sen var det ju transporten till jobbet. Ja då behöver jag ju en bil, det är inte lätt att bestämma sig. Men jag har ju lite tid på mig så det löser jag nog.


Ha det

Varför så svårt?

2008-08-24 10:29

Nu var det dax att sätta igång med träningen igen efter semestern. Men varför är det så svårt att motivera sig, Jag känner mig bara slö och orkeslös. Alltid samma visa efter ett uppehåll. Det är väl bara att kämpa på och vänta på resultat. Hade varit kul om allt kom tillbaka efter första träningen. Jag har till och medförsökt andra matvanor men ens det har gett resultat. Det känns som att jag kan sluta gymma..  

Ett tag sen

2007-07-22 14:34

Nu blev det som jag trodde att det skulle bli med att ha en blogg. Det är kul i början, jag skriver mycket och ganska ofta sen tynar det ut och blir inget av det. Men nu har jag gjort det, tog tag i att skriva igen och nu sitter jag här.


Så vadhar hänt under tiden som jag inte har skrivit? För det första så har min dotter kommit till världen, den gulligaste tös jag vet. Hennes storebror har tagit emot henne med öppna armar, vilket är jätteskönt, allt fungerar underbart.

För det andra så har jag börjat på ett nytt jobb här i varberg så ja slipper pendla till gbg. det som är bra är att jag har bättre arbetstider nu så det finns mer tid åt barnen.


det får räcka så här för idag.   

Nu är hon här!

2007-04-03 22:24
Äntligen har hon kommit till världen, tjejen som vi har väntat på i över nio månader nu. Det var förra måndagen (26/3) som hon ville ur mammas mage och känna doften av världen. Hela förlossningen gick jättebra och hon var ivrig att ta sig ut när hon väl ville. Det hela tog bara fyra timmar på sjukan. Tanten kämpade på grymt med bara lustgas, och mitt i en värk så ploppade huvudet ut utan att sköterskan var med. Då blev det fart på dem. Jag hann inte fatta vad som hände riktigt, men tanten tog tre krysstag hon vår lilla princessa var i världen.Hon är jättesöt och väldigt lik sin bror. Sover bra på nätterna och i allmänhet inte så mycket ljud av sig. Oftast är det när hon är hungrig som det kommer små tjut.Hon är bara helt underbar och väldigt efterlängtad.

Äntligen!

2007-03-25 18:06
Nu har äntligen detfina vädret alla önskar kommit. Det är ju helt underbart ute nu. Jag och tanten har Äntligen kommit igång i trädgården och fixar å donar så att det ska bli fint till sommaren. Jag har klippt häcken, dragit upp några buskar, vi har sått lite nytt gräs. Det är ju skitkul att greja i trädgården, och Jag får vara ute hela dagarna istället för att bara sitta inne och uggla. Det var onekligen ett bra beslut att flytta till radhus. Hela livet känns ju så mycket roligare nu. Det ända som är kvar för att göra det fulländat är ju att "Kotten" skall ploppa ur tjejes mage nu, då hon gått över i en vecka. Men den kommer den med...

Tick, tack, tick, tack 2

2007-03-09 18:07
Nu var det två dagar sen sist jag skrev och det har inte kommit något bebis ännu.. Det är tråkigt det för set är segt att vara hemma sjuk och bara vänta på att ge sig av till BB. Men nu försöker jag bara ta det lugnt och inte tänka så mycket på vad som skall hända. Även lill- killen har blivit sjuk nu och ligger helt utslagen i soffan och kollar på Bolli.... Tycker så synd om honom,han är varmare än vad elementen är. Så kan han inte snyta sig och så på samma sätt som vi vuxna. Det är klart vi hjälper honom, men ändå det är inte lätt att vara liten och sjuk. Det har inte varit några fler värkar eller så sen i onsdags som jag vet, inget allvarligt i alla fall. Vi får väl se när den vill ge sig ut i vida världen.......

Nu är det nära.

2007-03-07 20:08
Nu kanske det sker inatt. Tjejen kände att det droppade lite när hon nös förut. Hon har också kännt lite värkar som skulle kunna vara förvärkar. Det ska bli spännande och se om det blir inatt det sker. Om vi äntligen får se det lilla knytet som har legat som en boll i tjejens mage i nio månader nu. Det känns ganska lugnt ännu, det har ju inte varit några jätte tydliga värkar än. Får väl ta och vila mig lite och förhoppningsvis se fotbollen(ler) i kväll, innan det är dax om det är så.

Tick, tack, tick, tack

2007-03-06 20:31
Hela denna gravidteten har gått som på löpande band tills nu en vecka innan det är dax. Jag har blivit hypernervös, det är inte alls som förra gången, då det kom som en chock. Det var den 2 januari och vi hade sutit uppe och tittat på hela sagan om ringen triologin. Från att vakna bakfull till att lägga sig i soffan och stirra på tv:n i tolv timmar. Det blev ett break vid tre, då vi kåpte pizza. Sen var det tillbax till tv:n och de resterande sex timmarna av "tortyr". Jo jag tycker de är bra men tolv timmar är länge. Grabben var beräknad till den 7 Januari, men efter gästerna lämnat oss vi fått sova några timmar väckte tjejen mig och sa att det var dax.- Nej, inte idag det är ju en vecka kvar. Svarade jag och somnade ohövligt om.Vid sex tiden var det dax igen. Då var jag lite mer med i matchen och fattade att det var nu det skulle ske. Vad ska jag göra, hur, vad händer."panik"Så denna gången går jag mer på helspänn hela tiden. Mobilen är på hela tiden och nära till hands. Det som är lite jobbigt är att jag har 8 mil till jobbet, så det hade varit lite jobbigt om jag var där när "samtalet" kommer. Jag hoppas att jag är hemma när det börjar och får vara med hela vägen som sist, det var ju en så härlig, spännande, knäsvag upplevelse. Det ska bli roligt att se vilket kön det blir. Om det blir en tjej eller kille spelar ingen roll men en tjej hade varit roligt nu då vi redan har en underbar liten kille....

Motormässan?

2007-03-04 20:40
Det bar ju aldrig iväg till bilmässan i Göteborg. Lika bra var väl det. Alla de nya bilarna som vill att man skall lägga "sina" pengar man inte har på dem. Den ena är snyggare och fräckare än den andra, lite lyxigare och lite dyrare. Hakan hänger bara längre och längre ner vid knäna samtidigt som saliven rinner längs mungipan. Så stänger man munnen inser att man aldrig kommer att få äga just den Ferrarin eller vilken bil man just spanat in. Då lägger sig en besvikelse över ansiksuttrycket. Men på något sätt hade det varit skoj att få vara där och drömma sig bort. Att få sitta i en Jaguar och glida fram längs en klippig väg i Andorra, med sin babe bredvid och bara glassa. Bilen som slickar vägen perfekt och kan brassa förbi alla åldriga 80- talare. Det hade varit kul att få uppleva. Men nu var det ju så att jag fick jobba i helgen istället,"jättekul". Varför jobbas det på helgerna och varför så länge? Nu är helgen över i alla fall och med sig istället för en motormässa blev en förkyldning, ingen bra deal....

Pust

2007-02-28 21:19
Äntligen har jag kommit iväg till gymmet och börjat träna igen. Känns riktigt skönt. Men vad klen man är efter ett långt uppehåll, inte så konstigt i och för sig men ändå. Imorgon bär det av till bilmässan i GBG. Ska bli kul och de nyheter som har kommit. Fick med mig hela familjen, det är skoj att de vill ta sig tid till detta spektakel. Nu får jag nog lägga mig efter mitt slit på gymmet.

Hur ett syskon reagerar?

2007-02-26 09:57
Hur blir det när nästa kotte kommer? Vi har försökt att dela med oss av graviditeten så gott det går till vår tvååriga son. Han vet att mamma har något i magen, han brukar prata om magen och kotten. Han är väldigt om och ring sig, ska hjälpa till och greja. Det känns som om han vet att det är något som kommer att hända. Han kallar andra bebisar för kotten, Jag tror att han vet att mamma har en bebis i magen. Men hur blir det när den väl kommer? Vet han då att det är (magen)som är bebisen? och hur kommer det att bli med avundsjuka och hela den biten?Nu är han ju ensam barn och får all uppmärksamhet och nu helt plötsligt kommer en annan som ska suga mammas tutte och kela och gosa. I hans ögon är det ju hans mamma, (Min Mamma). Eftersom han är en så härlig grabb så tror jag inte det tar lång tid innan han har vant sig vid ett syskon som han kommer att älska över allt annat.

Runt Midsommar

2007-02-24 09:25
vad var det som hände vid midsommar förra året? Det var ju ett tag sen och det har ju hänt en del. Den i vanliga fall trista och mörka hösten har gått snabbare än den brukar göra. Det har varit fullspeckat med två flytter. Det började med att vi flyttade jobbet till större lokaler vilket var ett jäkla slit. Vi fick sämre arbetstider, så det blev mindre tid med familjen. Även restiden till och från jobbet blev längre när vi några veckor senare flyttade ner till Varberg från Mölndal. Vi kunde naturligtvis inte flytta in med en gång för de skulle ju måla i alla rummen. Så det var bara att ställa alla grejor i vardagsrummet och sova över hos svärföräldrarna. En vecka senare kunde vi flytta in och börja möblera. Sen vardet dags för Jul. Ena dagen var vi där sen var vi här och så vidare. Vi flängde runt i en vecka ungefär innan vi hade ett trevlig nyårsfirande här hemma hos oss. Det var en lugn men trevlig tillställning. Dagen efter fyllde grabben två och några kompisar hade sovit över. Det var mycket folk och spriten hade kanske inte gått ur kroppen än. Men även den dagen blev lyckad. Januari fortsatte med lite födelsedagar och fester. Jo just det ja, vad hände igentligen förra midsommar när vi låg där och kramades och gjorde lite mer än så? - Du inser vad som kan hända om vi fortsätter?- Nej då, det är ingen fara.Det är helt underbart att jag träffade rätt men det trodde jag ju alldrig när vi låg där och myste. Men tiden bara försvann. Det fanns ju tid till att mysa med magen, gå med till barnmorskan och kolla och lyssna på fostret. Min son har också tagit upp tid till att umgås med denna jättemage. Det fanns mycket mer tid när vi väntade den första. Men nu har allt lagt sig och jag har tre veckor (kanske)och ta igen åtta månder med magen på. Nu får jag ta varje tillfälle i akt. Här kommer hon får gå och känna lite........Juan

Vinter

2007-02-24 08:56
Vintern börjar med att det börjar bli kallare i oktober, men det blir ändå inte så kallt att det behövs tas på de tjockaste kläderna. Vinterdäcken ska på och alla gör sig redo för snön som inte kommer, jo det kommer lite snö som ligger en dag. Folk byter till vinterdäck på sina bilar utan att det finns någon halka att oroa sig för. I november regnar det bara i mängder och någon snö syns inte till. December den 24:e, jippi julafton, snö? nej det gör inte att åka pulka idag heller. Tomten får ta helekopern år också. Det är tråkigt för barnen att de inte för snö till julafton, det blir ju ingen riktig jul. Så kommer Januari, det nya året. NU vill vi ju bara att det inte kommer någon snö överhuvudtaget. Det ser lovande ut tills det till slut vräker ner snö i Frebruari. Det blir totalt kaos, ingen är berädd på det trots att alla nyheter går ut med att det blir oväder. Bilar och lastbilar flyger av de hala vägarna, människor får allvarliga skador och till och med går bort. Bara för att det kommer lite snö? Lite snö ska väl inte få stoppa oss? Vi människor klarar ju allt. Vi är ju mer än de naturliga krafterna. Vi kan ju övervinna allt, vi är ju människor. Men människan kan inte övervinna allt, det är bara att inse det.Juan

Byta bil

2007-02-13 20:04
Hej! Varför är det så svårt att byta bil? Vi har nu två bilar som vi vill byta till en bil. Bilarna vi har idag är en Ford Mondeo 98 och en Renault megane 01:a som vi tänkt byta in mot en bil som är merlämpad för familjelivet. Den får inte vara för dyr,den får inte vara för gammal,men den ska ha alla de där funtionerna ändå. Visst det finns bilar vi kan tänka oss som har dessa egenskaper, men då får vi bilar som är äldre än de vi redan har, eller så har de gått så långt att det känns som ett osäkert val.Visst nu har vi kollat lite bilar på nätet och bilfirmor, hittat några intressanta. Men vi måste ju sälja innan vi kan köpa. Vilken karusell det blir, det blir ett väldigt projekt innan vi kanske får den bil som vi hittar och fattar tycke för. Det kanske är bättre att bara sälja först och sedan titta? Då vet jag ju säker hur mycket vi har att röra oss med. Bilaffärer är mycket krångliga.MVH JUAN

Är det någon som läser?

2007-02-12 22:21
Hej!Detta blir min oskuld som bloggare. Vad händer efter jag skrivit detta? var hamnar texten? är det någon som läser det som skrivs? Det kanske inte är intressant nog. Vad är det jag vill förmedla till andra igentligen? det borde väl räcka med att dela medsig av sina problem till sina närmanst och kära. Här öppnar jag mig för hela internet. Det är lite spännande måste jag säga, för jag vet ju inte vad som händer. Jag kanske blir totalt dissad, eller kanske är det någon som är intresserad av vad jag skriver. Detta är några funderingar jag hade inför första gången, debuten, oskulden på bloggenJUAN